Головні новини 19-25 вересня + Анонси



Тиждень, серед іншого, приніс розв’язку історії із квартирою нардепа Сергія Лещенка, вбивство в Росії проросійського активіста Євгена Жиліна, обшук підприємства нардепа Новинського і нові мирні домовленості в Мінському форматі.
Спонеділка в Україну приїде Президент Єврокомісії Туск і Другий Голова Національної Ради Австрії Копф.

В понеділок, 19 вересня, біля Москви вбили лідера спортивної проросійської організації “Оплот” Євгена Жиліна. З ним убили ще одного з його побратимів. Версії вбивства різноманітні, є і політична. Наприклад, вважають, що Жиліна вбили російські спец-служби через його претензії до них в організації “ДНР-ЛНР”.


Партія ​Демократичний альянс, членом політради якої є Сергій Лещенко, обіцяє на з'їзді розібратися з ним за купівлю дорогою квартири в Києві​. Десь два тижні тому розгорівся скандал, що нардеп, а до того відомий журналіст Сергій Лещекно купив квартиру в Києві і не зрозуміло де взяв гроші. Національне антикорупційне бюро не знайшло слідів криміналу в цій покупці. Лещенко теж наголосив, що він не зробив нічого крмінального, і на нього тиснуть.


У Мінську знов домовилися про розведення військ. Тим не менше, в зоні конфлікту на Донбасі стрільба не припиняється.

Голова антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв вимагає від Генпрокурора арештувати суддів Конституційного суду, які проголосували за скасуваннязмін до Конституції в 2010 р. Ці зміни повернули для Віктора Януковича Конституцію 1996 року з більшими повноваженнями для Президента.
"Справа про винесення ними завідомо неправосудного рішення була порушена ГПУ одразу після Євромайдану. Але ані Махніцький, ані Ярема, ані Шокін не довели це важливе розслідування хоча б до оголошення підозри", - написав Генпрокурору Єгор Соболєв.
Депутат переживає що "За 10 днів їх неможливо буде арештувати. 30 вересня набуває чинності нова редакція Конституції авторства Петра Порошенка. І затримати або арештувати суддю Конституційного суду буде неможливо без згоди самого Конституційного суду."
З 18 суддів Конституційного суду рішення про скасування конституційної реформи 2004 року підтримали 16 суддів.
Після втечі Януковича з України вкінці лютого 2014 року народні депутати повернули зміни в Конституцію у варіанті 2004 року.  


Члена Вищої ради юстиції Павла Гречківського, якого зловили на хабарі відпустили під заставу. На телебаченні обговорюють розкішний спосіб життя Гречківського. Наразі Гречківського звинувачують у отриманні хабаря в 500 тис дол.


З СІЗО звільнили керівника громадської організації "Громадянський корпус "Азов - Крим" Станіслава Краснова. Йому інкримінували шпигунські дії на користь Росії. Це сталося 23 вересня. Краснова арештували 29 лютого 2016 року. Крснов вийшов із СІЗО, як повідомив його адвокат, через те, що закінчився термін перебування під вартою. Наступне засідання суду у справі Краснова буде 3 жовтня.


Генпрокурор Юрій Луценко ініціює слідчі дії проти екс-губернатора Одеської області вкінці 2013 - березні 2014, а нині нардепа від "Опозиційного блоку" Мирослава Скорика. Генпрокурор звинуватив скорика в причетності до сепаратизму в цій області
Скорик вважає, що Генпрокурор займається тиском на опозицію
Фракція обіцяє заступитися за Скорика. Але, як вважає член фракції Вадим Рабинович, Скорик нічого в партії не вирішує. Ця новина зачепила Скорика і він висловився, що нардеп Рабинович і його побратим і компаньйон-власник каналу "NewsOne" Євген Мураєв працюють на Адміністрацію Президента України, а не на опозицію.


25 вересня працівники ГПУ і СБУ обшукали офіс “Смарт-Холдингу” нардепа від “Опозиційного блоку” Вадима Новинського. Обшуки проводилис, як повідомили в ГПУ “за фактом заволодіння невстановленими особами майном ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» в особливо великих розмірах, доведення вказаного підприємства до банкрутства та вчинення інших злочинів, 25.09.2016 на території Миколаївської, Київської, Дніпропетровської областей, в тому числі за місцем розташування ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан»”.
Завод “Океан” наразі, знаходиться в непрацездатному становищі. Хоча, для блага цього заводу в 2005 році була створена вільна економічна зона “Миколаїв”. Тим не менше, з 2013 року триває процедура його ліквідації. На серпень 2016 року завод винний за комунальні послуги 141 тис грн. Після початку ліквідації, завод отримав в Очакові біля Чорного моря земельну ділянку в 1,44 га.
Який стосунок має Новинський до цього заводу невідомо. Формально, майже 99% акцій заводу володіє кіпрська компанія “ЗОНЕЛ ОПЕРЕЙШИНЗ ЛМІТЕД”.
Новинський назвав обшуки репресіями: “Хочу заверить и политических оппонентов и коллег – мы не отступимся, не прекратим борьбу с разрушающим государство режимом, а свою правоту и честь будем защищать всеми законными способами и в Украине и в Европе.
Вадим Новинський є шостою найбагатшою людиною в Україні. Тільки в 2012 році отримав громадянство України. До того часу Новинський жив і працював в Росії. Зараз у ЗМІ з’являється як захисник православних Московського патріархату.





Анонси
28 вересня Президент Європейської комісії Дональд Туск буде мати робочий обід з Прездентом Порошенком.
29 серпня зустрінеться з прем'єром Гройсманом.
У понеділок, 26 вересня, розпочнуться роботи по відновленню моста через р. Сіверський Донець у с. Закітне. Також відбудеться прес-брифінг за участю голови облдержадміністрації Павла Жебрівського.
Виїзд представників ЗМІ від будівлі ОДА ( м. Краматорстьк, пл. Миру, 2 ) об 11.00.
26 сентября (понедельник) 2016 года в 11:00
в пресс-центре ИА «Мост-Днепр»

по адресу: ул. Староказацкая (ул. Комсомольская, 40-Б)
состоится пресс-конференция
«Антикоррупционная инициатива Оппозиционного блока раскрыла очередную схему хищения средств городского бюджета»
В пресс-конференции примет участие:
- Депутата городского совета Сергей Суханов;
- депутаты городского совета.

Приглашаются к участию только представители СМИ. По вопросам участия в пресс-конференции обращайтесь к руководителю медиа-департамента Днепропетровского филиала Киевского института проблем управления имени Горшенина Виктории Какубаве по телефону 050-480-27-23, (056) 740-34-16.
On-line трансляцию пресс-конференции можно смотреть на http://most-dnepr.info/press-centre/online.htm

26 вересня об 11.00 відбудеться прес-конференція на тему: "Протидія інформаційній агресії Росії: досвід України для Європи". (Зала 1)
Організатор: Центр військово-політичних досліджень.
Учасники: Дмитро Тимчук, народний депутат України, координатор групи "Інформаційний спротив"; Олег Панфілов, професор Державного університету Ілії (Грузія);Григорій Сеньків, директор Центру підвищення обізнаності про безпеку і оборону (Естонія); Володимир Сазонов, доктор наук, Університет Тарту (Естонія); Валентин Бадрак, директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння; В’ячеслав Гусаров, полковник розвідки, експерт групи "Інформаційний спротив"; Євген Магда, політичний експерт, координатор Бюро протидії гібридній війні.
Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)
Контактні телефони: (044)  279-20-60, 279-00-05
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.

26 сентября в 13:00 информационное агентство ГолосUA проведет пресс-конференцию на тему: «Нужно ли вводить госфинансирование партий во время экономического кризиса?»
В пресс-конференции примут участие:
- Андрей Золотарев — руководитель Центра «Третий сектор»,
- Александра Решмедилова - ведущий аналитик международного информационно-аналитического «Центра Россия-Украина» (ЦРУ),
- Алексей Якубин — политолог.
Пресс-конференцию можно посмотреть в разделе «Видео» сразу после онлайн-трансляции.
Пресс-конференция состоится по адресу: ул. Бастионная 5/13 (вход с ул. Кургановская).
Аккредитация до 18:00 23 сентября по телефону: (044) 284-57-62.

28 вересня в Одесі відбудеться публічна дискусія «Зупинимо корупцію: громадська дія в Одеському регіоні. Рік роботи антикорупційних громадських ініціатив».
Учасники проговорять досягнення та невдачі громадської антикорупційної дії в Одеській області, окреслять перспективи і плани своїх організацій та рухів у боротьбі з корупцією.
Захід відбудеться 28 вересня в Impact Hub Odessa (вул. Грецька 1-а) з 9:30 до 13:00.
Серед запрошених – виконавчий директор Міжнародного фонду “Відродження” Євген Бистрицький, заступник голови Одеської ОДА Соломія Бобровська, керівник Одеської митниці Юлія Марушевська, громадські активісти, журналісти.
Для участі в заході необхідна реєстрація за посиланням.
Програма заходу буде надіслана зареєстрованим учасникам 26 вересня.
Контакти:
Південноукраїнське представництво Міжнародного Фонду ”Відродження”
+38 048 796 12 04

У четвер, 29 вересня, о 10 годині в конференц-залі Івано-Франківської обласної ради (500 каб.) відбудеться "круглий стіл" на тему: "Європейська стратегія Дунайського регіону: можливості та завдання для Івано-Франківської області".

29 ВЕРЕСНЯ 2016, 14:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 

Зустріч Голови Верховної Ради України А.В.Парубія з Другим Головою Національної Ради Австрійської Республіки К.Копфом

Зустріч Голови Верховної Ради України А.В.Парубія з Другим Головою Національної Ради Австрійської Республіки К.Копфом (вул.М.Грушевського, 5, третій поверх, зала нарад).
Передбачена протокольна фото- та відеозйомка
Акредитація проводиться 28 вересня з 14-00 до 16-00 за тел. 255-35-87​


Новини Центральної України
19-20 вересня
21-22 вересня

23-25 вересня
Депутати Київради зривають «стоп-кран». Стаття про будівництво над метро “Героїв Дніпра”



Коментарі