Головне за тиждень + Анонси

НАБУ проти замголови Офісу президента

Нова людина на посаді тимчасово відповідального за енергетику


Корупційні справи

Офіс генпрокурора забрав справу Татарова у НАБУ і віддав СБУ

Лерос оприлюднив частину "плівок Єрмака": у них фігурує новопризначений міністр

Ситник: НАБУ ініціює арешт Татарова з можливістю внесення застави

Детективи НАБУ вполювали суддю Вовка і вручили повістку

Журналіст Бутусов погодився стати радником міністра оборони


Працівники Нацгвардії на одному із входів до Офісу президента

Новий в.о. міністра енергетики

Уряд призначив Вітренка т.в.о. міністра енергетики

Місія МВФ почала роботу в Україні

Буславець написала заяву про звільнення


Еконоиіка

Що пережили Україна та світ у 2020 році й чого нам чекати 2021-го: політичні й економічні прогнози

Бюджет-2021 і потреби медиків

ФОПам и наемным работникам начали выплачивать карантинные 8 тысяч гривен, - Пенсионный фонд

"Газпром" увеличил бронирование мощностей для транзита газа через Украину

Суд змінив управителя будівництва ЖК "Патріотика": ЗМІ пов`язують його зі Столаром


Донбас і Крим

Водна криза в Криму: у Сімферополі сталася аварія на водогоні

Прокуратура Криму: Україні створять інтернет-портал про факти російської агресії


Інші теми новин

Українські дипломати за рік допомогли звільнити з-за грат близько 1600 українців

Суд ЄС відмовився повернути Азарова до європейського санкційного списку


Анонси

28 грудня об 11:00 відбудеться пресконференція  на тему: «Підсумки роботи в 2020 році. Соціальна політика-2021» (Зала 1).

Спікер: Галина Третьякова - голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Акредитація  представників ЗМІ за електронною адресою: perepelytsia-o@rada.gov.ua . Дійсна лише після отримання листа-підтвердження.

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

28 грудня, 12:30

Вищий антикорупційний суд продовжить розгляд клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу заступнику керівника Офісу Президента Олегу Татарову


просп. Перемоги, 41 (розгляд справ І інстанції)


Новини центральної України

21-22 грудня

Кличко: у Києві лікарняні ліжка заповнені майже на 50% (Відео)

У Києві ліжка заповнені майже на 50 відсотків. Про це повідомив під час брифінгу столичний міський голова Віталій Кличко. Кількість хворих на коронавірус, які потребують госпіталізації, у Києві – не знижується. "У стаціонарах медзакладів міста сьогодні лікуються 1996 хворих на коронавірус, з них 19 дітей. 1061 пацієнт – у тяжкому стані. Кисневу підтримку отримують 1319 осіб. Під апаратами ШВЛ – 2

ЕИБ выделит кредит на 270 миллионов евро аэропорту "Борисполь"

Европейский инвестиционный банк выделит 270 млн евро кредита госпредприятию "Международный аэропорт "Борисполь" на реализацию инвестплана по усовершенствованию инфраструктуры и расширению мощностей.

У Кличка докинуть 31 мільйон на житловий будинок фірмі, яку підозрювали в крадіжках бюджетних коштів

КП «Житлоінвестбуд-УКБ» 10 грудня повідомило про намір укласти договір з СТ «Інбуд» по завершенню будівництва шістнадцятиповерхового житлового будинку №2 на перехресті вулиць Червоногвардійської та Краківської за 31,50 млн грн. Про це написав Максим Красіков у « Інформатор. Гроші » з посиланням на систему « Прозорро ».

В Украине открыли крупное месторождение газа

Нафтогаз открыл новое месторождение газа на Полтавщине

Портфельні держгарантії про кредитам МСБ: уряд розширив доступ банків до інструменту

Мер Броварів розповів деталі нападу: 5 озброєних били на очах у дитини

Мер Броварів Ігор Сапожко розповів, що на його будинок напали 5 озброєних чоловіків, у домі в цей момент перебувала його сім’я – дружина та 9-річний син.

Агентству місцевих доріг Полтавської області скоротили фінансування на майже 300 млн грн

У 2021 році Агентство місцевих доріг отримає на 286 млн грн менше від запланованого. Такі зміни поки відклали дату презентації ремонту об’єктів на майбутній рік

Депутати Полтавської облради вирішили відкласти розгляд програми розвитку аеропорту до березня

Більшість депутатів не проти ремонту злітної смуги, але з гарантіями від держави, що аеропорт буде добудований і належатиме громаді області. А поки мільйони гривень краще направити на інші нагальні проблеми

Молодшому Гладковському повідомили про підозру в отриманні хабаря за допомогу ДП «Житомирський бронетанковий завод»

21 грудня 2020 року САП та НАБУ повідомили про підозру в одержанні 950 тис. грн неправомірної вигоди особі, яка забезпечувала вплив на ухвалення рішення генеральним директором Державної компанії «Укрспецекспорт» на користь ДП «Житомирський бронетанковий завод». Про це повідомили на сторінці «Спеціалізована антикорупційна прокуратура» у мережі Facebook та на сайті НАБУ.

У Хмельницькому протестували проти нового міністра освіти

Сьогодні, 21 грудня, в обласному центрі пройшла акція протесту проти нового міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета. На місцевий майдан Незалежності вийшло двоє представників студентської громадської організації. Пізніше до них підійшло ще кілька місцевих студентів та хмельничан пенсійного віку.


23-24 грудня

З 1 січня «Полтававодоканал» на 20% збільшує тарифи за водопостачання та водовідведення

НКРЕКП погодила підвищення тарифів за водопостачання та водовідведення у Полтаві до 32,6 грн/м³

В Святошинском районе Киева вандалы "покалечили" новогодние елки, ФОТО

Сегодня, 24 декабря, в Святошинском районе столицы вандалы повредили украшенные новогодние елки. Об этом сообщается на странице КП СЗН Святошинского района Киева в Facebook, передает корреспондент 44.ua. "Украшая парки накануне Нового года, мы надеемся, что они будут создавать праздничное настроение и положительные эмоции.

На Киевщине будут судить экс-министра иностранных дел времен Януковича

Правоохранители собрали доказательства причастности экс-министра иностранных дел Украины времен Виктора Януковича Леонида Кожары к умышленному убийству своего товарища из огнестрельного оружия. Об этом сообщил отдел коммуникации полиции Киевской области, передает корреспондент 44.ua.

Уряд дозволив кафе, ресторанам та барам у новорічну ніч працювати до ранку

Уряд послабив у новорічну ніч карантинні обмеження, які діють з 19 грудня 2020 року на всій території України і дозволив закладам харчування працювати до 07 години ранку 1 січня. Про це 24 грудня повідомляє Урядовий портал. «Уряд дозволив в новорічну ніч роботу закладів громадського харчування до 7-ї години ранку 1 січня.

Кропивницька міськрада утворила сім постійних депутатських комісій

Кропивницька міська рада утворила сім постійних депутатських комісій, обрала їхніх голів та затвердила персональний склад. Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета . Комісію з питань бюджету та податкової політики із семи депутатів очолив представник фракції «Пропозиція» Дмитро Бірець, а до її складу увійшли…


25-27 грудня

Киевсовет принял бюджет города с доходами в 61 миллиард

Киевский городской совет утвердил бюджет города Киева на 2021 год с доходами 60,7 млрд грн.

Киевсовет продлил льготы на проезд в транспорте для иногородних еще на полгода

Киевсовет продлил возможность льготного проезда в общественном транспорте Киева для жителей других городов до 1 июля следующего года.

Кредит київському метрополітену від ЄБРР: перший аукціон на купівлю вагонів проведуть у березні 2021

У березні 2021 року буде проведений перший аукціон на закупівлю нових вагонів та поїздів завдяки кредиту від Європейського банку реконструкцій і розвитку, що надав Києву 50 мільйонів євро на закупівлю 50 вагонів метро.

Черкаські перевізники обмежили кількість пільговиків в автобусах – що кажуть батьки та діти (Відео)

Немає місця для сиріт. Черкаські перевізники самовільно обмежили кількість пільговиків в автобусах – бідкаються у багатодітних родинах. Маршрутники вирішили: відтепер за пільгою возитимуть лише двох людей у салоні. Якщо їх більше – висаджують. Першими з цією проблемою зіткнулися батьки-вихователі прийомних родин. Адже мають по десятеро дітей, які раніше їздили до школи разом.

На Житомирщині поліція затримала автомобіль із 700 кг бурштину

У Новоград-Волинському районі правоохоронці наздогнали і примусово зупинили мікроавтобус Nissan, в якому було 27 мішків із бурштином, повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

У Житомирі перекинулася цистерна з газом, евакуювали жителів двох будинків

У Житомирі внаслідок ДТП перекинулася автоцистерна з газом, поліція перекрила рух і евакуювала 12 жителів з двох прилеглих житлових будинків.

Мерзнут от холода: на ВДНХ в Киеве спасают цитрусовые деревья, ФОТО

В столице в Оранжереи на ВДНХ завершили восстановление тепломагистралей для спасения в павильоне растений, которым около полувека. Об этом на своей странице в Facebook написал генеральный директор в ВДНХ Евгений Мушкин, передает корреспондент 44.ua. “К следующей осени мы восстановим отопление этого уникального павильона и сохраним его на многие-многие годы в будущее

У мережу потрапило відео моменту перекидання газовозу на мосту в Житомирі

У соцмережі опублікували запис камери відеоспостереження на Чуднівському мосту в Житомирі, яка зафіксувала момент падіння вантажівки з цистерною газу. На відео видно, що автомобіль рухався в напрямку Корбутівки, на заокругленій ділянці під час підйому виїхав на зустрічну смугу, де перекинувся, зніс електроопору та пошкодив паркан приватного будинку.

Як депутати голосували за бюджет Житомирської області на 2021 рік

Депутати Житомирської обласної ради майже одноголосно прийняли бюджет області на 2021 рік. Перед тим, як перейти до голосування, політичні партії висловили свої думки щодо фінансового плану на наступний рік та поцікавилися, чи внесли до проєкту запропоновані поправки. Депутати уточнили, що на комісіях вони пропонували виділити 4 млн грн на оздоровлення учасників АТО.

З вінницького аеропорту планують запускати нові рейси в чотири європейських країни

З вінницького аеропорту планують запускати нові рейси в чотири європейських країни Автор: Наталія КОРПАН December 27th, 6:24pm Про те, що WizzAir підтвердив намір відкрити рейси з Вінниці в чотири європейські країни розповів міський голова Сергій Моргунов під час презентації свого звіту за рік в межах сесії міської ради.

Ексголова Кіровоградської ОДА у грудні проголосував лише раз у Верховній Раді

Колишній очільник Кіровоградської ОДА, а нині народний депутат від партії “Опозиційна платформа – За життя” Сергій Ларін у грудні проголосував лише один раз із 370 голосувань у Верховній Раді. Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Комітет виборців України . Зазначається, що серед фракцій і груп ВР найнижчі показники голосувань у депутатів від “ОПЗЖ”.

Компанії, що постачає тепло лівому берегу Києва, підвищили тарифи майже на 50%

Фото: facebook.com/kyivenergo Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг підвищила тарифи на виробництво теплової енергії компаніям «Київтеплоенерго» та «Євро-Реконструкція», повідомляє КиевВласть із посиланням на відповідні постанови НКРЕКП. Так, з першого січня 2021 року ціна на тепло, яке «Євро-Реконструкція» постачає жителям лівого берега


Коментарі