Перша відставка у ЗеКоманді і санкції Януковичів. Головні новини тижня + анонси


Суд з Люксембрга зняв минулі санкції з Януковичів. У США опублікували стенограму першої розмови Трампа і Зеленського, а ЄС сказали, що вони не праві. У відставку пішли Голова РНБО і спецпредставник США в Україні.

Європейський суд загальної юрисдикції (Люксембург) скасував санкції, накладені на екс-президента України Віктора Януковича в 2018-2019 роках, стверджує прес-секретар сина колишнього президента Олександра Януковича Юрій Кірасир.
"Рішення Європейського суду від 24 вересня 2019 року про скасування санкцій стосовно екс-президента України Віктора Януковича за 2018-2019 рр. є підтвердженням незаконності та безпідставності їх введення органами ЄС і вагомим приводом для їх якнайшвидшого повного скасування та реабілітації В.Ф.Януковича як несправедливо потерпілого від політичних переслідувань і в Україні, і в Європейському Союзі", - написав Кірасир на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.
При цьому у своїй публікації він не уточнив, який саме Європейський суд ухвалив таке рішення. Водночас у листі, яке надійшло у розпорядження агентства "Інтерфакс-Україна", Кірасир уточнив, що відповідне рішення прийняв Європейський суд загальної юрисдикції (Люксембург).
Також Кірасир висловив переконання, що своїм нинішнім рішенням "Європейський суд остаточно підтвердив необґрунтованість раніше висунутих обвинувачень політичних опонентів В.Ф.Януковича".
Як повідомлялося, ЄС 5 березня 2014 року ввів санкції у вигляді заморожування активів щодо 18 колишніх вищих чиновників України. Санкції щорічно продовжуються, хоча з часом з-під них вийшли шестеро осіб.
В генеральній прокуратурі стверджують, що санкції проти Януковича чинні до 6 березня 2020 року, а суд скасував уже неактуальні.
«Водночас Суд загальної юрисдикції ЄС (General Court) своїм рішенням від 24 вересня 2019 року скасував Рішення Ради Європейського Cоюзу щодо санкцій Віктору Януковичу, які діяли у період з 5 березня 2018 по 4 березня 2019 року. Варто окремо відзначити, що слухання у даній справі відбулося ще 6 червня 2019 року», - повідомили в прокуратурі.
Паралельно той же суд зняв санкції ще і з сина Януковича Олександра.
У списку санкцій разом із Януковичами перебувають експрем’єр Микола Азаров, колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, Едуард Ставицький, екс-міністр освіти Дмитро Табачник, олігарх Сергій Курченко.
Так, 5 березня 2018 року Рада Європейського Союзу продовжила на рік - до 6 березня 2019 року рішення про замороження рахунків 13 осіб, визначених як винних за незаконне привласнення українських державних коштів або за зловживання службовим становищем, що призвело до втрати державних коштів України.
4 березня 2019 року в Брюсселі в рамках засідання Ради ЄС відповідно до процедури А (без обговорення) Європейський Союз продовжив ще на рік санкції (до 6 березня 2020 року) у вигляді заморожування активів 12 колишніх українських високопосадовців.

Підтримка України Євросоюзом – безпрецедентна. Так у Брюсселі відреагували на заяви президентів України та США про недостатню допомогу з боку ЄС. Про це йдеться у заяві речниці Верховного представника ЄС із закордонних справ Федеріки Могеріні – Майї Косьянчич, інформує "Радіо Свобода".
Крім допомоги сумою у понад 15 мільярдів євро від Євросоюзу, окремі його члени також надавали Україні фінансову підтримку. ЄС визначив свій рівень допомоги і співпрацює з іншими партнерами, зокрема із США, для підтримки суверенітету й територіальної цілісності України.
Головний принцип, якого дотримується Брюссель, що більше реформ, то більша підтримка ЄС, наголосила Косьянчич. Ідеться не лише про фінансову й технічну допомогу, а й про конкретні обмежувальні заходи проти Росії через її агресію на Сході України та незаконну анексію Криму.
"За п'ять років ми зібрали для України найбільший пакет підтримки в історії ЄС. Будучи переконаним прихильником України і її демократичного шляху, і, визнаючи безпрецедентні проблеми, з якими стикається Україна, і безпрецедентні зусилля з проведення реформ після Революції 2014-го року, Європейський Союз разом із європейськими фінансовими інститутами мобілізував понад 15 мільярдів євро грантів і позик для підтримки процесу реформ", – нагадала Косьянчич.


Олександр Данилюк написав заяву про відставку з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України.
В Офісі президента повідомили, що заяву Данилюк написав на ім’я президента України перед початком робочого візиту Володимира Зеленського до США, де він брав участь у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Президент розгляне її після повернення до Києва.
Сам Данилюк підтвердив інформацію щодо заяви про відставку і додав, що залишиться на роботі до рішення Президента.


Спеціальний представник Держдепартаменту США в Україні Курт Волкер теж подав у відставку. Про це повідомили The State Press. Зазначається, що Волкер подав у відставку 27 вересня після розмови з держсекретарем США Майком Помпео.
Головна причина - оприлюднена телефонна розмова президента Дональда Трампа та Володимира Зеленського та розслідування щодо американського президента. 
Також повідомляється, що ім’я Волкера було згадано у недавній скарзі співробітника розвідки США. 

Інші важливі новини

Анонси 
30.09 - 09:00

Екстремальний престур в мисливську президентську резиденцію "Залісся"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (067) 715-27-90
Екстремальний престур в мисливську президентську резиденцію "Залісся", яка функціонує незаконно вже 10 років, і на яку незаконно 10 років виділяються гроші з держбюджету. В держрезиденції масово вирубується ліс і проводяться полювання для обраних. Екологи вимагають створити тут національний природний парк. Організатори: ГО "Київський еколого-культурний центр", ГО "Жива планета", ГО "Суспільний захист громадян".

Для журналістів, які не мають авто, буде організовано підвезення. Прохання мати взуття для пересування по лісу.

Збір біля супермаркету "Новус" (Київ, вул. Г. Хоткевича, 1-А, ст. м. "Чернігівська")

Акредитація (обов’язкова)

Мiсце проведення заходу ст. м. "Чернігівська" [Збір біля супермаркету "Новус"]

Регіональний семінар-тренінг "Гібридна агресія РФ в Україні: розпізнати та попередити"
мiсто Краматорськ
До участі запрошуються представники місцевих ЗМІ, громадських організацій, військових та органів влади Донецької, Луганської, Сумської та Дніпропетровської областей.

Серед тренерів: експерти у сфері євроатлантичної інтеграції та протидії інформаційним загрозам Урядового Офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Держкомтелерадіо, наукові співробітники Національного інституту стратегічних досліджень, представники Національного демократичного інституту.
Тел.: (067) 315-59-08, (073) 164-97-06, Snegovaya.Julia@euromediacompany.com
семінар, суспільство

Мiсце проведення заходу бульв. Краматорський, 41 [бізнес-цент SA&GA]

30.09 - 10:00

Підготовче судове засідання стосовно голови Державної аудиторської служби
мiсто Київ
Голова Держаудитслужби обвинувачується у недекларуванні майна на 7,5 млн гривень
засідання, правопорядок

Мiсце проведення заходу Вищий антикорупційний суд [зала 6]

30.09 - 10:00

"Пам'ятки Криму - сучасний стан культурної спадщини України". Презентація спеціального номеру журналу
органiзатор Міністерство інформаційної політики України, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: anna@ukrinform.com

Довідково. "Пам’ятки Криму – сучасний стан культурної спадщини України" виходить у межах проєкту ГО "Кримський центр ділового і культурного співробітництва "Український дім" за підтримки Українського культурного фонду.

У спеціальному журналі провідні українські фахівці розглядають найгостріші проблеми захисту культурної спадщини України на території тимчасово окупованого Кримського півострова, серед яких – доля "скіфського золота" з кримських музеїв, загроза втрати Бахчисарайського палацу і Херсонесу внаслідок російської окупації, використання Росією української культурної спадщини у війні проти України.

Також на шпальтах журналу представлено моніторинг Міністерства з питань тимчасово окупованої території  щодо порушення міжнародного гуманітарного права, збереження культурної спадщини на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя.


Контактний телефон Прес-центру: (044)  299-03-32

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ

Мiсце проведення заходу Укрінформ [Зала 2]

30.09 - 10:00

ІІ Експертний форум е-демократії 2.0: quality matters у форматі стратегічної сесії
органiзатор Міністерство цифрової трансформації України , мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: redfoxeshelen@gmail.com, (097) 919-54-12
ІІ Експертний форум е-демократії 2.0: quality matters у форматі стратегічної сесії, що має на меті об'єднати ключових стейкхолдерів у сфері електронної демократії для вироблення спільної позиції щодо законодавчого порядку денного на шляху підвищення якості громадської участі, розвитку народовладдя та е-демократії в Україні.

Організатори: Комітет Верховної Ради України з питань цифрової трансформації, Міністерство цифрової трансформації України, Ministry of Foreign Affairs Republic of Latvia, ManaBalss.lv та Центр Розвитку Інновацій.

Під час форуму відбудеться презентація результатів Індексу місцевої е-демократії 2.0 та ТЗ Платформи для публічних консультацій КМУ (Громадянське суспільство і влада)


Мiсце проведення заходу Майдан Незалежності, 18/2 [Spaces БЦ "Майдан Плаза", 2-й поверх]

30.09 - 11:00

Акція на захист спрощеної системи оподаткування, за ветування законопроектів 1053-1 та 1073, проти насильного запровадження РРО
мiсто Київ
Організатор: ВГО "Союз захисту підприємництва"
акція, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Банкова, 11 [ біля Офісу Президента України]

30.09 - 12:00

Поза релігією: дослідження російської пропаганди щодо української автокефалії
органiзатор ГО «Інтерньюз-Україна», мiсто Київ

Презентація видання "Поза релігією: що медіа у Вірменії, Грузії, Молдові та Україні повідомляють про автокефалію українського православ’я".


Учасники: Ростислав Павленко - народний депутат України, колишній радник Президента України Петра Порошенка; Андрій Кулаков - програмний директор ГО "Інтерньюз-Україна"; Віталій Рибак - аналітик ГО "Інтерньюз-Україна"; Борис Навасардян - президент Yerevan Press Club (Вірменія); Нугзар Суарідзе - старший програмний менеджер Journalism Resource Center (Грузія); Надін Ґоґу - виконавча директорка Independent Journalism Center (Молдова).


Реєстрація за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdc4IMY6tfwzIzOzUdgA_gw3CyKwZEM02d_5gdGhnuiQl1CYA/viewform


Facebook-подія: https://www.facebook.com/events/1454012411429776/


Додаткова інформація за тел.: 063 631 96 95, e-mail: nushchapivska@internews.ua (Надія Ущапівська).


Контактний телефон Прес-центру: (044)  299-03-32


Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ


Мiсце проведення заходу Укрінформ

30.09 - 12:30

Про День усиновлення в Україні
органiзатор Міністерство соціальної політики України, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: anna@ukrinform.com

Спікери: Юлія Соколовська - міністр соціальної політики України; Микола Кулеба – Уповноважений Президента України з прав дитини; Леонід Лебедєв – голова Благодійного Фонду "Зміни одне життя – Україна".

Довідково. В Україні відзначають День усиновлення 30 вересня, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення згідно з Указом Президента від 27 листопада 2008 року.


Контактний телефон Прес-центру: (044)  299-03-32

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
пресконференція, суспільство

Мiсце проведення заходу Укрінформ [Зала 1]

30.09 - 13:00

Нові законопроекти для бізнесу: яка з них користь та для чого вони потрібні
мiсто Київ
Учасник: Руслан Соболь - голова Асоціації власників малого та середнього бізнесу.
Тел.: (073) 732-41-02, press@informator.ua
пресконференція, реформи

Мiсце проведення заходу вул. Басейна, 2-А [БЦ "Арена-сіті", 2-й поверх, офіс В13]

30.09 - 16:00

"7 чудес України: малі батьківщини великих українців". Презентація проєкту
органiзатор Фонд Миколи Томенка "Рідна країна", мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: anna@ukrinform.com


Учасники: Микола Томенко – засновник Фонду "Рідна країна"; представники оргкомітету Всеукраїнської акції "7 чудес України".

Коротко. Учасники заходу презентують VI етап проєкту "7 чудес України: малі батьківщини великих українців".

Мета акції - розповісти про відомих людей  та їх рідний край.

Нагадаємо, що Фондом "Рідна країна" були проведені конкурси: "7 історико-архітектурних чудес України", "7 природних чудес України", "7 чудес України: замки, фортеці, палаци", "7 чудес Києва", "7 чудес України: історичні міста та містечка". За підсумками V етапів акції знято 50 фільмів.

Контактний телефон Прес-центру: (044)  299-03-32


Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ


Мiсце проведення заходу Укрінформ [Зала 2]

30.09 - 18:30

Громадське обговорення законопроектів про столицю
мiсто Київ
Громадське обговорення законопроектів про столицю, котрі на наступному тижні будуть розглядатися Верховною Радою. Ініціатори - Ігор Луценко, Наталія Новак (керівники між фракційного об’єднання "За Київ" у 8-му скликанні парламенту) та громада Протасового яру.

Вхід вільний. Тел.: (067) 467-62-53
обговорення, суспільство

Мiсце проведення заходу Хрещатик, 36 [КМДА, Колонна зала]

01.10 - 09:30

Kyiv Smart City Forum 2019
мiсто Київ
Kyiv Smart City Forum 2019 - одна з головних подій Східної Європи та унікальне місце зустрічі для екосистеми розумних міст.

Серед головних тем - світові тренди побудови smart city, інтелектуальні транспортні системи, розумне міське планування, електронна демократія та блокчейн-технології, креативна економіка й освіта, екологія та енергоефективність.

Понад 60 спікерів з України, США, Німеччини, Іспанії, Великої Британії, Швейцарії, Нідерландів. Успішний досвід розбудови міського простору. Понад 3000 учасників. Виставкова зона з рішеннями світових компаній-лідерів. Тест-драйв електротранспорту на вертолітному майданчику.
Реєстрація - з 8.30. Акредитація ЗМІ - http://forum.kyivsmartcity.com/media

Мiсце проведення заходу Паркова дорога, 16-А [КВЦ "Парковий"]

01.10 - 09:30

Другий щорічний форум "Виконання рішень національних судів в Україні"
мiсто Київ
Проводить: Асоціація правників України спільно з проєктом Ради Європи "Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини", який фінансується Фондом з прав людини.

Учасники: представники законодавчої, виконавчої та судової гілок влади України; представники громадських та міжнародних організацій, посольств; представники та експерти Ради Європи. Відкриття заходу: Ірина Венедіктова - голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики; Денис Малюська - міністр юстиції України (узгоджується); Олена Литвиненко - заступниця голови Офісу Ради Європи в Україні; Андрій Кавакін - координатор проєкту Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи; Ірина Сербін - голова Комітету з конкурсного права ВГО "Асоціація правників України". Київ, бульв. Т.Шевченка/вул. Пушкінська, 5-7/29, . Реєстрація - з 9.00. Реєстрація обов'язкова. Конт. тел.: (044) 492-88-48, branches@uba.uaПроводить: Асоціація правників України спільно з проєктом Ради Європи "Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини", який фінансується Фондом з прав людини. Учасники: представники законодавчої, виконавчої та судової гілок влади України; представники громадських та міжнародних організацій, посольств; представники та експерти Ради Європи. Відкриття заходу: Ірина Венедіктова - голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики; Денис Малюська - міністр юстиції України (узгоджується); Олена Литвиненко - заступниця голови Офісу Ради Європи в Україні; Андрій Кавакін - координатор проєкту Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи; Ірина Сербін - голова Комітету з конкурсного права ВГО "Асоціація правників України".
Реєстрація - з 9.00. Реєстрація обов'язкова. Конт. тел.: (044) 492-88-48, branches@uba.ua


Мiсце проведення заходу бул. Т. Шевченка/вул. Пушкінська, 5-7/29 [Premier Palace Hotel]

01.10 - 11:00

Засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) ВРУ, 1 жовтня
мiсто Київ
Вхід за картками акредитації через 9-й під’їзд
засідання, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 5 [конференцзала]

01.10 - 13:00

Практичний семінар-консультація для представників закладів охорони здоров'я міста Києва з питань підготовки до укладення договору з НСЗУ
мiсто Київ
Проводять: постійна комісія Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту разом із Національною службою охорони здоров'я
семінар, суспільство

Мiсце проведення заходу Хрещатик, 36 [4-й поверх, сесійна зала]

02 ЖОВТНЯ 2019, 10:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України

З 2 до 4 жовтня Верховна Рада України працює у режимі пленарних засідань
З 2 до 4 жовтня Верховна Рада України працює у режимі пленарних засідань відповідно до порядку денного Другої сесії Верховної Ради України ІХ скликання (м.Київ, вул. Грушевського, 5, сесійна зала).
Вхід представників ЗМІ за картками акредитації через 1-й під’їзд

02.10 - 11:00

Пресконференція, присвячена старту Big Data School 4.0 від Київстар
мiсто Київ
Київстар вчетверте відкриває набір на безкоштовний курс навчання для талановитих математиків, аналітиків та всіх, хто цікавиться темою Big Datа.

Спікери: Андрій Желєзняк, директор з аналітичних продуктів та сервісів "Київстар"; Костянтин Вечір, в.о. директора з розвитку бізнесу на корпоративному ринку "Київстар"; Олег Волошко, начальник відділу розвитку дата продуктів Київстар, куратор проекту Big Data School.

Реєстрація до 14.00 1 жовтня - a.litvyak@pr-service.com.ua

Тел.: (067) 220-50-09, Yuliya.dalevin@kyivstar.net
пресконференція, суспільство

Мiсце проведення заходу провулок Ярославський, 1/3, HUB 4.0 [HUB 4.0, зала Evolution]

03.10 - 08:00

Міжнародна конференція "Як домовитися з минулим? Пам'ять у світі постправди" про відносини сучасного та історії
органiзатор Центр досліджень визвольного руху, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: http://bit.ly/2l0GE2n
Організатори: Центр досліджень визвольного руху, Представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні та Міжнародний фонд "Відродження".

В обговоренні візьмуть участь українські, американські, польські, грузинські, словацькі дослідники, журналісти, письменники, політики, дипломати та інші люди, які в тому чи іншому форматі працюють з цією сферою.

Спікери конференції: Оксана Забужко, Девід Саттер (США), Лукаш Камінський (Польща), Гіоргі Канделакі (Грузія), Ізабелла Хруслінська (Польща), Матуш Корба (Словаччина) (tbc), Володимир В'ятрович, Олена Стяжкіна, Йосиф Зісельс, Костянтин Сігов, Андрій Когут, Вахтанг Кіпіані, Зураб Аласанія, Ростислав Держипільський, Ярина Ясиневич, Оксана Романюк, Ярина Цимбал, Іван Козленко, Олена Гусейнова, Ольга Духніч, Ігор Розкладай, Микита Потураєв (tbc).
Програма - https://docs.google.com/document/d/1Ch9n1L2tkc_1gqb4lPmiA-V0p9JAQEUsAkAX31OMfDU/edit
Реєстрація обов'язкова - http://bit.ly/2kUINfY

Акредитація ЗМІ - http://bit.ly/2l0GE2n, (063) 647-21-15. Довідки: history@cdvr.org.ua

Деталі - https://www.facebook.com/events/2594465063970932/
конференція, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Ярославів Вал, 22 [Radisson Blu, конференцзала]

03.10 - 14:00

Творча зустріч народних депутатів України з письменником Сергієм Жаданом
мiсто Київ
Творча зустріч народних депутатів України з письменником, публіцистом, перекладачем, автором романів "Інтернат", "Ворошиловград" та численних збірок поезії та публіцистики Сергієм Жаданом. Зустріч відбуватиметься в рамках проекту КНИЖКОВИЙ КЛУБ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ "САМІТ З КНИГОЮ". Проєкт розпочався презентацією книги польського письменника, автора світового бестселера "Самотність у мережі" Януша Вишневського, який привіз до України свій новий роман "Зміщення спектра".

Книжковий клуб Верховної Ради України, ініційований фракцією Політичної партії "Слуга Народу", працюватиме щочетверга о 14.00 кожного пленарного тижня. Народні депутати України спілкуватимуться з кращими письменниками та філософами сучасності.
Вхід за картками акредитації через 1-й під'їзд
зустріч, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 5 [конференцзала]

04.10 - 06.10
Всеукраїнський молодіжний форум "Крим очима молоді"
органiзатор Міністерство молоді та спорту України, мiсто не вказано
Всеукраїнський молодіжний форум "Крим очима молоді", який об’єднає молодь із різних куточків України, представників профільних інституцій та партнерських організацій.

Організатори: Міністерство молоді та спорту України спільно з Всеукраїнський молодіжний центр та Меджлісом кримськотатарського народу. Офіційне відкриття форуму - 5 жовтня, об 11.00 (реєстрація - з 10.00).
Київ. Тел.: (068) 373-78-50, (063) 683-42-77, auyouthcenter@gmail.com з темою "Крим очима молоді"

04.10 - 09:00

European Circular Economy Forum - Європейський форум з кругової економіки
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: rethinkua@gmail.com
За підтримки провідного ЕКОбанку України - Укргазбанку, вперше бізнес, інноватори, державний та недержавний сектор об'єднаються заради впровадження в Україні принципів кругового дизайну, екологічності та відповідального управління ресурсами. Організатор - громадська організація ReThink, партнери UDP Renewables та Посольство Нідерландів в Україні

У заході візьмуть участь представники ЄС, Делфтського Технологічного університету, Університету Вахенінхен, Амстердамського Інституту Передових Міських Рішень, співзасновники та управлінці інноваційних компаній та стартапів із західної Європи й України.

Програма - www.ecef.in.ua
форум, економіка

Мiсце проведення заходу вул. Дорогожицька, 3 [інноваційний парк UNIT, велика зала]

05.10  (12:00)-06.10
Традиційний фестиваль українсько-грузинської дружби "Тбілісоба на Андріївському узвозі"
мiсто Київ
Традиційний фестиваль українсько-грузинської дружби "Тбілісоба на Андріївському узвозі", за підтримки Посольства Грузії в Україні.

У програмі: виступи артистів із Грузії та України, виставки, майстер-класи, літературні читання, квартал грузинської кухні, вікторина "Я люблю Грузію".
Подія у ФБ - https://www.facebook.com/tbilisoba.kiev/ 
фестиваль, культура

Мiсце проведення заходу Андріївський узвіз

07.10 - 18:00

Зустріч із відомим українським письменником Сергієм Жаданом у рамках проєкту "Культурна дипломатія"
мiсто Київ
Сергій Жадан - український поет, прозаїк, перекладач, громадський активіст. Автор романів "Депеш Мод", "Ворошиловград", "Месопотамія", "Інтернат", поетичних збірок "Цитатник", "Ефіопія", "Життя Марії", "Тамплієри", "Антена" та ін. Літературні твори Сергія Жадана одержали численні національні та міжнародні нагороди, були перекладені більш як двадцятьма мовами, зробивши автора одним з найвідоміших сучасних українських письменників. Сергій Жадан є також активним організатором літературного життя України та учасником мультимедійних мистецьких проєктів. 2017-го року заснував "Благодійний фонд Сергія Жадана". Під час зустрічі буде можливість особисто поставити запитання Сергію Жадану та отримати автограф автора.
Дипломатична академія України ім. Г.Удовенка при МЗС України
Реєстрація - з 17.30. Реєстрація обов'язкова - https://forms.gle/kgKj7GHB2bjGu2gY9
зустріч, культура

Мiсце проведення заходу Дипломатична академія України

12.10 - 14.10
Перший український ярмарок конопляних товарів "Конопляний Ярмарок"
мiсто Київ
30 вітчизняних компаній представлять різноманітні вироби з конопель, а запрошені на конференцію спікери поділяться досвідом щодо найновіших досліджень, декриміналізації та застосування медичного канабісу для лікування багатьох хвороб, новацій у галузі промислового коноплярства.

Захід відбудеться за підтримки Української Конопляної Асоціації та Інституту луб'яних культур Національної академії аграрних наук України.

Окрім виставкового майданчику, протягом трьох днів відбуватиметься конференція, під час якої перед гостями виступлять 27 українських і зарубіжних експертів: науковці, медики, юристи, представники громадських організацій та освітяни з інформацією про сучасні дослідження канабіноїдів, декриміналізацію конопель, медичний канабіс, а також коноплярство як галузь сільського господарства.
Сайт ярмарку - https://cannafair.info/ Вартість: 100 грн. за день. Контакти: contact@cannafair.info, (099) 777-11-37
ярмарок, суспільство

Мiсце проведення заходу просп. Перемоги, 40-Б [ВЦ "АККО Інтернешнл"]

14.10 - 13:00

Традиційний Марш УПА "Захистимо українську землю!"
мiсто Київ
Традиційний Марш УПА "Захистимо українську землю!" на свято Покрови Пресвятої Богородиці на честь 77-річчя створення Української Повстанської Армії.

Захід розпочнеться урочистим мітингом біля пам'ятника Тарасові Шевченку, після чого учасники маршу пройдуть центральними вулицями Києва. Головна вимога цьогорічного маршу - не допустити втрати територіальної цілісності та державного суверенітету України ні через реалізацію "формули Штайнмаєра", ні через розпродаж землі й пограбунок українців олігархами та чужоземним капіталом.
Контакти: presa@svoboda.org.ua, (096) 785-36-50. Сторінка події - https://www.facebook.com/events/380259106255977/


Мiсце проведення заходу пам'ятник Т.Шевченку-Київ


Новини центральної України
23-24 вересня
У Києві невідомий повідомив про замінування Південного мосту
Інститут демографії та соціальних досліджень Національної академії наук України проведе пробний перепис населення в Оболонському районі Києва і Бородянському районі Київської області, повідомила директор установи Елла Лібанова в інтерв'ю ZN.UA.
Кінотеатр "Київ" програв позов проти Київської міськдержадміністрації
ПрАТ "Київобленерго" на вимогу постачальника ТОВ "Київська обласна енергопостачальна компанія" має намір 23-25 вересня відключити від електропостачання 21 об'єкт у Київській області через борги.
Так ОАСК повністю задовольнив адміністративний позов "Дайтона Груп"
Дмитрий Давтян заявил, что узнал о желании главы КГГА отправить его в отставку из новостей
В столице будет 0...-2 градуса, а в Тетереве и Барышевке прогнозируют -3...-5 градусов
Організатори створення 1183-метрового вінка оберегу думають над варіантами його перероблення
13 октября в Киево-Святошинском и Макаровском районах Киевщины состоится велогонка "Осень Киевщины 2019". Об этом сообщает пресс-служба КОГА. Общая протяженность маршрута составит 96 км. В данной велогонке предусмотрены две категории участников: «Sport» - для опытных участников  и «Open» - для всех желающих велосипедистов.
Директор департаменту регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації Євген Кульчицький звільнився з посади. Декларацію перед звільненням він подав 20 вересня 2019 року. «Звільнився за угодою сторін з 20 вересня», - сказав 23 вересня у телефонному коментарі Житомир.info Євген Кульчицький.
  
25-26 вересня
Представник Уповноваженого ВРУ з прав людини північних областях Глєб Малютін та співробітники Департаменту моніторингу економічних прав Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини здійснили візит до Вільнянської сільської ради Ма`карівського району Київської області.
Псевдоминеру столичного ТРЦ, что в Шевченковском районе Киева, присудили пятилетней срок тюремного заключения с испытательным сроком в 2 года. Об этом сообщает отдел коммуникаций ГУ Нацполиции в Киеве.  Мужчина сам позвонил к правоохранителям и сообщил о минировании ТРЦ.
Для обслуживания дополнительных рейсов Борисполь временно расконсервировал терминал "В"
Google, Lexus і "Чорнобиль": Київ перетворюється на Мекку кліпмейкерів
За два роки попит на відеозйомки серед київських локацій зріс удвічі і продовжує рости. На місто звертають увагу міжнародні компанії, повідомляє "Інтерфакс–Україна" із посиланням на КМДА. "2010 року звернень щодо проведення зйомок у столиці як від вітчизняних, так і від іноземних компаній було 187.
Рух швидкісного трамвая на Борщагівській гілці в Києві відновлять до 1 жовтня, повідомив мер Віталій Кличко.
У чиновників, які керують освітою на Полтавщині помітно виросли зарплати. Однак, їм не вистачає коштів на життя і вони пишуть заяви, щоби отримати по 700 гривень допомоги від міста.
Масштабные заторы сковали движение на улицах в Киеве вечером в четверг, 26-го сентября. Об этом сообщает корреспондент сайта 44.ua. Как показывает карта Google, по состоянию на 18:00, город "погруз" в пробках на левом берегу. Сейчас затор сковал движение на бульваре Шевченко, ул. Саксаганской, Жилянской, Большой Васильковско и Большой Житомирской.
Вечером в четверг, 26-го сентября, в Киеве ограничат проезд транспорта по путепроводу на пересечении улиц Саперно-Слободская-Бойчка-Стратегического шоссе. Об этом сообщает пресс-служба "Киевавтодора". Сообщается, что на путепроводе будут проводить противоаварийные работы. Проезд автомобилей по путепроводу в сторону Выдубичей ограничат до 07:00 понедельника, 7-го октября.
Світловики вимушені будуть відключити потужності водоканалу від подання електроенергії через борги
Державний проект має повністю або частково компенсувати лікарські засоби для хворих на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та діабет ІІ типу
Українською мовою звучать 53% пісень, які є в ротації на регіональних і місцевих радіостанціях. Про це свідчать результати моніторингу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо дотримання радіомовниками законодавчих вимог квотування україномовної пісні і мови ведення передач, озвучені під час прес-конференції 25 вересня членом Національної ради Максимом Онопрієнком.
Антимонопольный комитет (АМКУ) обязал Киевскую городскую госадминистрацию (КГГА) вернуть незаконную государственную помощь в размере 35 млн грн.

27-29 вересня
Від початку запровадження ініціативи про надання земельних ділянок учасникам бойових дій до сьогодні, у Кіровоградській області військові завершили процес оформлення у власність 11,3 тис. земельних ділянок загальною площею майже 21,4 тис. гектарів. Найбільшу кількість ділянок військовослужбовцям надали у Новомиргородському (2 201 – площею майже 4,33 тис. га)…
Від часу запровадження електронної послуги з онлайн-реєстрації земельних ділянок до структурних підрозділів Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області надійшло 60 618 заяв, сформованих інженерами-землевпорядниками в режимі он-лайн. На сьогодні фахівці опрацювали 60 111 заяв, за якими зареєстрували 50 357 земельних ділянок, у тому числі 24 800 – з початку 2019 року.
Киевские власти озвучили точную дату, когда в столице начнется отопительный сезон.  Как рассказал журналистам первый заместитель главы КГГА Николай Поворозник, сезон теплых батарей в жилых домах Киева стартует уже в понедельник, 30-го сентября, передает корреспондент сайта 44.ua.
В Киеве на взятке задержали частного исполнителя, которая требовала 1000 долларов за вынесение постановления о прекращении исполнительного производства и удаления данных мужчину из реестра должников. Об этом сообщает отдел коммуникации столичной полиции. 
Киевская полиция разоблачила на столичной Оболони подпольное казино, участники которого регистрировались на игру в мобильном приложении. Об этом сообщает отдел коммуникаций ГУ Нацполиции в Киеве. По информации правоохранителей, подпольное казино работало на втором этаже в здании по улице Героев Днепра.
В результаті вибуху, що стався в одному з цехів, постраждало 10 працівників. Два з яких перебувають в реанімації.Повідомлення про подію надійшло до Сумського відділу поліції сьогодні о 10.51. За вказаною адресою виїхали керівництво ГУНП області, слідчо-оперативна група, криміналістична лабораторія ГУНП.
"Киевводоканал" запустил бесплатное мобильное приложение, с помощью которого можно заказывать услугу опломбирования и поверки счетчиков, оплачивать услуги и передавать показания.
Міністерство інфраструктури разом з "Укрзалізницею" планують передати в концесію залізничний вокзал міста Києва
До Умані вже прибуло понад 20 тисяч прочан з восьми країн світу. Грубих порушень публічного порядку не допущено, інформує пресслужба Національної поліції України в Черкаській області. В місті Умань продовжуються масові заходи з нагоди святкування паломниками-хасидами Рош-га-Шана — Нового 5780 року за іудейським календарем.
За результатами проведеного органами державної статистики обстеження робочої сили, у І півріччі 2019 року забезпечували пропозицію робочої сили на ринку праці Чернігівської області 483,9 тис. осіб у віці 15 років і старше.

Коментарі