Головні новини 18-24 червня + анонси

В Криму знов арешти. Акти ввічливості омбудсменів України і РФ у випадках Сєнцова і Вишинського. Дружина Турчинова апріорі права. Бочковському пора на роботу.  Жебрівському пора стати аудитором НАБУ. Канали перевиконують норму української, а «112 Україна» замало має регіонального контенту. Є гарантії замороження активів «Газпрому». Крим експортує зерно до Сирії.

У місті Старий Крим на території анексованого півострова 18 червня російські силовики провели чергові обшуки у кримських татар, повідомляє "Кримська солідарність"
"Обшук в місті Старий Крим, вулиця Абрикосова, 38. Приїхав ОМОН (Загін міліції особливого призначення — ред.) л 6.40 ранку до Сейтумерова Юнусу. У будинку разом з ним знаходилися дружина і діти", - йдеться у повідомленні. 
Після закінчення обшуку доньку Сейтумерова Юнусу відвезли до Сімферополя.
За словами громадського захисника Мустафи Сейдалієва, жодних протоколів співробітники ОМОНу не лишили. За версією родичів затриманих, імовірною причиною затримання доньки Сейтумерова є нібито її листування з чоловіком, який перебуває на неокупованій частині України. 
19 травня були мітинги під Верховною Радою. Раптом почалися сутички з поліцією. Одного учасника мітингу під Верховною Радою затримала поліція. У будівлі парламенту було спокійно. Двері на вхід і вихід закрили. На першому поверсі парламенту ходив керівник Держуправління охорони з групою охоронців, в шоломах.
Серед мітингувальників були представники чорнобильських організацій, афганці. Гасло в них одне – просять владу виконати покладені на неї соцзобов'язання.
Представник мітингувальників керівник профспілки шахтарів Михайло Волинець заявив, що люди, які стоять під ВР не мали наміру штурмувати Раду, просто сталося все стихійно − їм увірвався терпець.
В результаті мітингів правоохоронці посилили заходи безпеки в урядовому кварталі.
Ситуацію під парламентом, кількість потерпілих та правову кваліфікацію безладів в ефірі "Інформаційного дня" на "5 каналі" прокоментував радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.
"На превеликий жаль, п’ятірка потерпілих правоохоронців. Наразі ситуація під контролем. Загальна, скажімо так, складова продовжує залишатися спокійною, але напруженою", − каже Шкіряк.
За словами Шкіряка, наразі через сутички під ВР затримано одну особу, якій інкримінують насильницькі дії щодо правоохоронців.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила про результати зустрічі з російською омбудсвумен Тетяною Москальковою, що відбулася 18 червня.
"Завершилася зустріч із Уповноваженим РФ Тетяною Москальковою. Обговорили можливість синхронності перших наших відвідувань. Подальші наші візити ми проводитимо вже у різний час", − написала Денісова у Facebook
Вона додала: "Ми перевіримо умови утримання, а також переконаємося в тій інформації, що надавали одне одному в листах. Дати візитів ще обговорюємо".
Тепер Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова планує 23 червня відвідати журналіста Кирила Вишинського, заарештованого в Україні за звинуваченням у держзраді.
Про це йшлося в повідомленні на сайті Уповноваженої з прав людини в РФ Москалькової.
Зазначається, що вона написала лист українському омбудсмену Людмилі Денисовій.
«У рамках домовленості про дотримання принципу паритету планую відвідати 23 червня 2018 року громадянина РФ Вишинського Кирила Валерійовича, 1967 року народження, що міститься в СІЗО міста Херсона», — зазначила вона у листі.
Також Москалькова висловила подяку Денісовій «за намір вжити заходів для його переведения з Херсона до Києва».

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов назвав заклик правозахисників звільнити його дружину Ганну Турчинову з посади декана через її гомофобні висловлювання агресією і правовою обмеженістю.
Про це він написав у Facebook.
"Намагання захисників ЛГБТ-спільноти навішувати на мою дружину ярлики та вимоги звільнити її з роботи є свідченням їх заангажованості, агресивності та правової обмеженості", - написав Турчинов.
Він також звинуватив правозахисників, що вони "виступають проти свободи слова, проти права на власну думку" і заявив, що підтримує позицію його дружини.
"Ставлення моєї дружини Ганни Турчинової до сімейних цінностей та захисту від моральної деформації шкільної програми – прояв її християнської, громадянської та професійної позиції. Ця позиція повністю відповідає Закону Божому та Конституції", - підсумував Турчинов.
Раніше правозахисники закликали ректора Національного педагогічного університету імені Драгоманова звільнити дружину секретаря РНБО Ганну Турчинову з посади декана факультету природничо-географічної освіти та екології через гомофобію. 
Приводом для цього стали блог Турчинової під назвою "Гомодиктатура. Частина 1. Як розбещувати дітей", в якому вона виступила з критикою антидискримінаційних правок до шкільних підручників, рекомендованих Міністерством освіти і науки, а також на її інтерв’ю "Громадському телебаченню", де вона заявила, що ЛГБТ-люди є "відхиленням від норми", гомосексуальність – хворобою, а "дискримінації жінок в Україні не існує".

Кабінет Міністрів доручив Міністерству внутрішніх справ підготувати документи для відновлення на посаді колишнього голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського. Так сказав його адвокат Володимир Єніч.
"Кабмін нам надіслав лист, згідно з яким уряд дав доручення МВС про підготовку проектів відповідних документів. Ми подали раніше заяву до Кабміну, щоб він як орган, який приймає рішення про відновлення, прореагував. Кабмін обробив цю заяву на рівні юридичного та кадрового департаментів і вирішив , що ініціювати фактично відновлення на посаді вони не можуть, але підтвердили, що будуть виконувати рішення суду. Кабмін зазначив, що проекти документів мають бути узгоджені з Міністерством внутрішніх справ і ДСНС, і направив туди доручення ", - повідомив адвокат.
У свою чергу, в МВС повідомили захисту Бочковського, що обробка документів ще триває на рівні юридичного та кадрового департаментів міністерства.
Адвокат прогнозує, що МВС буде затягувати цей процес.
Він також зазначив, що рішення про поновлення на посаді Бочковського вступило в силу відразу ж після прийняття, а не після розгляду апеляції.
При цьому суд має намір почати розглядати апеляцію у вівторок, 19 червня.
Як відомо, 26 квітня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним і скасував рішення уряду про звільнення Бочковського.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виключає відновлення Бочковського на посаді голови Державної служби з надзвичайних ситуацій.
25 березня 2015 року голова ДСНС Бочковський і його заступник Василь Стоєцький були затримані на засіданні Кабінету Міністрів через підозри в корупції.

Міністерство оборони планує придбати безпілотники HAWK у фірми дружини нардепа Борислава Розенблата. На демонстраційних польотах в ЗСУ безпілотник HAWK падав. Про це йдеться у сюжеті програми "Наші Гроші з Денисом Бігусом".
У 2018 р. в рамках державного оборонного замовлення (надалі - ДОЗ) Міноборони запланувало придбати два безпілотних комплекси HAWK виробництва житомирського ТОВ "Українські авіаційні системи" (ТОВ "УАС").
Комплекс розроблений ТОВ "УАС" в кооперації з іноземними партнерами. Виготовляється здебільшого із імпортних деталей. Таку інформацію на запит програми повідомили у Міноборони.

19 червня Президент України Петро Порошенко призначив колишнього керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського аудитором Національного антикорупційного бюро України. Відповідний указ від 19-го червня був опублікований на сайті глави держави
"Визначити до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України Жебрівського Павла Івановича", – мовиться в тексті.
«Призначення Жебрівського на посаду аудитора НАБУ - незаконне. Ст. 26 ЗУ "Про НАБУ" вимагає від аудитора мати досвід роботи за кордоном чи у міжнародних організаціях», - каже антикорупційний активіст Віталій Шабунін.
Новим губернатором області став генерал-майор СБУ Олександр Куць.
               
Загальнонаціональні телеканали перевиконують квоту за часткою передач українського виробництва.
Про це йшлося на презентації Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, передає "Укрінформ".
В Україні домінує тренд зменшення частки радянських фільмів і зростання контенту з країн Європейського Союзу.
"Зараз домінує тренд зменшення частки радянських фільмів. Вони є, транслюються, але телеканали транслюють переважно радянські фільми українських кіностудій - імені Довженка, Одеській, Ялтинської", - розповів глава Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко.
За його словами, телесеріали також змінили географію виробників. Якщо до 2017 року переважали серіали виробництва США та Росії, то зараз це США і країни ЄС. Значно зросла частка контенту Туреччини і Польщі.
Всі загальнонаціональні телеканали перевиконують квоту за часткою передач європейського виробництва - 93% замість 70%, які вимагає Закон "Про телебачення і радіомовлення".
За результатами моніторингу, додав Артеменко, частка передач українського виробництва становить 79% - показник виріс на 4% відносно 2017 року. Частка передач виробництва країн ЄС, США та Канади - 14%, зростання на 2 процентних пункту. В основному це художні, документальні та анімаційні фільми.
Артеменко назвав десять телеканалів, в мовленні яких український продукт становить найбільшу частку: еспресо, RU: Культура, М1, Прямий (по 100%), СТБ (99%), 5 канал (98%), ZIK (97%), 1+ 1 (93%), Zoom (86%), Україна (85%).
Десять телеканалів, в ефірі яких максимальна частка європейського продукту: Новий (50%), ТЕТ (38%), Мега (36%), НЛО TV (33%), 2 + 2, UA Перший і Еnter-фільм (по 26% ), Піксель (24%), ICTV (20%), НТН (16%), К1 (15%).

Незалежна асоціація телерадіомовників вимагає припинити дію ліцензій на мовлення у багатоканальній телемережі МХ-5 для компаній "Новий формат ТВ", "Аріадна ТВ", "Партнер ТВ", "Лідер ТВ" і "ТВ Вибір", які мовлять під логотипом "112.Україна", і виставити їх для проведення подальшого конкурсу на регіональне мовлення.
У заяві асоціації, розміщеній на її сайті, йдеться про неприпустимість подальшого використання частотного ресурсу, передбаченого для регіонального телебачення, загальнонаціональним мовником, а також про необхідність припинення тривалого порушення чинного законодавства, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"Компанії "Новий формат ТВ", "Аріадна ТВ", "Партнер ТВ", "Лідер ТВ" і "ТВ Вибір" упродовж 7 років грубо порушують чинне законодавство, оскільки, отримавши ліцензії на регіональне мовлення, не створили жодної регіональної програми та фактично є частинами загальнонаціонального каналу "112.Україна", - наголошують в асоціації.
В асоціації зазначають, що компанії, які мовлять під логотипом "112.Україна", були зареєстровані за місяць до конкурсу, не мали досвіду і належного штату працівників. Водночас разом із ними в конкурсі на цифрове мовлення брали участь понад 50 провідних регіональних телекомпаній, які працюють у своїх регіонах по 15-20 років, постійно створюють регіональні новини та утримують великі творчі колективи.


Комерційний суд Лондона на запит Нафтогазу гарантував замороження активів Газпрому в Англії та Уельсі для їхньої подальшої конфіскації на користь Нафтогазу.
Зокрема, Лондонський суд зобов'язав Газпром протягом 48 годин надати Нафтогазу перелік своїх активів, вартість яких перевищує 50 тисяч доларів.
В ухвалі суду також повідомляється, що суд може виділити Газпрому більше часу. В той же час, ігнорування рішення суду можуть розцінити як неповагою до суду та накласти на Газпром штрафні санкції.
Напередодні стало відомо, що Нафтогаз у своєму зверненні до шведського апеляційного суду звинуватив Газпром у зміні власності своїх дочірніх компаній для того, щоб уникнути конфіскації на користь Нафтогазу.
14 червня стало відомо, що Газпром домігся призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу у справі проти Нафтогазу. 18 червня українська компанія звернулася до апеляційного суду зі своїми поясненнями у цій справі.
Російський газовий монополіст подав апеляцію в суд округа Свеа, Швеція наприкінці березня 2018 року. Пізніше в Газпромі повідомляли, що не виплачуватимуть компенсацію Нафтогазу доти, доки не отримають рішення цього апеляційного суду.


Конституційний Суд визнав конституційним законопроект президента Петра Порошенка про скасування депутатської недоторканності c 1 січня 2020 року.
Про це свідчить копія висновку суду після засідання 19 червня, розміщена на сайті КС.
"Визнати таким, що відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції України, законопроект про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) (реєстр. № 7203)", - йдеться в документі.
КС у закритому режимі розглядав справу за конституційним зверненням Ради про надання висновку щодо відповідності законопроекту №7203 про внесення змін до Конституції в частині скасування депутатської недоторканності вимогам статей 157 і 158 Конституції.
Суддею-доповідачем з даного питання був Олександр Тупицький.
Законопроектом пропонується з 1 січня 2020 року виключити з Конституції ч. 1 і 3 ст. 80, в яких йдеться про наявність у парламентаріїв недоторканності, а також про неможливість притягнення їх до кримінальної відповідальності без згоди Ради.
Для розгляду в парламенті проект закону має отримати висновок КС про відповідність ст. 157 і 158 Конституції, в яких йдеться про неможливість внесення змін до Основного закону під час воєнного чи надзвичайного стану.
Також зазначено, що передбачувані зміни не можуть обмежувати права і свободи громадян і бути спрямованими на порушення незалежності і територіальної цілісності України.
"У той же час Конституційний Суд України звертає увагу, що приймаючи рішення про скасування депутатської недоторканності, необхідно враховувати стан політичної і правової системи України", - сказано в рішенні суду.
КС підкреслює, що недоторканність не є привілеєм депутата, а захищає від незаконного втручання в його діяльність.
Як відомо, 6 червня Конституційний Суд визнав конституційним законопроект 158 депутатів Верховної Ради про скасування депутатської недоторканності.
19 жовтня 2017 року Верховна Рада просила КС оцінити конституційність законопроекту 158 депутатів про скасування депутатської недоторканності.
У цей же день вона просила КС оцінити конституційність законопроекту президента Петра Порошенка, яким пропонується скасувати депутатську недоторканність з 2020 року.

Крим наростив за останній рік експорт зерна до Сирії в рамках домовленостей, які забезпечують анексованому Росією півострову ринок збуту для надлишків урожаю, а президенту Сирії Башару Асаду дають надійне джерело поставок пшениці.
Про це йдеться у розслідуванні Reuters.
Агентство, посилаючись на свої джерела та портові дані і відкриту інформацію із відстеження суден, повідомляє, що за період з липня 2017 року по травень 2018 року щонайменше 10 кораблів поставили як мінімум 170 тисяч тонн зерна в Сирію.
Постачання зерна з Криму надає підтримку уряду Асада, оскільки власне виробництво там постраждало від воєнних дій. Виробництво ж хліба в Сирії субсидує держава.
Поставки продовольства в Сирію не заборонені західними санкціями, але обмеження на банківські операції та замороження активів не дозволяють багатьом зерновим трейдерам працювати з урядом Асада.
Крим також перебуває під економічними західними санкціями з часів анексії його Росією у 2014 році, і його доступ на багато експортних ринків заморожений.
Російське міністерство сільського господарства підтвердило експорт пшениці, заявивши, що це стало можливим завдяки кращим урожаям на тлі державної підтримки з РФ.
"Завдяки значному зростанню врожаю, Крим зміг покрити як внутрішні потреби громадян республіки, так і експортувати надлишок пшениці", - заявили в міністерстві.
Торгівля з використанням внесених в чорний список сирійських та інших кораблів дозволяє Криму відвантажити зерно, яке йому через санкції більше нема куди поставити. Крим виробляє близько 1,4 мільйона тонн зерна на рік, з яких один мільйон тонн - це його експортний потенціал.
За даними одного зі співрозмовників агенції, джерело фінансування поставок до Сирії незрозуміле, але це дозволило Криму збільшити завантаження своїх чорноморських портів після того, як вони опинилися під міжнародними санкціями.
У другій половині минулого року Крим експортував 428 500 тонн зерна, тоді як за сезон 2016-2017 років було вивезено 288 тисяч тонн зерна.
Дані систем відстеження кораблів свідчать про те, що низка кораблів поставили зерно з Криму безпосередньо в сирійський порт Тартус, де розташована військово-морська база РФ. Деякі інші вантажі пішли до Лівану і потім були перенаправлені в Сирію. Ліван став найбільшим покупцем зерна з Криму в липні-грудні 2017 року, одержавши 175 тисяч тонн, тоді як до Сирії експортували за цей час 75 тисяч тонн


Анонси
25.06 - 10:00
ІХ Міжнародний конгрес україністів
органiзатор Міжнародна Асоціація Україністів, мiсто Київ
Національна академія наук України за 100 років: здобутки, втрати, перспективи розвитку.

Пленарне засідання - Колонна зала КМДА (вул. Хрещатик, 36). Секційні засідання, конференції, круглі столи - конференц-зали та кімнати гуманітарних Інститутів НАН України (переважно за адресою вул. Грушевського, 4), в аудиторіях КНУ ім. Т.Шевченка.

Реєстрація - з 8.00. Тел.: (044) 278-34-54
Мiсце проведення заходу Хрещатик, 36 [Колонна зала КМДА]

26.06 - 15:00
Показ документального фільму про "Північний потік-2" та дискусія
мiсто Київ
Показ документального фільму про "Північний потік-2" та дискусія. Учасники дискусії: КРІСТІАН ТРІППЕ, автор фільму, ОЛЕНА ЗЕРКАЛЬ, заступник Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції, ЕРНСТ РАЙХЕЛЬ, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні, КАЛЛЕ ПАЛЛІНГ, депутат парламенту Естонії, ОЛЬГА БЄЛЬКОВА, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Реєстрація на подію. Контактна особа: Дмитро Кривошеєв +38(099)-07-56-820, dmytro.kryvosheiev@neweurope.org.ua.
Мiсце проведення заходу вул. Десятинна, 12 [Галерея Д12, локація "Всі Свої" ]

26.06 - 18:00
Дитяча акція "Намалюємо разом Крим!"
органiзатор ГО "Кримська Родина", мiсто Київ
В рамках заходів з нагоди відзначення Дня кримськотатарського прапора відбудеться дитяча акція "Намалюємо разом Крим!". Кожен зможе намалювати наш півострів таким, яким він його бачить.
Приходьте на Майдан та відзначайте свято з нагоди Дня кримськотатарського прапора як символу свободи, єдності та боротьби незламного народу.
акція, суспільство
 Додати до календаря
Мiсце проведення заходу Майдан Незалежності-Київ

01.07 - 20:00 Майкл Щур прочитає лекцію "Як відрізнити факт від не факту"
мiсто Одеса
Майкл Щур прочитає лекцію "Як відрізнити факт від не факту".На прикладах з новин національних каналів телеведучий та блогер розкаже, як не потрапити на гачок чуток та маніпуляцій ЗМІ. Чому та з якою метою канали годують нас неправдою, і що з тим всім робити.

Вартість: 100-150 грн. Купити квитки
лекція, технології
 Додати до календаря
Мiсце проведення заходу Зелений театр

06.07 - 09:0  Донбас медіа форум 2018
мiсто Харків
В Харкові відбудеться "Донбас медіа форум 2018". Основна тема Форуму: "Нові виклики та можливості, з якими стикаються регіональні ЗМІ". В одному місці зберуться біля 400 журналістів зі всієї України, балканських країн, США, Великобританії і не тільки.

Мiсце проведення заходу готель "Premier Palace Kharkiv" []

03 ЛИПНЯ 2018, 12:00 Верховна Рада України
 Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України

З нагоди відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі – України відбудеться презентація фотовиставки «Києво-Печерська Лавра – святиня України»
 

Києво-Печерський заповідник є перлиною культурної спадщини України, справжнім хранителем православного мистецтва, духовних та історичних цінностей. Крім того, Києво-Печерська Лавра входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

 До ансамблю Києво-Печерської Лаври належить 144 пам’ятки архітектури та об’єктів культурної спадщини різних епох та стилів. Серед них такі історико-архітектурні перлини як Троїцька надбрамна церква, Успенський собор, Велика лаврська дзвіниця, Трапезна церква з палатою, друкарня, церква Всіх Святих, Ковнірівський корпус та келії соборних старців, церква Спаса на Берестовому, Хрестовоздвиженська церква, неповторні комплекси Ближніх і Дальніх печер, церква Різдва Богородиці.

Експозиція «Києво-Печерська Лавра – святиня України» познайомить відвідувачів із світлинами мальовничих краєвидів Лаври, екстер’єрами та інтер’єрами пам’яток архітектури. Тематично виставка складається з кількох розділів, присвячених найбільш відомим і цікавим пам'яткам.

Оглянути експозицію відвідувачі зможуть протягом двох пленарних тижнів з 03 до 13 липня 2018 року в кулуарах ІІІ поверху будинку Верховної Ради України (вул. М.Грушевського,5).

Вхід за картками акредитації.
04 ЛИПНЯ 2018, 15:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
Парламентські слухання на тему: «Реалізація в Україні міжнародних документів щодо запобігання антропогенним змінам клімату»
Парламентські слухання на тему: «Реалізація в Україні міжнародних документів щодо запобігання антропогенним змінам клімату» (вул. Грушевського, 5, сесійна зала).
Слухання відбудуться відповідно до Постанови Верховної Ради України від 16 травня 2018 року № 2424-УІІІ.
Вхід за картками акредитації через 1-й під’їзд

11 ЛИПНЯ 2018, 10:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
Депутатська фракція «Опозиційний блок» проведе засідання «круглого столу» на тему: «Соціальна Ради України. Стан державного забезпечення соціального захисту громадян»

Депутатська фракція «Опозиційний блок» проведе засідання «круглого столу» на тему: «Соціальна Ради України. Стан державного забезпечення соціального захисту громадян» (вул. М. Грушевського, 5 конференц-зал).
До участі запрошені народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, депутати місцевих рад усіх рівнів, лідери громадських організацій, експерти та ЗМІ.
Початок реєстрації о 9-30.
Вхід за картками акредитації через 1-й під’їзд


Новини Центральної України
18-20 червня
Верховний Суд визнав правомірність рішення Антимонопольного комітету в справі проти міжнародного аеропорту "Бориспіль".
Компанія ДТЕК підписала договір на постачання сонячних панелей з китайською Seraphim Solar System Co Ltd
У Харкові Фрунзенський райсуд визнав винною 19-річну харків’янку яка виклала в Інтернет відео з убивством кошеняти, у розповсюдження відеопродукції, що пропагує культ насильства і жорстокості
Норвезька компанія Scatec Solar планує побудувати дві сонячні електростанції на Черкащині
Музикaнт спільно з професором KSE Володимиром Вaхітовим читaтимуть лекцію про освіту як дрaйвер лідерствa.
Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримав пропозицію перейменувати Дніпропетровську та Кіровоградську області. Про це в середу, 20 червня, повідомив директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. 
Клінч між Укравтодором та Полтавською владою: ніхто не хоче ремонтувати трасу Київ — Харків в межах обласного центру
Укравтодор заявив, що не буде ремонтувати трасу М-03 в межах Полтави, бо вона належить обласному центру
У Кременчуці поліція та працівники заводу розплавили у доменній печі 500 кг зброї
Киевлянам преподнесли шикарную новинку - теперь новорожденных можно регистрировать в режиме онлайн. Редакция 44.ua уже разобрала прогрессивный инфоповод и готова поделиться результатами. Родителям предоставляют право выполнить процедуру регистрации новорожденного онлайн.
У мерії підбили перші підсумки роботи нових муніципальних автобусів, які курсують за маршрутами №53 та №53А із 7 червня. Заступник міського голови Дмитро Ткачук озвучив основні цифри, які вдалось зібрати на даний момент.
На замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області на ділянці км 58 автодороги державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань проводяться роботи із ліквідації ямковості та деформацій асфальтобетонного покриття.
Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов навів Черкаси у якості найбільш безглуздого прикладу боротьби із системою «Прозорро», інформує "Прочерк".
Сегодня представители городской власти и правоохранительных органов рассказали о том, как обстоят дела с наркопреступностю в городе и как они борются с рекламой наркотических веществ.  Как отметил заместитель городского головы Максим Галицкий, с начала 2018 года наблюдается увеличение количества наркопреступлений, среди которых зарегистрировано 26 случаев сбыта наркотиков.
На днях на сайте "Единая система местных птицей" появилось обращение жителя Сум с просьбой внедрить в городе автоматизированную систему управления дорожным движением «Зеленая волна». "Предлагаю начать внедрять в городе Сумы автоматизированную систему управления дорожным движением («зеленую волну»,«зеленый коридор»). «Зеленая волна»
Власників квартир не пускають до придбаних багато років тому "квадратів".

21-22 чевня
Бумага, металл, пластик или дерево — это те ресурсы, которые компании могут забирать бесплатно
В Солом'янському районі столиці вчора стався вибух невідомого пристрою в приміщенні Ощадбанку
У Новоград-Волинському Житомирської області злодії проникли в квартиру, яку орендує мер міста Віктор Весельский
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу відомства. За заявами суб'єктів господарювання та у складі комісій фахівці Держпродспоживслужби області обстежили місця відпочинку.
Комунальне підприємство «Регулювання орендних відносин» Житомирської міської ради минулого року отримало доходів майже на 300 тис. грн більше від плану, заборгованість за оренду комунального майна становить 338 тис. грн. Про це на засідання міськвиконкому 20 червня повідомив директор КП Валерій Матвеюк під час затвердження звіту про виконання фінансового плану підприємства за 2017 рік
Співробітники Служби безпеки України викрили на Житомирщині механізм легалізації незаконно вирубаної деревини. Про це 20 червня Житомир.info повідомила прес-група УСБ України в Житомирській області.
Об этом на своей странице в фейсбук информирует Сумское общество защиты животных. «Внимание, собачники!!! На улицах нашего с вами города похоже началась новая волна безнаказанных убийств животных!!! От разбросанного яда уже погибли собаки, как домашние, так и уличные опекунские. Смотрите в оба!
До злісних неплатників будуть вжиті заходи з обмеження (припинення) надання послуг з водопостачання та водовідведення. Станом на 01 червня 2018 року заборгованість населення за надані послуги з водопостачання становить 5,8 млн грн., за послуги з водовідведення — 8,6 млн грн. Для порівняння: заборгованість в аналогічному періоді 2017 року за надані послуги з водопостачання складала 2,4 млн грн
На місці розкопок на Поштовій площі буде створено музей, саме це передбачає рішення, прийняте Київрадою 21 червня, заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу "Київ", повідомила прес-служба міського голови.
Группа пиротехников изъяла и уничтожила боеприпас на полигоне, пострадавших нет
У Зінківському районі під час обшуку у домогосподарстві 32-річного чоловіка вилучили 8 грана із запалами, 200 грам тротилу та 188 набоїв різного калібру
Щоби розплатитися із боргами, млинзавод зробить знижку підприємствам, перед якими заборгував
С конца июня 2019 года ливневая канализация на Броварском проспекте (от ул. Митрополита Андрея Шептицкого до моста Метро) должна работать в нормальном режиме - если подрядчик выполнит соответствующие работы, которые он выиграл на тендере КК “Киевавтодор”.
Столичная власть не собирается платить НАК “Нафтогаз” штрафы частной компании “Киевэнерго”. Сейчас сумма штрафов и пени составляет около 1,2 млрд гривен.
Столичная власть не собирается платить НАК “Нафтогаз” штрафы частной компании “Киевэнерго”. Сейчас сумма штрафов и пени составляет около 1,2 млрд гривен.
Затримано завідувача та доцента кафедри Черкаського державного технологічного університету за підозрою у вимаганні від студента неправомірної вигоди.

23-24 червня
Полтавський районний суд оштрафував на 12 тис. 750 грн поліцейського, який ніс колегам 6000 грн хабара від свого сусіда
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-групу УСБУ в області. Одне з приватних підприємств Кропивниччини здійснило низку експортних операцій напівпровідникового сплаву арсеніду галію монокристалічного у вигляді каліброваних зливків на адресу російського підприємства, яке використовувалося як посередник.
Сотні децибелів звуку, який лунає з набережної у парку Гагаріна. Так у Житомирі розпочався чемпіонату України з автозвуку і тюнінгу. Понад півсотні учасників з’їхалися з усієї України і з-за кордону, щоб долучитися до чемпіонату, який проводиться вже 18-й рік поспіль. «Сьогодні відбувається захід ЕММА-2018.
Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи ВРУ ухвалив рішення "Про рекомендації круглого столу на тему: "Екологічні аспекти розвитку гідроенергетики в Україні".

Коментарі