Арешт майна Порошенка. Головне за тиждень + Анонси

6 січня адвокати п’ятого президента України Петра Порошенка повідомили, що суд ухвалив рішення про його майна. Порошенко не зможе  розпоряджатися більше десяти об’єктами нерухомості, кількома автомобілями і близько 1 млрд гривень. Цим майном він володіє офіційно, згідно із декларацією. А підприємства з орбіти кондитерської фірми «Рошен», автоконцерну «Богдан»  і банк Порошенко передав сину після  того, як став народним депутатом у 2019 році.

Сам Поршенко від кінця грудня 2021го перебуває закордоном. Він пообіцяв повернутися в Україну аж через тиждень – 17 січня 2022.   

20 грудня у Державному бюро розслідувань БР заявили, що п’ятому президенту України Петру Порошенку повідомили про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям. Йдеться про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих частин Донбасу на суму близько 1,5 мільярда гривень.

Офіс генерального прокурора 24 грудня погодив клопотання про арешт Порошенка. Згодом клопотання скасували

 

Ще про арешт майна Порошенка

Суд наклав арешт на майно Порошенка

Печерський райсуд незаконно хоче розглянути клопотання про арешт майна Порошенка – адвокат

Порошенко повідомив дату свого повернення в Україну

 



Анонси

Військовий облік жінок: кого з українок можуть забрати до армії?

10 Січня, 11:00

Учасники: Олександр Клімчук – адвокат; Олександра Решмеділова – політична експертка; Тетяна Яблонська – правозахисниця

 

 

Деталі

Дата:

10 Січня

Час:

11:00

Тип Подія:

презентація

Веб-сайт:

https://golos.ua/

 

Голос UA

вул. Бастіонна, 5/13

Київ

 

Презентація аналітичного звіту «Здобутки і виклики експерименту з присудження наукового ступеня доктора філософії»

11 Січня, 15:00

Організатор: Аналітичний центр «ОсвітАналітика» Київського університету імені Бориса Грінченка.

 

Учасники: Іван Шемелинець – директор аналітичного центру «ОсвітАналітика»; Юлія Бреус – завідувачка навчально-наукового центру розвитку персоналу та лідерства Київського університету імені Бориса Грінченка; Лариса Колісник – доцентка кафедри історії та політичної теорії НТУ «Дніпровська політехніка»; Вікторія Меняйло – професорка кафедри загальної та прикладної фізики Запорізького національного університету; Євген Ніколаєв – науковий співробітник Аналітичного центру «ОсвітАналітика» Київського університету імені Бориса Грінченка, модератор.

 

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

 

Контактний телефон Пресцентру: (044)  299-03-32

 

 

 

Деталі

Дата:

11 Січня

Час:

15:00

Тип Подія:

презентація

Веб-сайт:

https://www.ukrinform.ua/rubric-presshall/3380266-prezentacia-analiticnogo-zvitu-zdobutki-i-vikliki-eksperimentu-z-prisudzenna-naukovogo-stupena-doktora-filosofii.html

Місце проведення

Укрінформ [Зала 2]

вул. Б. Хмельницького, 8/16

Київ

 

 

Новини центральної України

3-9 січня

Полтава планує встановити п’ять шестиметрових стел на в’їздах до міста за 15 млн грн

П’ять металевих стел хочуть встановити на 5-ти в’їздах до міста Полтава зі сторони Києва, Сум, Харкова та Кременчука. Конструкції мають бути виконані в єдиному стилі і мати підсвітку

50 км дороги Хорол — Кременчук відремонтують за мільярд гривень

Служба автомобільних доріг замовила одеському «Ростдорстрою» поточний ремонт 50 км автодороги Т-17-16 за 971,7 млн грн

Вогнеборці ліквідували пожежу на Полтавському сміттєзвалищі

На сміттєзвалищі виникла пожежа, яку ліквідували два відділення державної пожежно-рятувальної частини

​Перед новорічними святами лісгоспи Житомирської області продали понад 32 тисячі ялинок

Понад 32 тисячі ялинок реалізували лісгоспи Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства в ході передсвяткової ялинкової кампанії.Про це 5 січня повідомила пресслужба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

В Черкаській області буде створено національний природний парк “Холодний Яр”

На території Черкаського району буде створений національний природний парк “Холодний Яр”. Про це ідеться в Указі президента від 1 січня 2022 року. Парк створено з метою збереження, відтворення, ефективного використання природних комплексів та об’єктів Середнього Придніпров’я, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність

У Києві оновилися одразу два температурні рекорди

Напередодні у Києві вперше за 142 роки середньодобова температура повітря становила 6,5 градуса тепла. Показник на 0,7 градусів виявився вищим за рекордне значення температури для цього дня в 1961 році, повідомляє центральна геофізична обсерваторія. "Кліматична норма перевищена на 9,1 градусів, що відповідає погоді початку квітня", - йдеться у повідомленні.

У Києві хочуть збудувати два мости через Дніпро

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков запропонував побудувати в Києві ще два мости через Дніпро. Такий крок планують через перевантаження вулично-дорожньої мережі столиці.

На Київщині почали вилучати приватні землі під будівництво Кільцевої обхідної дороги навколо Києва

Голова Київської ОДА Василь Володін підписав перші розпорядження щодо приватних земельних ділянок, які будуть вилучені під будівництво Кільцевої обхідної дороги навколо Києва. Про це Володін розповів в інтерв'ю "KиївVласть" "Близько двох тижнів назад підписував розпорядження по земельнім ділянкам Макарівської, Дмитрівської громад", - зазначив він.

В Киеве мужчина встал на рельсы и остановил работу метро

На станции метро «Теремки» в Киеве мужчина встал на рельсы. Из-за его поступка пришлось остановить поезда на 30 минут. Об этом сообщили в сообществе «Киев оперативный». Отмечается, что пассажиры долго ждали полицейских, но потом им надоело ждать и они сами вытащили мужчину. После этого злоумышленник еще несколько минут гулял на станции, и только тогда пришли дежурные правоохранители.

За рік полтавські нардепи отримали 2,7 млн грн компенсацій за оренду житла та транспорт

З восьми полтавських нардепів-мажоритарників жодних компенсацій не отримав лише один

Мэр Киева рассказал, почему в столице исчезают исторические здания

В Киеве уже давно существует проблема с сохранением исторических зданий. Так, городской голова Киева Виталий Кличко объяснил, почему в Киеве исчезают здания, которые имеют культурную и историческую ценность. Об этом рассказал мэр Киева Виталий Кличко в своем интервью. Все исторические дома имеют статус исторической памятки. Но так случилось, что еще в 90-е годы эти дома были приватизированы.

Показывают только рекламу: жители жалуются на часы в центре Киева

На электронном табло часов на Доме профсоюзов большинство времени демонстрируется реклама. Об этом сообщает "Київ.Media", ссылаясь также на видео журналистки на персональной Facebook-странице. "Главные часы страны, расположенные на Доме профсоюзов в центре Киева, большинство времени демонстрируют рекламу. Поэтому почти невозможно узнать, какой час и температура воздуха в Киеве.

На новом участке Большой Окружной дороги уже "растаял" асфальт, - ФОТО

На новом участке дороги Большой Окружной, которую открыли менее трех недель назад, уже начали появляться ямы. Об этом сообщает киевлянин Дмитрий Райдер на своей странице в Facebook.  Участок Большой Окружной дороги, начиная от проспекта Маршала Рокоссовского до улицы Богатырской, открыли в декабре 2021 года. Но не и трех недель, как в новом асфальте Окружной уже появились ямы. 

Кількох іноземних студентів Вінницького медуніверситету депортували з України

З України депортували кількох іноземних студентів Вінницького національного медичного університету ім. М. Пирогова. Депортовані є громадянами Фінляндії, Швеції та Індії. У Могилів-Подільському прикордонному загоні повідомляють, що вказані особи порушили правила перебування в Україні.

У Житомирі вже можна вакцинуватися бустерною дозою, рекомендують вводити Moderna та Pfizer

У Житомирі вже можна отримати бустерну дозу вакцини проти коронавірусної інфекції. Про це 6 січня повідомила пресслужба Житомирської міської ради, цитуючи заступницю Житомирського міського голови Марію Місюрову. «Отримати бустерну дозу можна у Центрі вакцинації або ж в одному із пунктів щеплень

Третина ФОПів Сумщини мають касові апарати

Кожен третій з зареєстрованих на Сумщині підприємців перейшли на реєстратори розрахункових операцій. Використовувати касові апарати з 1 січня в області мають 24 тисяч ФОПівців. Понад п’ять тисяч можуть їх не встановлювати. За словами керуючої магазином одягу в ТРЦ "Мануфактура" Олени Яковенко, вони касовими апаратами користуються сім років.

Коментарі