Найважливіші новини останнього тижня року + Анонси



31  грудня починається виборча кампанія. Томос буде на Святвечір. Росіяни запровадилисанкції проти «Опозиційного блоку» Ахметова. Насіров сам себе поновив на посаді. Закордоном постійно перебувають 3,2 українців.



31  грудня починається висунення кандидатів від партій і реєстрація кандидатів-самовисуванців на посаду Президента.
4 лютого 2019 року - останній день для подачі документів від кандидатів у Центрвиборчком.
9 лютого 2019 року процес реєстрації кандидатів в ЦВК завершиться, на підставі чого буде складено офіційний список кандидатів на президентський пост.

Томос про автокефалію української православної церкви прибуде до України ввечері 6 січня. Про це повідомив Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній в інтерв'ю телеканалу "Прямий".
"6 січня відбудеться урочисте богослужіння двох предстоятелів Вселенського Патріархату Вселенського патріарха Варфоломія і предстоятеля Української Незалежної Помісної Православної Церкви. Після літургії буде вручено Томос про автокефалію Української православної церкви. Того ж дня ввечері, ми вже будемо в Україні і 7 січня будемо урочисто святкувати Різдво. Це такий певний подарунок для України - отримання Томосу про незалежність нашої української православної церкви", – розповів митрополит.

В Росії внесли зміни до постанови "Про заходи щодо реалізації указу президента РФ від 22 жовтня 2018 р. №592". Тепер санкції поширюються на 567 фізосіб. У документі вказуються 75 юридичних осіб.
До оновленого списку санкцій внесли екс-нардепа від "Партії регіонів" Бориса Колеснікова і діючих нардепів Вадима Новинського, Олександра Вілкула з Михайлом Добкіним. Останнф не увійшли до нового об'єднання "Опозиційна платформа - За життя". Ще під санкції підпав співголова депутатської групи "Партія "Відродження" Віталія Хомутинніка.
У список також потрапили позафракційний нардеп, лідер новоствореної партії "Наші" Євген Мураєв, який був у партії "За життя" Вадима Рабиновича, нардепів Олену Бабак ("Самопоміч") і Олену Шкрум ( "Батьківщина").
В списку тепер і мер Одеси Геннадій Труханов, одеський бізнесмен Володимир Галантерник, нардепи з фракцій БПП, "Самопоміч", "Народний фронт", "Батьківщина" - Олександр Абдуллін, Руслан Демчак, Микола Княжицький, Георгій Логвинський, Тетяна Острікова, Віктор Пінзеник, Дмитро Ярош, глава ДБР Роман Труба, глава Держприкордонслужби Петро Цигикал. 
До списку санкцій юросіб внесли і концерн "Укроборонпром" та "Укрспецекспорт", ПАТ "Центренерго" і "Державний експортно-імпортний банк України", страхову групу "ТАС" і "Першу логістичну компанію".

Роман Насіров призначив сам себе керувати Фіскальною службою. На сайті ДФС зміни в керівництві держустанови ще нема.
Як повідомляє УНІАН з посиланням на джерело у секретаріаті Кабміну, Насіров сьогодні з'явився на робочому місці попри відсутність відповідного рішення Кабінету міністрів України.
"У рішенні суду йдеться про негайне його поновлення на посаді. Повинно було бути відповідне рішення Кабміну. Його немає. Уряд жодного рішення не ухвалював, Насіров захопив будівлю державної установи", - повідомили виданню у секретаріаті Кабміну.

Постійно за кордоном знаходиться 3,2 мільйона українських трудових мігрантів, повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.
"У міграційному процесі беруть участь у середньому від 7 до 9 млн осіб на рік. Водночас постійно, щодня протягом року за кордоном знаходяться тільки 3,2млн трудових мігрантів з України", - відзначили в прес-службі міністерства.
Раніше побутувала більша цифра. У міністерстві підкреслили, що "цифри 12 млн ніде в міграційній аналітиці немає, так само вона не називалася і на підсумковій прес-конференції міністра соціальної політики України Андрія Реви".


Анонси
01.01 - 17:00

Марш на честь 110 річниці від дня народження провідника українських націоналістів Степана Бандери
мiсто Київ
Марш на честь 110 річниці від дня народження провідника українських націоналістів Степана Бандери, який став одним із залізних символів незламності та відчайдушної боротьби українців за волю та власну державу. Проводить - Національний Корпус.

Конт. тел.: (093) 723-59-26, (093) 723-59-26
хода, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Володимирська, 50 [біля Оперного театру, збір о 17.00]

03.01 - 13:00

Всеукраїнський з'їзд політичної партії "Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (093) 324-52-08, (044) 337-42-04, press@spravedlyvist.com.ua
У заході візьме участь лідер партії Валентин Наливайченко. Очікується, що делегати з'їзду, а це понад 210 громадських організацій зі всієї країни, підтримають висунення Наливайченка кандидатом на посаду президента України і закріплять свої голоси електронним голосуванням.

Реєстрація ЗМІ - з 12.00 за списками акредитації


Мiсце проведення заходу готель "Либідь" [Premier Hotel Lybid]

03.01 - 12:00

З'їзд політичної партії "Об'єднання "Самопоміч"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: https://goo.gl/forms/CjgENtFMLjSXC7Hm2
У програмі з’їзду - висунення кандидата на посаду Президента України від політичної партії "Об’єднання "Самопоміч".
Тел.: (093) 516-36-17


Мiсце проведення заходу вул. В.Житомирська, 33

07.01 - 13:00
Святкування Різдва Христового у Національному музеї народної архітектури та побуту України
мiсто Київ
На наддніпрянських вулицях музею ходитимуть колядники з різноманітними зірками, колядками та вертепами. Буде відтворений обряд водіння Кози. Відвідувачі музею зможуть побачити традиційний атрибут українського Різдва - дідух та дізнатись про його особливості. Долучайтеся до Конкурсу "Різдвяна зірка Вашої родини": виготовіть свою різдвяну зірку, завітайте з нею до нашого музею та отримайте різдвяний подарунок. На цьогорічне Різдво запрошено колективи Черкащини, Вінниччини, Чернігівщини та Київщини.

Акредитація преси за тел.: (098) 913-80-07


Мiсце проведення заходу Національний музей народної архітектури і побуту України

15.01
Тренінг "Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції"
мiсто Київ
Тренінг "Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції", присвячений методам протистояння ботам, фейкам та інформаційним "вкидам" (зокрема, кремлівського походження) на основі досвіду іноземних та українських експертів.

Тренери: Гідріус Сакалаускас - директор Res Publica (центру громадянського спротиву, Литва), представник ініціативи "Литовські ельфи", націленої на протистояння російським "тролям"; Роберт ван дер Ноордаа - нідерландський журналіст, один із авторів дослідження про роботу російської "Фабрики тролів"; Вікторія Романюк - заступниця головного редактора StopFake; Анатолій Бондаренко - експерт Texty.org.ua, керівник напрямку інфографіки та журналістики даних сайту, один із авторів дослідження "У нас погані новини", присвяченого аналізу маніпулятивних інформаційних джерел в інтернеті; Олександр Надельнюк - експерт VoxUkraine, аналітик, автор дослідження про російську "Фабрику тролів" у Twitter; Павло Бєлоусов - експерт з питань інформаційної безпеки DSS380.

До участі запрошуються журналісти національних та регіональних ЗМІ, а також аналітики, які займаються темами інформаційних протистоянь. Захід реалізується ГО "Інтерньюз-Україна" за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.
Реєстрація до 17.00 27 грудня - https://docs.google.com/forms/d/19F3RDVfqcP0bRPfQ4wnVHaSRJ0qWdeGNmEtWHwHJFJc/viewform?edit_requested=true

Конт. тел.: (050) 053-81-72, osorotsynska@internews.ua
тренінг, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Ризька, 15 [ ГО "Інтерньюз-Україна"]

15.01 - 10:00

Пленарні засідання ВРУ, (15-18) січня
мiсто Київ
Вхід за картками акредитації через 1-й під'їзд


Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 5 [сесійна зала, вхід за картками акредитації через 1-й під’їзд]

25.01 - 09:30

Аграрна конференція "Елеватор-2019"
мiсто Київ
Конференція присвячена виявленню слабких ланок елеваторної галузі, пошуку шляхів їх усунення та презентації сучасних технологічних рішень для елеваторних комплексів.


Запрошуємо всіх учасників ринку долучитися до участі у конференції та сформувати спільне бачення розвитку елеваторної галузі України!

З питань участі, партнерських програм, організації доповіді та розміщення реклами звертайтеся до Інформаційно-аналітичної компанії "ПроАгро Груп":

тел./факс: (+38 044) 248-02-67, (+38 067) 243-38-03

e-mail: proagro-inform@ukr.net, info@proagro.com.ua

сайт події: http://www.proagro.com.ua/events/silo2019/

Facebook:  https://www.facebook.com/events/287453995231292/


Мiсце проведення заходу Оболонська набережна, 17 [готель Visak]


Новини центральної України
24-27 грудня
Многострадальный мост на Шулявке в Киеве планируют полностью перекрыть весной 2019 года. Тогда же начнут демонтаж конструкции. Об этом в интервью 44.ua рассказал заместитель главы Киевской городской госадминистрации Дмитрий Давтян. "Работы ведутся, хотя мы немного отстаем от первичного графика, он был скорректирован.
За минувшую неделю в столице зафиксировали рост уровня заболеваемости гриппом и ОРВИ по сравнению с прошлой неделей на 4,5%, около 63,9 % больных - это дети. Об этом в комментарии 44.ua сообщил и.о. директора Киевского лабораторного центра Министерства здравоохранения Сергей Чумак. "В Киеве зарегистрировано почти 16 тыс. больных гриппом и ОРВИ.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу ДСНС України. Бригадами обленерго проводяться заходи з відновлення електропостачання населених пунктів. Роботи ускладнює те, що неможливо проїхати до деяких сіл.
Depo.Кропивницький дізнався, які ще переваги отримає місто від втілення масштабного проекту з дегазації міського звалища. Потрібно, як повітря Роботи з підготовки до проекту дегазації розпочалися ще три роки тому, а зараз триває процес облаштування цієї системи, розповіла заступниця директора ТОВ "Екостайл
Через погоду і затори в'їзд до Полтавської області 26 грудня закриють для всіх видів транспорту.
У Київській міській державній адміністрації повідомили, що презентацію автоматизованої системи обліку оплати проїзду у міському пасажирському транспорті Києва (АСОП) перенесено на невизначений термін, чиновники нарікають на технічні проблеми. Про таке повідомили на сайті адміністрації. Про час і дату проведення презентації у КМДА обіцяють повідомити пізніше.
Негода вирує в Україні. Зокрема на Сумщині за дві доби випала місячна норма опадів. Найбільше засипало південні райони області. Сильний вітер намітав метрові кучугури. Снігоочисна техніка – всього майже 200 одиниць – працювала цілодобово. Рятувальники за минулу добу допомогли вибратися зі снігових пасток понад 60 транспортним засобам та допомогли більш як 200 особам.
Одним з учасників цьогорічних судових процесів став депутат Миколаївської міськради від "Опоблоку" Ігор Копійка.
Загалом у заметах застрягли близько 800 автомобілів.
Полтавський обласний осередок Соціал-демократичної партії переказує кошти центральному офісу. Той своєю чергою оплачує рекламу на Полтавщині. Лише в одному інтернет-виданні партія розмістила понад 200 матеріалів. Звіту СДП за ІV квартал 2017 року на сайті НАЗК немає. Коментарів журналістам Руху ЧЕСНО в обласному осередку не дають.

28-30 грудня
Бердичівський депутат підробив ліцензію на газифікацію об’єктів. Судові процеси щодо причетності депутата Новоград-Волинської міської ради до організованої злочинності тривають уже близько 10 років. Рух ЧЕСНО проаналізував Єдиний державний реєстр судових рішень.
Четверо людей померли від отруєння чадним газом в м.Кропивницький, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.
В Івано-Франківську депутати міської ради на чолі з мером- “свободівцем” виганяли забудовника святою водою.
Раніше критерії надання субсидій дозволяли окремим громадянам маніпулювати певними даними, перш за все місцем реєстрації, щоб отримати субсидію.
У Полтаві поліція затримала посадовця за вимагання від підприємця «відкату» для безперешкодного виконання робіт
У рамках проекту «Засвітимо Житомирщину» 52 села області вже мають сучасне освітлення, ще у 31 населеному пункті тривають роботи. Про це 27 грудня повідомила прес-служба Житомирської ОДА з посиланням на департамент регіонального розвитку.
Ілон Маск анонсував появу в Україні станцій Tesla Superchargers для підзарядки електромобілів. Про це він 26 грудня повідомив в Twitter – інформує «Українська правда». «Більшість людей не знають, що мережа Tesla Supercharger дозволяє легко подорожувати на великі відстані по США, великій частині Європи, Канаді та Китаю», - написав Маск, прикріпивши карту пунктів підзарядки.
За попередніми результатами, які є у розпорядженні Житомир.info, лише шість партій матимуть своїх представників в раді Чуднівської міської громади, де буде 26 депутатів. Кількість мандатів у Чуднівській міській об'єднаній територіальній громаді за попередніми даними: Народна партія – 8, ВО «Батьківщина» – 6, Радикальна партія Ляшка – 4, Блок Петра Порошенка «Солідарність» – 3, Громадянська позиція.
В Киеве 2019 Днепровская водопроводная станция планируют отказаться от хлора и переходит на альтернативный способ обеззараживания воды. Об этом сообщил директор ЗАО "АК "Киевводоканал" Дмитрий Новицкий.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу "Асоціації політичних наук".
На вул. Кондратюка, між школою №2 та санстанцією, почали добудовувати 4-поверхове приміщення, яке Територіальне управління державної судової адміністрації у Черкаській області взяло в оренду під Будинок правосуддя.
Державне агентство автомобільних доріг України "Укравтодор" повністю зняло обмеження на проїзд автотранспорту дорогами державного значення.
З початку року в Україні на кір перехворіли 52 349 осіб (19 349 дорослих і 33 тисячі дітей), а за останній тиждень грудня - 2 870 осіб — 1 071 дорослий і 1 799 дітей (на 8,2 % більше, ніж за 50-тиждень). Про це інформує Центр громадського здоров'я МОЗ України у середу, 26 грудня. За даними МОЗ, з початку року найвищі показники захворюваності зафіксовано у Львівській (11 429 осіб)…




Коментарі