Новини 23-29 липня + Анонси


Посольство Австрії закликало Україну скасувати заборону на експорт необробленої деревини. Прокуратура Автономної Республіки Крим перевіряє причетність кожного кримського держслужбовця до вчинення державної зради. Державний секретар США Майкл Помпео оприлюднив заяву із описом офіційної політики США щодо відновлення територіальної цілісності України.



Посольство Австрії закликало Україну скасувати заборону на експорт необробленої деревини.
"Вето президента Порошенка на запровадження заборони експорту дров є важливим кроком для виконання міжнародних зобов’язань України", - зазначається у повідомленні.
При цьому відзначається, що захист лісів та боротьба з незаконною лісозаготівлею є важливими, проте заборона експорту лісу є недоцільною.
Раніше Президент Петро Порошенко подав пропозиції до закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів і запобігання неналежному переміщенню необроблених лісоматеріалів", на який він наклав вето.
У тексті пропозицій зазначається, що запровадження заборони строком на 8 років щодо вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту паливної деревини не відповідає міжнародним зобов'язанням України, взятим згідно із Протоколом про вступ України до Світової організації торгівлі.
Також відзначається, що заборона не узгоджується із зобов'язаннями України за Угодою про асоціацію з Європейським Союзом.
Президент Петро Порошенко підтримує посилення кримінальної відповідальності за контрабанду лісу. Він підпише відповідний закон після усунення норм, що суперечать угоді про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.
"Президент України повністю підтримує посилення кримінальної відповідальності за контрабанду лісу. Але не підтримує лобістські схеми, які потрапили в закон між першим і другим читанням, зокрема норми, що суперечать Угоді України і ЄС про зону вільної торгівлі. Президент України Петро Порошенко підпише закон після внесення парламентом відповідних змін до нього ", - йдеться в коментарі прес-служби Адміністрації президента.


Прокуратура Автономної Республіки Крим перевіряє причетність кожного кримського держслужбовця до вчинення державної зради, що полягає в активних діях стосовно ведення підривної діяльності
Про це розповіла начальник управління Прокуратури АРК Світлана Блудова в ефірі Радіо Крим.Реалії 
"Ми перевіряємо причетність кожної особи саме до вчинення державної зради, яка має полягати в активних діях: допомога у веденні підривної діяльності. Суддя Чорнобук допомагав окупаційній владі встановлювати судову систему Російської Федерації", – сказала Блудова.
Вона додала, що сам факт роботи в підконтрольних Росії держорганах Криму не є злочином.
"Звичайний держслужбовець, який працює в МНС і допомагає народу, не нестиме кримінальну відповідальність", – стверджує співробітниця Прокуратури АРК.
11 липня співробітники Прокуратури Автономної Республіки Крим та Служби безпеки України провели обшуки в приміщеннях, в яких живе колишній голова Апеляційного суду АРК Валерій Чорнобук.
Колишнього кримського суддю підозрюють у скоєнні державної зради. Його місцеперебуання нарзі невідоме. Пізніше Чорнобука оголосили в розшук.
За версією ГПУ, Чорнобук надавав допомогу Росії та її представникам в переході судів АР Крим на ведення правосуддя на підставі російського законодавства, що призвело до забезпечення функціонування російських судових органів, анексії Криму.
Після переїзду в квітні 2014 року на материкову частину України Чорнобук працював суддею в Апеляційному суді в Дніпропетровській області.
У вересні 2016 року Верховна Рада України звільнила його за порушення присяги.


Державний секретар США Майкл Помпео оприлюднив заяву із описом офіційної політики США щодо відновлення територіальної цілісності України.
Відповідний документ, що має назву "Кримська декларація", опублікований на сайті Держдепу США.
Політика адміністрації Трампа з кримського питання при цьому не зазнала змін, але була оформлена у вигляді окремого офіційного документу, у якому міститься бачення Вашингтона щодо мотивації Кремля. Держдеп підтвердив, що і надалі жорстко дотримуватиметься політики невизнання щодо Криму.
"Росія своїм вторгненням в Україну в 2014 році і спробою анексії Криму прагнула підірвати основний міжнародний принцип, що поділяється демократичними державами: жодна країна не може змінити силою кордони іншої.
Світові держави, включаючи Росію, погодилися з цим принципом у Статуті Організації Об'єднаних Націй, та взяли на себе зобов'язання утримуватися від загрози силою або її застосування проти територіальної цілісності або політичної незалежності будь-якої держави... Це є однією з основ, на яких тримається наша спільна безпека", - наголошується у документі.
Новиною став офіційно проведений зв’язок між політикою щодо Криму та невизнанням анексії балтійських держав з боку СРСР.
"Як і в Декларації Уеллса в 1940 році, Сполучені Штати підтверджують, що їх державною політикою є відмова визнати претензії Кремля на поширення їх суверенітету на території, захоплені силою, із порушенням міжнародного права", - йдеться у "Кримській декларації". Згаданий у документі документ від 1940 року стверджував, що США ніколи не визнає анексію Балтії. Цього принципу Штати дотримувалися аж до розпаду СРСР, коли балтійські держави відновили незалежність.
Схожого сценарію США обіцяють слідувати і стосовно України.
"Спільно з союзниками, партнерами і міжнародною спільнотою Сполучені Штати відкидають спробу Росії анексувати Крим і зобов'язуються дотримуватися цієї політики доки не буде відновлена територіальна цілісність України", - йдеться у офіційний заяві на сайті Держдепу.
Також у цій заяві Сполучені Штати закликали Росію продемонструвати повагу принципів, яких вона на словах дотримується, припинивши окупацію Криму. Також у Вашингтоні підкреслили, що Кремль, на їх думку, обрав шлях до міжнародної ізоляції.
"Росія вчинила не так, як мала би діяти велика нація, обравши самоізоляцію від міжнародного співтовариства", - підсумовує Кримська декларація Держсекретаря США.

Анонси

30.07 - 08:00
Пікетування Київською обласною організацією ВО "Свобода" ПАТ "Київоблгаз"
органiзатор ВО "Свобода", мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: presa@svoboda.org.ua, (096) 785-36-50
Пікетування Київською обласною організацією ВО "Свобода" ПАТ
"Київоблгаз" з вимогою відновлення газопостачання на промислових
підприємства Броварів та відправити у відставку генерального директора
ПАТ "Київоблгаз".

Мiсце проведення заходу просп. Героїв Сталінграда, 20-А

30.07 - 10:00
Судове засідання у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича
мiсто Київ
Деталі за посиланням на сайті ГПУ -
https://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=233910).
Мiсце проведення заходу вул. Тимошенка, 2-Є [Оболонський районний суд м. Києва]

30.07 - 11:00
Сценарії надання Томосу Україні. Потенційні "релігійні війни" та можливості їх недопущення
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 253-54-74, letter.officeiwp@gmail.com
Учасники:
Олександр Саган - вчений-релігієзнавець, провідний науковий співробітник
відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Сковороди НАН
України; Євген Магда - виконавчий директор Інституту світової політики;
Ярослав Коцюба - автор аналітичної записки ІСП "Сценарії надання Томосу
Україні. Потенційні "релігійні війни" та можливості їх недопущення".
Мiсце проведення заходу вул. Шовковична, 8/20

30.07 - 14:30
Прес-конференція на тему: "Прірва на шляху до НАТО"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (063) 732-64-60
Прес-конференція членів Тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних Силах України та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 роки. Спікери: Павло Кишкар - член ТСК, народний депутат України; Іван Базарко - кандидат наук з державного управління, докторант; Руслан Тростинський - екс-радник МО України
Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4

31.07 - 10:00
Прес-конференція на тему: "Основні тенденції на ринку праці в умовах стабілізації економіки"
органiзатор Державна служба зайнятості, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 299-03-32, 299-05-01
Спікер: Валерій Ярошенко - в.о. голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату).
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 1]

31.07 - 10:00
Круглий стіл "Проблеми ромів в Україні та шляхи їх вирішення" в Офісі Омбудсмена
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: mamalyga@ombudsman.gov.ua (044) 253-95-69
Мета зустрічі - напрацювання рішень, для вирішення нагальних проблем осіб ромської національності і усунення причин, які заважають їх вирішенню. Запрошено народних депутатів, представників: ЦОВВ, міжнародних організацій та громадянського суспільства.

Модератор: Андрій Мамалига - представник Уповноваженого з питань партнерства з інститутами громадянського суспільства
Мiсце проведення заходу вул. Інститутська, 21/8 [Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини]

31.07 - 11:00
Прес-конференція "Барометр ринку праці України: головні тенденції І півріччя 2018 року"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 253-54-74
Учасник: Катерина Криворученко -
керівник експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу
HeadHunter Україна, яка представить дослідження і дасть відповіді на
запитання
Мiсце проведення заходу вул. Шовковична, 8/20

31.07 - 15:00
Чого бракує для ефективності демократичного цивільного контролю в Україні?
органiзатор Інститут Євро-Атлантичного співробітництва, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: http://bit.ly/2LFJylj
Презентація рекомендацій для влади на тему: "Чи вирішує всі питання новий закон "Про національну безпеку?"

Учасники: Ігор Козій - військовий аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва; Леонід Поляков - незалежний військовий експерт. Під час презентації Інститут Євро-Атлантичного співробітництва представить аналіз поточного стану реформи демократичного цивільного контролю.

Зокрема, звернуть увагу на актуальну законодавчу базу, необхідність досконалішого оборонного планування, розмежування функцій державних органів, а також соціальні аспекти демократичного цивільного контролю. Дослідження ІЄАС тривало півроку, включаючи зустрічі з представниками влади та громадськості, військовими, студентами та співробітниками військових навчальних закладів в Києві, Одесі та Львові. У рамках проекту ІЄАС фахівці запропонують правки до нормативно-правових актів щодо демократичного цивільного контролю.

Захід проводиться за підтримки Європейського Союзу і Центру демократії та верховенства права (проект "Посилення коаліції РПР") в рамках виконання проекту "Адвокація реформи цивільного демократичного контролю над Збройними силами України та іншими військовими формуваннями", який впроваджується Інститутом Євро-Атлантичного співробітництва.
Мiсце проведення заходу Укрінформ

31.07 - 15:00
Чого бракує для ефективності демократичного цивільного контролю в Україні?
органiзатор Інститут Євро-Атлантичного співробітництва, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: http://bit.ly/2LFJylj
Презентація рекомендацій для влади на тему: "Чи вирішує всі питання новий закон "Про національну безпеку?"

Учасники: Ігор Козій - військовий аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва; Леонід Поляков - незалежний військовий експерт. Під час презентації Інститут Євро-Атлантичного співробітництва представить аналіз поточного стану реформи демократичного цивільного контролю.

Зокрема, звернуть увагу на актуальну законодавчу базу, необхідність досконалішого оборонного планування, розмежування функцій державних органів, а також соціальні аспекти демократичного цивільного контролю. Дослідження ІЄАС тривало півроку, включаючи зустрічі з представниками влади та громадськості, військовими, студентами та співробітниками військових навчальних закладів в Києві, Одесі та Львові. У рамках проекту ІЄАС фахівці запропонують правки до нормативно-правових актів щодо демократичного цивільного контролю.

Захід проводиться за підтримки Європейського Союзу і Центру демократії та верховенства права (проект "Посилення коаліції РПР") в рамках виконання проекту "Адвокація реформи цивільного демократичного контролю над Збройними силами України та іншими військовими формуваннями", який впроваджується Інститутом Євро-Атлантичного співробітництва.
презентація, суспільство
Мiсце проведення заходу Укрінформ

02.08 - 14:00
Прес-конференція на тему: "Корупція і залізниця 2017-2018"
органiзатор ГО "Залізниця без корупції", мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 299-03-32, 299-05-01
ЧИ Є КОРУПЦІЯ НА ЗАЛІЗНИЦІ? АНАЛІЗ ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ ТА СИСТЕМНИХ ПОРУШЕНЬ
Учасники: Володимир Даценко - керівник проекту "Zалізниця без корупції"; Володимир Наумов - голова "Відкритого центру реформ інфраструктури". Запрошені: Сергій Вовк - керівник "Центру транспортних стратегій"; представники ПАТ "Укрзалізниця" та Міністерства інфраструктури України.
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 1]

03.08 - 11:00
Прес-конференція "Народний суд над колишньою верхівкою Донбасу і Криму"
органiзатор "Громадський рух учасників АТО і громадян з тимчасово окупованої території", мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (050) 412-48-61, press-сentreun.un@ukr.net
Учасники звернуться до влади з вимогою притягнути до відповідальності всіх, хто причетний до війни на сході України

Спікери: Сергій Іванов, журналіст, блогер; Дмитро Снєгірьов, громадський діяч; В’ячеслав Серпокрилов, громадський діяч, Луганськ; Гайде Різаїва, колишня полонена ЛНР; Евгеній Яранцев, офіцер запасу ЗСУ, Крим; Сергій Ульянов, старший солдат запасу ССО ЗСУ, Крим; Олег Перетяка, громадський діяч, журналіст, Луганськ; Іван Галунга, громадський діяч, Донецьк; Микола Греков, мер окупованого міста Олександрівськ, Луганська обл.

Мiсце проведення заходу вул. Еспланадна, 20 [1-й поверх]

03.08 - 11:00
Відкриття першої обладнаної бібліотеки для незрячих
мiсто Київ
Бібліотека дозволить зробити людей з проблемами зору більш вільними, незалежними і здатними жити в соціумі, працювати і реалізовуватися нарівні з усіма людьми. Уже на початку вересня відкриться друга повністю безкоштовна і доступна бібліотека для незрячих
урочисте відкриття, суспільство
Мiсце проведення заходу Тургенєвська, 83/85 []

16.08 - 14:30
Українсько-еміратський бізнес-форум в рамках Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 461-98-07, press@ucci.org.ua
Українсько-еміратський бізнес-форум, який відбудеться в рамках проведення третього засідання Міжурядової українсько-еміратської комісії
з питань торговельно-економічного співробітництва.

Програма заходу включає пленарну частину, в якій будуть висвітлені стан, перспективи та пріоритетні напрями українсько-еміратського економічного та
інвестиційного співробітництва, умови та переваги ведення бізнесу в Україні та Об'єднаних Арабських Еміратах.
Під час Форуму відбудуться В2В-переговори між представниками ділових кіл України та ОАЕ.
Мiсце проведення заходу вул. В.Житомирська, 33 [конференц-зала "Колізей", 4-й поверх]

31.10 - 09:00
Форум Kyiv Smart City Forum 2018
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: http://forum.kyivsmartcity.com
Форум присвячений популяризації smart city-технологій та впровадженню інноваційних рішень у містах.
Серед учасників: фахівці та експерти у сфері розбудови міста та впровадження сучасних smart-технологій в міську інфраструктуру

Мiсце проведення заходу Паркова дорога, 16-А [КВЦ "Парковий"]



Новини центральної України
23-24 липня
З початку 2018 року спеціалісти Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області здійснили 403 перевірки дотримання вимог земельного законодавства. Під час проведення перевірок виявлено 213 порушень.
У 2017 році округ нардепа Кулініча отримав майже 30 млн грн. Близько 6 млн грн пішло на заміну вікон та дверей у навчальних закладах. Ремонти за кошти субвенцій виконує обмежене коло фірм.
В Киевской области нашли гигантский гриб весом почти в 17, 5 кг. Об этом сообщает ТСН. Гриб обнаружили в селе Дрозды Белоцерковского района. В Национальном реестре рекордов Украины заявка о регистрации находки не поступала. Отмечается, что грибы-рекордсмены, зафиксированные ранее, были меньших размеров.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу облдержадміністрації. Під час урядової наради під керівництвом Прем'єр-міністр України Володимира Гройсмана було розглянуто питання дорожнього будівництва і розвитку дорожнього господарства.
Голова обласної організації ВО «Батьківщина», депутат Житомирської облради Анжеліка Лабунська отримала від чоловіка три подарунки на загальну суму 6 млн 660 тис. 784 грн. Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані Лабунська оприлюднила 19 липня. Зазначається, що 19 липня 2018 року Віктор Барсук подарував Анжеліці Лабунській три обєкти нерухомості, які знаходяться у селі Нові Петрівці.
Голова фракції Радикальної партії в Житомирській облраді Ігор Романський підготував проект рішення сесії зверненням зі до президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів та Ради національної безпеки і оборони України щодо захисту інституції сім’ї. Проект рішення опублікований на сайті обласної ради 23 липня.



25-26 липня
У Київському метрополітені 25 та 26 липня можливе обмеження на вхід для пасажирів станцій "Дружби народів", "Печерська", "Майдан Незалежності" та "Хрещатик". Про це повідомили у прес-службі Київського метрополітену .
Кабінет Міністрів прийняв стратегічний документ переходу економіки України на модель низьковуглецевого розвитку, яка передбачає зменшення обсягу викидів парникових газів, відмову від викопного палива і старт інвестування у відновлювальні джерела енергії.
Директор коммунального предприятия "Житлоинвестбуд-УКБ" и депутат Киевсовета Вячеслав Непоп в ближайшее время станет заместителем Виталия Кличко. Об этом сообщает "Kиеввласть" со ссылкой на соответствующий документ. В эту пятницу столичный чиновник Вячеслав Непоп может быть назначен на должность заместителя главы КГГА.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу вищої ради правосуддя. Вища рада правосуддя у вівторок, 24 липня 2018 року, розглянувши матеріали про звільнення судді з посади за загальними обставинами, ухвалила звільнити у відставку з посади судді Ленінського районного суду міста Кіровограда Галину Бутельську.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу міської ради. Повна заміна водопровідних мереж у центральній частині Кропивницького відбувається повним ходом. Уже збудували 300 метрів нового водогону біля нового автовокзалу. Планується його прокласти аж до набережної Інгулу.
Сьогодні, 25 липня, у зв’язку з ремонтними роботами з 10:30 до 12:00 обмежать водопостачання мікрорайонів Масляниківка, Арнаутово, с. Гірниче та с. Сонячне у Кропивницькому. Про це Першій електронній газеті повідомили у ВКГ ОКВП “Дніпро-Кіровоград”.
У Кропивницькому членам сімей загиблих, військовополонених, зниклих безвісти під час виконання військових обов’язків у зоні АТО з нагоди Дня незалежності України виплатять матеріальну допомогу у розмірі 2 тис. грн. Таке рішення сьогодні, 24 липня, затвердив виконавчий комітет, повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт міськради .
Президент України Петро Порошенко звільнив Валентина Мондриївського з посади голови Подільської районної в м. Києві державної адміністрації згідно з поданою ним заявою і призначив на цю посаду Віктора Смирнова.
Постачання рідкого хлору для очищення води на КП "Харківводоканал" відновлено, й підприємство вже отримало першу цистерну з реагентом, повідомив перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов.
Подорожчання вартості водопостачання в Україні можливе вже з вересня цього року, що є результатом подорожчання продукції "Дніпроазоту" в три рази. Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на заступника голови Асоціації водоканалів України Ольгу Бабій. "Вже з вересня-жовтня цього року можна очікувати зростання тарифів від 10% до 15%", - розповіла Бабій.
Олександр Мамай заявив про бажання прибрати з центру частину білбордів, а частину «вкопати» в землю
Вчера сильный дождь и потоки воды фактически обвалили путепровод между улицами Елены Телиги и Кирилловской. Ранее мост обещали починить и расширить, но теперь эти планы неактуальны: нет разницы, сколько полос на путепроводе, если он обваливается, как карточный домик.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на сайт міської ради. Начальник управління "Укртрансбезпеки" в області Олександр Кокуленко у середу, 25 липня, під час наради з перевізниками в міській раді Кропивницького, попередив керівників приватних транспортних підприємств про те, що два тижні представники проводитимуть посилені перевірки перевізників у Кропивницькому.
Протягом січня – червня 2018 року фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області проаналізували 164 інформації про закупівлі, розміщені в електронній системі публічних закупівель, на загальну суму 720,7 млн грн, які проводилися замовниками (установами, організаціями та підприємствами) Черкаської області.
Сьогодні в Черкасах біля магазину "Моллі" в Черкасах, що на бульварі Шевченка, свідки почули голосний звук, схожий на вибух. Квартал було оточено співробітниками поліції.
Новий інструмент впливу на боржників по аліментах – суспільно-корисні роботи – приносить позитивні результати у вигляді реальних коштів дітям. З початку дії норми закону про можливість застосування суспільно-корисних робіт на Сумщині таким чином відпрацьовували свої фінансові борги перед дітьми 11 батьків. На користь дітей надійшло 44 тисячі гривень.


Уже в августе придется доплачивать по 3 гривны за каждый синий жетон.
Суд Великої Британії надав політичний притулок колишньому керівнику компанії "Укрспецекспорт" Сергію Бондарчуку, якого в Україні звинувачують у розкраданні державного майна на 7,5 мільйона доларів.
Кабінет Міністрів України продовжив дію Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу до 1 вересня. Відповідне рішення схвалене на засіданні Уряду у четвер, 26 липня.
До Києва прибули 8 святинь, з якими 27 липня відбудеться Хресний Хід з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі
У четвер, 26 липня, у Конотопі Сумської області під час засідання міськради виникла бійка між прибічниками чинного мера Артема Семеніхіна та його опонентами
Адвокат, сговорившись с юристом одного из государственных предприятий, использовала в мошеннической схеме поддельные правоустанавливающие документы на помещение магазина и квартиру, которые находятся в центре города Днепр.
Молебень на честь 1030 річниці Хрещення Київської Русі-України завершився в столиці. Віряни з Володимирської гірки рушили Хресною ходою до Києво-Печерської лаври. Богослужіння очолив предстоятель Української Православної Церкви Московського Патріархату Блаженнійший митрополит Онуфрій. Подробиці розповів кореспондент "5 каналу" Максим Волобоєв.
Для когось літо - мертвий політичний сезон, а для депутатів Київради за рік до виборів у парламент - це активний час. Замість системної роботи з громадянами в приймальнях деякі депутати міськради намагаються сподобатися своїм виборцям, підкуповуючи їх різними безкоштовними благами.
Молоді українські ентузіасти презентували віртуально-документальний проект «Наслідки.VR», який відтворює день 20 лютого 2014 року в Києві, коли розстрілювали учасників Євромайдану.
Жмеринский прокурор требовал у обвиняемого $6 тысяч за изменение статьи, - Сарган. ФОТОрепортаж
Правоохранители разоблачили прокурора и водителя Жмеринской местной прокуратуры Винницкой области во время получения неправомерной выгоды.
Управління ЖКГ шукає виконавця, який за 98,7 мільйонів проведе поточний ремонт вулиць Полтави
Новий підрядник має у жовтні подати свої пропозиції щодо поточного ремонту доріг площею в 94 тис. м², щоб виконати їх до 2019 року
Вчера мы публиковали важное обновление по ситуации на Осокорках, где полиция противостояла активистам "НацКорпуса". Наш корреспондент тем временем отснял отличный материал и подготовил его, чтобы конфликт можно было проанализировать после того, как уляжутся эмоции. Кажется, у него получилось. Как вы уже знаете, на Осокорках произошла очередная стычка между активистами "НацКорпуса" и полицией.
В день засідання чергової сесії Житомирської облради 26 липня на майдані Корольова зібралося близько сотні селян – жителів сіл Харитонівка та Іванівка. Люди розповідають: приїхали відстояти своє право на добровільне об’єднання в ОТГ. «Ми приїхали з села Харитонівка, ми не хочемо приєднуватися до Коростишева, а нас хочуть силою приєднати.

Коментарі