Головні новини 28 травня-3 червня +Анонси


Народний депутат Геращенко заочно арештований в Росії. 32 росіян аерштовані в Україні за участь в бойових діях на Донбасі. Добре інсценізоване невбивство Аркадія Бабченка. Міністр фінансів Данилюк пояснив G7 чому конфліктує з прем’єром і пережив компромат на 1+1. Нафтогаз почав стягувати з Газпрому борг активами закордоном. Завершили розслідування відносно мера Одеси Геннадія Труханова. Головний редактор "РИА Новости" в Україні Кирило Вишинський під час засідання суду у його справі заявив, що виходить з українського громадянства.

Народного депутата Верховної Ради України Антона Геращенка заочно заарештували в Москві, як стало відомо на початку тижня. Його звинувачують у публічних закликах до здійснення терористичної діяльності.
"Басманний суд міста Москви ухвалив заочно заарештувати мене за те, що я закликав документувати злочини російських військових проти мирного населення в Сирії. Заклик фіксувати військові злочини російських військових Слідчий комітет і суд трактує, як заклики до тероризму з мого боку", - повідомив Геращенко.
За даними російських ЗМІ, рішення про заочний арешт українського депутата було винесено ще 22 травня. Зазначається, що стаття про "публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганду тероризму з використанням ЗМІ та мережі Інтернет" передбачає до семи років позбавлення волі. Росія оголосила Геращенка в міжнародний розшук.

В Україні притягнули до кримінальної відповідальності та ухвалили відповідні судові вироки щодо 32 громадян Російської Федерації, які приймали участь у військових діях проти України в Донбасі. Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос: "З початку роботи управління військової прокуратури з фіксації злочинів агресії проти України до кримінальної відповідальності, з судовими вироками, притягнуто безпосередньо 32 громадянина РФ, які воювали на боці терористів або були безпосередньо військовими РФ".
                            
29 травня «рука Кремля» організувала вистріл в спину російського журналіста Аркадія Бабченка в його будинку в Києві. Завдяки тому, що кіллер пішов здаватися у СБУ вбивство стало інсценізцією і піром для керівництва СБУ і Генпрокуратури.
До роздування інформації про «вбивство» були причетні офіційні рречники і сайти правоохороонних відомств і журналісти. Фейсбук тріщав від незадоволення українськими спецслужбами і співчуття.
Перед вечором 30 червня Бабченко живий прийшов на брифінг СБУ і заявив, що йому повідомили про підготовку до його вбивства, місяць тому і попросили про сприяння.
"Я не знаю про що говорити. Тут було без варіантів", - сказав Бабченко.
Журналіст пояснив, що операція готувалася два місяці, але про замах на нього йому повідомили місяць тому, варіантів брати чи не брати участь в інсценуванні власного вбивства, за його словами, у нього не було.
"Я бачив, як хлопці працювали, носом бурили, як буйволи. Сьогодні ця людина затримана. Деталі говорити не буду. Злочин доведено. Всі докази на обличчя", - сказав Бабченко.

"Моє життя зберегли, але найголовніше запобігти більш серйозним терактам і люди готувалися серйозно", - додав він.
За його словами, у замовників було його фото з паспорта, яке є тільки у паспортному столі, що, на його думку, свідчить про причетність російських держорганів до підготовки його вбивства.
Він зазначив, що злочин готувався до Ліги Чемпіонів і він як міг затягував час.
"То ногу зламав, яку не ламав насправді, то нібито поїхав кудись", - пояснив журналіст.
Говорячи про суму, яку за нього запропонували вбивці, Бабченко сказав: Я не погано коштую, слухайте".
"Половину справи зроблено, я свою роботу виконав. Я поки ще живий. Не дочекаються", - додав Бабченко.
Далі стало відомо, що після інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка у Києві 1 червня на розмову до Служби безпеки України запросили групу українських журналістів, яких, за словами генерального прокурора України Юрія Луценка, нібито планували вбити. Вони підписали документ про нерозголошення інформації. Балакали з телеведучими Тетяною Даниленко, Османом Пашаєвим і російських журналістами, які працюють в Україні Євгеном Кисельовим і Матвієм Ганапольським. На зустрічі їм нібито продемонстрували матеріали слідства. Були ще українські журналісти Юрій Макаров, Юлія Мостова.
З боку правоохоронців, у зустрічі, нібито, брали участь голова СБУ Василь Грицак, генпрокурор Юрій Луценко, голова Нацполіції Сергій Князєв та начальник головного слідчого управління СБУ.       
На першому судовому засіданні щодо спроби вбивсва Бабченка підозрюваний в організації Борис Герман заявив, що брав участь в операції української контррозвідки. За його словами, його товариш, колишній громадянин України, який проживає в Москві, В'ячеслав Півоварник працює в приватному фонді президента Російської Федерації Володимира Путіна.
"Він відповідає за організацію терористичних актів на території України. Я пішов у контррозвідку і розповів їм цю інформацію. У СБУ дуже багато "кротів", в контррозвідці їх набагато менше, про цю операцію знає всього кілька людей ", - розповів підозрюваний.
Герман стверджує, що метою операції було виявити російську агентурну мережу в Україні і джерела її фінансування.
"Ми знали, що буде інсценування. Для того, щоб взяти інформацію з російського джерела, нам потрібно було зімітувати якусь діяльність. Ми отримали список з 30 людей і передали його контррозвідці ", - уточнив він.
Підозрюваний каже, що за час його співпраці з контррозвідкою ним особисто було виявлено багато способів доставки грошей на територію України з особистого фонду Путіна для повалення влади в Україні і політичних діячів, які їх отримують.
"Є у нас така партія "Розумна сила"- отримує звідти гроші, також в оточенні Пашинського є люди, які фінансуються цим фондом Путіна. Не знаю, чи фінансується звідти сам Пашинський", - заявив Герман.
Також він повідомив, що на території України зараз діють приблизно сотня кілерів - колишніх жителів Донецької і Луганської областей, які "не мають моральних принципів і таким чином заробляють на життя".
Раніше голова СБУ Василь Грицак розповідав, що підозрюваний збирався тікати до Росії через "третю країну".


Міністр фінансів України Олександр Данилюк написав листа до G7 з наміром "уникнути двозначності та маніпуляцій" у його конфлікті з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Данилюк описує конфлікт з прем’єром та небажання останнього призначити його заступником Яну Бугрімову.
За його словами, президент намагався назначити людину, яку лобіювали Кононенко/Южаніна, - спочатку це був Уманський, пізніше Воробей. Через те, що Данилюк ці кандидатури на посаду не погоджував, вже два роки він працює без заступника.
Данилюк також зазначив, що діюча влада заважала реформуванню ДФС.
"Він (прем’єр - ЕП) також заблокував призначення постійного голови ДФС та його заступників. Ви знаєте, що виконуючий обов'язки голови дуже близький і лояльний до прем'єр-міністра. Він вже більше року перебуває на посаді в протиріччі з законом", - зазначив Данилюк.
"Для мене не прийнятно, коли призначення на посаду моїх заступників повинно бути узгодженим президентом чи прем'єр-міністром", - зазначив він.
Данилюк також зазначив, що запропонував Гройсману подати в парламент прохання про його відставку.
Раніше повідомлялося, що 23 травня Данилюк на засіданні уряду безуспішно намагався добитися призначення свого радника Яни Бугрімової на посаду заступника міністра.
Публічну трансляцію засідання було припинено, однак присутні на Кабміні повідомили, що після короткої перепалки з Гройсманом міністру було відмовлено в його проханні. Під час обміну думками Данилюк навіть припустив підготовку подання про його відставку.
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи ситуацію з міністром фінансів Олександром Данилюком, припустив, що той вирішив змінити місце роботи і вирішив це зробити так, щоб виглядати жертвою в ситуації, що склалася.

Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж розповів, що журналісти телеканалу "1+1" поширили неправдиву інформацію про міністра фінансів Олександра Данилюка.
Про це Франсіс Маліж написав у Facebook.
"Нещодавно я отримав цей знімок екрану, зроблений з відео 1+1. Його представили як доказ того, що міністр Олександр Данилюк купив собі квартиру в Лондоні за мільйон доларів", - зазначив керуючий директор ЄБРР.
У сюжеті журналістів стверджується, що вони взяли це фото із сторінки дружини міністра Ольги Данилюк у Facebook. У телеканалі запевнили, що це фото зробили у Великій Британії.
"Єдина проблема із цим блискучим журналістським розслідуванням? "Доказ" у вигляді фотографії зробили у Парижі, у квартирі моєї сім'ї. Я точно знаю коли - міністр і його сім'я провели чудовий вечір з нами під час різдвяних вихідних. Комин та ліпнина все ще в Парижі, дуже дякую", - пояснив Франсіс Маліж.
За його словами, "саме так фальсифікують новини".
Фото дружини і сина міністра журналісти "1+1" використали у сюжеті "ТСН.Тиждень" від 22 квітня. У ньому вони стверджували, що міністр придбав у Лондоні будинок за більш, ніж 700 тисяч фунтів стерлінгів.

НАК "Нафтогаз України" розпочав процес стягнення з ПАТ "Газпром" (РФ) боргу в $2,6 млрд у зарубіжних судах на виконання рішення Арбітражного інституту Торговельної палати Стокгольма, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в українському уряді.
За його словами, робота триває у Швейцарії, Нідерландах і Великій Британії в рамках статті 5 Нью-Йоркської конвенції про визнання і приведення у виконання іноземних арбітражних рішень.
"Газпром" напевно оскаржуватиме арешт у місцевих судах. Якщо суд відмовить, тоді можна буде сказати, що накладено арешт", - зазначив співрозмовник агентства.
Раніше джерело в галузі повідомило "Інтерфаксу", що арбітражний процес між "Газпромом" і "Нафтогазом України" за транзитним контрактом може вплинути на акції проектних компаній морських газопроводів "Північний потік" і "Північний потік-2". Ідеться про накладення забезпечувальних заходів на акції Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG. За його даними, ці акції вже заморожено.
Офіційного підтвердження інформації про арешт акцій проектних компаній "Інтерфакс" не має. У прес-службі "Газпрому" зазначили, що займаються з'ясуванням цього питання. В "Нафтогазі України" на запит "Інтерфаксу" поки що не відповіли.
Головний комерційний директор НАК компанії Юрій Вітренко наприкінці березня зазначав, що процес стягнення може тривати до півроку. Він, зокрема, не виключив можливості арешту газу російської компанії в підземних сховищах Європи або акцій оператора "Північний потік" у швейцарському суді для стягнення боргу.


Антикорупційні органи завершили розслідування відносно мера Одеси Геннадія Труханова та чиновників міськради, яких підозрюють у розкраданні коштів міського бюджету.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.
Зокрема, прокурори прийшли до висновку про достатність зібраних доказів, щоб скласти обвинувальний акт щодо Труханова, одеських чиновників та інших осіб, які підозрюються у розкраданні коштів міського бюджету в особливо великих розмірах при купівлі за завищеною ціною приміщень колишнього заводу "Краян".
За даними слідства, вартість будівлі, яка була зазначена у звіті про оцінку, замовленому керівником ТОВ "Девелопмент Еліт" як продавцем, і методика проведення оцінки була поставлена під сумнів одним з департаментів Одеської міської ради, у зв'язку з чим проект рішення про придбання приміщення за ціною 185 млн гривень був завізований "з зауваженнями", викладеними окремим документом.
Зазначається, що вказана будівля менш ніж за два місяці до прийняття рішення Одеською міською радою про її купівлю за 185 млн гривень була придбана іншою фірмою за 4 млн гривень і внесена в статутний капітал ТОВ "Девелопмент Еліт".

Головний редактор "РИА Новости" в Україні Кирило Вишинський під час засідання суду у його справі заявив, що виходить з українського громадянства.
Про це з Апеляційного суду в Херсоні повідомляє кореспондент Громадського.
Вишинський також звернувся до президента РФ Володимир Путіна за захистом.
"Я звертаюся до президента Порошенка, якого знаю особисто і з яким ми зробили кілька добрих справ. Я заявляю про вихід з українського громадянства, з цієї хвилини вважаю себе лише громадянином РФ. Я звертаюся до президента Путіна з проханням про надання мені правового захисту та вжиття заходів щодо мого звільнення", - заявив Вишинський.
"4 червня ми вже плануємо подати заяву письмово до Адміністрації президента України", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" його адвокат Андрій Доманський.
При цьому він допускає, що заяву можуть не приймати через те, що К.Вишинський не подає її особисто. Адвокат наголосив, що на цей випадок є план "підстраховування".
"Але я б зазначив, що цю заяву було озвучено публічно, через засоби масової інформації", - зауважив А.Доманський.
Адвокат також зазначив, що невідомо, скільки розглядатимуть цю заяву, оскільки чинне законодавство не встановлює термінів для цього.


Анонси
04.06 - 09:30
Відкритий захист проектів, допущених до другого етапу конкурсу з визначення проектів національно-патріотичного виховання
Відкритий захист проектів, допущених до другого етапу конкурсу з визначення проектів національно-патріотичного виховання, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2018 році. Захист проходитиме за участі представників Мінмолодьспорту та інститутів громадянського суспільства.Онлайн-трансляція заходу - https://www.youtube.com/channel/UCiTAcpgUuDsQ4_lAjsr5cew
Мiсце проведення заходу вул. Еспланадна, 42 [ поверх, актова зала]

04.06 - 11:00
Екологічна ситуація на Донбасі - презентація дослідження
Київ
Інформація щодо акредитації: press@mtot.gov.ua, (067) 537-50-79
Екологічні ризики Донбасу: затоплення шахт Донецької та Луганської областей через припинення енергопостачання водовідливних та вентиляційних комплексів, забруднення грунтів, пов'язане з використанням зброї, хімічне забруднення вод, пошкодження через бойові дії ємностей під тиском, в яких зберігається рідкий хлор - усе це загрожує виникненням надзвичайної ситуації транскордонного масштабу.

Учасники: Вадим Черниш - міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб; Віктор Єрмаков - представник Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, кандидат технічних наук
Мiсце проведення заходу бульвар Лесі Українки, 26 [МТОТ, к. 305-А]

05.06, мiсто Київ
Конференція на тему: "Нова політика управління відходами - основа економіки замкненого циклу", присвячена обговоренню подальших кроків імплементації Національної стратегії управління відходами до 2030 року, перспектив переходу до економіки замкненого циклу, а також політики ЄС у сфері управління відходами. Захід організовується за підтримки Представництва ЄС в України та проектів, що фінансуються ЄС (Twinning, APENA, BRDO), Американьскої торгівельної палати в Україні, Європейського банку реконструкції та розвитку, та проекту DESPRO.Реєстрація - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdu7E7OHVv2W2-is1H8XP1kLSDcDryhEZm6EujpVm_Pwm0nFA/viewform. Конт. тел.: (044) 594-91-12
Мiсце проведення заходу вул. В. Житомирська, 2-A [готель InterContinental ]

05.06 - 11:00
"Люди "сірої зони": презентація книги про російську анексію та репресії в Криму 2014-2017 років
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Учасники: Володимир В'ятрович - голова Українського інституту національної пам'яті, публіцист; Анна Андрієвська - співавторка книги "Люди сірої зони", журналістка; Олена Халімон - співавторка книги "Люди сірої зони", співробітниця Українського інституту національної пам'яті; Андрій Щекун - співкоординатор руху "ЄвромайданКрим"; Наталія Каплан - сестра політв'язня Олега Сенцова.

"Люди "сірої зони" - це перша книга, у якій свідчать жертви окупації та люди, які не маючи владних повноважень, виступили проти російської армії. Для них "приєднання" півострова до Росії стало початком життя в "сірій зоні" - території, де не діють закони цивілізованого світу.

Презентація книги "Люди "сірої зони" відбудеться у третю річницю початку кримінального переслідування кримчан російською владою за участь у Євромайдані. Після вироків кримських судів за це відбувають покарання активісти Олександр Костенко та Андрій Коломієць. Також у книзі представлені історії кримських політв'язнів, зокрема, Олега Сенцова та Володимира Балуха, які зараз голодують у російській в'язниці та сімферопольському СІЗО.
Конт. тел.: (044) 299-03-32, 299-05-01. Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ 
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 1]

05.06 - 12:00
Прес-конференція з приводу продовження дії закону про пільгові ставки акцизу для імпортних вживаних автомобілів
Прес-конференція з приводу продовження дії закону про пільгові ставки акцизу для імпортних вживаних автомобілів. Учасники: ініціатор закону №1389-19 (проект 3251 від 07.10.2015), народний депутат України Роберт Горват та заступник генерального директора ТОВ "Євротермінал" Олена Гиряєва. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. Тел.: (067) 488-47-00Мiсце проведення заходу вул. Рейтарська, 8/5-А []

06.06 - 10:00
Загальна зустріч із Іваном Міклошем, головним економічним радником Прем'єр-міністра України
Загальна зустріч із Іваном Міклошем, головним економічним радником Прем'єр-міністра України, головою Стратегічної групи радників з підтримки реформ (SAGSUR). На зустрічі учасники почують думку Івана Міклоша щодо стану справ в українській економіці та його оцінку щодо темпів реформ в Україні. Після виступу Міклоша запланована сесія запитання-відповідь. Організатор зустрічі - Європейська Бізнес Асоціація.

Реєстрація - з 9.30. Реєстрація обов'язкова.

Контакти: (044) 496-06-01, iryna.alekseieva@eba.com.ua
Мiсце проведення заходу вул. Андріївський узвіз, 1-A [офіс Європейської Бізнес Асоціації]

06.06 - 11:00
Фінансування тероризму чи конституційний обов'язок. Чи повинна Україна платити пенсії громадянам з окупованих територій?
Інформація щодо акредитації: 253-54-74, letter.officeiwp@gmail.com
Учасники: Наталія Іщенко - заступник виконавчого директора Інституту світової політики; Валерія Вершиніна - менеджерка програми "Радник з питань ВПО"; Дмитро Коростельов - радник з питань ВПО національного рівня
Мiсце проведення заходу вул. Шовковична, 8/20 []

06.06 - 14:30
Публічне обговорення Антикорупційної програми на 2018-2020 роки
Публічне обговорення Антикорупційної програми Міністерства юстиції України на 2018-2020 роки з представниками громадських організацій
Конт. тел.: (044) 207-36-98, (067) 405-68-52
Мiсце проведення заходу пров. Рильський, 10, Міністерство юстиції України [каб. 202]

06.06 - 18:30
Презентація книги Юрія Луканова "Пресувальна машина: як Росія знищувала свободу слова в Криму"
Презентація книги Юрія Луканова "Пресувальна машина: як Росія знищувала свободу слова в Криму" з нагоди Дня журналіста.

Журналіст Юрій Луканов - безпосередній свідок згортання свободи слова у Криму після його окупації Російською Федерацією. Нова книжка автора розповідає про цинічну та брутальну роботу зі знищення вільної журналістики, яку окупаційна влада здійснювала щодо журналістів, редакторів, власників ЗМІ та представників міжнародних організацій найрізноманітнішими методами. В основу "Пресувальної машини" покладені документальні свідчення більше двадцяти кримських журналістів про те, як із ними боролася Росія. Вони також є запрошеними гостями презентації.

Учасники: Юрій Луканов - журналіст та автор книжки; Тетяна Печончик - голова Центру інформації про права людини. Модератор: Алім Алієв. Відвідувачі заходу отримають книгу у подарунок. На презентації також відбуватиметься акція зі збору благодійної допомоги для родин кримських політв'язнів.
Вхід вільний
Мiсце проведення заходу Кримський дім, Київ, вулиця Суворова, 9

07.06 - 19:00
Діалоги про майбутнє з Аслундом, Гройсманом та Фіалою
Нова зустріч "Діалоги про майбутнє", основна тема якої - економічні проблеми в країні.

Учасники: Володимир Гройсман - Прем'єр-міністр України; Андерс Аслунд - шведсько-американський економіст і дипломат, один з головних світових експертів з економіки Східної Європи, автор книги "Україна: що пішло не так і як це виправити"; Томаш Фіала - СЕО інвестиційної компанії Dragon Capital, співвласник компанії Медіа-ДК, яка видає журнал Новий Час.

Модератор: Віталій Сич - головний редактор проекту НВ.
Реєстрація - https://projects.nv.ua/events/dialogi-aslynd-anketa.

Підтвердження участі буде відправлено за вказаною адресою за день до початку заходу
Мiсце проведення заходу Мистецький Арсенал []

07.06 - 11:00
Офіційне відкриття освітньо-наукового Центру енергоефективності
Інформація щодо акредитації: (097) 727-96-48, (044) 256-84-27, osm@knutd.edu.ua
Центр створено у Київському національному університеті технологій та дизайну (КНУТД) з метою впровадження вимог Закону України "Про енергетичну ефективність будівель". Центр стане практичною платформою для підготовки енергоменеджерів та сертифікованих енергоаудиторів, підвищення їх кваліфікації, демонстрації сучасного обладнання та технологій з енергоефективності. У відкритті Центру енергоефективності очікується участь: народних депутатів України, представників Міністерства освіти і науки України, Мінрегіону, Держенергоефективності, Німецького товариства міжнародного співробітництва в Україні "GIZ", Українського союзу промисловців і підприємців, Українського національного комітету міжнародної торгової палати "ICC Ukraine", інших громадських і міжнародних організацій.
Реєстрація - з 10.30
Мiсце проведення заходу провул. Є.Гуцола, 4-А [навчальний корпус № 5]

11 ЧЕРВНЯ 2018, 10:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
Конференція на тему: «Охорона культурної спадщини: стан та проблеми»

Конференція на тему: «Охорона культурної спадщини: стан та проблеми» (вул.Банкова 6-8, кінозал).
Проведення конференції ініційовано Київським університетом права НАН України, Інститутом держави і права ім. В.М.Корецького НАН України, Київським національним економічним університетом ім. В.Гетьмана, Національною академією керівних кадрів культури і мистецтв.
У заході братимуть участь народні депутати України, науковці, представники державної влади України, а також міжнародних та громадських організацій.
Вхід за картками акредитації

17 червня, у неділю, в Києві відбудеться Марш КиївПрайд.


Організатори, разом з поліцією та міською адміністрацією, роблять все, щоб Марш пройшов безпечно і успішно.


Ми працюємо над тим, щоб у Марші Рівності змогли взяти участь всі охочі без жодних перешкод.


Приблизно за тиждень до Маршу, ми плануємо повідомити вас про всі деталі, які поки що публікувати не можемо. В будь-якому разі, просимо вас уже зарезервувати час у неділю, з 8:00 до 13:00 для участі в Марші (це включає дорогу в обидва боки).


Якщо ви плануєте взяти участь у Марші рівності, ми дуже просимо вас зареєструватись за цим посиланням https://goo.gl/forms/dmZsvO0t2vsFmItO2. Реєстрація не є обов’язковою, і її відсутність не стане перешкодою для участі.


Наголошуємо, що кожна і кожен, хто планують взяти участь у марші, повинні розуміти ризики, які з цим пов’язані.


Нам надзвичайно важливо оцінити кількість потенційних учасників, тому ми дуже просимо усіх, хто можуть це зробити, зареєструватись та залишити свої контакти.


У нас є ще кілька причин, чому форму реєстрації слід усе таки заповнити:


1) Заповнюючи форму, ви також ознайомитесь з безпековою інструкцією для учасників і учасниць. Ви також отримаєте інструкцію з безпеки на вашу електронну скриньку.
2) Ви отримаєте інформацію про час та місце проведення Маршу Рівності трохи раніше, ніж вони будуть оголошено публічно.
3) Ви отримаєте детальну інформацію про шляхи і способи відходу після завершення Маршу.
4) Якщо з якихось причин захід буде перенесено чи скасовано, ви отримаєте смс та електронного листа з повідомленням про те, що на Марш приходити не потрібно - це важливо для вашої безпеки.
5) Заповнивши форму, ви зможете вказати, як допоможете Маршу Рівності


Новини Центральної України
28-29 травня
Через повідомлення про мінування ринку в Деснянському районі Києва поліція евакуювала близько тисячі людей
Чотири тисячі кілометрів доріг і рекордні 46 мільярдів гривень – найбільший ремонт доріг за історію української незалежності проанонсували очільники Мінстерства інфраструктури Володимир Омелян і "Укравтодору" Славомір Новак. Згадали і про те, що в цьому році відповідальність за 120 тисяч доріг несуть місцеві адміністрації.
Після крадіжки зерна з полтавського млинзаводу, його можуть оголосити банкрутом і продати
Колишнього голову Житомирської облдержадміністрації, який очолював обласну організацію Партії регіонів, Сергія Рижука обрали директором Інституту сільського господарства Полісся. Про це повідомляє сайт Національної академії аграрних наук України. «Національна академія аграрних наук України повідомляє, що 25 травня 2018 року відбулися вибори директора Інституту сільського господарства Полісся НААН.
30-31 травня
Об этом сообщили в представительстве Всемирного банка.
Глава правительства отметил, что сейчас решение вопроса авто с иностранной регистрацией – в компетенции Верховной Рады.
"Київський метрополітен" через відсутність пропозицій вже в п'ятий раз переніс аукціон на будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії, яка повинна з'єднати станцію "Сирець" і Виноградар
Аэропорт "Борисполь" в день финала Лиги чемпионов принял рекордное количество пассажиров в истории предприятия. Об этом во время пресс-конференции сообщил генеральный директор ГП "Международный аэропорт Борисполь" Павел Рябикин. "Всего в этот день (26 мая - финал ЛЧ ред.) было обслужено более 52 тыс. пассажиров, что является абсолютным рекордом в истории существования аэропорта "Борисполь".
Про це йдеться нa сaйті облaсного лaборaторного центру, повідомляє Depo.Кропивницький . Зокремa, нa території урочищa Голоче в селі Стaніслaвове під чaс обстеження було зібрaно 60 кліщів. При дослідженні виявилось, що дев'ять з нихінфіковaні бореліями - збудникaми хвороби Лaймa. Нaгaдaємо, у дендропaрку в Кропивницькому знaйшли кліщів зі збудникaми хвороби Лaймa.
31 травня щороку відзначається Всесвітній день без тютюну, цьогорічною його темою є боротьба з серцево-судинними захворюваннями, що проходить під гаслом «Тютюн розбиває серця». Організатори цьогорічної акції - Центр громадянського представництва «Життя», Український центр контролю над тютюном та коаліція «За вільну від тютюнового диму Україну» - запрошують житомирян приєднатися до флешмобу
Всі депутати, крім одного, прибули на чергову сесію Житомирської обласної ради, яка розпочала свою роботу 31 травня. На сесії присутні 63 депутати з 64, відсутній лише Сергій Грищенко (фракція УКРОП). Традиційно сесію відкрили виконанням гімну, цього разу співали діти з Пулинського району.

1-3 червня
В системі електронних торгів Prozorro.Sale відбувся аукціон на право облаштування та експлуатації паркувальних майданчиків для платного паркування транспортних засобів КП "Київтранспарксервіс"
Эксперты проанализировали географическую структуру экспорта и импорта.
Сегодня в сети появилась новость о том, что НСК "Олимпийский" был включен в список элитных стадионов Европы. Редакция 44.ua разобралась, что не так с этой ситуацией. Портал iSport первым опубликовал новость об элитном статусе арены, добавив в публикацию соответствующую фотографию. Источник в новости отсутствует, а текст вызывает определенные логические претензии (об этом в следующем пункте).
В водоемах на двух столичных пляжах обнаружили превышение лактозоположительной кишечной палочки. Об этом в комментарии 44.ua сообщил и.о. директора Киевского лабораторного центра Министерства здравоохранения Сергей Чумак. "В пробах воды, отобранных 29 мая на озере Тельбин и на пляже "Черторой", обнаружено превышение индекса лактозоположительной кишечной палочки.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу прокуратури області. Новоукраїнською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт. Як повідомлялося раніше, посадовця Благовіщенського Держгеокадастру викрили правоохоронці на отриманні 10 тис. грн неправомірної вигоди на початку 2018 року.
Кабінет Міністрів України виступає за суттєве спрощення застосування реєстраторів розрахункових операцій, оскільки це дозволить не тільки зняти додаткові фінансові та часові навантаження на бізнес, а й зробити важливий крок в боротьбі з сірим імпортом, контрабандою та нелегальною торгівлею.
У Житомирі відібрали проектні пропозиції внутрішнього простору водонапірної вежі та прилеглої території. Про це 2 червня на сторінці у Facebook написали у групі «Водонапірна Вежа». Головний архітектор Житомира Юрій Безбородов зазначив, що ці проекти будуть представлені на «Майстерні міста»
Учасник АТО Олексій Цимбалюк є виконавцем «вбивства» опозиційного російського журналіста Аркадія Бабченка. Про це він 31 травня повідомив на своїй сторінці у Facebook. «СБУ мене не кинуло, у мене все добре. Пишу з відкритим, так би мовити, забралом. Після оприлюднення запису отримання мною авансу за вбивство людини, без зміни мого голосу, шифруватися сенсу не бачу», - написав Олексій Цимбалюк.
За тиждень на кір в області захворіло 10 осіб На Полтавщині за тиждень на кір захворіло10 людей. Всі хворі дорослі. Випадків захворювання дітей немає. Про це повідомила головний позаштатний педіатр департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Світлана Писаренко. За її словами, кількість хворих на кір в області не знижується.
Об этом вчера, 31 мая, во время брифинга, посвящённому энергоэффективности и проведению дней устойчивой энергии в г.Сумы, рассказала менеджер по коммуникациях проекта CoM-DeP Виктория Ломака. По ее словам, с 1 апреля текущего года в городе началась реализация проекта «Повышение энергоэффективности в учреждениях образования г. Сумы».

Коментарі