Мартиненко на поруках тьми депутатів і всі головні новини 17-23 квітня + Анонси

Слов'янська ТЕЦ припинила роботу. Нацкорпус все-ще блокує Сбєрбанк. Запоріжсталі дали кредит на чистіше виробництво. Айварас Абромавичус стає викладачем. Стандарти Британії, Австрії Латвії і інших сприяють українській корупції вважають в Національному антикорупційному бюро, коли зловили Миколу Мартиненка і відпустили на поруки. А на непідконтрольній Україні частини Луганщини підірвався автомобіль ОБСЄ і загинула одна людина.



Слов'янська ТЕС, що використовує для роботи вугілля антрацитової групи, 18 квітня зупинила роботу через відсутність палива. З теплоелектростанцій, що працюють в Україні на антрациті, в роботі залишилася лише Луганська ТЕС, розташована в місті Щастя.
Про це свідчить статистика Міненерго щодо щоденного стану накопичення вугілля на складах ТЕС та ТЕЦ.
"Слов'янська ТЕС зупинила роботу через відсутність палива", - йдеться у документі.
Зазначається, що з цієї ж причини за останні місяці  зупинилися: Придніпровська ТЕС, Криворізька ТЕС, Трипільська ТЕС та Зміївська ТЕС.
Потребу в електроенергії компенсують атомні електростанції.


Організація “Національний корпус” дуже активно працює з банківською сферою. Вони підтримують відставку Валерії Гонтаревої з посади Голови Нацбанку України і замішують в банківські питання національні, військові і особисті:
“Ми стали вимагати відставки, як виявилося, ще й колишнього працівника «сім’ї». Сьогоднішній день приніс цю звістку. В Україні створено прецедент – коли під тиском громадськості зі свого уряду йде одна з перших осіб. Та, йдучи, Гонтарева заявила про незмінність курсу НБУ навіть після її відставки. Це ляпас мільйонам українців, які стали жертвами грабіжницької політики керівництва Нацбанку. Влада дала знак, що вона і далі йде на прямий конфлікт із народом.”
Навіть після Великодня і після новин що українська філія російського Сбербанку продається "Національний корпус" продовжує блокувати відділення Сбербанку в центрі Дніпра і Києва. Того тижня вони брали в облогу офіс банку в Харкові.



Запоріжсталь стало першим підприємством-забруднювачем, яке отримало кредит від Міністерства екології на встановлення сучасного обладнання, передає прес-служба Мінекології.
"З державним банком ми домовилися про формування нової фінансової політики кредитування за пільговими відсотками забруднювачів, які готують і реалізують проекти по зменшенню викидів", - сказав міністр екології Остап Семерак.
Торік Мінприроди запропонувало кредитування підприємствам зі списку ТОП-100 найбільших забруднювачів.
"Вже є перші кредити в Запоріжжі, зараз ми ще 20 кредитів опрацьовуємо по всій іншій території", - розказав Остап Семерак.
"Запоріжсталь" знаходиться в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%).
Обсяг кредиту становить 1 млн дол., а реалізація проекту встановлення газоочисної системи.
В державному «Укргазбанку» за підтримки структури Світового банку International Finance Corporation для кредитування проектів екологічного спрямування діє пільгова відсоткова ставка, яка стартує з 7-7,5% за доларовими запозиченнями і з 6,5% в євро.


Екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус очолив наглядову раду створеної нещодавно Української академії корпоративного управління. До цієї наглядової ради також увійшли постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше, керуючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж, глава представництва МФК в Україні Олена Волошина, пише "Інтерфакс-Україна".
"Це буде некомерційний проект, підтримуваний міжнародними фінансовими організаціями. Завдання - навчати людей як з приватного, так і з державного сектора корпоративному управлінню", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" Абромавічус.
Згідно з даними в держреєстрі, громадська організація "Українська академія корпоративного управління" була зареєстрована на початку березня цього року. Її засновниками виступили член Стратегічної групи радників по підтримці реформ в Україні та комітету з призначення керівників держкомпаній Андрій Бойцун, керуючий партнер компанії з пошуку керівного персоналу Odgers Berndtson Роман Бондар і екс-глава цільової команди реформи управління держвласністю МЕРТ Адомас Аудіцкас, який очолив Академію як президент .


Національне антикорупційне бюро повідомило, що стандарти Британії, Австрії Латвії і інших сприяють українській корупції.
Іноземні банки та компанії причетні до завдання більш як третини усіх збитків від злочинів, які розслідує Національне антикорупційне бюро України. В НАБУ встановили, що до злочинів, які вони розслідують причетні комерційні структури зі щонайменше 10 країн світу «за участі яких із України було виведено понад 2,27 млрд грн, 428 млн дол. США, 4,3 млн євро та 825 тис. фунтів стерлінгів».
Слідчі встановили причетність іноземних суб’єктів до корупційних схем, реалізованих на українських державних компаніях: ПАТ «Укргазвидобування», ДП «Електроважмаш», ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК), ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ), ДП «Адміністрація морських портів України», ПАТ «Одеський припортовий завод» (ОПЗ).
«Згідно з даними, отриманими детективами НАБУ з початку здійснення розслідувань (з 4 грудня 2015 року), найчастіше такі компанії-посередники мають «прописку» у Великій Британії та Республіці Кіпр. У цих країнах українських корупціонерів приваблюють низьке оподаткування, спрощена фінансова звітність та високі гарантії конфіденційності. Банківські операції найчастіше здійснюються через фінансові установи у Латвії та Австрії, оскільки місцеві банки працюють швидко та мають жорсткі стандарти дотримання банківської таємниці», - повідомили в НАБУ.
Загалом станом на кінець березня детективи Національного антикорупційного бюро здійснюють досудове розслідування у 319 кримінальних провадженнях зловживаннями 85 млрд грн, які ще треба довести.


20 квітня слідчі Національного антикорупційного бюро затримали екс-нардепа з коаліційної фракції “Народний фронт” Миколу Мартиненка. В Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі пропонують призначити Мартиненкові заставу в 300 млн грн. Але, його готові взяти на поруки 15 нардепів і 3 міністри: інфраструктури, освіти і міністр молоді і спорту.
Злочин особливо тяжкий. Йому загрожує до 12 років", – сказав голова антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.
Ще в листопаді 2015 року "Українська правда" провела розслідування в якому з'ясувалося, що соратник тоді прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, народний депутат від "Народного фронту" Микола Мартиненко за рік міг заробити на продажі уранового концентрату близько 770 млн гривень. Згодом після цього Мартиненко склав повноваження народного депутата України і почав ходити на допити до СБУ і НАБУ на допити.
Найрезонанснішою справою, в якій проодить екс-нардеп є відкрита в червні 2015 року Службою безпеки України щодо звинувачення посадовців ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" і НАЕК "Енергоатом" у завданні державі збитку на 10 млн доларів. За даними слідчих СБУ, посадовці ГЗК закупили в 2014 році урановий концентрат у спеціально створеної ними за кордоном комерційної структури за ціною 90 доларів/кг на загальну суму 18 млн доларів. Але, в офіційній документації комбінату вартість купленого концентрату вже становила 138 доларів/кг. Надалі концентрат був реалізований "Енергоатому" за угодою на закупівлю вітчизняної продукції.
"Енергоатом" тоді заявив, що в 2014 році закуповував у СхідГЗК лише концентрат, виробником якого вказано це саме підприємство. Ситуацію погіршує деталь, що теперішній Голова "Енергоатому" Юрій Недашковський вважається людиною Мартиненка, а йому підлеглий концерн “Енергоатом” не дуже публічна контора.


Серед депутатів, які захищають Мартиненка є і ті, які звинувачують. Першим серед них є нардеп, а раніше журналіст-розслідувач, Сергій Лещенко, який методично нагадує за що судять Мартиненка. А ще він перейшов а особисте, коли знайшов серед поручителів Мартиненка Олександра Логвинського з “Народного фронту” і звинуватив його у віджиманні бізнесу французької компанії.
За це на Лещенка депутат-втікач і ймовірний газовий схемтозник Олександр Онищенко вилив звинувачення з аудіозапису розмови ніби-то з Мартиненком, в якій вони дорікнули Лещенкові в роботі на енерго-олігарха Костянтина Григоришина. Ці звинувачення на Лещенка сипляться давно і піднімаються при нагоді, але ніхто не довів їх обґрунтованості. Так само і звинувачення Лещенка до Логвинського не доведені ніде і ніким.


В результаті, Мартиненка відпустили на поруки народних депутатів, зобов’язавши здати документи, які дають підстави для виїзду за кордон, в том числі паспорт і заборонили спілкуватися із заступником голови НАК «Нафтогаз України» Сергієм Переломою. А всі Facebook-конфлікти знову не пішли далі особистих образ.
​За Мартиненком Солом'янський райсуд м.Києва відпустив і на поруки  під особисту поруку кількох народних депутатів і колишнього голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому, який проходить в справі Мартиненка.
А от Директор ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» Олександр Сорокін і замдиректора держконцерну «Ядерне паливо» Володимир Богданець, які фігурують в цій справі покинули Україну, повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Сімків.
«29 березня, в один день, Сорокін і Богданець поїхали за кордон. Відтоді вони не поверталися... Їм якраз підготували підозру. Я допускаю, вони дізналися про це», - сказав прокурор.


У наступні місяць-два в Україні запрацюють земельна і пенсійна реформи, прогнозує міністр фінансів України Олександр Данилюк в ексклюзивному інтерв'ю "Голосу Америки".
"У нас однакові терміни по земельній і пенсійній реформі. Ви знаєте, що ці реформи не робилися роками, зараз розробляються два законопроекти, робота над ними завершується і ми будемо готові подати їх в парламент. Можливо, і єдиним пакетом. Це також правильний варіант. Дві важливі реформи, і парламент їх має підтримати", - сказав Данилюк.
В той же час, український уряд сподівається на зростання української економіки до кінця року на 2%, вважає Олександр Данилюк, виступаючи перед американською аудиторією у Інституті Гадсона. І найбільшим поштовхом для цього буде початок проведення земельної та пенсійної реформ, яке може бути закріплене на законодавчому рівні вже найближчим часом.



В СБУ кажуть, що в Одесі з 2 по 9 травня можуть бути провокації. За поширення новин про ці провокації од оприлюднення допитають народного депутата, який обирався від “Опозиційного блоку”, Вадима Рабиновича



23 квітня поблизу підконтрольного «ЛНР» c. Пришиб за 34 км на північний захід від Луганська машина патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ підірвався на міні.
“Об 11:17 один з автомобілів патруля Місії, який рухався другим із трьома співробітниками на борту, зазнав значних пошкоджень у результаті вибуху, імовірно після контакту з міною. Внаслідок інциденту загинув фельдшер (чоловік), а двох інших членів патруля (чоловіка та жінку) доправлено до Луганської обласної лікарні для подальшого медичного обстеження. Трьох інших членів патруля з непошкодженого автомобіля благополучно відвезли назад на базу Місії”, - повідомили в ОБСЄ.








Анонси
10-00 -        Відбудеться міжнародний круглий стіл на тему: «Глобальна стратегія ЄС: Роль, місце і вклад України». Організатори: Фонд Конрада Аденауера та Центр глобалістики «Стратегія ХХІ» у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень та Словацькою асоціацією зовнішньої політики .Учасники: голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі, голова Консультативної місії ЄС в Україні Кястутіс Ланчінскас, голова Комітету ВРУ у закордонних справах Ганна Гопко, директор Департаменту Європейського Союзу МЗС України Всеволод Ченцов, президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Михайло Гончар, науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Олександр Сушко, експерти Фонду Конрада Аденауера, Словацької асоціації зовнішньої політики, Центру глобалістики «Стратегія ХХІ», Українського незалежного центру політичних досліджень, інших аналітичних центрів та громадських організацій   (конференц-зала готелю «Русь», вул. Госпітальна, 4). Початок реєстрації: о 9:30. Телефони: +380 44 425 4162, +380 67 597 41 51 Акредитація: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdtj__-KD-hvMdfPKV5Ua8n6Bpk8mjgzO3n2eJ2eGRW-AUN2g/viewform

10-00 -        Відбудеться засідання Постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку (вул.Хрещатик, 36, 4 поверх, сесійна зала).

12-00 -        Відбудеться публічна дискусія на тему: «Досвід перемовин по Придністров’ю, Абхазії та Південній Осетії: уроки для України».  Запрошені: Паата Закареішвілі, екс-міністр з питань примирення і громадянського рівноправ’я Грузії; Андрій Попов, екс-заступник міністра закордонних справ Молдови. Учасники обговорять питання: історія переговорних процесів під час конфліктів у Східній Європи з початку 90-х; стратегії сторін конфлікту і зовнішніх гравців; аналіз реінтеграційних процесів у Грузії та Молдові; соціально-економічні зв’язки через лінії розмежування на різних етапах конфлікту. Захід відбудеться за підтримки посольства Швейцарії в Україні («Главком», вул. Шовковична, 8/20). Потрібна акредитація. Телефон: 2535474

13-00 -        Прес-конференція на тему: «Пенсійна реформа від МВФ: чого чекати українцям?». Учасники: Олександр Охрименко, економіст, Руслан Бортник, політолог, Андрій Павловський,  експерт з соціальних питань (ГолосUA, вул. Бастіонна 5/13 (вхід з вул. Курганівська). Потрібна акредитація. Телефон: (044) 284-57-62 до 18:00 21 квітня.

АНОНС: 13:30 понед. 24.04.2017 слухання апеляції захисників полковника ЗСУ Івана Без"язикова не незаконний арешт.


Час: 13:30 понед. 24.04.2017
Склад суду: Дзюбін В. В.(доповідач), Лашевич В. М.(суддя), Росік Т. В.(суддя)
Cторони у справі Веремієнко О.І.(захисник), Попік Ю.С,(захисник), Без’язиков Іван Миколайович
Суть судової справи 11сс-4 - Про продовження строку тримання під вартою.
Місце: Київ, пл.Солом"янська, 2А.
Акредитація: 063-36-00-911

14-00 -        Круглий стіл на тему: "Супротив спеціальним інформаційним акціям РФ. Чого очікувати на травневі свята і як діяти державі та суспільству". Організатор: Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння. Учасники: Валентин Бадрак,  директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР); Дмитро Тимчук,  народний депутат України, керівник Центру військово-політичних досліджень, керівник групи "Інформаційний спротив"; Євген Магда - координатор Бюро протидії гібридній війні, політичний експерт, доцент НТУУ “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”;  Максим Розумний,  керівник Центру досліджень проблем Російської Федерації при Національному інституті стратегічних досліджень; Дмитро Золотухін,  радник міністра інформаційної політики; експерт з питань конкурентної розвідки; інформаційно-аналітичного забезпечення; Денис Богуш,  експерт Центру дослідження Росії та ін. («Укрінформ», вул. Б. Хмельницького, 8/16, (Зала 2).

15-00 -        У Верховному Суді України відбудеться брифінг, участь у якому візьмуть голова Верховного Суду України Ярослав Романюк і судді-спікери від кожної з палат Верховного Суду України (ВСУ, вул. П.Орлика, 8 (Кловський палац), зал 128). Потрібна акредитація. Телефони: 594-54-11, 594-54-41, 095-308-60-84, presa@scourt.gov.ua до 12-00 24 квітня.

24 квітня 2017 року Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відвідає з робочою поїздкою Харківську область.
Акредитація ЗМІ проводиться до 17:00 22 квітня за телефоном: (063) 245-57-62, (0572) 715-73-14.

25-26 квітня 2017 року у смт Затока відбудеться нарада Уповноважених у рамках виконання Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Молдова про спільне використання та охорону прикордонних вод.
Під час заходу планується розглянути сучасний стан та перспективи розвитку управління водними ресурсами у басейнах річок Дністер та Дунай; виконання рішень XIV наради Уповноважених Урядів; затвердження планів роботи робочих груп та експертів у період між XV та XVI нарадами Уповноважених Урядів; затвердження оновлених складів робочих груп; виконання рекомендацій за результатами зустрічі заступників Міністрів навколишнього середовища, що відбулася 24 березня 2017 року, звітів керівників робочих груп; узгодження часу та місця проведення чергової наради Уповноважених Урядів та ін.
Результатом наради стане подальший розвиток і поглиблення двостороннього співробітництва в галузі водного господарства між двома країнами, здійснення на узгоджених засадах водогосподарської та водоохоронної діяльності на транскордонних річках.
Учасники заходу: представники Держводагентства, Одеського, Івано-Франківського 
Місце проведення заходу: смт Затока, Білгород-Дністровський район, Одеська область.
Для отримання додаткової інформації можна звертатися до контактної особи: Лисюк Ольга Гаврилівна, начальник управління водних ресурсів Держводагентства, тел. (044) 226-25-37, e-mail: radio@scwm.gov.ua
Акредитація ЗМІ до 17:00 24.04.2017 за тел. ‎(044) 246-71-40, e-mail: scwm@scwm.gov.ua

25-27 квітня 2017 р. в Ужгороді та Мукачеві пройдуть інформаційні заходи Представництва ЄС: тренінг з написання заявок на гранти, дискусії та обговорення про бізнес та освіту, вікторини. 
Що?Круглий стіл з представниками владних структур міста та області
Для кого: для представників обласної влади та місцевого самоврядування, бізнесу, громадських організацій Ужгорода  та області
Коли? 25 квітня, 11.30 – 13.00
Де?м. Ужгород, Закарпатська Обласна державна адміністрація, зала 313, пл. Народна, 4.
Під час круглого столу відбудеться огляд можливостей співпраці у сфері освіти, молоді, культури, спорту, ЗМІ та інформаційних ресурсів.
Що? Зустріч-дискусія «Програми ЄС в Україні: можливості співпраці та отримання фінансування»
Коли? 25 квітня, 14.30 – 16.30
Де? м. Ужгород, конференц-зала готелю Emigrand, вул. Митна, 31
Учасники зустрічі дізнаються про основні програми ЄС у сфері освіти, культури, медіа та проекти для молоді. Інформаційний огляд програм доповнить тренінг з написання грантових заявок на проекти ЄС. Реєстрація за посиланням: http://bit.ly/EU-grants, детальна інформація тут: http://internews.ua/2017/04/grants-workshop-uzhgorod-announcement
Що? Панельна дискусія для бізнесу «Вихід на ринки ЄС: можливості, шляхи, інструменти, а також успішні історії українських бізнесменів»
Для кого: для представників бізнесу, підприємців
Коли? 25 квітня,  17.00 – 19.00
Де? м. Ужгород, конференц-зала готелю Emigrand, вул. Митна, 31
Представники місцевого бізнесу дізнаються про можливості виходу на ринки ЄС, переваги, які надає Угода про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, почують експертні поради з міжнародного розвитку бізнесу, почують успішні історії місцевих підприємців, які вийшли на ринок ЄС. Реєстрація за посиланням: http://bit.ly/EU_business, детальна інформація тут: http://internews.ua/2017/04/business-panel-uzhgorod-announcement
Що? Відкрита лекція «Освітні програми ЄС в Україні: можливості співпраці та отримання фінансування»
Для кого: для молоді, студентів та викладачів Ужгородського національного університету, а також інших ВНЗ міста
Коли?    26 квітня, 10.00 – 11.00
Де? м. Ужгород, Ужгородський національний університет, вул. Університетська, 14, читальна зала бібліотеки
На зустрічі менеджер з індивідуальних можливостей Національного офісу Еразмус+ в Україні Катерина Жданова розкаже про можливості освітньої програми Еразмус+ для університетів, студентів та викладачів.
Що?   Інтерактивна гра-зустріч для студентів та школярів на тему «Засідання Ради ЄС: Чи отримає Україна безвіз?»
Для кого: для студентів та учнів старших класів
Коли / Де? 26 квітня, 11.00 – 13.00, м. Ужгород, Ужгородський національний університет, вул. Заньковецької, 89, бібліотека факультету міжнародної політики, 2 поверх
Коли / Де? 27 квітня, 13.00 – 14.30, м. Мукачево, Мукачівська ЗОШ №2 ім. Т.Г. Шевченка, вул. Академіка Павлов, 14а
Гра-зустріч для старшокласників та студентів допоможе розібратися, як працюють інституції Європейського Союзу, що таке Рада ЄС та у чому її особливість. Також учасники отримають інформацію про те, у який спосіб у ЄС ухвалюють закони та дізнаються багато нових та цікавих фактів про країни Європейського Союзу. 
Що?Публічна дискусія для молоді, активістів та представників ГО
25-27 квітня 2017 р. в Ужгороді та Мукачеві пройдуть інформаційні заходи Представництва ЄС: тренінг з написання заявок на гранти, дискусії та обговорення про бізнес та освіту, вікторини. 
Коли? 27 квітня, 09.30 – 11.30
Де? м. Мукачево, Мукачівська міська рада, велика зала засідань, пл. Духновича, 2
Під час зустрічі учасники дізнаються про ключові напрямки поточних відносин між Україною та ЄС, про програми, проекти та інформаційні ресурси ЄС, а також можливості співпраці у 2017 році.
Що?   Вікторина на знання фактів ЄС з фотовиставкою «Впізнай миттєвості твоєї Європи»
Коли/де? 26 квітня, 15.00 – 17.00, м. Ужгород, Театральна площа
Коли/де? 27 квітня, 15.00 – 17.00, м. Мукачево, Мукачівський замок Паланок, Провулок Куруців
Під час вікторини учасники перевірять та вдосконалять знання про Європейський Союз та відносини Україна-ЄС. Найактивніші учасники вікторини отримають призи на згадку. 
Інформаційна кампанія «Будуймо Європу в Україні» – це серія інформаційно-просвітницьких заходів (вуличних акцій, виставок, семінарів, тренінгів, круглих столів). Мета кампанії – пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС. До участі у заходах в рамках інформаційної кампанії Представництва ЄС запрошуються усі охочі.
За детальною інформацією звертайтесь, будь ласка, до Катерини Юдіної, 093 750 36 38, kudina@internews.ua або Діанни Бущук 097 151 49 05, dbushchuk@internews.ua

Комісія Української Греко-Католицької Церкви «Справедливість і мир» спільно з Українською соціальною академією запрошує взяти участь у роботі міжнародного форуму «Україна: як просуватись до миру під час війни?», який відбудеться 26 квітня в м. Києві в медіа-центрі GDIP (вул. Пирогова, 6-А) від 9:30 до 14:30.
Метою форуму є пошук шляхів підтримки сталого розвитку громадянського суспільства в Україні. Українські та іноземні експерти аналізуватимуть, які суспільно-політичні процеси та форми налагодження порозуміння є найбільш ефективними для цього часу в розбудові Української Держави. Конференція стане комунікативним майданчиком, на якому дискутуватимуть  представники державної влади, науковці, вітчизняні і зарубіжні експерти, які працюватимуть разом над дорожньою картою України щодо досягнення миру, а також налагоджуватимуть моделі міжнародного співробітництва задля вирішення цих проблем.
Основні теми обговорення форуму:
·  Ситуація в регіоні та перспективи вирішення ключових проблем постраждалих від воєнного конфлікту в Україні;
· Розбудова миру та утвердження суспільної справедливості в умовах війни;
· Роль Церкви у вирішенні суспільно-політичних проблем та розбудові миру;
· Проблеми миробудування: у пошуках рішень для кейсу України.
Запрошуємо до обговорень всіх зацікавлених у розгляді даної проблематики. Робочі мови форуму – українська та англійська. Участь у форумі безкоштовна, за умови попередньої реєстрації за посиланням https://goo.gl/forms/KAMEJjynz56DbnaE3
З приводу додаткових питань просимо звертатись за адресою info@iupax-ugcc.org.ua

28 квітня у Києві під час форуму обговорять стан 
А також проведуть воркшопи за 
- Як виявити корупційні ризики ProZorro?
- Де перевіряти залишки 
- Який статус мають 
- Куди звертатися у разі 
Учасники:
- Уляна Супрун, в.о. Міністра 
- Артем Ситник, директор Національного 
- Євген Бистрицький, 
Експерти організацій, що TI Україна, ЦПК, Пацієнти України та інші)
Захід пройде у форматі 
Серед модераторів:
- Юрій Ніколов, “Наші гроші”
- Олена Щербан, ГО “Центр протидії корупції”
- Віктор Нестуля, “Transparency International Ukraine”
- Ольга Стефанишина, БФ “Пацієнти України”
- Юрій Нестуля, Інститут 
- Гліб Канєвський, Центр “Ейдос”,
- Юрій Лазаревич, БО “Мережа. 100% життя. Рівне”
Місце проведення:
Готель «Братислава» (м. Київ, вул. Андрія Малишка, 1)
Початок реєстрації о 9:30. Тривалість заходу: 10:00-18:00. Кожен учасник 
Іногороднім відшкодують гроші https://goo.gl/fo/rzpGC700W80v9fWn2 .
Через обмежену кількість 

 3 May 2017, 11:00 to 12:30 Chatham House
Participants
COLONEL HENNADIY KOVALENKO, MAIN DIRECTORATE FOR BILATERAL COOPERATION AND PEACEKEEPING OPERATIONS, GENERAL STAFF OF THE ARMED FORCES OF UKRAINE
JAMES SHERR, ASSOCIATE FELLOW, RUSSIA AND EURASIA PROGRAMME, CHATHAM HOUSE
Overview
Reform of Ukraine's armed forces is a key priority for the government in Kyiv. In the immediate aftermath of Russia's military interference in Ukraine in 2014, barely 5,000 troops could be mobilized in the country's defence. At present, still facing heavily militarized units supported by Russia in the east, Ukraine currently allocates 5 per cent of its budget towards defence and is attempting to implement structural changes to reinforce key capabilities of its armed forces. What has been achieved since 2014?  What is the state of current capabilities and are they sufficient to contain the conflict in the Donbas? What are the key changes in training and recruitment? And how can Western allies best help? 
Attendance at this event is by invitation only.
The Chatham House Rule
To enable as open a debate as possible, this event will be held under the Chatham House Rule.
EVENT CONTACT
Anna Morgan
+44 (0)20 7389 3274







Євробачення
17-18 квітня
 Про це повідомляється на сторінці Міністерства внутрішніх справ України у Facebook. "МВС України спільно з Міністерством соціальної політики України, OSCE Project Co-ordinator in Ukraine, Національною поліцією України та Державною прикордонною службою України підготували для іноземних гостей Євробачення-2017 інформаційні листівки. Вони повідомлятимуть туристів про небезпеку торгівлі людьми.
Кінологи з 12 областей України разом із службовими собаками взяли участь у навчально-методичних зборах.
Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України 18 квітня вирішила відстрочити підписання контракту з обраним головою правління НСТУ Зурабом Аласанією.
Про це повідомила заступниця голови наглядової ради Світлана Остапа, передає Детектор Медіа.
Наглядова рада внесла зміни до Положення про конкурс з обрання голови та членів правління ПАТ "НСТУ", вилучивши звідти норму, що контракт з новообраним головою правління НСТУ має бути підписаний протягом 5 робочих днів з дня оголошення переможця конкурсу.
19 квітня
Український гурт ONUKA виступить у фіналі міжнародного пісенного конкурсу " Євробачення ", який пройде в Києві у травні цього року.
У Службі безпеки України поки що немає оперативної інформації про начебто можливі провокації під час Євробачення -2017.
Послуги з організації авіаперевезень для пісенного конкурсу Євробачення – 2017 коштуватимуть 20 млн грн
Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на дані системи закупівель ProZorro.
Національна суспільна телерадіокомпанія України 13 квітня уклало угоду з ТОВ "Тікетс.Юей" про послуги з організації авіаперевезень для пісенного конкурсу Євробачення – 2017 на 20,00 млн грн. 
Йдеться про перевезення осіб, задіяних у підготовці та проведенні конкурсу.
Сплата здійснюється за фактично надані послуги, що становить собою фактичну вартість квитка за тарифами авіаперевізника та сервісний збір підрядника в розмірі 0,96 грн. за купівлю та перебронювання кожного квитка.
Договір діятиме до 30 червня.
21 квітня
« Євробачення » – це не лише можливість для України показати свою культуру і покращити туристичну привабливість, а ще й значні витрати .
Європейські букмекери почали приймати ставки на переможця в конкурсі Євробачення 2017
Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).
Підписане відповідне розпорядження КМДА.
Так, із 30 квітня до 14 травня діятиме:
  • «Фан-зона на Софії» на Софійській площі, яка зможе розмістити до 10 тис відвідувачів. Фан-містечко буде поділено на такі зони: культурно-мистецьку, інформаційно-довідкову, відпочинку, фуд-корту та розваг.
  • Розважальна зона на Троїцькій площі, де презентують кращі зразки національної музики, сучасних творів музичного, театрального мистецтва, ознайомлять киян і гостей міста з унікальною українською культурою. Також тут діятимуть зони фуд-корту, майстер-класів, виставок-продажів, дитячих розваг, фотозони, туристично-інформаційний центр.
  • Розважальна зона «Feel Ukraine» – «Відчуй Україну» на Контрактовій площі. На зазначеній локації на киян і гостей міста чекатимуть виступи артистів, виставки, майстер-класи, які супроводжуватимуться відеофільмами на екранах сцени. Працюватиме велика дитяча зона. Кожен день буде присвячений окремій темі: день джазу, день майстрів, день української літератури, день образотворчого мистецтва, день костюму та прикрас тощо.
  • Розважальна зона «Євробачення: Ретроспектива», яка буде розташована на Поштовій площі. Тут відбуватиметься фестиваль-караоке, що ознайомить гостей із історією «Євробачення». У рамках фестивалю всі охочі зможуть взяти участь у караоке-конкурсі. Конкурси триватимуть із 18:00 до 20:00 (відбірковий етап). Фіналістів конкурсу з 20:00 до 21:00 слухатиме професійне журі, сформоване із зірок поп і рок сцени. О 21:00 щодня відбуватиметься церемонія нагородження спеціальними призами переможців дня.
  • Розважальна зона «Перший київський пленер «Kyiv Art Fort 2017» відкриється й на території Національного історико-архітектурного заповідника «Київська фортеця» (вул. Госпітальна, 24-А). Простір буде облаштований тимчасовими сферичними тентовими спорудами, розміщеними піваркою на еспланаді – візуалізація логотипу «Євробачення-2017». На основному майданчику пленеру діятиме велика художня зала, у якій будуть представлені експозиції сучасних художників України, останні найбільш актуальні, цікаві культурні проекти та платформи України.
Також із 4 до 7 травня у рамках культурно-мистецьких заходів відбудеться Міжнародний фестиваль «Київський тиждень мистецтва» (Кyiv Art Week)» («Фестиваль мистецтва «Kyiv Art Week»). Під час заходу відбуватимуться виставки в київських галереях, наукові конференції, концерти, вечірки із залученням найцікавіших музикантів. Головною локацією фестивалю в 2017 році стане бізнес-центр «Торонто-Київ» де розміститься Міжнародний арт-ярмарок «Kyiv Art Fair», виставка «Музей приватних колекцій» і спецпроект арт-резиденції BIRUCHIY.
Із 5 до 14 травня у Київській міській галереї мистецтв «Лавра» відбудеться Міжнародний арт-фестиваль «Face of art». Програмою заходу передбачено проведення виставки «Дивовижна розгубленість» за підсумками діяльності арт-резиденції у галереї «Лавра», спецпроекту з Фондом «АнтиСНІД» − Kissing Doesn’t Kill, відеоінсталяції Євгена Чернишова, медіаінсталяції арт-групи «Tenpoint», вистав сучасних українських театрів, виступів відомих музикантів, представників альтернативної музичної сцени та багато іншого.
Окрім того, з 12 до 14 травня на Контактовій, Поштовій площах, а також на території парку Кіото відбудеться показ 3D-mapping-show «Kyiv Light Fest». Упродовж трьох днів із 19:00 до 23:00 на майданчиках, Поштовій, Михайлівській, Контрактовій площах, українські та зарубіжні відеохудожники перетворюватимуть будівлі на величезні екрани з видовищними відеопроекціями. У рамках 3D-mapping-show в ці дні також відбуватиметься світлове шоу в парку Кіото та на Андріївському узвозі з 20:00 до 23:00.
22-23 квітня
Так, у рамках проведення церемонії відкриття пісенного конкурсу “Євробачення-2017” вносяться тимчасові обмеження руху транспортних засобів і пішоходів у обох напрямках із 24:00 6 травня до 24:00 7 травня.
Станом на 21 квітня, у київських готелях на час проведення " Євробачення 2017" заброньовано приблизно 80% номерів.






Новини Центральної України
17-18 квітня
Полтавське обласне тервідділення АМКУ надало «Кременчуцькому хлібокомбінату» рекомендації припинити дії, що містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції
У зв'язку зі снігопадом і негодою в Харківській області на дорожніх підприємствах регіону введено чергування, техніку приведену в повну готовність до розчищення та обробки доріг
Мер Чернівців хоче "перезавантажити" міськраду
 Сьогоднішня сесія Чернівецької міської ради розпочалась із заяви міського голови Олексія Каспрука про необхідність "перезавантаження міськради"
Після завершення опалювального сезону борги населення перед «Полтаватеплоенерго» зросли на 86 мільйонів гривень
Після завершення опалювального сезону приріст заборгованості споживачів перед теплоенерго склав 86 млн грн, загальний борг — 122 млн грн
 В связи с проведением следственного эксперимента в Киеве временно демонтируют Мемориал Героям Небесной сотни. Об этом на заседании Святошинского суда сообщил прокурор Роман Псюк.
 В середине июня в Киеве пройдет третий по счету Марш равенства (ЛГБТ-сообщества). Об этом в комментарии 44.ua рассказал представитель организации “KyivPride” Зорян Кись.
Закони України визначають, що кожен іноземець має право клопотати в тимчасовому проживанні на її території. Термін останнього один рік, але якщо виконати ряд умов, його можна продовжити ще раз на такий самий період. Посвідка на тимчасове проживання в Україні посвідчення офіційного зразка, що підтверджує законної право громадянина іншої держави на тимчасове проживання в Україні.
 Цього тижня в Україні очікується погіршення погодних умов, в тому числі й в Житомирській області.
У Хмельницькому районі чоловік серед ночі підпалив будинок колишньої дружини
На момент займання 32-річна жінка спала в будинку разом із двома малолітніми дітьми.
 У січні-березні поточного року до державного бюджету платники Кіровоградської області перерахували 48,9 млн грн військового збору. Виконання прогнозного показника становить 106%. Про це повідомляють у ГУ ДФС у Кіровоградській області. Перерахована сума військового збору зросла порівняно з аналогічним періодом минулого року на 12,2млн.грн, або на 33,4%.
 Із початку 2017 року з вини зловмисників повністю або частково знеструмлювалися 15 населених пунктів області в Благовіщенському, Маловисківському, Новоархангельському, Новоукраїнському та Добровеличківському районах. Найбільше постраждав Новоукраїнський район.
19-21 квітня
Виконавчий комітет Полтавської міської ради 19 квітня ухвалив рішення про відновлення опалювального сезону, який завершився 5 квітня.
Рынок газа в Украине постепенно переходит из кубических метров в энергетические единицы. Операторы газораспределительных сетей обязаны указывать в платежках за апрель количество потребленного газа кроме кубометров в трех энергетических единицах - кВт/ч, джоулях и гигакалориях.
 На Сумщині працівники Служби безпеки затримали одного з ключових фігурантів справи щодо розкрадання грошей Нацбанку України під "керівництвом" Сергія Курченка. Про це інформує прес-служба СБУ . "Під час досудового розслідування, відкритого за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205, ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.
Альтернативний проект театру на Подолі зберігає всі необхідні технічні характеристики, однак пропонує інше художнє оформлення будівлі
Столичних експортерів запрошують долучитися до Української торгової місії у Німеччині, в рамках якої 24-26 квітня в Гамбурзі та Берліні відбудеться Другий німецько-український форум харчових продуктів. Мета заходу — вивчити системи експортно-імпортних відносин, торговельних (митних) бар’єрів і законодавчих особливостей, ознайомитися із веденням господарської діяльності на місцевому рівні.
У Полтаві через коротке замикання електродвигуна загорівся Державний обласний архів
Кілька підрозділів рятувальників виїхали на виклик до обласного архіву на вулиці Пушкіна, де протягом години ліквідували пожежу
 В Киеве неизвестный разбил окно в здании Украинского института национальной памяти. Об этом на своей странице в Facebook написал глава Института Владимир Вятрович.
З початку року у Житомирській області вигоріло 167 га сухої трави, а це майже 200 футбольних полів, якщо рахувати за площею футбольного поля НСК «Олімпійський».
Прo це пoвідoмляє Depo.Кропивницький з пoсилaнням нa прес-службу прокурaтури облaсті. Тaк, громaдяни, які приїхaли з тимчaсово окуповaної території Укрaїни, звернулися до Олексaндрійської міської рaди з зaявaми про признaчення держaвної aдресної грошової допомоги. У своїх зaявaх переселенці збрехaли про відсутність у них мaйнa.​


22-23 квітня
Знеструмлені несприятливими погодними умовами без світла станом на 7 годин ранку суботи залишаються 229 населених пунктів у чотирьох областях. Як повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій, в Одеській області без електропостачання – 178 н. п., Дніпропетровській – 31 н. п., Харківській – 16 н. п., Кіровоградській – 4 н.п.
В результаті погіршення погодних умов міжнародний аеропорт "Запоріжжя" припинив прийом і відправку авіарейсів
 Вінницький аеропорт оприлюднив розклав регулярних авіарейсів
 З потягу «Кишинів – Санкт-Петербург» вивели чоловіка, який намагався виїхати в Білорусь за паспортом брата.
 ПОЛТАВА. 23 квітня. УНН-Центр. За січень-березень 2017 року державними інспекторами з питань праці проведено 1230 перевірок з питань зайнятості та працевлаштування інвалідів. Порушення виявлено у 150 роботодавців. Про це УНН-Центр повідомили в управлінні Держпраці у Полтавській області.
Письменник Андрій Любка вважає проект побудови каскаду ГЕС на Дністрі "абсолютно ідіотським" і попереджає, що громадська бездіяльність може призвести до того, що "Тисою" називатиметься лише коньяк, а "Збручем" тільки сайт.
 У Кам'янці Подільському встановили рекорд з кількості людей, що одночасно стрибають на скакалках. У флешмобі брали участь переважно студенти, хоча були й зовсім малі діти та люди поважного віку. Спершу для стрибунів провели невеличку розминку. Стрибали всі гуртом рівно хвилину. Після встановлення рекорду всі учасники отримали сертифікати рекордсменів.

Коментарі

  1. Моє свідчення Привіт усім. Я тут, щоб засвідчити, як я отримав свою позику у містера Бенджаміна після того, як я кілька разів звертався до різних позикодавців, які обіцяли допомогти, але вони ніколи не видавали мені позику. Поки мій друг не познайомив мене з містером Бенджаміном Лі, пообіцяв мені допомогти, і справді він зробив, як і обіцяв, без жодних затримок. позику і змінив моє переконання. Я не знаю, чи потребуєте Ви якимось чином справжньої та термінової позики, будь ласка, зв’яжіться з паном Бенджаміном через WhatsApp + 1-989-394-3740 та його електронну адресу: 247officedept@gmail.com дякую.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар