Ідеї запросити Саакашвілі в Уряд. Головні новини тижня + Анонси

За останній тиждень кількість випадків коронавірусу не подвоїлася, як було у всі попередні тижні карантину в Україні. В неділю, 26 квітня було 8 617 випадків.Тиждень перед тим – 5 449.
Тим не менше, в Уряді наполягають на продовженні карантину до 11 травня. До того часу пройдуть травневі свята і день Перемоги, на які люди, особливо в містах, масово збираються.


Економіка

Рік після обраня Володимира Зеленського Президентом України
Президент на раз. Перший рік Зеленського



Зміни у владі

Про конфлікт на Донбасі і окупацію Криму

Інші теми новин

Анонси
27.04 - 10:30
Велика палата Верховного суду розгляне справу за позовом родини Суркісів до Національного банку
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Велика палата Верховного суду розглядатиме касаційну скаргу Нацбанку, Кабінету Міністрів і ПриватБанку на рішення судів нижчих інстанцій за позовом сім’ї Суркісів, які намагаються отримати остаточне рішення, що не є пов’язаними з олігархом Ігорем Коломойським. Суддя-доповідач: О. Б. Прокопенко
Мiсце проведення заходу вул. П.Орлика, 8

27.04 - 17:00
Обговорення міжнародно-правових аспектів Мінського переговорного процесу та рішення Тристоронньої Контактної Групи від 11 березня 2020 року
Спікери: Єлизавета Ясько, народний депутат України ВР IX скликання, член Комітету ВВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, голова підкомітету з питань міжпарламентського співробітництва, двосторонніх та багатосторонніх відносин, голова української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи; Роман Єделєв, асистент кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т.Шевченка, голова секретаріату ВГО "Українська асоціація міжнародного права"; Ольга Кучмієнко, адвокат, юрисконсульт в компанії Bombardier Transportation Sweden AB; Микола Юрлов, юрист "Василь Кicіль і Партнери", Арбітр Caspian Arbitration Society.
Реєстрація - https://uba.ua/ukr/events/3656/. Тел.: (096) 294-72-48, komitet@uba.ua

28.04 - 12:00
Експертна онлайн-дискусія "Медіа в час глобальних загроз: нові виклики і рішення"
Організатор: Фундація "Суспільність" за сприяння "Інтерньюз-Україна", "Детектора медіа" та Незалежної медійної ради.

Мета - експертний аналіз ринку медіа в Україні та впливу на нього особливих умов журналістської роботи, глобальних викликів пандемії та економічної кризи, а також обговорення нових можливостей і подолання загроз.

28.04 - 14:30
Відкрита дискусія "Дитинство в окупованому Криму: зі зброєю в руках та без права бути українцем"
органiзатор Крим SOS, мiсто не вказано
Відкрита онлайн-дискусія на тему: "Дитинство в окупованому Криму: зі зброєю в руках та без права бути українцем" у рамках правозахисної програми Rights Now! фестивалю DOCUDAYS UA.
Учасники: Ольга Куришко - співкоординаторка КримSOS; Ольга Скрипник - голова правління Кримської правозахисної групи; Валентина Потапова - голова Центру громадянської просвіти "Альменда", керівниця освітнього напрямку УГСПЛ.
Модераторка: Альона Луньова - адвокаційна менеджерка Центру прав людини ZMINA. Під час заходу також будуть продемонстровані фотоматеріали журналістів Аліни Смутко, Антона Наумлюка, Кримської правозахисної групи, а також відео ініціативи "Кримське дитинство".
Організатори: КримСОС, Кримська правозахисна група і ZMINA. Трансляція на сайті фестивалю - https://docudays.ua  Реєстрація - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdCUTddYTqSpE2Qgq2378SUgha5I8y4T0vnOqzjr_tfYrNd7w/viewform

28.04 - 16:00
Круглий стіл на тему "Заплановані реформи та реалії річкової галузі України"
органiзатор Асоціація "Річки України", мiсто не вказано
Круглий стіл на тему "Заплановані реформи та реалії річкової галузі України", який організовує Асоціація "Річки України" в режимі онлайн.

Під час круглого столу планується обговорити задекларовані державою заходи для розвитку річкової галузі, підсумувати відповідні результати та акцентувати на проблемах бізнесу, що працює на внутрішніх водних шляхах України.  До участі запрошуються члени Асоціації "Річки України", представники урядових структур, бізнесу, річкової галузі.
Реєстрація за тел.: (050) 387-44-23, riversukraine@gmail.com.
Організатори повідомлять технічні деталі щодо під’єднання до події

30.04 - 14:30
Дискусія на тему: "Напади на активістів: як добитися розслідування? Досвід ініціативи "Хто замовив Катерину Гандзюк?"
Дискусія на тему: "Напади на активістів: як добитися розслідування? Досвід ініціативи "Хто замовив Катерину Гандзюк?" у рамках правозахисної програми Rights Now! фестивалю DOCUDAYS UA.

Учасники: Марина Хромих, учасниця ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?"; Євгенія Закревська, адвокат родини Катерини Гандзюк; Віталій Устименко, координатор одеського "Автомайдану"; Тетяна Печончик, голова Центру прав людини ZMINA. Модераторка: Ольга Решетилова, координаторка проекту Української Гельсінської спілки з прав людини. Під час заходу також буде презентовано доповідь "Становище правозахисників та громадських активістів в Україні у 2019 році".

Організатори: Українська Гельсінська спілка з прав людини і ZMINA.
Реєстрація - https://cutt.ly/htZGaTf. Онлайн-трансляція - https://docudays.ua

07.05 - 15.05
Анти-конференція в онлайн форматі: "Життя бізнесу після кризи. Переворот свідомості"
органiзатор не вказано, мiсто не вказано
Анти-конференція в онлайн форматі: "Життя бізнесу після кризи. Переворот свідомості" за участю визнаних практиків, підприємців і експертів, які насправді знають про реальні проблеми малого та середнього бізнесу в СНД. Детальна інформація - http://ua.visotsky.club/?utm_source=kiev24  Тел.: (063) 223-95-40


Новини центральної України
21-23 квітня
Житомирська область Станом на 07 год. 22 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам лісгоспів на території ДП «Овруцьке ЛГ», «Овруцьке СЛГ», ДП «Словечанське ЛГ», щодо гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу, пеньків та деревини. Осередок горіння ДП Овруцький спец. ЛГ Виступовицьке лісництво поблизу сіл Жолудівка та Журба локалізовано.
Поліція Житомирщини почала розслідування масштабних пожеж у регіоні. Через це ініціювали низку кримінальних проваджень за кількома статтями. Серед них – навмисне знищення майна та пошкодження лісових масивів. Про це йдеться у заяві поліції . За попередніми даними, в області знищено понад 7 тис. га лісу.
Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко вручив нагородний годинник хлопцю, який зафільмував факт можливої причетності двох молодиків до підпалу трави в Київський області."Від імені міністра внутрішніх справ Арсена Авакова вручив нагородний годинник марки "Клейнод" громадянину Роману Українцю.
На Хмельниччині обмежили доступ до монастиря. Причина – спалах коронавірусу. Про це повідомляє прес-служба Летичівської райдержадміністрації . Йдеться про Свято-Преображенський жіночий монастир в селі Головчинці. Там зафіксували п'ятьох інфікованих на COVID-19. Тому доступ сторонніх людей до закладу обмежили. Двох мешканок монастиря ушпиталили до Хмельницької інфекційної лікарні.
Кроме компенсации за потерянные дома глава ОГА пообещал компенсировать погибший скот и уничтоженные сельскохозяйственные орудия
Несмотря на карантин, несколько человек требовали у здания мэрии открыть рынки, есть задержанные
Несмотря на карантин, несколько человек требовали у здания мэрии открыть рынки, есть задержанные
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак під час наради, присвяченої питанням національної безпеки та оборони країни, представив новопризначеного заступника керівника Офісу Глави держави Романа Машовця.
У той час як більшість пожеж на території чорнобильської зони відчуження та у Житомирській області вдалося локалізувати , в районі ЧАЕС тліють торфовища, що може призвести до нових пожеж.
Страшні наслідки пожеж у Чорнобильській зоні зняли з дрона. Український режисер Станіслав Капралов, який створив ролик, виклав відео на своєму YouTube-каналі . На відео зображені гектари лісу, що вигоріли дотла, і покинуті будинки.
У Хмельницькому лікарку перинатального центру та двох її пацієнток підозрюють у торгівлі людьми. Про це повідомили в Нацполіції України .
Кількість заражень коронавірусом у Почаївській лаврі, що на Тернопільщині, збільшується. Про це повідомили в обласному лабораторному центрі.
Початок асфальтування Подільсько-Воскресенського мостового переходу в Києві запланований на травень, повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.
Водій і кондуктор не пустили жінку разом з дитиною у середину салону тролейбуса, бо не хотіли отримати штраф 17 тисяч гривень
У Семенівському, Глобинському та Лохвицькому районах виникли торф’яні пожежі на загальній площі 4 га
В киевском метро, которое в ночь на 17 марта закрылось на карантин из-за коронавируса, продолжаются ремонтные работы. Так,  ремонт, который раньше проводили только ночью, теперь делают и днем, сообщает пресс-служба Киевской горадминистрации. Сообщается, что на станциях метро проводят замену путевого полотна, рельсов и электрооборудования.
В полдень 23 апреля в воздухе Киева повысились нормы  концентрации азота, серы и формальдегида. Об этом в ходе брифинга рассказал директор Укргидрометцентра Николай Кульбида
На Вінниччині майже 430 000 пенсіонерам виплатять обіцяну додаткову тисячу гривень
На Вінниччині пенсіонерам, які отримують не більше 5 тисяч гривень щомісяця, призначили одноразову грошову допомогу. Додаткову тисячу гривень нарахують майже 430 000 громадянам. Про це повідомляють у Вінницькій обласній державній адміністрації. 1 квітня Кабінет Міністрів України прийняв постанову про підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення.

Спирту та обладнання на 3 мільйони гривень. У Вінниці викрили підпільний цех Автор: Марія ЛЄХОВА April 25th, 5:45pm В області правоохоронці виявили два виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв. Одне із них працювало у Вінниці. Про обшуки на вінницькому цеху розповіли у прокуратурі області. Кажуть, що цех розмістився на території приватного підприємства. — Вилучено обладнання з виробництва
Вибухи на 48 арсеналі: 2,5 роки розслідування не дало результатів Автор: Валерій ЧУДНОВСЬКИЙ April 25th, 5:45pm Пожежа на 48 арсеналі була у вересні 2017 року. Але, чому вона сталася — досі не встановили. У Верховній Раді дорікають вінницькому СБУ, які не спромоглося встановити і причини, і обставини трагедії. Повз слідчих минув факт, що на складах арсеналу не вистачає боєприпасів
Безхатьки під час карантину: як їм живеться та хто допомагає Автор: Наталія КОРПАН April 23rd, 7:29pm Запровадження карантину суттєво ускладнює життя безпритульним. Самоізолюватись їм немає куди, а засоби захисту, за словами волонтерів, вони находять на смітниках. Як карантин вплинув на безхатченків та хто їм допомагає у час пандемії?
Почти 10% из тех, кто заболели коронавирусом в Киеве, это медики: врачи, медсестры, младший медицинский персонал. В целом, количество заболевших медиков в Киеве составляет 111 человек.
Житомирська область: Станом на 7 год. 26 квітня пожежі у лісових масивах Овруцького району локалізовані. Силами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств, щодо гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини у Виступовицькому та Словечанському лісництвах.
Триває ліквідація пожежі у Чорнобильській зоні. Тим часом у двох лісництвах Житомирській області продовжують тліти осередки пожежі. Про це інформують у Державній службі з надзвичайних ситуації, передає "5 канал". За даними ДСНС, основні зусилля спрямовані на локалізацію двох осередків: біля села Крива Гора та між населеними пунктами Рудьки та Буряківка.

Коментарі