Головні теми новин 11-17 червня + Анонси



Україна подала до Міжнародного суду ООН Меморандум у справі проти Росії щодо порушень Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Найбільші бізнес-групи України погано обслуговують свої кредити, сумарний обсяг валових кредитів п'ятірки найбільших груп становить близько 125 млрд грн. Європейський парламент підтримав надання Україні четвертої програми макрофінансової допомоги обсягом 1 млрд євро.  Апеляційний суд шведського округу Свеа за клопотанням  ПАТ "Газпром" ухвалив призупинити виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору між "Газпромом" і "Нафтогазом" в рамках контракту на транзит газу.


У вівторок, 12 червня, Україна подала до Міжнародного суду ООН Меморандум у справі проти Росії щодо порушень Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.
"Сьогодні РФ отримає від нас своєрідний "подарунок" в МС ООН. Він важить близько 90 кг, складається з 17 500 сторінок тексту і міститься в 29 томах", - написав міністр закордонних справ Павло Клімкін у Twitter.
У свою чергу, президент України Петро Порошенко підкреслив, що подача меморандуму відбулася в День Росії.
За словами Порошенка, Міжнародний суд ООН надасть належну оцінку діям РФ і "не залишить їм можливості ховатися від відповідальності за черговими маніпуляціями та криками "це не ми" і "нас там нема".
"Меморандум містить надзвичайну, як для практики Суду, кількість доказів. Це зроблено для того, щоб ні в кого не лишилось сумнівів, що Росія вчинила протиправні дії і має понести за це відповідальність", - заявив Порошенко.


Найбільші бізнес-групи України погано обслуговують свої кредити, сумарний обсяг валових кредитів п'ятірки найбільших груп становить близько 125 млрд грн. А це десь сьома частина державного бюджету.
Про це заявив заступник директора департаменту фінансової стабільності НБУ Євген Дубогриз, інформує "Новое время".
"Без урахування групи Приват у нас частка проблемної заборгованості ТОП-5 бізнес-груп - це 82%. З Приватом - це 93%!", - сказав він.
Згідно з документом, сумарний обсяг валових кредитів п'ятірки найбільших бізнес-груп становить близько 125 млрд грн, або 14% всіх кредитів корпоративному сектору. При цьому, назви бізнес-груп не уточнюються.
Нацбанк уточнює, що на десятку найбільших бізнес-груп припадає 21% всіх кредитів, на двадцятку - 27%, тоді як частка "поганих" кредитів у них відповідно 79% і 76%.
"Дуже багато кредитів у нас сконцентровано і припадають або на великих позичальників, або на найбільші бізнес-групи. І саме в найбільших бізнес-групах - боржниках України зафіксована найгірша платіжна дисципліна", - сказав Дубогриз.
Крім того, він зазначив, що великі недобросовісні позичальники спеціально затягують реструктуризацію боргів, чекають, а іноді і вимагають від банків пільгових умов, наприклад, списання частини боргу або нульові відсотки на роки з погашенням наприкінці терміну.
"За великим рахунком, боржники зараз мають більше сили, чи радше можливості, не платити за своїми боргами, ніж банки працювати з цими боржниками", - зазначив представник Нацбанку. Він закликав до ухвалення законів про захист кредиторів та реформи судової системи

Європейський парламент переважною більшістю голосів підтримав надання Україні четвертої програми макрофінансової допомоги обсягом 1 млрд євро. Рішення підтримали 527 депутатів, 124 були проти і 29 утрималися. Рішення ухвалили в середу, 13 червня, у Страсбурзі, повідомляє "Укрінформ".
При цьому в Європарламенті, Раді ЄС та Єврокомісії наголошують, що подальша макрофінансова допомога буде прив'язана до прогресу в боротьбі з корупцією в Україні. Зокрема, йдеться про створення автоматичної системи перевірки електронних декларацій посадовців, відкриття реєстрів кінцевих бенефіціарів компаній, а також створення спеціалізованого антикорупційного суду згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії.
Можливо, заради цієї допомоги і напружувалися з прийняттям закону про Антикорупційний суд.

Апеляційний суд шведського округу Свеа за клопотанням  ПАТ "Газпром" ухвалив призупинити виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору між "Газпромом" і "Нафтогазом" в рамках контракту на транзит газу. Про це повідомляє російський "Інтерфакс".
"Апеляційний суд погодився, що є достатні підстави для призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу. Винесення наказу позбавляє НАК "Нафтогаз України", в тому числі, підстав для спроб арешту активів "Газпрому" за кордоном. Дана обставина буде використана "Газпромом" при оскарженні дій судових приставів в Швейцарії та Нідерландах", - йдеться в релізі російської компанії.
Відповідно до закону Швеції "Про арбітраж" наказ апеляційного суду не може бути оскаржено, підкреслює "Газпром".
У свою чергу, в прес-службі "Нафтогазу" сподіваються на скасування апеляційним судом округу Свеа вищезгаданого рішення і зазначають, що воно є тимчасовим.
"Рішення суду було прийнято судом без виклику Нафтогазу і, відповідно, без урахування пояснень і аргументів, які були б представлені Нафтогазом, якби суд повідомив його про наявність такого клопотання Газпрому і розгляд судом цього питання", - заявили в прес-службі "Нафтогазу".
"Рішення є тимчасовим. Компанія найближчим часом подасть суду свої розгорнуті пояснення і контрагрументи і очікує, що, врахувавши їх, суд скасує рішення про призупинення", - додали в НАК.
В українській компанії заявили, що рішення означає, що подальші дії Нафтогазу за процедурою стягнення 2,6 млрд доларів з Газпрому тимчасово припинені.
"Воно не призводить до скасування рішень Арбітражу і не дає Газпрому можливості вимагати у Нафтогазу повернення 2,1 млрд дол, вже зарахованих рішенням арбітра в якості компенсації Нафтогазу", - повідомили в "Нафтогазі".
Отака-то перешкода в двотижневому марафоні блокування російських активів закордоном.

Головні теми новин про відставку Донецького губернатора Жебрівського


Анонси
18.06 - 09:30
Міжнародна практична конференція "Україна Антиофшорна"
органiзатор Торгово-промислова палата України, мiсто Київ

Організатори: Торгово-Промислова палата України, Палата податкових консультантів і компанія Crowe LF Ukraine.

Спікери: Ніна Южаніна - голова Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики; Геннадій Чижиков - президент ТПП України; Тетяна Острікова - член Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики; Грігол Катамадзе - президент ВГО "Асоціація платників податків України"; Євген Козлов - радник міністра фінансів України, Офіс підтримки реформ Міністерства фінансів України; Емал Бахтарі - керівник проектів і програм департаменту відкритих ринків НБУ; Рустам Вахітов - партнер Crowe LF Ukraine, International Tax Associates (Нідерланди); Леонід Агєєв - партнер Larssen, (Естонія); Максим Лавринович - керуючий партнер Lavrynovych&Partners Law Firm; Тарас Коваль - керівник Групи з надання послуг у галузі міжнародного корпоративного оподаткування KPMG в Україні; Сергій Свистіль - віце-президент ТПП України.
Реєстрація - з 9.00. Контакти: (044) 584-28-15, tvs-zed@ucci.org.ua, (044) 586-40-15, mav-sem@ucci.org.ua
Мiсце проведення заходу вул. В.Житомирська, 33

18.06 - 13:00
Стан свободи слова в Україні
мiсто Київ
Прес-конференція на тему: "Стан свободи слова в Україні". Учасники: журналіст (Чехія) Ян Корал; журналіст, голова Спілки молодих журналістів (Болгарія) Тоха Карасюв; юрист, голова ГО "Надзвичайна комісія з боротьби з корупцією і саботажем" (Україна) Сергій Косенко; засновник благодійного фонду "Нове покоління Києва" (Україна) Алла Ратушна; голова ПП "Суспільно-політична платформа Надії Савченко" (Україна) Віра Савченко. Модератор: Сергій Кривуля, директор інформаційного агентства Accent.news (Україна).

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями.

Конт. тел.: (050) 753-48-33
Мiсце проведення заходу вул. Рейтарська, 8/5-А []

18.06 - 13:30
Ключові пріоритети реформи видобувного сектору

мiсто Київ
Круглий стіл на тему: "Ключові пріоритети реформи видобувного сектору", за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та за сприяння Уряду Великої Британії.

До участі запрошені депутати профільних комітетів Верховної Ради України, представники Міненерговугілля, Мінекології, Посольства Великої Британії в Україні, обласних рад та обласних держадміністрацій, ПАТ "Укргазвидобування", Асоціації газовидобувних компаній України, а також представники профільних неурядових організацій та провідних ЗМІ.
Реєстрація до 18.00 14 червня - http://bit.ly/2JmqQ56.
Вхід за картками акредитації через 9-й під'їзд
Мiсце проведення заходу Грушевського 5 [ конференц-зала]

18.06 - 14:00
Новий Проект Закону "Про національну безпеку": чи відбудеться прогрес у наближенні до стандартів НАТО?

мiсто Київ
Круглий стіл на тему: "Новий Проект Закону "Про національну безпеку": чи відбудеться прогрес у наближенні до стандартів НАТО?" в межах інформаційного партнерства Реанімаційного Пакету Реформ та Інституту Горшеніна при підтримці сайту LB.ua.

Спікери: Іван Вінник - секретар Комітету з питань національної безпеки і оборони (триває погодження); Андрій Левус - голова підкомітету з питань державної безпеки Комітету з питань національної безпеки і оборони; експерт Представництва НАТО в Україні (триває погодження); Микола Бєлєсков - експерт Інституту світової політики, експерт групи національна безпека і оборона РПР; Віктор Плахута - фонд "Вільна Україна", експерт групи національна безпека і оборона РПР; Олена Трегуб - Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони (НАКО), експерт групи національна безпека і оборона РПР.

Модератор: Богдан Яцун - менеджер адвокації Реанімаційного Пакету Реформ.
Додаткова інформація за тел.: (093) 057-40-76
Мiсце проведення заходу вул. М.Житомирська, 18-Б [прес-центр Інституту Горшеніна]

18.06 - 14:00
Презентація книги "Примирення: вказівники вздовж шляху"
мiсто Харків
Презентація книги Енвера Джулімана "Примирення: вказівники вздовж шляху". У своїй книзі Енвер Джуліман дає пояснення понять, які мають ключове значення в миротворчій діяльності, наприклад, істина, вина, культура спогадів, історія та заперечення. Вона відображає і конкретизує багато складних аспектів примирення людини з собою, між людьми, групами і країнами. Після презентації учасники матимуть можливість отримати примірник книги з рук автора.

Енвер Джуліман – фахівець із багатокультурного порозуміння, старший радник Норвезького Гельсінського комітету з питань освіти.

Вхід вільний
Мiсце проведення заходу вул. Свободи, 7/9 [Накипело]

18.06 - 19:00

Зустріч на тему: "Концепція Kyiv Smart City"
мiсто Київ
Зустріч на тему: Концепція Kyiv Smart City. Спікер: Юрій Назаров — директор Департаменту інформаційно- комунікаційних технологій виконавчого органу Київської міської ради.

Юрій розповість про концепцію Kyiv Smart City, а також про реалізовані проекти, серед яких: відкритий бюджет; ІАС “Майно”; містобудівний кадастр; онлайн-петиції; міський wi-fi; картка киянина; контроль пересування комунальної техніки; запис на прийом до лікаря; запис у дитсадок та багато інших.

Вартість: 100-150 грн. Купити квитки
Мiсце проведення заходу вул. Мечникова, 2 []

19.06 - 10:00
19.06 - : Асамблея Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: ylytvynenko@civic-synergy.org.ua, (050) 039-07-82
Участь візьмуть понад 130 організацій громадянського суспільства з усієї України.

Спікери: Хюг Мінгареллі - Посол ЄС в Україні; Ольга Стефанішина - генеральний директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції; Сергій Лещенко - заступник керівника Головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації Президента України; Сергій Саєнко - т.в.о. директора Департаменту ЄС та НАТО МЗС України.

На Асамблеї відбудуться вибори 15 представників громадянського суспільства, які офіційно, відповідно до Угоди про асоціацію, контролюватимуть її виконання наступні 2,5 роки, у взаємодії з громадськістю Європейського Союзу.

Асамблея відбудеться за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду "Відродження" в рамках проекту "Громадська синергія"
Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 7/11 ["Адмірал Хол", 2-й поверх]

19.06 - 10:30
Міжнародний форум "Кібербезпека-захисти свій бізнес"
Організатори: Торгово-Промислова Палата України, Комітет з електронних комунікацій, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України.

За підтримки Кабінету міністрів України, Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв'язку, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, ГО "ХайТек Офіс", HAB 4.0.

Під час роботи Форуму провідні світові і українські компанії презентують сучасні технологічні розробки для розбудови кіберекосистем для, різноманітних бізнесів, найкращі світові практики їх використання малим і середнім бізнесом.

Формат проведення заходу передбачає он-лайн трансляцію за участі дипломатичних місій та представництв торгових місій ТПП України за кордоном.
Реєстрація до 18 червня за тел.: (063) 815-48-06, l.papaianakis@export.kiev.ua
Мiсце проведення заходу вул. В.Житомирська, 33 []

19.06 - 12:30
Квоти європейського продукту в ефірі загальнонаціональних телеканалів
органiзатор Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, мiсто Київ
Учасники:  Юрій Артеменко - голова Національної ради;  Сергій Костинський - член Національної ради.

Конт. тел.: (044) 299-03-32, 299-05-01. Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 1]

19.06 - 13:00
Урочисте підписання договору на співпрацю між національним лоукост-перевізником SkyUp Airlines
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (067) 620-80-01, (099) 208-03-16, (067) 234-12-27
Урочисте підписання договору на співпрацю між національним лоукост-перевізником SkyUp Airlines та 11-разовим чемпіоном України, володарем Кубку УЕФА 2009 - ФК "Шахтар". Спікери: Сергій Палкін - генеральний директор ФК "Шахтар"; Пауло Фонсека - головний тренер ФК "Шахтар"; Євген Хайнацький - генеральний директор SkyUp Airlines; Юрій Альба - співвласник SkyUp Airlines; Денис Костржевський - голова ради директорів Міжнародного аеропорту "Київ". О 14.00 - святковий фуршет.

Трансфер о 12.00, готель "Опера", вул. Б.Хмельницького, 53

Акредитація (обов'язкова)

Мiсце проведення заходу вул. Медова, 2 [ Аеропорт "Київ", Бізнес-термінал "В", Platinum конференц-зала]

19.06 - 14:30
Про всеукраїнський референдум
органiзатор ГО "Центр політико-правових реформ", мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: busol@pravo.org.ua, (095) 153-25-42
Прес-конференція на тему: "Чи є майбутнє у референдуму?".

Організатори: Центр політико-правових реформ; Міжнародна фундація виборчих систем.

Учасники: Ігор Коліушко - голова правління Центру політико-правових реформ; Олександр Черненко - народний депутат України; Юлія Кириченко - керівник напрямку конституційного права Центру політико-правових реформ; Денис Ковриженко - старший радник з юридичних питань, IFES.

Конт. тел.: (044) 299-03-32, 299-05-01. Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 2]

21.06 - 09:00
Форум бізнес- і IT-лідерів
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (067) 219-50-34, J.Kushnirenko@bpmonline.com
Форум бізнес- і IT-лідерів - захід про кращі практики, ідеї і технології, які допомагають керувати процесами компанії і прискорюють трансформацію бізнесу.

Спікери: Катерина Костерева - СЕО Terrasoft; Михайло Шелемба - CEO Датагруп; Андрій Булах - керуючий партнер Deloitte в Україні; Володимир Цой - засновник і співвласник MTI; Сергій Черненко - голова правління, член наглядової ради банку ПУМБ; Андрій Федорів - засновник незалежного креативного агентства Fedoriv.

Акредитація (обов'язкова)
Мiсце проведення заходу просп. В.Лобановського, 119 [Stereo Plaza, ст. м. Деміївська]

21.06 - 10:00
Загальна зустріч Європейської Бізнес Асоціації з міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном, 21 червня
мiсто Київ
Київ, Андріївський узвіз, 1-А, офіс ЄБА. Реєстрація - 9.30. Реєстрація обов'язкова. Конт. тел.: (044) 496-06-01, events@eba.com.ua

Мiсце проведення заходу вул. Андріївський узвіз, 1-A []

21.06 - 14:30
Презентація пропозицій для ЄС стосовно нових економічних санкцій до РФ
мiсто Київ
Прес-конференція на тему: "Презентація пропозицій для ЄС стосовно нових економічних санкцій до РФ у зв'язку з її діяльністю в окупованому Криму".

Спікери: Богдан Яременко- голова правління, "Майдан Закордонних Справ"; Андрій Клименко - керівник Моніторингової групи, головний редактор BlackSeaNews; Тетяна Гучакова - експерт, "Інститут Чорноморських стратегічних досліджень"; Ольга Корбут - експерт, "Інститут Чорноморських стратегічних досліджень"; Дмитро Шульга - директор Європейської програми МФ "Відродження".
Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями
Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4 [конференц-зала]

24.06 - 11:00 Акція "Хочемо і ходимо" розпочнеться біля Золотих Воріт. Організатор - Громадська ініціатива "Обійдемось без дружинників".

Київ, Золоті Ворота, пройдемось вул. Володимирською та закінчимо акцію біля Національної Опери.

Контактна особа: Марія Полтораченко, тел.: (066) 353-40-24. m.poltorachenko@gmail.com.

Мiсце проведення заходу м. Золоті ворота []

06.07 - 09:00:
Донбас медіа форум 2018
В Харкові відбудеться "Донбас медіа форум 2018". Основна тема Форуму: "Нові виклики та можливості, з якими стикаються регіональні ЗМІ". В одному місці зберуться біля 400 журналістів зі всієї України, балканських країн, США, Великобританії і не тільки.

Деталі форуму

Реєстрація на подію
Мiсце проведення заходу готель "Premier Palace Kharkiv" 


Новини Центральної України
11-13 червня
Компанія "Європейський Протеїн Україна" побудувала в смт Рокитне (Київська область) завод з виробництва високопротеїнових добавок нового покоління
Міжнародна коаліція з прав людини оголосила початок глобальної медіа-кампанії RedCard4Putin, спрямованої на звільнення політичних в'язнів у Росії. Старт кампанії дали у середу під час прес-конференції у Києві, повідомляє " Укрінформ ".
У Кривому Розі правоохоронці затримали сімейну пару, яка використовувала свою 4-річну доньку для зйомок порнографічних роликів
Поліція та інші правоохоронні органи досі не встановили причину отруєння дітей у загальноосвітній школі в Черкасах під час лінійки. Про повідомили в прес-службі поліції області у коментарі " Українській правді ".
Внаслідок аварії на колекторі нечистоти з мікрорайону Інститут зв’язку четвертий день потрапляють у річку Тарапуньку, а звідти — у Ворсклу
Государственное бюро расследований получило в свое распоряжение здание в центре Киева, ранее принадлежавшее Министерству регионального развития, строительства и ЖКХ. Об этом сообщает РБК-Украина. Речь идет о здании, находящемся по адресу ул. Симона Петлюры, 15. Соответствующее распоряжение подписал премьер-министр Украины Владимир Гройсман.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу міської ради. На прийом до посадовця звернулися шестеро мешканців міста. Одне звернення було колективним. Заявники порушили перед заступником міського голови питання незаконної вирубки дерев, розміщення автостоянки, узгодження місць для зведення тимчасової споруди та покосу бур'янів на території міста.
Прo це пoвідoмляє Depo.Кропивницький з пoсилaнням нa прес-службу Упрaвління Східного офісу Держaвної aудиторської служби. Зокремa, уточнюється, що це втрaти тa недоотримaння коштів нa суму 206 тис. грн через нaдaння лікaрнею плaтних послуг зa зaниженою вaртістю.
Житомирянам продовжать здійснювати нарахування згідно загальнобудинкових лічильників газу, а рішення Корольовського райсуду будуть оскаржувати. Про це 11 червня повідомила прес-служба ПАТ «Житомиргаз». «Рішення Корольовського райсуду м. Житомира від 6 червня 2018 року не набрало законної сили і буде оскаржуватись в суді.

14-15 червня
Національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, видала комунальному підприємству "Київтеплоенерго" ліцензію на провадження господарської діяльності з виробництва електричної та теплової енергії
Пока не внедрен единый билет, тарифы должны оставаться прежними, говорят в Киевраде.
Об этом сообщается на сайте КГГА.
Депутати Київради втретє розглянуть питання Музею на Поштовій площі 21 червня. Активісти твердять, що БПП готує на сесію новий проект рішення, а “Самопоміч” наполягає на розгляді свого проекту, який вже пройшов перше читання.
Около 5 тыс. правоохранителей будут обеспечивать порядок в центре Киева во время ЛГБТ-марша. Об этом во время пресс-конференции сообщил заместитель министра внутренних дел Сергей Яровой. "На Марше равенства ожидается около 5 тыс. участников, соответствующее количество и правоохранителей будет на месте - около 5 тыс. Однако какие подразделения Нацполиции будем привлекать, определимся непосредственн
Вечером 14 июня в 20:40 самолет авиакомпании Bravo при посадке выкатился за взлетно-посадочную полосу. Об этом сообщили в пресс-центре аэропорта «Киев».
12 июня начальник управления имуществом Сумского горсовета Дмитрий Нагорный представил 35-летнего Константина Карповича коллективу КП «Аэропорт Сумы» как исполняющего обязанности директора. Избавиться от статуса «и.о.» К.Карпович сможет, если его кандидатуру поддержит депутатский корпус облсовета.
Житомирський фонд братів Кузьміних вже четвертий рік займається лікуванням та реабілітацією військових, що отримали поранення, травми, захворювання під час бойових дій на сході України. Враховуючи велику кількість військових, що постраждали, внаслідок війни, брати Кузьміни вирішили відкрити третій реабілітаційний центр у Києві.
13 червня в Андрушівському районі Житомирської області працівники кримінальної поліції «на гарячому» затримали місцевого жителя, який на фермерському полі обробляв ділянки з дбайливо виплеканими серед соняшника нарковмісними рослинами. Викрити конопляну плантацію з понад 1,2 тисяч рослин вдалося завдяки застосуванню дрона. Розпочато кримінальне провадження.
Прокоментувати ситуацію щодо скидання у Тетерів нечистот – з таким проханням до керівника КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна під час прес-конференції 13 червня звернулися журналісти. «Більше тієї інформації, яка розміщена на сайті водоканалу, я нічого додати не зможу. Багно водоканал не зливав. Це є очистка резервуарів води. Окрім коагульованого мулу там нічого не було.
Правоохоронці затримали «телефонного терориста» з Житомирської області, який вночі замінував львівські вокзали. Про це інформує прес-група УСБУ в Львівській області. «Сьогодні вночі, 13 червня, на телефон «гарячої лінії» 102 надійшло повідомлення про нібито замінування залізничного вокзалу та автовокзалу у Львові.
Пікетування черкаської міськради та офісів партій ВО «Батьківщина», ВО «Черкащани», «Самопоміч» та ВО «Свобода» відбувається наразі в Черкасах з ініціативи депутата міськради, лідера Партії вільних демократів Олександра Згіблова.
Кілька цвинтарів у Катеринопільському районі постраждали від рук вандалів.
Команда «Brains ON» Черкаської санаторної школи-інтернату № 14 увійшла до ТОП-12 в етапі «Проекти» та посіла 30 місце у «Грі роботів» не фестивалі робототехніки, що відбувся днями в Естонії. Загалом участь у змаганнях з робототехніки «First Lego League Open International» взяли 98 команд із 60 країн світу.
Сегодня, 15 июня, в Киеве около Южного вокзала водитель скончался прямо за рулем пассажирского автобуса Mercedes. В транспорте находились дети. Как сообщает «Информатор», трагический случай произошел на ул. Ивана Огиенко (бывшая ул. Лукашевича) примерно в 06:20 утра. По предварительной информации, автобус двигался по ул. Ивана Огиенко в сторону Воздухофлотского проспекта.

16-17 червня
Из Шевченковского РУВД освобождены почти все 57 противников Марша равенства в Киеве, задержанных накануне. Об этом сообщил начальник Главного управления Национальной полиции Киева Андрей Крищенко во время брифинга, а также представители С14 в собственном телеграм-канале.
Жители одного из жилых комплексов Ирпеня перекрыли дорогу, пытаясь таким образом решить свой конфликт с застройщиком.
В Киеве три центральные станции метро закрыли на время проведения Марша равенства

У Києві відкрили всі станції метро
Всі станції київського метро працюють у звичайному режимі.
У центрі Києва поліція пускає людей додому тільки за паспортами
Поліція перекрила бульвар Тараса Шевченка біля готелю "Прем'єр Палац" у Києві і пропускає жителів тільки за паспортами.
Митрополит Онуфрій очолив урочистості з нагоди 25-річчя відродження Голосіївської пустині
У 30-ті роки обитель закрили, всі споруди розграбували, а монахів вигнали, деяких розстріляли / news.church.ua Сьогодні, 17 червня, з нагоди 25-річчя відродження, Блаженніший Митрополит Онуфрій...
На автодорозі загального користування державного значення Н-01 Київ-Знам’янка у Смілянському та Кам’янському районах Черкаської області продовжуються роботи на ділянці км 216+000 – км 229+780 з поточного середнього ремонту. Наразі ведуться роботи з влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття. Станом на 14 червня влаштовано понад 23 тис. кв. м покриття.
Сильний дощ та пориви вітру призвели до аварійного відключення від електропостачання 57 населених пунктів
“Укрзализныця” пустит7 дополнительные поездов ко Дню Конституции. Об этом сообщили на сайте ведомства. Для удобных путешествий во время праздничных выходных, которые в этом году будут с 28 июня по 1 июля также назначены дополнительные рейсы для графиковых поездов. На эти дни запланировано всего 44 допрейса. Список рейсов дополнительных поездов…
Придніпровський районний суд м. Черкаси продовжує розглядати справу стосовно розтрати 3 млн грн бюджетних коштів .
Через ускладнення погодних умов цієї ночі в Україні знеструмлено 129 населених пунктів, серед них на Черкащині – 15, повідомили в ДСНС .


Коментарі