Головні новини 9-15 січня + Анонси


Надія Савченко цього тижня опублікувала списки полонених, які ніби-то запитує сторона України і "ДНР-ЛНР" і офіційна Україна. Там у списках:
121 особа, яку шукає Україна;
524 яких шукає "ДНР і ЛНР"; 
окремо ще 377 осіб яких просить знайти в української сторони "ЛНР";
44 українські політв'язні;
102 російські військовослужбовці.
Обмін полоненими Надія Савченко бачить як публічну процедуру яка виглядає так: " Не треба вигадувати нічого нового. Класичний метод обміну в три етапи добре показав себе в багатьох країнах світу під час війн.
Етап перший: здійснюється обмін по списках, які підтверджує кожна сторона зі свого боку утримуваних полонених.
Етап другий: з тих, хто залишився в списках, розшукуються по прихованих в'язницях і підвалах, одною й іншою стороною, всі полонені що залишилися живі.
Етап третій: всіх, кого знайти не вдалося визнаються мертвими або безвісті зниклими.
Після чого починається робота по розшукуванню захоронень, ексгумації, ідентифікації й і перепохованню загиблих. І цей найважчий момент влади повинні будуть пояснити рідним тих, кого вони посилали на смерть."
Надія Савченко порушила низку норм українського законодавства опублікувавши свій список полонених, в ефірі "5 каналу" заявив Юрій Тандіт, радник голови Служби безпеки України, яка займається звільненням полонених: "У даному випадку порушено досить велику кількість правових норм. Зараз СБУ визначає правову оцінку того, що сталося. Ми говоримо про закон про персональні дані людини, в міжнародній практиці це неприпустимо. Нам зараз вже дзвонять з міжнародних організацій, колеги з-за кордону – не можна давати таку інформацію без дозволу родичів. Надя або її помічники обдзвонювали близьких, рідних, матерів? Питали, чи готові вони дати згоду або хочуть вони, щоб прізвища їхніх синів почали зараз всюди розкручувати, в тому числі за лінією дотику. Є закон про боротьбу з тероризмом, в даному випадку вона як посадова особа не мала права називати імена наших захисників військових відкрито".
Раніше за "несанкціоновану діяльність" із визволення полонених Надію Савченко уже виключили із фракції "Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина"" першим номером у списку якої Савченко вибрали на попередніх парламентських виборах, коли вона була ув'язнена в РФ.




У газодобувному холдингу Burisma заявили про закриття всіх процесуальних і судових дій в Україні щодо президента холдингу Миколи Злочевського і операційних компаній, що входять в Burisma Group.
"Дане рішення - це результат взаємної багатомісячної роботи двох команд - Генеральної прокуратури України та Burisma Group", - сказано в повідомленні на сайті компанії.
Відзначається, що в ході перевірки Burisma було донараховано податкові платежі в розмірі 180 млн грн.
"Компанії Burisma Group повністю відшкодували цю суму", - сказано в повідомленні.
Як відомо, літом 2016 року ГПУ порушила кримінальну провадження щодо однієї з компаній Burisma Group за підозрою в ухилянні від сплати податків на 1 млрд гривень.
У холдингу Burisma високі посади займають, зокрема, син віце-президента США Хантер Байден і екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський.
Микола Злочевський займав посаду міністра екології з 2 липня 2010 по 20 квітня 2012 року в уряді Миколи Азарова. У на початку 2015 року Злочевський був оголошений в розшук за підозрою в незаконному збагаченні.
У вересні 2016 року Печерський суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру закрити справу проти Миколи Злочевського та зняти його з розшуку. ГПУ виконала відповідну постанову суду, стверджує Burisma.


Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров цього тижня заявив, що очолюваний ним Комітет порятунку України буде звертатися в міжнародні суди після рішення московського суду, який визнав Євромайдан держпереворотом. Про це він повідомив газеті Известия
"Ми обов'язково будемо робити подальші кроки. Зараз ми плануємо звернутися до міжнародних судів і представити всі ті дані, які розглянуті в Москві як вихідні матеріали. Це свідчення, великий пласт документів", - повідомив Азаров.
Він також висловив надію, що українські суди під тиском наявних доказів будуть змушені розглянути позови політика.
Екс-прем'єр також заявив, що створення уряду України у вигнанні цілком реальне, якщо в країні складуться для цього необхідні передумови.
"Повинні дозріти обставини й умови, щоб з'явився уряд у вигнанні. Перш за все ці умови повинні дозріти в самій Україні. Коли правляча верхівка, яка незаконно захопила владу, практично не зможе здійснювати свої функції, а народ зажадає альтернативної влади, тоді і з'являться такі умови", - заявив Азаров.


З 16 по 19 грудня проведен іспекцію непідконтрольної частини кордону України з Росією в межах Ростовської облласті РФ.
Інспектуванню підлягатиме визначена територія Ростовської області, що безпосередньо прилягає до державного кордону України. Метою заходу є перевірка наявності або ж відсутності військової діяльності частин та підрозділів збройних сил Російської Федерації, що повинна підлягати попередньому повідомленню. Для проведення заходу сформовано інспекційну групу, до складу якої увійдуть двоє представників від України, один представник Канади та один представник Королівства Данія”, - повідомили в Міноброни.
Ще там додали, що під час перевірки планується отримати інформацію від командирів військових частин та підрозділів збройних сил РФ, здійснити вертолітний обліт та провести сухопутну району і підготувати звіт для країн-членів ОБСЄ.


Перше рішення міжнародного трибуналу щодо Криму повинні винести не раніше 2019 року і не пізніше 2021 року. Про це повідомила заступник глави МЗС України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль в інтерв’ю "Європейській правді".
Йдеться про право України знову використовувати природні ресурси півострова, яке розглядатиме міжнародний трибунал ООН з морського права.
Однак вирішення питання приналежності Криму не входить до справи, воно стосується тільки встановлення меж.
"Трибунал розглядатиме претензію України на неможливість користуватися своїми природними ресурсами, на неможливість захищати екологію Чорного моря, на неможливість проводити навігацію в рамках Керченської протоки, на порушення Росією правил щодо будівництва Керченського мосту та інших переходів, і в зв'язку з цим - порушення екобалансу в Чорному морі ", - пояснила Зеркаль.
Якщо рішення приймуть, воно стане першим вердиктом міжнародного трибуналу з питань, пов'язаних з анексією.
Як відомо, 22 грудня було сформовано трибунал, який розгляне справи за позовом України до Росії.




Справу екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова буде розглядати Старобільський районний суд Луганської області. Про це повідомляє кореспондент "112 Україна".
Луганський апеляційний суд сьогодні розглянув питання територіальної підсудності кримінального провадження стосовно Єфремова і прийняв рішення, що розглядати цю справу має Старобільський районний суд.
"Самого Єфремова сьогодні в залі суду не було, були лише його адвокати. Сторона захисту в інтерв'ю журналістам заявила, що вважає безпідставним перенесення розгляду справи саме в один з судів Луганської області, і наполягає, щоб справа розглядалася в столиці, бо саме там орган досудового розслідування", - повідомив кореспондент.
4 січня Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно Єфремова. Його звинувачують в організації захоплення будівлі Луганської ОДА (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України); в пособництві в захопленні Управління Служби безпеки України в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України).
Також Єфремова звинувачують у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинених особою, яка є представником влади, за попередньою змовою групою осіб, що призвели до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України); організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ч. 1 ст. 258-3 КК України); державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).


Наприкінці тижня Президент Петро Порошенко представив в Одесі нового керівника Одеської обласної держадміністрації Максима Степанова.
Голова держави підписав указ про призначення Степанова просто на зустрічі з керівниками органів влади різних рівнів в Одесі.
До того Степанов працював директором Поліграфкомбінату "Україна", повідомила Комсомольська правда.




Національне антикорупційне бюро зареєструвало ще одне кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення народним депутатом.
Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ у четвер.
Зазначається, що відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за результатами аналізу даних, наведених у е-декларації депутата. Прізвище нардепа не вказується.
"Загалом детективи Бюро зареєстрували 22 кримінальних провадження за результатами аналізу відомостей, наведених у е-деклараціях, які стосуються дій 21 особи: 6 народних депутатів, 11 суддів, 2 голів районних державних адміністрацій, 1 заступника обласної ради, 1 керівника центрального органу виконавчої влади", - повідомили в НАБУ.


Міністр фінансів Олександр Данилюк планує подати доопрацьований проект закону про Фінансову поліцію на розгляд Кабінету міністрів на найближчому засіданні.
Після ухвалення законопроект спрямують до Верховної Ради, написав Данилюк у Facebook, коментуючи колізію з ліквідацією податкової міліції.  
Данилюк зазначив, що "ліквідація Податкової міліції та створення Фінансової поліції – один із ключових пріоритетів Мінфіну, на це дуже чекає бізнес".
На його думку, Податкову міліцію слід ліквідувати, а натомість створити аналітичну Фінансову поліцію.
"Найближчими днями Мінфін внесе на розгляд уряду законопроект про створення Фінансової поліції, на який чекає бізнес, і про який також йдеться у меморандумі з МВФ" – повідомив міністр.
За його словами, погодження зацікавленими сторонами відповідного законопроекту затягнулось.
"Ми завершили розробку законопроекту та погодили його ще у вересні 2016. Та нещодавно отримали коментарі від останнього органу – Мін'юсту", – зазначив Данилюк.
"Наразі ми відпрацьовуємо коментарі Мін'юсту та приймемо ті, які відповідають нашим принципам створення нової служби, а саме: зміна силового підходу на аналітичний, скорочення штату з 15000 чоловік до 2500 осіб, невтручання в роботу чесного бізнесу, оновлення персоналу через прозорий конкурс та незалежну відбіркову комісію", – заявив він.
На переконання міністра, "представники силового блоку не можуть становити більше 25% від загального штату".
"Зарплати, які зменшать ризик корупції та дадуть змогу залучити найкращі кадри", – ще одна ключова позиція Мінфіну.
"Ми плануємо подати проект закону на розгляд уряду на найближчому засіданні та після ухвалення направити законопроект до парламенту. У цьому законопроекті бажано, щоб депутати все ж таки уникли "технічних помилок", – написав Данилюк.
Найближче засідання Кабінету міністрів за планом має відбутися наступної середи, 18 січня.
Раніше депутат Тетяна Острікова відзначила, що через помилку у змінах до Податкового кодексу податкова міліція з 1 січня де-юре ліквідована, хоча де-факто її повноваження не передано новому органу. 




Донецька фільтрувальна станція відновила роботу після обстрілів бойовиків. Донецька фільтрувальна станція відновила роботу в суботу, 14 січня, о 13.00. Про це повідомляється на офіційному сайті станції. Згідно з повідомленням, ввечері питна вода надійде споживачам Авдіївки, частково Донецька і Ясинуватої, Верхньоторецька, Василівки, Крутої Балки.


Анонси
16 січня в Старобілському райнному суді Луганської області відбудеться підготовче засідання в справі проти екс-глави парламентської фракції “Партії регіонів” фракції Олександра Єфремова.

16 січня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман проведе зустріч з Віце-президентом США Джозефом Байденом. Зустріч відбудеться у рамках візиту Віце-президента США в Україну.
Початок заходу: 7:30.
Місце проведення: Клуб Кабінету Міністрів України, вул. Інститутська, 7.
Прохання до представників ЗМІ прибути на захід до 7:15.
Акредитація ЗМІ здійснюється до 17:00 14 січня за тел.: (044) 256-62-48, 067 976-14-06 та електронною адресою: zmikmu@gmail.com

У зв’язку із змінами у робочому графіку Віце-Президента США, зустріч Президента України Петра Порошенка та Віце-Президента США Джозефа Байдена відбудеться 16 січня 2017 року в Києві.
9:00 – церемонія зустрічі (ґанок Будинку Городецького, вул.Банкова, 10).
Акредитовані фотографи та телеоператори запрошуються з 8:20. Вхід з вул. Інститутська.
11:15 - заяви Президента України П.Порошенка та Віце-президента США Дж.Байдена для представників засобів масової інформації (АПУ, вул.Банкова, 11).
Акредитовані представники ЗМІ запрошуються з 10:15. Вхід з вул. Інститутська.
Акредитацію представників ЗМІ проводить Департамент прес-служби АПУ за телефонами (044)  255-68-67, 255-63-18 до 13:00 14 січня 2017 року.

16 січня об 11-30 в УНІАН відбудеться прес-конференція на тему: «Що загрожує українським пралісам?». Під час заходу буде оприлюднена свіжа інформація про підсумки інвентаризації старовікових лісів та пралісів: де в Україні виявлені нові ділянки унікальних лісів, які не зазнали впливу людини. Будуть озвучені загрози, які можуть знищити ці ліси назавжди. Буде озвучена інформація щодо можливого надання статусу об’єкту природної спадщини ЮНЕСКО деяким пралісам України (нещодавно відбувся візит представника ЮНЕСКО). Для того щоб зберегти ці прадавні ліси необхідно зробити багато кроків, зокрема, затвердити Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони пралісів згідно Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат (№ 4480). Під час конференції також буде оприлюднено карту пралісів України. Учасники: Світлана Матус (WWF), Андрій Плига (WWF), Ольга Яремченко (УТОП), Володимир Борейко (КЕКЦ) (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.
16 января в 13.00 информационное агентство ГолосUA проведет пресс-конференцию на тему: «Что ждет Украину с приходом Трампа в Белый дом?»
В пресс-конференции примут участие:
- Сергей Толстов - директор Института политического анализа и международных исследований,
- Владимир Воля - эксперт-международник Украинского центра анализа и менеджмента политики,
- Валентин Гладких - политический эксперт ГО «Слово и дело».
Пресс-конференцию можно посмотреть в разделе «Видео» сразу после онлайн-трансляции.
Пресс-конференция состоится по адресу: ул. Бастионная 5/13 (вход с ул. Кургановская).
Аккредитация до 18:00 13 января по телефону: (044) 284-57-62.  

16 січня 2017 року о 15.00 відбудеться громадське обговорення на тему «Правовий статус іноземців, які брали участь у захисті територіальної цілісності України» - масовий захід за участі науковців, правозахисних громадських організацій, активістів, іноземців та студентів вищих навчальних закладів на базі політичної партії Національний корпус
Мета обговорення: привернути увагу міжнародної спільноти та українського політикуму до проблеми надання громадянства іноземцям, які брали участь у захисті територіальної цілісності України.
Місце проведення заходу: м. Київ готель "КОЗАЦЬКИЙ" (вул. Михайлівська 1/3, майдан Незалежності).
Тематичні напрямки обговорення:
1. Складнощі надання громадянства іноземцям, що брали участь у захисті територіальної цілісності України, і які звернулися за ним
2. Актуальні проблеми, з якими стикаються воєнно-політичні переселенці з країн СНД
3. Аналіз законопроекту №3433 від 09.11.2015: перспективність та необхідність його прийняття.
Запрошуємо до участі всіх іноземних добровольців, представників громадських і правозахисних організацій, практикуючих юристів та засоби масової інформації до участі!
Початок реєстрації – о 14 год. 30 хв.
Контактний телефон 0635679447

У середу, 18 січня 2017 року, з 13.00 до 14.00 в Антикризовому медіа-центрі Краматорська відбудеться панельна дискусія на тему “Доступ до Інтернету та ризики для користувачів з Донбасу в умовах війни. Що робити?” Захід організовує ГО “Інтерньюз-Україна”.
Також організатори представлять результати експертного опитування щодо порушень Інтернет-свободи та можливості дистанційної (онлайн) освіти для журналістів Донбасу від ГО “Інтерньюз-Україна”.
В дискусії візьмуть участь:
  • Віталій Мороз, керівник програм нових медіа ГО “Інтерньюз-Україна”;
  • Андрій Романенко, координатор Центру громадського контролю “Дій-Краматорськ”;
  • Олексій Мацука, директор Громадського Телебачення Донбасу;
  • Юрій Трембач, директор компанії Сателіт Сервіс, Краматорськ.
Під час дискусії учасники піднімуть питання:
  • Які типові випадки порушень права на доступ до Інтернету фіксуються на Донбасі?
  • Як уникати непорозумінь між журналістами та представниками влади в умовах воєнного конфлікту?;
  • Чому соціальні мережі грають “злий жарт” з користувачами на Донбасі й як захиститися?;
  • Як редакціям убезпечити сайт від закриття за скаргами до Інтернет-провайдера?.
Під час дискусії будуть презентовані поради для користувачів Інтернету щодо безпеки користування мережею.
Місце: Антикризовий медіа-центр,  м. Краматорськ, вул. Марата, 1
Реєстрація для учасників за телефоном +38 050 33 080 та на місці в день проведення.
Для охочих слідкувати за подією в онлайні організатори забезпечать онлайн-трансляцію у Фейсбуці на сторінці fb.com/internewsukraine. Cтежте за хештегами в соцмедіа – #краматорськ #свободаінтернету
За довідками звертайтеся до Марії Саврун: +38 050 33 080 або msavrun@internews.ua,

16 СІЧНЯ 2017, 11:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
Засідання Погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів Верховної Ради України
Засідання Погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5, конференц-зал).
По завершенню Погоджувальної ради - брифінг Голови Верховної Ради України А.Парубія.
Акредитація проводиться 12 січня з 12-00 до 15-00 та 13 січня з 10-00 до 13-00 за тел. 255-35-87
Вхід через 9-й під’їзд

17 СІЧНЯ 2017, 10:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
З 17 по 20 січня відбуватимуться пленарні засідання Верховної Ради України

З 17 по 20 січня відбуватимуться пленарні засідання Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5, сесійна зала).
Вхід за картками акредитації

17 СІЧНЯ 2017, 14:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 

«Круглий стіл» на тему: «Проект нової Енергетичної стратегії України до 2035 року – виклик чи можливість?»

«Круглий стіл» на тему: «Проект нової Енергетичної стратегії України до 2035 року – виклик чи можливість?» (вул. Грушевського, 5, конференц-зал).
Організатори: Підкомітет з питань сталого розвитку, стратегії та інвестицій Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки за організаційної підтримки Центру досліджень енергетики (EIRCenter).
Мета: Публічне обговорення Проекту нової Енергетичної стратегії України до 2035 року для ідентифікації ключових зауважень та пропозицій профільних експертів галузі.
Учасники: Для участі в роботі круглого столу запрошені депутати профільних комітетів Верховної Ради України, представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Національного інституту стратегічних досліджень, Центру Разумкова, Українського інституту майбутнього, НАК «Нафтогаз України», Асоціації газовидобувних компаній України, ДП НАЕК «Енергоатом», Державної інспекції ядерного регулювання України, Всеукраїнської енергетичної асамблеї, Української асоціації відновлюваної енергетики, енергетичних компаній, профільних неурядових організацій та провідних ЗМІ.
Для учасників та ЗМІ необхідна попередня реєстрація до 11:00, 16 січня 2017 року. Реєстрація за посиланням:
Додаткова інформація за тел: 097 456 67 68, 044 280 64 57, Ірина Ковальчук. 
Вхід за картками акредитації через 9-й під’їзд





У четвер, 19 грудня, об 11.00 у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" розпочнеться прес-конференція учасників Майдану та бійців добровольчих підрозділів МВС на тему "Добровольці оприлюднять докази причетності керівництва Національної поліції України до замовних злочинів і корупції". Учасники - бійці добровольчих підрозділів МВС Сергій Бондар, Євген Карась, Маркіян Яциняк, Олександр Войтко (вул. Рейтарська, 8/5а). Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями. Додаткова інформація за тел. (093) 703-88-96 (Сергій Бондар).




Новини Центральної України
9-10 січня
Підозрювані у підготовці терористичного акту в Полтаві та «розвідник» за літаками опинилися в списках осіб, яких хочуть обміняти самопроголошенні «республіки» — «ДНР» та «ЛНР», наразі вони перебувають під вартою.
В Украине продолжается административно-территориальна decentralization.gov.ua. Первый заместитель Министра регионального развития,
В Киевской области возле Обухова продолжают уничтожать лес. На этот раз козинское лесничество пустило под топор дубы и ясени, многие из которых росли там веками. Об этом на своей странице в Facebook написал волонтер Руслан Трегуб.
 Влада Житомира хоче скасувати дозволи на розміщення зовнішньої реклами шести суб’єктам господарювання, троє з яких написали відповідні письмові заяви, а інші півроку не використовували надані місця за призначенням
 Відома черкаська тележурналістка, заслужений журналіст України, лауреат премії ім. Василя Симоненка Катерина Таран звернулася до міського голови Анатолія Бондаренка з відкритим листом. Цей лист вона розмістила у «Фейсбуці» .
 Зібрані завдяки концерту кошти підуть на допомогу юному хмельницькому співаку та волонтеру Артему Харченку. 1 лютого всі охочі можуть долучитися до вшанування пам’яті «Кузьми» на благодійному концерті. Подія відбудеться в залі «Поділля-Центр». Тут окрім концерту, можна буде придбати різну продукцію з символікою відомого гурту, а також книги написані самим Андрієм та його матір’ю Ольгою Михайлівно.
11-12 січня
 Більшість областей України визначилася з переліком госпітальних округів, створення яких розраховане на впорядковування мережі медзакладів та їх оптимізацію.
Відділ інформаційного та комп’ютерного забезпечення Київської міської ради розробив інтерактивну карту проектів громадського бюджету. На карті можна знайти локацію всіх громадських ініціатив, а також їх коротку характеристику.
В одному з сел Великобагачанського району чоловік носив з собою гранату, щоб обміняти на їжу та алкоголь
Міська влада опублікувала проект рішення про бюджет на 2017 рік
 На Троещине из-за прорыва теплосети без тепла остались 19 улиц. Об этом говорится в сообщении “Киевэнерго” на странице в Facebook. Начиная с 11:00 на время ремонта теплоснабжение будет приостановлено для жителей домов по проспекту Маяковского, ул. Цветаевой, Сабурова, Радунской, Пуховской, Николаева, Милославской, Лаврухина, Каштановой, Закревского, Электротехнической, Драйзера, Данькевича,
В Украине потребителям только в рамках норм начисляются субсидии на оплату жилищно-коммунальных услуг. Все энергоресурсы, потребленные сверх норм, украинцы оплачивают по утвержденному тарифу.
Місце спалаху африканської чуми свиней повністю локалізоване.


13-15 січня
Святошинський райсуд столиці продовжив на 60 діб термін тримання під вартою депутату Макарівської райради Матвію Євсеєнку, який спричинив смертельну ДТП на Кільцевій дорозі 29 липня 2016 року.
Вибух в Києві: гранату підклали відомому "догхантеру"
Автор "версалю" для Юри Єнакіївського розробляє новий проект Театру на Подолі. Архітектор Герман Волга разом з іншими архітекторами-киянами безкоштовно розробляє альтернативний проект будівлі "Театру на Подолі". Про це він написав у facebook-спільноті "Громада Андріївського узвозу".
На Полтавщину насувається черговий атмосферний фронт. Пік негоди припаде на 14 та 15 січня. Тоді на території області очікується дощ, з подальшим переходом у мокрий сніг. Про це попереджають фахівці Служби автомобільних доріг у Полтавській області
Киевская городская государственная администрация закупила 246 квартир для семей, пребывающих в очереди на получение квартиры за 280 млн гривен. Об этом говорится в ответе ведомства на запрос депутата Киевского городского совета Александра Пабата, передают Українські Новини.
 Oдним з пріoритетних прoектів aвтoдoрoжніх рoбіт в Укрaїні стaне мaгістрaль, щo з'єднує Львів з Oдесoю
Прокуратура Житомирської області спільно з обласною радою довели у суді законність рішення про відмову у погодженні надання спецдозволу товариству для видобування бурштину на площі понад 900 га.
Усі стяги розмістять на спеціальних конструкціях і об’єднають разом, що символізуватиме єдність України.
Депутат Київської міської ради Леонід Антоненко від "Об'єднання "Самопоміч" візьме участь у конкурсі на посаду керівника Національної поліції.
 За минулу добу рятувальники м. Кропивницького 3 рази виїздили на загорання у лазнях. Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Кіровоградській області. Перше повідомлення надійшло 14 січня о 16:20. До Служби порятунку «101» повідомили, що по вул. Інтернаціональній обласного центру сталось загорання у лазні.
 Відповідно до протоколу позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 12.01.2017 р. №6 з сьогоднішнього дня, 13 січня, припинено роботу пунктів обігріву на території Кіровоградської області. Подальше їх розгортання буде організоване у разі надходження відповідних звернень від органів місцевого самоврядуванні при пониженні температури.
Обвинительный акт в отношении инспектора Управления патрульной полиции в г. Черкассы направлен в суд. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Черкасской области.



Коментарі