Нема головного доказу що Саакашвілі не громадянин України

Відповідно до закону про громадянство і роз’яснень МЗС з цього питання, датою припинення громадянства України є дата видання відповідного Указу Президента України. Такого публічно оприлюдненого Указу ще нема.

Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil


І не важливо, що є повідомлення про про втрату громадянства Саакашвілі від комісієї з питань громадянства при Президентові. Процедура позбавлення Саакашвілі громадянства докінця ще не дотримана.
24 липня Порошенко змінив склад комісії з громадянства. Саакашвілі вважає що цим комісія стала більш залежною від Порошенка.
Навіть більше, Саакашвілі вже впевнений що він не громадянин України і каже, що не розуміє, чому його позбавили громадянства, так як нових справ проти нього в Грузії не відкрили і, за його інформацією, нічого нового прокуратурі не надали.
Але, Указ може і бути. За порядком опублікування офіційних актів, на публікацію є ще час: «Установити,  що закони України,  інші акти Верховної  Ради України, акти  Президента  України,  Кабінету Міністрів України не пізніш як  у  п'ятнадцятиденний  строк  після   їх   прийняття   у встановленому   порядку   і   підписання  підлягають  оприлюдненню державною мовою в офіційних друкованих виданнях», - йдеться у документі. 
Такими офіційними друкованими виданнями є: "Офіційний вісник України" і газета "Урядовий кур'єр".
Законодавчий акт, за процедурою набуває чинності після публікації.

Коментарі