Головні новини 23-29 квітня + Анонси


Рожкову відсторонили з посади в замглави НБУ. ВВС звинуватили мера Одеси Труханова в участі в банді. Суд поновив на посаді керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій. Нові рейтинги перспективних кандидатів у Президенти. Відновлення зв’язку Vodafone на окупованій Донеччині.


Дарницький районний суд відсторонив від посади заступника НБУ Катерину Рожкову за позовом депутата Ігоря Луценка. Рожкову не любить партія Батьківщина, від якої депутатом є Луценко. Не любить її біщнесмен Коломойський за націоналізацію “Приватбанку”. Ще Рожкову вважають найбільшим злом після Гонтаревої представники виведених з ринку банків.
"Заяву позивача народного депутата України Луценка Ігоря Вікторовича задовольнити - в якості забеспечення позову: заборонити Рожковій Катерині Вікторівні брати участь в роботі та засіданнях Правління Національного банку України, а також заборонити вчиняти та/або виконувати всі та будь-які дії, пов’язані з виконанням та/або здійсненням повноважень заступника Голови Національного банку України та/або будь-яку іншу діяльність на посаді заступника Голови НБУ", - йдеться в рішенні суду.
Національний банк відразу оскаржив ухвалу суду про відсторонення Рожокової.
"Національний банк не отримував від Дарницького районного суду м. Києва будь-яких ухвал щодо обмежень у виконанні Катериною Рожковою повноважень заступника голови, та таким чином не має жодних підстав щодо вжиття будь-яких відповідних заходів", - повідомили “Економічній правді” в прес-службі Нацбанку.
В НБУ також повідомили, що найближчим часом, подадуть до Вищої ради правосуддя та правоохоронних органів заяви з метою здійснення перевірки дій судді на наявність у них ознак дисциплінарного проступку та ознак вчинення злочину відповідно.


Мер Одеси Геннадій Труханов був членом жорстокої банди з Одеси та володів частками у чотирьох офшорних компаніях, зареєстрованих на Британських Віргінських островах.
Як йдеться в матеріалі INSIDER з посиланням на розслідування ВВС, журналісти знайшли у Лондоні 8 об'єктів нерухомості, придбаних  за посередництвом офшорної корпорації Rubicon Group.
Документи архіву Appleby “Paradise papers”, які є в розпорядженні журналістів британської телекомпанії, вказують на те, що 4 компанії Rubicon Group перебували під контролем мера Одеси Геннадія Труханова.
За інформацією ВВС, Труханов належав до злочинного угруповання з Одеси, члени якого заробляли гроші на нафтовій промисловості.
У 90-х роках під час розвалу СРСР, членам угрупованню вдалося переїхати до європейських країн. Вони використовували Італію, як свою базу. Тоді поліція почала їх підозрювати у контрабанді наркотиків та зброї.
"Упродовж чотирьох років спеціалісти з боротьби проти мафії відстежували кроки та пересування членів угруповання по всьому континенту. Поліцейські записували їхні телефонні розмови і те, про що говорили чоловіки, було надзвичайно жорстокими", - зазначає ВВС.
"Вони описували вбивства, які були особливо жорстокими: "Я продовжував бити його по голові, поки вона не розламалась... Я вбив його багатьма ударами... "Вони були надзвичайно жорстокими", - згадує заступник комісара італійської державної поліції Нунція Савіно.
Крииінальні справи щодо Труханова і снують і в Україні. З останніх: він перебуває під слідством за обурудку з купівлі за завищеною ціною приміщення колишнього заводу для адміністративної будівлі мерії. Але, вони не закінчуються вироками.


Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення голови Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Сергія Бочковського, повідомив його адвокат Володимир Єніч.
25 березня 2015 року голова ДСНС Бочковський і його заступник Василь Стоєцький були затримані на засіданні Кабінету Міністрів через підозру у вимаганні грошей за виконання своєї роботи і махінаціями з закупівлею металошукачів. У той самий день Кабмін звільнив Бочковського з посади.
26 квітня Бочковський приходив на роботу, але його не пустили. Далі буде...





Анонси
30.04 — 16:00 30.04 — 17:30 Україна – Австрія – Угорщина: сто років відносин. Учасники заходу: Представники Міністерства закордонних справ України, дипломатичного корпусу, ГДІП, українського товариства істориків, Угорського товариства, громадськості, ЗМІ.

Програма заходу:
15:30–16:00 – реєстрація
16:00 –16:10 – Виступ Державного секретаря МЗС України Андрія Івановича Заяця
16:10–16:20 –Виступ Надзвичайного і Повноважного Посла Угорщини в Україні Ерно Кешкеня
16:20-16:30 – Виступ Надзвичайного і Повноважного Посла Австрійської Республіки в Україні Герміне Поппеллер
16:30–17:00 – Виступ Голови Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин, професора Ірини Борисівни Матяш
17:00–17:05 – обговорення теми
17:05–17:30 – перерва та вільне спілкування

Представникам ЗМІ та охочим потрапити на подію звертатися за телефоном (067) 287 80 89 – Ганна
Мiсце проведення заходу Пирогова, 6 А []

01.05 — 10:00 Хода-мітинг з нагоди відзначення Дня праці - 1 Травня, яку проведе Київська міська рада профспілок. Збір учасників ходи-мітингу о 9.30 на вулиці Хрещатик (ст. м. "Хрещатик"), навпроти Центрального універмагу. О 10.00 - колонна вирушає до Європейської площі, де відбудеться мітинг. Після закінчення ходи-мітингу бажаючі можуть продовжити святкування на спортивній базі "Зеніт" (тел. (068) 362-11-53)
Мiсце проведення заходу метро Хрещатик []

02.05 — 09:30 Брифінг Командувача операції Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва з нагоди початку операції Об"єднаних сил
Інформація щодо акредитації: accreditation@ukr.net з поміткою "Акредитація на брифінг"
Брифінг Командувача операції Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва з нагоди початку операції Об’єднаних сил.
У брифінгу візьмуть участь голови обласних Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій Павло Жебрівський і Юрій Гарбуз, посадові особи Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів Командування об’єднаних сил. Збір акредитованих журналістів з 9.30 до 10.40 біля входу.Тел.: (098) 671-30-40  

02.05 — 13:00 Презентація платформи державних аукціонів ProZorro
Презентація платформи державних аукціонів ProZorro.Продажі. Проводить: Електронна торгова система ProZorro.Продажі у співпраці з Центром медіарозслідувань "Прозоро", у рамках реалізації проекту "Кропивницький: шлях до 100". Спікери: Павло Лісниченко - голова ГО "Центр медіарозслідувань "Прозоро"; Олексій Мовчан - регіональний проектний менеджер "ProZorro.Продажі"Мiсце проведення заходу вул. Соборна, 1-А [ Прес-клуб]

03.05 — 10:00 Стан дотримання прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО): гендерний зріз
Інформація щодо акредитації: (097) 721-76-73, tetiana.sheburenkova@undp.org
Експертне обговорення "Стан дотримання прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО): гендерний зріз". Проводить: Проект Програми розвитку ООН "Зміцнення потенціалу Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини". Під час заходу будуть вперше презентовані результати дослідження "Стан дотримання прав внутрішньо переміщених осіб: гендерний зріз", яке було проведено на основі даних репрезентативного опитування ВПО, щоб оцінити становище жінок та чоловіків ВПО, визначити особливості та особливі потреби щодо захисту їхніх прав. Ключові спікери: Аксана Філіпішина - представник Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності; Світлана Колишко - координатор проекту Програми розвитку ООН "Зміцнення потенціалу Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини"; Тетяна Дурнєва - ГО "Група впливу"; Марта Чумало - заступниця голови Центру "Жіночі перспективи", гендерна експертка. Учасники: Представники Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Програми розвитку ООН в Україні, профільних міністерств та установ, міжнародних організацій, неурядових громадських організацій
Мiсце проведення заходу вул. Інститутська, 21/8 []

04.05 — 11:00 Круглий стіл з бізнес-омбудсменом Альгірдасом Шеметойю
Інформація щодо акредитації: (044) 237-74-01, info@boi.org.ua
Бізнес-омбудсмен презентує результати роботи Ради за перший квартал 2018 року.
Розповість про ключові проблеми, з якими звернулися підприємці, про взаємодію з держорганами, а також прокоментує зміни в роботі Офісу
Мiсце проведення заходу вул. Григорія Сковороди, 19 [Офіс Ради бізнес-омбудсмена]

У Всесвітній день свободи преси, який щорічно відзначається З травня, у Києві відбудеться круглий стіл “Свобода слова в Україні: поточний стан і виклики”.
Всесвітній день свободи преси покликаний нагадати суспільству, що журналісти, виконуючи свою місію, відіграють важливу роль в утвердженні свободи слова та права на інформацію.
Під час круглого столу буде представлено і обговорено:
  • аналітику щодо випадків порушень свободи слова у рамках щорічного дослідження  “Барометр свободи слова”, яке проводить ГО “Інститут масової інформації”;
  • ситуацію зі станом свободи слова на окупованих територіях;
  • Платформу Ради Європи для захисту журналістики та безпеки журналістів;
  • стан розслідувань як окремих справ постраждалих журналістів, так і ситуацію з розслідуванням злочинів, скоєних проти журналістів загалом;
  • рекомендації експертизи Ради Європи українського кримінального законодавства щодо безпеки журналістів;
  • рейтинг міжнародної організації “Репортери без кордонів”;
  • законодавчі ініціативи стосовно захисту професійної діяльності журналістів.
Круглий стіл організовано з метою посилення діалогу та взаємодії між органами державної влади, правоохоронними органами, громадянським суспільством та міжнародними організаціями щодо захисту професійної діяльності журналістів, забезпечення сприятливих умов для журналістської діяльності та приведення законодавства України у відповідність до стандартів Ради Європи.
Організатори: Міністерство інформаційної політики України, Департамент інформаційного суспільства Генерального директорату прав людини та верховенства права Ради Європи, ГО “Інститут масової інформації”.
Місце проведення: ІА “Укрінформ”, вул. Б. Хмельницького, 8/16, 2й поверх (ст. м. “Театральна”).
Час: 09:30 – 13:00 (реєстрація з 09:00).
Зареєструватися для участі можна шляхом заповнення реєстраційної форми до 18:00 1 травня 2018 року.
Акредитація ЗМІ: (044) 200 41 23 або accreditation.mip@gmail..

15.05 - 14:15
Влада і суспільство: інформування проти маніпулювання
Організатори: Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики, Кафедра суспільного розвитку та суспільно-владних відносин Національної академії державного управління при Президентові України.
Учасники: народні депутати України; науковці та слухачі Національної академії державного управління при Президентові України; члени Громадських Рад при ЦОВВ, журналісти, громадськість.
Модератори: Вікторія Сюмар - голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики; Ольга Червакова - перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики; Валерія Голубь - професор кафедри суспільного розвитку та суспільно-владних відносин Національної академії державного управління при Президентові України
Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 18/2 [кім. 11]





Новини Центральної України
23-24 квітня
Детективи Національного антикорупційного бюро України разом зі співробітниками СБУ затримали 23 квітня суддю Голосіївського районного суду м. Києва у момент отримання ним частини неправомірної вигоди в розмірі $1 тис., а також посередника, яким виявився суддя цього ж суду у відставці.
Встановлено, що за попередньою змовою директор та головний бухгалтер державного підприємства, видом діяльності якого є зокрема будівництво доріг і автострад, вчасно не перераховували податки до бюджету, при цьому зазначені кошти використовувались на господарські потреби підприємства.
Прикордонний наряд, який ніс службу в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Юнаківка», в сервісній зоні біля пункту пропуску виявив та затримав громадянина Йорданії. Іноземець не мав при собі жодних документів, що посвідчують особу.
Так, якщо на початку минулого року тривало значне припинення підприємницької діяльності суб’єктами господарювання (1,5 тисяч за І квартал 2017 року), то вже в І кварталі поточного року зареєструвалися фізичними особами - підприємцями 1025 громадян. Ці позитивні результати досягнуті саме завдяки проведеним заходам щодо детінізації ринку праці.
Іноді для виникнення пожежі достатньо навіть непогашеного недопалка, недбало кинутого на узбіччя, а локалізувати загорання та погасити пожежу сухої трави на відкритих територіях, не просто, оскільки швидкість поширення вогню – висока, особливо у суху, вітряну погоду. Вогнем знищується не лише сухостій, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів, гинуть тварини.
Нaйбільше всихaння поширюються нa сосну (801 гa) тa ялину (365 гa).
У Житомирській області є п’ять міст обласного підпорядкування: крім обласного центру ще Бердичів, Коростень, Новоград-Волинський та Малин. Мери трьох з п’яти міст за минулий рік отримали більше 300 тис. грн зарплати, найменше заробляє мер Житомира.
Найбільше побутовими відходами та залишками непотребу після відпочивальників засмічена соснова просіка в черкаському мікрорайоні Дахнівка. Місцеві жителі відмовилися ходити в ліс ще кілька років тому. За цей час сміття там тільки додалося, інформує "5 канал "
 Вitcoin-банкомат встановили в одному із торговельних центрів міста. Такі ж є лише в Одесі та Києві. Завдяки банкомату можна просто та швидко придбати біткоіни, або ж іншу криптовалюту, тобто віртуальну валюту, що набирає популярності у світі. Наразі за допомогою банкомату можна придбати криптовалюту. Невдовзі запрацює функція і її продажу. Читайте також: Перевірено на собі: як працює 4G
Працівник фонду за хабар обіцяв надати відомості архівного фонду щодо картографічної інформації місць розташування родовищ корисних копалин.


25-26 квітня
Стартовая цена лота — 52,3 млн грн. Аукцион назначен на 21 мая.
Компания Nestlе, один из крупнейших мировых производителей продуктов питания, намерена инвестировать в Украину в 2018 году порядка 390 млн грн, сообщил директор Nestlé в Украине и Молдове Ансгар Борнеманн.
Прокуратура Волинської області разом із працівниками СБУ, Нацполіції та САП затримали трьох посадовців міськради Луцька, серед них яких був і заступник міського голови, на отриманні четвертого траншу неправомірної вигоди сумою 17 000 доларів США за оформлення права власності на вже збудований житловий будинок.
Полиция Киева открыла уголовное производство по факту разгона и сожжения лагеря ромов на Лысой горе.
У бойову готовність також будуть приведені підрозділи ДержНС і ДПСУ
Зловмисники проводили пошук і вербування виконавців для організації провокацій
Загибель чоловіка від вибуху у Полтаві була випадковою, бо він намагався винести саморобний пристрій
«Нацкорпус» поки хворіє та визначиться із власною позицією щодо прибудови до кінотеатру ім. Котляревського тільки на початку травня
З 25 до 30 квітня споживачі «Полтававодоканалу» можуть передати показники лічильників на воду через Viber. Для цього не потрібна присутність оператора, нестача яких спричиняла черги на телефонних лініях підприємства.
Киевсовет продлил договор с компанией "Киевэнерго" на управление ТЭЦ-5 и ТЭЦ-6 и мусоросжигательным заводом "Энергия" до 30 июня. За соответствующий проект решения проголосовал 71 депутат при минимально необходимом 61, передает корреспондент 44.ua.
В полицию г. Конотоп обратился 50-летний местный житель, который сообщил, что во время проведения весенне-полевых работ в своем домохозяйстве он нашел предмет, похожий на гранату и магазин с патронами. На место происшествия выехала следственно-оперативная группа Конотопского отдела полиции и эксперты-взрывотехники ГУНП в Сумской области.
Станом на 25 квітня Житомирська міська рада не може контролювати доступ до системи відеоспостереження «Безпечне місто», бо приватна компанія, яка допомагала її налагоджувати, досі не передала ключі та паролі Міському інформаційному центру. Про це під час брифінгу 25 квітня повідомив радник міського голови Житомира Олександр Черняхович, - поінформувала прес-служба міськради.
У 2017 році цей рейтинг також адаптовано для обласного рівня, аби визначити найбільш сприятливі регіони, зокрема, міста для ведення бізнесу в Україні.
За 2-3 тижні у обласному центрі стартує поточний ремонт доріг. Тендер на ці роботи буде проведено вже найближчим часом. Загалом на ці потреби у бюджеті передбачено 18 мільйонів гривень. Про це розповів директор департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Сергій Танюк.


27-29 квітня
Представники націоналістичної організації “С14” під судом облили кефіром очільницю Прогресивної соціалістичної партії Наталію Вітренко.
В столице работают несколько типов камер, которые могут распознавать как лица людей, так и номера автомобилей, их тип и цвет.
За нарушение правил дорожного движения суд теперь может безвозвратно лишать водителей «двухлетних» прав.
Компанія "Нібулон" з 15 травня відкриває новий сезон пасажирських перевезень катерами по Південному Бугу, Дніпру та Дніпровській затоці
Київська міська рада внесла зміни до бюджету міста Києва на 2018 рік і виділила додатково 1,2 мільярда гривень на будівництво, ремонт і реконструкцію доріг
Слідство розглядає дві версії вибуху гранати в автомобілі в Дарницькому районі Києва, внаслідок чого один чоловік загинув, один поранений, повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко.
ПАТ "Київенерго" завершує перший етап передання теплоенергетичного комплексу столиці та переведення персоналу до КП "Київетеплоенерго", повідомила прес-служба "Київенерго".
У пошуках інформації, що відбувалося на місці вибуху автомобіля в Дарницькому районі Києва, журналісти розшукали та опитали свідків інциденту. До речі, водія авто, в якому вибухнула граната, врятували саме очевидці події, йдеться в сюжеті ТСН . Вибух стався в людному місці на проїжджій частині під багатоповерхівкою.
25 квітня розпочалося подання проектів Громадського бюджету-2019. Реєструвати ініціативи, які втілюватимуть у столиці наступного року, можна до 6 червня. ГБ-2019 проходитиме за новими правилами. Cеред новацій — можливість команд долучати спонсорів. Вони матимуть рівні права з авторами щодо контролю за реалізацією проектів (якщо внесок +10%).
У Центральній Україні збільшилася кількість вірян УПЦ КП
У 2018 році кількість тих, хто вважає себе прихожанами Української православної церкви Київського патріархату, в Центрі збільшилася до 37,9%
Впритул до Кадетського корпусу в Полтаві знову хочуть побудувати багатоповерхівку — вже продають квартири
Посередники продають квартири у новобудові, що може з’явитися у дворі Кадетського корпусу — ціна від 26 тис. грн за квадрат
Проект рішення виконкому про встaновлення грaничної вaртості рaзового проїзду одного пaсaжирa нa міських aвтобусних мaршрутaх вже опубліковaний нa сaйті міськрaди, повідомляє Depo.Кропивницький . Згідно з документом, вaртість проїзду в мaршруткaх і aвтобусaх, які нaлежaть ПП "Олікс", ПП "УкрAвтоІнвест", ПП "Пaритет-Сервіс", КТ "Aвтолегіон-Вaрвaнської Ю.В.", ПП "Aвтобaз-Кіровогрaд"...
Після Революції Гідності чи не кожне «радянське» свято у Житомирі проходить із суперечками чи зі скандалами, зокрема - 1 травня, коли прихильники Компартії традиційно з червоними прапорами святкують Міжнародний день солідарності трудящих. Якщо прослідкувати історію святкування цього дня у Житомирі, то можна помітити, що гасла за 10 років майже не змінилися.
Черкаська ТВК взялася перевіряти реальність людей, які підтримують відкликання депутатів. Нині комісія збирає підписантів, аби ті заявами завірили справжність свого підпису та намірів.
Сумским областным территориальным отделением Антимонопольного комитета Украины были проанализированы действия теплоснабжающих организаций г.Сумы на рынке услуг по централизованному отоплению направленные на сдерживание или предотвращение инициативы потребителей по уменьшению потребления тепловой энергии в благоприятные погодные периоды.



Коментарі