Що ми пережили і що нам світить - Головні новини цього тижня + анонси

У повідомленні: «УДАР»+«Солідарність»=Love між парламентських лав; Кличко – лідер партії Порошенка; Порошенко сам фінансує свою партію; У ВРУ подали зміни до Конституції щодо децентралізації; Підкуп депутата з «Самопомочі» щодо голосування за зміни до Конституції; Генпрокуратура кличе Садового на допит; Ростовський суд постановив визнати українців Олега Сєнцова і Олксандра Кольченка винними в тероризмі; ГПУ завершила досудове розслідування справи російських розвідників Єрофєєва і Александрова;Не буде виборів на Донбасі; Жебрівський просить більші зарплати для бюджетників Донеччини; Луганська державна телерадіокомпанія відновила мовлення Стратегія захисту прав людини; Зла доля начальників поліції в Одесі і у Львові.
Анонси

Ілюстрація - Russell Jackson

«УДАР»+«Солідарність»=Love між парламентських лав

Кличколідер партії Порошенка
З’їзд партії Блоку Петра Порошенка обрав головою політсили Віталія Кличка. Відповідне рішення було ухвалено на з’їзді партії 28 серпня.
"Пропоную припинити повноваження голови партії Луценка і обрати головою (партії Блоку Петра Порошенка - ред.) Віталія Кличка", - заявив перед голосуванням Юрій Луценко.
Пропозицію Ю.Луценка підтримали переважна більшість присутніх делегатів з’їзду.​

Порошенко сам фінансує свою партію
Прес-служба партії П. Порошенка «Солідарнісь» повідомила, що Порошенко сам фінасував свої вибори в Президенти, а потім парламентські вибори. Про це написали на сайті пресс-служби «Солідарності» словами «Петро Порошенко із власних коштів профінансував свою виборчу кампанію як кандидата в Президенти України, а також виборчу кампанію партії “Солідарність” – Блок Петра Порошенка” у 2014-му році.»


У ВРУ подали зміни до Конституції щодо децентралізації

У Верховну Раду внесено законопроект «Про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади». Номерзаконопроекту 2217а/П1. Подав його Руслан Князевич, голова комітету ВРУ з питань правової політики та правосуддя.

Законопроект вносить зміни до статтей 118, 119, 132, 133, 140–144 і 150 чинної Конституції України. Законопроект визначає повноваження префектів і закріплює адміністративну реформу і визначає повноваження територіальних громад.
«Префекта призначає на посаду та звільняє з посади за поданням Кабінету Міністрів України Президент України.» - йдеться в тексті законопроекту.
Префект є держслужбовцем. Він є представником виконавчої влади в районах і областях, Києві та Севастополі.
Повноваження префекта:
- нагляд за додержанням Конституції і законів України органами місцевого самоврядування;
- координація діяльності органів місцевої влади;
- організація діяльності територіальних органів центральних органів виконавчої влади
- забезпечення взаємодії територіальних органів центральних органів виконавчої влади  з органами місцевого самоврядування в умовах воєнного або надзвичайного стану, надзвичайної екологічної ситуації.
Ще законопроект переназиває територіальні громади і області: «Систему адміністративно-територіального устрою України складають адміністративно-територіальні одиниці: громади, райони, регіони.»
Законопроект розписує повноваження територіальних громад, систему влади на місцях, але не описує повноваження Києва і Севастополя як особливих адміністративно-територіальних. Крим прирівнюється до регіону, по-старому області України.​

Підкуп депутата з «Самопомочі» щодо голосування за зміни до Конституції

Андрій Садовий, голова коаліційної партії «Самопоміч» написав на ФБ, що на його депутатів у ВРУ йде тиск: «Пішов жорсткий пресинг народних депутатів перед понеділковим голосуванням по Конституції. Також буде спроба розколу фракції Самопомочі. Пропонують гроші, посади, перспективи і тд.»

Генпрокуратура кличе Садового на допит

За заяви про підкуп народного депутата Генеральна прокуратури запросила А. Садвового на допит.
В повідомленні ГПУ йдеться: «З метою забезпечення швидкого розслідування Садовий Андрій Іванович цим повідомленням також запрошується до Генеральної прокуратури України (місто Київ, вул. Різницька, 13/15) 31.08.2015 у будь-який час з 09:00 год для надання слідчим відомої йому інформації за вказаним фактом.»


Ростовський суд постановив визнати українців Олега Сєнцова і Олксандра Кольченка винними в тероризмі

​«Визнати Сенцова Олега Геннадійвоича в створенні терористичного угрупування...Визнати Сенцова Олега Геннадійвоича в створенні терористичного угрупування.» - постановила колегія суддів на чолі з суддею Михайлюком.
Сєнцову вона дала 20 років, Кольченку 10.
 Кольченко і Cєнцов після оголошення вироку виконали гімн України.
«Згинуть наші воріженьки, як трава на сонці» - обмовився анархіст Олександр Кольченко.​​
Голова Колегії суддів у справі Сєнцова і Кольченка постановив відшкодувати із федерального бюджету РФ.
«92 600 рублів витрат відшкодовані за кошти федерального бюджету» - сказав суддя Михайлюк.
Ці гроші підуть на оплату роботи адвокатів, доставку і проживання свідків. 26 850 рублів за проживання і приїзд на суди заплатять кожному з свідків у Справі Сєнцова і Кольченка.
Адвокату Сєнцова Головінській заплатять 3600 рублів.
Адвокат свідка Чирнія заплатять із бюджету РФ 3600 рублів.​
І фініта ля комедія. Ще були звернення десятків офіційних осіб, які казали що не допустять цього і будуть боротия за його свободу. Але вони поборолись тільки ротами.

ГПУ завершила досудове розслідування справи російських розвідників Єрофєєва і Александрова

Анатолій Матіос, військовий прокурор, повідомив, що 25 серпня 2015 року Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування за підозрою громадян Російської Федерації, військовослужбовців Збройних Сил Російської Федерації – командира розвідувальної групи 3-ї окремої гвардійської бригади спеціального призначення Головного управління Генерального штабу Збройних Сил РФ (військова частина 21208, м. Тольятті) Єрофєєва Євгена Володимировича та розвідника-санітара зазначеної розвідувальної групи Александрова Олександра Анатолійовича.
Їм інкримінують вчинення «кримінальних правопорушень передбачених ч.2 ст. 28, ч. 2 ст. 437, ч. 2 ст. 201,ч. 2 ст. 332-1, ч. 2 ст. 236, ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 258 КК України (здійснення агресивної війни проти України,переміщення поза митним контролем України зброї та боєприпасів, носіння, зберігання та передача вогнепальної зброї і боєприпасів без передбаченого законом дозволу, сприяння діяльності терористичної організації та вчинення терористичного акту, що призвело до загибелі людини та інших тяжких наслідків)." - йдетьсяу повідомленні воєнної прокуратури.
"У ході досудового розслідування встановлено, що, виконуючи злочинні накази Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації щодо ведення агресивної війни проти України, Єрофєєв Є.В., Александров О.А. та інші невстановлені військовослужбовці зазначеного вище підрозділу 26.03.2015 незаконно перетнули на автомобілях марки «Урал» українсько-російський кордон на ділянці, що не контролюється органами державної влади України, протиправно перемістивши цілий арсенал нарізної вогнепальної зброї (спеціальну снайперську гвинтівку «Вінторєз», два спеціальних безшумних автомати «ВАЛ», шість автоматів АК-74, снайперську гвинтівку Драгунова, два кулемети Калашнікова «Пєчєнєг») та боєприпаси до неї, після чого прибули до м. Луганськ." пишуть в ГПУ.
Перебуваючи на території Луганської області, у період з 26 березня по 16 травня 2015 року Єрофеєв і Алескндров у складі розвідувальної групи Збройних Сил Російської Федерації виконували завдання командування Збройних Сил Російської Федерації щодо ведення бойових дій, здійснення розвідувальної та диверсійної діяльності проти підрозділів українських військових формувань, збору розвідувальної інформації стосовно позицій, фортифікаційних споруд, переміщення сил АТО, заходів оперативного обладнання території та маскування, сил та засобів, залучених до забезпечення першої лінії оборони і стратегічних об’єктів тощо, нагадали в ГПУ.


Не буде виборів на Донбасі

Центральна виборча комісія визначила список населених пунктів, де не буде місцевих виборів 25 жовтня. В списку 91 населений пункт Донецької і 31 Луганської оластей.
Повідомлення ЦВК про причини і умови не проведення виборів гласить: «Комісія розглянула подання Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій з переліками районних, міських, районних у містах, селищних, сільських рад цих областей, які перетинають лінію розмежування або знаходяться у безпосередній близькості до неї. У зв’язку з цим відповідні військово-цивільні адміністрації не в змозі забезпечити належну безпеку громадян України під час проведення чергових місцевих виборів 25 жовтня 2015 року на території відповідних рад.»
Історія про потребу не проводити вибори в певних населених пунктах мусолилася в інформпросторі вже тижні 3. Офіційний аргумент за непроведення виборів – безпековий. Але Донецького губернатора звинуватили в ще неймовірніших аргументах. Цього тижня він, ніби-то сказав, що в деяких районах нема з кого вибирати, не пройшла люстрація тому там і не будуть проводитися вибори. Ебрівський цю інформацію заперечив і написав, що тільки про безпеку і думає.
Луганський губернатор Григорій Тука скасування виборів де-не-де в його області не коментував.


Жебрівський просить більші зарплати для бюджетників Донеччини


Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням підтримати підготовлений ним  проект постанови про збільшення заробітної плати для бюджетників і державних службовців Донецької області.
 «Сьогодні на Сході країни війна, Донецька область є зоною проведення Антитерористичної операції. Військові та інші служби, які тут знаходяться, отримують підвищену заробітну плату. Вони, безумовно, виконують функції по захисту України від російського агресора. Але завдання державної ваги виконують і держслужбовці та бюджетники. Сьогодні вони також на передовій лінії. Нехай не зі зброєю в руках, але вони забезпечують життєдіяльність області. Їхня робота не менш затребувана і небезпечна, ніж у військових частин, які стоять в Краматорську чи Слов’янську. Лікарі рятують життя хворих і поранених, вчителі навчають дітей, допомагаючи відновлювати розбиті після обстрілів школи. І тому сьогодні дуже важливо підтримати цих людей, заохотити їх, показати, що державі до них не байдуже», - наголосив очільник області.
Другий важливий напрямок роботи на Донбасі, за словами Павла Жебрівського, - відбудова зношеної часом і зруйнованої війною інфраструктури. Дозвіл на перерозподіл фінансових можливостей для цього повинен дати уряд.
«Це також наша зброя, цементуючий фактор для відновлення територіальної цілісності України. Нерідко доводилося чути від людей побоювання, що влада не береться відбудовувати мости і дороги, оскільки не впевнена, кому ці об’єкти дістануться в майбутньому. Ми повинні дати упевненість нашим громадянам і на звільненій, і на тимчасово окупованій територіях, що українське військо не збирається відступати. Навпаки, в найкоротші терміни планує вийти на кордони з Росією. Що нові мости, дороги, водоканали слугуватимуть українцям ще довгі роки.
Для цього Донецька облдержадміністрація не просить додаткового ресурсу. В бюджеті  сьогодні передбачено і не розподілено 2,1 млрд. гривень для фінансування освіти та медицини на тимчасово окупованій території. ОДА пропонує перевести ці гроші для реалізації інфраструктурних проектів на Донеччині. Ми не позичаємо, не залазимо у боргову яму, а лише ефективно розподіляємо кошти.
На рахунках Донецька та інших тимчасово окупованих міст також є більше 1 млрд. гривень. І вимушені переселенці – а їх, за офіційними даними, на звільненій території області більше 500 тисяч осіб - мають право на гідне облаштування їхнього життя тут.
Конкретна робота стане вагомим елементом  інформаційної війни. Але не голослівної, а системної та ґрунтовної. Відбудовуючи Донбас, ми доводимо, що біль і трагедія громадян, які постраждали внаслідок російської агресії, не залишаються поза увагою великої України», - зазначив голова Донецької ОДА.

Луганська державна телерадіокомпанія відновила мовлення

Переміщена до Сєвєродонецька Луганська ОДТРК розпочала мовлення у прямому ефірі. Про це повідомила прес-служба Кабміну.
«Першою програмою телеканалу ЛОТ, що її запустили наживо, стала телевікторина "Рідна Україна". Вона вийшла в ефір в День Незалежності України.
Патріотична інтерактивна гра, де глядачі відповідають на запитання про Україну, українців і українське та отримують у подарунок книжки та компакт-диски, до захоплення бойовиками телецентру в Луганську і окупації частини області виходила в ефір понад 8 років. Після майже півторарічної перерви програма повернулася на екрани глядачів української Луганщини.
Відтепер вікторина виходитиме двічі на тиждень - щосереди та щоп'ятниці о 17-30.» - потішили суспільство у КМУ.


Стратегія захисту прав людини

В тиждень коли засудили Сєнцова і Кольченка опублікували стратегію захисту прав людини.
Указом затверджується Національна стратегія у сфері прав людини та даються доручення Кабінету Міністрів України щодо розробки Плану дій щодо реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року та залучення представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, провідних вітчизняних учених і міжнародних експертів до цієї роботи.
«Події Революції гідності засвідчили незворотне прагнення Українського народу до побудови правової та демократичної держави, в якій гарантуються та забезпечуються права і свободи людини. В умовах тимчасової окупації частини території України та військової агресії Російської Федерації в окремих районах Донецької і Луганської областей проблема захисту прав і свобод людини постає особливо гостро. У кризовій ситуації ризики непропорційного обмеження прав і свобод людини зростають, що потребує особливого контролю з боку суспільства», - йдеться в Cтратегії.

Зла доля начальників поліції в Одесі і у Львові

 25-го серпня присягнули поліцейські в Одесі і у Львові. Тривають навчання поліцаїв ще в Харкові, Одесі, Закарпатті, Миолаєві.
Керівники поліцій в Одесі і у Львові кардинально різні. Один розганяв антиукраїнські мітинги в Одесі і має років 40. Львівський не має й 30-ти і його відразу почали гнобити й легко знайшли компромат.
Керівник прес-служби Міністрества внутрішніх справ Артем Шевченко 25-го серпня оголосив нового керівника поліції Одеси.
"Майор поліції Богдан Федун, екс-спецпризначенець боєць загону швидкого реагування МВС "Сокіл", учасник АТО, відтепер - командир патрульної поліції в Одесі." - повідомив Артем Шевченко.
Львівському начальнику поліції сержанту Юрію Зозулі, як тільки стало відомо, що він став начальником патрулів Львова, як наврочили. Він їхав до Львова. Вийшов на заправці і його машину обікрали. Потім в рівненській області його оштрафувала державтоінспекція. Відразу ж хтось допитливий знайшов Ю. Зозулю в соцмережах. Назбирали фото, де він в студентські роки світився «з блек-джеком і шлюхами». Це підірвало авторитет поліцая, який у Києві за тиждень перед призначенням зловив і оштрафував народного депутата, колись комбата Айдару С. Мельничука і олігарха, власника футбольного клубу «Динамо-Київ» Григорія Суркіса. Мельничука зловив на порушенні правил дорожнього руху і їзді з депутатським посвідченням на чужій машині без документів на неї. А Суркіса на їзді з мигалками, коли з ними може їздити тільки швидка медична допомога, пожежна і поліція Зозулі.

Анонси

Завтра, 31 серпня, о 9:00 відбудеться пікет Верховної Ради України з вимогою не допустити змін до Конституції України.

Мітинг на 11.00 31 серпня. Політична партія «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» виступає категорично проти змін до Основного закону в період війни та проти надання в будь-якій формі автономного статусу окупованим територіям Донбасу. Внесення відповідних змін до Конституції  веде до знищення державного суверенітету й територіальної цілісності України.
Ми підтримуємо звернення українських громадських діячів до Президента України та Верховної Ради України від 13 серпня 2015 року стосовно неможливості встановлення Конституцією України особливого статусу місцевого самоврядування в окупованих районах Донецької та Луганської областей.
Україна є унітарною державою. Відповідно, на всій території України має діяти єдиний порядок місцевого самоврядування, який не передбачає жодних «особливих порядків» для окремих територій. Єдина реальна особливість так званих окремих районів Донецької і Луганської областей полягає в тому, що ці території, як і Крим, є окупованими російським агресором. Тому повноцінне запровадження там місцевого самоврядування можливе лише після повного відновлення державного суверенітету та конституційного ладу України на цих територіях, вигнання російських окупантів та позбавлення виборчих прав їхніх місцевих пособників.



31 СЕРПНЯ 2015, 11:00
 Прес-служба 

Пленарне засідання Верховної Ради України

 Пленарне засідання Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5, сесійна зала).
Під час засідання розглядатиметься питання
  про попереднє схвалення законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади (реєстр. № 2217а).
Вхід за картками акредитації



02 ВЕРЕСНЯ 2015, 15:30
 Прес-служба 

Засідання Комітету з питань європейської інтеграції

Засідання Комітету з питань європейської інтеграції (Конференц-зала, вул. Грушевського, 5, вхід через 9-й під’їзд).
Порядок денний:
1. Проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чеської Республіки про військові поховання (реєстр.№ 0056 від 10.08.2015; Кабінет Міністрів України).
2. Проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Словацької Республіки про військові поховання (реєстр.№ 0057 від 10.08.2015; Кабінет Міністрів України).
3.  Проект Закону про ратифікацію Угоди між Україною та Королівством Іспанія про здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей, які перебувають на утриманні дипломатичного, консульського, адміністративного і технічного персоналу дипломатичних представництв та консульських установ (реєстр.№ 0058 від 21.08.2015).
4.  Законопроекти, що регулюються національним законодавством країн-членів ЄС, не стосуються зобов’язань України в рамках Ради Європи та не потребують експертного висновку Комітету з питань європейської інтеграції (реєстр.№№ 2151а-1, 2292а, 2247а, 2265а, 2244а, 2237а, 2239а, 2234а, 2281а, 0046, 2280а, 2316а, 0045, 2277а, 2299а, 2262а, 2298а, 2257а, 2295а, 2259а, 2297а, 2270а, 2294а, 2221а, 2303а, 2304а, 1063-2, 2300а, 2103а, 2960, 2068, 2106а, 2280а-1, 2178а, 2345а, 2342а, 2174а, 2344а, 2189а-2, 2171а, 2160а-1, 2241а, 2268а, 2007а, 2121а-1, 2338а, 2310а, 2326а, 2321а, 2311а, 2305а, 2323а, 2127а, 2125а, 2333а, 2166а, 2767-2, 2189а-1, 2256а, 2664, 1502, 2004а, 2556, 2153а, 2175а-1, 2230а, 2279а, 1368, 2162а-2, 2348а, 2854, 2233, 1712, 2349а, 2287а, 2356а, 2274а, 2355а, 2345а, 2358а, 2372а, 2373а, 2370а, 2368а, 2228а, 2047) всього 86 шт.
5.     Різне.
Вхід за картками акредитації

2 вересня о 10:30 у приміщенні Інформаційної агенції УНІАН (вул. Хрещатик, 2) відбудеться прес-конференція на тему «Останній крок до державного фінансування партій: які зміни необхідно внести у законопроект 2123а перед другим читанням?».
У червні 2015 року депутати прийняли в першому читанні законопроект «Щодо запобігання і протидії політичній корупції» (№2123а), яким передбачається впровадження державного фінансування політичних партій. Проте перед голосуванням у другому читанні до законопроекту потрібно внести ряд правок, які мінімізують політичну корупцію та гарантуватимуть якісне виконання закону.
В ході прес-конференції будуть озвучені відповіді на такі питання як:
  • Чому державне фінансування політичних партій допоможе подолати політичну корупцію?
  • Як працюватиме закон про державне фінансування політичних партій (№2123а)?
  • Як відбуватиметься контроль над партійними фінансами після прийняття законопроекту?
  • Які правки необхідно внести в законопроект перед розглядом у другому читанні?
У прес-конференції візьмуть участь:
  • Сергій Лещенко, народний депутат (БПП), співавтор законопроекту;
  • Віктор Таран, голова Центру політичних студій та аналітики, співавтор законопроекту.
Організатор круглого столу – Центр політичних студій та аналітики.
Запрошуємо журналістів та зацікавлених експертів відвідати прес-конференцію.
Контактна особа для преси: Олександр Кульчицький (063 61 75 183)

У середу, 2 вересня, об 11.00 у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" розпочнеться прес-конференція на тему: "Світовий економічний лідер ОАЕ відкриває нові торговельні шляхи для європейської України". Учасники: президент Українського національного комітету Міжнародної торгової палати Володимир Щелкунов, посол ICC UKRAINE в країнах Перської затоки Юрій Сидоров. Модератор - прес-секретар Яна Слободяник (вул. Рейтарська, 8/5а). Акредитація за телефоном (093) 145-79-71, e-mail: y.slobodyanik@yudexgroup.com.

У середу, 2 вересня, о 12.30 у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" розпочнеться прес-конференція на тему "Презентація Міжнародного саміту інвесторів і стартапів". 25-26 жовтня 2015 року в Антальї (Туреччина) відбудеться Міжнародний саміт стартапів та інвесторів "White Label - 2015", на якому будуть присутні інвестори, представники інвестиційних фондів і ментори зі всього світу; взяти участь у саміті можуть автори проектів ідей, а також запущених стартапів, які потребують інвестицій з України, Білорусі, Росії та інших країн світу. Учасники: президент Міжнародного саміту Ольга Біла, віце-президент з IT-проектів Євген Григора, представник інвестиційного фонду Маргарита Ісаєва (вул. Рейтарська, 8/5а). Акредитація за телефоном (097) 227-31-16.

02 ВЕРЕСНЯ 2015, 14:15
 Прес-служба 

Спільне засідання Комітету з питань європейської інтеграції та Комітету у закордонних справах


Спільне засідання Комітету з питань європейської інтеграції та Комітету у закордонних справах (Конференц-зала, вул. Грушевського, 5, вхід через 9-й під’їзд).
Порядок денний:
Ратифікація Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони в національних  парламентах  країн-членів Європейського Союзу. Заходи в Україні та в Європейському парламенті з нагоди ратифікації Угоди.
Україна на міжнародній арені. Посилення інформаційної складової.
Вхід за картками акредитації


Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіа профспілка України (НМПУ) запрошують журналістів на конференцію, присвячену проблемі «мови ворожнечі» в українських ЗМІ, яка відбудеться у Києві 3 вересня.

Її організовують Національна Спілка журналістів України та Незалежна медіапрофспілка України у рамках співпраці із женевським Офісом  Верховного комісара ООН з прав людини.

На конференції пропонується обговорити тенденції з розповсюдження «мови ворожнечі» в українських медіа в умовах військового конфлікту в Україні, а також шляхи вирішення проблеми.

«В умовах напруги на Донбасі, для українських журналістів важливо не «підносити патрони» для продовження протистояння, - зазначає перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко. - І очевидно, професіонали мають засуджувати прояви мови ворожнечі щодо росіян, внутрішніх переселенців, жителів Донбасу».

До участі у конференції запрошуються журналісти та експерти, які висвітлюють теми присутності «мови ворожнечі» в українських медіа.

Захід проходитиме 3 вересня у конференц-залі Національної спілки журналістів (Київ, вул. Хрещатик, 27-А, 2-й поверх). Початок - о 10.00.

Попередня акредитація учасників конференції триває до 2 вересня за адресою: oblik@nsju.org

Телефон для довідок: (044) 235-87-66 (Ярослава).

Презентації та доповіді учасників київської конференції будуть представлені у жовтні на Міжнародній конференції у Представництві Верховного комісара ООН з прав людини у Женеві. Її учасниками будуть делегації журналістів та експертів з України та Росії.



 Давоський комунікаційний форум, який пройде в Києві 4 вересня 2015 року.
Як комунікація допомагає знайти порозуміння: між державами, між урядом і бізнесом, між різними частинами суспільства? В чому запорука ефективного діалогу? Як технологічні та соціальні зміни і тенденції впливають на наше спілкування? Саме про це дискутуватимуть учасники другої щорічної київської сесії Форуму, тема якого –«Нові комунікації: держава, бізнес, медіа і суспільство».
WCFDavos в Києві цікавий усім, хто розглядає комунікацію як стратегічну інвестицію в розвиток країни, суспільства чи компанії. Керівники бізнесу та органів державного управління, неурядових організацій, медіа, а також фахівці з комунікацій зустрінуться з провідними українськими та зарубіжними експертами для обговорення світових трендів і викликів у комунікаціях.
У ході WCFDavos в Києві виступлять:
·         Тед Вайтсайд (Ted Whiteside) - в.о. заступника генерального секретаря НАТО з питань народної дипломатії;
·         Дмитро Шимків, заступник глави Адміністрації Президента України;
·         Дмитро Кулеба, Посол з особливих доручень МЗС України;
·         Джанні Каталфамо (Gianni Catalfamo), голова Digital & Social Media Leadership boutique cc: catalfamo (Італія);
·         Андрій Гундер (Andy Hunder), Президент Американської торгівельної палати в Україні;
·         Анна Дерев'янко, виконавчий директор Європейської бізнес асоціації;
·         Тетяна Пушнова, Генеральний продюсер Ukraine Today;
·         Євген Глібовицький, партнер pro.mova, медіаексперт;
·         Наталія Заболотна, генеральний директор ДП «Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал».
та інші урядовці, керівники бізнесу та лідери громадської думки.
Програма форуму включає п’ять ключових секцій:
1.      Глобальний діалог у нових геополітичних реаліях. Публічна дипломатія
2.      Уряд і бізнес: стабільне комунікаційне партнерство
3.      Інновації та комунікації: продуктивний симбіоз
4.      Медіа у поляризованому суспільстві: частина проблеми чи рішення?
5.      Культурна дипломатія – шлях до взаєморозуміння
При ранній реєстрації (до 25 липня) діють знижки.
Також діють спеціальні знижки:
·         На придбання другого квитка – 5 %
·         Для членів UAPR, EBA, МАМІ та ACC – 10%


Коментарі