Головні новини: Януковичу 13 років тюрми і 20 ГБ інформації про дії РФ в Україні + Анонси


Янукович заочно сів на 13 років. ЄС, «Нафтогаз» і «Газпром» домовлялися про транзит газу після 2019 року. МВС погрожує карати за незаконну агітацію. Мінфін заборонило містам до кінця року розміщувати вільні кошти загального фонду на депозит. Хакери виклали в інтернет 20 гігабайтів інформації про дії Росії в Україні.



24 січня Оболонський райсуд Києва заочно визнав екс-президента Віктора Януковича винним у державній зраді та посібництві в агресивній війні.
"Визначити Януковичу остаточне покарання у виді 13 років позбавлення волі", – оголосив суддя Владислав Дев'ятко.
Статтю "пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону", яку також закидали Януковичу, суд відхилив.  Судді не побачили переконливих доказів, які б свідчили, що Янукович був проінформований про остаточну мету незаконних дій росіян – анексію Криму.
Також суд постановив, що прокуратура не надала доказів того, що Янукович діяв з метою зміни меж України. В його висловлюваннях суд не встановив заклики до таких дій.
"Його покарання та виправлення неможливі без ізоляції від суспільства", – сказав суддя.
Також Янукович має сплатити понад 98 тисяч гривень процесуальних витрат.
Піжд час оголошенн вироку Янукович, ніби-то, був в лікарні.

21 січня відбувся черговий раунд переговорів про транзит російського газу через Україну після 2019 року. НА зустрічі були присутні представники України, Газпрому і ЄС.
«Росіяни запропонували подовжити дію контрактів 2009 року в незмінному вигляді. Ми готові розглядати всі пропозиції, але для України принципово, щоб нова транзитна угода базувалася на нормах європейського права, в цьому нас підтримують і в Єврокомісії», - повіддомили в НАК «Нафтогаз України».
Росіяни виступають за продовження ще на десять років чинног контракту і кількості транспортування газу через Україну, яка є.
Щокватрально Україна транспортує в ЄС близько 20 млрд кубометрів газу.
Позиція ЄС полягає в тому, щоб контракт був не менше як на 10 років і передбачав всі ризики, якік можуть виникнути в процесі реалізації.

В МВС публічно оголошують протидію агітації без вказування замовника. За українськими законами люди, які висунулися в Президенти мають оплачувати всю рекламу з свого виборчого фонду. Реклама без вказування хто замовник, скільки примірників вважається незаконною.
«Із 12 зареєстрованих кандидатів рахунки виборчих фондів відкрили лише троє, а вулиці наших міст заповнила політична реклама, яка може фінансуватися винятково з передвиборчого фонду. Він має наповнюватися коштами прозорого походження. Це значить, що більшість кандидатів вже порушують закон», – наголосив Арсен Аваков 22 січня.
Міністр зазначив, що правоохоронні органи дотримуються закону і не будуть йти на поступки.
«Наразі ми маємо 125 звернень щодо порушень передвиборної агітації. За низкою звернень вже порушено кримінальні провадження. МВС буде дуже жорстко реагувати навіть на ознаки того, що може бути підкуп на виборах», – підкреслив Арсен Аваков.
Вже є 20 кандидатів в Президенти.
Порошенка, за різними даними, мають висунути 29 січня.

Інші новини про вибори Президента

Міністерство фінансів заборонило містам розміщувати тимчасово вільні кошти загального фонду на депозитних рахунках, пише «Економічна правда». Рішення уряд прийняв на засіданні 23 січня. Заборона стосується коштів загального фонду місцевих бюджетів і діє до 31 грудня 2019 року.
"Кошти, що зараховуються до загального фонду місцевих бюджетів, не працюють на мешканців місцевих громад (у вигляді підтримки, заходів, надання більш якісних послуг),натомість накопичуються та відволікаються на тривалий час бюджетного процесу", - аргументує міністерство мотивацію заборони.
Цей проект постанови позбавляє міста можливості отримувати додаткові надходження до місцевих бюджетів у вигляді відсотків з розміщених депозитів. При цьому є можливість вкладати ці кошти у цінні папери, йдеться у супровідних документах до проекту постанови.
За даними Державної казначейської служби, з початку 2018 року місцеві бюджети розмістили на банківських депозитах 18 млрд грн коштів загального фонду, та майже 8 млрд грн спецфонду. Ставка за депозитами становила 9-10%.
Багатомільярдні залишки коштів місцевих бюджетів на банківських рахунках завжди викликали критику як з боку уряду і громад. Останнім не подобається, що гроші не витрачають на соціальні і інші витрати, а тримають на рахунках.
Мери міст, навпаки, вважають депозити формою отримання прибутку.

Проект Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets) опублікував документи з РФ, які отримав шляхом хакерського зламу, пише Громадське. Більшість оприлюднених матеріалів пов'язані з агресією Росії на Донбасі.
В них йдеться про контакти між Кремлем та Російською православною церквою. The New York Times зазначив, що документи розмістили одночасно на веб-сайті DDoSecrets та в Інтернет-архів. Утім, станом на 27 січня з Інтернет-архіву прибрали файли.
Обсяг викладених в мережу матеріалів становить 175 гігабайтів.
Група DDoSecrets зазначила, що серед опублікованих документів є архів матеріалів з МВС Росії, які WikiLeaksвідмовився публікувати у 2016 році.
Також доступ відкрили й до 20 ГБ російських електронних листів та інших матеріалів, які отримала хакерська група «Шалтай Болтай». Матеріали щодо фальсифікації історії збиття в Україні малайзійського пасажирського літака рейсу МН17 у 2014 році та документи російського експортера зброї «Рособоронекспорт» — серед розсекречених файлів.
Журналістка Емма Бест з Бостона, яка допомагала створити платформу DDoSecrets, зазначила, що сайтом займається менше ніж 20 осіб і всі вони живуть у різних країнах.

Об’єднання православних церков

Донбас і Крим

Інші важливі новини
Анонси
28.01 - 09:00

Спеціальне спільне засідання щодо відповідності кандидатів на посади суддів ВАСУ
мiсто Київ
Спеціальне спільне засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Громадської ради міжнародних експертів, на якому буде розглянуто питання відповідності кандидатів на посади суддів Вищого антикорупційного суду критеріям, передбаченим частиною четвертою статті 8 Закону України "Про Вищий антикорупційний суд"


Мiсце проведення заходу вул. Механізаторів, 9 [ВККСУ]

28.01 - 10:00

Річна підсумкова колегія МВС України
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: pressa@mvs.gov.ua
У заході візьмуть участь керівництво МВС, Національної поліції, Нацгвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби та Держприкордонслужби. Прибуття ЗМІ 28 січня до 9.20. Акредитація до 20.00 25 січня: pressa@mvs.gov.ua (ПІБ, дата народження, назва ЗМІ, посада, номер мобільного телефону, копія паспорта (перша сторінка), копія редакційного (або службового) посвідчення). 
збори, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Богомольця, 10 [МВС України]

28.01 - 11:00

Україна у фокусі соціології: соціальні настрої громадян під час виборчої кампанії 2019
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: office@seetarget.com.ua, (063) 528-76-49, (068) 785-64-07.
Прес-конференція  дослідницької компанії Seetarget, під час якої буде представлено результати соціологічного дослідження, проведеного в грудні 2018 року про соціальні настрої українців під час виборчої кампанії 2019 року.
Учасники: Олексій Боровський - директор соціологічної компанії Seetarget, доцент факультету соціології Київського національного університету ім. Т.Шевченка; Спартак Суббота - психотерапевт, кандидат психологічних наук; Масі Найєм - юрист; Микола Давидюк - політолог, засновник Форуму нових політичних лідерів


Мiсце проведення заходу вул. Рейтарська, 8/5-А []

28.01 - 11:00

Прес-конференція "Чи готові росіяни брати участь у політиці?"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 253-54-74
Спікер: Васілій Краснов, опозиційний політик (Псков, РФ), який проаналізує питання, чи готові росіяни брати участь у політиці (за останніми опитуваннями Левада-центру кожен четвертий готовий, було кожен шостий); чи готові на місцевому рівні мешканці брати політичну владу у свої руки і з якими труднощами доводиться боротися; якого характеру відбуваються зміни в російському суспільстві


Мiсце проведення заходу вул. Шовковична, 8/20 []

28.01 - 12:00

Розумні міста в Україні: що потрібно робити, щоб це стало реальністю в найближчому майбутньому
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (073) 732-41-02, press@informator.ua
Учасники: Володимир Пірус - радник першого віце-прем’єр-міністра України - міністра економічного розвитку і торгівлі України з питань розвитку інфраструктури міст, старт-сіті, IT-інфраструктури та проектів державно-приватного партнерства, голова правління Фонду розвитку міст; Ірина Запатрина - голова правління Українського центру сприяння розвитку публічно-приватного партнерства, член правління Фонду розвитку міст, засновник Академії публічно-приватного партнерства; Ева Буфі - керуючий директор Ardana Consultants (Іспанія), перший директор Центру компетенції ЄЕК ООН з питань державно-приватного партнерства "ДПП для Міст" (2016-2017); Адам Прокопович - президент Інституту глобальних інновацій, економіки та логістики (IGIEL), директор Ради з досліджень трансатлантичної торгівлі та політики; генеральний директор, Міжнародна інфраструктура та транспортна (США); Вольтер Фанг - заступник голови Консорціуму Edge Computing (ECC), старший консультант iSoftStone Holdings (Китай); Ірфан Аль Хасаін - економічний експерт Офісу конкурентоспроможності Дубаї, Департамент економічного розвитку Дубаї (DED)


Мiсце проведення заходу вул. Басейна, 2-А [БЦ "Арена-сіті", 2-й поверх, офіс В13]

28.01 - 12:00

Скільки Україна буде змушена витрачати на оборону в майбутньому?
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 253-54-74
Учасник: Микола Бєлєсков - заступник директора Інституту світової політики з наукових питань, який аналізуватиме наступні питання: на скільки фінансування ЗСУ на сьогодні відповідає потребам забезпечення технікою; який рівень фінансування мав би бути адекватним; які дилеми по частині фінансування закупівель техніки для ЗСУ стоять в майбутньому; порівняння світових і українських реалій фінансування для забезпечення технікою


Мiсце проведення заходу вул. Шовковична, 8/20 []

28.01 - 12:00

 Спільна прес-конференція міністрів закордонних справ України та Чеської Республіки
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: 238-17-20, 238-15-76
Спільна прес-конференція міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та міністра закордонних справ Чеської Республіки Томаша Петршічека (Михайлівська пл., 1, МЗС України, 2-й під’їзд, 1-й поверх. Прибуття ЗМІ до 11.30).   При собі мати паспорт громадянина України та дійсне журналістське посвідчення, видане редакцією
прес-конференція, політика

Мiсце проведення заходу Михайлівська площа, 1 [МЗС України, 2-й під’їзд, 1-й поверх]

28.01 - 13:00

Прес-конференція на тему: "Як змінилась трудова міграція у 2018 році"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (073) 732-41-02, press@informator.ua
Учасник: Юлія Дрожжина - керівник експертно-аналітичного центру міжнародного порталу HeadHunter Україна


Мiсце проведення заходу вул. Басейна, 2-А [БЦ "Арена-сіті", 2-й поверх, офіс В13]

28.01 - 14:00

Чим для України обернеться розрив дипвідносин з Росією?
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62
Учасники: Павло Рудяков - директор інформаційно-політичного центру "Перспектива"; Сергій Толстов - директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень; Андрій Бодров - віце-президент Асоціації політичних консультантів України



Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13 []

29.01 - 10:00

Публічний звіт голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олега Наливайка
мiсто Київ
Публічний звіт голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олега Наливайка про підсумки роботи відомства в 2018 році. Регламент заходу: 10.00 - презентація публічного звіту; 10.40 - обговорення звіту, запитання та відповіді. На захід запрошено представників громадської ради при Держкомтелерадіо, громадських об'єднань, організацій роботодавців, професійних спілок, некомерційних організацій, експертів інформаційної та видавничої галузей і ЗМІ. Конт. тел.: 278-64-52, pr@tvradio.gov.ua
звіт, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 26 [Національний прес-центр телебачення і радіомовлення України, 2-й поверх]

29.01 - 10:00

Круглий стіл "Дисциплінарна відповідальність прокурорів в Україні"
Проводить: Центр політико-правових реформ за підтримки Ради Європи та Представництва Європейського Союзу в Україні.
Під час заходу планується представити й обговорити основні висновки та рекомендації звіту про дисциплінарну відповідальність прокурорів, підготовленого групою експертів Центру в межах грантової ініціативи, фінансованої Радою Європи. До участі запрошені також члени Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, судді Верховного Суду, представники Вищої ради правосуддя, Генеральної прокуратури України, Ради прокурорів України, адвокатської спільноти та профільних громадських організацій, міжнародних експертів. Київ. Місце проведення заходу буде повідомлено зареєстрованим учасникам за посиланням - https://bit.ly/2MmyL0w. Деталі: (066) 335-82-83, doboni@pravo.org.ua.
обговорення, суспільство

Мiсце проведення заходу не вказано []

29.01 - 11:00

Прес-конференція "Народні депутати та екологи виграли суд у КМУ, довівши його бездіяльність щодо охорони лісів"
мiсто Київ
Учасники: Ігор Луценко й Остап Єднак - народні депутати України; Володимир Борейко - директор Київського еколого-культурного центру; Олександр Яровий - представник Київського еколого-культурного центру; Галина Левіна - юрист громадської еколого-правової організації "ЕкоПраво-Київ". Реєстрація за редакційними посвідченнями.
Додаткова інформація: (067) 715-27-90, kekz-office@ukr.net


Мiсце проведення заходу вул. Рейтарська, 8/5-А []

29.01 - 12:30

Олексій Левін (Москаленко) та справа Катерини Гандзюк: як О.Левін причетний до справи К.Гандзюк?
мiсто Київ
Прес-конференція за участю адвоката Михайла Величка на тему "Олексій Левін (Москаленко) та справа Катерини Гандзюк: як О.Левін причетний до справи К.Гандзюк?".
Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. Тел.: (050) 396-22-21


Мiсце проведення заходу вул. Рейтарська, 8/5-А []

29.01 - 15:00

Як буде працювати "Картка Киянина" після введення електронного квитка у Києві
мiсто Київ
Учасники: Максим Бученко - заступник директора Департаменту соціальної політики; Світлана Назаренко - заступник директора Департаменту соціальної політики.
Тел.: (073) 732-41-02, press@informator.ua


Мiсце проведення заходу вул. Басейна, 2-А [БЦ "Арена-сіті", 2-й поверх, офіс В13]

29.01 - 16:00

 Нагородження переможців рейтингу бюджетної прозорості "Кришталь року"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (099) 441-39-14, (098) 064-41-51, olha.tkachenko.v@gmail.com
Нагородження переможців рейтингу бюджетної прозорості "Кришталь року" серед українських об'єднаних громад та міст. 30 січня, о 9.30 - конференція.
Нагороди вручатимуть: Оксана Сироїд - заступниця Голови Верховної Ради України; Геннадій Зубко - віце-прем'єр-міністр України; Оксана Маркарова - міністр фінансів України; Ян Пєкло - Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні; В'ячеслав Негода - перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства; Фредерік Куне - Перший радник, керівник відділу "Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток" Представництва Європейського Союзу в Україні; Олександр Слобожан - виконавчий директор Асоціації міст України. Також планують взяти участь у церемонії Марі Йованович - Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні; Сюзан Фріц - Директорка регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та керівники програм і проектів міжнародної технічної допомоги

Мiсце проведення заходу вул. Госпітальна, 12 [готель "Президент", Конгрес-хол]

30.01 - 11:00
30.01 - :
Презентація "Внутрішньо переміщені особи: реалії і перспективи"
органiзатор Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, мiсто Київ
Організатори: Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, Інституту соціології НАНУ.
Запрошені до участі: Ірина Бекешкіна - директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва; Олександра Дворецька - координатор правового напрямку Ініціативи "Восток-СОС"; Тетяна Дурнєва - виконавчий директор ГО "Громадський Холдинг "ГРУПА ВПЛИВУ"; Катерина Іващенко - науковий співробітник Інституту соціології НАНУ; Георгій Тука - заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (tbc). Реєстрація - https://goo.gl/forms/HOR8gyOVfsMrG6Ui2


Мiсце проведення заходу Український кризовий медіа-центр

30.01 - 11:00
30.01 - :
Підсумкова прес-конференція оргкомітету Українського дому в Давосі
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (067) 405-69-49, (095) 166-01-61, lera@slova.agency, olia@slova.agency
Учасники: Ольга Афанасьєва - виконавчий директор Української асоціації венчурного та приватного капіталу (UVCA); Світлана Гриценко - директор департаменту національних програм Фонду Віктора Пінчука; Ярослава Джонсон - президент і СЕО Western NIS Enterprise Fund; Олена Кошарна - партнер-засновник і CEO Horizon Capital; Алекса Чопівська - виконавчий директор Українського дому в Давосі


Мiсце проведення заходу вул. Рейтарська, 8/5-А []

04.02 - 15:30
Засідання щодо розвитку молодіжної сфери, національно-патріотичного виховання на території Донецької та Луганської областей
мiсто Київ
Засідання Робочої групи з формування пропозицій щодо розвитку молодіжної сфери, національно-патріотичного виховання на території Донецької та Луганської областей.

Під час зустрічі буде обговорено спільний план заходів органів влади та інститутів громадянського суспільства, які проводитимуться у 2019 році на території Донецької та Луганської областей, а також заходів у інших областях України, до яких може долучатися молодь із зазначених регіонів. Окрім цього, представники міжнародних проектів і організацій поінформують про напрями діяльності та наявні можливості.
Тел.: (044) 284-30-26


Мiсце проведення заходу Міністерство молоді та спорту України []

05.02 - 11:00
Прес-конференція Посла Ісламської Республіки Іран в Україні Манучехр Мораді
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (093) 414-56-78, iranemb.kiev@mfa.gov.ir
Прес-конференція Посла Ісламської Республіки Іран в Україні Манучехр Мораді, присвячена 40-річчю перемоги Ісламської революції - Національному святу Ісламської Республіки Іран, а також 27-річчю встановлення дипломатичних відносин між Іраном і Україною



Мiсце проведення заходу вул. Круглоуніверситетська, 12 [Посольство Ісламської Республіки Іран в Україні]

06.02 - 14:00
Засідання комісії КМДА із вирішення проблемних питань щодо об'єктів незавершеного будівництва, 2 лютого
мiсто Київ
Питання до розгляду: Житловий комплекс "Fusion", перетин просп. Правди та Г.Гонгадзе у Подільському районі; Житловий комплекс на просп. Перемоги, 115-А у Святошинському районі; Житловий будинок на вул. Б.Хмельницького, 58 у Шевченківському районі. Графік засідань та порядок денний можуть бути змінені у робочому порядку. У засіданнях візьмуть участь уповноважені представники інвесторів недобудованих комплексів та будинків


Мiсце проведення заходу Хрещатик, 36 [каб. 514]

07.02 - 14:00
Засідання комісії щодо переліків об'єктів великої та малої приватизації, які підлягають приватизації у 2019 році
мiсто Київ
Засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації. Порядок денний: про інформацію Фонду державного майна України щодо переліків об'єктів великої та малої приватизації, які підлягають приватизації у 2019 році; щодо захисту інтересів держави та подальшого розвитку Запорізького титано-магнієвого комбінату; різне. Вхід за картками акредитації через 9-й під'їзд


Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 18/2 []

27.02 - 14:30
Круглий стіл "Загальнообов'язкове пенсійне страхування другого рівня"
мiсто Київ
Організатори: Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення за сприяння Міжнародної організації праці. У заході візьмуть участь народні депутати України, представники Міжнародної організації праці, Адміністрації Президента України, центральних органів виконавчої влади, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Рахункової палати України, Пенсійного фонду України, всеукраїнських об'єднань профспілок та організацій роботодавців, наукових установ, громадських організацій, засобів масової інформації.

Вхід за картками акредитації
обговорення, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 5 [ конференц-зала]


Новини центральної України
21-22 січня
Київська адміністрація вирішила реєструвати усі поїздки пільговиків у наземному громадському транспорті за допомогою "картки киянина"
22 января в 10.00 Большая Палата Конституционного Суда Украины на пленарном заседании в форме письменного производства начнет рассмотрение дела по конституционному обращению Верховной Рады Украины о предоставлении заключения о соответствии законопроекта о внесении изменения в статью 133 Конституции Украины (относительно переименования Кировоградской области) (№8380)
У Лук'янівському СІЗО Києва оголошено карантин через спалах кору. Про це повідомляє " РБК-Україна " з посиланням на джерело в адміністрації державної кримінальної виконавчої служби. За інформацією джерела, з 14 січня нинішнього року зареєстровано спалах кору серед осіб, взятих під варту та засуджених в СІЗО. "Так, станом на 15 січня захворіло 7 осіб", – повідомив співрозмовник.
Слідство встановило, що 4 жовтня вони облили Гусовського зеленкою і закидали його яйцями
Это уже пятый смертельный случай от свиного гриппа в Чернигове
Станом на 1 січня 2019 року 126 тис клієнтів "Чернігівгаз Збуту" мають право на субсидію на послугу з газопостачання. Порівняно з минулим роком кількість отримувачів державної допомоги зменшилася на 86 тис, або 40%.
На останній сесії Полтавської міської ради спостерігалися ознаки порушення антикорупційного законодавства. Схоже, четверо депутатів голосували в умовах конфлікту інтересів.
Національна поліція розслідує чотири кримінальних провадження за фактами порушень виборчого законодавства під час президентської виборчої кампанії, факти так званих виборчих сіток поки що не фіксуються, заявляє в. о. начальника Головного слідчого управління національної поліції Руслан Дударець.
В СБУ не уточнюють, чи затримали чоловіка та де він наразі перебуває
У зв’язку із снігопадом на автошляхи області виїхала техніки облавтодору та Агентства місцевих доріг
Держаудитслужба провела ревізія діяльності управління ЖКГ Полтави за останні три роки та виявила порушення, деякі з котрих вже виправили, а інші — ні, посилаючись на неможливість це зробити
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу міської ради Олександрії. 22 січня на межі Черкащини та Кропивниччини працівниками патрульно-постової служби були затримані два великовантажних автомобіля зі сміттям. Їх водії пред'явили товарно-транспортну накладну, у якій вказано, що пунктом завантаження сміття є м. Львів, а пунктом розвантаження – м. Олександрія.
Про це повідомили у прес-службі коаліції, передає Depo.Кропивницький . Ще 21 травня 2015 року в Україні набули чинності чотири Закони про декомунізацію. Коаліція "Ради Експертів" закликає міську владу виконати вимоги цих законів. За три з половиною роки дії законів у межах міста Кропивницький знаходяться об'єкти, що увічнюють тоталітарний комуністичний режим, а саме: камінь-пам'ятник Конєву.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу ГУ НП в області. У поліцію шукають слідчих, дільничних, помічників чергового, поліцейських сектору реагування патрульної поліції, поліцейський з обліку та зберігання речових доказів і озброєння, інспектора підрозділу моніторингу, інспекторів з ювенальної превенції, інспекторів-чергових,
Днями Надвірнянський районний суд визнав винним в отриманні неправомірної вигоди т.в.о. директора ДП "Надвірнянське лісове господарство" Івана Кузюка.
Двом хворим було постaвлено попередній діaгноз «Грип?», чотирьом – «Хaрчовa токсикоінфекція середнього ступеня вaжкості».
У місті Ладижин білборд на користь Андрія Садового розміщено у центрі міста на вулиці Петра Кравчика.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу управління захисту економіки в області. Вказана станція працювала без дозвільних документів та з порушенням правил безпеки. Під час проведення обшуків поліцейські вилучили понад шість тонн дизельного палива, обладнання, "чорнові" записи.
Чи очікували сільські хокеїсти з Житомирської області подарунки від президента, хто саме і що привозив – про це йдеться в матеріалі громадянської мережі ОПОРА, опублікованому 22 січня. Президент України Петро Порошенко подарував хлопцям з села Скраглівка Бердичівського району Житомирської області спортивне знаряддя для хокею.
У солдата строкової служби військової частини А1402, що дислокується у Золотоноші, виявлено кір. У 21-річного хлопця, який звернувся за медичною допомогою до місцевої санчастини, були явні ознаки цього інфекційного захворювання: висипання на тілі, підвищена температура, почервоніння склер і повік.
Всего с начала приписной компании в коммунальных медицинских учреждениях Сум заключено 196833 декларации о выборе врача, который оказывает первичную медицинскую помощь (Центр первичной медико-санитарной помощи № 1 - 101 980, Центр первичной медико-санитарной помощи № 2 - 94 853), что составляет 73, 8% приписного населения города.

23-24 січня
У Житомирській області ще дві релігійні громади ухвалили рішення про перехід із Московського Патріархату до новоствореної помісної Православної Церкви України. Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА . "Ще у 2 селах Житомирщини прихожани церков провели збори релігійних громад, під час яких вирішили перейти із Української Православної Церкви Московського Патріархату
Национальное антикоррупционное бюро закрыло уголовное производство по факту незаконного обогащения бывшего мэра Полтавы Александра Мамая . Об этом пишут " Українські новини " со ссылкой на источник в ведомстве. Согласно материалам, в течение 2015-2016 годов Мамай передавал в собственность матери крупные активы, законность приобретения которых не была подтверждена доказательствами.
Своїх функцій держава не виконує. Вона не спроможна гарантувати безпеку громадян, знешкодити злочинців. Особливо тих, що при грошах, зв'язках або посадах.
Увечері в середу в Києві впроваджується тимчасова заборона на в'їзд великогабаритного транспорту до міста через рясний снігопад, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації в середу.
У 2018 році в порядку екстериторіального погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки експерти Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області опрацювали 12 140 проектів землеустрою з інших областей. Позитивну оцінку експертів отримали 9 206 проектів, негативну – 2 934 примірники землевпорядної документації.
21 січня 2019 року колишньому депутату Полтавської обласної ради VII скликання повідомлено про підозру у декларуванні недостовірної інформації (ст. 366-1 Кримінального кодексу України). Загалом йдеться про незадеклароване майно на загальну суму понад 180 млн грн.
У центрі Києва невідомий напав на агітаційний намет партії «Народний фронт», розламав його і втік. Про це повідомляє столична поліція і прес-служба самої партії. «До поліції надійшло повідомлення, що невідома особа пошкодила агітаційний намет, а після скоєного втекла з місця пригоди.
Менский городской совет Черниговской области предоставил разрешение на выделение в аренду земельного участка под строительство солнечной электростанции мощностью 9 МВт.
Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, продовжило конкурсний відбір управлінця Межигір’я до 28 лютого.
Військова вантажівка з боєприпасами потрапила в ДТП у Черкаській області, постраждалих немає. Про це сказано в повідомленні прес-служби Генерального штабу Збройних сил, передають Українські Новини. "Сьогодні, 25 січня, в районі села Княжичі Звенигородського району Черкаської області, під час руху військової колони вантажівка "Урал" з'їхала на спуску в кювет.
23 січня бойовики праворадикальної організації "С14" прийшли до Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури в Києві з вимогою відрахувати студента 4-го курсу Спартака Хачанова через створення їм антивоєнної інсталяції із скульптур у формі чоловічих статевих органів, що зображують військовий парад. Про це повідомив веб-сайт телеканалу "Громадське"
Господарський суд задовольнив вимогу прокуратури — розірвати договір оренди приміщень між ПТУ та «Укртелекомом»
Спустя время скандальная ситуация с кинотеатром "Киев" не сбавляет обороты. Конкурс на должность арендатора фестивального кинотеатра продолжается. Об этом сообщает Детектор Медиа. КГГА решила продлить аренду кинотеатра "Киев" еще на один месяц. Причиной послужило отсутствие нового арендатора. Поэтому культурный центр может продолжать полноценную работу в прежнем здании.
Рішенням передбачено «відкоригувати» попередній договір суперфіцію на земельну ділянку площею 66,9207 га
Про це повідомляють у прес-службі обласної рибоохорони, передає Depo.Кропивницький . На водоймі села Бовтишка Олександрівського району чоловік встиг виловити у десять разів більше. Його затримали з "павуком", яким він дістав 32 кг риби, а саме: товстолоб - 88 шт. та короп – чотири шт. Збитки, завдані рибним запасам, склали 23 664 грн.
На виборах Президента України, що відбудуться 31 березня цього року, зможуть проголосувати 1 001 337 жителів Черкаської області. У тому числі 25 814 осіб з відміткою про вибуття.
Єдина в Україні рятувальниця, яка виїжджає на пожежі, працює у Черкасах. Про це кореспондентам Суспільного повідомив Андрія Хижняк, начальник міськрайонного відділу держслужби з надзвичайних ситуацій області.
25-27 січня
Как сообщил министр социальной политик Андрей Рева, с января 2019 года в Украине начали выплачивать субсидии в безналичной форме для тех домохозяйств, которым ее назначили в начале текущего года.
14 депутатів Дніпровської міської ради можуть позбутися мандата через прогули 2018 року. П’ятеро з них потрапляють до списку кандидатів на відкликання вже третій рік поспіль.
КП "Київтеплоенерго" в 2019 році планує замінити не менше 100 км трубопроводів на загальну суму 686 млн грн, повідомив головний інженер СП "Київські теплові мережі" КП "Київтеплоенерго" Юрій Паливода на прес-конференції в Києві в п'ятницю.
Кількість хворих на кір мешканців села Шевченкове Кілійської об'єднаної територіальної громади Одеської області збільшилася до 78 осіб. У п'ятницю, 25 січня, захворювання було виявлено ще у трьох дітей, передає "УНН" . "Сьогодні додалося ще три людини - це 78, виходить.
В уряді вирішили добудувати Хмельницьку атомну електростанцію (ХАЕС). Будівництво 3-го і 4-го енергоблоків було заморожене ще з радянських часів. Тепер цей грандіозний за ресурсами та витратами проект знову збираються реанімувати. Його кошторис нині – близько 70 мільярдів гривень. Ключове питання – хто зможе забезпечити добудову двох реакторів?
Протягом 22-23 січня спостерігачі ОПОРИ зафіксували розміщення на територіях автовокзалів агітаційних стендів «Андрій Садовий. Наступ. 2019», які не містили вихідних даних.
Місто отримало в подарунок від банку валідатор для обслуговування пасажирів у комунальному автобусі
В Киеве предложили местным чиновникам пересесть на общественный транспорт, дабы собственноручно убедиться в качестве предоставляемых услуг. Соответствующая петиция появилась на сайте Киевского горсовета. 
До проведення зaзнaчених робіт від ДСНС зaлучaлося 4 чоловіки особового склaду тa один спецaвтомобіль.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на сайт КП "Електротранс". У зв'язку з цим відкоригували і графік руху автобуса. З новим графіком руху маршруту №103, що рухається від вулиці Генерала Кульчицького до Кільцевої, можна ознайомитися у таблиці. Нагадаємо, що у Кропивницькому продовжили маршрут №130-а.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу міської ради. Господарський суд області своїм рішенням задовольнив позовні вимоги управління комунальної власності міської ради Кропивницького до колективного підприємства "Центр - Готель", що орендує приміщення готелю "Київ".
На сайті міської ради оприлюднена інформація щодо спрямування депутатських коштів, передбачених для забезпечення потреб виборчого округу міста Житомир у 2018 році. З міського бюджету на це минулого року виділили 8 млн 400 тис. грн: кожен з 42 депутатів Житомирської міської ради отримав по 200 тис. грн, які повинен був витратити на потреби своїх виборців.
Протягом 2018 року державні інспектори Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області здійснили 1265 перевірок із питань дотримання вимог земельного законодавства, під час яких виявлено 696 порушень земельного законодавства.
Після обрання запобіжних заходів двом підозрюваним, не усі рішення були оскаржені.
Чоловік провину визнав.
А чи знаєте ви, що в службі зайнятості можна безкоштовно здобути нову професію чи підвищити кваліфікацію?
Уже 30% пассажиров в Чернигове рассчитываются в троллейбусах не наличными, а с помощью транспортных карт. Об этом рассказал директор ООО «Черниговская транспортная компания» Артем Тарасенко.





Коментарі