Головні новини останнього тижня року + Анонси

Звільнені 73 незаконно утримувані в ОРДЛО особи. У Генпрокурора сказали, що Саакашвілі говорив з Курченком і це підтвердила експертиза. Державна виконавча служба наклала арешт на рахунки Приватбанку на вимогу Суркісів у справі на 1,1 мільярда гривень. 30 грудня 2017 у структурі власності телеканалу «Еспресо»відбулися зміни.

Запрошення на "Марш Барндери" в Києві, яким "всіяли" поштові щики в спальних районах столиці


27 грудня під час обміну між Україною і представниками окупованих територій Донеччини і Луганщини звільнені 73 незаконно утримуваних українця. Іншій стороні передали 233 особи.
Обмін відбувся біля Горлівки.
В процесі доправлення звільнених до Києва по кілька разів говории промови Презилент, віце-спікер Ірина Геращенко і чиновники.
6 годин літаком з Харкова до Києва добиралися звільнені і політики. Їх на злітній смузі чекали журналісти і рідні звільнених. До того, як відпустити звільнених вони ще раз слухали промови політиків.
До честі влади, це найбільший обмін з 2015 року.
Але, глава СБУ Василь Грицак заявив, що в полоні у бойовиків залишаються 108 українців.


Український науково-дослідний інститут спеціальної техніки та судових експертиз СБУ провів фоноскопічну експертизу, яка підтверджує автентичність голосів на зафіксованих розмовах між Міхеілом Саакашвілі та Сергієм Курченком. Про таке написала речниця генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.
"Слова та фрази, які їм належать, персоніфіковані у протоколі за результатами проведення негласного розшукового заходу. На теперішній час близько 15 осіб, які сприяють українським правоохоронним органам у документуванні кримінальних правопорушень Міхеіла Саакашвілі, Сергія Курченка, Оександра Динника, Северіона Дангадзе, допитані як свідки та перебувають під захистом держави", – написала Сарган.
Адвокати і прес-служба Саакашвілі все заперечують: кажуть, що Саакашвлі, ніколи не контактував із Курченком і звинувачують слідство в підтасуванні фактів. По-факту, в Саакашвілі ще навтіь не відібрали зразки голосу за процедурою.


Державна виконавча служба наклала арешт на рахунки Приватбанку на вимогу Суркісів у справі на 1,1 мільярда гривень, повідомляє FinBalance з посиланням на матеріали Окружного адмінсуду м. Києва.
Як зазначається в ухвалі суду, арешт було накладено постановами головного державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України 29 листопада.
Одночасно з позовною заявою Приватбанк подавав клопотання про забезпечення позову шляхом заборони державним виконавцям вчиняти будь-які виконавчі дії відносно боржника за даним виконавчими провадженнями в рамках примусового виконання виконавчих листів Київського апеляційного адміністративного суду від 7 листопада.
В обґрунтування заявленого клопотання, позивач посилався на наявність "небезпеки заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам банку до ухвалення рішення в даній адміністративній справі, а також на наявність очевидної протиправності оскаржуваних дій та рішень органу державної виконавчої служби".
18 грудня суд відмовився задовольнити клопотання Приватбанку про забезпечення позову.
Київський апеляційний адміністративний суд 6 листопада зобов'язав Приватбанк повернути сім'ї Суркісів 1,05 млрд гривень, 266,2 тис. доларів і 7,8 тис. євро.
​Ще цього тижня Саакашвілі
подав в суд на Міграційну службу, яка, а його думку, затягує з розглядом прохання про визнання його біженцем​


Прем’єр-міністр ініціює відставку керівника ДП "Укроборонпром" Романа Романова через заборгованість по виплаті заробітної плати співробітникам
Генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Роман Романов не має наміру подавати заяву про відставку із займаної посади, повідомила Liga.net.
Романов спростував інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про свою відставку і підкреслив, що продовжить виконувати свої обов'язки.


30 грудня 2017 у структурі власності телеканалу «Еспресо»відбулися зміни. Як повідомляє прес-служба каналу, після підписання відповідних угод Арсеній Яценюк та Інна Авакова, які володіли 30% і 40% часток відповідно у статутному капіталі ТОВ «Аста Фінанс» (юридичної особи, що володіє 100% ТОВ «Голдберрі», яке здійснює мовлення під логотипом «Еспресо») відчужили їх на користь іноземного підприємства Atmosphere Entertainment INC, зареєстрованого у штаті Нью-Йорк (США).
«Також зазначене іноземне підприємство придбало частину частки Лариси Княжицької у статутному капіталі ТОВ «Астра Фінанс» у розмірі 7,5%», - йдеться у заяві.
Внаслідок угоди Лариса Княжицька залишається опосередкованим власником 22,5% телеканалу «Еспресо», 77,5% опосередковано володіє іноземне підприємство Atmosphere Entertainment INC.
Кінцевим бенефіціарним власником Atmosphere Entertainment INC є громадянин України Іван Жеваго.
«Інформацію про зміни в структурі власності буде подано відповідним уповноваженим органам у порядку, передбаченому законодавством», - запевняє ЗМІ.
Дружина Арсена Авакова за частку Еспресо заробила 1,95 дол США, Аресеній Яценюк 1,46 млню


Депутат Верховної Ради Борислав Розенблат (позафракційний) звернувся напередодні в САП для отримання дозволу, проте отримав відмову. Його колега по кримінальній справі, депутат Максим Поляков ("Народний фронт"), зможе провести новорічні свята за кордоном, оскільки САП дозволила йому виїзджати за межі України.
За інформацією Українських Новин, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура дозволили синові міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександру провести новорічні та різдвяні свята в Італії. Аваков-молодший 21 грудня повідомив, що запланував виїзд до Італії, а САП і НАБУ не заперечували. Він має намір перебувати в Італії до 14 січня 2018 року.






Анонси
01.01 – 18:00 Інформація щодо акредитації: (098) 467-66-01
Традиційний смолоскипний марш на честь провідника ОУН Степана Бандери "За славу героїв, за майбутнє дітей!". Марш пройде центральними вулицями столиці й закінчиться на Майдані Незалежності, де відбудеться віче. Організатори: ВО "Свобода", Правий сектор, Національний корпус 


Мiсце проведення заходу парк імені Т.Шевченка [біля пам'ятника Кобзареві]

Середа, 3 січня 2018. 11:00
Окружний адміністративний суд Києва розгляне по суті позов екс-глави Одеської області Міхеіла Саакашвілі до Державної міграційної служби щодо відмови в оформленні документів для вирішення питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту
Адреса: вулиця Петра Болбочана, 8, корпус 1

Вівторок, 16 січня 2018 14:00
Солом'янський районний суд Києва продовжить засідання з розгляду клопотання детективів НАБУ про проведення спеціального (заочного) досудового розслідування щодо народного депутата Олександра Онищенка

Пʼятниця, 19 січня 2018
Шевченківський районний суд Києва розпочне розгляд по суті справи за обвинуваченнями тимчасово відстороненого від виконання обов’язків голови Державної Фіскальної служби Романа Насірова



Новини Центральної України
25-26 грудня
У ході другого пленарного засідання вісімнадцятої сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання депутати ухвалили рішення передати з державної у комунальну власність регіональний ландшафтний парк «Кременчуцькі плавні». Таким чином чергова спроба Білецьківського сільського голови Ганни Самойлюк прибрати до рук землі, що належать заказнику, — провалилася.
Сегодня весь Киев внимательно следил за спонтанной акцией в центре города, участники которой собрались выпить кофе на Майдане.
 Сьогодні у Соснівському районному суді міста Черкаси продовжився судовий розгляд по справі вбивства та викрадення корсунського журналіста і активіста Василя Сергієнка, повідомляє «Вичерпно» .
 Поліція не допустила порушень громадського порядку під час місцевих виборів, інформує Міністерство внутрішніх справ у « Фейсбу ці».
С 26 по 27 декабря «Киевводоканал» будет проводить ремонтные работы сетей в Шевченковском районе, в связи с чем запланировано отключение водоснабжения. Об этом сообщает пресс-служба коммунального предприятия.
27-28 грудня
У п’ятницю відбулася презентація оновленого будинку культури «Святошин». Капремонт приміщення розпочали у лютому 2017 року, в рамках якого облаштували нові гримерки, технічні приміщення, замінили системи гарячого водопостачання, централізованого опалення, холодного водопостачання, електричні мережі, переобладнали фойє, гардероб і концертну залу на 480 крісел із відновленням опалення.
4 січня набудуть чинності нові тарифи на пасажирські перевезення у Полтаві, проїзд подорожчає на гривню
Співвласник «Техно Холдингу» пояснив нюанси із ремонтом підземних переходів та розповів про загальну ситуацію із «держзамовленнями» у місті
Адміністрація банку, яка мала 3 відділення у Кременчуці, повідомила, що переходить на «іншу бізнес-модель ведення господарської діяльності»
С апреля 2018 года тепловое хозяйство столицы, которое сейчас на балансе "Киевэнерго", передадут коммунальному предприятию "Киевтеплоэнерго". Об этом на встрече с журналистами сообщил заместитель главы Киевской городской госадминистрации Петр Пантелеев. "Сегодня, 27 декабря, было издано распоряжение о том, что "Киевтеплоэнерго" возьмет на баланс оборудование теплосетей Киева", - сказал Пантелеев.
В Киеве на улице Мичурина, 44 снова – противостояние. Общественность, полиция и журналисты пришли проведать незаконную стройку, где два месяца назад пикетчиков поливали водой и бросали в них взрывпакеты.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на обласне управління ДМС. Серед них виявили 64 нелегальних мігрантів, 62 з них примусово повернуть до країн походження. За цей час порушників оштрафували на загальну суму 72 тис. грн. Читaйте тa коментуйте нaші новини у "Фейсбуці" тa "Tвіттері"
 Черкаському громадському активістові, голові координаційної ради Громадської ініціативи «Місто на Че» Ярославу Лаврову цієї ночі розстріляли автомобіль. Про це він повідомив у «Фейсбуці» .
 Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко дав доручення готувати документи на розпуск міськради. Про це він заявив у ході конфлікту з активістами «Автоєвросила».
Після початку опалювального періоду половина споживачів газу в Хмельницькій області збільшили свої борги Про це БізнесЦензор повідомили в компанії "Хмельницькгаз Збут". "Тільки 44% побутових клієнтів" Хмельницькгаз Збуту "платять за газ вчасно, інші 56% накопичують борги", - повідомляє компанія.
 Блокування сесії ЧМР міський голова Черкас Анатолій Бондаренко назвав політичним замовленням та шантажем. Він зауважив, що воно з ремонтом доріг немає нічого спільного. – Ми готуємо у правоохоронні органи серйозні документи на 40 листах – мій радник виявив порушення по ремонту доріг. Перелік виявлених порушень буде передано до прокуратури, – сказав Анатолій Бондаренко. – Я не знаю, чи в змозі наш
29-31 грудня
Суд підтримав позицію прокуратури Житомирщини та облради щодо незаконності виданого дозволу на вивчення та розробку ділянок надр бурштину площею понад 1,5 тис га
Київ разом з усією Україною два дні перебуватиме під посиленою охороною.
Кличко нагадав, що парламент нарешті ухвалив в цілому закон щодо паркування, який дає повноваження місцевій владі навести лад з паркуванням на вулицях міст.
Що спільного в Олександра Мамая з братами Ротенбергами і куди ідуть гроші з головного ринку Полтави
В конце года принято публиковать разномастные дайджесты событий. Мы не стали исключением - давно пора показать, чем в 2017 году запомнились депутаты Киевсовета. Участок на Срибнокильской 27 июля Киевсовет добился возвращения земельного участка на Срибнокильской улице. Стоимость земли составляет 4 млн грн, площадь - 0,1 га. Хорошая тенденция, здравая позиция.
За ініціативи фракції ВО «Свобода» Житомирської обласної ради ветеранів ОУН-УПА нагороджено відзнаками «Честь і слава Житомирщини»
Прo це пoвідoмляє Depo.Кропивницький з пoсилaнням нa FootBoom . Зa дaними видaння, зaтримкa з виплaти зaробітної плaти в клубі склaдaє близько трьох місяців. Тaкож існує зaборговaність по преміaльних. При цьому керівництво клубу обіцяє нaйближчим чaсом зaкрити всі борги. Нaгaдaємо, з відпустки футболісти "Зірки" виходять 14-15 січня.
 Сьогодні на засідання виконкому Черкаської міськради вкотре не прийшли заступники міського голови Ігор Коломієць, Руслан Сотуленко, Роман Буданцев, Сергій Гура та секретар міськради Олександр Радуцький.
 Із нагоди святкування Нового року та Різдва у всіх районах столиці тривають тематичні святкування The post Різдвяно-новорічна програма у різних районах Києва appeared first on KyivOnline (Київ Онлайн) - афіша культурних подій Києва .



Коментарі