Штаби Тимошенко і Порошенко підкуповують виборців. Головні новини 18-24 лютого + Анонси


Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань 21 лютого обшукували приміщення штабу кандидата в президенти від партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко в Запорізькій області. Нардепа Руслана Богдана підозрюють в організації схеми втручання у вибори президента.
Пізніше Рябцев повідомив, що у співробітників штабу вилучають особисті речі та агітпродукцію штабу Тимошенко.
"Відбирають особисті речі в т.ч. членів сім'ї. На моїх очах у трирічної дитини відібрали телефон. Слідчий ДБР вилучає агітпродукцію Юлії Володимирівни. Фактично правоохоронні органи працюють на штаб чинного президента", - написав він.
В поліції Запорізькій області повідомили, що проводить обшуки ДБР.
"Це проводить ДБР. Питання до них. Я не можу коментувати цю інформацію", — сказали в прес-службі, пише "Українська правда".
В ДБР в свою чергу підтвердили обшуки в Запорізькій області, проте категорично відмовилися коментувати, за скількома адресами вони проходять і чи пов'язані вони з "Батьківщиною" або Тимошенко.
"Певні слідчі дії тривають. Незабаром у нас буде інформація з цього приводу про обшуки і про те, в рамках якого кримінального провадження вони проходили", — відповіли в прес-службі ДБР.
Члени піраміди повинні були забезпечити визначену кожному кількість голосів на користь окремого кандидата, кажуть в СБУ.


"За щомісячну грошову нагороду найняті місцеві жителі повинні були забезпечити голосування на користь окремого кандидата визначеної кожної кількості виборців. Керівник організації - один із нардепів. Інші організатори інтегровані в російський політикум, працювали у РФ та сприяли анексії Криму", - заявив під час брифінгу голови СБУ Віктор Кононенко.
Лідерка "Батьківщини", кандидат у президенти Юлія Тимошенко назвала" провокаціями" дії СБУ. За її словами, команда "Батьківщини" буде захищати в суді честь і гідність Богдана. "Ми будемо відстоювати чесне ім'я пана Богдана, це гідні, гідні люди, які разом зі мною борються з корупцією в країні", - додала Тимошенко.
За її словами, розслідування СБУ щодо Богдана є "політичним переслідуванням" з боку "органів, підконтрольних Порошенку".
В той же час, сторону кандидата Порошенка на всіх рівнях звинувачують у використанні адмінресурсу і грошей платників податків на безплатні грошові допомоги, які теж можна вважати підкупом. Ще були приклади, коли в приміщеннях  соратника Порошенка мажоритарника з Чернігова Сергія Березенка роздавали гроші.
Розголошення фактів підкупів з боку Порошенка, здається, менше. Найскандальніше це зробив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв’ю «Дзеркалу тижня». Березенко, як наслідок, був змушений коментувати і звинувачувати Авакова у сприянні Тимошенко.
Останні два тижні показують розкол в правоохоронних органах, який їх працівники заперечують. СБУ, Генпрокуратура і Державне бюро розслідувань підігрють Порошенкові, а поліція Тимошенко.

Більше важливих новин про вибори Президента




Анонси
26 ЛЮТОГО 2019, 10:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
З 26 лютого по 1 березня відбуватимуться пленарні засідання Верховної Ради України


З 26 лютого по 1 березня відбуватимуться пленарні засідання Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5, сесійна зала).
Вхід за картками акредитації через 1-й під’їзд

АНОНС СУДОВИХ ЗАСІДАНЬ У КРИМІНАЛЬНИХ ПРОВАДЖЕННЯХ З 25.02.2019 ПО 01.03.2019 РОКУ



Акредитація на прес-конференцію cпеціального представника США в НАТО Курта Волкера, що відбудеться 26 лютого
мiсто не вказано
Інформація щодо акредитації: KyivPress@state.gov
  До 17.00 25 лютого - Акредитація на прес-конференцію cпеціального представника США в НАТО Курта Волкера, що відбудеться 26 лютого. Акредитуватися за посиланням: KyivPress@state.gov


Мiсце проведення заходу не вказано

25.02 - 11:00

 Презентація нової інформаційно-аналітичної системи "Вибори-2019" за участю керівництва МВС
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: pressa@mvs.gov.ua

Прибуття о 10.15. Акредитація до 19.00 24 лютого за ел. поштою: pressa@mvs.gov.ua (ПІБ, серія та номер паспорту, редакційне посвідчення).

Конт. тел.: (063) 932-01-00


Мiсце проведення заходу вул. Богомольця, 10

25.02 - 12:00

Прес-конференція на тему: "Проти Путіна і за вільну Росію?"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 253-54-74
Учасник: Ольга Курносова - опозиційний політичний та громадський діяч, політичний мігрант, яка проаналізує, чи змінило російське суспільство вбивство відомого політика Боріса Нємцова (27 лютого 2015 р.), марш пам'яті, чи боїться російська влада тіні політика, кому з опозиціонерів вдається продовжити справу Нємцова в умовах режиму Путіна


Мiсце проведення заходу вул. Шовковична, 8/20 [пресс-центр]

25.02 - 14:00

Нарада під головуванням в.о. Державного секретаря Гаврилюк О.С. за участю громадськості з питань оцінки корупційних ризиків
мiсто Київ
Нарада під головуванням в.о. Державного секретаря Гаврилюк О.С. за участю громадськості з питань оцінки корупційних ризиків та здійснення заходів щодо їх усунення у діяльності Міністерства екології та природних ресурсів України 


Мiсце проведення заходу вул. В. Липківського, 35 [кім. 420]

25.02 - 15:00

Прес-конференція "Актуальні цифри: електоральні уподобання українців"
мiсто Київ
Учасники: Артем Горбенко - координатор дослідницьких проектів Українського соціологічного порталу; Микола Спірідонов - політичний консультант. Під час прес-конференції буде презентовано результати нового дослідження Українського соціологічного порталу, щодо готовності українців прийняти участь у виборах Президента 31 березня 2019 року, оцінки реформ та роботи Президента і Прем'єр-міністра, відчуття та бажання змін.
Тел.: (073) 732-41-02, press@informator.ua


Мiсце проведення заходу вул. Басейна, 2-А [БЦ "Арена-сіті", 2-й поверх, офіс В13]

26.02 - 11:00

Презентація унікального досвіду - проекту "Децентралізація: реформування освіти на місцевому рівні"
мiсто Київ
Презентація унікального досвіду - проекту "Децентралізація: реформування освіти на місцевому рівні", який був реалізований у 5 пілотних областях - Чернігівській, Волинській, Херсонській, Одеській та Луганській.

Спікери: Ребекка Лохна - перший секретар посольства Великої Британії в Україні; Світлана Яворська - координатор програм, посольство Великої Британії в Україні; Наталія Дрозд - керівник проекту, ГО Центр "Доброчин"; Ірина Гайдучик - експерт проекту, ГО "Волинський Інститут Права"; Олександр Підгорний - експерт проекту, ГО "Чернігівський Центр Прав Людини"; Тетяна Кіріллова - експерт проекту, ГО "Громадська ініціатива Луганщини"; Артем Чайковський - експерт проекту, ГО "Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень"; Олександра Калашнікова - експерт проекту, ВГО "Асоціація сприяння самоорганізації населення".

Контакти: ndrozd08@gmail.com, + 38 0462 677181, (050) 382-85-90, dobrochyn@cn.relc.om. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями


Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4 []

26.02 - 11:00

мiсто Київ
Розширене засідання Комітету підприємців малого та середнього бізнесу при ТПП України у формі круглого столу на тему: "Ефективні інструменти для виходу українського малого і середнього бізнесу на ринки Європейського Союзу".
засідання, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. В.Житомирська, 33 [ТПП України, к. 401]

27.02 - 09:00

V Міжнародний форум "Окупований Крим: 5 років опору"
органiзатор Міністерство інформаційної політики України, мiсто Київ
V Міжнародний форум "Окупований Крим: 5 років опору", присвячений 5-й річниці тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Учасників форуму буде нагода відвідати виставку "Дивовижні історії Криму", яка діятиме в цей час в Мистецькому Арсеналі.

Виставка триватиме з 26 лютого до 5 травня 2019 року (26-27 лютого вхід безкоштовний).
Реєстрація до 20 лютого за тел.: (050) 662-22-75, sinenko@mip.gov.ua
форум, суспільство

Мiсце проведення заходу Мистецький Арсенал

27.02 - 16:00

Батл за участі двох експертних команд на тему: "Україні потрібен президент чи канцлер?"
мiсто Київ
Організатори: ПрАТ "Картель"; "Ділова столиця". Запрошені учасники: Сергій Соболєв - народний депутат України; Геннадій Друзенко - юрист-конституціоналіст; Костянтин Матвієнко - політичний експерт; Віталій Бала - політолог. Видання "Ділова столиця" у 2018 році започаткувало інтелектуальні батли із прямими трансляціями на сайті dsnews.ua, де говорять про бізнес, економіку, політику і соціум. Експерти, підприємці, політики і журналісти об'єднуються в команди і заходяться в диспуті за підтримки учасників у залі і перед екранами. Перемагають найсильніші - у кого більше доказів, красномовства, а значить, і глядацьких голосів. Грають, щоб розкрити потенціал українців і пробудити азарт до побудови успішної країни. У 2019 році організатори розширили формат дискусійних клубів до "круглих столів" та дискусійних панелей.
Реєстрація на місці проведення - о 15.30. Реєстрація за посиланням на сайті Ділової столиці - http://www.dsnews.ua/diskussionnyy_klub
дискусія, суспільство

Мiсце проведення заходу Бутишів провулок, 23 [4-й поверх, СЕО CLUB UKRAINE, конференц-зала]

Цього вівторка, 26 лютого, на Черкащину, ймовірно, збирається приїхати Президент України Петро Порошенко.
За попереднім планом цього разу Петро Порошенко розпочне візит із Уманського району, а на кінець дня зустрінеться із жителями Черкас у “Дружбі народів”.
Доки офіційної інформації щодо візиту немає, однак в облдержадміністрації до нього вже активно готуються.

05.03 - 09:30
ХІІ Міжнародний молочний конгрес
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (067) 342-63-22, press@avm-ua.org
ХІІ Міжнародний молочний конгрес - головна подія молочної галузі, яка щовесни об’єднує понад 1 500 учасників молочного бізнесу для обговорення ключових питань галузі.

Під час конгресу діятимуть круглі столи для власників бізнесу та управлінців молочно-товарних ферм, на технологічній секції досвідчені практики представлять новітні розробки та механізми успішного ведення молочного бізнесу. Також у рамках конгресу відбудеться Ветеринарна конференція "Ветеринарне забезпечення молочного скотарства", що об’єднає лікарів ветеринарної медицини з усієї України.

Організатори конгресу: Асоціація виробників молока (АВМ), Всеукраїнська Аграрна Рада (ВАР) та компанія Dykun.
Реєстрація - з 8.00. Реєстрація - http://dairycongress.org/2019/ukr
конгрес, суспільство

Мiсце проведення заходу Броварський проспект, 15 [Міжнародний виставковий центр, пав. №3]




Новини центральної України
18-19 лютого
У Києві зафіксували перший випадок смерті через кір. Через ускладнення після цього захворювання померла 57-річна жінка. Про це повідомила провідний інфекціоніст України, професор Ольга Голубовська, передає " Укрінформ ". "Днями в Олександрівській лікарні зафіксовано смертельний випадок кору. Померла 57-річна жінка. Ускладненнями були важка пневмонія і підозра на ТЕЛА (тромбоемболію легеневої артерії)
Печерський суд Києва за клопотанням слідчого відділу Нацполіціі заарештував 14 нерухомих об'єктів компанії Укогрупп, яку пов'язують з київським забудовником Анатолієм Войцехівським.
На експлуатаційне утримання 1067 кілометрів доріг державного значення САД до кінця 2019 року планує витратити 300 млн грн
Мера Могилів-Подільського відсторонили від посади через підозру в хабарництві. Перші подробиці справи Мера Могилів-Подільського відсторонили від посади через підозру в хабарництві. Перші подробиці справи Автор: Микита ПАНАСЕНКО February 18th, 6:22pm Слідство вважає, що міський голова та ще один високопосадовець міськради вимагали хабар у 15 тисяч доларів від потенційного забудовника
Про це повідомив заступник керівника міської дружини Костянтин Осіпенко під час звіту за результатами діяльності у 2018 році, передає Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу міської ради Кропивницького. На дільницях здійснюються прийоми громадян з особистих питань дільничними інспекторами поліції за безпосередньої участі працівників міської дружини.
Держава виділила додаткову субвенцію Житомирщині понад 26 млн грн на реалізацію програми під умовною назвою «Гідність дитини!» – облаштування зручностей у школах. Наразі управління освіти і науки обласної адміністрації збирає пропозиції від районних відділів освіти щодо облаштування туалетів усередині шкіл.
20-21 лютого 2019 року Координаційна група АТЦ при Управлінні СБУ в Черкаській області проведе у місті Сміла антитерористичні тактико-спеціальні навчання.
Як повідомлялось раніше, до Христинівського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що в лісосмузі, яка розташована в межах Пеніжківської сільської ради Христинівського району, здійснюється незаконна порубка дерев.
Виставка «Квантовий стрибок Шевченка», яка експонувалась на станції столичного метро «Тараса Шевченка» і була пошкоджена вандалом, буде представлена в Житомирі. Про це 18 лютого повідомляє Громадське з посиланням на автора постерів Олександра Грехова. «У нас на березень планувалось два міста: Львів, Вінниця. Туди плануємо поїхати. Плюс, виставку запросили ще у два міста.
У місті Новоград-Волинський Житомирської області 17-річний юнак кинув гранату під ноги співробітників поліції. Про це 18 лютого на своїй сторінці у фейсбук повідомив керівник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко, розповідаючи про події, що трапились в області за минулий тиждень. «У двох районах області зареєстровано провадження за фактами насильства та посягання на життя поліцейських.
20-21 лютого
Народний депутат від БПП Максим Єфімов підтвердив, що його оточення купило фірму, що володіє конгрессно-виставковим центром "Парковий" у Києві.
Печерский суд Киева арестовал 14 объектов, к строительству которых причастна Укогрупп Анатолия Войцеховского. В них по-прежнему продают квартиры
Правоохранители задержали на взятке начальника управления активами и имуществом банка «Хрещатик».
У 2018 році доходи місцевих бюджетів встановили абсолютний рекорд – 234 млрд грн. І це є результатом фінансової децентралізації, яку Уряд проводить з 2015 року. На цьому в інтерв’ю ІА «Інтерфакс-Україна» наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
Харківські чиновники не виконують рішення суду та залишають нові, підвищені, тарифи на проїзд у міському електротранспорті. Правомірність цих дій перевірить обласна прокуратура. Підняти ціни на квитки місцева влада вирішила на початку лютого. Замість 4-х гривень у тролейбусі та трамваї містяни мали платити 6 гривень. А у метро замість 5 – 8.
Майбутній забудовник має врахувати варіанти, що може знайти на території рештки розстріляних людей, а також побудувати соціальну інфраструктуру
Соответствующий вопрос о переименовании был рассмотрен 19 февраля 2019 года на заседании Комиссии по вопросам наименований, учитывая результаты общественного обсуждения. Об этом корреспонденту издания 44.ua сообщили в КГГА.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на сайт ЦДПУ імені В. Винниченка. У середу, 20 лютого, в актовому залі університету відбулася конференція трудового колективу, головним питанням якої був звіт ректора про результати виконання контракту за 2018 рік.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на "Детектор медіа" . Правління Національної суспільної телерадіокомпанії України прийняло рішення покласти з 19 лютого 2019 року тимчасове виконання обов'язків на менеджера Кропивницької філії Костянтина Карпова. Про кадрові зміни йдеться у протоколі засідання правління НСТУ, опублікованого на сайті "UA: Суспільне мовлення".
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на " Фейсбук " журналіста Валерія Лебідя. У центрі Кропивницького на будівлі суду з'явився банер на підтримку українських військовополонених п оруч із прапором військово-морських сил України.
На вулиці Покровській (колишній Щорса) у Житомирі, неподалік залізничного переїзду та провулку Богуна, біля зони розвороту тролейбусів із Крошні, досі немає «зебри», й пішоходам доводиться ризикувати життям, перетинаючи проїжджу частину. Про це 20 лютого розповів мешканець Крошні Сергій.
Працівники органів державної виконавчої служби області продовжують працювати над виконанням закону #ЧужихДітейНеБуває, знаходячи засоби впливу на кожного боржника. Цього разу під «приціл» потрапив житомирянин, який заборгував своїй донці 65 тисяч гривень аліментів. Про це 20 лютого інформує головне територіальне управління юстиції у Житомирській області.
В Україну йде похолодання до -14, які ми відчуємо вже на цьому тижні. Про це попередила синоптик Наталія Діденко. - З 22-го лютого в Україну прийде похолодання до помірних морозів, — написала вона в "Фейсбуці". Згідно з даними Укргідрометцентру, 22 лютого у Хмельницькому температура повітря знизиться до -4. 

22-24 лютого
Коммунальное предприятие "Киевский метрополитен" отменило тендер на разработку технико-экономического обоснования Подольско-Выгуровской линии метро от Кольцевой дороги на жилой массив Выгуровщина-Троещина с двумя электродепо в связи с тем, что такие работы не предусмотрены в бюджете Киева на 2019 год.
У четвер, 21 лютого, в Києві жорстоко побили відомого догхантера та адвоката Олексія Святогора. Про це повідомляє "Київ Оперативний" у Facebook , посилаючись на користувачку Світлану Лаврикову. За інформацією ЗМІ, інцидент стався неподалік від станції метро "Лук'янівська".
У Київській області минулої ночі згорів автомобіль журналіста, а також розташована поруч інша машина.
Поліція встановлює осіб, які минулої ночі розбили скло у вхідних дверях громадської приймальні однієї з політичних партій у Вінниці. За інформацією місцевих ЗМІ, це приймальня Вінницької міської організації партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". 
Французская компания nPerf, которая специализируется на измерении скорости и качества доступа к сети интернет, опубликовала данные тестирования сетей украинских ШПД-провайдеров.
550 порушників правил риболовлі затримали інспектори Черкаського рибоохоронного патруля лише за останній місяць. Патрулюють цілодобово. Працюють під прикриттям. Використовують тепловізори та влаштовують човнам браконьєрів підводні перешкоди. Найгарячіша ситуація на зимувальній ямі у Липівському заказнику. Туди вирушила журналіст "5 каналу" Яна Лимаренко. Це початок операції "під прикриттям".
Заступник голови КМДА Дмитро Давтян, коментуючи чутки про те, що нібито КП "Київський метрополітен" скасував тендер на розроблення проекту будівництва лінії метро, яка має проходити до житлового масиву Вигурівщина-Троєщина, заявив, що це є технічним моментом, а вже наступного тижня буде оголошено новий. Про таке повідомила прес-слкжба київського метрополітену.
39-річного мешканця Горішніх Плавнів представили керівником команди Зеленського на Полтавщині
Михайло Лавдир працював на металургійному та гірничодобувному підприємствах і наразі працює помічником директора філії ПрАТ «Укрзалізниця»
В пятницу, 22 февраля, часть Киевской области останется без света из-за плановых отключений электроэнергии. Об этом сообщили на сайте “Киевоблэнерго”. В большинстве районов света не будет в период с 8:00 до 17:00. Однако в некоторых районах отключения запланированы на вечернее время. Электроэнергии не будет в таких районах: в Белоцерковском, Бородянском, Броварском, Васильковском…
 В Соломенском районе возле главного корпуса НАУ вскоре начнется капитальный ремонт пешеходного моста, который располагается на пересечении просп. Космонавта Комарова и ул. Николая Василенко. Об этом сообщает пресс-служба КГГА. По заказу коммунальной корпорации разработана проектно-сметная документация, которая получила положительное заключение государственной экспертизы.
ПАТ «Черкасигаз» отримав доручення про відключення від газопостачання КП «Смілатеплокомуненерго» з 1 березня.

Коментарі