Влада над часом і простором. Головне за тиждень + Анонси

Зеленський змінює минуле а місцеві органи влади контролюють рух у просторі

Про розмальовані стіни Офісу Президента

В Україну прибула китайська вакцина від коронавірусу

 

27 березня Президент Володимир Зеленський скасував указ експрезидента Віктора Януковича від 14 травня 2013 року про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду України. Також указом скасовується указ експрезидента від 17 вересня 2013 року про призначення суддею КСУ Олександра Касмініна.

Указ Зеленського від 27 березня має назву "Про деякі питання забезпечення національної безпеки України" та набирає чинності з дня його опублікування.

В указі зазначається, що таке рішення прийнято "з метою гарантування додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, забезпечення державної незалежності і національної безпеки, керуючись національними інтересами України".

В указі сказано, що "…окремі судді Конституційного Суду України, призначені Віктором Януковичем, продовжуючи виконувати свої повноваження, створюють загрозу державній незалежності та національній безпеці України, що порушує Конституцію України, права і свободи людини і громадянина".

Як зазначається в указі, що відповідно до закону "Про національну безпеку України", демократичний конституційний лад є одним із фундаментальних національних інтересів України. Також згадується постанова Верховної Ради від 17 лютого 2021 року, в якій підкреслено, що узурпація влади у 2010 - 2014 роках Віктором Януковичем призвела до підриву основ національної безпеки і оборони України, порушення прав і свобод людини.

На жаль, Тупицький і Касмінін указ Зеленського не коментують.

Раніше, 29 грудня 2020 року Зеленський підписав указ про відсторонення голови Конституційного cуду Олександра Тупицького від посади.

30 грудня 2020 року у Конституційного суду заявили, що вважають указ Зеленського про відсторонення Тупицького "юридично нікчемним", і закликали його скасувати. Правовий департамент секретаріату КС заявив, що Тупицький повинен далі виконувати свої обов’язки.

19 січня Державне бюро розслідувань заявило, що повідомило про підозру у злочинах, які стосувалися неправдивих свідчень, поєднаних з придумуванням доказів захисту, підкупу свідка з метою відмови від дачі показань.

 

Розмальовані стіни і спалені двері Офісу президента

Кожний, хто завдав шкоди державному майну під час акції біля Офісу Президента, відповість за законом – Антон Геращенко

Офіс Президента почали відмивати від графіті протестуючих

Корнієнко каже, що засудженого до 7 років Стерненка на вимогу вулиці не звільнять

Поліцейські вручили підозру у вчиненні хуліганства ще одному учаснику акції під Офісом Президента України

Входи забиті фанерою: будівлю ОП п'ятий день відмивають від графіті

 


Тепер місцеві органи можуть контролювати і рух транспорту. Про таке повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у Telegram-каналі. За його інформацією, 22 березня Кабінет Міністрів України погодив зміни щодо порядку застосування транспортних обмежень для «червоних зон».

«Тепер регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у кожній області самостійно прийматимуть рішення щодо карантинних обмежень на автотранспорті та залізниці у регіонах „червоної“ зони», — повідомляє Криклій.

За їх рішеннями заборонятимуться регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним та залізничним транспортом.

Виключення:

·         транзитні перевезення;

·         перевезення легковими автомобілями, де кількість пасажирів, включаючи водія, не більше 5-ти осіб без урахування дітей віком до 14 років;

·         перевезення службовим/орендованим автотранспортом підприємств, закладів, установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за 2 дні органи Нацполіції;

·         перевезення пасажирів автотранспортом у міжнародному сполученні за наявності підтвердженого негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, проведеного не більше ніж за 48 годин.

Також за окремим рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заборонятиметься посадка пасажирів в автомобільний чи залізничний транспорт міжобласного сполучення, окрім спеціальних залізничних рейсів.

 

Економіка
Президент підписав закон щодо створення Бюро економічної безпеки

У 2020 ВВП зменшився на 4% 

Україна розглядає постачання водню через газопровід "Дружба" в Європу

Зелений курс Європи — тривога і невизначеність України

Податкова система у "Дія City" допоможе зменшити податкове навантаження у 5 разів – міністр

Представники IT-індустрії виступають проти прийняття закону про "Дія.City"

Арахамія пообіцяв "поховати" законопроект про сім ознак трудових відносин

Национализация Мотор Сичи. МИД Китая потребовал защиты своих акционеров

Суспільно-політичні настрої населення (23-24 березня 2021)

Минуло 7 років: що змінила для України Угода про асоціацію з Євросоюзом

 

Донбас і Крим
У російському полоні перебуває майже 400 українців – Денисова 
Стратегія деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя
Президент затвердив Стратегію воєнної безпеки України
Водна криза у Криму: окупанти подадуть позов проти громадян України

 

Коронавірусне

Понад 196 тисяч осіб отримали укол вакцини від COVID-19. Населення України 42 мільйонів
Китайська вакцина Sinovac прибула до України. Що про неї відомо

1,6 мільйона осіб заразилися коронавірусом

 

Інші теми новин
У "Голосі" розкол: 6 депутатів можуть виключити із партії

СБУ проводить обшуки в офісах Медведчука
 

У СБУ розповіли подробиці про діяльність ПВК Семенченка (Відео)

 

Анонси

Щодо вакцинації проти COVID-19, британського штаму коронавірусної хвороби та готовність лікарень до третьої хвилі вірусу

29 Березня, 11:00

Учасники: Наталія Виноград – епідеміолог, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, головний спеціаліст МОЗ за спеціальністю «Епідеміологія»; Роман Родина – генеральний директор Центру громадського здоров’я України.

 

Коротко. Метою заходу є інформування українців про ситуацію з коронавірусною хворобою в Україні та запобігання поширенню неправдивої інформації, фейків на тему імунізації.

 

Презентація відбудеться онлайн через сервіс відеозв’язку ZOOM.

Трансляція події відбуватиметься на Youtube-каналі Укрінформу: www.youtube.com/user/UkrinformTV

 

Представники ЗМІ можуть надсилати запитання спікерам до 9:00 29.03.2021 на електронну адресу: danilova95tania@gmail.com

 

Дата:

29 Березня

Час:

15:00

Тип Подія:

презентація

Місце проведення

УКМЦ

вул. Хрещатик, 2

 

Презентація дослідження “Битва наративів: дезінформація Кремля щодо справи Віталія Марківа в Італії”, що детально аналізує вплив російських наративів на перебіг справи Марківа та їх кореляцію із загальною системою дезінформації Кремля щодо України.

 

Спікери: Віталій Марків – український військовослужбовець, головний сержант батальйону оперативного призначення імені генерала Сергія Кульчицького Національної гвардії України (tbc); Ольга Токарюк – журналістка, співавторка документального фільму про Віталія Марківа “Між двох вогнів”; Олександр Павліченко – виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини. Модераторка: Олександра Цехановська – старша аналітикиня Групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру.

 

 

Презентація системного звіту “Як бізнесу домогтися виконання судового рішення в Україні”

30 Березня, 11:00

онлайн у форматі вебінару

 

Організатори: Американська торговельна палата в Україні спільно з Радою бізнес-омбудсмена.

 

Модераторка: Тетяна Коротка – заступниця бізнес-омбудсмена.

 

Доповідачі: Андрій Боднарчук – інспектор, Рада бізнес-омбудсмена; Володимир Куценко – інспектор, Рада бізнес-омбудсмена; Кирило Номінас – інспектор, Рада бізнес-омбудсмена; Кирил Сластунов – інспектор, Рада бізнес-омбудсмена; Василь Суховий – інспектор, Рада бізнес-омбудсмена.

 

Деталі та реєстрація – https://chamber.ua/ua/events/praktychnyy-seminar-yak-biznesu-domohtysia-vykonannia-sudovoho-rishennia-v-ukraini/

 

Ділова зустріч України-Пакистан, онлайн/офлайн

30 Березня, 12:30

З цією метою група підприємців Ісламської республіки Пакистан у складі 14 чоловік відвідає ТПП України для встановлення ділових контактів.

 

Захід відбудеться за участі ТПП України, ТПП м. Мардан (Пакистан), Посольства Пакистану в Україні та ділових кіл Пакистану та України.

 

Делегацію очолюватиме голова Торгово-промислової палати м. Мардан Шах Захір. Під час форуму учасники з першоджерел дізнаються про актуальні та успішні приклади українсько-пакистанської ділової співпраці, зможуть поставити запитання та висловити пропозиції щодо двосторонньої співпраці. Формат: онлайн (платформа ZOOM) та офлайн для спікерів.

 

Питання за тематикою ставити заздалегідь у формі для реєстрації – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd25SI3QaTGGCgZmf-0vZnS8f-NBTvjnwRPJhwLLgjedmsAVg/viewform

 

 

 

Київ, вул. В.Житомирська, 33  ТПП України, 1-й поверх, Chamber Media

 

Реєстрація – з 12.00. Контакти: ast-ier@ucci.org.ua, dept.ier@gmail.com, (095) 546-65-09, (044) 461-98-07, (050) 366-49-97, zva-zed@ucci.org.ua. Акредитація ЗМІ – vip-pr@ucci.org.ua

 

 

Презентація громадської організації “Центр координації соціальної допомоги Вітольда Фокіна”

30 Березня, 13:30

Презентація громадської організації “Центр координації соціальної допомоги Вітольда Фокіна”, діяльність якої спрямована на співпрацю з організаціями України, Європи та світу, на задоволення і захист законних соціальних, економічних, творчих, духовних, національно-культурних та інших інтересів населення регіону, постраждалого внаслідок бойових дій на Донбасі.

 

Учасники: Вітольд Фокін – президент громадської організації “Центр координації соціальної допомоги Вітольда Фокіна”; Ігор Фокін – віцепрезидент громадської організації “Центр координації соціальної допомоги Вітольда Фокіна”; модератор – Олена Бондар. Запитання спікерам ставити за ел. адресою: fokin.sacc@gmail.com.

 

 

 

Трансляція на Youtube-каналі агентства “Інтерфакс-Україна”. Довідки за тел.: (063) 869-72-60, fokin.sacc@gmail.com

Інтерфакс-Україна, вул. Рейтарська, 8/5-А

 

Проведення позачергових засідань Парламенту у вівторок, 30 березня.

Перше позачергове засідання розпочнеться о 13:00 у зв’язку із зверненням Президента України.  На засіданні серед інших питань розглядатиметься проект Закону України про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (реєстр. № 5300).

Одразу після його закінчення, за ініціативи 156 народних депутатів, буде проведене наступне позачергове засідання.

Всього розглядатиметься 19 законодавчих ініціатив.

 

https://www.rada.gov.ua/news/Novyny/205729.html

https://www.facebook.com/dmytro.razumkov/posts/122115213226328

 

Новини центральної України

22-23 березня

Метро на Троещину можно запустить к 2024 году – Минфин

Минфин готов помочь киевским властям привлечь финансирование Европейского банка реконструкции и развития, Европейского инвестиционного банка

На Черкащині посилюють карантинні обмеження

У Черкаській області з понеділка, 22 березня, впроваджують додаткові карантинні обмеження, щоб запобігти потраплянню регіону в "червону" зону епідемічної небезпеки, повідомив голова обласної державної адміністрації Олександр Скічко.
У Києві та трьох областях за неділю не зробили жодного щеплення

Упродовж доби 21 березня у столиці, Львівській, Хмельницькій та Кіровоградській областях не зробили жодного щеплення проти коронавірусу.

Найбільш оплачувані вакансії в Києві у керівників, програмістів і ріелторів - центр зайнятості

Станом на 1 березня 2021 року Київський міський центр зайнятості (КМЦЗ) зафіксував, що найбільш оплачуваними в місті є вакансії керівників, програмістів і ріелторів.

У "червоних" зонах уряд заборонив ходити по парках та вулицях без масок

Кабінет міністрів заборонив ходити на територіях загального користування під час карантину без захисних масок.

У Карлівці чоловік задля розваги повідомив у поліцію, що зарізав дружину

Карлівські правоохоронці склали на 30-річного місцевого мешканця адміністративний протокол за неправдивий виклик поліції

Привет зиме: в Киеве под конец марта разбушевался снегопад, - ВИДЕО

В Киеве после обеда 23 марта резко испортилась погода. В городе идет сильный снег.  Об этом передает корреспондент сайта 44.ua.  Отметим, что еще утром в Киеве погода была довольно тихой и даже светило солнце. Все изменилось после 13:00, снег в городе начинался уже несколько раз.  По данным Google maps, из-за непогоды на дорогах столицы начали образовываться пробки.

Официально: в КГГА рассказали, как будет работать общественный транспорт с 23 марта

В Киеве общественный транспорт будет работать, но со строгим соблюдением санитарных норм. Об этом сообщила пресс-служба КГГА, передает корреспондент 44.ua. Так, 22 марта, на заседании Постоянной комиссии по вопросам техногенно-экологической безопасности и чрезвычайных ситуаций КГГА приняли решение не останавливать работу общественного транспорта в столице - наземного и метрополитена.

На Черкащині 11 пам’яток культурної спадщини готують до подання на програму «Велика реставрація»

З 3 березня 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики України розпочало приймання заявок на участь у відборі проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, що будуть реалізовані у межах програми «Велика реставрація».
Розслідування справи про хабар директора департаменту Житомирської ОДА продовжили ще на три місяці

Київський суд задовольнив клопотання прокуратури про продовження на місяць терміну дії обов`язків, покладених на підозрюваного у хабарі директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслика, а строк досудового розслідування продовжили ще на три місяці. Про це йдеться в ухвалі Подільського районного суду міста Києва від 17 березня 2021 року.
На Кіровоградщині викрили підпільний міні-завод пального (ФОТО)

СБУ викрила підпільне виробництво фальсифікованого дизпалива та бензину у Кіровоградській області. Попередньо, щомісяця тут продавали пального на 30 млн грн. Про це Першій електронній газеті повідомили у пресслужбі СБУ.

Чернігів закупив найдешевші вітчизняні тролейбуси

Оголошений КП «Чернігівське тролейбусне управління» наприкінці січня тендер завершився цілком очікуваною перемогою компанії ТОВ «Еталон-лізинг» з ціною в 19,78 мільйона гривень при стартовій ціні в 20 мільйонів. Другим учасником тендеру була компанія ТОВ «БАС мотор», що запропонувала 4 тролейбуси «Богдан» за загальну ціну в 19,8 мільйона гривень.

 

24-25 березня

СБУ на Вінничині викрила агента КДБ Білорусі

Контррозвідники Служби безпеки України викрили у Вінницькій області громадянина Білорусі, завербованого КДБ РБ, повідомили в СБУ. Білоруський шпигун збирав інформацію щодо українського кордону. “Встановлено, що він був завербований КДБ РБ та цілеспрямовано маршрутувався на територію нашої держави для виконання розвідувальних завдань та організації іншої протиправної діяльності”, - повідомили в СБУ

 Кличко відреагував на заклик зупинити роботу маршруток

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що заклики Асоціації перевізників Києва та Київської області до влади щодо офіційного припинення їхньої роботи є маніпуляцією, а приватні перевізники власноруч вирішують, чи працювати їм

Кличко пригрозив жорсткішим локдауном: Натовпи в транспорті – безвідповідальність

Мер Києва Віталій Кличко закликав киян користуватися громадським транспортом столиці тільки за крайньої потреби, поки в місті діють суворі карантинні обмеження через спалах захворюваності на коронавірус, інакше можливий жорсткий локдаун

Київщина в "червоній" зоні: як дотримуються карантину в магазинах, АЗС та громадському транспорті (Відео)

Рейд по селах у "червоній" Київській області провели журналісти "5-го". Перевіряли, чи дотримуються мешканці карантинних обмежень. Загалом у продуктові магазини запускають по двоє-троє людей. Продавці вимагають, аби відвідувачі були в масках. А от по вулицях люди в засобах індивідуального захисту ходити відмовляються.

Проїзд у київських маршрутках зросте на 2 гривні

У суботу, 27 березня, ціна на проїзд в маршрутних таксі Києва виросте на 2 грн, до 10 грн. Підвищення торкнеться 30-40% маршруток, заявив глава Громадського союзу "Асоціація перевізників Києва та Київської області" Ігор Мойсеєнко, повідомляє Сегодня. "Цієї суботи приблизно 30-40% київських маршруток піднімуть вартість проїзду. Ті, хто возив пасажирів по 8 грн, поставлять цінники 10 грн"

У Рівному посилили карантин, а Черкаси відмовилися

У Рівному вирішили посилити карантин з метою поліпшення епідситуації в місті. Про це повідомила пресслужба Рівненської міської ради. Згідно з рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста, з 29 березня учні 5-11 класів будуть навчатися дистанційно.

"Житомирський бронетанковий завод" передасть ЗС України 26 відремонтованих БМП

Державне підприємство "Житомирський бронетанковий завод", що входить до складу концерну "Укроборонпром", відновило і підготувало до передачі Збройним силам України 26 бойових машин піхоти, які раніше за рішенням суду були примусово вилучені у польського постачальника, повідомляє прес-служба "Укроборонпрому" в четвер.

Новий ЦНАП у Полтаві планують відкрити у 2021 році

За планом Уряду, новий ЦНАП біля Полтавської ОДА має запрацювати уже цього року

У Полтаві перевізників зобов’язали виділити гарантовані місця для медиків: 4 у тролейбусах і 2 в автобусах

Полтавський виконком зобов’язав перевізників забезпечити у транспорті пріоритетні місця для медиків: по 2 в автобусах і по 4 у тролейбусах

Голова Полтавської ОДА хоче відкрити у згорілому Будинку дворянського зібрання малу оперу

Олег Синєгубов запропонував відкрити замість згорілого нічного клубу «Версаль» оперний театр на 500 місць. Необхідна підтримка з державного бюджету на проведення реконструкції історичної будівлі складає 450 мільйонів гривень.

У бюджеті Полтави відшукали майже 11 мільйонів на ремонт шкільних туалетів

На «боротьбу» із відкритими туалетами й проведення капремонтів санітарних кімнат у Полтаві виділили майже 11 млн грн

Киев закупит партию автобусов на сумму 18,6 миллионов евро. Деньги даст Европейский банк

Коммунальное предприятие "Киевпастранс" объявил тендер на покупку повых автобусов на сумму 18,6 миллионов евро. Кредитные средства предоставит Европейский банк. Об этом говорится в опубликованном тендере, передает корреспондент 44.ua. Кредитные средства предназначены для модернизации подвижного состава общественного транспорта.

Просто так не поедешь: киевский транспорт хотят перевести на спецпропуска. Причина

В Киеве ситуация с заболеваемостью на коронавирус продолжает ухудшаться: за последний день в городе болезнь подтвердили еще у 1 050 человек. Кроме того, в столице начались проблемы с транспортом: маршрутки ездят переполненными, а коммунальный транспорт, хоть и ездит строго по правилам, не останавливается на остановках, если в салоне заняты все сидячие места.

На Вінниччині співробітники СБУ викрили посадовців лісгоспу на схемі нелегального збуту деревини

Співробітники Служби безпеки України заблокували схему незаконної вирубки і збуту цінної лісосировини з території одного з держпідприємств Вінницької області. Як зазначається на Facebook-сторінці УСБУ Вінниччини, сума збитків державі становить понад 20 млн грн. Попередньо слідчі з’ясували, що до протиправної діяльності причетна група, до складу якої увійшли кілька посадовців лісгоспу.

Депутата Житомирської міської ради від партії «Пропозиція» підозрюють у розтраті понад 1,5 млн грн

Територіальне управління ДБР у м. Києві повідомило про підозру ексгендиректору комунального підприємства Київської обласної ради, а нині депутату Житомирської міської ради через розтрату понад 1,5 млн грн шляхом зловживання службовим становищем. Про це 24 березня повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.
Розслідування справи про хабар директора департаменту Житомирської ОДА продовжили ще на три місяці

Київський суд задовольнив клопотання прокуратури про продовження на місяць терміну дії обов`язків, покладених на підозрюваного у хабарі директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслика, а строк досудового розслідування продовжили ще на три місяці.

На Сумщині СБУ викрила підпільні склади з контрафактними цигарками

Служба безпеки України заблокувала у Сумській області канал нелегального збуту оптових партій контрафактних підакцизних товарів сумнівного походження. Щомісячний «прибуток» ділків становив майже 1,5 млн грн. Встановлено, що декілька місцевих жителів налагодили незаконний продаж тютюнових виробів без марок акцизного податку і дозвільних документів.

 

26-28 березня

Кличко обвинуватив приватних перевізників у шантажі киян та міської влади

Заяви приватних перевізників про необхідність підвищення тарифу на проїзд та їхнє прохання про зупинку столичних маршруток до київської влади є шантажем громадян та міської влади, заявив мер столиці Віталій Кличко.
Поліція Чернігівщини перевіряє пасажирських перевізників

Поліція Чернігівської області посилює заходи з дотримання перевізниками чинного законодавства у сфері пасажирських автоперевезень. Нині на в’їздах-виїздах з міста Чернігова правоохоронці перевіряють перевізників, що обслуговують внутрішньообласні маршрути.

В Киевской области с помощью спутника обнаружили 57 нелегальных свалок

С помощью спутниковых снимков в Киевской области обнаружили 57 нелегальных свалок. Об этом сообщает Министерство охраны окружающей среды. «Получены космические снимки свалок твердых бытовых отходов на территории Киевской области.

В Голосеевском парке столицы срубили 17 вековых дубов

В Киеве разгорелся скандал из-за того, что неизвестные под видом рабочих коммунальной службы, срезали 17 вековых дубов в Голосеевском лесу. Об этом сообщил паблик "Клуб Коренного Киевлянина". "За Сельскохозяйственным переулком, возле ботанического сада НУБиП, представители "Зеленстроя" срезали 17 вековых дубов. У них на руках были документы о том, что они имеют право срезать сухостой”

Шевченківський райсуд Києва повідомив про втручання у діяльність суду присяжних

Відповідно до ч. 4 ст. 48 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» 26 березня 2021 року суд присяжних Шевченківського районного суду м. Києва, що здійснює судове провадження у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета за обвинуваченням Антоненка А.С., Кузьменко Ю.Л. та Дугарь Я.С., звернувся до Вищої ради правосуддя та Офісу Генерального Прокурора з повідомленням про факти втручання

У Черкасах відвідувачі зоопарку отруїли зубра – тварину вдалося врятувати (Відео)

Відвідувачі отруїли зубра у Черкаському зоопарку. Його нагодували печивом та вафлями. Працівники зоопарку вчасно помітили, що той почувається зле, та врятували тварину. Ця історія – не виняток, кажуть у зоопарку: "сердешні" відвідувачі щодня загодовують тварин, часом до смерті. Чому цього не можна робити – нагадає журналістка "5 каналу" Яна Лимаренко.

Місто молодше на 100 років: після розкопок археологи назвали нову дату заснування Черкас

Вчені стверджують, що дослідження довели хибність офіційної дати заснування Черкас – 1286 рік. Насправді ж, як свідчать археологічні знахідки, місто постало на століття пізніше: не раніше другої половини – кінця XIV ст., після битви на Синіх Водах (1362 р.), коли князь Ольгерд розгромив війська трьох татарських ханів. Про це повідомили в Інституті археології України.

Чернігівщина з понеділка стає офіційно "червоною"

Державна комісія з питань ТЕБ і НС вирішила встановити на території Чернігівської області "червоний" рівень епідемічної небезпеки з понеділка, 29 березня.

Жарят шашлыки семьями и рыбачат: киевляне открыли сезон отдыха на природе, - ФОТО

В Киеве началась настоящая весна и киевляне, обрадовавшись теплой погоде, открыли сезон отдыха на природе. Жители столицы гуляют в парках, скверах и даже отдыхают на берегу озер большими компаниями.  Это увидел корреспондент сайта 44.ua во время небольшой прогулки по Оболони, в районе залива Верблюд, 28 марта.
«Сумыоблэнерго» против «Дорремстроя»: облэнерго обвиняет КП в краже электричества

В Сумах энергетики 25 марта обнаружили на территории предприятия «Дорремстрой» отсутствие учета электрической энергии. Произошло это во время плановых обследований трансформаторной подстанции, пишет Суспільне. «Во время анализа, почему отсутствует учет, счетчик полностью не подавал сигнал.

20 стаціонарних пунктів вакцинації запрацювали на Кіровоградщині

20 із 25 пунктів щеплень запрацювали на базі закладів первинної медико-санітарної допомоги Кропивницького, Новоукраїнського, Новомиргородського і Долинського районів, а також обласного центру. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко, інформує Перша електронна газета . Ще 5 пунктів вакцинації, за його словами, запрацюють до кінця наступного тижня.


На Андріївському узвозі несподівано встановили пам’ятник Гоголю (фото)

Фото: Євген Карась На Андріївському узвозі з’явився пам’ятник Миколі Гоголю. Як зазначає голова «Ради з урбаністики Києва» Віталій Селик – «без оголошення війни», без анонсів, обговорень і конкурсів. Фото: Євген Карась На п’єдесталі вказано, що скульптура створена Борисом Довганем у 2008 році, і що це його подарунок Києву. Селик зауважує, що Довгань помер у 2019-му у віці 90 років.

ПЦУ призначила тимчасово керуючого Хмельницькою єпархією ПЦУ

У зв’язку зі смертю керуючого Хмельницькою єпархією Української Православної Церкви (Православної Церкви України) Преосвященного Антонія, митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського (в миру Махоти Владислава Васильовича)  Священний Синод затвердив зміни. Так, відповідно до п. 1 розділу Х Статуту Православної Церкви України призначили Преосвященного Нестора…

Коментарі