Всі новини про коронавірус. Головні новини тижня + Анонси


Політика і вірус



Економіка і вірус

Евакуація українців



Анонси
30.03 - 12:00
Онлайн пресбрифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID 19). Питання надсилати до 15.00 29 березня на ел. пошту: uizdpi@gmail.com
Онлайн-трансляція на офіційному порталі Києва, на сайті міського голови, на YouTube каналі КМДА на Facebook-cторінці КМДА та на Facebook-сторінці Віталія Кличка. Тел.: 202-74-61, 202-74-26

31.03 - 14:00
Вебінари "Свобода слова в умовах карантину та надзвичайного стану"
органiзатор не вказано, мiсто не вказано
Організатор: ГО "Платформа прав людини" у співпраці з міжнародною правозахисною організацією Freedom House Ukraine.

Спікери: Oleksandr Burmahin, адвокат, виконавчий директор ГО “Платформа прав людини”; Liudmyla Opryshko, адвокатеса, керівник юридичного напрямку ГО “Платформа прав людини”.
Реєстрація - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQ-fQxO4zxtk1R11MCX7p0_sK3QwOifhHwi-bQiVkSRYV7oQ/viewform?fbclid=IwAR3JwvYYnMwFisVhEUZT-cc5Q-U-XxFSrI7QJ7tsDRyFiyf_0yZPL7yHTig

31.05 - 09:00
28-й "Пробіг під каштанами"
мiсто Київ
28-й "Пробіг під каштанами" - наймасштабніший щорічний спортивно-благодійний проект в Україні, який з 1993 року є частиною святкування Дня Києва. В рамках 28-го "Пробігу під каштанами" заплановано 7 стартів, які відрізняються віковою категорією учасників, дистанцією та форматом участі. Уже 28-й рік поспіль основним завданням заходу є популяризація здорового способу життя, взаємодопомоги, соціальної відповідальності та збір благодійних внесків.
Реєстрація - https://probeg.kiev.ua
Мiсце проведення заходу Майдан Незалежності-Київ


Новини центральної України
"Большая тройка" мобильных операторов пока не приступила к разворачиванию сети "четвертого поколения" в столичной подземке. По состоянию на 18 марта 2020 года компании и подрядчик строительства – Huawei – были заняты подписанием договора с "Киевским метрополитеном".
Від сьогодні, 23 березня, пасажирські перевезення у Києві повністю припиняються. Про це у суботу, 21 березня, повідомив очільник столиці Віталій Кличко. Користуватися громадським транспортом зможуть лише працівники продуктових магазинів та аптек, медики, рятувальники, військовослужбовці, правоохоронці та ті, хто працює на стратегічно важливих підприємствах
Жодних обмежень: евакуйовані українці показали, як дотримуються карантину у "Борисполі" (Відео)
Довгий шлях додому чекав українців, які застрягли у карантині за кордоном. Один з пасажирів літака, який евакуйовав громадян на Батьківщину, опублікував відеозаписи, як саме повертався до України. На відео Віталій Дехтярьов показав, що у літаку усі пасажири заповняли документи та проходити температурний скринінг.
За несвоєчасну оплату комунальних послуг під час карантину не стягуватиметься пеня. Але кожен має розуміти, що затримуючи оплату, він ставить комунальну сферу міста під загрозу.
Мэр Киева Виталий Кличко просит Антимонопольный комитет Украины проверить рост цен во время карантина в столице из-за пандемии коронавируса. Об этом он сказал в ходе брифинга, передает корреспондент РБК-Украина.
В головному туристичному відомстві констатують, що термін 23 квітня не остаточний і може бути продовжений відповідно до епідеміологічної ситуації в світі.
Служба безопасности Украины разоблачила и пресекла в Кировоградской области продажу взрывчатых средств поражения, нелегально вывезенных из района проведения операции Объединенных сил.
В Житомире установлен еще один случая инфицирования коронавирусом COVID-19.
Начальника відділу Полтавської митниці ДФС затримали із 3300 грн хабара, які він взяв за безперешкодне розмитнення автомобілів
Полтава отримала від держави тести для виявлення COVID-19. Їх розподілять по медичних закладах області
Карантин в Киеве 2020, который начал действовать с 12 марта, отразился на работе многих общественных заведений в столице. Так, в городе начали закрывать магазины, торговые центры, спортивные залы, в школах и университетах ввели запрет на учебных процесс. Впрочем, ограничение коснулось далеко не всех супермаркетов столицы.
Завтра, 24 березня, на Чернігівщині мають закрити усі ринки, включно з продуктовими. Про це сьогодні, 23 березня, під час брифінгу сказав голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко.
У Києві склали адміністративний протокол на чоловіка, який порушив правила карантину і пошкодив тролейбус. Про це повідомили в пресслужбі поліції Києва.
Виконком виділив кошти з резервного фонду міського бюджету на перевезення житомирян, які повертаються з-за кордону. Рішення ухвалили на позачерговому засіданні 24 березня.

25-26 березня
Київ посилює обмежувальні заходи для запобігання поширенню коронавірусу, зокрема, буде заборонено роботу МАФів із реалізації шаурми, приготування та продажу кавових напоїв тощо, а також буде заборонено реалізацію у торговельних точках алкогольних напоїв на розлив і приготування та продаж кавових напоїв.
Введення заборони на пересування вулицею в нічний час допоможе не допустити фактів мародерства в столиці, вважає начальник Головного управління Нацполіції Києва Андрій Крищенко.
За словами Кличка, згідно нових даних, ще троє киян захворіли на коронавірус
Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що в регіоні поки що немає офіційно підтверджених випадків гострого респіраторного захворювання Covid-19, викликаного коронавірусом SARS-CoV-2, але сотні людей перебувають на самоізоляції.
Мер Києва Віталій Кличко закликає правоохоронні й контролюючі органи притягати до відповідальності порушників обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусу, щоб ті хоча б у такий спосіб розуміли ступінь власної відповідальності.
Мер Києва Віталій Кличко звільнив Олександра Німаса з посади директора КП "Київтранспарксервіс", яке відповідає за паркування у столиці.
В Сумах с 25 марта ограничивают движение транспорта на въезде и выезде из города и закрывают все рынки с целью противодействия занесению и распространению на территорию Сумской городской ОТГ коронавируса.
В КГГА отмечают, что маски периодически появляются в аптеках, а производители постепенно наращивают мощности.
У Сумській області виявлено перший випадок інфікування новим коронавірусом Covid-19, повідомляє прес-служба обласної державної адміністрації.
У Києві станом на середу, 25 березня, випадків мародерства не зафіксовано, заявляє столичний міський голова Віталій Кличко.
У Харківській області розшукують 10 людей, які нещодавно повернулися з-за кордону й не дотрималися самоізоляції, передає "24 канал" із посиланням на "UA.Харків". Наразі поліція допомагає розшукати порушників. Четверо з них контактували з інфікованою особою. У Харківській області 211 осіб підлягають оформленню інформаційних згод. Усі вони мають дотриматися 14-денного карантину.
У Житомирі збільшили дозволену кількість пасажирів у транспорті та дозволили торгувати магазинам біля ринків.
У зв’язку із загрозою поширення коронавірусу, в’їзди й виїзди у місто перекривають бетонними блоками. Пропуск буде відкритий тільки через п’ять блокпостів.
Фейки про коронавірус: жителя Вінницького району покарають за поширення чуток
У поліції кажуть, що чоловік понесе адміністративну відповідальність за розповсюдження фейкової інформації про коронавірус. — 11 березня 65-річний житель одного з сіл Вінницького району на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук поширив неправдиву інформацію про розповсюдження пандемії

Об этом со ссылкой на Кременчугскую газету сообщает ЦТС.
На Вінниччині підтверджено 9 випадків зараження коронавірусом нового типу. З них сім – у Вінниці, також одного жителя Вінницького району й одного жителя Ладижина, повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Владислав Скальський, пише " Інтерфакс-Україна ". Зокрема, інфекцію виявили в однієї дитини.
На Житомирщині в четвер, 26 березня, зафіксували ще два випадки зараження коронавірусом. Це мешканці Бердичева та Малина, повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко. "Щойно отримав інформацію про те, що в Бердичеві та Малині виявили нові зареєстровані випадки COVID-19... В обох випадках визначені контактні особи", – написав він на своїй сторінці у Facebook.
В Киеве владельцы ТРЦ "Дрим Таун" отменили платежи для арендаторов на время карантина
Протягом 27 березня вогнеборці з підрозділів Полтавського гарнізону ДСНС України ліквідували 39 пожеж на відкритій території.
На роботу чи до аптеки – лише у масках та гумових рукавичках. У Сумах заборонили виходити без потреби на вулицю. Це рішення виконавчого комітету місцевої ради . Таким чином у місті посилили карантин і запровадили низку обмежень. З поміж іншого, заборонили ходити по вулицях групами більше двох осіб. А діти до 14 років повинні бути у супроводі дорослих. Не можна вживати їжу на вулиці.

Коментарі