Саміт Україна-ЄС і російські хитрощі перед зустріччю в Нормандському форматі. Головне за тиждень + Анонси

Найбільша подія, яка сталася за короткий робочий тиждень із чотирма вихідними днями – Саміт Україна-ЄС. Найбільш вимкопоставленими гостями з боку ЄС там були  голова Європейської Ради Шарль Мішель і президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. З  українського боку були керівники Уряду, члени уряду і Президент.

Підбивали підсумки перших п'яти років виконання угоди про асоціацію із ЄС. З підписаних угод і усних домовленостей найбільшою перемогою називають перегляд митних ставок на українські товари.

П'ять років на виконання Укгоди про асоціацію з ЄС минули більше року тому. На сьогодні, уже йде сьомий рік, як Україна виконує Угоду про асоціацію із ЄС. І зараз виконані 58% плану дій на виконання цього документа.

 

Саміт Україна-ЄС

Боротьба з олігархами, допомога та реформи: про що домовилися на саміті Україна-ЄС

У межах 23-го Саміту Україна – ЄС підписано низку документів, зокрема Угоду про Спільний авіаційний простір

Зеленський: Київ розраховує укласти угоду про промисловий безвіз на наступному саміті Україна - ЄС

Ольга Стефанішина: «В деяких елементах Україна фактично вже є членом Європейського Союзу»

 

Донбас і Крим

Медведчук вважає сфабрикованими всі докази у справі про фінансування ним тероризму

Зеленський: РФ – сторона конфлікту на Донбасі, це зафіксовано в заяві України і ЄС

У Путіна кажуть, що для Зеленського готують окремий "порядок денний"

 

Інші теми новин

Хабарі на півтора мільйона. За що в Україні пропонували гроші прикордонникам

 


Анонси

Обшуки в місцевих органах влади: на кого найбільше тисне центральна влада. Презентація результатів моніторингового дослідження судових рішень

18 Жовтня, 10:30

Учасники: Олексій Кошель – генеральний директор Комітету виборців України; Наталія Линник – заступниця генерального директора Комітету виборців України.

Трансляція на Youtube-каналі агентства “Інтерфакс-Україна”. Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями

 

 

Деталі

Дата:

18 Жовтня

Час:

10:30

Тип Подія:

пресконференція

Місце проведення

Інтерфакс-Україна

вул. Рейтарська, 8/5-А

Київ

 

Незаконний призов у Криму

18 Жовтня, 12:00

Учасники: Олександр Сєдов – аналітик Кримської правозахисної групи; Ігор Поночовний – керівник прокуратури АР Крим та м. Севастополя; Ганна Микитенко – юрисконсульт та проєктний менеджер міжнародної організації Global Right Compliance; Володимир Чекригін – заступник голови правління Кримської правозахисної групи, модератор.

 

 Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

 

Контактний телефон Пресцентру: (044)  299-03-32

 

 

 

Деталі

Дата:

18 Жовтня

Час:

12:00

Тип Подія:

пресконференція

Веб-сайт:

https://www.ukrinform.ua/rubric-presshall/3332149-nezakonnij-prizov-u-krimu.html

Організатор

Кримська правозахисна група; прокуратура АР Крим та м. Севастополя

 

«Культурні практики населення України». Результати соціологічного дослідження

18 Жовтня, 12:30

Презентація результатів соціологічного дослідження на тему «Культурні практики населення України», здійсненого за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

 

Учасники: Леонід Чупрій – доктор політичних наук, професор, голова громадської організації “Демократичні ініціативи молоді» («ДІМ»), модератор; Катерина Настояща – кандидатка соціологічних наук, аналітикиня, заступниця голови громадської організації “Демократичні ініціативи молоді»; Людмила Скокова – докторка соціологічних наук, доцентка, старша наукова співробітниця відділу соціології культури та масової комунікації Інституту соціології НАН України; Тетяна Недашівська – менеджерка проєктів ГО «ДІМ».

 

До участі запрошені: Павло Гай-Нижник – доктор історичних наук, громадський діяч, заступник директора Науково-дослідного інституту українознавства МОН України; Анатолій Ручка – доктор філософських наук, професор, старший науковий співробітник відділу соціології культури та масової комунікації Інституту соціології НАН України; Ольга Безрукова – докторка соціологічних наук, доцентка, завідувачка кафедри галузевої соціології КНУ імені Шевченка; Ярослава Музиченко – експертка, етнологиня, журналістка.

 

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

 

Контактний телефон Пресцентру: (044)  299-03-32

 

 

 

Деталі

Дата:

18 Жовтня

Час:

12:30

Тип Подія:

презентація

Веб-сайт:

https://www.ukrinform.ua/rubric-presshall/3331489-kulturni-praktiki-naselenna-ukraini-rezultati-sociologicnogo-doslidzenna.html

Організатор

ГО “Демократичні ініціативи молоді”

Місце проведення

Укрінформ [Зала 2]

вул. Б. Хмельницького, 8/16

Київ

 

Політики реінтеграції тимчасово окупованих територій: ключові результати та перспективи

18 Жовтня, 14:00

Спікери: Анна Осипчук – наукова директорка Школи політичної аналітики НаУКМА; Антон Суслов – аналітик Школи політичної аналітики НаУКМА; Станіслав Шулімов – аналітик Школи політичної аналітики НаУКМА; очікується участь представника Комітету з прав людини, деокупації та реінтеграції Верховної Ради, заступника міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, експертів з правозахисного сектору. Модератор: Максим Яковлєв – директор ШПА НаУКМА, завідувач кафедри міжнародних відносин НаУКМА. Під час заходу команда Школи політичної аналітики НаУКМА презентує результати дослідження, в якому проаналізовано наявні політики й інструменти реінтеграції тимчасово окупованих територій, а також окреслено ключові виклики, які стоять в цьому контексті перед державою та громадянським суспільством

 

 

Деталі

Дата:

18 Жовтня

Час:

14:00

Тип Подія:

круглий стіл

Місце проведення

УКМЦ

вул. Хрещатик, 2

Київ

 

Презентація інтернет-порталу “Віртуальний музей російської агресії”

19 Жовтня, 11:30

Це перший в Україні інтернет-портал про ключові події та злочини, скоєні під час окупації Російською Федерацією територій України – Криму та частини Донецької та Луганської областей. Віртуальний музей російської агресії – один із перших у світі цифрових інструментів із забезпечення доступу кожного до правди про війну. Також це важливий інструмент збереження пам’яті про неї. До участі у презентації запрошені: міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович, Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич, керівник прокуратури АР Крим та міста Севастополя Ігор Поночовний, виконавчий директор Міжнародного фонду “Відродження” Олександр Сушко, виконавчий директор Центру дослідження безпекового середовища “Прометей” Аліна Майорова.

Трансляція на ютуб-каналі УІНП. Акредитація ЗМІ обов’язкова – https://forms.gle/xcbzesdGcXrGZzRk7   Реєстрація учасників від громадськості обов’язкова до 9.00 15 жовтня – https://forms.gle/E5uxWR6GcKyr42XLA

 

 

Деталі

Дата:

19 Жовтня

Час:

11:30

Тип Подія:

презентація

Місце проведення

Мистецький Арсенал

вулиця Лаврська, 10-12,

Київ

 

 

Новини центральної України

11-12 жовтня
ЄС письмово підтримав ухвалення Україною "антиолігархічного" закону

ЄС підтримав Україну за відданість у боротьбі з впливом приватних інтересів, зокрема, прийняття закону про олігархів.

Прокурори прийшли з обшуками в "Київзеленбуд"

Співробітники Подільської окружної прокуратури столиці 12 жовтня проводять обшуки службових приміщеннях КО "Київзеленбуд".

Київ на межі локдауну: в КМДА назвали альтернативу

Наразі у Києві спостерігається погіршення епідситуації. Аби запобігти локдауну у столиці повинні вакцинувати якнайбільше громадян. Про це заявила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко в інтерв’ю виданню "Вечірній Київ".

Суд поновив на посаді заступницю голови Шевченківської райради Полтави Наталію Костіну

Представниця «Європейської Солідарності» Наталія Костіна поновилася на посаді заступниці голови Шевченківської райради Полтави

Присвоение миллионов: подрядчикам Подольско-Воскресенского моста в Киеве объявили о подозрениях

Пресс-служба Киевской городской прокуратуры сообщает о том, что руководство коммунальной корпорации, генподрядчик и подрядчики получили подозрение за разворовывание средств на строительстве Подольско-Воскресенского моста.

Виталий Кличко призвал полицию Киева помешать незаконному строительству на Никольской Слободке

Мэр Киева и глава КГГА Виталий Кличко на своем Facebook рассказал о том, что пока он поехал в командировку, на Никольской Слободке вновь создалось напряжение. По словам Кличко, застройщик нагло, в противостоянии и столкновениях с местными жителями, загнал технику на территорию, где город не давал никаких разрешительных документов что-либо строить.

У відділеннях Укрпошти на Сумщині почали щеплювати всіх бажаючих

Про це під час апаратної наради повідомив начальник управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО. Як зазначив начальник управління охорони здоров’я, дієвим інструментом захисту від коронавірусної інфекції є вакцинація. Станом на 11 жовтня в області зроблено 396075 щеплень.

Камери автофіксації порушень ПДР встановили на перехресті у Кропивницькому

Сьогодні зранку на перехресті вулиць Вокзальної і Габдрахманова запрацювали комплекси автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією міського голови Андрія Райковича. “Системи найсучасніші. Працюватимуть в обох напрямках і фіксуватимуть перевищення швидкості руху.

 

13-17 жовтня

У Києві зросли тарифи на утримання житла

Що подорожчало найбільше: природний газ – на 9,3%, каналізація – на 8,6%, водопостачання – на 7,5%, утримання та ремонт житла – на 6,1%.

Аеропорт в Жулянах закриють на рік

Київський аеропорт імені Сікорського (Жуляни) у 2024 році закриється на один рік у зв’язку з ремонтом.

В Україні почали зупиняти водіїв, які мають борги з комуналки, аліментів і штрафів

Державна виконавча служба (ДВС) спільно з Міністерством внутрішніх справ (МВС) розпочала використання цифрового методу стягнень прямо на автодорогах, тобто безпосередньо на тих місцях, де буде зупинено транспортний засіб.

Забудова на забудові. Хто з очільників Києва виявився найбільшим ворогом столиці?

Рух ЧЕСНО систематизував рішення, які стосувалися найбільш резонансних забудов у столиці, аби з'ясувати, хто з мерів Києва найбільше нашкодив місту.

Євген Ричка: крематорію у Полтаві не буде у зв’язку з нерентабельністю

Заступник міського голови хоча й доручив прорахувати можливість будівництва та роботи крематорію, однак вважає це для обласного центру невиправданим витрачанням бюджетних коштів

«Нафтогаз» поки не дає газ для опалення 109-го мікрорайону за ціною 7,42 грн/м³

Державна компанія поки не відповідає на прохання «Полтаватеплоенерго» надати природний газ для опалення 109-го мікрорайону за ціною 7,42 грн за кубометр. Якщо цього не станеться, то теплоенерго доведеться придбати газ за ринковою ціною або взагалі відмовитись від подачі теплоносія, поки котельня «Полтаватепло» не розпочне самостійно опалювати мікрорайон

Вскоре Киев закроют на локдаун: специалист назвал сроки и озвучил прогноз

Усилить карантин и ввести локдаун в столице и еще нескольких регионах Украины, могут уже в ближайшие две недели. Такой прогноз озвучил глава Союза потребителей коммунальных услуг Олег Попенко. Свой прогноз он озвучил в комментарии сайту UBR. По словам Попенко, новые ограничения будут действовать как минимум один месяц. На сегодня в локдаун могут пойти пять-семь областей.

Возле парка "Киото" в Киеве убрали незаконные МАФы. Законные оставили, - ФОТО

Директор Департамента городского благоустройства КГГА Тимур Ткаченко рассказал на своей странице в Facebook о том, что в районе парка "Киото" освободили от незаконной торговли новую локацию. Тимур Ткаченко отметил, что из всех киосков, которые ранее находились на этом участке, остались только два.

"Батько наш Бандера": киевские школьники устроили буллинг учительнице, - ВИДЕО

Учащиеся одной из киевских школ решили проучить учительницу, которая показалась им "ватной", песней про Бандеру.  Об этом сообщает Telegram-канал Украина в шоке. Ученики запустили своеобразный флешмоб и поют песню про лидера украинских националистов на уроках и переменах: в коридорах, туалетах и раздевалках школы.

В центре Киева курьеры доставки жестоко избили человека, - ВИДЕО

В центре Киеве курьеры доставки жестоко избили человека, якобы за то, что он оскорбил молодых парней. При этом доставщики разместили видео с избиением в соцсети. Видео опубликовали в Telegram-канале Kyiv Operative. Аккуратно, видео содержит сцены насилия, 21+ Драку хулиганы снимали на видео, а затем отснятые материалы выложили в Сторис в Instagram.

Олександр Скічко розповів про #ВеликеБудівництво в обласній лікарні

Реконструкція корпусів триває в Черкаській обласній лікарні. За словами голови ОДА, це один із пріоритетних проєктів. – #ВеликеБудівництво в медичній сфері – це про нову якість послуг, енергоощадність і комфорт для пацієнтів і працівників, – зауважив Олександр Скічко. – Один із наших проєктів – реконструкція обласної лікарні. Роботи в розпалі в 9-поверхових корпусах. Результат уже бачите.

На Вінниччині у Південий Буг випустили 6 тонн риби

У вівторок, 12 жовтня, у селі Степашки, що в Гайсинському районі, у Південний Буг випустили 6 тонн коропа та товстолоба. За інформацією Вінницького рибоохоронного патруля, це перший етап зариблення в області. До Ладижинського водосховища випустили майже 3 160 кг дволіток товстолоба та 2 852 кг коропа. Зокрема, 31 600 екз. двохлітки товстолоба, середньою вагою 100

​У Житомирі чергова аварія на насосній станції водоканалу: місто без води

У вихідний день 15 жовтня, близько 9.00 в квартирах житомирян почала зникати вода. До редакції Житомир.info надійшло одразу кілька подібних повідомлень від жителів провулку Каретного, вулиці Героїв Десантників, Мазепи, Шевченка про раптове припинення водопостачання. За пів години на сторінці КП «Міський інформаційний центр» з’явилося повідомлення про аварію на насосній станції

«Long live McDonald’s?» У Кропивницькому попрощаються із Центральним сквером

Акція прощання з деревами Центрального скверу у Кропивницькому відбудеться. Заклик провести її під назвою «Центральний сквер. Остання осінь» оприлюднила у ФБ голова ГО «Озеленення Кропивницький» Надія Паливода, повідомляє Перша електронна газета

Скільки коштує гектар землі на Хмельниччині

З часу відкриття ринку землі, який запрацював в Україні з 1 липня, минуло сто днів. Згідно з даними Держгеокадастру, в Україні за цей час продали понад 70 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення. Щодо Хмельниччини, то в нас в області власники не поспішають продавати землю. За цей час угод щодо купівлі-продажу сільськогосподарської землі уклали на три з половиною тисячі гектарів.

На Чернігівщині продають виправну колонію

Він же говорить, що стартова ціна об'єкту 100 мільйонів гривень. Загальна площа нерухомості, яка «піде з молотка» — майже 26 тисяч метрів квадратних. Територія колонії — це більше 4 гектарів землі в середмісті Прилук. На них – їдальня, школа, адмінбудівлі, спортивний майданчик, 3 спальні корпуси. Загалом на продаж виставили 40 об'єктів нерухомості.

Коментарі