Головні новини 18-24 квітня + Анонси


Це можна також читати в .pdf на Academia.

18 квітня Олександру Александрову і Євгену Єрофєєву дали по 14 років тюрмиЇх звинувачено в тому, що вони як російські військові брали участь у збройному конфлікті на сході України. Як я уже писав раніше, Александрова і Єрофеєва зловили 16 травня 2015 року біля Щастя. З того часу над ними триває суд.
Питання Єрофеєва і Александрова фігурує на рівні тем розмов між Президентами України і Росії в контексті українки Надії Савченко, яку засудили в Росії на 20 років за, ніби-то, перетин російського кордону і зброєю.


Сергій Лещенко повідомив, що ГПУ готує повідомлення про підозру головному слідчому в справах Майдану Сергієві Горбатюку. Горбатюк подав до ГПУ рапорт щодо перешкоджання розслідуванням злочинів проти Майдану. Сергія Горбатюка громадськість, зокрема Центр протидії корупції, депутатська група у ВРУ "Єврооптимісти" бачать наступним генпрокурором

У Генпрокуратурі заперечили, що відбуваютсья якісь слідчі дії проти Сергія Горбатюка. Сказали, що просто ведеться перевірка щодо перешкоджання його роботі, за заявою самого ж Горбатюка.


Останнє розпорядження Володимира Гройсмана на посаді спікера: "З 15.04.16 р. було збільшено депутатську зарплатню. Вона зросте з 6400 до 17650 грн. Така сама сума виділятиметься на депутатську діяльність. Збільшується також фонд оплати праці помічників депутата: був 12500 грн, став - 25000 грн. Всі суми наведені без врахування сплати податків, тобто, на руки буде видаватися менше. Отримувати зарплатню можуть не більше п'ятьох помічників. Раніше було 4", - повідомила нардеп Ольга Червакова.


Українці, які не проживають за своїм офіційним місцем реєстрації понад 30 днів, повинні "прописатися" за новим місцем перебування. За невиконання такої норми спочатку попереджають, а потім під час кожного виявлення порушення буде накладатися штраф в 17-51 грн. Такі норми записані в постанові Кабміну №207 від 2 березня 2016 року. Відповідно до новацій, функції реєстрації передали з Державної міграційної служби до місцевих органів влади.

Генпрокуратура викликає нардепа Ігоря Мосійчука на вручення обвинувального акту. Його справа тягнеться від вересня. Мосійчука звинувачують у хабарництві, насильстві щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок, втручання в діяльність судових органів.


21 квітня мали внести в порядок денний законопроект, в який мали би дозволив Голові фракції Блоку Петра Порошенка у Верховній Раді Юрію Луценкові стати Генпрокурором.


Польський реформатор Лєшек Бальцерович став представником Президента в Кабінеті Міністрів України. Буде координувати реформи від імені ЄС.



Анонси

25 квітня, 2016 10:30 «Індекс модельованої політичної активності – травень 2016: топ-20 України» 0 0 0 0 0 Прес-конференція Агентства моделювання ситуацій на тему: «Індекс модельованої політичної активності – травень 2016: топ-20 України». У прес-конференції візьмуть участь Віталій Бала та Олексій Голобуцький. Питання: Новий Кабмін: як він вплинув на поточні політичні розклади і на перспективи розвитку політичної ситуації. Чиї позиції потенційно посилились, хто матиме більше можливостей впливу на ситуацію в травні? (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.
25 квітня об 11:00 у прес-центрі інформаційного агентства "Українські Новини" "Фінансовий клуб" проведе круглий стіл на тему: "Стан банківського бізнесу в Україні. Digital Banking".
У програмі круглого столу:
  • Digital Banking як основна складова бізнес-моделі банківського рітейлу;
  • Динаміка зростання цифрових банківських операцій на українському ринку;
  • Що станеться із традиційними банківськими відділеннями, чи реальне створення в Україні цифрового банку;
  • Переваги й недоліки мобільних і онлайн-сервісів, попит з боку населення;
  • Підвищення якості обслуговування в інтернеті, створення інноваційних сервісів.
До участі в заході запрошені:
  • Сергій Шацький, директор департаменту роздрібних платежів НБУ;
  • Ольга Папанова, директор з розвитку електронних каналів Альфа-банку;
  • Олексій Александров, заступник голови правління Укргазбанку;
  • Віталій Шастун, перший заступник голови правління Банку Михайлівський;
  • Вадим Березовик, голова правління Комерційного індустріального банку.
Модератором круглого столу виступить керуючий партнер "Фінансового клубу" Руслан Чорний.
Акредитація для журналістів: Любов Крикун – начальник відділу конференцій "Фінансового клубу", тел.: 096 824 49 04, e-mail: krykun@finclub.net
Адреса прес-центру: ст. м. "Палац спорту", вул. Еспланадна, 20, 1 поверх.
У понеділок, 25 квітня, об 11.00 у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" розпочнеться прес-конференція на тему "Готовність України до Олімпіади в Ріо-де-Жанейро. Спорт з політикою та за її межами". Учасники: народний депутат України, срібний призер Олімпійських ігор з плавання, чемпіон світу та Європи, чотириразовий володар Кубка світу в стилі батерфляй Денис Силантьєв; легендарний український плавець, багаторазовий чемпіон світу та Європи з плавання на короткі та довгі дистанції брасом Олег Лісогор; політбрендолог, генеральний директор міжнародного брендингового агентства "Branding & Consulting VVV" Вілена Воронова (вул. Рейтарська, 8/5А). Акредитація журналістів за телефоном (095) 553 30 88 (Наталія Чеп).
25 квітня о 13:00 заступник директора Департаменту соціального захисту населення Людмила МУСІЯКА візьме участь у брифінгу до 30 річниці аварії на Чорнобильській АЕС (м. Суми, пл. Незалежності, 2, 6 поверх, к. 115)
Документальна інсталяція "Під саркофагом" — історичний та мистецький проект, що представляє наслідки використання "мирного" атому в умовах тоталітаризму. 

ВІДКРИТТЯ У ПОНЕДІЛОК 25 КВІТНЯ О 14:00. Європейська площа, підземний перехід між Українським домом та Національною філармонією

Організатори — Український інститут національної пам'яті, Архів Служби безпеки України та Центр Досліджень Визвольного Руху — обрали поєднання творчих образів, цифр та фактів. За локацію проекту взято підземний перехід — місце, яке дозволяє відчути ефект перебування у замкненому просторі зони ураження або ширше — закритого від світу СРСР. 

Програма заходів до 30-х роковин аварії на ЧАЕС та в місті Славутич

20–30 квітня Фотовиставка, присвячена 30-м роковинам аварії на ЧАЕС.
Кіноконцертний комплекс.

21 квітня, 15.00
 – Презентація архітектурного путівника «Славутич».
Загальноміський бібліотечно-інформаційний центр.

21–26 квітня – Презентація оновленої зали музею.
Краєзнавчий музей м. Славутича і Чорнобильської АЕС.

22 квітня, 15.00 – Презентація збірки поезій «Відлуння зорі Полин» члена 
Національної спілки журналістів України Ольги Пилипчук. 
Загальноміський бібліотечно-інформаційний центр; 

18.00 – Вшанування та нагородження ветеранів ЧАЕС та 
ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. 
Кіноконцертний комплекс.

25–27 квітня Перша міжнародна конференція «Проблеми виведення з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO’16.
Славутицький ліцей, Навчально-тренувальний центр ДСП «ЧАЕС». 

25 квітня, 11.00 Телеміст Славутич – Фукусіма.
Будівля Славутицької міської ради;

19.30 «Славутич… 30 років Пам’яті, Шани та Надії» – вечір 
пам’яті та концерт-реквієм за участю Муніципальної 
академічної чоловічої хорової капели ім. Л. Ревуцького та 
Національного президентського оркестру України, творчих 
колективів м. Славутич.
Центральна площа;

20.30 
Презентація троянди – символу відродження та надії до 30-х 
роковин Чорнобильської катастрофи від французької 
компанії Meilland International. 
Центральна площа;

21.00 Тематичний перегляд документальної кінохроніки до 30-х 
роковин аварії на ЧАЕС.
Кіноконцертний комплекс;

21.30 – Вечір спогадів учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Кіноконцертний комплекс, культурний центр Славутич»;

22.30 – Ніч пам’яті – Почесна варта біля Пам’ятного знаку «Героям 
Чорнобиля».
Центральна площа, пам’ятний знак «Героям Чорнобиля»;

23.00 
Панахида за загиблими та померлими внаслідок 
Чорнобильської катастрофи. 
Свято-Іллінський храм;

23.45 – Урочиста пам’ятна хода за участю старшокласників закладів 
освіти, молодіжної ради «Майбутнє Славутича».
Центральна площа, Пам’ятний знак «Героям Чорнобиля».

26 квітня, 00.23 Хвилина мовчання. Покладання квітів до Пам’ятного знаку 
«Героям Чорнобиля».
Пам’ятний знак «Героям Чорнобиля»;

12.00 – Урочисте спецпогашення марки, випущеної до пам’ятної 
дати 30-х роковин Чорнобильської катастрофи. 
Центральна площа, Пам’ятний знак «Героям Чорнобиля»;

19.00 Спеціальний показ короткометражної документальної 
хроніки «Чорнобильський набір» від Міжнародного 
фестивалю кіно та урбаністики «86».
Кіноконцертний комплекс;

14.00 – Відкриття вірменською діаспорою Пам’ятного знаку 
«Хачкар» (кам’яний хрест) з нагоди 30-х роковин 
Чорнобильської катастрофи.
Єреванський квартал, 4. 
26 квітня о 18:00 В Музеї історії міста Києва відбудеться світова прем’єра Chernobyl VR Project під назвою «Місто-привид. Світова прем’єра подорожі». Інноваційний проект польських розробників має на меті увіковічнити пам’ять катастрофи 1986 р. за допомогою віртуальної подорожі Чорнобилем та Прип’яттю. Презентація триватиме до 10 травня.
На сьогоднішній день технологія VR (virtual reality) є гарячим трендом в світі інновацій. Нічого дивного в цьому нема, адже саме VR є величезним стрибком в відтворенні медіа-контенту, принаймні з моменту появи 3D-фільмів. Виняткові можливості цієї технології були використані розробником The Farm 51. Польські програмісти створили авторську технологію Reality 51, яку використали щоб показати світу Чорнобильську катастрофу.
Інноваційні технології The Farm 51 дозволяють максимально точно перенести реальність до віртуального cвіту. Завдяки цьому кожен хто прийде в Музей історії міста Києва матиме можливість перенестись в інший світ і на свої очі побачити зону відчуження, сказав Лукаш Росінський з Farm 51.

27 КВІТНЯ 2016, 11:10
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 

Зустріч Голови Верховної Ради України А.В.Парубія з донорами програми USAID “РАДА”

Зустріч Голови Верховної Ради України А.В.Парубія з донорами програми USAID “РАДА” (вул. Грушевського, 18/2, к. 12).
Передбачена протокольна фото- та відеозйомка
Акредитація проводиться 26 квітня з 14-00 до 16-00 за тел. 255-35-87
10 травня 09:30 • Київ. У Голосіївському районному суді м. Києва відбудеться розгляд кримінальної справи за обвинуваченням у хабарництві колишніх першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна, заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця


Аналітика, інтерв’ю, документи


Новини Центральної України
18 квітня

19 квітня

20 квітня

21 квітня

На офис канала «Украина» совершено нападение. Все в крови. ФОТО

22 квітня
23-24 квітня


Коментарі