Викрадення директора "Укрспирту": як воно було для журналістів, які не попали на брифінг

Андрій Верлатий, керівник охорони в лікарні Лабутіна. 

Є в Україні держпідприємство Укрспирт.  Премєр Арсеній Яценюк оголосив курс на проватизацію цього держпідприємства , так як воно збиткове, про це повідомляло Дзеркало тижня, яке займалося корупціює в «Укрспирті». Новий голова Михайло Лабутін, який прийшов ... в часи уряду камікадзе зміг припинити деякі схеми в Укрспирті й держпідприємство, згідно з інформацією Міагрополітики,   перерахувало до бюджету «за ІІ та ІІІ квартали 2014 року склала 119,5 млн грн, що на 48,8 % або на 39,3 млн грн перевищує показник ІІ та ІІІ кварталу 2013 року» Але, тим не менше На Лабутіна посипалися кримінальні справи за гріхи попередньої адміністрації з податкової і фіскальної служби. Укрспирт звинувачували у фіктивних операціях на 86,5 млн грн. Недавно уже не дитина, Михайло Лабутін зліг у Науково-медичний центр дитячої кардіології в Києві на Мельникова 24.
Про цю лікарню 19 грудня інтернет-видання «Політрада» написало матеріал, в якому повідомило, дитячий кардіологічний центр надійно захищає Лабутіна від слідства і видає довідки, які дозволяють йому не допомагати слідству.
В цій же статті «Політради» йшлося, про схеми відмивання Укрспиртом  грошей в 2014 році. Зокрема там описано як відбувається порушення закону в «Укрсипирті» керівництва Лабутіна.
Як сказав Голова Об'єднаної організації Профспілки працівників АПК в ДП «Укрспирт» Роман Сметанюк, 18 грудня Лабутіну зробили операцію з шонтування серця. Але вже 19 грудня Голова держпідприємства Укрспирт оголосив що зробить брифінг в себе в палаті.
На цей брифінг приїхали журналісти.  Було мінімум 6 відеокамер. Всім прес-секретарка «Укрспирту» роздала бахіли.
Перед тим як підніматися вирішим поговорити з журналістами Голова Об'єднаної організації Профспілки працівників АПК в ДП «Укрспирт» вирішив розказати, що виробництво спирту, а особливо етанолу, який можна використовувати для енергетики, треба залишати в державі. Після нього говорив заступник голови Всеукраїнської громадської організації сприяння Збройним силам України «Сагайдаки», Андрій Верлатий. Він розказав, що Сагайдаки - це товариство, до якого входять люди з Айдару, батальйону «Київ-2» й інших. Ще Верлатий розказав, що «Сагайдаки» зараз охороняють лікарню, тому що до них звернулися з «Укрспирту» і попросили забезпечити безпеку Лабутіна.  Верлатий запросив журналістів наверх. Палата Лабутіна знаходилася на 4 поверсі. Перед сходами журналістів зустрів Головний лікар лікарні. Сказав, що якщо Лабутін хоче давати брифінг, то хай відмовиться від лікування в нього в лікарні.
Потім повз журналістів пройшло 2 чоловіка. Верлатий крикнув: «Ось слідчий.» За чоловіками погналися журналісти. Мужчина в сірому піджаку метався, шукав виходу. Вихід йому перегородили люди у військовій уніформі. Не хотіли випускати. Той, кого Верлатий назвав слідчим, і ще один навалилися на людей у військовій уніформі, вони кричали «Не пускають міліцію». Розбилося скло дверей, вони відкрилися. І той, котрий слідчий, вийшов. Журналісти повернулися до Верлатого й Головного лікаря. За короткий час спустився завідувач відділу, в якому лежав Лабутін і сказав, що пацієнт пропав.
Журналісти піднялися на четвертий поверх, але до того їм ще сказали купити ватно-марлеві пов’язки. Наверху їх до палати не пускав головний лікар і дві жінки в білих халатах. Трошки дальше не пускав той, кого назвали слідчим. Він виявився працівником податкової. Податківець просив журналістів вийти з лікарні, тому що тсвся напад на працівника міліції. Коли вдалося дойти до палати №12, в якій, швидше за все лежав Лабутін, то одне ліжко в ній було акуратно накрите простирадлом і порожнє, а друге виглядало так, ніби з нього хтось просто пішов.  Ковдра була трошки відкрита і лежала подушка.
Працівники відділу нічого не сказали, куди дівся Лабутін. Внизу Андрій Верлатий пояснив, що його вивезли міліціонери на машині без номерів, а його люди гналися за ними, але втратили в пробці недалеко від метро Лук’янівська.
За 15 хвилин під дитячою лікарнею було ще більше міліціонерів. З’явився міліціонер, який був при очищенні киянами Майдану 9 серпня 2014 і коли автомайданівець Коба штурмував своєю Машиною адміністрацію Президента, що провести на її подвір’ї мітинг, і коли під АП приходили ВВ-шники, тепер вже нацгвардійці, і коли «Правий сектор» і київський батальйон «Лівий берег» стріляли в приміщенні Товариства сприяння оборони Україні…   

А у 18.00 Верлатий пообіцяв, що буде прес-конференція, де пояснять, що сталося в лікарні. Вона почалася з півгодинним запізненням. Що на ній сказав Верлатий перегляньте вкінці відео Spilno.TV:

На сайті "Укрспирту" викраденню зраділи. І написали таке: 
"

«Айдар» бере під свій захист ДП «УКРСПИРТ»

«Айдар» бере під свій захист ДП «УКРСПИРТ»
Сьогодні, 19 грудня, близько 18:00 прес-служба 24-го окремого штурмовового батальйону “Айдар” ЗС України вч п/п В0624 зробила наступну заяву:
Працівники профспілки ДП «Укрспирт» звернулись до батальйону «Айдар» з проханням захистити підприємство та свого директора Михайла Лабутіна від свавілля Генеральної прокуратури та Державної фіскальної служби до з’ясування всіх обставин.
19 лютого о 12.00 директор мав дати екстрений брифінг у Центрі кардіології та кардіохірургії і розповісти, що відбувається в спиртовій галузі, хто «кришував» корупційні схеми і сьогодні чинить тиск на директора «Укрспирту».
Об 11.45, за оперативною інформацією бійців «Айдару», представники фіскальної служби та слідчі прокуратури мали вивезти директора «Укрспирту» Михайла Лабутіна, а якщо не вдасться, застосувати препарати, які спровокують серцевий напад аби він замовк навічно…
Тому, добровольцями, які охороняли Михайла Лабутіна було прийнято рішення перешкодити цим планам і вивезти директора в безпечне місце…

Наразі Михайло Юрійович готує відео-звернення.
Також він обов’язково проведе зустріч ж журналістами, яка планувалася на сьогодні щойно зникне загроза його життю.  Оскільки цей випадок лише підтвердив, що інформація, яку збирається озвучити генеральний директор ДП «Укрспирт» має стати публічною.

Цікаво, як поживає, той, хто все це придумав. Я особисто думаю на Романа Сметанюка. Дуже вже він спокійно ходив за журналістами і дуже багатослівним був на початку.

Коментарі