Нові ікони і заочні суди старих кумирів. Головні новини 9-15 жовтня + Анонси

Приватбанк” має продати непрофільні активи. В Україну не пустили соратника Саакашвілі. Генпрокуратура підготувала підозру Ринату Кузьміну, який колись садив Генпрокурора Луценка.

Творення кумира зафіксував Олег Богачук 

Національний банк заявляє, що Приватбанк має виставити на продаж свої непрофільні активи.
Про це пишуть Українські новини з посиланням на заступника голови НБУ Катерину Рожкову.
За словами Рожкової, в 2016 році під час докапіталізації, Приватбанк прийняв на баланс непрофільні активи: гірськолижний курорт "Буковель", стадіон "Дніпро Арена", приміщення телеканалу "1 + 1", літаки, об'єкти нерухомості.
"У минулому році під час виконання першого етапу докапіталізації частина активів була взята на баланс банку в рахунок погашення кредитної заборгованості. Серед них -" Буковель ", об'єкти нерухомості та літаки МАУ", - повідомила заступник голови НБУ.
Рожкова зазначила, що всі ці активи - непрофільні для банку, і він не здатен ними управляти ефективно.
Після їхньої оцінки та інвентаризації банк, швидше за все, як вважає Рожкова, прийме рішення про продаж.
"Буковель" - один з найскладніших активів, який, де-факто, не підкоряється менеджменту банку. Саме тому його потрібно продавати. У банку немає ні людей, ні компетенції, щоб їм управляти ", - зазначила Рожкова.
Продаж таких активів може бути проведена на майданчиках ProZorro або CETAM.
У той же час Рожкова повідомила, що ні сама авіакомпанія МАУ, ні акції найбільшої нафтовидобувної компанії "Укрнафта" не були заставами по кредитах.
Як відомо, в липні колишній керівник Приватбанку Олександр Шлапак заявив, що банку належить 1/3 курорту "Буковель".
У 2016 році "Буковель" був прийнятий на баланс банку як заставна іпотека вартістю 11 млрд. грн.
У вересні Печерський районний суд Києва заарештував будівлю заводу "Біола" (Дніпро), будівлю в Києві, яке орендує телерадіокомпанія "Студія 1 + 1", а також літак Boeing у справі розкрадання коштів з Приватбанку.
​Викрито корупційну схему розтрати близько 150 мільйонів гривень у Міністерстві оборони – серед затриманих - заступник Міністра​
Таку інформацію повідомили в Антикорупційній прокуратурі.
"За версією слідства, на початку 2016 року Комітет із конкурсних торгів МО України організував процедуру відкритих торгів на закупівлю рідинного палива. За результатом торгів 26 квітня 2016 року Комітет за 14 лотами затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як найбільш економічно вигідні. 13 та 18 травня 2016 року між Міністерством та переможцем конкурсних торгів укладено 14 договорів про постачання для державних потреб палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів Державного бюджету України на загальну суму понад 1 млрд. грн", - написали там.


Прокуратура вручила підозру колишньому першому заступнику Генерального прокурора України Ренату Кузьміну.
Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генпрокуратури.
"За результатами досудового розслідування 12.10.2017 заступник Генерального прокурора України склав письмове повідомлення про підозру колишньому першому заступнику Генерального прокурора України за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво), ч. 2 ст. 197-1, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 197-1, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 209 КК України", - йдеться у повідомленні.
Вказується, що на теперішній час вжитими заходами "встановити місцеперебування цієї підозрюваної особи не виявилося можливим".
"Відповідно до вимог КПК України підозрюваного оголошено у розшук, проведення якого доручено Нацполіції України та вирішується питання щодо звернення до суду із клопотанням про обрання запобіжного заходу", - повідомили в ГПУ.


Слідчі Служби безпеки України виписали повідомлення про підозру керівнику російської Приватної військової компанії «Вагнера» Дмитру Уткіну, повідомив голова Служби безпеки Василь Грицак.
За його словами, у понеділок, 9 жовтня, повідомлення буде передано Генеральній прокуратурі. 
«Сподіваємося, що ГПУ нас підтримає», ‒ зауважив Грицак.
Голова Служби наголосив, що СБ України зібрало величезну доказову базу участі кадрових російських військових у бойових діях проти сил АТО на Донбасі. Зокрема, він розповів про приватні військові кампанії, які використовуються Кремлем не лише в Україні, а й Сирії.


В аеропорту "Бориспіль" не пустили в Україну депутата парламенту Грузії Кобу Накопія.
Про це повідомив сам Накопія, пише Українська правда.
"Після прильоту до Борисполя українські прикордонники вручили мені документ про заборону в'їзду на територію України. Причин не пояснили", - сказав він.
За словами депутата, в'їзд йому заборонив якийсь "уповноважений орган". Зараз він намагається оскаржити це рішення у начальника ОКПП Бориспіль.
Накопія також додав, що зараз перебуває в лаунж-зоні МАУ, і йому пропонують вилетіти з України до Грузії рейсом о 20:10.
Коба Накопія - бізнесмен, депутат парламенту Грузії, який є одним з прихильників екс-президента Міхеіла Саакашвілі. У Грузії опоненти навіть називають його "золотою кредиткою" колишнього глави держави.
У 2015 році брав участь в конкурсі на главу державного підприємства "Укртранснафта".




Анонси
17.10 — 09:00 " Міжнародні експерти розкажуть про звітність громадських організацій закордоном"


Інформація щодо акредитації: (093) 682-36-47
Конференція "Міжнародно-правові стандарти звітування та прозорості громадських організацій", у ході якої експерти з США та Євросоюзу презентують кращі практики звітування громадських організацій, а також відбудеться обговорення законопроектів Адміністрації Президента №6674 та №6675 щодо публічної звітності громадських організацій. Серед спікерів: Наталія Борджелі - віце-президент Міжнародного центру некомерційного права (Вашингтон); Джон Пеннелл - заступник директора Регіональної місії USAID в Україні, Білорусі і Молдові; Мортен Енберг - голова Офісу, Офіс Ради Європи в Україні. Серед учасників обговорення також народні депутати України, керівники провідних громадських та благодійних організацій


Мiсце проведення заходу готель "Президент" []

17.10 — 09:30 Всеукраїнська акція щодо зміни виборчих правил, обмеження депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду
Інформація щодо акредитації: Деталі - http://www.chesno.org/news/2544/
Всеукраїнська акція громадських активістів та народних депутатів на підтримку великої політичної реформи, що передбачає зміну виборчих правил, обмеження депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду


Мiсце проведення заходу Грушевського 5 [біля Верховної Ради та на площах усіх обласних центрів України]

17.10 — 13:00 Збільшення акцизів на алкоголь - прямий шлях до зростання контрафакту
Прес-конференція на тему: "Збільшення акцизів на алкоголь - прямий шлях до зростання контрафакту". Учасники: Олексій Дорошенко, генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж; Євген Олейников, експерт з питань економіки "Економічного дискусійного клубу"; Володимир Остапюк, голова профільної асоціації Укргорілка; Віктор Медведь, керівник консалтингової компанії "William-Іnvest Expert". Акредитація на місці за редакційними посвідченнями


Мiсце проведення заходу вул. Шота Руставелі, 16 [9-й поверх]

17.10 — 13:00 Дипломатичний конфлікт навколо закону "Про освіту": яка доля чекає Закарпаття?
Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62
Прес-конференція на тему: "Дипломатичний конфлікт навколо закону "Про освіту": яка доля чекає Закарпаття?". Учасники: Володимир Воля - політолог-міжнародник, Сергій Толстов - директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень, Павло Рудяков - директор інформаційно-аналітичного центру "Перспектива", Сергій Белашко - директор Агентства соціальних комунікацій


Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13 []

19.10 — 13:00 Круглий стіл "Проблеми і перспективи створення в Україні нафтових резервів"
Інформація щодо акредитації: (068) 990-33-05, v.torop@dixigroup.org
Експерти коаліції "Енергетичні реформи" ініціюють публічне обговорення з метою запобігти зволіканню зі створенням мінімальних стратегічних запасів нафти і нафтопродуктів в Україні. Учасники: Торстен Веллерт, керівник напряму "Енергетика" Групи підтримки України при Єврокомісії; Адріан Джасімі, експерт із формування нафтових резервів Секретаріату Енергетичного Співтовариства; Вадим Мосійчук, голова Держрезерву України; Ангел Мінєв, експерт проекту "Допомога Україні у процесі впровадження реформ у секторі енергетики відповідно до міжнародних зобов'язань країни"; Вікторія Войціцька, народний депутат України, секретар Комітету ВРУ з питань ПЕК; Олександр Лісніченко, директор Департаменту нафтогазового комплексу Міненерговугілля; Олена Павленко, президент DiXi Group; Геннадій Рябцев, директор спеціальних проектів НТЦ "Псіхєя"; Олександр Суходоля, завідувач відділу енергетичної та техногенної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень; Сергій Сапєгін, член Громадської ради при Держрезерві України


Мiсце проведення заходу Український кризовий медіа-центр []

19.10 — 15:00 Прес-конференція, під час якої будуть представлені висновки щодо аналізу земельних ділянок під будівництво Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр"
Інформація щодо акредитації: Press@babiyar.org, (044) 233-66-17
На другому засіданні Наглядової Ради будуть прийняті рішення щодо подальшого розвитку проекту. Серед спікерів будуть члени Наглядової Ради: Рабин Яків Дов Блайх - головний рабин Києва та України; Святослав Вакарчук - засновник та вокаліст рок-гурту "Океан Ельзи", громадський діяч, випускник програми Yale World Fellows 2015; Александр Квасьнєвський - президент Польщі (1995-2005); Володимир Кличко - колишній чемпіон світу з боксу у важкій вазі, благодійник і громадський діяч; Джозеф Ліберман - сенатор від штату Коннектикут, США (1989 - 2003); Віктор Пінчук - український бізнесмен та благодійник, засновник групи EastOne і Фонду Віктора Пінчука; Йошка Фішер - міністр закордонних справ і віце-канцлер Німеччини (1998 - 2005); Михайло Фрідман - співзасновник та Голова Наглядової Ради консорціуму Альфа-Груп та LetterOne, благодійник, співзасновник Єврейського конгресу Росії та благодійного фонду Genesis Philanthropy Group; Павло Фукс - голова правління Фонду пам'яті "Бабин Яр", бізнесмен; Герман Хан - заступник голови Наглядової Ради BYHMC, співзасновник і член Наглядової ради консорціуму Альфа-Груп та LetterOne, співзасновник і член наглядової ради Єврейського конгресу Росії та благодійного фонду Genesis Philanthropy Group; Натан Щаранський - голова Наглядової Ради BYHMC, голова виконавчої ради Єврейського агентства для Ізраїлю
Мiсце проведення заходу готель " Hyatt" [конференц-зала "Лондон"]





Новини Центральної України
9-10 жовтня
Жінка придбала п'ять невеликих земельних ділянок для будівництва житлового будинку у мікрорайоні «П'ятничани» у Вінниці
Конкурс на посаду начальника управління містобудування і архітектури Полтавської ОДА виграла Ірина Особік. Після проходження спецперевірки вона приступить до виконання своїх обов’язків.
«Скандал, або що робить Україну осередком інтриг» з таким заголовком Полтава опинилася на перших шпальтах відомого американського видання The New York Times. Кореспондент видання розмірковує про Україну з точки зору корупційної складової і чому це гальмує її інтеграцію в цивілізований світ. Найбільша увага дісталася Полтаві…
 Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про затримання працівника митниці, який збирав хабарі на користь керівництва управління у Вінницькій області. Про це 7 жовтня посадовець написав у Facebook. "В СБУ задокументувала причетність керівника і заступників Вінницької митниці до систематичного збору фінансової винагороди за оформлення товарів без повної сплати податків.
Прo це пoвідoмляє Depo.Кропивницький з пoсилaнням нa ГУ Нaцполіції в облaсті. Серед здaного - три мисливських нaрізних кaрaбіни, 19 незaреєстровaних мисливських глaдкоствольних рушниць, один кaрaбін чaсів Другої світової війни, двa обрізи, один ручний протитaнковий грaнaтомет, однa грaнaтa тa понaд 160 нaбоїв до зброї aрмійських зрaзків.
 У Радомишльській та Овруцькій територіальних виборчих комісіях відхилили подання на шістьох потенційних кандидатів у депутати до місцевих рад від Радикальної партії Олега Ляшка, «Громадського руху «Народний контроль» та Всеукраїнського об'єднання «Свобода».
Аварія сталася сьогодні  на Чернелівському водогоні Вода буде тимчасово відсутня у місті до 2 години ночі 10 жовтня. Адміністрація МКП “Хмельницькводоканал” сподівається на розуміння і просить вибачення за тимчасові незручності, спричинені виконанням необхідних робіт.


11-12 жовтня
 Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі керівництво одного з райвідділів поліції Полтавщини, повідомляє прес-служба СБУ . Зазначається, що троє поліцейських систематично вимагали хабарі у власника одного з деревопереробних підприємств. У випадку відмови сплачувати "данину" зловмисники погрожували комерсанту створити штучні перешкоди для ведення бізнесу.
Остросюжетный конфликт вокруг скандально известной АЗС на Ревуцкого продолжает набирать обороты.
Конкурент харків’ян запропонував меншу ціну, але замовник відхилив її та прийняв пропозицію харків’ян, які мають у травні 2018 року збудувати новий полігон для твердих побутових відходів
ТВК отримала відповіді, що реєстр виборців перевіряється тільки під час виборів, а поліція відмовилася тлумачити порядок перевірки підписів виборців
Прo це пoвідoмляє Depo.Кропивницький з пoсилaнням нa сторінку кaнaлу "Кіровогрaд" у " Фейсбуці ". Нaрaзі чотири зaреєстровaні протигрипозні вaкцини ще не отримaли експертну оцінку і висновки МОЗ Укрaїни, a тому не дозволені для зaстосувaння, і досі не нaдійшли в aптеки. Епідемічний сезон нa Кропивниччині розпочaвся нa почaтку минулого тижня.
За 9 місяців житомирські аудитори відшкодували втрат на понад 23 млн грн
 Аудитори Житомирської області за 9 місяців 2017 року забезпечили відшкодування втрат на 23,9 млн грн.
Вчера в пункте контроля для железнодорожного сообщения «Конотоп» во время проверки поезда сообщением «Одесса-Москва» пограничники Сумского отряда пресекли попытку незаконного перемещения через границу мясопродукции.​


13-15 жовтня
 Нещодавно на провулку Шкільний, що біля Будинку рад, обладнали нову стоянку. Після завершення дорожніх робіт тут нанесли розмітку, вчора встановили відповідний знак, пише “Сміла”. Примітно, що тут відведено спеціальні місця для паркування авто людей із інвалідністю.
В Киеве обещают к 2021 году достроить Подольско-Воскресенский мост, строительство которого было остановлено несколько лет назад из-за отсутствия средств. Для завершения стройки необходимо 7 млрд грн. Часть денег - 1,2 млрд планируют взять в бюджете.
Народ разнес строительный вагончик, поджег забор, огражающий стройплощадку, а на его остатках написал "Прочь от леса". Все, что осталось от забора и вагончика, жители Новобеличей сбросили в котлован, чтобы помешать строительству, передает Громада Київщини. Действия общины поддержал депутат Киевсовета Прохор Антоненко, призвавший "физически останавливать застройщика", пока идут суды.
Нанесені заново малюнки художник назвав «плямами
Браконьєрам загрожує кримінальна відповідальність та відшкодування завданих збитків
Оснований для повышения цены на тепло и горячую воду пока нет
Керівництво Полтавської ОДА підбило підсумки відпочинкового сезону в оздоровчих таборах Полтавщини. Голова адміністрації Валерій Головко доручив зробити повний моніторинг закладів до 1 грудня цього року для виявлення проблем і перевірки готовності до сезону 2018.
27-річний чоловік та 26-річна жінка продавали через інтернет підробку від відомими торговими марками
Столичные правоохранители начали уголовное производство в связи с антипольскими надписями, которые неизвестные оставили на мурале, посвященном Иоанну Павлу II. Об этом говорится в сообщении пресс-службы ГУ НП в г. Киеве.
 Відкрили відремонтовану ділянку автомобільної дороги державного значення Т-02-05 «Куна-Кунка»
Голосування за проекти бюджету участі завершилось, незабаром будуть визначені переможці.
 Звітного місяця Черкаською митницею ДФС до державного бюджету України перераховано 178 млн. 70 тис.грн. податків і зборів. Порівняно з вереснем минулого року надходження більші на 32,3 відс. або на 43,45 млн.грн.
 На спуску з мосту, що веде в черкаський мікрорайон Лісовий, перекинулася вантажівка. Про це сайту «ІнфоМІСТ» стало відомо із власних джерел. Інформацію підтвердила прес-секретар патрульної поліції Черкас Зоя Вовк.
 Сьогодні, 12 жовтня, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ознайомився зі станом виконання ремонтних робіт на автомобільних дорогах загального користування у Кіровоградській області. Зокрема, політик був задоволений темпами будівництва об’їзної дороги навколо Знам’янки.

 Невідомі зруйнували пам’ятник за день до його відкриття. Як повідомляє 0382.ua з посиланням на сторінку у Facebook Хмельницьких свободівців, акт вандалізму в Городоку стався в ніч з 13 на 14 жовтня. «Відкриття пам’ятників було заплановано на 15 жовтня 2017 року о 16.00. Тож, 13 жовтня, щоб встигнути завершити будівництво свободівці працювали до 10 години під світлом ліхтариків.

Коментарі