Нобеля Сенцову і витік хімії в Криму. Головні новини 3-9 вересня + Анонси


Витік хімії на півночі Криму з заводу «Титан». Сенцову – Нобелівську премію. Прохання пропомилування Сенцова не приймають з формальних причин. Суд у Харкові 11 вересня почне розгляд справи «рюкзаків Авакова». Директор НАБУ не виключає можливості його затримання перед виборами у справі про начебто розголошення інформації журналістам.



На Херсонщині 4 вересня прикордонники зафіксували факт хімічного забруднення з території окупованого Криму. Прикордонники Херсонського загону, на адмінмежі з анексованим Кримом фіксували випадки отруйних хімічних викидів з окупованого заводу "Титан" протягом тижня. Прикордонники сповістили про забруднення органи місцевого самоврядування, правоохоронні органи та евакуювали персонал з небезпечних місць.
Також з окупованого Армянська евакуювали дітей шкільного та дошкільного віку, дошкільного – з мамами. Їх нібито мають відправити на відпочинок у кримські санаторії.  
Крім того, у ЗМІ з'явилася інформація, що роботу заводу "Титан" вирішили зупинити на два тижні. Але, херсонські посадовці передають, що нічого не зупинили.
При цьому, окупаційна влада вважає, що підстав для введення режиму надзвичайної ситуації в Армянську немає.

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови українського парламенту про заяву до Норвезького Нобелівського комітету щодо висунення кандидатури українського кінорежисера, політв’язня в Російській Федерації Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.
Відповідний проект постанови № 9040 авторства деяких народних депутатів від фракції "Блок Петра Порошенка", а також їхнього колеги з парламенту з "Народного фронту" внесено до Верховної Ради і направлено на розгляд керівництва парламенту у вівторок, 4 вересня.
Кілька тижнів тому пропозицію номінувати Сенцова на Нобеля пропонував польський екс-президент Лех Валенса.

Комісія з питань помилування на території Ямало-Ненецького автономного округу відмовила матері засудженого в РФ українського кінорежисера Олега Сенцова Людмилі в прийнятті до розгляду клопотання про помилування її сина.
Таку відповідь від 21 серпня за підписом в. о. голови комісії оприлюднив у середу на своїй сторінці у Facebook адвокат українського політв'язня Дмитро Дінзе.
У ній зазначено, що відповідно до указу президента РФ від 28 грудня 2001 року сам засуджений звертається з клопотанням про помилування до президента РФ у письмовій формі.
"Отже, засудженому Сенцову О.Г. необхідно самому подати клопотання про помилування на ім'я президента Російської Федерації через адміністрацію ФКУ ВК-8 УФСВП Росії по ЯНАО", - йдеться у відповіді комісії з помилування.
У ній також зазначено, що раніше до комісії вже надходило клопотання від Л.Сенцової, аналогічне цьому, і їй "також направлено відповідні роз'яснення".

Суд у Харкові розпочне розгляд справи за обвинуваченням підприємця Володимира Литвина, підозрюваного у розтраті коштів під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії, відомій як справа «рюкзаків Авакова».
Про це йдеться у розкладі Червонозаводського районного суду Харкова, пише УП. Засідання призначене на 13:40 11 вересня.
Обвинувачення Литвина Володимира Яковича розглядатиме колегія з трьох суддів.
Його адвокат Олексій Кучер у коментарі "Українській правді" підтвердив, що йдеться саме про так звану "справу рюкзаків".
Призначене засідання буде підготовчим.
Водночас, захисник сказав, що наразі не дає коментарів, і відмовився говорити, чи збирається Литвин визнавати провину.
У справі про розтрату держкоштів при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії Міністерством внутрішніх справ НАБУ восени 2017 року затримало 3 осіб: сина голови МВС Олександра Авакова, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та Володимира Литвина, який у 2014 році керував ІТ-компанією "Turboseo". Їм було оголошено про підозру.
1 листопада 2017 року суд обрав синові Авакова Олександру запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета. Аналогічний запобіжний захід обрали Чеботарю.
На початку листопада 2017 року Солом'янський райсуд Києва заарештував нерухомість Авакова, Чеботаря та Литвина
5 квітня 2018 року правоохоронці повідомили, що завершили досудове розслідування щодо всіх трьох підозрюваних.
У НАБУ тоді зазначили, що після того, як захист ознайомиться зі справою, вона буде передана до суду.
У липні 2018 року стало відомо, що прокурор САП закрив справу проти сина Олександра Авакова та Сергія Чеботаря.
Підозрюваним у розкраданні коштів залишився третій фігурант – представник фірми-переможця тендеру на постачання рюкзаків Володимир Литвин.
Йому інкримінують привласнення майна та підробку документів. За інформацією "Радіо Свобода", він визнав провину у шахрайстві та підробці документів.

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник не виключає можливості його затримання перед виборами у справі про начебто розголошення інформації, в рамках якої суд надав доступ прокуратурі до інформації з телефону журналістки програми антикорупційних розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької.
Як розповів А.Ситник журналістам у Києві в середу, справа про нібито розголошення ним таємниці досудового слідства "досить стара і валялася в Генпрокуратурі", але з початком нового політичного сезону щодо неї можуть розпочатися "якісь рухи".
"Наскільки я знаю, там (у рішенні суду щодо доступу до інформації з телефону Н.Седлецької - ІФ) йдеться не про прослуховування, а про отримання інформації про графіки з'єднання", - зазначив А.Ситник.
Водночас, відповідаючи на запитання про те, чи не вважає він таке рішення суду тиском на журналістів і на нього самого, директор НАБУ сказав: "Мені здається, коли ухвалюють певні процесуальні рішення, має бути баланс необхідності ухвалення такого рішення і дотримання прав людини і журналіста. У цьому випадку, мені здається, такий баланс просто не дотримано. Перекіс такий, що можна дійсно сумніватися в тому, що це рішення об'єктивне і дійсно не є втручанням в роботу журналіста".
"Тиск на мене особисто чиниться від початку нашої роботи. Сказати, що це якась нова форма тиску - не скажу так", - додав він.
Говорячи про розслідування справи, в якій фігурує його прізвище, А.Ситник наголосив, що якби були "реальні підстави притягнути до відповідальності когось із детективів або керівництво НАБУ, це давно було б зроблено". "НАБУ настільки всіх дістало, що їм необхідно зараз щось зробити зі мною особисто, з НАБУ", - сказав А.Ситник.
При цьому директор НАБУ не виключив, що розслідування цієї справи триватиме.
Він також припустив, що можливе і його затримання. "Виключати подальших розслідувань, затримань, арештів мене персонально я не буду, особливо, коли наближатиметься час до виборів", - наголосив А.Ситник.


Анонси
10.09 - 12:00

 Зустріч з обговорення питань реалізації інфраструктурних проектів та координації іноземних донорів (оновлено)
 мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: через сайт: http://mtu.gov.ua/news/30135.html
Проводять: Міністерство інфраструктури України спільно з проектом "Підтримка імплементації Угоди про асоціацію та Національної стратегії у секторі транспорту України", що фінансується ЄС.

У заході візьмуть участь міністр інфраструктури України Володимир Омелян, голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, народні депутати України, посли іноземних держав, керівники міжнародних фінансових установ та державних підприємств.

Під час заходу, орієнтовно о 12.30 - спільний брифінг міністра інфраструктури України Володимира Омеляна та голови Представництва ЄС в Україні Хюга Мінгареллі.
кім. 326 - дискусія, брифінг - хол, 5-й поверх
зустріч, суспільство
  
Мiсце проведення заходу просп. Перемоги, 14, Міністерство інфраструктури України [кім. 326]

10.09 - 12:30

Реформування транспортної галузі - Стратегічний план дій для України
 мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: marinatomko@gmail.com, (050) 931-17-07
10 вересня Міністерство інфраструктури України спільно з проектом ЄС "Підтримка імплементації Угоди про асоціацію та Національної стратегії у секторі транспорту України" (AASISTS), почне консультації з громадськістю стосовно Стратегічного плану дій із впровадження реформ транспортної інфраструктури в Україні, а також інституційних та законодавчих заходів з для реалізації Національної транспортної стратегії.

Учасники: Хюг Мінгареллі - посол, Голова Представництва ЄС в Україні; Володимир Омелян - міністр інфраструктури України
прес-конференція, інфраструктура
  
Мiсце проведення заходу просп. Перемоги, 14, Міністерство інфраструктури України

10.09 - 13:00

Енергетика та довкілля. Реформи не чекають зими
 мiсто Київ
Учасники: Світлана Голікова - незалежний експерт, голова компанії "ТрансЕнергоКонсалтинг"; Роман Ніцович - керівник проектів та програм DiXi Group; Геннадій Рябцев - експерт коаліції "Енергетичні реформи"; Наталія Андрусевич - ключовий експерт Ресурсно-аналітичного центру "Суспільство і довкілля"; Юлія Чеберяк - експерт Громадянської мережі ОПОРА; Олександра Гуменюк - експерт асоціації "Європейсько-Українське агентство"
 
Мiсце проведення заходу Український кризовий медіа-центр

11.09 - 10:30
  
Прес-конференція, під час якої буде анонсовано проведення Міжнародного екологічного форуму
органiзатор ГО "Живу в гармонії", мiсто Київ
Прес-конференція, під час якої буде анонсовано проведення Міжнародного екологічного форуму на тему: "Екологія: сучасний стан, завдання, виклики та пошук нових можливостей  збереження навколишнього середовища".

Організаторами Форуму виступили ГО "Живу в гармонії" та Міжнародна торгова  палата ICC Ukraine. Форум відбувається за підтримки Київської міської державної адміністрації та Держенергоефективності.

Спікери: Володимир Прокопів - заступник Київського міського голови - Секретар Київради; Володимир Щелкунов - президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine; Костянтин Гура - радник глави Держенергоефективності; Лілія Олійник - голова ГО "Живу в гармонії"; Таїсія Кривенко - керівник проекту МЕФ; Людмила Грановська - головний науковий співробітник лабораторії економіки Інституту зрошуваного землеробства НААН України; Віталій Ільченко - власник групи компаній UKRAVIT; Наталія Ткаченко-Ритвіна - глава Благодійного фонду "Місія" SOS; представник громадської організації.

Форум, присвячений Міжнародному дню захисту озонового шару (the International Day for the Preservation of the Ozone Layer) відбудеться 14 вересня у Колонній залі КМДА (м. Київ, вул. Хрещатик, 36).
Тел.: (073) 156-41-14, (066) 165-77-87.

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями
прес-конференція, екологія
  
Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4 [ конференц-зал]

11.09 - 11:00
  
Що українці думають і знають про НАТО?
органiзатор Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, мiсто Київ
Запрошені: Барбора Маронкова - директор Центру інформації та документації НАТО в Україні; Сергій Вербицький - полковник, заступник начальника Управління співробітництва з НАТО, завідувач відділу оборонно-військового співробітництва з НАТО Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції; Ганна Гопко - народний депутат України, заступник співголови міжпарламентської ради України - НАТО (tbc); Сергій Джердж - голова Громадської ліги "Україна-НАТО"; Руслан Кермач - політичний аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.
Реєстрація - https://goo.gl/forms/zfq2L0ocM2cFteRH3
Мiсце проведення заходу Український кризовий медіа-центр

1.09 - 11:00
  
Форум "Повна мобілізація: спільний план дій"
органiзатор Реанімаційний пакет реформ, мiсто Едмонтон
Наступного року в Україні відбудуться і президентські, і парламентські вибори, а отже, інформаційний простір, імовірно, наповниться політичними гаслами та популістичними обіцянками. Щоб вкрай важливі реформаторські зміни не загубилися в потоці передвиборчих кампаній, необхідно вже зараз зафіксувати ключові пріоритети на найближчий рік та об'єднатися заради їх виконання. Для цього Реанімаційний Пакет Реформ збирає на одній платформі керівництво Верховної Ради та Кабінету міністрів України, представників громадськості та бізнесу, а також міжнародних партнерів та журналістів.

Під час форуму учасники визначать спільний план дій для громадськості, уряду, парламенту та бізнесу на наступний рік роботи Верховної Ради, а також обговорять шляхи його реалізації.

Спікери: Андрій Парубій - Голова Верховної Ради України; Володимир Гройсман - Прем'єр-міністр України; Томаш Фіала - Президент Європейської Бізнес Асоціації; Юлія Кириченко - член Ради Реанімаційного Пакету Реформ, керівник проектів з питань конституційного права Центру політико-правових реформ. Модератор: Ірина Соломко - керівник відділу комунікацій Реанімаційного Пакету Реформ (трансляція заходу на сторінці РПР у Facebook - https://www.facebook.com/rpr.ua/).
Місце проведення буде повідомлено зареєстрованим учасникам до 16.00 7 вересня.
Реєстрація - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeitJIMd6vuSsulk3RC5J_Y2w6N_J4ItUoNOpOzvMFgrA0jcg/viewform.
Реєстрація - з 10.00. Тел.: (096) 119-73-37

12.09 - 10:30
Безпека та євроінтеграція на Сході України: харківський вимір
 мiсто Київ
Публічна дискусія "Безпека та євроінтеграція на Сході України: харківський вимір". Презентація дослідження Центру "Нова Європа" "Про що мовчить Харків? Євроінтеграційний зріз Харківщини" та дослідження Carnegie Europe "Схід України: адаптація та виживання".
Спікери: Балаш Ярабік - позаштатний аналітик Carnegie Europe; Наталія Шаповалова - аналітик Carnegie Europe; Катерина Зарембо - заступниця директора Центру "Нова Європа". Модератори: Сергій Солодкий - перший заступник директора Центру "Нова Європа"; Томас де Ваал - провідний аналітик центру Carnegie Europe.
Реєстрація за посиланням: https://goo.gl/forms/cIHG416NHRN9jUVl2
Контактна особа: Кривошеєв Дмитро (099) 075-68-20, dmytro.kryvosheiev@neweurope.org.ua)
дискусія, презентація, суспільство
  
Мiсце проведення заходу Український кризовий медіа-центр

25.09 - 09:30
Міжнародна конференція "Енергія з біомаси 2018"
органiзатор Біоенергетична асоціація України, мiсто Київ
Організатори: Біоенергетична асоціація України, Держенергоефективності, ГО "Агентство з відновлюваної енергетики", Науково-технічний центр "Біомаса", Інститут технічної теплофізики НАН України, Золоті Спонсори: Turboden S.p.A. (Італія), Green Biomass Energy (Словенія).

На конференції буде представлено такі секції: Вдосконалення законодавчої підтримки розвитку біоенергетики в Україні (зелені тарифи на електроенергію, система електронної торгівлі біопаливом); Законодавство і стратегія розвитку біоенергетики; Виробництво теплової і електричної енергії з твердої біомаси; Використання побутових відходів для виробництва теплової та електричної енергії; Ресурси біомаси, її підготовка та реалізація; Біогаз (програма - http://www.uabio.org/img/files/Events/pdf/program-uabioconf-2018-ua.pdf).

О 9.30 - церемонія відкриття конференції, 10.00 - вручення професійних нагород "Золотий Міскантус"-2018.
Реєстрація - з 8.30. Реєстрація на сайті: WWW.UABioConf.org, https://www.facebook.com/events/193363594838276
конференція, суспільство
  
Мiсце проведення заходу вул. Володимирська, 55 [велика конференц-зала НАНУ]

15.10 - 19.10
Міжнародний Інвестиційний Тиждень
 мiсто Київ
Міжнародний Інвестиційний Тиждень - серія ділових та tech-подій для інвесторів, представників фондів, бізнес-ангелів, стартапів і підприємців зі всієї Європи.

Мета - посилити партнерські стосунки між учасниками та презентувати Україну іноземним інвесторам.

Подія збере 3000 учасників та 130 спікерів із країн Європи, США та Азії.

У програмі: 15 жовтня, о 12.00 - Kyiv Business Tour, бізнес-тур ключовими точками української стартап-екосистеми; 16 жовтня, о 9.00 - UNIT Investment Summit; 17 жовтня, о 17.00 - вечір випускних презентацій фінтех-акселератора RadarTech PopCorp; 18-19 жовтня, о 9.00 - 5-й Київський міжнародний економічний форум.
Тел.: (093) 142-52-99, ds@unit.city, http://42.unit.city/kyiv-investment-week-18
зустріч, бізнес
  
Мiсце проведення заходу вул. Дорогожицька, 3 [UNIT.City]


Новини центральної України
3-4 вересня
Вулицю Олександра Бідного вже ремонтує інший підрядник, тоді як попередній отримав 128 тисяч за невиконані роботи
В конце сентября в Киеве состоится всеукраинский марш за права животных состоится. Его проведут уже во второй раз.  Об этом говорится на странице мероприятия в соцсети Facebook. Главной целью марша является популяризация гуманистических ценностей и защита животных от жестокости и издевательств.
В начале учебного года прокуратура Сумщины обратилась к родителям с предупреждением об опасности, подстерегающей детей в интернете. таким образом злоумышленники манипулировать детьми, большинство которых составляют те, кому не хватает внимания со стороны родителей.
3 вересня до оперативно-координаційного центру Управління надійшло повідомлення про те, що на території КП «Черкасигазбуд» виявлено розлив ртуті та 5 гумових колб з отруйною речовиною.
Міський голова Анатолій Бондаренко знову ініціюватиме розгляд свого звернення у Верховній Раді щодо призначення позачергових виборів Черкаської міської ради.
Відповідне рішення було прийнято під час засідання Кабінету міністрів 5 вересня, передає прес-служба Мінінфраструктури.
Так, за результатами семи місяців роботи урядом прийнято рішення щодо перерозподілу коштів, передбачених окремими бюджетними програмами.
Перерозподіл буде здійснюватися з об'єктів, де за результатами проведених тендерних процедур виникла економія коштів. Ці кошти будуть перерозподілені на інші об'єкти, що вимагають додаткового фінансування.
"Киевавтодормост" по результатам тендера заказал ООО "Укртрансмост" ремонт Северного моста через Днепр и моста через Десенку за 287,87 миллиона гривен.
У середу, 5 вересня, на вул. Межигірській у столиці спалахнула пожежа на території заводу "Супутник". Про це повідомляє спільнота dtp.kiev.ua у Facebook . "У Києві на вулиці Межигірській, 82а горить завод "Супутник". Підпал або самозаймання – невідомо", – йдеться у повідомленні. Зазначається, що на місці працюють співробітники ДСНС.
5-6 вересня
Украинцы уже могут готовить документы для узаконивания своих самовольных строек.
Норвезька компанія NBT інвестує близько 400 мільйонів доларів у будівництво 64 вітрових електроустановок загальною потужністю до 250 МВт, що розташуються на 1300 га у Херсонській області
Прийнятий Верховною Радою у першому читанні варіант законопроекту про зниження вартості розмитнення автомобілей на європейських номерах не в повній мірі задовольняє власників "євроблях"
Гелікоптер, що сьогодні, 6 вересня 2018 року, впав на Трухановому острові у Києві, належить ПАТ "Миронівський хлібопродукт". Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації у Facebook . "Сьогодні в районі Матвіївської затоки на Труханів острів впав гелікоптер, що належить ПАТ "Миронівський хлібопродукт", – йдеться у повідомленні.
Директор після торгів з продажу незаконно зрубаної деревини укладав договори з реальними підприємствами
Двоє вимагачів — 31-річний та 39-річний — били людей, вимагали гроші та забирали заставу, поліція підозрює, що склад злочинної групи був ширшим
Киев побил новый температурный рекорд. Это уже 21-е обновление за год. Об этом сообщает пресс-служба Центральной геофизической лаборатории им. Б.Срезневского. В этот раз рекорд был обновлен в ночное время. В ночь на 5 сентября зафиксировали температуру на уровне 18 градусов.
Наразі працівники поліції встановлюють джерело походження вилученого.
За позовом Коростенської місцевої прокуратури господарський суд Житомирської області визнав незаконним рішення Народицької селищної ради про укладення із фермерським господарством договору оренди землі, сам договір та зобов’язав орендаря повернути наділ до земель запасу Народицької селищної ради.
Упродовж 6 місяців 2018 року 205 жителів Житомирської області звернулися до відділів ДРАЦС, аби змінити імена. Про це 5 вересня повідомило головне територіальне управління юстиції у Житомирській області, звітуючи про робота відділів ДРАЦС Житомирщини за І півріччя 2018 року.
В субботу, 8 сентября, с 19:00 до 20:00 по случаю открытия Киевского международного фестиваля театров кукол pUp.pet в центре столицы состоится праздничное шествие. В связи с этим будет ограничено движение транспорта по пути следования шествия от Майдана Независимости до Почтовой площади.
На сессии Гостомельского поселкового совета депутаты изменили целевое назначение 1,2 га леса по ул. Свято-Покровской, 1Б с рекреационного на многоэтажное строительство. Поселковый голова Юрия Прилипко не предоставил слова депутатам для вопросов и замечаний.
Кабінет Міністрів вирішив перерозподілити кошти на будівництво і реконструкцію доріг державного значення, в рамках якого частину регіонів було позбавлено фінансування, заощадженого в ході тендерних закупівель або не використаного внаслідок неготовності проектної документації.
«Понінківська картонно-паперова фабрика-Україна», що своїми шкідливими викидами отруює річку Хомору, працює з дозволу Хмельницької облдержадміністрації. Але суть питання в тому, що вода, забруднена підприємством, починає бути токсичною вже у сусідній – Житомирській області.

7-9 вересня
На Київському велотреку (7-9 вересня з 10.00 до 18.00) за адресою вул. В’ячеслава Липинського, 15, відбудуться перші в його історії міжнародні змагання – «Гран-прі Києва». Це рейтинговий турнір, який внесено до календаря Міжнародного союзу велосипедистів. Участь у заході підтвердили понад 100 українських та іноземних спортсменів.
У Полтаві затримали прокурора Полтавської місцевої прокуратури, який взяв $1000 хабара за закриття кримінальної справи
В среду в Киеве состоится акция протеста, направленная, против популизма в Кабмине. В частности, речь идет о высмеивании социалистических побуждений премьер-министра Владимира Гройсмана. Об этом сообщает страница организаторов. Акция начнется в среду (12 сентября) в 09:30.
Конфликт вокруг долгов "Киевэнерго" и последующая схватка между КГГА и "Нафтогазом" продолжают держаться в трендах. Поставщик уже во второй раз поймал оппонента на лжи и не преминул это подчеркнуть. Редакция 44.ua собрала два этапа противостояния и уже ждет следующий. 19 июля начался первый тайм импровизированного матча.
У Вінниці на Європейській площі біля нового дитячого кафе облаштували алеї і встановили дві скульптурні композиції з бронзи – дівчинка і хлопчик під парасолькою, з якої йде дощ та собака з двома цуценятами.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу відомства. За результатами обстеження місця проживання хворого встановили, що у господарстві утримуються три голови великої рогатої худоби та дві собаки. За результатами дослідження, проведеного Leptospira Сaniсola у тварин не виявлена. В тваринницьких приміщеннях провели дератизацію та дезінфекцію.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу ГУ НП в області. Під час проведення санкціонованого обшуку у домоволодінні 47-річного чоловіка працівники поліції виявили та вилучили 78 набоїв калібру 7,62 мм, тротилову шашку та дві димові шашки. Заборонені предмети місцевий житель зберігав у господарському приміщенні, гаражі та в автомобілі.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на Центральноукраїнський антикорупційний офіс. За версією слідства, депутат, який є членом земельної комісії, вимагав та отримав кошти за винесення на сесію міськради питання про передачу в оренду земельної ділянки розміром 0,22 га та, відповідно, позитивне рішення сесії.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на "Фейсбук" голови Добровеличківської РДА Василя Смаглюка. У зйомках задіяні українські бійці, які приймали участь у реальних бойових діях у Іловайську. Частина локацій, задіяних у зйомках патріотичного фільму, знаходиться на території колишнього цукрового заводу.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на сектор комунікації поліції області. У Головному управлінні Національної поліції в області відбулося засідання розширеної оперативної наради під головуванням очільника відомства Романа Козьякова.
Президент України Петро Порошенко підписав указ №272/2018 про призначення суддів. Зокрема, згідно указу, суддею Кіровоградського районного суду Кіровоградської області призначений Ігор Гершкул.

Коментарі