Міхо. Розенблат. Поляков. Герої новин 13-22 жовтня

Мітинги під Верховною Радою з наметами. Депутат з “бурштинової справи” Розенблат не виїхав з України з діамантами. Інший буршиновий депутат Поляков позбувся підозри в отриманні хабаря.

17 жовтня зранку під Верховною Радою почався мітинг громадських органзацій і Саакашвілі. Вимоги: недоторканність для депутатів парламенту, зміна виборчого законодавства на пропорційну систему і створення антикорупційного суду. Учасників акції пропускали через уважний огляд.
Відразу ж Президент Петро Порошенко запропонував Верховній Раді внести зміни до Конституції в частині недоторканності депутатів парламенту.
В поліції пообіцяли, що розгонів не буде, як прийнято в нас переживати.
18 жовтня мала бути зустріч президента з співорганізаторами-депутатми Наємом, Заліщук, Левченком. Але, вона зірвалася.
На п’ятницю 20 жовтня стали відомі новини що у сім'ях п'яти учасників акції протесту біля будівлі Верховної Ради співробітники Національної поліції провели обшуки, заявляє народний депутат із фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв, який є одним із координаторів акції.
За його словами, під час обшуків правоохоронці вилучили форму з нагородами, а також зареєстровану зброю цих учасників акції.
Серед вимог протестувальників залишається подання президентом і розгляд парламентом законопроекту про Антикорупційний суд. Він закликав главу держави внести відповідну ініціативу до Верховної Ради.
Президент же вважає, що деяким організаторам мітингів під Верховною Радою була потрібна кров, а правоохоронці якраз зірвали спроби придбання зброї і виявили схованки з вибухівкою.



Співробітники Національного антикорупційного бюро України не допустили вильоту позафракційного народного депутата України Борислава Розенблата до Німеччини на лікування; в п’тяницюйому знов одягнули електронний браслет.
"Розенблат повідомив НАБУ про те, що він має намір виїхати (за межі України - ІФ) і повернутися в неділю. Він не мав засобів контролю, йому повернули паспорти, а в "Жулянах" (аеропорту - ІФ), коли він уже був у літаку, детективи НАБУ зупинили літак і відібрали у нього документи, особисті речі та мобільний телефон", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат нардепа Олексій Шевчук.
За його словами, коли до аеропорту прибули адвокати, співробітники НАБУ повідомили їм про те, що в четвер, 19 жовтня, відбудеться засідання в Солом’янському районному суді м. Києва з обрання запобіжного заходу Б.Розенблату. "Вони взяли свого суддю Бобровника (Олександра Бобровника - ІФ) і вирішуватимуть питання про продовження запобіжного заходу", - сказав адвокат.
Він додав, що вважає такі дії НАБУ незаконними. За його словами, документи Б.Розенблата залишилися у співробітників Бюро, і нині нардеп прямує до суду для очікування початку засідання.
Крім того, О.Шевчук наголосив, що у нардепа з собою не було ні золота, ні коштовностей. "Ніяких коштовностей і золота при ньому не було, це фейк", - сказав адвокат, коментуючи повідомлення деяких ЗМІ про те, що співробітники НАБУ виявили у Б.Розенблата, який саме мав намір вилетіти до Німеччини, золото та діаманти.
Сам Б.Розенблат на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер написав, що особисто повідомив НАБУ про те, що планує на три дні виїхати за межі України, "хоча і не зобов'язаний був про це повідомляти", адже на сьогодні "відсутні будь-які заборони на його пересування"
"Додав до заяви копії квитків у дві сторони. Але в НАБУ свої закони і порядки. Свавілля продовжується", - написав нардеп
У свою чергу в НАБУ повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", що Б.Розенблата не затримували.
"Проходили слідчі дії, народного депутата не затримували", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в НАБУ в четвер.
Як повідомлялося, Б.Розенблат фігурує в так званій бурштиновій справі, відкритій за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) і ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Перед тим депутат Верховної Ради від фракції "Народний фронт" Максим Поляков, якого підозрюють в отриманні хабара, завляє, що з нього знято звинувачення.
Про це він написав у facebook: "Сьогодні дійсно сталася велика перемога, з мене повністю знято звинувачення щодо вимагання хабаря!!!  Генеральним прокурором України змінено звинувачення - виключено ознаки вимагання", - заявив він.
При цьому Поляков очікує на повне зняття звинувачень за кілька місяців.




16-17 жовтня
 Крім цього, НКРЗІ заявила про готовність розпочати процес підготовки до 4G тендеру в діапазоні 1800 МГц
Згідно із Законом України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», що набрав чинності 22 червня 2017 року, кожен багатоквартирний і приватний будинок, а також промислове підприємство, повинні бути обладнані вузлами комерційного обліку. Мова йде про лічильники, які мають стояти на вводах до будівель.
В Деснянском районе Киева, на ул. Бальзака, пассажир такси выбросил из машины гранату, испугавшись полицейских. Об этом говорится в сообщении пресс-службы ГУ НП в г. Киеве.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на управління ДМС в області. Друге та третє місце у Ізраїля та Німеччини відповідно. З початку року в управлінні ДМС 112 осіб оформили дозвіл на постійне місце проживання за кордоном. Найбільше жителів виїхали на Росію - 32, у Державу Ізраїль - 24 та до Німеччини - 18.
Польський уряд не погодилося приймати біженців в рамках нової програми переселення в Європейському союзі. Таку думку висловив глава польського МВС Маріуш Блащак: Польська влада не буде декларувати прийом біженців, оскільки ми вже прийняли українців. Міністр додав, що переселення не є ефективним механізмом. Воно лише призведе до великої хвилі міграції біженців в Європу - не тисяч, а мільйонів людей​
18-19 жовтня

 Перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів заявив про обговорення з інвесторами будівництва четвертої гілки метрополітену від аеропорту "Київ" (Жуляни) до київського району Троєщина. Про це Кубів написав на своїй сторінці в Facebook .
Сегодня организаторы митинга сторонников оппозиции возле здания Верховной Рады решили ввести в действие "сухой закон".
 У тoму числі всі мaжoритaрники Вінниччини.
 Серед oбрaнців – семерo вінничaн
За рішенням виконкому Полтавської міськради, 20 жовтня у місті почнуть поступово вмикати опалення
 Міський голова Сергій Сухомлин звільнив із займаної посади заступника директора департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Бориса Пахолюка.
 У Смілі 18 жовтня виконавчий комітет ухвалив рішення про встановлення нового тарифу для теплопостачального підприємства ТОВ "Смілаенергопромтранс", яке обслуговує близько третини будинків міста. Про це сайту vikka.ua повідомив керуючий справами Смілянського МВК Олександр Головченко.
Патрульні вкотре виявили документи на автомобіль із ознаками підробки Про подію повідомляє 0382.ua з посиланням на прес-службу управління патрульної поліції. На вулиці Проскурівській екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль "Nissan X- TRAIL" за порушення правил дорожнього руху. Кермувальником виявився 42-річний місцевий житель. Перевіривши транспортний засіб та документи на авто
Кабінет міністрів надав дозвіл ТОВ "Центр "Сонячне ремесло", яким володіє дружина судді Вищого адміністративного суду, на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки лісу з бурштином в Рівненській області площею 60,23 га.



Коментарі