Обмін, газові переговори і ЗеГолова ДБР. Новини останнього тижня 2019

Відбувся обмін полоненими. Чекаємо на угоду про транизит газу і вітаємо Голову ДБР від Зеленського.

27 грудня стало відомо, що Президент Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади директора Державного бюро розслідувань і відразу ж знайшов йому тимчасову заміну. Відповідний указ опублікований на сайті президента України
Тимчасовим виконувачем обов'язків директора ДБР призначений нардеп "Слуги народу" Ірина Венедиктова.
Відомо, що Венедиктова – експерт з питань реформи судової системи в команді Зеленського. На парламентських виборах 2019 року обрана народним депутатом від партії Слуга народу, №3 в списку. Також вона є голова комітету з питань правової політики в Раді IX скликання.
24 грудня Зеленський підписав закон, що підсилює повноваження директора ДРБ і дозволяє переводити слідчих прокуратури і прокурорів, які розслідували справи Майдану, до ДБР без обов'язкового проведення конкурсу, ухвалений Верховною Радою 3 грудня. У зв'язку із суттєвою зміною повноважень директора ДБР від дня набуття чинності законопроектом припиняються повноваження нинішнього глави ДБР Романа Труби та його заступників і розпочинається процес із перезапуску органу.
Труба очолив ДБР після того, як у листопаді 2017 року конкурсна комісія з проведення конкурсу на зайняття відповідної посади рекомендувала призначити його директором відомства. П'ятий президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення Труби директором ДБР 22 листопада 2017 року.


Обмін, справи Євромайдану, поїзди і ялинки
29 грудня близько 16.00 повідомили про закінчення обміну. За неофіційними даними в Україну повернулася 1 особа, а в іншу сторону поїхали 139.
В цей же тиждень по Керченському мосту відкрили залізничне сполчення. Українська сторона – засуджує і відкриває кримінальні справи.

Двоє бійців "Беркута" перед звільненням з-під варти у Апеляційному суді Києва і обміном

Поки що, безуспішні переговори про транзит газу
Росіяни перерахували борг за рішенням Стокгольмського арбітражу в обмін на зняття решти претензій НАК «Нафтогаз». Але так і не домовилися про транзит в 2020 році.


Економіка і публічні фінанси

Соціологічні підсумки

Інші важливі теми

Анонси
01.01 - 12:15
Суспільні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА транслюватимуть наживо новорічний концерт Віденського філармонічного оркестру
органiзатор не вказано, мiсто не вказано
Концерт відбудеться у "золотій залі" Віденської філармонії - найвідомішому концертному майданчику столиці Австрії. Віденський філармонічний оркестр належить до найкращих оркестрів світу.

Традиційний новорічний концерт щороку привертає увагу мільйонів глядачів із Європи та світу, а традиція незмінного святкування триває вже 80 років. У цьогорічній святковій програмі - австрійська музика кінця XVIII-XIX ст.: віденські вальси, польки, мазурки та марші родини Штраусів. Диригуватиме латвійський диригент, музичний директор Бостонського симфонічного оркестру Андріс Нельсонс.

Також цьогоріч на радість телеглядачам садівники та квітникарі Віденського міського саду створять композиції, які прикрасять "золоту залу"
Мiсце проведення заходу не вказано

08.02 - 11:00
VIІ Бандерівські читання "Націоналізм VS глобалізм: нові виклики"
органiзатор не вказано, мiсто Київ
До участі в читаннях запрошено політологів, політиків, істориків, філософів, громадських активістів, ветеранів російсько-української війни.

Захід організовується Недержавним аналітичним центром "Українські студії стратегічних досліджень".
Реєстрація до 15 січня - https://docs.google.com/forms/d/13m74LlocfZ6EOAGan0-Ru067cVz45RDWIrbC2p4oW1M/edit
Мiсце проведення заходу Хрещатик, 36


Новини центральної України 
КП «Київський метрополітен» 17 грудня за результатами тендеру замовило компанії «Riko d.o.o.» (Словенія) турнікетів на 3,03 млн євро. Про це повідомляється у системі «Прозорро» . До середини 2020 року поставлять 23 комплекти контрольного автоматичного вхідного пункту LOTTol із комплектуючими, обладнанням і софтом для 15 станцій: Героїв Дніпра, Оболонь, Почайна, Т. Шевченка…
Київрада прийняла рішення про передачу ТОВ «Старбілд» земельної ділянки для обслуговування об’єктів рекреаційного призначення на вул. Лісничій, 2 у Голосіївському районі Києва. За відповідне рішення на засіданні 19 грудня проголосувало 65 депутатів. Йдеться про три споруди площею по 8,7 кв м кожна, право власності на які «Старбілд» оформив у 2013 році.
сУ Житомирській області Служба безпеки України викрила мера м. Коростишева Івана Кохана у службовій недбалості, яка призвела до розтрати коштів міського бюджету, виділених на будівництво автомобільних доріг.
Кроме того, со 2 января будут работать пункту утилизации новогодних деревьев
В Киевстаре рассказали, какую сумму потратят на запуск 4G в киевском метро
Мобильные операторы «Киевстар», «Vodafone Украина» и lifecell планируют запустить в киевском метро сеть четвертого поколения уже летом 2020 года. В частности, на первой станции 4G должен появиться с июня 2020 года.
Будівельники працюють цілодобово і без вихідних, щоб вчасно завершити роботи і відкрити проїзд Шулявським шляхопроводом, повідомляє прес-служба мера Києва Володимира Кличка.

25-26 грудня
З початку запровадження ініціативи про надання земельних ділянок учасникам бойових дій до сьогодні, у Кіровоградській області військовослужбовці завершили процес оформлення у власність 11,67 тис. земельних ділянок.
Пенсионный фонд Украины 24 декабря завершил финансирование пенсий за декабрь 2019 года.
Уряд обере 10 міст, в яких утеплять тисячу багатоповерхівок
У наступному році Фонд енергоефективності плануєт обрати 10 пілотних міст, в яких за рік має бути утеплено 1 тис. будинків. У бюджеті на це передбачено 6,8 млрд грн.
Через нестачу коштів ремонтні роботи в Полтавській обласній філармонії зупинились. Загальну вартість її реконструкції оцінюються у 79 млн грн. З них 16,5 млн грн витрачено на реконструкцію споруди протягом 2016-2019 років, за інформацією порталу публічних фінансів Є-data.
21 грудня правоохоронці затримали 45-річного чоловіка, який зрубав 50 сосен на території Градизького лісництва, що в Кременчуцькому районі.
Мэр Киева Виталий Кличко опубликовал новое видео со строительства нового Шулявского путепровода, которое началось весной этого года.  Как рассказал Кличко, строительство новой развязки в Киеве продолжается в круглосуточном режиме, чтобы открыть мост к Новому году.
На Вінниччині запустили найбільшій в світі біогазовий комплекс Автор: Ольга БОБРУСЬ December 25th, 3:51pm Неподалік міста Ладижин, що у Вінницькій області, запустили першу чергу найбільшого в світі біогазового компексу.

27 грудня Шулявський шляхопровід за допомогою вантажівок випробували міцність – під мостом у цей час стояв мер Києва Віталій Кличко.
У новорічну ніч у Києві заборонять рух транспорту уздовж Володимирського проїзду та вулиці Володимирської (від Михайлівської до Софійської площі). Про це йдеться у відповідному розпорядженні Київської міської держадміністрації. Зокрема, рух заборонять із 20:00 31 грудня до 03:00 1 січня 2020 року, а також 1 січня – із 14:00 до 22:00.
Реконструкція якого тривала з початку 2017 року.
За 2019 рік у Києві відновлено роботу і проведено капремонти на 34 бюветних комплексах, повідомили в Київській міськдержадміністрації.
На Полтавщині деякі гральні заклади продовжували працювати підпільно — зайти можна завдяки умовним сигналам
З 20 до 26 грудня правоохоронці Полтавщини ліквідували 17 гральних закладів, ще 244 заклади припинили свою діяльність самостійно
До 15 січня ОСББ мають подати заявку на модернізацію будинків
В Україні розпочала свою роботу державна програма фонду енергоефективності. Завдання фонду — фінансова та технічна підтримка в модернізації багатоквартирних будинків ОСББ.
В Киеве со 2 января начнут работу 15 пунктов приёма ёлок на утилизацию. 10 пунктов будут работать на территориях производственных баз районных КП СЗН, и ещё 4 - на территориях усадеб лесничеств КП «Дарницкое ЛПХ», сообщает корреспондент сайта 44.ua.
В четверг, 26-го декабря, в Киеве рядом с  известной скульптурой "Ежик в тумане" на улице Рейтарской открыли инновационный экопарк с солнечными батареями, арт-деревом с подсветкой и контейнерами для сортировки мусора. На локации установили скамейки, туалеты для домашних животных, канализацию и покрытие для дорожек, в состав которых входят переработанные отходы.
Депутат обласної ради від ВО «Батьківщина» Сергій Ковердун претендує на посаду директора Комунального некомерційного підприємства «Обласний міжрайонний діагностичний центр у м. Коростені» Житомирської обласної ради. У Єдиному держреєстрі 25 грудня з’явилася електронна декларація Сергія Ковердуна.
           

Коментарі