Шевченко, "Торнадо" і дефолт. Головні новини 22-28 червня

Яресько кличуть у вівторок до Вашингтону

Наталію Яресько на вівторок, 30 червня кличуть на переговори з кредиторами до Вашингтона. Яресько вже сказала що не поїде. Але поїде Урядовий уповноважений Віталій Лісовенко. Залишився місяць щоб вирішити питання з виплатою кредитів приватним кредиторам


Продовження справи «Торнадо»

Триває другий тиждень скандалу «Торнадо». Спонедіка почали з’являтися відео бійців «Торнадо» звинувачували генерала Науменка, якому вони підкоряються у покриванні контрабанди. Сипались звинувачення на губернатора Луганщини Геннадія Москаля, заступника голови Донецького обласного МВС Іллю Ківу. Бійці звинувачували міліціонерів в тортурах арештованих бійців, переплутуванні географії і, перекрученості доказів, озвучених вкінці того тижня військовим прокурором Матіосом.
Бійці «Торнадо» в п’ятницю чекали на можливість прокоментувати на шоу Шустера події щодо них. Але часу виділеного їм було замало
27 червня з’явилося відео людини яка, пережила тортури комбата «Торнадо», тоді бійця «Шахтарська» Руслана Онищенка. Чоловік розказав як приїхав з Луганщини до рідної сестри вгості на Дніпропетровщину і продавати машину в липні 2014-го. Говорили про війну. Сестра сказала що от по швидше б відбили в ЛНР дім. Чоловік сказав що зачистка міста означає смерть для багатьох жителів, а він би не хотів такого. Сестра розцінила ці слова як прояв сепаратизму і здала його бійцям, які йому пропалювали шкіру паяльною лампою. Зокрема мучив і Онищенко, так сказав чоловік. Онищенко не ховав лице під маскою, сказав що не боїться, тому що на окупованій території втратив вже всіх рідних.
Торнадо цього тижня дали нову базу. Бійці вже переїхали. Боєць Олексій Тарасов сказав, що стан його не дуже. Нема ліжок і решти інфраструктури. Сказав що знову треба буде розбудовувати все, як на попередньому місці.
  

Голова Апеляційного суду Києва йде під суд


"Шокирующая история судьи Чернушенко свидетельствует не только о борьбе с коррупцией в судах, но и лишний раз напоминает вопиющую необходимость проведения судебной реформы."


19-22 червня в кабінеті Голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка СБУ і ГПУ проводили обшук. Робота суду була заблокована. В нього не можна було зайти.
Голова Апеляційного суду Києва Чернушенко 22 червня сказав, що обшук його кабінету і суду проводився з грубими порушеннями. 22 червня в кабінеті Чернушенка знайшли гроші, ключі від кількох дорогих машин і багато талонів на бензин.
Ще Антон Чернушенко на брифінгу 22 червня заявив що заступник голови Адміністрації президента Олексій Філатов неодноразово давав йому вказівки, які саме рішення має ухвалити суд: "Мене викликали неодноразово в Адміністрацію президента і давали конкретні вказівки щодо ухвалення рішень. Такі виклики здійснював Філатов", - сказав він.
Генпрокурор Віктор Шокін 26-го червня сказав, що готується подання у ВРУ на зняття з Антона Чернушенка суддівської недоторканності. Стало відомо що Ченрушенку Генпрокуратура інкримінує «втручання службовими особами Апеляційного суду м. Києва в роботу автоматизованої системи документообігу цього суду, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 376-1 КК України, та постановлення завідомо неправосудних судових рішень»
25 червня ГПУ провела обшук одному з двох будинків Чернушенка і вилучила «предмети вогнепальної та холодної зброї, набої (без будь-яких дозвільних документів) у кількості 11 предметів, ухвали Апеляційного суду про надання дозволу на проведення негласних слідчих дій (документи з грифом «таємно»), документи для службового користування, державні номерні знаки (8 штук), талони на пальне, документи про використання значних сум коштів на будівництво. Крім того, на ділянці виявлено легковий автомобіль Mercedes-Benz Е 240.»
26 провели обшук у ще одному. Там «відбуваються ремонтні роботи, встановлені ексклюзивні меблі (вартість тільки однієї кухонної меблі становить 178 тис грн, шафа в кімнаті 50 тис грн), а також нова побутова техніка в упаковці».

Льовочкіна кличуть на допити, а він не приходить

Арсен Аваков збирається ініціювати на пленарних засіданнях з вівторка примусову доставку депутата «Опозиційного Блоку», колись заступника Голови Адміністрації Президента за Януковича, Сергія Льовочкіна на допит: «Сергей Левочкин не является на неоднократные вызовы на допрос, в связи с расследованием дела о убийстве Калашникова. Прячется за депутатской неприкосновенностью.»
Вже писалося всередині травня що метою допиту Льовочкіна є встановлення обставин знайомства загиблого О. Калашнікова з С. Льовочкіним та С. Клюєвим. Крім того, слідчі з’ясовуватимуть їхні взаємовідносини, коло спілкування, наявність можливих боргових зобов’язань, конфліктних ситуацій, погроз,  спільних проектів,  у тому числі – пов’язаних із Партією Регіонів та передвиборчою компанією.
У зв’язку з цим Сергія Льовочкіна та Сергія Клюєва у встановленому порядку викликано для проведення допиту в якості свідків."- повідомляє сайт мінвнутрішніх справ.
Олег Калашніков був народним депутатом з Пратії регіоів в 7-му скликанні ВРУ. Вбили його 15 квітня.


Міністр Шевченко невпевнено сидить в кріслі

Уряд збирається відправити у відставку міністра екології Шевченка. Звинувачують в покриванні корупційних схем. Ігор Шевченко звернувся до народу України й у відповідь звинуватив Яценюка в підсуванні йому корумпованих працівників.
Скандал довкола Ігоря Шевченка розгорівся після того, як нардеп Олег Ляшко заявив, що має підтвердження того, що міністр екології Ігор Шевченко літав із Ніцци в Київ літаком нардепа, газового олігарха Олександра Онищенка. Найкраще історію з Онищенком і Шевченком висвітлила «Українська правда». Текст в них на сайті розказав що Шевченко пройшов в міністри завдяки хабарю в 5 млн. дол. Від Онищенка.
Інший нардеп від Ляшка Андрій Лозовий в себе на ФБ виклав лист Юлії Тимошенко до Яценюка з проханням призначити його міністром по квоті «Батьківщини». Ігор Шевченко в наведеному вище зверненні заперечив того що його взяли міністром за квотою. Сказав що він працює міністром тому що дуже добрий фахівець. Пропозицію зняти його КМУ розцінив як судилище у себе на ФБ.

Нові люди на посадах

Вадим Черниш став Головою Держагенства з питань відновлення Донбасу. В 2006-2007 він був губернатором Кіровоградської області

.

АНОНСИ

З 30 червня по 3 липня о 10:00 будуть відбудватися пленарні засідання Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5, сесійна зала).
Вхід за картками акредитації

Вкінці тижня Мінекономрозвитку збирається презентувати нову концепцію розвитку економіки України.            

Коментарі