YouTube заблокував канали Медведчука. Головні новини тижня + Анонси

24 квітня сервіс YouTube заблокував для українських користувачів телеканали «112 Україна», NewsOne і ZiK. Тепер при спробі переглянути трансляцію з’являється повідомлення про те, що канали недоступні для перегляду в Україні через скаргу влади на протизаконний контент. 26 квітня у суді будуть розглядати санкції проти каналу.

Водночас самі телеканали заявили: «Всі дії Банкової абсолютно безглузді, так як ми відкрили нові майданчики, з яких українські глядачі можуть отримувати нову інформацію. Крім того, YouTube усвідомлює безпідставність вимог української влади і не заблокував наші канали, а лише обмежив доступ до них з території України, що є ознакою того, що YouTube вважає запити Банкової – безпідставними».

У заяві також сказано, що новий телеканал, створений на базі підсанкційних «каналів Медведчука», «вже звернувся до офісу YouTube в Дубліні з апеляцією на таке рішення».

В Офісі президента ситуацію не коментували.

2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони про запровадження санкцій проти народного депутата й соратника проросійського політика Віктора Медведчука Тараса Козака і восьми пов’язаних із ним юридичних осіб. Санкції передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZiK.

Телеканали у своїй заяві розкритикували санкції і назвали рішення влади «політичною розправою над невгодними ЗМІ».

За словами секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова, робота над цим рішенням почалася ще влітку 2020 року, і готували його «дуже ретельно». Він запевнив, що є достатньо доказів, і скасувати санкції буде надзвичайно складно.

Тарас Козак назвав звинувачення «брехнею» і відкинув їх.

Рішення щодо санкцій підтримала низка західних союзників України, але були й застереження з-за кордону щодо необхідності дотримання права на висловлювання, і критика з боку кількох міжнародних журналістських організацій, а також із боку Росії.

Київ відповідає, що згадані канали були інструментами пропаганди, а не засобами інформації.

 

Донбас і Крим
Як ветеранів викидають з маршруток

 

Економіка
Міністерство енергетики може очолити віцепрезидент "Енергоатома"

Усі держдивіденди заплатить Приватбанк, Кабмін приймає звітність УЗ із затримкою на рік: підсумки тижня для держпідприємств

Аналітики проаналізували збитковий звіт "Укрзалізниці"
Стала відома середня зарплата в агросекторі

Чи існує бренд "Україна" і який він?

 

Коронавірусне

У Києва є всі юридичні передумови для закупівлі вакцини від коронавірусу безпосередньо у виробника

 

Інші теми новин

НАБУ оголосило в розшук Гладковського-молодшого

Епіфаній розповів, як працюватимуть храми на Великдень

 

Анонси

Засідання з розгляду справи № 9901/47/21 за позовом ТОВ «АРІАДНА ТВ»

26 Квітня, 16:30

Засідання Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду з розгляду справи № 9901/47/21 за позовом ТОВ «АРІАДНА ТВ», у якому оскаржено Указ Президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”», відповідно до якого застосовано санкції до позивача

 

Місце проведення

Касаційний адміністративний суд

вул. Московська, 8

 

Заходи до 35-х роковин Чорнобильської трагедії

26 Квітня, 08:00

Заходи до 35-х роковин Чорнобильської трагедії: поминальний молебень за загиблими та померлими внаслідок Чорнобильської катастрофи на території Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи та церкви Святого Архангела Михаїла (просп. Миру, 16); церемонія покладання квітів до пам’ятного знака “Воїнам Чорнобиля” та Меморіального кургану “Героям Чорнобиля” на території Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи (просп. Миру, 16), на території меморіального комплексу “Героям Чорнобиля” (вул. Ніколаєва), на території меморіального комплексу “Пам’ятник жертвам Чорнобильської трагедії” (вул. Чорнобильська); квітень-травень – інформаційна виставка до 35-х роковин Чорнобильської трагедії біля КМДА (вул. Хрещатик, 36)

 

Місце проведення

Меморіальний комплекс жертвам Чорнобильської катастрофи у місті Києві

проспект Миру, 16

Київ

 

Напади і тиск на громадських активістів: як змінюється ситуація з початку року?

27 Квітня, 12:00

Онлайн-пресконференція на платформі ZOOM та Facebook-сторінці Центру прав людини ZMINA.

 

Захід організований у межах проєкту “Підвищення ролі та захисту правозахисників в Україні”, що фінансується ЄС. Під час заходу ZMINA презентує моніторингову доповідь щодо переслідувань активістів і правозахисників у І кварталі 2021 року.

 

Спікери: Анастасія Москвичова – дослідниця Центру прав людини ZMINA; Тетяна Печончик – голова правління Центру прав людини ZMINА; Роман Ратушний – голова ініціативи “Захистимо Протасів Яр”; Олег Альохін – голова Асоціації ЛГБТ “ЛІГА”; Наталія Оніпко – голова благодійного фонду “Запорука”. Модераторка: Людмила Янкіна – координаторка проєктів Центру прав людини ZMINA. Запрошено представників ЗМІ.

 

Трансляція на фейсбук-сторінці ZMINA https://www.facebook.com/zmina.ua українською мовою та англійською згодом у записі на каналах ZMINA. Реєстрація для участі у ZOOM – https://forms.gle/bDwf3ECqoB7XsCgX7 Тел.: (099) 772-56-67, ii@humanrights.org.ua

 

 

Деталі

Дата:

27 Квітня

Час:

12:00

Тип Подія:

пресконференція

Веб-сайт:

https://www.facebook.com/zmina.ua

 

Онлайн-конференція “Стандарти якості та сертифікація харчової продукції”

27 Квітня, 13:00

Онлайн-конференція “Стандарти якості та сертифікація харчової продукції”, на якій буде обговорено механізми та вимоги, необхідні для доступу до ринків ЄС. Для того, щоб зрозуміти механізми та вимоги стандартів, ознайомитися з усіма кроками впровадження від вибору стандарту до отримання сертифікату, команда проєкту “Агроторгівля України” підготувала довідник з Міжнародних стандартів якості та безпеки харчової продукції, який буде презентовано на конференції.

 

Конференція відбудеться у співпраці з Торгово-промисловою палатою України, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ВГО “Українська аграрна конфедерація” та включатиме в себе дискусійну панель за участі запрошених експертів галузі та авторів довідника, а також презентацію проєкту “Stop Fake Certificate”, який має на меті підвищити обізнаність щодо фальсифікації сертифікатів в Україні.

 

ФБ – https://www.facebook.com/events/1373358756396520/

 

Трансляція у Zoom – https://us02web.zoom.us/j/81121783022?fbclid=IwAR0FRRuuLHSPzb17_O7M6PIGLAhCl7nsPq1fK6UYdSuabObsZ1ZjtyrDwLI#success

 

Участь безкоштовна, без попередньої реєстрації.

 

 

Новини центральної України

19-20 квітня

Кого на Сумщине в первую очередь будут прививать вакциной Pfizer?

Сегодня, 20 апреля, в пресс-центре Сумской ОГА состоялся онлайн-брифинг о кампании по вакцинации в регионе. К дискуссии присоединились начальник управления здравоохранения Сумской ОГА Сергей Бутенко, региональный координатор по вакцинации Галина Хомета, а также директор КНП «Центр социально опасных заболеваний» Тарас Злыденный.

На Сумщине разграбили 4 кургана

«Черные археологи» активизировались на территории Сумской области - за последний год только в одном Роменском районе уничтожено несколько курганов. Соответствующую информацию обнародовали на официальной странице Союза археологов Украины в Фейсбуке. Речь идет о 4 земельных насыпях возле села Великие Будки, из которых неизвестные копатели вытащили уникальные находки старины, пишет Останній бастіон.

Мэр Сум трудоустроил еще одного лояльного депутата горсовета

Депутат Сумского горсовета Александр Кисиль стал начальником управления ЖКХ департамента инфраструктуры города Сумского горсовета. 27-летний депутат Сумского горсовета от партии «Сила и честь» Александр Кисиль, который был замечен в подыгрывании во время голосований в горсовете промэрской фракции «Батькивщина», получил новую работу. Выбирался депутатом он, будучи юристом ООО «Автопорт-Сервис».

Сколько сумчан лечатся от коронавируса в стационарах?

Статистику предоставила сегодня, 19 апреля, во время аппаратного совещания в мэрии начальница управления здравоохранения Елена Чумаченко. По ее словам, в 5-й горбольнице лечатся 220 человек, 115 на кислородной поддержке, 14 в отделении интенсивной терапии, 6 на аппаратах ИВЛ. В 4-й больнице 31 пациент, 22 получают кислород свободным потоком, 3 на неинвазивной вентиляции легких.

У місті Житомирської області чоловік хотів поспівати в караоке, але після відмови образився і «замінував» комплекс відпочинку

У Коростишеві Житомирської області вночі 17 квітня чоловік зателефонував до поліції і повідомив про вибухівку у закладі відпочинку у м. Коростишеві. Вказана інформація виявилась хибною. Правоохоронці встановили особу автора загрозливого повідомлення. За вказане діяння чоловікові може загрожувати від 2 до 6 років ув’язнення. Про це 19 квітня повідомили на сайті ГУНП у Житомирській області.
Локдаун в Києві дещо стабілізував ситуацію, - КМДА

Київська міська державна адміністрація (КМДА) заявила, що введені суворі обмеження дещо стабілізували ситуацію із захворюваністю на коронавірус в Києві. Про це йдеться в повідомленні пресслужби КМДА , передають Українські Новини. "Введені суворі обмеження дозволили дещо стабілізувати ситуацію з захворюваністю на коронавірус в Києві ...

У Черкасах медиків та соцпрацівників у тролейбусах возитимуть безкоштовно

У Черкасах встановили безоплатний проїзд для медичних та соціальних працівників у міському електричному транспорті.

 

21-22 квітня

Проспекту Бандери в Києві бути - рішення апеляційного суду

Шостий апеляційний адміністративний суд визнав законним перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери та чотирьох інших столичних вулиць.

Кабмин внес в реестр памятников радиолокационную станцию "Дуга" в Чернобыле

Кабинет министров на заседании в среду, 21 апреля, принял решение внести в Государственный реестр недвижимых памятников Украины радиолокационную станцию "Дуга" в Чернобыле.

На Житомирщині затримали агента ФСБ

Правоохоронці затримали у Житомирській області агента ФСБ Росії.

У Києві модернізують систему теплопостачання за € 140 мільйонів кредиту ЄБРР

Київрада для реалізації інвестиційного проєкту модернізації системи централізованого теплопостачання столиці підтримала залучення кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку комунальним підприємством «Київтеплоенерго».
У Полтаві суд призначив 85000 грн штрафу жінці, у якої вилучили близько 2000 літрів незаконно виготовленого алкоголю

Жінка придбала 1925 літрів незаконно виготовленого алкоголю, з яких продала 15 літрів, а потім її затримала поліція. За незаконне придбання, зберігання та продаж фальсифікату жінку оштрафували на 85000 грн.

СБУ та поліція затримали автобуси з «тітушками», які прямували на сесію міськради до Харкова — один їхав з Полтави

У Харківській області правоохоронці затримала автобуси з 60-ма «тітушками» з Донеччини, Дніпра та Полтави, які планували дестабілізувати ситуацію під час сесії Харківської міськради і створити «картинку для російських ЗМІ»

Понад 140 млн грн збитків: вінничанина підозрюють у колосальних збитках держбюджету

Вінницького бізнесмена та політика, який свого часу зробив кар’єру на загально-українському рівні за сприяння В. Гройсмана, запідозрили у корисливих діях. Причому, в особливо великих розмірах. Колишній керівник одного з підрозділів Одеського морського торговельного порту уклав економічно невигідні договори. Внаслідок неналежного виконання посадовцем своїх службових обов’язків ДП

Відремонтований за 128 мільйонів міст у Козятині обіцяють відкрити до Великодня

Ремонт шляхопроводу над залізничною колією у Козятині обіцяють завершити до Великодня, якщо сприятимуть погодні умови. Про це йдеться у повідомленні на сайті Вінницької ОДА. Зазначається, що робити відбуваються на на дорозі національного значення Н-02 «(М-06)-Кременець-Біла Церква-Ржищів-Канів-Софіївка» км 298+056 (м. Козятин) сьогодні триває ремонт.

В Сумах направления к кладбищам временно усилили транспортом

С целью обеспечения надлежащего транспортного обслуживания во время пасхальных и поминальных дней, внесены временные изменения в движение общественного транспорта в направлении сумских кладбищ. В период с 26 апреля по 1 мая и с 8 по 11 мая автобусы № 7 «Химгородок - Барановка», № 16 «Ковпака - Барановка», № 24 «Барановка - Барановка», № 57 «Роменская - Барановка», № 57А «Барановка - Центр»…
Сумской облсовет собирается выразить недоверие губернатору Хоме

Сегодня, 21 апреля, на сайте Сумского облсовета опубликован проект решения «Про висловлення недовіри голові Сумської обласної державної адміністрації Хомі В.В.». В нем говорится: «Згідно з частиною другою статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб…

В Сумах будут судить губернатора Хому

В Заречный районный суд г. Сумы поступило 6 админматериалов в отношении главы Сумской ОГА. В суд поступило 6 административных материалов в отношении главы Сумской областной государственной администрации Василия Хомы о совершении им правонарушений, связанных с коррупцией по частям 1, 2 статьи 172-4 Кодекса Украины об административных правонарушениях.

На тендер з видалення дерев на кладовищах Житомира надійшло 7 пропозицій: ціна впала втричі

Комунальне підприємство «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Житомирської міської ради 20 квітня уклало угоду з ФОП Паліш Дмитро Володимирович на послуги з видалення дерев на території кладовищ Житомира вартістю 355 тис. грн.

 

23-25 квітня

Розслідування стосовно начальника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області завершено

22 квітня 2021 року детективи Національного бюро за процесуального керівництва САП повідомили одному з колишніх керівників Служби автомобільних доріг у Вінницькій області про завершення досудового розслідування за фактом пропозиції ним голові ОДА 4,7 млн грн неправомірної вигоди за вирішення питання про зміну бюджетних видатків.

Власти Киева решили продать землю завода "Фармак" за 217 миллионов

Киевский горсовет на заседании 22 апреля принял решение о продаже земли фармацевтического завода "Фармак" за 217 млн грн.

Автостоянка замість школи: на столичній Троєщині місцеві влаштували протест – що вирішила влада (Відео)

Будівництво школи в районі заморожене з 2017 року Невдоволені мешканці столичної Троєщини вийшли на акцію протесту. Вимагають не давати дозволу на будівництво стоянки, яке планується на території майбутньої школи. На місці була кореспондентка "5 каналу" Катерина Ментус. На акцію прийшло понад 50 місцевих жителів. 

В Киево-Печерской лавре в день праздника Входа Господнего в Иерусалим состоится 8 литургий

В Киево-Печерской лавре в день праздника Входа Господнего в Иерусалим, 25 апреля, состоится восемь Божественных литургий. Об этом сообщает Центр информации Украинской Православной Церкви со ссылкой на lavra.ua. Богослужения состоятся в: 06.30 – в Крестовоздвиженском храме; 07.00 – в Трапезном храме; 08.00 – в храме в честь иконы «Живоносный источник»; 08.00 – в Успенском соборе…

Киев и 10 из 24 областей Украины находятся в "красной" зоне эпидопасности, – Минздрав

В Киеве и 10 из 24 областей Украины по состоянию на 25 апреля был зарегистрирован наивысший "красный" уровень эпидемиологической опасности, который предусматривает наиболее жесткие карантинные ограничения.
У Черкасах нардеп від "Слуги народу" влаштував бійку у ресторані

Нардеп отримав закриту черепно-мозкову травму У п’ятницю ввечері, 23 квітня, в Черкасах на території розважального комплексу "Бочка" стався конфлікт і як наслідок – бійка між народним депутатом України, членом фракції "Слуга народу" Олегом Арсенюком і 33-річним місцевим мешканцем.

На Київщині невідомі закидали річку каністрами з хімікатами – що кажуть екологи (Відео)

Поліція вже почала розслідування справи У річищі – сміттєзвалище отруйних відходів. На Київщині біля Бучі місцеві жителі знайшли три тисячі каністр просто у воді. Хто їх туди привіз і звідки – з'ясовує поліція. А от екологи кажуть, так недалеко і до екологічної катастрофи.

Київ невдовзі вийде з "червоної зони" - Ляшко

Наступного тижня з "червоної" зони вийдуть Київ і п'ять областей. Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на своїй сторінці в Facebook. "... ще трохи приємного. За нашими прогнозами протягом наступного тижня будуть виходити з червоного рівня Львівська, місто Київ (з дня на день), Київська, Запорізька, Одеська та Полтавська області", - написав Ляшко.

У Борисполі затримали прикордонника на хабарі за сприяння незаконному в'їзду в Україну іноземців

В аеропорту Бориспіль на контрольно-пропускному пункті "Київ" правоохоронці затримали на хабарі прикордонника за сприяння незаконному в'їзду в Україну іноземців, повідомила прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Центрального регіону.

Зеленський підписав укази про зміну начальників головного управління СБУ в Києві, Київській та Івано-Франківській області

Президент України Володимир Зеленський указами перевів Сергія Заяця начальником головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області з Івано-Франківської області, повідомила прес-служба президента.
У Києві затримали адвоката: вимагала $160 тисяч за перереєстрацію землі

Столичні правоохоронці затримали адвоката за вимагання та отримання 160 тисяч доларів хабара за перереєстрацію земельних ділянок.

У Полтаві розпустили робочу групу з розвитку велоінфраструктури та створили нову

Склад робочої групи з розвитку велоінфраструктури Полтави змінили на 80% — зі старого списку лишилися тільки 4 фахівців

У Житомирській області щеплення від коронавірусу отримали вже майже 20 тисяч жителів

Станом на 25 квітня від COVID-19 у Житомирській області вакциновано 19 356 осіб. Про це повідомила пресслужба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на інформацію департаменту охорони здоров’я ОДА.

Коментарі