Головні новини 20-26 серпня + Анонси


13% респондентів швидше за все не підтримали би проголошення незалежності України. Кабінет міністрів поширив на іноземних громадян і осіб без громадянства – військовослужбовців Збройних сил України порядок нарахування матеріальної допомоги, що розповюдується на українських громадян. Близько 30 осіб з близько 70, яких детективи НАБУ вважають причетними до організації корупційних схем, наразі переховуються за кордоном, половина в РФ.

13% респондентів, опитаних соціологічною групою "Рейтинг", не підтримують незалежність України. Респондентів запитали "Якби стояв такий вибір, підтримали б ви проголошення незалежності України сьогодні?"
7% опитаних відповіли, що однозначно не підтримали б, 6% - скоріше не підтримали б.
У той же час 79% респондентів підтримують незалежність України (61% - однозначно так, 18% - скоріше так), а 7% - не змогли відповісти.
У регіональному розрізі найбільше не підтримують незалежність України опитані на Сході (26%) і на Півдні (19%), а у віковому - старше 51 року (17%).
Опитування проводилося з 3 по 10 серпня. Методом інтерв'ю було опитано 2 тисячі повнолітніх респондентів. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.


Кабінет міністрів поширив на іноземних громадян і осіб без громадянства – військовослужбовців Збройних сил України порядок нарахування матеріальної допомоги, що розповюдується на українських громадян.
Одноразова грошова компенсація має надаватися у разі загибелі, інвалідності або часткової втрати працездатності військовослужбовця ЗСУ незалежно від громадянства. Відповідне рішення було прийнято на засіданні українського уряду у середу, 22 серпня, передає "Інтерфакс-Україна".
Згідно з рішенням Кабміну, на іноземних громадян і осіб без громадянства, які на законних підставах проходять військову службу в ЗСУ, також поширюється дія порядку призначення і виплати одноразової грошової допомоги військовослужбовців, військовозобов'язаних і резервістів, призваних на навчальні та спеціальні збори або для проходження служби у військовому резерві.


Близько 30 осіб з близько 70, яких детективи Національного бюро вважають причетними до організації корупційних схем, наразі переховуються за кордоном. Кожен другий із них, за даними слідства, —  на території Російської Федерації. Такі дані оприлюднені у Звіті про діяльність НАБУ за І півріччя 2018 року.




Анонси
27.08 - 11:00
Судове засідання у справі колишнього в.о. директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів МОУ Олега Довгалюка щодо поставок спецзасобів для ЗСУ
мiсто Київ
Судове засідання у справі колишнього в.о. директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України Олега Довгалюка за обвинуваченням у неналежному виконанні службових обов'язків під час реалізації договорів поставки спецзасобів індивідуального захисту для потреб Збройних Сил України
засідання, правопорядок

27.08 - 11:00
Круглий стіл "Зупинити Північний потік 2: місія України"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (097) 456-67-68
Круглий стіл з ініціативи Комітету Верховної Ради України у міжнародних справах і за сприяння дослідницької компанії "Центр досліджень енергетики" на тему: "Зупинити Північний потік 2: місія України". Вітальне слово: Ганна Гопко - голова Комітету Верховної Ради України у міжнародних справах. Основні доповіді: Олена Осмоловська - заступник директора з корпоративних комунікацій - начальник департаменту з корпоративних комунікацій НАК "Нафтогаз України"; Бенджамін Шмітт - радник з питань європейської енергетичної безпеки Державного департаменту США.

Реєстрація - з 10.15. При собі мати паспорт та прийти за 30 хвилин до початку.

Для входу з технікою (камери, фотоапарати, ноутбуки, планшети і тд) потрібна попередня заявка
круглий стіл, суспільство
Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 5 [ конференц-зала (вхід із вул. Грушевського 18/2)]

27.08 - 11:00
Прес-конференція дослідницької компанії Seetarget
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (063) 528-76-49, (068) 785-64-07, office@seetarget.com.ua
Прес-конференція дослідницької компанії Seetarget, під час якої буде представлено результати соціологічного дослідження, проведеного в серпні 2018 року, про актуальні питання виборчої кампанії на посаду президента України. Учасники: директор компанії Seetarget, доктор філософії Олексій Боровський, американський політтехнолог і політичний експерт Джейсон Джей Смарт (Jason Jay Smart), український політолог, голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, експерт аналітичного порталу "Слово і діло" Валентин Гладких
Мiсце проведення заходу вул. Рейтарська, 8/5-А []

27.08 - 12:00
Прес-конференція на тему: "Напередодні"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (050) 412-48-61, press-centreun.un@ukr.net
Під час події учасники презентують власне розуміння актуальних проблем, які склалися в суспільстві, економіці та державі на початок нового політичного сезону та особливості їх впливу на передвиборчу кампанію. Спікери: Андрій Єрмолаєв, філософ; Святослав Денисенко, заступник директора Інституту стратегічних досліджень "Нова Україна"; Олександр Левцун, керівник соціологічних програм Центру соціальних досліджень "Софія" 
Мiсце проведення заходу вул. Еспланадна, 20 [1-й поверх]

30.08 - 18:0030.08 - :
Семінар "Види корупції і підслідність НАБУ. З чим і як звертатися до Бюро, щоб було важко відмовити"
Семінар "Види корупції і підслідність НАБУ. З чим і як звертатися до Бюро, щоб було важко відмовити" для правників і громадського сектору
Організатори: Рада громадського контролю НАБУ та Асоціація правників України
Спікери: Злата Симоненко та Євген Грушовець - адвокати, члени АПУ; Тарас Філоненко - детектив НАБУ; Володимир Петраковський - експерт Реанімаційного Пакету Реформ
Реєстрація до 18.00 27 серпня - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdf-U859QUR64sAUvge_-N9F5Vqytg6Q5UV2jG_slx8OSIolg/viewform
Результати відбору до 28 серпня на ел. скриньку
Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 10 []

01.09 - 09:00
Енергетичний табір TeslaCamp-2018
Інформація щодо акредитації: http://teslacamp.org/tickets/
Наметове містечко, що живиться альтернативними джерелами енергії, поєднає на березі Дніпра кілька сотен відвідувачів, які цікавляться відновлюваними джерелами енергії та "зеленими" технологіями. На учасників чекають: дискусії та виступи про мікромережі, блокчейн та кібербезпеку в енергетиці, децентралізовані ринки електроенергії та фінансування ринків ВДЕ
Мiсце проведення заходу ріка Дніпро []

04.09 – 05.09:
Битва Агротитанів. VI виставка-демонстрація техніки в польових умовах
мiсто Тетіївка
У рамках практичної демонстрації техніки та технологій в польових умовах, "Битви Агротитанів", відбудеться перший в Україні аукціон вживаної техніки. Всі відвідувачі заходу матимуть змогу взяти участь у торгах, всього буде представлено 52 лота. Ознайомитись з усіма моделями техніки, що буде представлена на аукціоні можна за посиланням - http://agrotitans.com.ua/news/2018/sep/ukr/article_152.

Деталі - http://agrotitans.com.ua/2018/sep/ukr
Мiсце проведення заходу с. Степове [o.tsykaliuk@dykun.com.ua]

04 ВЕРЕСНЯ 2018, 10:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
З 4 по 7 вересня відбуватимуться пленарні засідання Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5, сесійна зала).
Вхід за картками акредитації через 1-й під’їзд

08.09 - 11:00
У Києві відбудеться фестиваль "Голосіївська криївка"
органiзатор ВГО "Сокіл", мiсто Київ
Мета заходу - національно-патріотичне виховання, пропаганда здорового способу життя, популяризація української музики, історії, створення простору для налагодження діалогу та співпраці діячів сучасного та традиційного мистецтва, створенням сприятливих умов для розвитку творчого потенціалу молоді.

Організатори: ГО "Сокіл" та ВОУ "Яворина" за підтримки КМДА.

У програмі: музична та лекційна сцени, ярмарок майстрів, дитяча зона від фольк-студії "Правиця", проект "Історичний полігон 2." та ін.

Спеціальний гість заходу: найсильніша людина світу - Василь Вірастюк із показовою програмою від Федерації стронгмену України.

Вхід безкоштовний та вільний

Конт. тел.: (093) 725-17-27, (068) 350-61-59, (096) 702-28-07, https://www.facebook.com/golosiivska.kryivka/
Мiсце проведення заходу Голосіївський парк ім. М.Рильського [галявина між вулицями Максима Рильського та Генерала Родимцева ]



Новини Центральної України
20-21 серпня
Щербанівська сільрада вимагає від орендодавця складу «Новій пошті» 100 тисяч щомісяця — інакше підприємницьку діяльність заблокують
Директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА Тимофій Голбан представив дизайнерський проект облаштування філармонії.
В Киеве уничтожили настенный портрет известного украинского диссидента Василия Стуса. Его попросту закрасили. Редакция 44.ua разобралась в ситуации и собрала все детали в одной статье. Первыми отсутствие портрета заметили Babylon'13. Инцидент произошел возле офиса организации СДПУ (о), которую связывают с Виктором Медведчуком.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу прокуратури області. Для здійснення незаконної діяльності організатор зареєстрував низку підприємств у Польщі й Великобританії та вступив у злочинну змову з представниками інших СГД – нерезидентів (у схемі було задіяно більше 15 підприємств, шість з яких є нерезидентами).
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу ОДА. На сьогодні на Кропивниччині укладено 67 договорів із 34 суб'єктами підприємницької діяльності. В програмі працює 125 аптек, з урахуванням аптечних пунктів та кіосків – 326 пунктів продажу. Фахівці обласного контактного центру зателефонували загалом до 46 аптек у районах і містах та запитали, чи можна отримати безкоштовно
Два депутати – Олександр Величко та Василь Шевченко – вийшли з фракції ВО «Батьківщина». Про це на позачерговій сесії Житомирської міської ради 21 серпня повідомила голова цієї фракції Любов Цимбалюк. «В зв’язку з тим, що «Батьківщина» та Громадянська позиція йдуть на вибори окремо, фракція задовольнила заяву про вихід із фракції депутатів Величка та Шевченка», - сказала Любов Цимбалюк.
У Хмельницькій області затримали голову Полонської районної державної адміністрації за вимагання хабара у розмірі майже $33 тисячі. Як повідомили у Генеральній прокуратурі, чиновник вимагав від представника одного з фермерських господарств $32 900 за затвердження технічної документації земельних ділянок загальною площею 94 га для ведення сільського господарства терміном на десять років.
Держархбудінспекцією видано дозвіл на будівництво фотогальванічної електростанції на території Родниківської сільської ради Черкаської області. Потужність майбутньої станції становитиме 450 кВт. У той же час у регіоні планується будівництво ще двох сонячних електростанцій- у Черкаському та Чигиринському районах.
На посилений варіант несення служби від сьогодні, 22 серпня, переходить Нацполіція України. Про це повідомив очільник відомства Сергій Князєв. За його словами, з нагоди відзначення 27-річниці Дня Незалежності у столиці відбудеться низка масових заходів, зокрема і військовий парад у центральній частині Києва.
22-24 серпня
Співробітники Служби безпеки України від початку серпня блокували діяльність міжрегіональної агентурної мережі антиукраїнських агітаторів, які діяли за вказівками спецслужб Росії. Правоохоронці викрили в Одесі, Миколаївській, Херсонській, Черкаській і Житомирській областях вісім членів мережі, йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.
Виконком взяв до уваги рішення Октябрського райсуду і надав адреси 6 МАФам, які стали капітальними спорудами
Сегодня в Киеве прошел массовый забег в вышиванках. Мероприятие приурочили ко Дню Независимости. На забеге побывал корреспондент 44.ua. Забег проходил на Русановской набережной с 09:00 до 13:00. К участию допускались все желающие: профессиональные спортсмены, бегуны-любители, дети дошкольного и школьного возраста.
Мавпу, яка жила в П’ятничанському парку, повернули додому. Спіймали тварину будівельники
На 1 липня 2018 року чисельність наявного населення Чернігова, за оцінкою, становила 288,9 тисячі осіб. З початку року кількість жителів обласного центру зменшилася на 482 особи. Про це SVOBODA.FM повідомили в головному управлінні статистики в Чернігівській області.
Вчора, 22 серпня, у Чернігів врешті-решт доїхали нові парти. Про це розповідає місцевий телеканал «Дитинець», близький до міського голови. Заступник начальника міського управління освіти запросила батьків до шкіл, аби ті радісно попрацювали вантажниками.
Об этом сообщает sumypost.com. Причиной стали частые жалобы от водителей. Как говорят специалисты, на 10 литров недоливают примерно 300 мл. Если учитывать, что за сутки заправки продают 4-5 тонн топлива, то недолив может достигать 140 литров. Начальник управления защиты потребителей Госпотребслужбы В. Ещенко пообещал информировать о результатах проверок.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу ГУ ДФС в області. Загальна сума податкового боргу станом на серпень до бюджетів усіх рівнів по області становить 1 млрд 215 млн грн, у тому числі до державного бюджету – більше 1 млрд гривень. При цьому, борг підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, складає 154,5 млн грн або майже 13 відс.
Національне агентства з питань державної служби визначило посадових осіб державних адміністрацій Житомирської області, в діях яких вбачаються найбільш грубі дисциплінарні проступки. Копія додатку до листа НАДС від 27 липня 2018 року з переліком посадовців та порушень, відображених у звіті про результати перевірки виконавчої дисципліни у Житомирській облдержадміністрації та окремих райдержадміністрацій
Кабінет міністрів виділив з резервного фонду 19,7 млн грн для завершення робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 21 вересня 2017 року на території Житомирської області. Відповідне розпорядження 22 серпня підписав прем’єр-міністр Володимир Гройсман. «Виділити Житомирській облдержадміністрації 19 748,589 тис. гривень для завершення аварійно-відновних робіт
22 серпня в орендованому приміщенні поліцейські Управління захисту економіки в області, Слідчого управління ГУНП Житомирщини та працівники прокуратури провели санкціонований обшук, у ході якого виявили підпільне виробництво з обробки бурштину. На місці вилучено близько 10 кг сирого та обробленого каміння, 7 верстатів та інше спецобладнання. Проводиться досудове розслідування.
Затримується початок чергової сесії Черкаської міської ради.
На нараді з питань ЖКГ начальник УЖКГ Сергій Чередніченко проінформував, що із КП «ВодГео» (а саме воно наразі відповідає за вуличне освітлення міста) зняли на якісь інші потреби кошти у розмірі 800 тис.грн.
25-26 серпня
Киев в год производит 1,2 млн т мусора.
У Хмельницькому зранку сталася пожежа на речовому ринку. Про це повідомляє прес-центр Державної служби України з надзвичайних ситуацій . "25 серпня 2018 р. о 07 год. 10 хв. до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в м. Хмельницькому на речовому ринку "ДАРСОН" по вул. Львівське шосе сталася пожежа торгівельних кіосків", - йдеться у повідомленні.
В Одеській області правоохоронцями виявлено велику плантацію конопель на території аграрно-рибогосподарського кооперативу "Придунайська нива", який очолює депутат Одеської облради від "Опозиційного блоку" Анатолій Чередниченко
Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Черкаській області під процесуальним керівництвом прокуратури області скерували до суду кримінальне провадження, відкритого за ч. 2 ст. 205, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 212, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України, щодо організаторів конвертаційного центру, який обслуговував підприємства Черкаської, Київської, Одеської, Сумської областей та м. Києва.
У рейтингу ЗНО-2017 серед обласних центрів впевнено лідирує Львів, а Полтава цього року піднялася з 13 та 12 сходинку.
25 серпня у Житомирському драмтеатрі розпочався фестиваль косплею «Акаріфест-2018», який є всеукраїнським і проходить у Житомирі вшосте. Зі слів організаторів, участь у цьогорічному заході візьмуть більше 100 учасників з усієї України - косплеєрів, артистів, майстрів, художників та інших власників незвичних талантів.
Старі мережі, непрацюючі вуличні ліхтарі, значні витрати електроенергії - за підрахунками експертів Україна споживає майже вдвічі більше електроенергії, аніж країни Євросоюзу.Відмовлятися від ламп розжарювання і замінювати їх енергозберігаючими у ЄС почали понад 10 років тому. У 2013-му там вийшла директива, яка зобов’язує країни Євросоюзу скоротити споживання електроенергії для освітлення вулиць
У Сумській області прикордонники затримали трьох громадян Куби, які уплав перетнули річку Сейм, щоб потрапити в Україну з території Росії, повідомляє Держприкордонслужба в неділю, 26 серпня.
Чотири зі ста велосипедів упровадженої в Києві в серпні нової системи велопрокату були вкрадені, один із них згодом знайшли на столичному ринку електроніки, повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації.
Понад 10 мільйонів кубометрів сміття — така кількість відходів зберігається на житомирському міському сміттєзвалищі. Велетенська купа мотлоху, що накопичувався більш ніж 60 років, щоденно поповнюється тонами сміття, натомість активісти та влада дедалі частіше обговорюють європейський досвід сортування та переробки відходів.
Шляхи погашення заборгованої зарплатні Спеціалізованою медико-санітарною частиною № 14 обговорили в ОДА – у ході чергового засідання комісії на чолі з першим заступником очільника області Віталієм Ковалем. За попередньою інформацією, борг із заробітної платні там сягає 2,3 млн грн.
У цьому впевнені юристи, адже збереження сім'ї для частини наших співгромадян буде означати позбавлення компенсації. А це, у свою чергу, поставить багатьох українців за межу виживання, пише КР. Живете на двох квартирах? Заплатіть за повною - Держава вже влізла в особисте життя, - лається, спираючись на паличку, сусід-пенсіонер Віктор Романович.
В Україні налічують 16 тис. мостів. З них аварійними є 9 тис. Критично аварійними - 4-5 тис., розповів Gazeta.ua експерт напрямку "Інфраструктура майбутнього" Українського інституту майбутнього Ярослав Пилипчук. "Побудовані за нормативними вимогами залізобетонні мости повинні служити 70 років. У нас по факту термін служби становить 47-50 років. Третину мостів потрібно ремонтувати вже сьогодні.

Коментарі