Як влаштований бізнес Порошенка і Ложкіна

В тексті перевірено всі компанії, про які йшлося в запиті. У кіпріотських і українських компаній вдалося прослідкувати спільного власника.
Підприємства важливі для кейсу: UMH Group Public Limited, Roshen, Ukrprominvest Auto Ltd, Linquist Services Ltd і Euro Business Investment Ltd.

Текст готувався для розслідування ORF зимою 2016 року.

UMH Group Public Limited
З цією компанією “Українськй медіа холдинг” формально не пов’язаний
UMH, як повідомляє інформація про цю компанію в LinkedIn, орієнтується на російськомовне населення колишніх радянських країн. Володіє 20-ма інтернет-сайтами, є видавцем 7 журналів у Росії, не менше 7 в Україні і ще 7 радіостанціями в Україні, а також має точки продажу преси. Офіційний сайт компанії на головній сторінці має інформацію про фінансові показники за останній рік. Але вони не скачуються.

У 2013 році корпорацію УМХ викупив Вадим Курченко. До того часу Борис Ложкін дійсно був його керівником. Зараз там помінялися менеджери, зокрема главою Наглядової Ради в 2015 році став Ілля Саввін, комерційним директором в 2015 році стала Любов Ніколаєва, посаду директора з маркетингу зайняв Руслан Казновський. Загалом, з кінця 2014 року з УМХ пішло багато менеджерів.

Як засноване підприємство «UMH Group Public Limited»?

Bloomberg про компанію пише, що її засновником і керівником є Борис Ложкін. За даними Bloomberg, UMH Group Public Limited дійсно спеціалізується на медіа проектах. Засновниками і менеджерами, поряд з Борисом Ложкіним є ще ряд людей. Bloomberg надає їх перелік.
Але з власністю все дивно. Є підприємства, оформлені на Кіпрі. І там класично по-кіпрськи не можна найти крайнього, а є оформлені в Україні і там не можна знайти кінців теж. Навіть не можна чітко сказати чи помінялися власники в медіа-холдингу після продажу Курченкові.
UMH Group Public Limited зареєстрована на Кіпрі. Департамент реєстрації компаній Кіпру повідомив, що UMH Group Public Limited зареєстрована 6 грудня 2005 року. Директорами цієї компанії 5 людей виключно із грецькими іменами, а секретарем ROMOS SECRETARIAL LIMITED.
5 директорів UMH Group Public Limited: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ, ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΟΥΣΚΗ і ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ.
Перший директор ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ мають в своїй назві 10 кіпрських компаній, але встановити чим він займається не можна.
Друга директорка ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ очолює з 2010 ΜΑΡΙΑ Ν. ΑΝΔΡΕΟΥ (ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ) ΛΙΜΙΤΕΔ.
Про директорів UMH ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ, ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΟΥΣΚΗ кіпріотський департамент реєстрації не повідомляє нічого.
Остання людина з директорів ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ є генеральним партнером у ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ. Другим генеральним партнером є її однофамалець ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ.

Секретар UMH ROMOS SECRETARIAL LIMITED заснована в 2001 році. Директором є ΝΙΚΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ. Про нього як про підприємства Департамент реєстрації Кіпру нічого не повідомляє. Секретар компанії N.N. & M.C. SERVERS LIMITED була заснована в 1997 році. Директором її є той же ΝΙΚΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ. А секретарем ROMOS SERVICES & CONSULTING CO. LIMITED, яка існує з 1995 року.
Директором ROMOS SERVICES & CONSULTING CO. LIMITED є все той же ΝΙΚΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ. Скеретарем ROMOS SECRETARIAL LIMITED. На ROMOS SECRETARIAL LIMITED зареєстрований UMH Group Public Limited.

УМХ в Україні формально не пов’язана з Кіпрською компанією UMH Group Public Limited

Як я уже писав У 2013 році корпорацію УМХ викупив Вадим Курченко, а до того часу Борис Ложкін був його керівником. Ложкін, за даними ЗМІ, продав 98% УМХ.

Перше підприємство з словами “Укранський медіа-холдінг” в назві, було очолюване Борисом Ложкіним, називалося Закрите акціонерне товариство "Український медіа холдінг". Було засноване у 1999 році. Власником 100% акцій була Вiдкрита акцiонерна компанiя "Юнайтед Медiа Холдинг Н.В.". “Юнайтед Медiа Холдинг Н.В.” зареєстровані за адресою: “м.АМСТЕРДАМ, ВУЛ.ЛААН КОПЕС ВАН КАТТЕНБУРХ 52, 2585 GB 'c-ГРАВЕНХАГЕ, НІДЕРЛАНДИ”. З долею впевненості можна сказати, що це підприємство представляє інтереси саме Бориса Ложкіна.
Вiдкрита акцiонерна компанiя "Юнайтед Медiа Холдинг Н.В.". “Юнайтед Медiа Холдинг Н.В.” ще є засновником підприємства “ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "УКРАЇНСЬКИЙ МЕДІА ХОЛДІНГ". Його керівником є Борис Ложкін. Підприємство засноване 17.09.2004 року. Але, як повідомляють в міністерстві юстиції, 4 червня 2011 року підприємство формально припинило діяльність.

Ще є ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРАЇНСЬКИЙ МЕДІА ХОЛДІНГ". Це підприємство ще існує. Воно було засноване у 1999 році. Зараз, від 06.11.2014 директором є Бречко Володимир Олександрович.
Заснували його:
- ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРАИНСКАЯ МЕДИА ГРУППА", ЮНАЙТЕД МЕДІА ХОЛДИНГ Н.В.
Адреса засновника:
АМСТЕРДАМ, ЛААН КОПЕС ВАН КАТТЕНБУРХ 52, 2585, НІДЕРЛАНДИ, а також КОМПАНІЯ КВЕРТІ БІЗНЕС ІНК.
Адреса засновника: ПОШТОВА СКРИНЬКА 3469, ЖЕНЕВА ПЛЕЙС, УОТЕРФРОНТ ДРАЙВ, РОУД ТАУН, ТОРТОЛА, ВІРҐІНСЬКІ ОСТРОВИ, БРИТАНСЬКІ
КІНЦЕВИЙ БЕНЕФІЦІАРНИЙ ВЛАСНИК (КОНТРОЛЕР) 24282693 - БРЕДЛІ МЕТЬЮ АДРІАН, БЕЛІЗ, БЕЛІЗ МІСТО БЕЛІЗ СІТІ ВУЛИЦЯ ХАТСОН БЛЕКБІЛДІНГБОР ЕЙРЕ КВАРТИРА 102.

Останнє підприємство з групи “Український медіа холдінг” - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ВИДАВНИЧИЙ ДІМ УКРАЇНСЬКИЙ МЕДІА ХОЛДІНГ"
Засновники:
- уже знайома нам ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРАИНСКАЯ МЕДИА ГРУППА" ЮНАЙТЕД МЕДІА ХОЛДИНГ Н.В. Адреса засновника: АМСТЕРДАМ, ЛААН КОПЕС ВАН КАТТЕНБУРХ 52, 2585, НІДЕРЛАНДИ
- ЮНАЙТЕД МЕДІА ХОЛДИНГ Н.В. Адреса засновника: АМСТЕРДАМ, ЛААН КОПЕС ВАН КАТТЕНБУРХ 52, 2585, НІДЕРЛАНДИ.
- КОМПАНІЯ КВЕРТІ БІЗНЕС ІНК.
Адреса засновника: ПОШТОВА СКРИНЬКА 3469, ЖЕНЕВА ПЛЕЙС, УОТЕРФРОНТ ДРАЙВ, РОУД ТАУН, ТОРТОЛА, ВІРҐІНСЬКІ ОСТРОВИ, БРИТАНСЬКІ
Бенефіціарій - БРЕДЛІ МЕТЬЮ АДРІАН, БЕЛІЗ, БЕЛІЗ МІСТО БЕЛІЗ СІТІ ВУЛИЦЯ ХАТСОН БЛЕКБІЛДІНГБОР ЕЙРЕ КВАРТИРА 102.
Директором підприємства з 17 березня є уже відомий Бречко Володимир Олександрович.

Хто такий Бречко Володимир Олександрович?
Володимир Бречко
живе офіційно живе за адресою: 83059, Донецька обл., місто Донецьк, ПРОСПЕКТ ІЛЛІЧА, будинок 90, кімната 4. Народився в 1987 році, як повідомляєтся на сайті радіо з орбіти УМХ “Європа плюс”. До того працював у акціонерному товаристві "Укрексімбанк" заступником начальника відділу. Ще Бречко за сумісництвом працює директором ДП "ТРО "Довiра" (м. Київ, вул. Бастiонна, 15), ТОВ "Радiо "ДОВIРА" (м. Київ, вул. Фрунзе, 104). 
Займався до 2010 року автомобільними перевезеннями.

Також Олександр Бречко заснував “Приватне акцiонерне товариство "Студiя "Європозитив"” у м.Вишгороді Київської області, власником якого є Товариство з обмеженою відповідальністю "Український Медіа Холдінг".

Інформація в тему:

Останнє інтерв’ю Бориса Ложкіна. Гарна цитата, виходячи з того як Ложкін закрутив бізнес: “Я впевнений, що в Україні, займаючись бізнесом, можна заробити більше, ніж у звичайній європейській країні.
Roshen
В Україні є не менше 30 підприємств з назвою “Рошен”. Там часто зазначається як кінцевий бенефіціарний власник Порошенко Петро Олексійович. Візьмімо, знамениту Київську кондитерську фабрику. Вона оформлена як “ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО " КИЇВСЬКА КОНДИТЕРСЬКА ФАБРИКА "РОШЕН"”.
З 9 вересня 2015 року, директором підприємства є Гуськов Сергій Олександрович (телефон 044 531-44-11), підписантом Даморос Валентина Іванівна (той же номер телефону, е-мейл damoros@confab.kiev.ua).
Хоч Петро Поршенко і зазначаєтсья як єдиниий бенефіціарій у “ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО " КИЇВСЬКА КОНДИТЕРСЬКА ФАБРИКА "РОШЕН"”, власниками акцій в 4 кварталі 2015 мали, за даними SMIDA два підприємтва: Дочірне підприємство "Кондитерська корпорація "РОШЕН" (Реєстраційний номер 25392188) і ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЦЕНТРАЛЬНО-ЄВРОПЕЙСЬКА КОНДИТЕРСЬКА КОМПАНІЯ" (реєстраційний номер 23163839)
SMIDA дозволяє знати, що ці ж підприємства були акціонерами підприємства з початку 2011 року.
Засновниками підприємства “Дочірне підприємство "Кондитерська корпорація "РОШЕН"” є ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЦЕНТРАЛЬНО-ЄВРОПЕЙСЬКА КОНДИТЕРСЬКА КОМПАНІЯ"(офіційна адреса 04176, м.Київ, Подільський район, ВУЛИЦЯ ЕЛЕКТРИКІВ, будинок 29-А), Москалевський В’ячеслав Олександрович (зазначено його адресу М.КИЇВ, ВУЛ. ПАТОРЖИНСЬКОГО, БУД.14, КВ.11) і Петро Олексійович Порошенко (офіційна адреса М.КИЇВ, ВУЛ. ГРУШЕВСЬКОГО, БУД.9, КВ.37). П.Порошенко заначається і як кінцевий бенефіціарій підприємства.
Директрорм підприємтва зараз є Осіяненко Геннадій Леонідович.
Уже кілька разів згадане ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЦЕНТРАЛЬНО-ЄВРОПЕЙСЬКА КОНДИТЕРСЬКА КОМПАНІЯ"”, зареєстроване за тією ж адресою що і попереднє (04176, м.Київ, ВУЛИЦЯ ЕЛЕКТРИКІВ, будинок 29-А). Тут так само Прошенко є кінцевим бенефіціарієм. Але в переліку засновників, крм нього є ще: уже згаданий Москалевський В’ячеслав Олександрович, Ярандін Володимир Анатолійович (04210, м.Київ, Оболонський район, ВУЛИЦЯ МАЛІНОВСЬКОГО, будинок 25-Г, квартира 12 ), Май Костянтин Владиславович (01054, м.Київ, Шевченківський район, ВУЛИЦЯ ПАВЛІВСЬКА, будинок 18, квартира 4), Зайцев Сергій Івванович (01054, м.Київ, Шевченківський район, ВУЛИЦЯ ДМИТРІВСЬКА, будинок 13, квартира 13), Вовчанський Євген Іванович (02154, м.Київ, Дарницький район, БУЛЬВАР ДАВИДОВА, будинок 20/1, квартира 157) і ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД "КОНДИТЕРІНВЕСТ" (реєстраційний код 36633361, Адреса: 04176, м.Київ, Подільський район, ВУЛИЦЯ ЕЛЕКТРИКІВ, будинок 26/9.

Що таке “Кондитерінвест”?

Ми вже знаємо реєстраційний номер і адресу підприємства “ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД "КОНДИТЕРІНВЕСТ"”. Кінцевим бенефіціарієм, директором і засновником цього підприємства є знайомий нам Москалевський В’ячеслав Олександрович (з адресою М.КИЇВ, ВУЛ. ПАТОРЖИНСЬКОГО, БУД.14, КВ.11). СМІДА дає інформацію про телефон Москалевського — 0443517866. А також телефон і пошту контактої особи цього підприємства. Його звати Ганапольський Дмитро Олександрович. Телефон 0442217209, пошта dganapolsky@voliacable.com.

Що ще відомо про Москалевського В’ячеслава Олексадровича

Він є раніше працював на підприємстві Петра Порошенка “Квазар”, Був співзасновником підприємства «Екотехніка» і з 1995 року керує корпорацією “Roshen”. Ще Москалевській є автором якихось патентів, зокрема із одним зі співзасновників Roshen Ярандіним. До слова, Володимир Ярандін — власник не менше 7 патентів.


Позиція Порошенка щодо бізнесу

Сам Петро Порошенко стверджує, що він передав бізнес трасту. Але про існування того трасту відомо дуже мало.
Прежде всего, за 23 года я построил наиболее прозрачную компанию в Восточной Европе, в СНГ. Во-вторых, я не использовал для этого своей власти. И сразу же после того как я был избран президентом, я отдал её в управление одной из самых уважаемых компаний мира, чтобы быть уверенным, что бизнес абсолютно отделён от политики. И я требовал от каждого следовать моему примеру”, - сказав П.Прошенко в травні 2015 року. Але, до 2016 року не розказав деталей про той траст.



Сам П.Порошенко перед виборами обіцяв продати свій бізнес, включно з Roshen, якщо стане Президентом. Але з обранням, він, навіть на словах, став готовий віддавати все менше й менше бізнесу. Але на звітній прес-конференції про перший рік президенства в грудні 29014 сказав, що буде створено траст, який буде керувати бізнесом П.Порошенка на час його перебування на посаді Президента, на Roshen не має впливу, а “5 канал” продавати не збирається. На початку 2016 року П.Порошенко сказав, що “Рошен” володіє траст.
А для того, чтобы избежать инсинуаций, уже почти подготовлен договор о передаче в траст Ротшильду, компании с безукоризненной репутацией, моего пакета акций в Рошене. Именно для того, чтобы фамилия Порошенко среди собственников «Рошен» не значилась”, - казав П.Порошенко всередині січня 2016 року.

Посилання в тему





Ukrprominvest Auto Ltd
Концерн “Укрпромінвест” була власником автомобільного концерну “Богдан” “Roshen” і ще ряду ресурсів. Цю інформацію підтверджують відкриті і корпоративні джерела. Зареєстрована компанія була за адресою вул. Електриків 29-А. Телефон корпорації був +38 044 351 70 28. в 2012 році “Укрпромінвест” припинив існування, повідомляє ряд видань.
Насправді, “Укрпромінвест” переформатувалося і володіє багатьма підприємствами.
Зараз в Україні є кілька десятків підприємств з словом “Укрпромінвест” в назві.
Тут логічніше почати шукати близькість до П.Порошенка за географічною ознакою. Як ми знаємо, П.Порошенко має кілька бізнесів на вул.Електриків у Києві.
Серед “Укрпромівестів” є такий, що зареєстрований за адресою 04176, м.Київ, ВУЛИЦЯ ЕЛЕКТРИКІВ, будинок 26/9. Повна назва цього “Укрпромінвесту” ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРПРОМІНВЕСТ-ТРЕЙД" (реєстраційний номер 31033099). Засновниками його є відоме нам ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЦЕНТРАЛЬНО-ЄВРОПЕЙСЬКА КОНДИТЕРСЬКА КОМПАНІЯ"”, В’ячеслав Москаленко і Петро Порошенко. Порошенко ще є і кінцевим бенефіціаром підприємства.
Але це занадто просто. Ми просто могли вгадати. Нас же в перш чергу цікавить підприємство з когорти “укрпром інвестів”, де було б слово “авто”. І таке є, але воно припинило діяльність. Називається підприємство “ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРПРОМІНВЕСТ-АВТО"”. Ідентифікаційний номер підприємства 30404064. Зареєствроване воно було за адресою 02105, м.Київ, ВУЛ. ПАВЛА УСЕНКА, будинок 8. Засновниками були “ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО ЗАКРИТОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "АГРОТЕХІНВЕСТ" "СВІТАГРО"”
(код засновника: 23268001. Адреса Львівська обл., місто Львів, Шевченківський район, ВУЛ.БУЗКОВА, будинок 2) і “ТОВАРИСТВО "УКРАЇНСЬКИЙ ПРОМИСЛОВО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КОНЦЕРН" (Код ЄДРПОУ засновника: 20012620. Адреса м.Київ, ВУЛ. ІНСТИТУТСЬКА, будинок 25”.

Давайте пройдемся по засновниках

Перший засновникДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО ЗАКРИТОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "АГРОТЕХІНВЕСТ" "СВІТАГРО"все ще існує. Засновником є “ЗАКРИТЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "АГРОТЕХІНВЕСТ". Адреса засновника: 101000, ВУЛ.М'ЯСНИЦЬКА, 30/1-2, КОР.1, М.МОСКВА, РОСІЙСЬКА ФЕДЕРАЦІЯ”. Директор і засновник підприємства Буланий Олександр Павлович.
Другий засновник “ТОВАРИСТВО "УКРАЇНСЬКИЙ ПРОМИСЛОВО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КОНЦЕРН". Підприємство з таким кодом ЄДРПОУ: 20012620, має іншу організаційну форму і адресу реєстрації. Нове підприємство називається ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "УКРАЇНСЬКИЙ ПРОМИСЛОВО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КОНЦЕРН"
(ПРАТ "КОНЦЕРН "УКРПРОМІНВЕСТ") і воно уже припинило свою діяльність. Засновниками були добре нам відоме ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЦЕНТРАЛЬНО-ЄВРОПЕЙСЬКА КОНДИТЕРСЬКА КОМПАНІЯ"”. Код ЄДРПОУ 23163839 і зареєстроване за адресою: 04176, м.Київ, Подільський район, ВУЛИЦЯ ЕЛЕКТРИКІВ, будинок 29-А. Як ми вже знаємо, засновниками цього підприємства є В’ячеслав Москаленко і Петро Порошенко з корпорації “Roshen”, який зараз працює Президентом України.
От і звійшлося.


Українські ЗМІ про «Linquist Services Ltd»

Українські ЗМІ про «Euro Business Investment Ltd» мовчать


Коментарі

  1. Прывітанне, я Хелена Хуліё з Эквадора, хачу пагаварыць пра спадара Бенджаміна на гэтую тэму. аказвае мне фінансавую падтрымку, калі ўвесь банк у маім горадзе адмовіўся ад маёй просьбы прадаставіць мне крэдыт у 500 000,00 долараў, я паспрабаваў усё магчымае, каб атрымаць пазыку ў маіх банкаў тут, у Эквадоры, але ўсе яны адхілілі мяне, таму што мой крэдыт быў невялікім, але з Божай ласкай я даведаўся пра містэра Бенджаміна, таму вырашыў паспрабаваць падаць заяўку на крэдыт. Бог жадае, каб яны выдалі мне крэдыт у памеры 500 000,00 долараў на просьбу аб пазыцы, якую мае банкі тут, у Эквадоры, адхілілі мяне, гэта сапраўды было дзіўным з імі, і мой бізнес ідзе добра. Па электроннай пошце / WhatsApp звяжыцеся, калі вы хочаце атрымаць крэдыт ад іх. Lfdsloans@outlook.comWhatsApp Кантакт: + 1-989-394-3740.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар