Саакашвілі в Україні. Приміщення 1+1 тепер у Нацбанку. Головні новини тижня, що минув


Саакашвілі в Україні і не збирається сидіти тихо. Приміщення медіахолдингу “1+1” контролює Нацбанк через борги “Привату”. Курченко успішно експортує метали з непідконтрольних Україні територій. 41% акцій “Мотор Січ”, ніби-то в китайців. Пожежа в дитячому таборі як привід до ескалації неспокою в Одесі.


Фото: ЕРА

Після подолання кордону колишній голова Одеської облдержадміністрації, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі увечері в неділю, 10 вересня, прибув до Львова. Там зустрівся з мером міста Андрієм Садовим. Повечеряв у ресторані "Mons Pius" на вулиці Лесі Українки. Ресторан оточили люди з нашивками батальйону "Донбас", які нікого більше всередину не пускали. 
Після опівночі Саакашвілі та Садовий вийшли поспілкуватися до журналістів. Мер Львова, зокрема, привітав приїзд Саакашвілі до України і назвав неприпустимими речі, які відбулися 10 вересня на кордоні – мається на увазі скасування руху поїздів, в яких перебував Саакашвілі, та "мінування" пункту пропуску "Шегині".
На понеділок 11 вересня прикордонники оголосили, що Саакашвілі й всім, хто незаконно перейшов кордон, треба приїхати назад у пункт пропуску "Шегені" й пройти процедуру оформлення, або прибути до підрозділу Міграційної служби.
А прес-секретар міністерства внутрішніх справ Артем Шевченнко нагадав статтю закону: «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України: Частина 1. Організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з конфіскацією транспортних або інших засобів вчинення злочину. 2. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб,- караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією засобів вчинення злочину.»
За кілька годин після цього повідомлення в Шегинях оформились шестеро учасників проикнення Саакашвілі. Ще дев'ятеро проходять процедуру оформлення. Принаймні, так повідомив глава ДПСУ Петро Цигикал на брифінгу у Києві і передав "Укрінформ".
12 вересня з'явилася інформація, що міністерство юстиції передало запит Грузії про екстрадицію Саакашвілі і запрошення його в прокуратуру для екстрадиційної перевірки. Так на брифінгу повідомив міністр юстиції Павло Петренко.
За його словами, матеріали передані до органів прокуратури. При цьому Петренко не повідомив, в яку прокуратуру вони були спрямовані. Петренко зазначив, що екстрадиційна перевірка не завершена.
18 вересня у Львові має бутирозгляд справи Саакашвілі про перетин кордоную
17 жовтня він анонсував мітинг в Києві.


ТОВ "Компанія Газ-Альянс" (Нижній Новгород), підконтрольна підприємцю Сергію Курченкові, в червні-серпні експортувала з Росії чавун і іншу металопродукцію на загальну суму 70,6 млн дол., що вироблена на металургійних підприємствах, які в лютому-березні цього року були захоплені бойовиками на окупованих територіях Луганської та Донецької областей.
Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на дані митних декларацій, які є в розпорядженні видання.
Наприкінці червня ТОВ "Компанія" Газ-Альянс "почала експорт готової продукції, виробленої, зокрема, на Єнакіївському металургійному заводі, який входить до групи "Метінвест" Ріната Ахметова та Вадима Новінського.
Спочатку ця продукція вивозиться з окупованих територій до Росії південно-осетинською компанією ЗАТ "Внешторгсервис", в управлінні якої знаходяться захоплені бойовиками підприємства в Донбасі. Після чого продукція переоформляється на "Компанію Газ-Альянс", яка безпосередньо здійснює експортні операції.
У митних деклараціях, які є у LIGA.net, не вказані пункт поставки товару, а також країни призначення і покупці.
Компанія "Газ-Альянс" експортує гарячекатані та ковані прутки, а також нелегований чавун. З червня по вересень на експорт було поставлено близько 121 тис. тонн чавуну на суму 34,9 млн дол., а також близько 86,8 тис. тонн прутків на суму 35,7 млн дол.
Також "Газ-Альянс" продовжує поставляти на експорт в треті країни вивезений з Донбасу антрацит. З березня цього року обсяг таких поставок склав 142 тис. тонн на 10 млн. дол.
За всіма експортно-імпортними операціями "Газ-Альянс" працює в зв'язці з ЗАТ "Внешторгсервис". Загальний оборот цих компаній з початку їх діяльності (з середини березня 2017 року) склав 222,6 млн дол., з урахуванням поставок руди на металургійні заводи в ОРДЛО.
Єдиним власником "Газ-Альянсу" є маловідомий Володимир Ликов. Він же володіє московським ТОВ "Петра Ойл", створеним у 2014 році.
Ця структура в 2016 році викупила (через київський офіс ДП "Союз реалізаторів") у державного "Укрексімбанку" право вимоги боргу в розмірі 236 млн грн у структур Сергія Курченко - "ВЕТЕК Медіа Інвест" та "Ілоніт ТБ".
Борг утворився в 2013 році після отримання структурами Курченко кредиту в 160 млн дол. на покупку медіагрупи UMH у екс-голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна. Після викупу права вимоги боргу структури Курченко - "Петра Ойл" з одного боку та "ВЕТЕК Медіа Інвест" та "Ілоніт ТБ" з іншого - уклали мирову угоду. Таким чином, Курченко через "Петра Ойл" позбувся великого боргу перед держбанком.






Служба безпеки України розслідує продаж контрольного пакету підприємства «Мотор-Січ». У Шевченківському суді Києва відомство домоглося арешту 41% акцій запорізького заводу, повідомили «Інтерфакс-Україна».
Суд арештував акції підприємства у власності п’яти офшорних компаній, які знаходяться на рахунках зберігача Dragon Capital (Київ), у зв’язку з підозрами про спробу перемістити активи підприємства з України, що призведе до ліквідації.
«Досудовим розслідуванням установлено, що з 2016 року по теперішній час невстановлені особи з числа нинішніх і колишніх посадовців і кінцевих бенефіціарів власників «Мотор Січ», діючи за попередньою змовою між собою з метою ослаблення держави шляхом руйнування зазначеного підприємства ..., здійснили низку угод купівлі-продажу контрольного пакета акцій товариства на користь іноземних компаній, які мають намір перемістити активи і виробничі потужності товариства за межі України, що призведе до його ліквідації», — ідеться в повідомленні.
«Мотор-Січ» — одне з провідних підприємств із випуску авіаційних двигунів для літаків і вертольотів, а також промислових газотурбінних установок. Головний офіс знаходиться в Запоріжжі.


Арешт приміщення 1+1. Дві новини
12 вересня. Національний банк не звертався до ТОВ "Поділ Нерухомість" із вимогою звільнити приміщення від орендарів ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Нацбанку.
Згідно документу, у деяких медіа сьогодні була поширена інформація про нібито "виселення" орендатора із будівлі по вул. Кирилівській, 23 за зверненням Національного банку.
"Національний банк не звертався ні до орендаря ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1", ні до орендодавця ТОВ "Поділ нерухомість" із вимогою звільнити приміщення по вул. Кирилівській, 23",- сказано у повідомленні.
Нацбанк розцінює поширення називає розповсюджену медіа інформацію маніпулятивною та викривленою та пов'язує її зі спробою вплинути на рішення Нацбанку в частині погашення кредиту, майновим поручителем за яким є ТОВ "Поділ Нерухомість".
Нежилі приміщення житлового-офісного будинку по вул. Кирилівській, 23 є власністю ТОВ "Поділ Нерухомість". Ці приміщення у 2014 року передані в заставу Нацбанку в забезпечення виконання зобов’язань за кредитом, який був наданий Нацбанком України ПАТ КБ "Приватбанк" у 2009 та 2014 роках.
Приміщення у зазначеній будівлі у ТОВ "Поділ Нерухомість" орендує ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1", про що укладено відповідний договір оренди.
13 вересня. Печерський райсуд Києва наклав арешт на будівлю телеканалу "1+1" у справі розкрадання коштів з ПриватБанку
Про це йдеться у відповідній ухвалі суду від 12 вересня у справі № 757/50816/17-к.
Таким чином суд дозволив накласти арешт на столичні нежитлові приміщення житло-офісного будинку й підземного паркінгу на вулиці Фрунзе (Кирилівській), 23, що належать ТОВ "Поділ Нерухомість". Саме їх орендує холдинг "1+1". 
Понад те, арешт також мають накласти на будівлю заводу "Біола" у Дніпрі на вулиці Береговій, 135, літак Boeing 767-300, земельні ділянки  ТОВ "Хаджибей" в Одеській області та на масив "Золотий берег", що в акваторії Чорного моря.
Тим часом у прес-центрі Нацбанку повідомили, що не виселяли представників "1+1" з офісу.
"Національний банк не звертався ні до орендаря ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1", ні до орендодавця ТОВ "Поділ нерухомість" із вимогою звільнити приміщення по вул. Кирилівській, 23", - наголосили у відомстві. 


16 вересня в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі згоріла двоповерхова дерев'яна будівля. В результаті загинуло троє дітей. Також до лікарні доставлено двоє неповнолітніх.
Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.
Директор табору Петрос Саркісян затриманий поліцією за підозрою в порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило загибель дітей і величезні матеріальні збитки.
Мер Одеси Геннадій Труханов відсторонив від посади голову Київської райадміністрації Одеси Володимира Сушкова, директора табору Саркісяна і його заступника, який відповідав за пожежну безпеку закладу.
Директор департаменту освіти Олена Буйневич сама подала у відставку.
Але, на цю тему був мітинг. Як передає "Думська", після 19:00 активісти зробили другу спробу штурму міськради, намагалися вибити скло в дверях.






Анонси
Глава держави виступить з промовою у ході загальних дебатів ГА ООН, візьме участь у саміті Ради безпеки ООН з питань миротворчості, заходах високого рівня з питань реформування ООН, а також з питання протидії використанню інтернету в терористичних цілях. На полях 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Глава Української держави проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами країн світу, в тому числі Президентом США. Президент України традиційно зустрінеться з лідерами української громади США, представниками кримськотатарських організацій і представниками провідних американських політологічних та ділових кіл


18.09 — 10:00 VII Міжнародний медіафорум Kyiv Media Week 2017

Інформація щодо акредитації: ekalnaya@mrm.ua, (067) 959-50-16
У програмі: тематичні круглі столи за участю представників провідних медіагруп, продакшн-компаній, дистриб'юторів, галузевих організацій та держрегуляторів медіаіндустрії, доповіді експертів світового рівня, прес-конференції, семінари, скринінги, презентації та ін. (детальніша інформація на сайті https://mrm.ua/ru/)
Мiсце проведення заходу вул. А.Тарасової, 5, Hyatt Regency

18.09 — 11:00 Прес-конференція "Не дамо знищити Києво-Печерську Лавру!"
Інформація щодо акредитації: (067) 404-35-37. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями
Під час заходу відбудеться оприлюднення результатів науково-правової експертизи Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва ім. Бурчака Національної академії правових наук України, якою підтверджено повноваження діючої конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника та відповідно підтверджено правомочність останньої на прийняття будь-яких рішень простою більшістю голосів (5 голосів) та оголошення проведення чергового засідання конкурсної комісії в приміщенні Міністерства культури України 21 вересня 2017. Спікери: народні депутати України Ігор Мосійчук та Юрій Левченко; голова Конкурсної комісії Олександр Федоренко; в.о. голови ГО "Всеукраїнська люстрація" Олександр Куліковський ; ГО "Труханівська Січ" Микола Боднар; старший науковий співробітник Інституту археографії та джерелознавства ім. Грушевського НАН України Олег Однороженко
Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4 []

18.09 – 13:00 Прес-конференція: "Міжнародний бізнес-форум як побудова зовнішнього іміджу України"
Інформація щодо акредитації: maria.ivanyk@gmail.com, (050) 705-86-72
30 вересня в Києві втретє відбудеться найбільший форум Східної Європи - OLEROM FORUM 1. Спікери: Ольга Редзюк, керуючий партнер компанії OLEROM; Андрій Годованець, керуючий партнер компанії OLEROM; Володимир Ставнюк, голова правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Міністерства економічного розвитку і торгівлі України; Олена Сакович, керівник програм зі здоров'я та розвитку молоді UNICEF; Річард Герц, консультант фонду UNICEF в Україні (проект U-Report)
Мiсце проведення заходу Український кризовий медіа-центр []

18.09 – 14:00: Круглий стіл "Гуманітарне розмінування як обов'язок держави"
Проводить: Міжфракційне об'єднання "Україні - Євроатлантичний простір!". Мета заходу: обмін думками та об'єднання зусиль українських урядових інституцій, міжнародних та неурядових організацій для створення ефективної системи протимінної діяльності з гуманітарного розмінування. Привітання учасників і вступне слово: Ірина Фріз, Оксана Сироїд
Мiсце проведення заходу вул. Садова, 3-А [каб. №330 (зала засідань)]

Судовий розгляд протоколу про перетин кордону України лідером партії "Рух нових сил" Міхеілом Саакашвілі розгляне Мостиський районний суд Львівської області в понеділок, 18 вересня, о 15:00.
Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформацію начальника прес-служби Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимира Шеремета.
"Попередньо судове засідання призначене на 15:00 18 вересня", - розповів Шеремет.
За його словами, Саакашвілі має прибути до суду для розгляду протоколу про незаконний перетин кордону.

19 ВЕРЕСНЯ 2017, 10:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
З 19 по 22 вересня відбуватимуться пленарні засідання Верховної Ради України
З 19 по 22 вересня відбуватимуться пленарні засідання Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5, сесійна зала).
Вхід за картками акредитації через 1-й під’їзд

19.09 – 11:30 Прес-конференція на тему: "Чи стане Україна лідером на органічному ринку?"
Інформація щодо акредитації: (044) 425-55-25, (050) 411-57-10, uaf@organic.com.ua
Учасники: Євген Милованов - голова Правління Федерації органічного руху України; Олег Скидан - ректор Житомирського національного агроекологічного університету; Володимир Пугачов - заступник директора Департаменту продовольства - начальник відділу стратегії розвитку харчової промисловості Мінагрополітики та продовольства України. Учасники також презентують основні події чергового Органічного Тижня в Україні, в т.ч. ІХ Всеукраїнський Ярмарок органічних продуктів (23 вересня , Контрактова площа)
Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4 []

20.09 – 17:00 Круглий стіл на тему: "Розвиток суднобудування в Україні"
Інформація щодо акредитації: конференц-зала. Вхід за картками акредитації через 9-й під'їзд
Проводять: Комітет Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва. До участі у заході запрошуються народні депутати України, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівники підприємств, представники громадських організацій, бізнес асоціацій та ЗМІ
Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 5 []

21.09 - 09:00
Перший Українсько-Китайський форум середнього і малого бізнесу
Тема форуму - спільне будівництво "Економічного пояса Шовкового шляху", створення нового механізму взаємовигідного співробітництва
Мiсце проведення заходу Торгово-Промислова Палата України [вулиця Велика Житомирська, 33, Київ]

22 ВЕРЕСНЯ 2017, 12:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
Круглий стіл «Створення можливостей для експорту/імпорту електричної енергії в Україні»
22 вересня 2017 року з 12:00 до 15:00 відбудеться круглий стіл на тему «Створення можливостей для експорту/імпорту електричної енергії в Європі».

Захід проходить за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та за сприяння Уряду Великобританії.

Завдання круглого столу – обговорити умови та можливості для імпорту/експорту електроенергії в Україні, перспективи інтеграції української та європейської електромереж, а також потенціал для роботи іноземних інвесторів на електроенергетичному ринку.

Для участі в роботі круглого столу запрошені депутати профільних комітетів Верховної Ради України, представники Секретаріату Енергетичного Співтовариства, Міненерговугілля, Світового банку, ДП «НАЕК Енергоатом», ДП НЕК “Укренерго”, профільних неурядових організацій та провідних ЗМІ.

Зацікавлених в участі в заході просимо зареєструватися на круглий стіл за допомогою прикріпленої форми: https://goo.gl/2yZ3RY до 12:00 21 вересня.

Місце проведення: вул. Грушевського, 5, конференц-зал (вхід з вул. Грушевського, 18/2, 9-й під’їзд).



Новини Центральної України
11-12 вересня
У Черкаській області відкрився українсько-австрійський завод із виробництва меду. Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на сторінці у Facebook.
Зазначається, що нове підприємство відкрила компанія "Beehive". "Це спільний українсько-австрійський проект з інвестицією близько €10 млн та потужністю у 16 тис. тонн готової продукції на рік, на якому працюють 115 робітників", – мовиться у дописі. У відомстві також відмітили, що за перше півріччя 2017 року Україна вже експортувала до країн Євросоюзу 16,7 тис. тонн меду на суму $29,7 млн, що більше на 30,6%, ніж за відповідний період 2016 року.
Участь в урочистому відкритті заводу взяв перший віце-прем'єр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. У себе на Facebook він написав: "Сьогодні на Черкащині у с. Чорнявка відбулось урочисте відкриття заводу Beehive – єдиного підприємства в Україні з переробки меду, яке володіє міжнародним харчовим сертифікатом якості FSSC 22 000… Бажаємо усій команді "Beehive" – стати світовим лідером з експорту "рідкого золота" – українського меду".
 ЧП в метро , которое произошло в понедельник, 11 сентября, вечером, показало, что городские службы не способны слаженно действовать в подобных ситуациях. Также снова возник вопрос финансирования подземки. Эксперты говорят: если проблему не решить в комплексе, метро станет опасным и непредсказуемым видом транспорта, а пассажиры чаще станут добираться домой пешком.
Зону перед Полтавською ОДА реконструюють: тут з’явиться штучний струмок, що символізуватиме події на Майдані у 2013 році. Реконструкція розпочнеться з наступного року. Адміністрація узгодить бюджет на найближчій сесії облради.
Темпи крадіжок складають від 5 до 8 люків щотижня, пік припадає на вихідні
Сегодня, 12 сентября, возле станции метро “Харьковская” начался демонтаж киосков. Об этом говорится на странице сообщества “Позняки Осокорки Харьковский” в Facebook.
Житомирському журналісту Василю Хомюку, який, за його словами, 10 вересня допомагав організовувати Космічний напівмарафон у Житомирі, 12 вересня вручили повістку і викликають у Львів на допит по справі Саакашвілі.
Сотрудники полиции, прокуратуры и сотрудники спецподразделения КОРД провели ряд обысков в нескольких помещениях одной из общественных организаций, которая позиционировала свою деятельность как медицинский центр. На самом деле ни один ее сотрудник не имел ни медицинского образования, ни навыков ухода за больными, и сама организация, в стенах которой проходили «лечения» около 40 пациентов
Большинству из нас не надо объяснять значение пословицы «дешевая рыбка – плохая юшка». Впрочем, КП «Электроавтотранс», похоже, не согласно с таким утверждением, ведь в погоне за лучшим ценовым предложением, что, как ни странно, оказалось в два раза дешевле, чем у конкурентов, упустило главное – качество.
13-14 вересня
 Усі 27 родин, які втратили оселю через вибухи на військових складах у Балаклії, отримають нове житло вже до кінця вересня. За інформацією прес-служби Харківської ОДА , постраждалим сім'ям передадуть 25 нових квартир та два приватні будинки. Ключі від перших чотирьох квартир постраждалі сім'ї отримають уже цієї п'ятниці, 15 вересня, на сесії міської ради.
Оперативники Службы безопасности Украины проводят обыски в доме председателя киевской областной организации партии «Батькивщина» Константина Бондарева под Вышгородом. Об этом в комментарии УНИАН сообщила пресс-секретарь СБУ Елена Гитлянская.
 У Святошинському районі Києва місцевий житель підстрелив 15-річного учня ліцею. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції. Слідчі з’ясували, що невідомий чоловік раптово здійснив постріл у ногу 15-річного юнака, після чого втік. З місця події правоохоронці вилучили гільзу від травматичної зброї. Поліцейські встановили особу стрілка та затримали його, вилучивши травматичний пістолет.
Також гості фесту зможуть послухати концерти гуртів "Веремій", "Медовий Полин" та Ореста Лютого.
Кожен полтавець наявність цілодобового водопостачання сприймає як буденну річ. Проте, не всі задумуються над питанням, звідки береться полтавська вода та який шлях проходить до того, як потрапляє у водопровідні мережі будинків чи підприємств.
Община «Урарту» хоче побудувати в центрі Полтави Вірменську Апостольську церкву. На думку депутатів міськради, община має знайти інше місце
"Мило, как дома": соцсети высмеяли маршрутку с деревянной дверью
Киевляне активно обсуждают инцидент с маршруткой, в которую неизвестные энтузиасты установили простую деревянную дверь. Редакция 44.ua не поленилась и собрала лучшие шутки по теме.
В Дарницком районе Киева капитально отремонтируют северную часть парка “Партизанской славы”. Об этом сообщается на сайте электронных публичных госзакупок Prozorro.
Станом на початок вересня 2017 року в Житомирській області утримувалось 228,5 тис. голів великої рогатої худоби.
У Житомирі виконувати обов’язки начальника управління капітального будівництва буде колишній депутат Житомирської міської ради шостого скликання В’ячеслав Глазунов.
Головне управління Національної поліції у Хмельницькій області залишилося без очільника. Микола Семенишин, який донедавна очолював ГУ НП у Хмельницькій області, тепер керуватиме поліцією Донеччини. Нового керівника, під час робочого візиту в Маріуполь, представив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий. Офіційне знайомство з підлеглими Микола Семенишин провів 13 вересня.


15-17 вересня
Наступного тижня у будинках на 6 вулицях Полтави та Горбанівки відключатимуть світло через ремонтні роботи
Олександр Мамай повідомив, що після уточнення земельної ділянки, зроблять проект, а після новорічних свят — будуватимуть дах
Попри фінансові труднощі, що цього року спіткали головного теплопостачальника області, майже за місяць до початку опалювального періоду «Полтаватеплоенерго» прозвітувало про готовність до зими.
На Полтавщині СБУ знайшла схованку з боєприпасами вбитого кримінального авторитета «Кирпича»
В пункте контроля «Хутор-Михайловский» во время проверки поезда сообщением «Кишинев-Москва» пограничники Сумского отряда совместно с сотрудниками таможни пресекли попытку незаконного перемещения через границу мясопродукции. В ходе осмотра одного из вагонов поезда пограничный наряд в трех пассажирских купе на третьей полке обнаружил сумки, наполненные пакетами с мясом.
 Що спричиняє висихання лісів у Житомирській області, як не допустити екологічного лиха, та які напрямки розвитку лісового господарства за три роки напрацювали урядовці.
За місяць, з 15 серпня 2017 року, коли був оголошений конкурс, до Житомирської міської ради не надійшло жодної пропозиції щодо кращого проекту пам’ятного знаку, присвяченого воїнам АТО.
 Чернігівські медійники, громадські активісти, волонтери, історики та всі небайдужі люди сьогодні, 15 вересня, вшанували пам’ять усіх загиблих журналістів. Біля Пам’ятного знаку Борцям за Незалежність України зібралося близько двох десятків людей. Хвилиною мовчання всі вшанували пам’ять тих, хто віддав життя за справедливість і правду.

 Жителі району Олександрівка у м. Чернігові, а точніше вул. Черняхівського, 14 вересня, спостерігали за протистоянням затятого боржника і працівників «Чернігівгазу». Маючи всі законні підстави і дозволи, газовики приїхали відключити обійстя від газу за борг у понад 33 тис. грн, утім, споживач зустрів їх на балконі у балаклаві та з цеглиною. За цією адресою газовики приїхали вже вп`яте.  

Коментарі