Що пообіцяли митцям Криму перед референдумом

фото: http://ipc-dzhankoy.org/news/news_dzhankoy/7465.html
Про це говорила Аріна Вадимівна Новосельська, міністр культури АРК.
Майже дослівно:

- Працівники культури в особливому "припіднятому" настрої. Вони проводять в підтримку Росії культурні акції в підтримку своїх односельчан, земляків... Їх люди обнімають, цілують.

- Особлива каста емоційних людей - працівники культури відчувають себе героями.

- Сьогодні навіть звання "заслужений працівник культури Криму" звучить гордо.

- В набагато меншій мірі проявляють підтримку колеги з України ніж з Росії. Ми на ходу формуємо нові коцерти. для того щоб артисти, які пролетіли 7 годин в літаку щоб виступити 20 хвилин в Сімферополі. Будуть "Бурановські бабушки," "Любе," "Зємлянє."

- В росіян є велике бажання надати допомогу кримчанам. І ми її з радістю приймаємо.

- Дуже боляче, коли не можна було зіграти великі твори російських. Не разом з українським, а український твір замість російського.

- Уже в нас серйозні кроки зроблено, щоб відновити нашу ялтинську кіностудію і зробити філіал ВГИКа в Криму. І це тільки початок... Я готова годину розказувати про перспективи.

- Кримчани стали гордими тим що так називаються... Вони вдячні свому керівництву.

- Ми йдемо вперед і оглядаємось тільки на традиції... А стосовно нових перспектив ми йдемо не оглядаючись назад.

- Сьогодні майже день в день 70-а річниця звільнення Криму від німецько-фашистських загарбників.

- Я переконана що в Україні дуже багато талановититх і грамотних творчих людей... Я думаю що Україна грамотна, творча візьме приклад із того як Крим святкує цю дату.

- Не так давно в нас відбулася колегія, в якій прийняв участь замміністра культури РФ Аристархов. Він розказав що там в 3 рівні фінансується культура. Тим більше у нас є багато пам’яток, які підпадають під федеральне фінансування... В Росії зарплата працівників культури в 2 рази вища... Я не кажу що працівники культури будуть жити як банкіри, але тим не менше.

Коментарі

  1. Добре, що п-ні міністерка аж тепер ПРОЗРІЛА... А де вона була раніше, хіба злиденність культури почалася з МАЙДАНОМ?!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар