Кернес помер. Пардамент відновив повноваження НАЗК. Головні новини + Анонси

Парламент почав відновлювати повноваження антикорупційних органів

Парламент призначив міністрів у справах ветеранів, аграрних справ і підтримав бюджет-2021

Мер Харкова Кернес помер

 

Верховна Рада підтримала за основу та в цілому законопроєкт, який відновлює повноваження Національного агентства з запобігання корупції після рішення Конституційного суду (№4470). Проєкт закону підтримав 321 народний депутат, а в цілому – 300 нардепів. 

Представляючи законопроєкт робочої групи, внесений тиждень тому, Денис Монастирський сказав, що представники усіх фракцій та груп намагалися "відновити функціональність антикорупційної інфраструктури" і врахувати положення, які були в рішенні КС від 27 жовтня.


Фото TI

 

Голова комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна заявила, що проєкт закону №4470 відповідає нещодавно оприлюдненому висновку Венеційської комісії, і комітет пропонує підтримати його за основу та в цілому. 

За її словами, цей закон відновлює "ті повноваження НАЗК, щодо яких КС не навів правової позиції щодо їх неконституційності", як і радила Венеційська комісія. Для суддів передбачено гарантії щодо невтручання у діяльність суддів у вигляді скарги до Вищої ради правосуддя або Конституційного суду, які вже проситимуть НАЗК усунути правопорушення. 

Згідно з пояснювальною запискою, із внесенням змін до закону "Про запобігання корупції" буде забезпечено повноцінне функціонування Національного агентства з питань запобігання корупції, яке отримає повноваження й права виявляти ознаки корупційних та пов’язаних із корупцією правопорушень.

Буде відкрито цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Закон передбачає деякі особливості реагування НАЗК на діяння суддів або суддів Конституційного суду, зокрема особливості повних перевірок декларацій та моніторингу способу життя стосовно суддів, суддів КС.

Окремо Верховна Рада ухвалила законопроєкт №4471, який визначає особливості складання адмінпротокола про порушення суддів, у тому числі і суддів КС. 

 

Державницьке
Україна-2020: невиправдані очікування, неочікувані виклики. Підсумки року у дзеркалі громадської думки
Ukraine has implemented 61% of the EU energy legislation

Сергія Шкарлета призначили міністром освіти і науки

Лещенко став аграрним міністром. Що відомо про уповноваженого Зеленського

Верховна Рада провалила голосування за призначення Вітренка міністром енергетики

Бутусов: Татаров переховується, щоб не отримати підозру від НАБУ

ПЦУ протистоїть не тільки РПЦ, але і російська держава – митрополит Епіфаній

Інтерв'ю Володимира Зеленського The New York Times

 

Коронавірусне
Степанов озвучив національний план вакцинації від COVID-19

Стало відомо, звідки в Україні братимуть гроші на вакцини від коронавірусу

COVAX схвалила заявку України: на перші вакцини МОЗ чекає з березня 2021 року

 

Верховна Рада призначила міністром у справах ветеранів Юлію Лапутіну. За це проголосували 248 народних депутатів на пленарному засіданні в п'ятницю.

Юлія Лапутіна протягом 2010-2012 років була заступником начальника Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки України. 14 квітня 2014 року у складі першої об'єднаної групи СБУ висадилася на краматорському аеродромі, захист якого забезпечував спецпідрозділ "Альфа". У вересні-грудні 2014 року була командиром оперативної групи СБУ в АТО та виконувала завдання із затримання учасників проросійських терористичних формувань.

Із 2014 року обіймала посаду заступника начальника департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України. Входить до складу Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України.

 

Донбас і Крим

Винзавод "Массандра" в Крыму продали компании соратника Путина за $72 млн
Резніков про "продаж" "Масандри" в Криму: Санкційний пакет вже готується
Із Києва вирушив перший поїзд до Авдіївки

ТКГ збереться на чергове засідання щодо Донбасу: що розглянуть 15-16 грудня 

В ТКГ прокоментували продовження особливого статусу Донбасу

Про Звіт Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду щодо діяльності з попереднього вивчення за 2020 рік

 

У вівторок, 15 грудня, Верховна Рада в цілому схвалила проєкт держбюджету на 2021 рік. При підготовці проєкту до другого читання дефіцит бюджету, тобто перевищення видатків над дохідною частиною, зменшили з 6% ВВП до 5,5%. Тепер він становить 246,6 млрд грн замість 270 млрд грн.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, зменшення дефіциту дозволить державі заощадити $1 млрд, який не доведеться позичати у міжнародних кредиторів. У середньостроковій перспективі також планується поступове зниження дефіциту бюджету до 4,5% ВВП у 2022 році та до 3,5% — у 2023-му. 

Основні статті видатків держбюджету-2021 у порівнянні з бюджетом-2020 та бюджетом-2020 після весняного секвестру. 

Соціальний захист 

2021 — 324 млрд грн

2020 — 293,4 млрд грн

2020, після секвестру — 312,9 млрд грн

 

Міністерство фінансів

2021 — 227,4 млрд грн

2020 — 166,6 млрд грн

2020, після секвестру — 237,8 млрд грн

 

Охорона здоров’я

2021 — 156 млрд грн

2020 — 113 млрд грн

2020, після секвестру — 128,7 млрд грн

 

Оборона і безпека

2021 — 267 млрд грн 

2020 — 245,8 млрд грн

 

Прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня 2021 року - 2189 гривень, з 1 липня - 2294 гривні, з 1 грудня - 2393 гривні

Мінімальна заробітна плата:

у місячному розмірі: з 1 січня - 6000 гривень, з 1 грудня - 6500 гривень;

у погодинному розмірі: з 1 січня - 36,11 гривні, з 1 грудня - 39, 12 гривні.

 

Загалом доходи бюджету збільшили на майже 21 млрд грн. Домогтися цього планують за рахунок легалізації азартних ігор, збільшення податкових надходжень, у тому числі з боку державних компаній. Ще однією статтею доходів визначили «велику приватизацію», від якої очікують надходжень у сумі 12 млрд грн.  

Зменшення видатків планують отримати в результаті відтермінування третього етапу підвищення мінімальної заробітної плати. Плани щодо зростання мінімалки до 6000 грн 1 січня наступного року залишаються у силі. А от зростання до 6500 грн відклали з липня на грудень 2021-го.

Ще одним важливим показником бюджету є інфляція: за попередніми прогнозами, на початку наступного року вона має показати суттєве зростання. Ще наприкінці вересня в Мінекономіки пояснювали: причина майбутнього зростання цін — «насичення економіки грошами». Інші аргументи наводить і очільник Мінфіну Марченко. 

«Уповільнення інфляції у поточному році викликане дією тимчасових чинників, пов’язаних із пандемією — падінням світових цін на енергоносії та різким скороченням споживчого попиту. Наступного року, навпаки, очікується відновлення попиту та зростання світових цін на сировинні товари, тому інфляція об’єктивно буде вищою», — каже міністр.

 

Економіка
Аудит економіки України 2030

Торгівля комп’ютерами, меблями, концертна діяльність: стало відомо, яким саме підприємцям компенсують 8 тисяч грн
Президент України розпочинає прямий діалог з представниками мікробізнесу

Дрібний бізнес не платитиме єдиний податок

Україна обігнала Росію та Китай по виділенню «ковідних» мільярдів на будівництво – «Ukraine Economic Outlook»
Глава Держмитниці Рябікін спростував чутки про свою "відставку"

США запросили информацию о финансовой деятельности сына Байдена в Украине

В Україні можна стати ФОПом, навіть про це не знаючи
Венедіктова увійшла до групи прокурорів у справах "Привату"

Директор НАБУ Артем Ситник: Не було жодного випадку, щоб при розслідуванні корупції в парламенті не сталося «зливу»

"Роттердам+": НАБУ перехопило розмову топ-менеджера ДТЕК про призначення Буславець главою Міненерго

Рада в середу розгляне відставку міністрині енергетики Буславець
 
АМКУ закрив справу щодо "Роттердам+" без встановлення порушень

Компромісний з протестувальниками ФОП законопроект напрацьовано


17 грудня помер міський голова Харкова Геннадій Кернес. Він тривалий час лікувався від коронавірусу. Інфекція дала серйозні ускладнення. Про смерть Кернеса повідомив його товариш — бізнесмен Павло Фукс.

"Сьогодні вночі зупинилося величезна добре серце мого кращого друга Геннадія Кернеса. Наслідки коронавірусної інфекції дали серйозні ускладнення на роботу життєво важливих органів і систем його організму. Вічна пам'ять тобі, мій друг", - написав бізнесмен.

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов на своїй сторінці у Facebook підтвердив інформацію про смерть Кернеса, зазначивши, що час і місце поховання мера ще не визначені.

Кернес із середини вересня перебував у німецькій лікарні Шаріте, де проходив лікування від коронавірусу та ускладнень, викликаних інфекцією. 

Голова правління "ОПОРИ" Ольга Айвазовська вказує, згідно із законом про місцеве самоврядування, у разі звільнення з посади міського голови у зв'язку з достроковим припиненням його повноважень або його смерті, повноваження міського голови здійснює секретар відповідної міської ради.

Зараз функції міського голови Харкова виконуватиме секретар міськради Терехов. Верховна Рада може призначити вибори, якщо не доведуть, що Кернес правомірно і будучи живим номінував Тереохова на посаду секретаря міськради.

 

Результати виборів

Враг мой – друг мой. Слуги плюс ОПЗЖ, ЕС плюс Слуги: кто теперь власть в облсоветах: карты
"Ми за вами прийдемо": невідомі на Закарпатті знову погрожували угорцям нібито від "Правого сектора"
Журі опублікувало остаточну версію Великого герба і запропонувало від нього відмовитися

Хто взяв владу в обласних радах?

 

Анонси

21 грудня об 11:00 відбудеться публічна дискусія на тему: «Що пережили Україна та світ у 2020 році і чого нам чекати у 2021 році: політичні й економічні прогнози» (Зала 2).

 

Організатор: Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

 

Учасники: Ігор Коліушко - голова правління Центру політико-правових досліджень; Вероніка Мовчан - директор з наукової роботи Інституту економічних досліджень та політичних консультацій; Олександр Сушко - виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження»; Сергій Шаповалов - аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва; Олексій Гарань - науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, професор політології НаУКМА, модератор.

 

Питання до обговорення:

 

- Політичні підсумки року: як громадяни оцінюють успіхи та невдачі влади, події в Україні та світі.

 

- Соціально-економічні очікування українців: чи має підстави оптимізм меншості та песимізм більшості?

 

- Судова влада та «конституційна криза»: які кроки влади можуть здобути підтримку, а які – призвести до протестів?

 

Довідково. Під час заходу будуть оприлюднені результати загальнонаціонального репрезентативного опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно із Київським міжнародним інститутом соціології з 5 до 13 грудня 2020 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей, та експертного опитування проведеного Фондом 15 – 20 грудня 2020 року.

 

Зареєструватися на захід і поставити запитання спікерам можна за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf7lxeEhhDVUJdlhsP_WOlwhWRM9In8opDOHVdvniOM5T91iA/viewform

 

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

 

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

 

21 декабря в 13:00 информационное агентство ГолосUA проведет пресс-конференцию на тему:

 

«Рекордная безработица и Донбасс без мира: политические и экономические итоги 2020 года»

 

В пресс-конференции примут участие:

 

– Юрий Гаврилечко – экономический эксперт;

 

– Андрей Павловский – эксперт по социальным вопросам;

 

– Янина Соколовская — политический эксперт,

 

– Руслан Бортник – директор Украинского института анализа и менеджмента политики.

 

ВНИМАНИЕ! НА ПЕРИОД КАРАНТИНА ПРЕСС-КОНФЕРЕНЦИЯ БУДЕТ ПРОХОДИТЬ БЕЗ ПРЕДСТАВИТЕЛЕЙ СМИ. ЖУРНАЛИСТЫ МОГУТ СМОТРЕТЬ ПРЕСС-КОНФЕРЕНЦИЮ.

 

Тема: “Дослідження щодо формування неформальних коаліцій в радах міст мільйонників”

 

АНОНС ПРЕС-ЦЕНТРУ УКМЦ

 

 

ДАТА: 21.12.2020

 

 

ЧАС: 14:30

 

 

СПІКЕРИ:

Олексій Кошель, генеральний директор КВУ

Євген Магда, Доцент НТУУ КПІ імені Ігоря Сікорського, директор Інституту світової політики

У дослідженні будуть описані ключові прогнози і ризики, пов’язані із вищеописаними змінами сил в радах міст мільйонників (Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів). По-перше це політичні чинники, які впливатимуть на розвиток міст соціальних, економічних і інвестиційних напрямків, а саме наскільки місцева.

 

Питання до обговорення:

 

І. Перебіг виборчої кампанії в містах мільйонниках – основні висновки моніторингу.

 

ІІ. Аналіз складу депутатського корпусу новообраних рад: кількісний і якісний.

 

ІІІ. Аналіз орбіт тяжіння конкретних депутатів і приналежності до груп впливу.

 

ІV. Конфігурація можливих коаліцій і прогнози щодо зміни політики міста.

 

У понеділок, 21 грудня о 18:00, на Банковій пройде мітинг "Стоп Шкарлет - не дамо вбити освіту!"

У ньому призначений 17 грудня міністром освіти і науки Сергій Шкарлет названий «відданим членом Партії регіонів», «плагіатором, який свою монографію «зліпив» з текстів чужого авторства, а також тим, хто «за університетські кошти купив собі автомобіль за 60 тис. доларів», «радо отримував нагороди від Табачника» й «виступає за «переосмислення» ЗНО, фактично за його можливе скасування».

 

За кілька місяців роботи Шкарлет показав, що не тільки не гідний, але й не здатний очолювати міністерство. Він провалив підготовку до навчального року, педагоги не отримали жодної допомоги для купівлі засобів індивідуального захисту, а сфера освіти найбільше постраждала під час підготовки Держбюджету на 2021 рік. Окрім того, Шкарлет так і не визнав плагіат у своїх роботах, натомість його „захисники“ погрожували громадським активістам

26 СІЧНЯ 2021, 10:00

 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 

З 26 до 29 січня 2021 року Верховна Рада України працює у режимі пленарних засідань

З 26 до 29 січня 2021 року Верховна Рада України працює у режимі пленарних засідань відповідно до календарного плану Четвертої сесії Верховної Ради України ІХ скликання (м.Київ, вул. М.Грушевського, 5, сесійна зала).

 

До уваги ЗМІ!

Відповідно до Розпорядження Голови Верховної Ради України Д.Разумкова № 291 від 05.10.2020 журналісти та оператори/фотокореспонденти ЗМІ працюють у пресцентрі парламенту (м.Київ, вул. М.Грушевського,5, кулуари третього поверху) за наявності постійної картки акредитації, виданої Апаратом Верховної Ради України, та разових додаткових перепусток.

Допуск представників ЗМІ до будинку Верховної Ради України по вул. М.Грушевського, 5 через під’їзд № 1 та допуск операторів/фотокореспондентів з професійним обладнанням до ложі преси балкону здійснюється у порядку черги після отримання на відповідному посту охорони разової додаткової перепустки, що повертається на цей пост охорони після закінчення робочого дня.

 

Новини центральної України

14-15 грудня

Стоимость квартир на первичке и вторичке Киева (инфографика)

В ноябре 2020 года средняя стоимость квадратного метра в новом жилье Киева повысилась до 27 200 грн.

Кличко закликав депутатів Київради взяти до розгляду проект міськбюджету на наступний рік

Мер Києва Віталій Кличко під час відкриття засідання Київської міської ради закликав депутатів взяти до розгляду проект бюджету столиці на наступний рік, повідомляє прес-служба міського голови в понеділок.

Партнером «медведчуківців» у забудові 40 гектарів на Осокорках стала людина з оточення Столара

Контролером лондонської компанії «Omnia Trading Ltd», що є співвласником ТОВ «Академ-Клуб», замість Вікторії Гречаної, яку пов’язували з екс-нардепом Максимом Микитасем, став Віталій Грицаєнко, пов’язаний зі структурами нардепа від ОПЗЖ Вадима Столара. Про це свідчать дані Єдиного держреєстру юросіб та clarity-project.info . У 2005-2006 рр Київрада передала ТОВ «Академ-Клуб» в оренду на 25 років

Новый год близко: где в Киеве купить елку, полный перечень адресов

С 17 по 30 декабря в столице будут работать 178 законных пунктов по продаже натуральных хвойных деревьев и новогодних украшений. Об этом сообщили в Департаменте промышленности и развития предпринимательства КГГА.

Столична прокуратура вимагає повернути громаді землі парку імені Андрія Малишка

Київська міська прокуратура вимагає в суді повернення територіальній громаді земельних ділянок загальною площею майже 1 га та вартістю 47 млн грн на території парку ім. Андрія Малишка у Дніпровському районі столиці.

Погано організований рух чи халатність водіїв: чому на аварійному перехресті на Житомирщині трапляється по пів сотні ДТП на рік (Відео)

Аварійне перехрестя на околиці Коростеня. Там, де розходяться траси "Київ – Ковель" і "Виступовичі – Житомир", із початку року сталося майже пів сотні серйозних аварій. Про них нагадують численні жалобні вінки та квіти. Яка проблема безпеки руху залишається тут невирішеною – з'ясовували кореспонденти "5 каналу".

Кличко наділив секретаря Київради широкими повноваженнями

Мер Києва Віталій Кличко підписав два розпорядження №789 і №790, якими наділив секретаря Київради Володимира Бондаренка повноваженнями підписувати платіжні, розрахункові та інші документи по рахунках столичної мерії. 

Майдан палає: у поліцію полетіли шумові гранати

Рух на Хрещатику у зв’язку з протестами перекрито.

Під час акції на Майдані в Києві постраждали майже 40 поліцейських

Поліція Києва повідомляє про те, що під час акції на майдані Незалежності у вівторок у Києві постраждали майже 40 поліцейських.

Поліція не допустила встановлення наметів у центрі Києва і закликає учасників акції діяти мирно

Співробітники поліції закликають організаторів та учасників акції протесту "СТОП локдаун!", які намагалися встановити намет на майдані Незалежності, не здійснювати провокацій і дотримуватися мирного формату заходу, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

На Шулявському шляхопроводі в Києві впали лінії електропередач, рух обмежено

Патрульна поліція Києва повідомляє про обмеження руху на Шулявському шляхопроводі в Києві через падіння на ньому стовпів.

Уряд додав нові карантинні обмеження з 19 грудня

Кабінет міністрів України посилив карантинні обмеження з 19 грудня. Про це повідомили на сайті Кабміну. Більшість обмежень залишились без змін. Але є деякі нововведеня. Заборонено: – проведення в закладах освіти масових заходів: вистав, свят, концертів – за участі дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності відвідувачів...

Житомирська облрада планує в 2021 році витратити на депутатську діяльність, конкурси та нагороди 15,6 млн грн

Житомирська обласна рада восьмого скликання збирається затвердити програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2021 рік орієнтовною вартістю 15 млн 645,5 тис. грн. Відповідний проєкт рішення сесії, який планують розглянути на другій сесії, 15 грудня оприлюднений на сайті облради.

На Полтавщині неподалік Диканьки демонтували пам’ятник воєначальнику окупаційної Червоної армії Міхаїлу Фрунзе

Про це повідомили у Полтавському офісі Північно-східного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті (УІНП). Декомунізаційне законодавство було виконане після звернення регіонального представника УІНП в Полтавській області Олега Пустовгара на Урядовий контактний центр Кабінету міністрів (гаряча урядова лінія).
Полтава провалила два тендери на новорічні подарунки — цукерки почали купувати «допороговими» договорами

У Полтаві другий місяць намагаються придбати новорічні подарунки для дітей — через скарги і блокування цукерки почали купувати без тендерів

Радіостанцію з Кіровоградщини оштрафували за порушення мовних квот

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала чотирьох радіомовників через порушення мовних квот. Серед них і радіо “Маяк” із Олександрії. Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт Нацради . Зокрема, 9 травня частка пісень державною мовою ТОВ “ТРК МАЯК” у проміжку між 7:00 та 14:00 становила 33,3%.

КМДА оприлюднить усі містобудівні умови та обмеження за дев’ять років

Фото: Scott Graham, Unsplash Київ готується оприлюднити усі містобудівні умови та обмеження, видані з 2011 року, повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрій Тацій. «Їх оприлюднення дозволить киянам побачити, які рамки ставила міська влада до проєкту майбутньої забудови. І, порівнявши з самим проєктом, можна зрозуміти, якими їх прийняла центральна влада»…

На Хмельниччині викрали Вічний вогонь

У центрі міста працівники КП «Славута-Сервіс» встановиди «вічний вогонь» на Меморіалі пам’яті полеглим славутчанам. Проте, «горів» він недовго - вандали вирвали та викрали ліхтар.

 

16-17 грудня
На Майдані спокійно: по 2 сотні мітингарів і поліцейських

Станом на ранок 16 грудня на Майдані Незалежності, де 15 грудня відбулись сутички мітингарів з правоохоронцями, перебуває невелика кількість протестувальників і поліції.


Dnipro Casino: столичний готель "Дніпро" реєструє торгову марку казино

ПрАТ "Готель Дніпро" подало заявку та почала реєстрацію торгової марки Dnipro Casino, серед вказаних послуг відповідно до індексів Ніццької класифікації - забезпечення устаткуванням для казино (азартних ігор), послуги щодо азартних ігор, послуги нічних клубів (розваги).
На Кіровоградщині шахтарі перекрили три траси – що вимагають (Відео)

Гірники перекрили три траси на Кіровоградщині. Вимагають від влади не призупиняти роботу уранових шахт і погасити заборгованість із заробітної плати. Про це повідомив голова профспілки гірників Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook. За його словами, нині перекриті для руху дороги національного значення, які ведуть із Кропивницького до Києва, Миколаєва та Кривого Рогу.

 Будівництво метро на Виноградар може затягнутись через пандемію

Кабінет Міністрів на засіданні 16 грудня ухвалив постанову про можливість виплати субпідрядникам 95% вартості робіт за контрактом на понад 34 місяці, замість 24 місяців - це пов'язано з пандемією
Киев велосипедный: Генплан разработал схему всех будущих веломаршрутов столицы. Карта

КП Институт генерального плана Киева показал веломаршруты до 2040 года

У Чернігівській області не будуть транслювати п'ять російських телеканалів

У Чернігівській області припинили транслювати п'ять російських телеканалів, обмежених для показу на території України, повідомляє Нацрада з питань телебачення і радіомовлення. Представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Чернігівській області Ірина Сенченко відреагувала на інформацію про поширення програм РФ в громадському закладі Мени.

Кличко про коаліцію в Київраді: Намагатимуся робити все, щоб залучити якомога більше депутатів і не грати в політику

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що під час формування так званої більшості у Київській міській раді намагатиметься залучити якомога більше депутатів і не грати в політику.

Скейт-парк побудують у Києві на о. Муромець у 2021 році, проект на стадії розробки - мер

Мер Києва Віталій Кличко заявляє про плани зі зведення скейт-парку на острові Муромець у 2021 році.

Модернізація аеропорту «Полтава» відкладається: державну підтримку нададуть не раніше 2022 року

У наступному 2021 році із державного бюджету виділять 2,4 млрд грн на розвиток регіональних аеропортів і жодна копійка з цієї суми не призначена для аеропорту «Полтава»
У Хмельницькому освітян тестували на антитіла до COVID-19: про що свідчать результати

У Хмельницькому провели своєрідний експеримент і протестували методом ІФА на антитіла до COVID-19, а саме на імуноглобулін G, який визначає наявність в організмі антитіл до вірусу, чотири навчальних заклади. Серед них – два дитячих садочки та дві школи. Обирали заклади в різних мікрорайонах – Південно-Західному, Озерній, Раково та Дубово.

 

18-20 грудня

Киев выделил 386 млн на борьбу с коронавируса - Кличко

Власти Киева в 2020 году выделили почти 386 млн грн на борьбу с коронавирусом.

Где официально можно купить елку в Киеве: список новогодних ярмарок

С сегодняшнего дня, 17 декабря, в Киеве начинают работать законные ярмарки по продаже елок
Епіфаній пояснив, чому ПЦУ хотіла зірку на ялинці, а не капелюх

Предстоятель Православної церкви України, митрополит київський і всієї України Епіфаній пояснив, що церква захищала традиції, виступаючи за зірку на ялинці на Софійській площі замість казкового капелюха.

В 10 раз выше номинала. Спиртзавод в Полтавской области продан за рекордную цену

Фонд госимущества продал Вишняковский завод Укрспирта за 234 млн грн

Кличко розповів, як відбудуться новорічні заходи в дитсадках і школах столиці

Без присутності батьків та гостей відбудуться новорічні заходи в київських школах та садочках. Про це повідомив Віталій Кличко на брифінгу столичної держадміністрації. Такі міри ухвалили, аби запобігти розповсюдженню коронавірусної інфекції в навчальних закладах. "Новорічні свята у дитячих садках та школах столиці відбудуться без присутності батьків та гостей і окремо в кожному класі чи групі.


Студенти кількох вишів виступили проти Шкарлета, прийдуть на Банкову

Студентські організації проведуть акцію протесту через призначення міністром освіти Сергія Шкарлета, студпарламенти кількох вишів виступають рішуче проти такого кадрового рішення.

"За майбутнє" може виграти у "слуг" війну за Київську облраду, - Черненко

Фракція партії "За майбутнє" у Київській обласній раді може домогтися визнання виборів голови ради недійсними. Про це у своєму блозі написав політичний експерт Олександр Черненко. Як пише експерт, представник фракції "За майбутнє" Ярослав Москаленко у Київській обласній раді подав судовий позов з вимогою визнати недійсним обрання кандидата від партії "Слуга народу" головою ради.

В центре Киева хотят построить многоуровневые паркинги (адреса)

Департамент транспортной инфраструктуры КГГА планирует обустроить многоуровневые паркинги в центре Киева.

Киевводоканал предупреждает о мошенниках с профилактическими чистками

На подъездах домов стали появляться объявления о проведении профилактических чисток стоков (ванны, раковины, унитаза) без снятия труб.

Хорватія передала захисні маски і дезінфектори клінікам в Києві

Консульство України в Хорватії передало гуманітарну допомогу по боротьбі з коронавірусною пандемією COVID-19 для медичних установ Києва. Зокрема, через посольство України в Загребі передані 15 тисяч медичних захисних масок виробництва Splendor, а також засоби дезінфекції компанії Labud, повідомив почесний консул України в Республіці Хорватія Івіца Піріч.
У Києві засяяла головна ялинка країни

У суботу ввечері на столичній Софійській площі відбулася церемонія засвічення вогнів на головній новорічній ялинці України.
100 млн грн бюджету розвитку Полтавської області: які проекти планують профінансувати у 2021 році

За проектом, бюджет Полтавської області у 2021 році становитиме 4,4 млрд грн, з яких 112,7 млн грн спрямують на будівництво через бюджет розвитку

Мільйонери та малозабезпечені депутати новообраної Житомирської міської ради. Частина 2

Житомир.info продовжує аналізувати статки депутатів новообраної Житомирської міської ради. Першу частину огляду щодо декларації членів фракцій «Сила і Честь» та «Опозиційна платформа – За життя» дивіться тут. Фракції партії «Слуга народу» складається з семи депутатів і немає жодного, який був би в попередньому скликанні міської ради.

Коментарі