Боротьба з корупцією обмежує кишені корупціонерів. Але не більше. Головні новини тижня + Анонси

ДТЕК підключає і переводить на газове вугілля блоки теплових електростанцій, які зупинилися через “блокаду”. Глава ДНР Олександр Захарченко заявив про заснування нової держави Малоросія. Вночі на 23 липня прикордонний наряд Сумського загону за 100 метрів від кордону поблизу Рясного Краснопільського району затримав трьох громадян Російської Федерації. На Донбасі пропав журналіст. 19 липня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков призначив першим заступником голови Національної поліції донецького В'ячеслава Аброськіна. Добкін знов на волі. Суд присудив бурштиновим нардепам Розенблату і Полякову носити браслети для встановлення їх локації. Нацагенство з запобігання корупції перевіряє декларацію Юлії Тимошенко. Новий закон про зняття депутатської недоторканності. Прокурор підписав повідомлення про підозру у вчиненні низки злочинів екс-заступнику голови АП часів Віктора Януковича, депутату Юрію Чмирю. Приватбанк цього тижня спричинив три важливі новини. Національний банк виключив ТОВ "Прайсвотерхаускуперс" (українська структура PwC - ЕП) з Реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків. Апеляційний суд Львівської області скасував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою обвинуваченого у так званій "газовій справі Онищенка" Валерія Постного.


ДТЕК підключає і переводить на газове вугілля блоки теплових електростанцій, які зупинилися через “блокаду”
ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" в понеділок 17 липня підключило до енергомережі дев'ятий блок Придніпровської ТЕС потужністю 150 МВт і п'ятий блок Криворізької ТЕС потужністю 300 МВт, які працюють на антрациті і були віідключені через “блокаду” і брак вугілля.
ТЕС були зупинені в квітні для накопичення дефіцитного антрациту і зараз включені для проходження річного піку споживання електроенергії, компенсуючи енергоблоки атомних станцій, які зараз на ремонті.
В даний час запаси вугілля на станціях становлять трохи більше 200 тис тонн. Його вистачить на півтора місяці роботи обох станцій мінімальним складом - по одному енергоблоку.
Частково вони працюють на імпортному антрациті, але є плани переведення на газове вугілля.




Глава ДНР Олександр Захарченко заявив про заснування нової держави Малоросія.
"Ми вважаємо, що держава Україна в тому вигляді, як вона була, не підлягає відновленню. Ми, представники регіонів колишньої України, за винятком Криму, заявляємо про заснування нової держави, яке є наступницею України. Ми згодні з тим, що нова держава буде називатися Малоросія, так як сама назва Україна дискредитувала себе ", - сказав журналістам глава ДНР Олександр Захарченко, повідомляє російський Інтерфакс.

За його словами, столицею Малоросії стає місто Донецьк, а місто Київ залишається історико-культурним центром без статусу столичного міста.
Ніхто не сприйняв його слова серйозно і до кінця тижня про неї ніби і забули, попередньо поділившись нищівними коментарями.
Хоч, були думки, що “створення” Малоросії зірве переговори в Мінську. Але, попри, це зустріч в Мінську відбулася і там говорили про звільнення полонених. За словами, віце-спікера Ірини Геращенко, на непідконтрольних територіях в полоні тримають 71 людину, зокрема одного журналіста.


Вночі на 23 липня прикордонний наряд Сумського загону за 100 метрів від кордону поблизу населеного пункту Рясне Краснопільського району затримав трьох громадян Російської Федерації. Про таке повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.
За даними ДПСУ, троє чоловіків незаконно перетнули українсько-російський кордон з території Росії на територію України в пішому порядку поза встановленими пунктами пропуску".

"Як з'ясувалося в подальшому, 39-річний чоловік мав при собі військовий квиток, 27-річний – внутрішній паспорт громадянина РФ, а 15-річний – не мав при собі жодного документа, що посвідчує особу", – розповіли у відомстві. Затриманих росіян було доставлено до прикордонного підрозділу для проведення фільтраційних заходів та складання необхідних процесуальних документів.
А кілька тижнів тому, як я вже писав, прикордонники зловили двох російських військових на Херсонщині. Їм інкримінують проникнення на територію України з розвідувальною метою і посягання на територіальну цілісність України.
До України навіть приїжджала мама одного з арештованих росіян щоб побачитися з сином. СБУ зробили причину зробити брифінг і ще раз розказати про російську агресію.


На Донбасі пропав журналіст. Контролюючі окремі райони Донецької області бойовики "ДНР" на початку тижня підтвердили, що зниклий український блогер і журналіст Станіслав Асєєв (Васін) затриманий і знаходиться у них.
"МГБ ДНР офіційно підтвердило, що він затриманий, мамі Стаса дали письмове підтвердження. Його звинувачують у шпигунстві, як і всіх раніше затриманих журналістів. По цим звинуваченням його можуть" засудити "на 12-14 років", - повідомив колишній народний депутат України VIII скликання Єгор Фірсов.
За його словами, бойовики дали матері Асєєва можливість побачитися з сином.
"Стас тримається добре, розуміє, що на справедливий суд сподіватися не варто. Його єдина надія - це обмін полонених", - додав Фірсов.
Асєєв, проживає на окупованій території, публікується в українських ЗМІ під псевдонімом Станіслав Васін, в останній раз виходив на зв'язок 2 червня.
11 червня Національний союз журналістів України (НСЖУ) звернувся до міжнародних місій і організаціям з проханням з'ясувати обставини зникнення в Донецьку журналіста. НСЖУ зробив звернення до Бюро представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ в Відні з проханням, щоб представники СММ ОБСЄ дізналися про ситуацію на місці, в Донецьку.
Крім того, Союз направив лист в Міжнародний Комітет Червоного Хреста з проханням зустрітися з матір'ю зниклого колеги і з'ясувати, якої допомоги вона потребує. У свою чергу представник офісу делегації МКЧХ в Україні Джессіка Бaррі підтвердила отримання такого запиту НСЖУ і пообіцяла зв'язатися з колегами в Донецьку для отримання інформації.
19 липня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков призначив першим заступником голови Національної поліції В'ячеслава Аброськіна, який до цього працював на посаді звичайного заступника – начальника ГУ НП в Донецькій області.
Новим начальником поліції Донеччини став заступник Аброськіна полковник Віталій Невгад.
"Справу В'ячеслава Аброськіна, який за три роки відродив поліцію Донецької області, завдяки чому прифронтовій регіон став одним з найбезпечніших в країні, продовжить Віталій Невгад. Передача повноважень відбулася сьогодні, 20 липня, в Маріуполі під час наради з керівниками всіх територіальних підрозділів поліції Донеччини і силових відомств області", - повідомляється в четвер на сайті главку поліції Донецької області.
До цього призначення Невгад обіймав посаду заступника начальника Головного управління Нацполіціі в Донецькій області - начальника слідчого відділу. Представляючи колективу облуправління поліції нового керівника главку Аброськін зазначив, що за 3 роки служити в зону бойових дій добровільно приїхали лічені правоохоронці, а Невгад був одним з перших: у зоні проведення антитерористичної операції він з грудня 2014 року.

Заставу за звинуваченого у земельних махінаціях народного депутата від Опозиційного блоку Михайла Добкіна у сумі 50 мільйонів гривень внесли співголова Опозиційного блоку Борис Колесніков і народний депутат Вадим Новинський. За словами Добкіна, частину застави у розмірі 30 мільйонів гривень вніс Вадим Новинський, 20 мільйонів гривень вніс Борис Колесніков.
Застава — це дуже м’який і уже традиційний спосіб, практично, відкупу від слідства в Українських кримінальних корупційних справах. Найяскравіший прецедент: кілька місяців тому, заплативши заставу в 130 млн грн з під варти вийшов екс-головний податківець Роман Насіров і з того часу не було більше кримінальних засідань в його справі зі сприяння газовому магнату Олександру Онищенкові.


Дніпровський районний суд Києва оголосив обвинувальний вирок пранкеру Віталію Седюку за голий зад під час «Євробачення 2017».
«За наслідками судового засідання суд визнав обвинуваченого винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство) та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян», - повідомили в прокуратурі.


Цього тижня були два судові засідання із обрання запобіжних заходів для народних депутатів, звинувачених в тому що брали хабарі для допомоги у виході на ринок бурштину підприємству Борислава Розенблата і Максима Полякова.
Борислав Розенблат тепер має заплатити заставу в 7 млн грн і не їздити ніде, крім Житомира і Києва. Так вирішив суд. Правда, йому можна і не платити заставу, бо арештувати його Верховна Рада не дозволила. Прокуратура просила для Розенблата біля 10 млн грн застави.
Нардепу Максиму Полякову призначили 304 тисячі грн застави і носити електронний браслет для визначення місця перебування. При тмоу, що прокуратура просила 500 тис грн.




Національне агентство по запобіганню корупції почало повну перевірку електронної декларації голови фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" у Верховній Раді Юлії Тимошенко за 2015 і 2016 роки.
Повну перевірку декларацій Тимошенко розпочато на підставі інформації Генеральної прокуратури.
Згідно з порядком, повна перевірка декларації триває 60 календарних днів з дня прийняття рішення про проведення перевірки і може бути подовжено ще на 30.


Прокурор підписав повідомлення про підозру у вчиненні низки злочинів екс-заступнику голови АП часів Віктора Януковича, депутату Юрію Чмирю, повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.
"20 липня 2017 року, прокурор Сумської області Віталій Матвійчук підписав повідомлення про підозру колишньому високопосадовцю із оточення В. Януковича, а на даний час депутату Сумської обласної ради Юрію Чмирю в приховуванні паспорта, підробці та використанні підроблених офіційних документів, а також у декларуванні недостовірних відомостей" , - повідомила вона.
Досудовим розслідуванням встановлено, що після втечі Януковича з країни, Чмир, щоб приховати великее число угод з дорогим майном, вирішив отримати новий український паспорт.
"Реалізуючи задумане, колишній високопосадовець звернувся із заявою до відповідної установи про нібито втрату паспорта з власної необережності, на підставі чого отримав новий документ, що посвідчує особу. У подальшому підозрюваний використовував так званий втрачений паспорт для вчинення юридично значущих нотаріальних дій", - написала Сарган.
Крім того, Чмир не вказав свою доньку в якості члена сім'ї, щоб не вносити її в декларацію, так як вона володіє великою кількістю нерухомості. Всього 20-річна непрацююча дочка підозрюваного має у власності нерухоме майно та корпоративні права на суму близько 40 млн грн.
Дії Чмиря кваліфіковано за ч. 1 ст. 357 (умисне приховування офіційного документа), ч.ч.1, 4 ст. 358 (підроблення та використання завідомо підробленого документа) та ст. 3661 (декларування недостовірної інформації) КК України.
Відзначається, що колишній чиновник не з'явився за викликом в прокуратуру, тому повідомлення про підозру вручено керівнику житлово-експлуатаційної організації та адвокату підозрюваного, оскільки двері квартири протягом дня ніхто не відкрив.





Приватбанк цього тижня спричинив три важливі новини.
По-перше, наглядова рада Приватбанку обрала компанію McKinsey&Company Україна переможцем конкурсу з відбору міжнародно-визнаної компанії, що буде відповідати за розробку стратегії банку, повідомляє прес-служба банку.
По-друге і по-третє, Наглядова рада ПриватБанку визначилася з новим виконувачем обов'язків голови правління банку. Попередньо, наглядова рада задовольнила прохання Олександра Шлапака про відставку з посади голови правління.
"Виконуючим обов'язки Голови правління ПриватБанку призначений член правління Галина Пахачук", - наголошується у повідомлені.


Національний банк виключив ТОВ "Прайсвотерхаускуперс" (українська структура PwC - ЕП) з Реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків.
підставою для прийняття такого рішення стало підтвердження "Прайсвотерхаускуперс" недостовірної інформації щодо фінансово-господарської діяльності Приватбанку, зокрема, розміру кредитного ризику та регулятивного капіталу.
"Висновки "Прайсвотерхаускуперс" не відображали реальних ризиків роботи Приватбанку, які стали причиною визнання банку неплатоспроможним, його націоналізації та суттєвих витрат держави на капіталізацію", - повідомляє НБУ.
Тим не менше українська філія PwC, все ще працює з державними підприємствами, наприклад, за попередньою інформацією робить аудит ребрендованої “Укрпошти”.


Засідання Ленінського районного суду м.Харкова у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, призначене на четвер, перенесено на п'ятницю, 21 липня, повідомив її адвокат Дмитро Марченко.
"Не було засідання. Її госпіталізували вранці з СІЗО в обласну лікарню з гіпертонічним кризом. Суд переніс засідання на завтра (п'ятницю, 21 липня - ІФ)", - сказав Д.Марченко агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.
За його словами, лікарі в лікарні повідомили, що тільки на обстеження Н.Штепи їм знадобиться мінімум два дні. У зв'язку з цим інший адвокат екс-мера подає клопотання про перенесення засідання суду на більш пізній термін.
В прес-службі прокуратури Харківської області стверджують, що інформації про різке погіршення здоров'я обвинуваченої немає і її не доставили до суду через плановий медичний огляд.


До Верховної Ради внесли законопроект «Про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності)», йдеться на сайті ВРУ.
Проект закону має реєстраційний номер 6773. Його ініціаторами виступили понад 100 народних депутатів з фракцій, які входили в початкову коаліцію.
На сайті Ради самого тексту закону ще не оприлюднено.
Законопроект ще має пройти розгляд в комітетах ВР по питаннях: правової політики і правосуддя, регламенту та організації роботи Верховної Ради України, бюджету, запобігання і протидії корупції та європейської інтеграції.
Але, це не дуже послідовна законодавча ініціатива. На початку 2015 року депутати вже підтримали цю ініціативу в першому читанні. Коституційний суд за процедурою схвалив її. Тепер депутатм би проголосувати за неї, а не вносити новий аналогічний законопроект

Апеляційний суд Львівської області скасував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою обвинуваченого у так званій "газовій справі Онищенка" Валерія Постного, повідомили “УП” в Національному антикорупційному бюро.
"Сьогодні, 19.07.2017 Апеляційним судом Львівської області скасовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, що був застосований до підозрюваного Постного В.М. на підставі рішення Галицького районний суду м. Львова від. 03.07.2017 у справі щодо розкрадання газового конденсату, що розслідується Львівським територіальним управлінням НАБУ", - повідомили у відомстві.
В межах цієї справи Постному повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 27 (співучасть у злочині) ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).


Більшість арештованих в межах помпезних арештів на підприємствах оборонної промисловості того тижня вийшли з-під арешту під заставу.


Інтерв’ю замміністра окупованих територій Туки: Путин уже не парнишка, его будут судить посмертно

Анонси
24 липня. Брифінг голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки щодо підсумків першого етапу налагодження системної роботи з ТПВ у місті Львові Брифінг розпочнеться о 12.00 годині у холі біля кабінету голови Львівської ОДА (Винниченка, 18, другий поверх).

24 липня 2017 року о 12.00 відбудеться прес-конференція на тему: «Вихід провідного міжнародного віртуального оператора мобільного зв'язку (MVNO) Lycamobile на український ринок». Партнер з надання сервісів в Україні – національний телеком оператор Укртелеком спільно з мобільним оператором 3Mob. У заході візьмуть участь: Президент Lyca Group Алліраджа Субаскаран; Директор Lyca Group Кріс Тулей; Директор Укртелекому Юрій Курмаз; Голова Національної комісії з регулювання зв'язку та інформатизації Олександр Животовський; Директор ТОВ «Лайкамобайл Україна» Стен Поляков; Эксперт з питань телекомунікацій Ерік Франке. Місце проведення: Прес-зал готелю InterContinental Kiev, Київ, вул. Велика Житомирська, 2A, початок о 12.00 Для відвідування заходу потрібна попередня акредитація: +38 066 754 64 24, +38 067 327 16 91. Lycamobile в Україні – ще один крок на шляху розширення світової мережі оператора, яка тепер працює в 22 країнах (Австралії, Австрія, Бельгія, Великобританія, Гонконг, Німеччина, Данія, Іспанія, Ірландія, Італія, Македонія, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, США, Туніс, Франція, Україна, Швейцарія, Швеція).

Запрошуємо Вас на прес-конференцію
«Рік децентралізації: що змінилося?»

яка відбудеться
у  понеділок, 24 липня 2017 р., з 11.00 до 12.00

у приміщенні Українського  кризового медіа-центру (УКМЦ)
 (вул. Хрещатик, 2).

Організатор  прес-конференції – Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва

Запрошені до участі:

  • Ірина БЕКЕШКІНА – директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва
  • Юрій ГАНУЩАК – директор Інституту розвитку територій
  • Марія ЛЕВОНОВА – координаторка розробок ГО «Центр UA»
  • Іван ЛУКЕРЯ – менеджер проекту «Громадяни в дії» Українського незалежного центру політичних досліджень 
  • Олексій СИДОРЧУК – політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва

Питання до розгляду та обговорення:

  • Рік децентралізації: що змінилося об’єктивно? 
  • Рік децентралізації: що змінилося суб’єктивно, у громадській  думці?
  • Громадяни про децентралізацію: що змінилося на краще і що – на гірше? Експерти про децентралізацію: що змінилося на краще, що – на гірше, а що – не змінилося?  
  • Чи отримали громадяни нові інструменти впливу на місцеву владу? В яких формах впливу на владу вони готові брати участь?
  • Наскільки успішна комунікація влади з суспільством щодо сутності децентралізації та її можливостей? Як побудувати ефективну комунікацію?
  • Як збільшити залученість громадян до управління власними громадами?
  • Децентралізація: наступні кроки, які треба зробити?



Під час прес-конференції Ви отримаєте прес-реліз із результатами загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

25 липня Міністр юстиції Павло Петренко візьме участь у прес-конференції «Результати роботи Міністерства юстиції у І півріччі 2017 року» та представить новопризначеного заступника Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олену Сукманову.
У заході також візьме участь керівник Головного територіального управління юстиції у м. Києві Станіслав Куценко.
Час проведення: 13:00.
Місце проведення: Київ, вул. Рейтарська, 8/5а, інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна».
Акредитація:  271-17-62 або за електронною адресою press@minjust.gov.ua

В середу, 26 липня, в офісі ProZorro відбудеться тренінг для представників засобів масової інформації на тему: «Продаж активів неплатоспроможних банків: робота з боржниками, система ProZorro.Продажі і голландські аукціони».
Ключові спікери:
Максим Нефьодов, перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України,
Тарас Єлейко, директор департаменту консолідованого продажу активів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб,
Олексій Соболев, керівник проектного офісу ProZorro.Продажі.
Під час навчання ви дізнаєтесь:
- Як виникла і розвивалася реформа продажу активів неплатоспроможних банків.
- Що продає Фонд гарантування, та хто може це купити
- Як формуються лоти, які продаються на відкритих аукціонах.
- Як побудована електронна система ProZorro.Продажі.
- Що відбувається з лотами після потрапляння в систему.
- Навіщо потрібні голландські аукціони, які запускаються в пілотному режимі з вересня 2017 року.
- Як використовувати модуль аналітики bi.prozorro.org для збору даних щодо продажу активів банків, що ліквідуються
Місце проведення: Київ, вул. Бульварно-Кудрявська (Воровського), 22, 5 поверх, офіс ProZorro.
Час проведення: 14:00-16:00.
При собі бажано мати планшет/ноутбук.
Реєстрація обов’язкова за посиланням: https://docs.
Довідка за телефоном: (096) 770 39 55.
Центр інформації Української Православної Церкви відкрив акредитацію журналістів центральних та регіональних ЗМІ на cвяткові заходи 27-28 липня в Києві з нагоди Дня хрещення Київської Русі.
ВАЖЛИВО! Акредитація триватиме до 25 липня, 21.00, після чого списки на отримання перепусток будуть закриті. Потрапити на події лише за редакційними посвідченнями буде не можливо. Акредитовані ЗМІ отримають спеціальні перепустки та матимуть оперативну інформацію про усі події, час та місце проведення заходів. 26 липня о 17.00 у Києво-Печерській лаврі відбудеться брифінг з нагоди прибуття до столиці для участі в урочистостях 11 шанованих чудотворних ікон з різних куточків України. У цей час ікони прикрашатимуть для участі у святкових заходах. 27 липня о 13.00 на Володимирській гірці почнеться молебень, який очолить Предстоятель УПЦ Блаженніший митрополит Онуфрій. В урочистостях візьмуть участь представники державної влади. Запрошення надіслані Президенту України, Прем’єр-міністру, народним депутатам, меру міста Києва та іншим можновладцям. О 13.30 розпочнеться багатотисячна хресна хода з чудотворними іконами: від Володимирської гірки – до Києво-Печерської лаври. Під час хресної ходи Блаженніший Митрополит Онуфрій зробить одну невелику зупинку (подробиці - акредитованій пресі). Центр інформації УПЦ, звертаючи увагу на досвід минулих років, просить телеканали та інформаційні агентства акредитувати на події 27 липня, по можливості, дві знімальні групи. Одна група може залишитися на Володимирській гірці і побачити події, які відбуватимуться тут о 12.30-13.30. Інша - зможе відзняти, як хресний хід йде центральними вулицями столиці і заходить у Лавру. О 15.00 в Успенському соборі відбудеться брифінг, на якому будуть оприлюднені подробиці хресного ходу. О 15.20 планується брифінг з представниками УПЦ, які розкажуть про чудотворні ікони - про що акредитованим ЗМІ буде повідомлено додатково. Ввечері цього дня біля Успенського собору, на площі, почнеться Всенічне бдіння, яке звершить Предстоятель УПЦ у співслужінні представників Помісних Православних Церков. 11 чудотворних ікон будуть знаходитися в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських. Помолитися та прикластися до святинь зможуть всі бажаючі. Храм буде відкритий всю ніч. 28 липня о 08.00 у Києво-Печерській лаврі почнеться брифінг з нагоди Дня хрещення Русі. О 09.00 на площі перед Успенським собором почнеться святкова Божественна літургія. Під час богослужіння можна буде вклонитися чудотворним іконам. Акредитація ЗМІ обов’язкова. Заявку надсилати на адресу church.information.center@ та повідомляти про відправлення за телефонами (066) 095 14 76 або (068) 876 50 96. Акредитація триває до 25 липня, 21.00. Заявка має містити наступну інформацію: ПІБ представника ЗМІ (без скорочень), посаду, контактний телефон, електронну адресу, назву події, на яку відбувається акредитація. Якщо редакція планує, щоб один її представник забрав перепустки на всю групу, треба надати письмову довіренність від редакції з переліком осіб, на яких він отримує перепустки (при цьому кожен має акредитуватися за загальними правилами на church.information.center@). До уваги журналистів! На святкових заходах при собі обов’язково мати перепустку, паспорт і посвідчення редакції, від якої акредитовано особу. Акредитовані журналісти зможуть отримати перепустки з поміткою “Преса” 26 липня з 10 до 21 години у Києво-Печерській лаврі, корпус 70-А, другий поверх, "Центр інформації УПЦ". Для отримання перепустки - пред’явити журналістське посвідчення ЗМІ та паспорт.





Новини Центральної України
17-18 липня
На Подільсько-Воскресенському мостовому переході у Києві ведуться підготовчі роботи перед початком завершення будівництва об'єкта
 Завершення будівництва нових станцій київського метро на Сирецько-Печерській та на Святошинсько-Броварській лінії заплановано на 2020 рік
В Херсонській області буде вжито низку заходів для запобігання лісовим пожежам
 Два роки тому на цій нафтобазі сталася масштабна пожежа, в результаті якої загинули п'ятеро людей
Сегодня Национальная полиция Украины подвела итоги работы за первое полугодие 2017 года.
 Полиция направила в суд за полгода в 2,5 раза больше обвинительных актов по факту злоупотребления властью или служебным положением, чем за аналогичный период 2016 года. Об этом говорится в результатах работы Нацполиции за 6 месяцев 2017 года, опубликованных Министром внутренних дел Арсеном Аваковым в Facebook.
В Киеве появится муниципальная полиция.
 Правоохоронці перевіряють інформацію про мінування Київського апеляційного адміністративного суду, що розташований на вулиці Московській у центрі Києва. Як повідомляє у вівторок прес-служба Головного управління Національної поліції в м.Києві, близько 11:30 вівторка невідомий зателефонував до поліції і повідомив, що в приміщенні цього суду закладено вибухівку.
Полтавской апелляционный суд отменил приговор Миргородского районного суда от 16 июня 2016 года относительно информатора боевиков " ДНР ", приговорив его к четырем годам лишения свободы вместо двух лет и шести месяцев, сообщает пресс-служба местной прокуратуры.
Мэр Киева Виталий Кличко уволил своего заместителя Иллю Сагайдака. Об этом говорится в распоряжении на сайте Киевской городской госадминистрации.
В Главном управлении ДФС в области сообщили, что в январе-июне 2017 года в бюджеты всех уровней уплачено больше 3400000000. грн. налогов и сборов. В государственный бюджет поступило почти 1,6 млрд. Грн., По сравнению с соответствующего периода 2016 прирост уплаченных сумм составил 28 проц. или 349 млн. Гривен.
Держлісагентство видало наказ, яким доручено начальникам обласних управлінь розробити та здійснити заходи щодо належної організації охорони лісів.
 Можливості забудови черкаської набережної Дніпра «у рекреаційному форматі» представив у «Фейсбуці» секретар міськради Олександр Радуцький.
 З цього тижня патрульну поліцію Черкас поповнено ще 18 поліцейськими, повідомив під час сьогоднішнього брифінгу начальник управління патрульної поліції міста Олександр Кокоба.
19-20 липня
 В Національному агентстві з питань запобігання корупції зацікавилися достовірністю декларацій 27 державних службовців
До гасіння пожежі залучалося 7 вогнеборців
В мужчину стреляли прямо на парковке ТРЦ Проспект, убийцы скрылись с места преступления на автомобиле
Отрезок улицы от Крещатика до Владимирского проезда будет перекрыт с пятницы, 21 июля
В Киеве опять дорожает проезд в частных маршрутках. Как пишет Сегодня , в салонах маршруток №№442, 442-д проезд с 22 июля дорожает на 1 гривну и, соответственно, будет стоить 5 и 6 гривен.
Незважаючи на наміри міської влади Кременчука, Радикальна партія не допустила призначення «народного лікаря ЛНР» на посаду головного лікаря кременчуцького пологового будинку
У селі Сенча Лохвицького району сталася торф’яна пожежа на площі 0,1 га, яку рятувальники гасили близько 5 годин
В Киеве в связи с ремонтом ограничат движение на мосту Патона. Об этом сообщает пресс-служба Киевавтодора.
С начала 2017 2935 плательщиков города Чернигова перечислили в бюджет более 633 млн. Грн единого взноса на общеобязательное государственное социальное страхование. По сравнению с первым полугодием прошлого года обеспечен прирост поступлений в 77400000 грн или на 13,9%.
Прaвоохоронці містa прозвітувaли про свою роботу
 Житомирський виконком погодив створення комісії, яка обстежить маршрутки, випущені раніше 2008 року.
У Житомирській області взято під варту без права внесення грошової застави трьох осіб, які вимагали кошти та майно у підприємців.
Поліція столиці розкрила деякі деталі вбивства громадянина РФ, якого 19 липня розстріляли в Києві. Фото, відео
У Києві планують побудувати п'яту лінію метро, ​​яка пройде по серединній зоні Києва від площі Шевченка до Дарницького залізничного вокзалу.
Після відновлення водопостачання в обласному центрі, що було тимчасово перервано у зв’язку із аварією на лінії електропередач під Світловодськом, у Кіровограді почастішали випадки поривів водопровідних мереж. Про це сьогодні, 18 липня, під час прес-конференції у міській раді повідомила начальник ВКГ ОКВП “Дніпро-Кіровоград” Валентина Давидчук.
Поліція виявила 15 тисяч тон корисних копалин. Підприємство всупереч нормам законодавства здійснювало промислове видобування корисних копалин — граніту. За даним фактом слідчі обласної поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.
21-23 липня


 Правоохоронці виявили та ліквідували чергову нарколабораторію з виготовлення амфетаміну в Київській області
У Решитилівському районі сталася пожежа на відкритій території — вигорів гектар землі
По административным данным Главного управления статистики Черниговской области, на 1 июля 2017 года на учете в органах Пенсионного фонда области находились почти 327 тысяч пенсионеров. Пенсионером является каждый третий житель Черниговщины. С начала года их количество сократилось на 1,5%. Почти 80% пенсионеров получают выплаты по возрасту, 13% – по инвалидности, 5% – в случае потери кормильца.
Комісія під головуванням депутата Житомирської обласної ради, керівника обласної організації ВО «Свобода» Сидора Кізіна відмовила поліції у закупівлі спецавтомобіля за 900 тисяч гривень.
Адрушівська та Малинська районні держадміністрації Житомирської області офіційно отримали своїх керівників.
Ліси у Світловодському районі поступово сповзають у Кременчуцьке водосховище. Про це повідомляється на сторінці каналу "Кіровоград" у Фейсбуці. Обласні екологи озвучили невтішну статистику: до 6 гектарів дороговартісних земель щорічно зникають у воді. Відтак водосховище міліє, а коштів на берегоукріплювальні роботи в області недостатньо.

Близько 30 тон львівських побутових відходів було скинуто на колишньому військовому плацу поблизу Славутського професійного ліцею в ніч з 21 на 22 липня, повідомляє Поділля.News. Серед сміття – театральні афіші «культурної столиці» України, фіскальні чеки львівських магазинів тощо.  

Коментарі