Головні новини 27 серпня 2 вересня + Анонси

Від вибуху помер керівник “ДНР” Захарченко. Україна подала в ЄСПЛ ще одну скаргу на Росію. Януковича кличуть на суд. Патраіарх Варфоломій пообіцяв Україні автокефілію. Мер Ужгорода підозрюється в корупції. Комітет ЄС з закордонних справ розгляне стан імплементації угоди про асоціацію України.



У центрі Донецька в ресторані “Сепар” 31 серпня прогримів вибух. В результаті помер ватажок "Донецької народної республіки" ("ДНР") Олександр Захарченко. З ним померли ще кілька керівників “республіки”. Ресторан належав, кажуть, керівнику охорони Захарченка. За даними ЗМІ, вибуховий пристрій встановили в абажур.

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) зареєстрував нову міждержавну заяву України проти Росії. Про це на початку тижня повідомила прес-служба Міністерства юстиції України Twitter.
Справа стосується затримання і судового переслідування українських громадян за різними кримінальними звинуваченнями. Зокрема, заява стосується порушень прав українців, які незаконно утримувалися або утримуються в Криму і Росії.

Оболонський районний суд міста Києва повідомив про виклик колишнього президента Віктора Януковича для участі у судових дебатах у справі про державну зраду. Текст відповідної повістки опублікований в газеті "Урядовий кур'єр" 
Зазначається, що Януковича викликають до суду на 10:00 13, 14, 17 та 18 вересня. Зокрема, він має право взяти участь у засіданні в режимі відеоконференції.
"Оболонський районний суд Києва викликає на судове засідання Януковича Віктора Федоровича, 09.07.1950 р., на 10.00 - 13 вересня, 14 вересня, 17 вересня, 18 вересня у кримінальному провадженні за звинуваченням Януковича Віктора Федоровича у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України", - йдеться у тексті.

Окружний суд Амстердама за позовом НАК "Натфогаз України" наклав арешт на акції компанії оператора газопроводу "Блакитний потік" "Блю Стрім Пайплайн Компані Б.В.", які належать російському "Газпрому".
Про це йдеться в звіті російського газового монополіста.
"30 травня 2018 року на акції організації "Блю Стрім Пайплайн Компані", що належать "Газпрому", накладено арешт відповідно до постанови Окружного суду Амстердама", - йдеться в звіті.
Крім того, арешт був накладений на погашення заборгованості "Блю Стрім Пайплайн Компані" перед "Газпромом".
"Блю Стрім Пайплайн Компані" - спільне підприємство "Газпрому" і італійської Eni, яке було створено для реалізації проекту будівництва газопроводу "Блакитний потік" з РФ в Туреччину.
Як повідомлялося, Стокгольмський арбітраж присудив виплату "Газпромом""Нафтогазу" штрафу в розмірі 4,7 млрд доларів.
За підсумками двох арбітражних спорів між компаніями на постачання і транзит газу "Газпром" зобов'язаний виплатити НАК 2,56 млрд доларів.
"Газпром" направив до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування  рішення.

Апеляційний суд Англії призначив на 14 вересня винесення остаточного вердикту за скаргою України на рішення Високого суду Лондона за позовом РФ про стягнення з України заборгованості за євробондами на 3 мільярди доларів. Повідомлення про це опубліковано на сайті суду, передає "Інтерфакс-Україна".
Слухання по розгляду апеляції України пройшли 22-26 січня в Лондоні.
Як відомо, 29 березня 2017 року Високий Суд Лондона зобов'язав Україну погасити єврооблігації на 3 млрд доларів і виплатити відсотки, але дозволив Україні подати апеляцію і призупинив своє рішення.
Ще у грудні 2013 року президент Росії Володимир Путін і тодішній президент України Віктор Янукович домовилися про виділення кредиту в сумі 15 млрд доларів через розміщення українських цінних паперів.
Облігації на 3 млрд доларів були розміщені на Ірландській фондовій біржі 20 грудня 2013 року і викуплені Росією.
У жовтні 2015 року, після переговорів, власники 13 з 14 випусків єврооблігацій України на загальну суму 14,36 млрд доларів і 600 млн євро погодилися на їх реструктуризацію.
Україна не отримала згоди від Росії щодо реструктуризації єврооблігацій на 3 млрд доларів з терміном погашення 20 грудня 2015 року.
У грудні 2015 року Кабінет міністрів ввів мораторій на виплату 3 млрд доларів за єврооблігаціями.
У лютому 2016 року Росія подала позов проти України до Високого суду Лондона щодо стягнення боргу, а у травні Україна подала документи для свого захисту в рамках цього судового процесу.
У своїх запереченнях українська сторона вказала, що угода про запозичення, укладена в грудні 2013 року, є недійсною, і не підлягає примусовому виконанню після низки причин.
Серед них: порушення внутрішнього законодавства і встановлених українськими нормативними актами процедур під час випуску єврооблігацій, а також тиск з боку РФ протягом всього 2013 року з метою не допустити укладення Україною Угоди про асоціацію з ЄС.
В запереченні також наводяться докази військового вторгнення Росії на територію Автономної Республіки Крим та подальшої незаконної анексії півострова.
Окремо перераховані дії РФ, спрямовані на дестабілізацію ситуації на сході України, факти підтримки в цьому регіоні сепаратистських осіб і військових дій.
Пізніше міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив про готовність Росії обговорювати з іншими країнами питання боргу України в розмірі 3 мільярдів доларів.

Міському голові Ужгорода Богдану Андріїву вручили підозру в розкраданні бюджетних грошей. Йдеться про справу щодо реконструкції культурно-історичного центру "Совине гніздо".
Про це повідомляють у прес-службі Ужгородської міськради.
Зазначається, що слідству передадуть усі документи щодо матеріальних витрат на відбудову центру. У міськраді запевняють, що міський голова до привласнення грошей не причетний, бо тендерні процедури розпочали ще до його призначення.
"Вчора, 29 серпня, прокурором Закарпатської області оголошено про підозру главі міста Ужгорода у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених частиною 5 статті 191 ККУ – це заволодіння майном шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, та частина 2 статті 28 – частина 2 статті 366 Кримінального кодексу України – це співучасть за пам'ятки національного значення, відоме, як "Совине гніздо" мова йде близько про 4, 6 млн. гривень", – повідомила прес-секретар прокуратури Закарпаття Марина Бегеза.
У справі йдеться про немалі суми: за даними місцевого правозахисника, очільник міста разом із засновником будівельної компанії "Трансбуд" привласнив 6,5 мільйонів гривень. Загалом, реконструкція "Совиного гнізда" відбувається за рахунок як місцевого бюджету, так і гранту. Ця будівля ХVIII століття, спочатку слугувала пивоварнею, вже потім її переобладнали на амбар та винний погріб. Туристам історична пам'ятка цікава й тим, що нагадує середньовічний замок.

В ході зустрічі в Туреччині Вселенський патріарх Варфоломій I повідомив патріархові Московському Кирилу про рішення надати томос про автокефалію УПЦ. Про це повідомив речник УПЦ КП Євстратій Зоря, передають Українські Новини.
"До журналістів вийшов митрополит Еммануїл, який був представником Патріарха (Варфоломія) на святі в Києві в липні. Він зробив коротку заяву, суть якого була в фразі: ми повідомили Патріарху (Кирилу) про рішення щодо подолання розділення в Україні та надання автокефалії, яке імплементується. Пізніше очікується офіційний текст, тому виклад може бути не буквальним", - зазначив він.
За словами Зорі, в цілому підсумок переговорів для України дає підстави для стриманого оптимізму.
"Перші звістки з переговорів на Фанарі: патріарх Кирило не досяг всього, заради чого їхав. Спочатку була зустріч в присутності всіх членів Синоду. Потім були переговори тет-а-тет, тільки з перекладом. Представники Московського патріархату були нервовими і напруженими. Зустріч завершилася перед 13.00. Очікувалося, що гості залишаться на обід, але вони відразу поїхали", - додав він.
Також Зоря повідомив, що після зустрічі на запитання журналіста про те, як вона пройшла, Кирило відповів нервово: "Добре, добре".
Речник УПЦ КП закликав стримано сприймати підсумки зустрічі, оскільки "диявол ховається в деталях".
Раніше стало відомо, що патріарх Сербської православної церкви Іриней попросив Вселенського патріарха Варфоломія не надавати Україні томос про автокефалію.

Комітет Європейського парламенту із закордонних справ провів засідання, під час якого вперше розглянули проект доповіді про виконання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Автором проекту доповіді став німецький євродепутат Міхаель Галер. Разом із тим основні висновки документу під час засідання представляв науковий співробітник "Коледжу Європи" Андрій Тюшка.
За словами Тюшки, імплементація угоди в Україні стикається з низкою негативних соціально-політичних, економічних та юридичних проблем.
"Попри це, суттєвий прогрес спостерігається у багатьох сферах", - зазначив Тюшка.
Він наголосив на тому,  що у різних міністерств України існує низька здатність співпрацювати у сфері здійснення реформ.
"Стурбовані тим, що взаємодія між кабінетом міністрів та парламентом не регулюється конкретним механізмом щодо реалізації зони вільної торгівлі", - зазначено у документі.
Окрім того, в Україні стабільно відбуваються не всі реформи, а деякі з них взагалі можуть скасувати. Зокрема до таких відноситься реформа децентралізації.
"Одним з прикладів реформи, яка, ймовірно, може бути скасована, є децентралізація. Деякі реформи, зокрема, у сфері антикорупції та правосуддя, можуть бути незакінчені або призупинені через майбутні парламентські і президентські вибори", - заявив Тюшка.
Під час засідання депутати Європарламенту багато обговорювали корупцію в Україні. Зокрема Галер згадав про те, що німецька газета Süddeutsche Zeitung опублікувала матеріал, у якому йшлося про спричинені корупцією щорічні втрати української митниці у розмірі близько 4,5 мільярдів євро.
Разом з тим євродепутат із Великої Британії Чарльз Теннок поцікавився, як в Україні відбувається процес деолігархізації та запровадження Вищого антикорупційного суду.
Також у документі щодо асоціації Української держави з ЄС зазначено, що "існуюча судова система в Україні як і раніше залишається неефективною, корумпованою та заполітизованою".
"Вітаємо роботу, вже виконану Національним антикорупційним бюро (НАБУ), але вказуємо на проблематичне втручання генерального прокурора; підкреслюємо важливість незалежності спеціального прокурора з боротьби проти корупції", - йдеться у проекті доповіді.
Разом з тим Галер повідомив про свою стурбованість щодо можливого негативного впливу передвиборчої кампанії на процес імплементації угоди про асоціацію України з ЄС.
"Ми бачимо, що ентузіазм чотирирічної давності значно зменшився триваючою корупцією і повсякденними труднощами життя в Україні. Прогрес від реформ поки що не має позитивного ефекту на щоденне життя людей", - сказав він.
До 11 вересня у проект доповіді можуть внести поправки. За словами Галера, у документ можуть додати висновки щодо сфери навколишнього середовища, зокрема, вирубки лісів. Також у проекті доповіді можуть з'явитися висновки щодо проведення місцевих виборів.
Угода про асоціацію між Україною та ЄС набула чинності в повному обсязі з вересня поточного року. Хоча певні значні та значущі її частини діяли в Україні ще з 2014 р. З 1 січня 2016-го року в режимі тимчасового застосування запроваджено положення Угоди у частині розвитку зони вільної торгівлі. Положення документу застосовуються і в інших сферах суспільних відносин. Наразі вже можна зробити попередню оцінку процесу їх реалізації.





Анонси
 12.09
 мiсто Херсон
Військові тактичні навчання 124-ої окремої бригади територіальної оборони на Херсонщині проводитимуться на території Білозерського (с. Кізомис, Микільське), Олешківського (с. Раденськ), Генічеського (с. Генічеська Гірка), Іванівського (с. Українське), Скадовського (м. Скадовськ) районів
Мiсце проведення заходу с. Кізомис

03.09
Міжнародні військові навчання "Rapid Trident-2018"
 мiсто Львів
Інформація щодо акредитації:
Міжнародні військові навчання "Rapid Trident-2018" - спільні сухопутні навчання підрозділів Збройних Сил України та армійських підрозділів іноземних держав.

Трансфер о 7.20 від КПП НАСВ ім. П. Сагайдачного (м. Львів, вул. Героїв Майдану, 32)
 
Мiсце проведення заходу с. Старичі [ Міжнародний центр миротворчості та безпеки]

03.09 - 10:00
Презентація "Лонгуа, Шеньчжень (Китай) - Київ (Україна): обмін досвідом ведення бізнесу"
 мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 584-28-36, press@ucci.org.ua
Торгово-промислова палата України запрошує представників підприємств, органів державної влади та індивідуальних фахівців взяти участь у презентації успішного досвіду району Лонгуа міста Шеньчжень (Китай) у розвитку бізнес-середовища, залученні інвестицій і кваліфікованого персоналу. Окрім презентації, передбачений обмін думками між представниками Лонгуа та українськими учасниками щодо можливостей торговельно-економічної співпраці між Україною та Лонгуа.
Реєстрація - з 9.15. Участь безкоштовна, реєстрація до 18.00 30 серпня -https://goo.gl/forms/39aySzj6Fwu9mXwY2.
Конт. тел.: (044) 461-98-07, vak-ier@ucci.org.ua
 
Мiсце проведення заходу вул. В.Житомирська, 33 [ТПП України, зала "Grand Hall Chamber Plaza", 1-й поверх]

03.09 - 10:50
Брифінг про результати діяльності протягом четвертого місяця проведення операції Об'єднаних сил
Інформація щодо акредитації: (098) 671-30-40, accreditation@ukr.net
Брифінг представників Об'єднаних сил про результати діяльності протягом четвертого місяця проведення операції Об'єднаних сил.

Участь візьмуть заступники Командувача Об'єднаних сил та керівники структурних підрозділів за відповідними напрямками діяльності.
Вхід за паспортами та редакційними посвідченнями. 

Мiсце проведення заходу вул. Катеринича, 13 []

03.09 - 11:00
Брифінг щодо нового поліпшеного формату роботи невідкладної медичної допомоги столиці
 мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: 202-74-61, 202-74-26, 202-74-48, uizdpi@gmail.com
Брифінг директора Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентини Гінзбург щодо нового поліпшеного формату роботи невідкладної медичної допомоги столиці
 
Мiсце проведення заходу Хрещатик, 36 [4-й поверх, прес-хол]

03.09 - 12:00
Прес-конференція "Світова політика. Ключові події вересня"
 мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 253-54-74
Спікери: Євген Магда, виконавчий директор Інституту світової політики; Наталія Іщенко, заступник директора ІСП; Микола Бєлєсков, заступник директора ІСП
 
Мiсце проведення заходу вул. Шовковична, 8/20 []

03.09 - 13:00
Бензинова лихоманка": чи очікувати киянам подорожчання маршруток восени?
 мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62
Учасники: Олег Орел - директор ТОВ "Транс - Сіті", В'ячеслав Коновалов - експерт громадської кампанії "Євро-патруль", Віктор Медведь - директор консалтингової компанії William invest expert, Володимир Назаренко - директор "Трансгруп"
 
Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13 []

03.09 - 13:00

Форум "Перспективи брендингу Ukraine Now в проектах креативних індустрій"
Інформація щодо акредитації: accreditation@mip.gov.ua
Форум "Перспективи брендингу Ukraine Now в проектах креативних індустрій" в рамках Ukrainian Fashion Week.

Організатори: Міністерство інформаційної політики України спільно з командою UFW.

Форум покликаний продемонструвати варіативність використання бренду "Ukraine NOW" та стати платформою для обговорення із лідерами креативних індустрій перспективи брендингу в проектах, що реалізуються в Україні та за кордоном.

До участі запрошені представники Міністерства культури України, Офісу з просування експорту, Українського культурного фонду, Національного бюро "Креативна Європа" в Україні та креативних індустрій приватного сектору.
Реєстрація - https://goo.gl/forms/yAYOBZPqAjjlYJY13
 
Мiсце проведення заходу Мистецький Арсенал []

04.09 - :04.09 - :
Акція "Стус чекає - Медведчук підарешт"
 мiсто Київ
Акція "Стус чекає - Медведчук підарешт" у рамках національної ініціативи "Стоп Реванш".

Громадські активісти, представники ГО "Молодіжний Націоналістичний Конгрес" та інших громадських організацій із всієї України вимагатимуть під стінами Генеральної прокуратури України прозвітувати про результати розслідування антиукраїнської діяльності Віктора Медведчука, кума президента Росії - Путіна
 
Мiсце проведення заходу Генеральна прокуратура України []

04.09 - 10:0007.09 - :
Пленарні засідання ВРУ, (4-7 вересня)
 мiсто Київ
Вхід за картками акредитації через 1-й під'їзд
Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 5 [сесійна зала, вхід за картками акредитації через 1-й під’їзд.]

04.09 - 12:0004.09 - :
Прес-конференція "Півроку до виборів: кого і чому обирають українці?"
Учасники: Ольга Айвазовська - голова правління Громадянської мережі "ОПОРА", Ірина Бекешкіна - директор Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва; Андрій Биченко - директор соціологічної служби Центру Разумкова, Євген Бистрицький - громадське об'єднання "Українська Рада.UA", Олексій Гарань - науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва, Олексій Кошель - генеральний директор Комітету виборців України, Андрій Сухарина - політичний аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва.
Реєстрація - https://goo.gl/forms/jhAPIY8ZkNWyZhIJ2
Мiсце проведення заходу Український кризовий медіа-центр []

05.09 - 11:0005.09 - :
Презентація опитування "Ставлення населення до ЗМІ та споживання різних типів ЗМІ - 2018 р.
 мiсто Київ
Дослідження провела Київська соціологічна компанія InMind на замовлення МГО Internews, що реалізує "Проект У-Медіа", за фінансової підтримки Агенції США з міжнародного розвитку (USAID).

Дослідження презентують Вейн Шарп (Wayne Sharpe), директор Internews в Україні та Катерина Загривенко, керівниця відділу з розвитку бізнесу компанії InMind.
Вхід лише за запрошеннями та акредитацією
Мiсце проведення заходу вул. Паньківська, 14 ["Щастя-Хаб"]

06.09 - :19.09
Місія Міжнародного валютного фонду відвідає Київ з візитом
 мiсто Київ
Місія Міжнародного валютного фонду відвідає Київ з візитом, у ході якого представники Місії обговорять з українською стороною подальші кроки співпраці Фонду з Україною, включаючи фінансову допомогу з боку МВФ для підтримки економічної політики, спрямованої на підсилення макроекономічної стабільності та руху української економіки до сталого зростання

07.09 - 10:30
Прес- брифінг "Українські міста заявляють про перехід на відновлювану енергетику через кліматичні аномалії"
 мiсто Київ
У заході візьмуть участь мери трьох українських міст та міжнародна кліматична організація 350.org.

Під час брифінгу мери публічно візьмуть на себе зобов'язання поступово переводити енергосистему своїх міст на відновлювані джерела енергії, а також поділяться першими напрацюваннями у цій сфері. Зокрема, очільник Житомира, який у червні 2018-го спільно з 350.org підписав меморандум про глобальний перехід міста на 100 % відновлюваної енергетики, розповість про перші структурні зміни у місті.

Організатор брифінгу: міжнародна кліматична організація 350.org.

Запрошені спікери: Світлана Романко - регіональна координаторка в регіоні Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії від міжнародної кліматичної організації 350.org; Сергій Сухомлин - міський голова Житомира; Михайло Сімашкевич - міський голова Кам'янця Подільського; Володимир Шматько - міський голова м. Чортків. На заході будуть присутні експерти міжнародних національних енергетичних об'єднань та організацій. Захід проходить в рамках світової кліматичної мобілізації міст "Дій За Клімат" ("Rise For Climete"). Після брифінгу відбудеться публічна акція "ДійЗаКлімат_Київ" за участі мерів міст та активістів. Метою якої стане вимога до КМДА невідкладно впроваджувати міську кліматичну стратегію та вживати заходи з адаптації міста до кліматичних змін.
Тел.: (099) 929-97-94. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями
Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4 [ конференц-зала]

10.09 - 12:00
Зустріч з обговорення питань реалізації інфраструктурних проектів та координації іноземних донорів
Зустріч з обговорення питань реалізації інфраструктурних проектів та координації іноземних донорів під головуванням міністра інфраструктури України Володимира Омеляна та за участі іноземних послів, керівників міжнародних фінансових установ та державних підприємств.

Організатор: Міністерство інфраструктури України у партнерстві з проектом ЄС "Підтримка реалізації Угоди про асоціацію та Національної транспортної стратегії в транспортному секторі України".
Реєстрація до 18.00 5 вересня.

Довідки: inna.vasilyeva@gmail.com
обговорення, інфраструктура

19.09 - 14:30
Слухання у Комітеті ВРУ "Соціальний захист людей похилого віку"
 мiсто Київ
Слухання у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на тему: "Соціальний захист людей похилого віку".

Метою проведення заходу є вивчення проблем з реалізацією конституційних прав людей похилого віку на соціальний захист, зокрема, права на пенсійне забезпечення, житлово-комунальні пільги та субсидії, соціальну та медичну допомогу тощо. На захід запрошені народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, Рахункової палати України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Пенсійного фонду України, Фонду соціального страхування, наукових установ, органів місцевої влади, громадських організацій, профспілок, засобів масової інформації.
Вхід за картками акредитації
слухання, суспільство
Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 5 [конференц-зала]

27.09 - 09:0027.09 - :
Семінар "Агровідходи для біоенергетики. Проблеми та рішення"
Організатори: Голландський консорціум "Biobased Energy Ukraine", Посольство Королівства Нідерландів в Україні та Держенергоефективності України, Біоенергетична асоціація України (програма -http://saee.gov.ua/sites/default/files/NL-Agro-Workshop-Program-ua_27082018.pdf).

Реєстрація - з 8.30. Реєстрація - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfWYpJBpRpWzWCalT0Jdd6NJuhlvoJ6UZEHPioK1-3YjUNm3A/viewform?usp=send_form.

Кон. тел.: (044) 453-28-56, 456-94-62, (067) 447-33-38, tryboi@rea.org.ua
Мiсце проведення заходу готель "Президент" [1-й поверх, конференц-зала]

10 ЖОВТНЯ 2018, 12:00
Прес-служба Апарату Верховної Ради України

Парламентські слухання на тему: «Запобігання та протидія дискримінації жінок з вразливих соціальних груп
Парламентські слухання на тему: «Запобігання та протидія дискримінації жінок з вразливих соціальних груп» (вул. Грушевського, 5, сесійна зала).

Вхід за картками акредитації


Новини центральної України
27-28 серпня
На столичній Воздвиженці поліцейські затримали 18 людей – це учасники конфлікту за право власності на будівлю. Їхні дії київські правоохоронці кваліфікують як хуліганство. У поліції "5 каналу" повідомили, що невідомий телефоном поскаржився копам, що нібито до приміщення не пускають власників. За адресою виїхала слідчо-оперативна група. На місці побачити 18 молодиків у темному одязі.
Найбільше до Києва їдуть білоруси, які зупиняються на пару днів під час поїздки на морський відпочинок у Затоці, Одесі чи Херсоні. За перше півріччя цього року кількість туристів у Києві побила рекорд останніх чотирьох років. У порівнянні з попереднім періодом минулого року, туристичний потік зріс майже на 25%.
КП "Київкомунсервіс" відкрило прийом заявок на конкурс із визначення виконавця послуг із переробки та захоронення побутових відходів, виготовлених у столиці, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації (КМДА).
Міський голова проігнорував прохання третини депутатів щодо сесії і вони скликали засідання на 31 серпня, де планують дати повноваження 6 новим депутатам і обрати нового серкетаря
Міський голова Полтави Олександр Мамай має надію, що СБУ дасть оцінку перевороту, який може статися у місті 31 серпня
В 2018 году туристы могут принести Киеву около 30 млн грн. Наибольший туристический сбор дают 5-звездочные отели. Об этом во время пресс-брифинга сообщил начальник Управления туризма и промоций КГГА Антон Тараненко. "Если в прошлом году мы собрали туристического сбора 25 млн грн, то по итогам 2018 года он может составить 30 млн грн. Туристический сбор - это тот 1%,который платят туристы.
Через ремонтні роботи тимчaсово зaкритий продaж квитків нa деякі поїзди цього нaпрямку.
На сайті Єдиної системи місцевих петицій вінничани підписали дві петиції
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу патрульної поліції області. Опівдні патруль на вулиці Ціолковського помітив п'яного чоловіка. Інспектори встановили його дані та з'ясували, що він перебуває в розшуку за самовільне залишення віськової частини в умовах особливого періоду. Правопорушнику патрульні винесли постанову та передали його співробітникам карного розшуку.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на "Фейсбук" міського голови Новоукраїнки Олександра Корінного. Очільник райцентру закликав утриматись містян від спалювання сміття, опалого листя, гілля та інших відходів, оскільки при згорянні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму. "  
2–30 серпня
Финансирование образования выросло со 129 млрд грн в 2016 году до 222 млрд грн в этом году.
Міністерство регіонального розвитку і будівництва буде приймати в експлуатацію будівлі у приватному секторі, які були збудовані до 2015 року і досі не зареєстровані.
У цьому навчальному році прогнозована кількість дітей на інклюзивному навчанні в закладах загальноосвітньої освіти буде більшою на 100 чоловік, ніж минулого навчального року.
Біля села Братешки загорілися суха трава, вогонь спровокував загоряння покладів торфу
В Киеве появится новая трамвайная линия. Она соединит Троещину и Осокорки. Об этом сообщает пресс-служба Департамента градостроительства и архитектуры КГГА. Длина магистрали будет достигать 22 км. Она пройдет с Осокорков до Троещины, попутно задевая проспект Григоренко. Линия будет оснащена тремя полосами движения в каждом направлении. Между ними и пройдет линия скоростного трамвая.
В Киеве реконструировали и построили 8 садочков. Также создали 1,6 тысяч новых мест для деток. Об этом во время заседании по подготовке учебных учреждений Киева к новому 2018-2019 учебному году сообщил заместитель главы КГГА Валентин Мондриевский. "В Киеве в этом году появилось 8 детских садов, 4 из которых уже готовы принимать детей, еще 4 на завершальной стадии работы.
1 вересня на території Вінницької області припинять транслювати телеканали в аналоговому мовленні. Це пов'язано з переходом на цифрове телебачення. Що чекає на вінницькі канали? 29 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України ухвалила рішення про втрату чинності ліцензій на мовлення 40 загальнонаціональних і місцевих телерадіоорганізацій,
Сьогодні зранку кілька десятків активістів із Мошен знову перекривали рух автотранспорту у центрі села, протестуючи проти занадто повільного ремонту дороги Черкаси – Канів.
Напад на депутата Черкаської міської ради, директора КП «Черкаситеплокомуненерго» Павла Карася стався минулої ночі. П’ятеро невідомих у масках, погрожуючи йому пістолетом та зв’язавши, били депутата, а потім забрали його майно.
Путін, за Іловайськ відповіси": під посольством РФ близько півтисячі військових і активістів вимагали покарати винних (Відео)
"Путін, за Іловайськ відповіси" – з таким гаслом під Російське посольство пришли близько п'яти сотень військових та активістів у річницю трагічних боїв, 29 серпня. Мітингувальники вимагали притягнути до відповідальності вище керівництво Росії за вбивство українських військових, які загинули чотири роки тому.

31 серпня-2 вересня
Киев по показателям развития малого и среднего предпринимательства в 2018 году является лидером среди регионов Украины.
Антимонопольний комітет почав розгляд справи за ознаками скоєння вісьмома облгазами порушення законодавства про захист економічної конкуренції
Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що майбутнім платним автодорогам в Україні буде безкоштовна альтернатива. Про це він сказав у коментарі журналістам після участі у "Посвяті першокурсників" Національного авіаційного університету в Києві, повідомляє " Укрінформ ". "Ми виступаємо за те, що паралельно до майбутніх платних доріг має пролягати безкоштовна.
Раніше у соцмережах почалася паніка через дезінформацію
В Україні щонайменше половина автобусних перевезень здійснюється без відповідних документів.
Ті позитивні зміни, які відбуваються сьогодні в країні мають матеріалізуватися в конкретних проектах. Житомирська міська гімназія № 3, яка символічно відкривається у День знань, і є тим сучасним проектом, збудованим за новими стандартами Нового освітнього простору. Це виключно нова якість освіти, яка базується на 4 критеріях - безпека і комфорт дітей, безбар’єрність і доступність, енергоефективність
Поява курятини на заході є символічною - до того, як стати ватажком "ДНР" Олександр Захарченко, за словами донецьких підприємців, довгий час торгував оптом і в роздріб курчатами.
На відеохостингу YouTube опубліковали відео, на якому показали бруд та антисанітарію на кухні та у житлових приміщеннях гуртожитку
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на " КП ". У Новоукраїнській районній адміністрації уточнили, що районна комісія з питань захисту прав дитини прийняла рішення про вилучення інших дітей у батьків. Нині усі четверо – раніше госпіталізований чотирирічний Владик і троє його сестричок – найменша Єва, середуща Юля і найстарша Саша – знаходяться в обласній дитячій лікарні.
У серпні Житомирський рибоохоронний патруль на водоймах та ринках області провів 56 рейдів. Крім державних інспекторів, у рибоохоронних заходах брали участь представники поліції та громадськості. Всього протягом серпня було викрито 115 порушень правил рибальства, з них 37 грубих. Про це 31 серпня інформує Житомирський рибоохоронний патруль.

Коментарі