Росіяни на кордоні. Головне за тиждень + Анонси

Енергетика

Росія розпочала енергетичну блокаду України. Головна мета – хаос. У неї вийде?

На Бурштинській ТЕС сталися дві аварії, є четверо постраждалих

Іспанська Glovo купує у Черновецького сервіс Zakaz.ua – ЗМІ

Свириденко: доларовий ВВП України за 2021 рік буде рекордним - близько $195 млрд

Україна збільшила вдвічі імпорт електроенергії з Білорусі

Фонд держмайна продав Калуську ТЕЦ за 800 млн грн

 

Економіка
Ахметов "мінус", Косюк "плюс": Рада ухвалила податковий закон №5600

Президент країни ДТЕК. Як Ахметов розхитує Зеленського

Справа Мотор Січ. Китайські інвестори хочуть через суд Гааги стягнути з України $4,5 млрд

 

Донбас і Крим
У Сербії винесли перший вирок за організацію участі у війні на Донбасі

Єрмак повідомив, що дав свідчення в ДБР у справі "вагнерівців"

Блінкен закликав Лаврова відвести війська від України, той вимагає гарантії безпеки на кордонах

"Ми з Україною": Боррель озвучив позицію ЄС на тлі загрози вторгнення Росії

 

Інші теми новин

Виступ Президента Володимира Зеленського у Верховній Раді зі щорічним Посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України

Україна закликає Австрію офіційно підтримати вступ України до ЄС

Другий термін Зеленського, деолігархізація і війна. Суспільно-політичні настрої населення України: актуальні політичні події за результатами телефонного опитування, проведеного 26-29 листопада 2021 року



 

Анонси

“Інтеграційні виклики Східної Європи: нові рішення в контексті регіональної безпеки”. Фінальна конференція

10 Грудня, 11:00

Фінальна конференція Східноєвропейської школи для молодих дослідників зовнішньої політики – 2021 “Інтеграційні виклики Східної Європи: нові рішення в контексті регіональної безпеки”.

Об 11.10 – Сесія 1: Асоційоване тріо як шлях просування інтересів країн Східного партнерства; 12.50 – Сесія 2: Конфлікти у регіоні Східної Європи: специфіка та загальні рішення. Конференція проводиться у рамках проєкту “Східноєвропейська школа молодих дослідників зовнішньої політики”, що реалізується Радою із зовнішньої політики “Українська призма” за підтримки Фонду ім. Фрідріха Еберта. Робочі мови: англійська, російська (без перекладу).

Реєстрація – https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_rKiIr62ITBuEF95dQi7ERg

 

 

Деталі

Дата:

10 Грудня

Час:

11:00

 

Зростання податків чи боротьба з олігархами: чим загрожує скандальний закон №5600?

6 Грудня, 13:00

Учасники: Андрій Новак – голова Комітету економістів України; Всеволод Степанюк – експерт з економічних та політичних питань; Андрій Павловський – експерт із соціальних питань

 

 

Деталі

Дата:

6 Грудня

Час:

13:00

Тип Подія:

пресконференція

Веб-сайт:

https://golos.ua/

вул. Бастіонна, 5/13

Київ

 

Онлайн-презентація регулярного аналітичного продукту Київської школи економіки “Бюджетний барометр”

6 Грудня, 15:00

Презентує “Бюджетний барометр” керівниця Центру аналізу публічних фінансів та публічного управління KSE Дарина Марчак. “Бюджетний барометр” – це щомісячний аналітичний продукт Київської школи економіки, що містить опис актуальної ситуації у публічних фінансах. Центр аналізу публічних фінансів та публічного управління створено Київською школою економіки за підтримки Посольства Швеції в Україні “Підтримка економічних та фінансових реформ в Україні”.

Трансляція на сторінці Київської школи економіки у Facebook – https://www.facebook.com/KyivSchoolOfEconomics

 

 

Деталі

Дата:

6 Грудня

Час:

15:00

 

Відкриття виставки «Народжена волею, стверджувана зброєю!»

6 Грудня, 16:00

Проєкт присвячено завершенню урочистостей із нагоди 100-річчя Української революції 1917-1921 років, 30-й річниці створення Збройних Сил України та вшануванню учасників Другого зимового походу Армії УНР. Виставка розповідає про формування національної державності 1917-1921 років та роль у цьому процесі українських військових формацій. Відвідувачі матимуть нагоду оглянути матеріали із фондових зібрань Національного музею історії України, Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України, Галузевого державного архіву СБУ, Національного військово-історичного музею України, приватних

колекцій. Усі експонати – оригінальні, частина з них представлена уперше. Куратори виставки – науковці Національного музею історії України Богдан Скопненко, Олександр Кучерук і Олександр Хоменко. Виставка триватиме до 31 березня 2022 р.

Акредитація – https://cutt.ly/tYwvyUD. Тел. для ЗМІ: (097) 516-46-79

 

 

Деталі

Дата:

6 Грудня

Час:

16:00

Тип Подія:

виставка

Місце проведення

Національний музей історії України

вул. Володимирська, 2

Київ

 

 

Новини центральної України

29-30 листопада

Прокурор третій рік домагається знесення семи поверхів у ЖК неподалік від столичного вокзалу

Заступник прокурора міста Києва просить суд зобов’язати приватну особу – замовника будівництва за власний рахунок провести перебудову житлової 11-поверхівки по вул. Нововокзальна, 69, 71, 73, 75 у Солом’янському районі столиці. Про це свідчить постанова Верховного суду від 23 листопада.

Київ і п'ять областей повністю втратили ознаки "червоної" зони

Київ, Луганщина, Львівщина, Одещина, Рівненщина і Херсонщина вже не мають жодної ознаки "червоної" зони епідемічної небезпеки розповсюдження коронавірусу, хоча все ще лишаються "червоними".

На Вінниччині стався витік аміаку

Поблизу міста Немирів на Вінниччині на території ПрАТ "Райагрохім" із залізничної цистерни випарувався безводний аміак, рятувальники намагаються осадити хмари аміаку водою.

Київський апеляційний суд виправдав догхантера Олексія Святогора

У понеділок, 29 листопада, Київський апеляційний суд вирішив залишити незмінням рішення суду першої інстанції (Шевченківського районого суду), який виправдав догхантера Олексія Святогора, інформує організація UAnimals. "До слова, обвинувачуваний та його адвокат навіть не прийшли на засідання", - йдеться в повідомленні.

У Київраді хочуть втричі зменшити оренду для ділянки ЖК Столара-Кушніра в зоні охорони пам’ятки національного значення

Постійна комісія Київради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин 1 грудня планує розглянути проект рішення про зміну цільового призначення ділянки на вул. Ігоря Брановицького, 3 у Печерському районі Києва із будівництва офісів на житлову забудову.

Обмеження у "жовтій зоні" посилять 6 грудня: що буде можна, а що ні

Із 6 грудня невакциновані громадяни не зможуть відвідувати концерти, кінопокази, спортзали, кав’ярні й ресторани навіть у "жовтих" зонах епідемічної небезпеки, а з 9 грудня вакцинація стане обов'язковою для працівників ще низки сфер.

Шість областей готові вийти з "червоної" зони – КШЕ

В Україні шість областей можуть вийти з "червоної" зоні епідемічної небезпеки поширення коронавірусу, оскільки в них стабілізувалися епідемічні показники.

На Вінниччині стався витік аміаку з залізничної цистерни

У понеділок, 29 листопада, до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в місті Немирів Вінницького району на вулиці Соборній відчувається різкий запах аміаку. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Вінницькій області

Київ виділив на Подільський міст ще мільярд гривень. КП, що його будує, замовило собі позашляховики

Фото: vidi.ua Комунальне підприємство «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» замовило два позашляховики за понад 1,6 мільйона гривень. Минулого місяця КМДА збільшила вартість будівництва Подільського мосту, за яке відповідає згадане КП, на мільярд гривень.

 

 

1-5 грудня

У Києві 1 грудня можливе обмеження руху транспорту в центрі через проведення масових акцій

У зв'язку із проведенням масових заходів у середу, 1 грудня, протягом дня можливе обмеження руху транспорту у центрі столиці, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

У Києві викрили "ферму" ботів, які поширювали протестні настрої

У Києві викрили діяльність "ботоферми", яка використовувалася для поширення протестних настроїв та фінансових махінацій.

Кличко назвав нові ціни на проїзд у громадському транспорті Києва

Мер Києва Віталій Кличко анонсував нові ціни на проїзд у громадському транспорті, які орієнтовно планують ухвалити після опалювального сезону.

Поліцію Полтавщини очолив Євген Рогачов з Черкас

Заступник начальника поліції Черкащини Євген Рогачов став новим керівником поліції Полтавської області

Зеленський призначив двох суддів у Полтавській області

Президент безстроково призначив двох суддів у Чорнухинський та Октябрський суди

Чиновника департаменту архітектурно-будівельного контролю КМДА спіймали на хабарі

Шевченківська окружна прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно начальника управління департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю Київської міської державної адміністрації, викритого на отриманні неправомірної вигоди за ігнорування порушень під час реконструкції будівлі на Крутому узвозі в центрі української столиці.

13 областей і Київ втрачають ознаки "червоної" зони

5 областей та Київ уже втратили усі ознаки "червоної" зони епіднебезпеки, ще 8 областей почали втрачати ознаки "червоної" зони.

На Киевщине школьники отравились антисептиком, - ФОТО

3 декабря, в одной из школ Вышгорода произошел неприятный инцидент. Двое восьмиклассников нашли на свалке бутылочки с жидкостью и принесли их в класс. Ребята решили перелить жидкость в другую емкость, однако часть вещества с резким запахом спирта разлилась на парту. Через некоторое время восемь учениц почувствовали слабость и недомогание.

Коментарі