Головні новини 16-22 січня + Анонси



На початку цього тижня з’явилася новина що Київська місцева прокуратура N6 закрила кримінальне провадження за підозрою колишнього заступника генерального прокурора Віталія Каська у шахрайстві при приватизації житла, інформує прес-служба прокуратури. У повідомленні йдеться, що за результатом вивчення матеріалів кримінального провадження встановили, що орган досудового розслідування не здобув достатніх доказів для доведення винуватості Каська в суді, а встановлені порушення є малозначимими для притягнення його до кримінальної відповідальності.


Надія Савченко 16 січня опублікувала другу версію списків осіб, які шукає УкраїнаРосія, “ДНР” і “ЛНР”. Тепер списки кожної сторони опубліковані окремим постом. Того тижня вона опублікувала першу версію списків полонених, яка викликала великий резонанс.
Ще цього тижня Надію Савченко виключили із комітету ВРУ з питань нацбезпеки і оборони за, ніби-то, сказані нею слова що Україні треба буде вибирати Крим чи Донбас залишати у складі держави.


У Львові склалися передумови для виникнення надзвичайної екологічної ситуації через проблеми з сміттям, йдеться у відеозверненні мера міста Львів Андрія Садового.
"Сьогодні зранку пройшло засідання комісії з надзвичайних ситуацій міста і ми офіційно повідомили державні органи про те, що в місті склалася критична ситуація з вивезенням твердих побутових відходів і з’явилися передумови для виникнення надзвичайної екологічної ситуації", – заявив Садовий.
За його словами, усі перевізники, що займаються вивезенням сміття, повідомили, що мають або дуже серйозні проблеми з вивезенням сміття, або взагалі не мають куди його вивозити.
Садовий також звернувся до міжнародних екологічних організацій, міст партнерів за кордоном та посольств іноземних держав з інформацією про ситуацію, яка склалася та проханням про допомогу.
Проблеми зі сміттям у Львові набули національного масштабу в 2016 року. На Грибовицькому полігоні, найбільшому зборищі сміття біля Львова, куди звозили сміття міста сталася пожежа. Смогом затягнуло місто. У Львові перестали на короткий час вивозити сміття.


"Луганське енергетичне об'єднання" з 23 січня почне відключати від електропостачання бюджетні організації та установи Луганської області
"Причина - заборгованість бюджетних установ перед ЛЕО в розмірі понад 13,5 млн гривень", - повідомили в енергокомпанії.
Там повідомили, що компанія довгий час не отримує значні кошти, які повинні спрямовуватися на забезпечення ремонтно-відновлювальних робіт, проведення аварійно-відновлювальних робіт на лініях бойових дій.
"ЛЕО зараз переживає вкрай важкий економічний період, тому не має можливостей чекати, поки влада закінчить розгляд і узгодження питань, необхідних для вирішення проблем із заборгованістю", - йдеться далі в повідомленні.
Станом на 1 січня споживачі заборгували Луганському енергетичному об'єднанню близько 5,4 млрд гривень.
"З цієї цифри більш ніж 80% заборгували споживачі з неконтрольованої території - близько 4,9 млрд гривень. Борг ЛЕО перед ДП "Енергоринок" становить близько 4,7 млрд гривень", - поінформували в ЛЕО.
Як відомо, ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина.


Апеляційний суд міста Києва заишив бізнесмена Сергія Курченка заочно під вартою.
18 січня 2017 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула апеляційну скаргу, подану в інтересах підозрюваного Курченка С.В., на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 03 січня 2017 року. Вказаною ухвалою суду першої інстанції задоволено клопотання заступника начальника третього відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного Курченка С.В. Також ухвалою роз’яснено, що у такому разі після затримання особи і не пізніш як через сорок вісім годин з часу її доставки до місця кримінального провадження слідчий суддя, суд за участю підозрюваного, обвинуваченого розглядає питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід, про що постановляє ухвалу”, - йдеться у повідомленні суду.
Там йдеться, що апеляційну заяву сторони захисту Курченка залишили без задоволення.
Сергій Курченкоукраїнський бізнесмен, який розцвів, за президенства Віктора Януковича на транспорті енергопродуктів і покинув Україну із шлейфом кримінальних справ десь тоді, коли втік Віктор Янукович.




Економічного підґрунтя для надмірних коливань обмінного курсу гривні немає, йдеться у прес-релізі Ради НБУ за підсумками позачергового засідання.






Анонси
В понедельник, 23 января, в 11.00 в пресс-центре информационного агентства "Интерфакс-Украина" начнется пресс-конференция на тему "Политические лидеры украинского Донбасса". Участники: директор Центра исследований проблем гражданского общества Виталий Кулик и эксперта Центра исследований проблем гражданского общества Дмитрий Возный. Будут презентованы результаты экспертного опроса о состоянии политического лидерства на Донбассе (ул. Рейтарская, 8/5-А). Аккредитация журналистов по тел. (066) 110-00-06.
23 січня 2017 року Президент України Петро Порошенко здійснить офіційний візит до Естонської Республіки.
В ході візиту заплановані зустрічі Глави Української держави з Президентом Естонської Республіки Керсті Кальюлайд , Прем’єр-міністром Естонської Республіки Юрі Ратасом, а також Спікером Рійгікогу (Парламенту) Естонської Республіки Ейкі Нестором.
Також відбудеться зустріч Президента України з представниками української громади.

23 січня 2017 року за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана відбудеться семінар, присвячений розвиткові інвестиційного та експортного потенціалу регіонів, на тему "Економічний розвиток регіонів: стратегія та інструменти залучення інвестицій та підвищення експортного потенціалу".
 У заході також візьмуть участь Перший віце-прем’єр-міністр України - Міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів, Перший заступник Міністра фінансів - Урядовий уповноважений з питань інвестицій Оксана Маркарова, заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі - Торговий представник України Наталія Микольська, а також керівник Офісу з просування експорту Мар'яна Каганяк та Директор Офісу із залучення інвестицій Данило Білак.
В рамках семінару заплановано обговорення шляхів активізації інвестиційної діяльності, розвитку експортного потенціалу, запровадження дієвих механізмів залучення інвестицій та підтримки експорту, налагодження ефективного діалогу з представниками регіонів, визначення пріоритетних напрямків співпраці на 2017 рік.
Місце проведення: Київ, вул. Інститутська, 7,  Клуб Кабінету Міністрів України.
Початок реєстрації о 8.30.
Початок заходу о 9.30. Вхід ЗМІ – до 09.00.(Представникам ЗМІ потрібно мати редакційне посвідчення та паспорт).
Акредитація ЗМІ здійснюється до 20 січня за адресою olga.galytska@ukraineinvest.com 


Улюблені речі Героїв, фотографії, ордени, форма та єдиний в області мультимедійний екран, який створює «ефект присутності». Все це – у внутрішній експозиції Музею АТО, яка називається «Громадянський подвиг Дніпропетровщини». Вона розповідає про боротьбу за незалежність Батьківщини звичайних мешканців області. Урочисте відкриття – вже наступного тижня. Для відвідувачів підготували екскурсії музеєм, святкову лотерею, пісні та польову кухню. Прийти можуть всі бажаючі, вхід вільний.
Внутрішня експозиція складається з трьох зал. У першій розмістили речі мешканців області, які допомагали боронити незалежність України, чим могли. Тут дитячі малюнки, одяг капеланів, інструменти медиків, шеврони добровольців. Другу залу назвали «Зала пам’яті». У ній - фотографії загиблих Героїв та дорогі їх серцю речі: шахи, книга, лист до матері.

Родзинка експозиції - у третій залі. Як у сучасних музеях Європи, там розміщено мультимедійний зал. У ньому зображення транслюється одразу на чотирьох стінах, створюючи «ефект присутності» та переносячи в епіцентр подій. У цьому залі демонструються дві стрічки - документальні розповіді про війну на Сході України.

Внутрішня експозиція Музею АТО знаходиться в Діорамі історичного музею ім. Яворницького. Адреса: м. Дніпро, пр. Д.Яворницького, 16. Урочисте відкриття - 23 січня об 11.00. Протягом дня, до 17.00, для всіх бажаючих – безкоштовні екскурсії. Об 11.30 біля музею розпочнеться святкова лотерея, там співатимуть пісні та пригощатимуть гарячими стравами з польової кухні.

Вуличну експозицію першого в Україні Музею АТО відкрили навесні 2016-го. Вона називається «Шляхами Донбасу». В центрі виставки – військова техніка: БТР, медична «таблетка», міномет, зенітна установка, військовий джип, башта танку, згоріла машина. Загалом – близько 400 експонатів.

23 января в 13.00 информационное агентство ГолосUA проведет пресс-конференцию на тему: «Киевляне получили шокирующие платежки: почему власти бездействуют?»
В пресс-конференции примут участие:
- Александр Сергиенко — директор “Института города”,
- Николай Козырев — глава Общественного комитета защиты прав граждан,
- Максим Гольдарб — руководитель общественной организации «Публичный аудит».
Пресс-конференцию можно посмотреть в разделе «Видео» сразу после онлайн-трансляции.
Пресс-конференция состоится по адресу: ул. Бастионная 5/13 (вход с ул. Кургановская).
Аккредитация до 18:00 20 января по телефону: (044) 284-57-62.

16 января в 14.00 информационное агентство ГолосUA проведет пресс-конференцию на тему: «Тенденции недели: прогнозы политологов»
В пресс-конференции примут участие:
- Александра Решмедилова – политолог, кандидат философских наук;
- Кирилл Молчанов – политолог, кандидат политических наук;
- Руслан Бортник – директор Украинского института анализа и менеджмента политики.
Спикеры обсудят открытие парламентской недели, конъюнктуру нового политического сезона и последствия Всемирного экономического форума в Давосе для Украины.
Пресс-конференцию можно посмотреть в разделе «Видео» сразу после онлайн-трансляции.
Пресс-конференция состоится по адресу: ул. Бастионная 5/13 (вход с ул. Кургановская).
Аккредитация до 18:00 13 января по телефону: (044) 284-57-62.

24 січня 2017 року Президент України Петро Порошенко здійснить офіційний візит до Фінляндської Республіки.
Програмою візиту передбачено зустрічі Глави держави з Президентом Фінляндії Саулі Нііністьо, Прем’єр-міністром Фінляндії Юхою Сіпіле, Спікером Едускунти (Парламенту) Фінляндії Марією Лохела. Також відбудеться зустріч Президента України з представниками української громади.

Судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги, поданої в інтересах Голови Центральної виборчої комісії України Охендовського М.В., відбудеться 30 січня 2017 року (12 год. 00 хв.)
Розгляд апеляційної скарги, поданої на ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 21 грудня 2016 року про відмову у відстороненні від посади відносно Охендовського М.В., відкладено до 30 січня 2017 року (12 год. 00 хв.) за клопотанням захисників у зв’язку із зайнятістю у іншому судовому засіданні та проведенням слідчих дій з Охендовським М.В. у Національному антикорупційному бюро.





Новини Центральної України
16-18 січня
На засіданні акціонерів банку "Народний капітал" 16 січня буде розглянуто пропозицію про самоліквідацію банку
 Правоохоронці встановили низку учасників стрілянини в Олевську. Наразі там працює спецпідрозділ Національної поліції, який залишатиметься там за необхідності. Про це домовилися голови ОДА Ігор Гундич та начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко, йдеться у повідомленні прес-слжби Житомирської облдержадміністрації.
Чернігівські митники затримали на кордоні бурштин . Два пакунки з необробленим камінням виявили співробітники Чернігівської митниці ДФС
Український поет, актор, музикант і телеведучий, який багато використовує націоналізму в творчості Антін Мухарський, також відомий під псевдонімом Орест Лютий подав заявку на “Євробачення”
 Телеканал СТБ у неділю, 15 січня, показав випуск програми «Битва екстрасенсів» виробництва російського телеканалу ТНТ, учасниками якого були російські військові. У передачі брали участь шестеро чоловіків, одягнених у камуфляж без відзнак. Їх прізвища не називаються, однак під час зйомок повідомляється, що вони — військові, деякі служили у Чечні та мають нагороди за службу.​
В Черниговской области запустили 20 аграрных инвестпроектов
В Черниговской области в течение 2016 года введены в действие 4 животноводческих объекта на 1150 коров молочного направления продуктивности.
Мэр Киева Виталий Кличко хочет открыть станцию метрополитена “Львовская брама” в 2018 году.
Полиция сообщила о подозрении вице-президенту федерации бокса Киева, бизнесмену Николаю Щуру в избиении патрульного в Оболонском райотделе
На введение механизма электронного билета в общественном транспорте Киева нужно несколько миллионов долларов. Об этом в комментарии Gazeta.ua рассказал Александр Кава, бывший советник мэра Киева по вопросам транспорта.
По неофициальным данным источников издания Realist в Генпрокуратуре, по ходатайству прокуратуры г. Киева суд снова наложил арест на «Гулливер».
Прокуратура и следователь Самарского отделения полиции Днепра должны получить от футбольного клуба "Днепр" ряд документов о финансовых операциях до 11 февраля. Апелляции данное решение не подлежит. Информация об этом появилась в едином госреестре судебных решений. Согласно решению Самарского суда Днепра, клуб обязан передать штатное расписание, финансовую документацию и налоговые отчеты за 2015-2016 гг.
Комісія вирішила, що досвід роботи в обленерго не зовсім відповідає вимогам на посаду у водоканалі
Рятувальники ліквідували пожежу на території заводи та по автодрабині спустили 5 та передали для огляду працівникам швидкої медичної допомоги
 Вчера, 16 января, на проспекте Победы неизвестные разбили современную остановку с Wi-Fi. Об этом написал написали в группе “Транспорт Киева” на странице в Facebook.
Хочешь изменить страну к лучшему, в совершенстве овладеть полицейской профессией, чувствуешь, что работать ради безопасности людей - твое призвание, - тогда прими участие в отборе на замещение вакантных должностей в подразделения полиции Черниговщины. 16 января, в городе Чернигове стартовал дополнительный набор в полицию.
На розгляд депутатів міської ради вчергове винесено питання про створення у Каневі муніципальної поліції. Про це інформує «Прочерк» із посиланням на місцевий сайт “Kanos”. Зокрема, серед переліку питань порядку денного чергового засідання міської ради, значиться питання «Про затвердження Положення про відділ муніципальної поліції Канівської міської ради та створення відділу муніципальної поліції».
Ватутінські волонтери не хочуть бачити у місті запропонований міською радою меморіал героям АТО і Небесній Сотні. Називають його знущанням над пам’яттю загиблих, інформують “Вісті Черкащини“. “У нас були збори з цього приводу і всі проти встановлення такого пам’ятника, — каже керівник місцевої спілки атовців і волонтерів Петро Гогунець
Дочь конструктора Сергея Королёва 17 января приехала из Москвы в Житомир, чтобы посетить дом, в котором 110 лет назад родился её отец.
До місцевих бюджетів у 2016 році надійшло вдвічі більше надходжень, ніж торік. Таку інформацію під час апаратної наради в ОДА озвучив в. о. начальника ГУ Державної фіскальної служби в області Сергій Тертичний, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА. За його словами, місцеві бюджети області у 2016 році наповнювались досить значними темпами. Зокрема, надходження склали 3,2 млрд грн, що на 1,1 м
 Чи може середньостатистичний мешканець Хмельницького купити собі квартиру? Ми підрахуємо скільки років доведеться відкладати зароблені гроші, аби обзавестися омріяним власним житлом. За інформацією органів статистики середньомісячна заробітна плата хмельничан у 2016 році становила 3956 гривень — це один з найнижчих показників серед обласних центрів по Україні.​


19-20 січня
Національна поліція завершила службову перевірку по інциденту у Княжичах (ВІДЕО) За результатами службового розслідування 7 офіцерів, які перебували на керівних та оперативних посадах, звільнені з лав Національної поліції України. Стосовно ще 9 поліцейських застосовано дисциплінарні стягнення.
Колишній директор з інформаційних технологій ПриватБанку Дмитро Дубілет прийняв пропозицію стати радником міського голови м. Дніпра Бориса Філатова. "Учора зустрічався з Борисом Філатовим і Янікою Мерило, щоб погодити розвиток iGov (інтернет-портал надання державних послуг громадянам - ІФ) у Дніпрі та у країні загалом", - написав Д.Дубілет на своїй сторінці у Facebook у середу. 
Назначен новый глава полиции Запорожской области
Главное управление Нацполиции в Запорожской области возглавил Олег Золотоноша, работавший проректором Днепропетровского университета МВД
З метою здійснення чергового етапу реформи медичної галузі Міністерство охорони здоров’я України спільно з місцевими органами влади веде активну роботу над створенням госпітальних округів.
Новий керівник поліції Горішніх Плавнів боротиметься з розкраданням металу на гірничо-збагачувальному комбінаті та з наркозлочинністю
В рамках оптимізації на Полтавщині втричі скоротили кількість ізоляторів для тимчасового затриманих та адмінпорушників
 Вчера вечером, 19 января, в центре Киева во время марша памяти о событиях Революции достоинства между активистами и правоохранителями произошла драка. Об этом сообщает “ Радио Свобода ”. В потасовке были замечены активисты “Организации украинских националистов”, “Правого сектора” и “Белого молота” и правоохранители. Причиной столкновения стала попытка активистов поджечь автомобильные шины.
 В Киеве 25-30 января в арт-пространстве “Золотое Сечение” (ул. Первомайского, 4) пройдет экспозиция работ Сальвадора Дали, Пабло Пикассо, Альбрехта Дюрера, Рембрандта и прочих знаменитых художников. Об этом говорится в сообщении организаторов.
Напис “Кат” жовтою фарбою з’явився на пам’ятних дошках радянським діячам Григорію Рябоконю та Сергію Кірову в Черкасах. Таким чином невідомі нагадали владі, що у місті не виконується закон про декомунізацію.
Часто-густо в обласному центрі можна побачити будівлі, які вже наполовину втратили свій колишній вигляд.
Уряд призначив держсекретарем Мінекології колишнього першого заступника голови Житомирської ОДА
Кабінет Міністрів України призначив колишнього першого заступника голови Житомирської ОДА Геннадія Дмитренка державним секретарем Міністерства екології та природних ресурсів.
 Уряд відсторонив Андрія Заїку від виконання обов’язків керівника Держекоінспекції
 Житомирська обласна рада буде голосувати за дострокове припинення повноважень депутата Рустама Раупова, який очолює фракцію УКРОП
Міністерство соціальної політики, Київська адміністрація та енергопостачальні організації проводять перевірки з приводу космічних рахунків за тепло.​

21-22 січня
З 21 січня у приміських маршрутах Київщини ціна різко виросла в середньому на 40% до 12-15 гривень за поїздку. Підняли вартість проїзду і по місту.
СВ Христинівського відділення поліції Уманського відділу поліції ГУНП в Черкаській області проводиться досудове розслідування за фактом опору працівникові правоохоронного органу та насильства щодо працівника правоохоронного органу, відомості внесено до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 342 КК України та ч. 2 ст. 345 КК України, — інформує сайт новин “Прочерк“.
18 січня голова Чигириської райдержадміністрації Володимир Клименко провів засідання робочої групи з питань сприяння добровільному об’єднанню територіальних громад Чигиринського району.
31,4% користувачів визнали жахливою роботу канівських комунальників з очищення міста від снігу. Про це свідчать результати опитування, проведеного популярним в місті соціальним пабліком Канів FM, інформує «Kanos».
КП "Київпастранс" змінив зовнішній вигляд місячного проїзного квитка на наземний транспорт.

У Києві на стіні будинку по вул.Січових стрільців, 24 відкрили меморіальну дошку Євшену Коновальцю.


Коментарі