15 головних новин 23-29 листопада

Новини такі: 
На Донеччині за співпрацю з «ДНР» голову сільради засуджено до 8 років тюрми; Одеський припортовий завод варто продати – Мінекономіки;«Амостор» самоліквідується; Самопоміч організувала в Кривому Розі Дніпропетровської обл. мітинг за свого кандидала в мери; У Маріуполі і Красноармійську 29 листопада багато поліції; Умови ремонту електроопор від М. Джемілєва;Леонід Кучма закликав "ДНР" і "ЛНР" до кінця року обмінятися полоненими з Україною; Міноборони повідомило, що успішно переходить на стандарти НАТО;"ДНР" підрахували руйнування від обстрілів з боку України; Прикордонники зловили ще двох заблукалих російських солдатів; Домашній арешт для адвоката О.Лукаш; Дмитро Фірташ приїде в Україну; Податкова реформа стопориться; Ю.Луценко розказав про податкову реформу і зміни в Уряді.

Їх можна почитати і скачати в .pdf


На Донеччині за співпрацю з «ДНР» голову сільради засуджено до 8 років тюрми 

Судили в Краматорську. Ця справа до вироку не була публічною.
"Краматорський міський суд повністю підтримав позицію державного обвинувачення та визнав винним голову Красноторської селищної ради м. Краматорська Донецької області у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації)", - повідомили в Генпрокуратурі 23 листопада.
Там йдеться, що "під час судового розгляду, обвинуваченням надано достатньо доказів вини голови Красноторської селищної ради, який у період з квітня по червень 2014 року, коли місто Краматорськ тимчасово знаходилось під контролем бойовиків, сприяв діяльності терористичної організації «ДНР»".
 
"Посадовець передавав бойовикам відомості щодо осіб, які не підтримують злочинну діяльність терористів та виступають за територіальну цілісність України. Після отримання від посадовця вказаної інформації бойовики викрадали та катували людей. Згідно рішення суду посадовця засуджено до 8 років позбавлення волі", - повідомили в Генпрокуратурі.
Ця справа не була дуже публічною. Набагато більшого розголосу набули події стосовно Нелі Штепи, колишньої голови мськради Слов'янська. Її звинувачують у таких самих злочинах.

Одеський припортовий завод варто продати – Мінекономіки

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус розраховує на продаж Одеського припортового заводу у березні 2016 року в разі, якщо Верховна Рада ухвалить законопроект про внесення змін до приватизаційного процесу, повідомили УНІАН.
"У березні місяці я розраховую, що Одеський припортовий завод буде продано (у разі ухвалення законопроекту про внесення змін до приватизації - ред.)", - сказав він.
При цьому Абромавичус відзначив, що в разі неприйняття законопроекту 2319а про внесення поправок до приватизаційного процесу дата продажу ОПЗ буде відсуватися. Ще він сказав сказав, що ціна приватизації не є головним питанням.
"Я вважаю, що на цьому етапі важливою є не грошова складова, а професійний продаж, щоб залучити західні інвестиції з новими технологіями, створити нові робочі місця", - сказав А.Абрамовичус.
Голова Фонду державного майна України Ігор Білоус відзначив, що на ОПЗ вже два місяці працюють радники з його приватизації.
Того тижня Генпрокуратура обшукувала Одеський припортовий завод.

«Амостор» самоліквідується

Господарський суд Дніпропетровської області визнав ТОВ "Амстор", що розвиває в Україні мережу однойменних продуктових супермаркетів, банкрутом і постановив ввести процедуру ліквідації підприємства строком на рік.
Про це йдеться у відповідній постанові суду від 16 жовтня 2015 в рамках справи про банкрутство, порушеної на підставі заяви самого підприємства 7 вересня 2015, повідомила "Економічна правда".
Згідно з постановою, ліквідатор підприємства повинен скласти реєстр вимог кредиторів та надати його на затвердження Господарському суду Дніпропетровської області до його розгляду на засіданні 17 січня поточного року.
До реєстру вже включені вимоги 20 кредиторів компанії на суму 2,417 млрд грн, що перевищує її активи.
Як вказується в постанові, активи підприємства станом на 3 вересня 2015 за результатами проведеного аудиту становили 1,304 млрд грн. При цьому довгострокові та поточні зобов'язання компанії становили 2,149 млрд грн і 268,067 млн грн відповідно.
Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців на 23 листопада 2015, учасниками ТОВ "Амстор" є Smart retail Group Ltd, 44,74%, Mortanto Holdings Ltd, 19,65%, Zemolivien Holdings Ltd, 15%, Pegoline Holding Ltd , 5,61%, Credasta Services Ltd, 5,33% (всі - Лімассол, Кіпр), а також ТОВ "Компанія з управління активами" Дельта ", 9,67% (Дніпропетровськ).
Статутний капітал компанії становить 64,57 млн грн. Керівником з квітня 2015 року призначений Олександр Баранов.
В липні "Смарт-Холдинг" бізнесмена Вадима Новинського ы Рината Ахметова продав мережу "Амстор" "Fozzy" Group.


Самопоміч організувала в Кривому Розі Дніпропетровської обл. мітинг за свого кандидала в мери

Про це 22 листопада гуділи ЗМІ. Депутати від «Самопомочі»навіть зустрічалися з Поршенком.
Про зустріч з П.Порошеком повідомили нардепи з «Самопомочі» Єгор Соболєв і Семен Семенченко на Фейсбуці. Там проблема в тому, що в голови міськради вже третій раз проходить Юрій Вілкул, який добрий господарник, але на думку частини жителів Кривого Рогу погана людина, тому що співпрацював із «Партією регіонів».
Але на результати виборів зус тріч з Порошенком не повпливала.

У Маріуполі і Красноармій​ську 29 листопада багато поліції

Поліція повідомила що перед виборами в цих містах не було порушень, щодо яких відкрили кримінальні справи. 
Про роботу на виборах у МВС повідомили таке: "У зв’язку із проведенням виборів 29 листопада у Красноармійську та Маріуполі наказом Головного управління Національної поліції 14 листопада, починаючи з 12.00 увесь особовий склад переведений на посилений варіант несення служби. На охорону громадського порядку на виборчих дільницях буде задіяно 518 співробітників поліції, тобто на кожній виборчій дільниці одразу після отримання бюлетенів і до кінця виборчого процесу чергуватиме по 2 правоохоронці.
У Красноармійську та Маріуполі діють 9 територіальних виборчих комісій та 250 дільничних комісій. Правопорядок на вулицях забезпечуватимуть близько 200 правоохоронців. Крім того, майже 200 співробітників поліції перебуватимуть у резерві та завжди будуть готові поповнити лави захисників правопорядку у випадку виникнення екстрених ситуацій або вчинення інших провокаційних дій."
У Маріуполі перед виборами поліція зміцнює блокпости. У Красноармійську створює "7 мобільних блокпостів". 
"Ці міста розбиті на зони, в яких будуть нести службу 38 груп швидкого реагування: в Красноармійську - 7, в Маріуполі -31", - повідомили в МВС.
За виборчий процес "найбільшу кількість звернень зареєстровано по м. Маріуполю - 169, що складає майже 40% від загальної кількості по області. У м. Красноармійську таких звернень було 29 - 7%. Більшість заяв пов'язано з підкупом виборців, перешкоджанням роботі виборчих комісій, вкиданням бюлетенів, тощо", - йдеться далі в повідомленні від МВС.



Умови ремонту електроопор від М. Джемілєва

Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомив що буде відновлено одну лінію електропередач на крим, але це залежить від виконання умов татар.
"Вимога звільнити негайно всіх заручників, політв’язнів, їх 9 осіб, 7 кримських татар і 2 українців; створити спеціальну міжнародну групу з розслідування фактів викрадення і вбивств наших громадян; відкрити Крим для вільного доступу міжнародних моніторингових груп, які спостерігатимуть за дотриманням прав людини в окупованому Криму; відновити демократичні свободи, що існували в Криму до окупації», – сказав 24 листопада Мустафа Джемілєв.
Потужність лінії, яку підключать,  220 МВт. За його словами, її вистачить для закладів соціального значення. 
Договір з Росією на постачання газу після окупації М.Джемілєв вважає маразматичним.
 «Та угода, яка була підписана і діє нині, дуже збиткова, там і термінологія така, що електроенергія постачається у «Кримський федеральний округ», підписана вона з «Крименерго», що був «віджатий», так би мовити, по-бандитськи, в України, і підписана з людиною, яка перебуває у нас в розшуку як зрадник Батьківщини, Віктором Плакідою, й ціни неадекватні», - повідомив М.Джемілєв.

Активісти блокади Криму ​припинили відновлення ЛЕП
Сталося це біля 10 ранку 26 листопада.
"Один з активістів та лідерів акції Лєнур Іслямов  прокоментував таку заборону тим, що активісти мають вимоги до окупаційної влади стосовно звільнення політв’язнів, і поки не буде виконано цих умов, електропостачання на територію АР Крим відновлюватися не буде", - повідомили в Херсонській ОДА.
Учасники акції забезпечені всім необхідним. У достатній кількості у них є продукти, медикаментами, теплий одяг та матеріалами для опалення та обігріву.
«Звичайно із продовольчим забезпеченням нам допомагають волонтери, громадяни, які проживають на території Херсонщини, представники влади, тому в цілому все що потрібно для життя, ми маємо», - сказав Л.Іслямов. 
Але, через погіршення погодних умов та низьку температуру повітря, багато активістів акції наразі мають проблеми зі здоров’ям,  декілька чоловік отримали запалення легенів.  

Леонід Кучма закликав "ДНР" і "ЛНР" до кінця року обмінятися полоненими з Україною

Обмін полоненими передбачений 10-м пунктом Мінських домовленостей.
"Наша работа в рамках Минского процесса идёт непросто, - это и проблемы безопасности, и работа политической подгруппы. И пока что у меня нет оснований говорить, что Минские соглашения будут выполнены в этом году. Но есть пункт договоренностей, которые можно реализовать еще до конца 2015 года - это обмен пленными. Я призываю представителей отдельных районов Донецкой и Луганской областей активизировать процесс обмена заложниками, - в первую очередь, освободить тяжело раненых людей, которым крайне нужна медицинская помощь. Украинская сторона делала и продолжает делать все возможное и необходимое для выполнения этого пункта соглашений", - процитувала Л.Кучму його прес-секретарка Дарка Оліфер 25 листопада.


Міноборони повідомило, що успішно переходить на стандарти НАТО

«Сьогодні ми закладаємо нові амбітні цілі. Наша мета — побудувати таку Українську армію, яка відповідатиме кращим світовим зразкам, керуватиметься відповідними стандартами і процедурами та зможе виконати будь-яку задачу по захисту країни від агресора! Мною затверджено План виконання основних заходів щодо переходу Збройних Сил України на стандарти НАТО, який містить конкретні заходи з чіткими термінами їх виконання на період до 2020 року»,  заявив Міністр оборони України Степан Полторак.
Він сказав, що: "У ЗСУ вже впроваджено 115 стандартів НАТО, на основі яких розроблено 64 національні та військові керівні документи. Розроблено перелік із 402 стандартів НАТО, які потребують першочергового впровадження".

"ДНР" підрахували руйнування від обстрілів з боку України.

Так повідомив "Офіційний сайт ДНР", посиаючись на "Уповноваеного з прав людини ДНР".
У повідомленні йдеться, що "по состоянию на 27 ноября 2015 года вследствие военных действий в регионе было частично повреждено (разрушено) более 10 245 объектов инфраструктуры. В Донецке разрушено более 6322 объектов, в Дебальцево – 208 ед., в Горловке – 347 ед., Докучаевске – 46 ед., Енакиеве – 251 ед., Ждановке – 91 ед., Кировском – 24 ед., Макеевке – более 1018 объектов, Снежном – 49 ед., Торезе – 118 ед., Харцызске – 705 ед., Шахтерске – 71 ед., Ясиноватой – 541 ед., в Амвросиевском  районе – 265 ед., Волновахском районе – 1 ед., Марьинском районе – 24 ед., Новоазовском районе – 5 ед., Старобешевском районе – 45 ед., Тельмановском районе – 90 ед., в Шахтерском районе – 24 ед. В разрезе отраслей разрушено: — 5720 жилых домов; — 606 линий электропередач и пунктов распределения электроэнергии; — 152 объекта теплоснабжения; — 34 объекта водоснабжения; — 2669 объектов газоснабжения; — 11 объектов в сфере водоотведения и канализационного хозяйства; — 65 объектов здравоохранения; — 385 школ и детских садов; — 53 профессионально — технических учебных заведения; — 49 высших учебных заведений; — 22 объекта в сфере физической культуры и спорта; — 50 заведений культуры; — 95 объектов дорожно-транспортной инфраструктуры; — 56 объектов промышленного производства; — 88 торговых предприятий; — 190 объектов других сфер"


 

 

 

Прикордонники зловили ще двох заблукалих російських солдатів

​"Учора прикордонники Луганського загону в районі пункту пропуска «Мілове» затримали за незаконний перетин державного кордону двох громадян Російської Федерації, одягнутих у військову форму з розпізнавальними знаками внутрішніх військ Російської Федерації. 
Як виявилося, це були військовослужбовці однієї із частин внутрішніх військ МВС РФ, які слідували до м. Армавір (РФ), за їх словами «з метою здачі іспитів на право носити берет темно-зеленого кольору». Затримані пояснюють, що в Україну, начебто, потрапили випадково, після чого були затримані прикордонним нарядом.
Наразі проводяться заходи із встановлення обставин правопорушення та прийняття процесуальних рішень", -повідомив 27 листопада радник Голови ​Держприкордонсужби Олег Слободян.
Відео можна знайти тут: http://dpsu.gov.ua/ua/about/news/news_9460.htm
Але в Росії сказали, що військових відпустили.
"Военнослужащие непреднамеренно пересекли границу, были без оружия и не знали, что находятся в зоне сопредельного государства. Над ними на Украине уже прошел суд, они получили судебное постановление об административном правонарушении в связи с переходом границы, в настоящее время они переданы российским пограничникам", - повідомив прес-секретар внутрішніх військ РФ Василь Панченков.


Домашній арешт для адвоката О.Лукаш

Печерський районний суд Києва обрав адвокату екс-міністра юстиції України Олени Лукаш Юрію Іващенку домашній арешт як запобіжний захід.

"Вранці моєму адвокату Юрію Іващенку оголосили підозру, а вже о 15.30 розпочалося судове засідання у Печерському суді щодо обрання запобіжного заходу. Прокуратура вимагала виключно одного - утримання під вартою. Більш того, в документі, переданому в суд, прокуратура вказала, що Юрію Іващенку за підозру у розкраданні загрожує довічне ув'язнення", - написала Лукаш 36 листопада, повідомляє "УНІАН".
Вона додала, що "як запобіжний захід для нього суд обрав домашній арешт, він повинен буде перебувати вдома з півночі до 6 ранку. В інший час - вільне переміщення".
Лукаш зазначила, що дане судове рішення буде оскаржено.




Дмитро Фірташ приїде в Україну

Таку новину повідомила на початку тижня DW. Буде виступати на форумі роботодавців, керівником об'єднання яких він є головою.
Близький соратник мінстра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко сказав, що Д.Фірташа відразу ж арештують.

Податкова реформа стопориться

Голова податкового парламентського комітету спростувала компроміс в обговоренні проектів податкової реформи
"Конструктивної розмови вчора не було, тільки рамочна зустріч. Ні про терміни, ні про те, що саме спільно напрацьовувати, по яких податках, я не знаю", – сказала голова Комітету Верховної Ради з питань з питань податкової та митної політики, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Ніна Южаніна, повідомляє INSIDER.
Ще цього тижня стало відомо, що Адміністрація Президента береться узгоджувати два варіанти податкової реформи від ВРУ і Кабміну.
Н.Южаніна сказала, що була присутня на зустрічі лідерів фракцій з прем'єром і міністром фінансів і там її не переконали почекати урядвого законопроекту.
"Я налаштована чекати урядового документу. Я не бачу вже сенсу зустрічатися, про щось говорити. Я вважаю законопроект №3357 дуже глибоким, виваженим і комплексним. Тому щось виривати з контексту не варто", – повідомила Н.Южаніна.
"Щодо певних змін ми дійсно могли б домовитися. Але це не може бути так, щоб взяти 10% з законопроекту, а все решту залишити як є. Краще вже зовсім нічого не чіпати… Треба виходити з загальної концепції – що ми взагалі робимо зі спрощеною системою оподаткування, залишаємо чи просто змінюємо, яким шляхом змінюємо: революційним чи еволюційним?", – додала Южаніна.
Вона назвала малоймовірним ухвалення компромісного проекту податкової реформи, який може запропонувати президент.
"Що може нас помирити, що, виходячи з технічної точки зору, може бути в парламенті зареєстровано? Звісно, це тільки законопроект президентський, який буде виваженим і сконцентрується на розбіжностях, які є у нас. Можливо, і такий варіант має право на життя. Але я мало в це вірю", – додала Южаніна.

Ю.Луценко розказав про податкову реформу і зміни в Уряді

Лідер фракції Блоку П.Порошенка у ВРУ Ю.Луценко коментував податкову реформу і майбутні зміни в Уряді.

Для фракції «Блок Петра Порошенка» не стоїть на порядку денному питання про персоналії у Кабінеті Міністрів – ні міністрів, ні прем’єр-міністра. Відповідальні люди повинні говорити не про прізвища, а про політику. Про це у коментарі журналістам сказав голова фракції Юрій Луценко, передала прес-служба БПП.
«Парламент встановлює технічне завдання на рік для уряду. Цього року таким завданням була фінансова стабілізація. Завдяки діям Кабміну, Нацбанку та Верховної Ради таке завдання вдалося досягнути. На наступний рік наша фракція та більшість парламенту планує встановити нове технічне завдання для Уряду – зміна економічної політики, в першу чергу, через скорочення податків. З цим урядом, чи з іншим урядом – ми доб’ємося виконання цього завдання, бо тут, у парламенті, наймають на роботу під конкретне технічне завдання склад уряду», – заявив Юрій Луценко.
Він сказав, що у парламенті обговорюється політика дій, а не прізвища: «Нас цікавить зменшення податкового тиску на середній клас. Дві революції середній клас своїми коштами, своїми силами, ціною своїх життів добивався зміни економічного життя в країні», – зазначив він.
Ю.Луценко повідомив, що фракція БПП запропонувала своє бачення нового Податкового кодексу, а саме – зменшення податків з дев’ятнадцяти платежів і зборів, які є сьогодні, до чотирьох зі ставкою 10% кожний.
«З огляду на дуже важку фінансову ситуацію, з огляду на війну, яка потребує щорічно 100 мільярдів для боєздатності збройних сил, ми готові цей план – чотири податки по 10% – пролонгувати у часі, тобто ввести його наступного і ще протягом двох років», – додав голова фракції.
Також фракція БПП, за словами її голови, наполягає, окрім дискусії про ставки податків, поговорити про податкову амністію. «Потрібно вийняти з українського бізнесу всі гачки, на яких тримають підприємців силовики протягом багатьох років. Люди мають чесно задекларувати все, що у них є, сплатити 5% від невеликих сум, 10% від більших статків і бути вільним від запитань: що ти робив у 1992 році. Звичайно, це не звільняє від кримінального переслідування за скоєння кримінальних злочинів, але звільняє від відповідальності за незадеклароване майно. Ми впевнені, що це варто зробити вже цього року», – наголосив Юрій Луценко.



Інші новини

У Криму продовжують боротися з українськими ЗМІ  http://www.interfax.ru/russia/481807
В Одесі відпускають підозрюваних в подіях другого травня 2014 року http://www.theinsider.ua/politics/5658639b5f02b/
Володимир Кличко програв у боксі http://24tv.ua/boks_klichkofyuri_onlayn_n635210


Коментарі