Головні теми новин останнього повного тижня літа


Тиждень запам’ятався активністю в новинах Генеральної прокуратури, зокрема в інформації про арешт екс-глави Держінвестицій Владислава Каськіва в Панамі і на інших фронтах, а також новинами про корупційні кримінальні справи.
Наступний тиждень принесе продовження розвитку багатьох кримінальних справ, візит делегації ПРООН на Донбас, а ще ініціативи “з консолідації патріотичних сил” від політиків.

Ньюзмейкер — Генпрокуратура
Генеральна прокуратура України цього тижня сипала новини. Основні серед них такі:

Інші новини
Нацагенство з питань запобігання корупції припинило доступ до електронних декларацій чиновників до 1 вересня. Наразі, відбувається тестування порталу декларацій

Донецька область у першому півріччі 2016 року третя за експортом область в Україні
Група DCH Ярославського відкрила ХТЗ кредитну лінію на 400 млн гривен






Анонси
29 серпня. Міністр закордонних справ України П.Клімкін візьме участь у «Європейському форумі Альпбах», який щорічно відбувається в австрійському місті Альпбах.
У рамках Форуму планується виступ П.Клімкіна на тематичній панелі «Stuck in the Middle: EasternEuropean States and their Relations with the EU and Russia».
Користуючись нагодою перебування в Австрії, П.Клімкін також візьме участь в урочистій церемонії відкриття Почесного консульства України в місті Зальцбург.
29 серпня, 10.00 Львів. Представлення 19 випуску Індексу сталості розвитку організацій громадянського суспільства України (CSOSI) у 2015 році.
Організатор: Творчий центр ТЦК за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.
Індекс сталості розвитку громадянського суспільства (CSOSI) – це ключовий аналітичний інструмент, що вимірює прогрес розвитку громадянського суспільства в Центральній та Східній Європі. Впродовж дев’ятнадцяти років Індекс відстежує прогрес в розвитку громадянського суспільства в двадцяти дев’яти країнах. Індекс вивчає загальні сприятливі умови для розвитку громадянського суспільства, приділяючи особливу увагу правовому середовищу, організаційній спроможності, фінансовій життєздатності, громадянському представництву, наданню послуг, інфраструктурі та ставленню з боку громадськості. Кожен показник вимірюється за семибальною шкалою, де 1 показує дуже розвинутий рівень та 7 означає низький рівень розвитку. Цей звіт підготувало Агентство США з міжнародного розвитку у партнерстві з місцевими організаціями в кожній країні.
29 августа в 13:00 информационное агентство ГолосUA проведет пресс-конференцию на тему: «Оправдаются ли осенью украинские ожидания безвизового режима с ЕС?»
В пресс-конференции примут участие:
- Владимир Воля — эксперт-международник Украинского центра анализа и менеджмента политики;
- Сергей Толстов - директор Института политического анализа и международных исследований;
- СергейТаран— директор Международного института демократий;
- Алексей Якубин — политолог.
Пресс-конференцию можно посмотреть в разделе «Видео» сразу после онлайн-трансляции.
Пресс-конференция состоится по адресу: ул. Бастионная 5/13 (вход с ул. Кургановская).
Аккредитация до 18:00 26 августа по телефону: (044) 284-57-62.
29-30 серпня з офіційним візитом на Донбасі перебуватиме делегація Посольства Японії в Україні, Програми Розвитку ООН та Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ). Міжнародна місія відвідає об'єкти, які були відновлені в Донецькій та Луганський областях за фінансової підтримки Уряду Японії. Також відбудеться урочисте закладення Алеї Дружби в м. Миколаївка Донецької області на знак подяки від місцевої громади народу Японії за допомогу у відновленні міста.  У ході візиту планується зустріч із керівництвом області, районних і міських адміністрацій, а також із представниками освіти та бізнесу.
У місії візьмуть участь Його Високоповажність Пан Шігекі Сумі, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні, та представники Посольства; пані Блерта Чела, Заступник директора ПРООН в Україні, та представники ПРООН; пані Джованна Барберіс, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні, та представники ЮНІСЕФ.
Акредитація на заходи буде проводитися на місцях їх проведення. Для журналістів можливий трансфер між локаціями візиту. Просимо повідомити про потребу у трансфері до п’ятниці, 26 серпня, 17:00. Контактна особа – Іван Мукомел (ПРООН): +38 050 317 84 88, ivan.mukomel@undp.org.
Ініціативи з економічного і соціального відновлення Донбасу реалізуються в рамках зобов'язань Прем'єр-Міністра Японії Сіндзо Абе з надання допомоги Східній Україні, про що було оголошено на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2014 року.  Загальний внесок Уряду Японії для реалізації проектів ПРООН складає майже 19 млн доларів. Уряд Японії також надає технічну допомогу Україні ,зокрема, Донбасу, через інші міжнародні організації, в тому числі агенції ООН.

ПРОГРАМА ВІЗИТУ
29 серпня
 
15:30 – 16:30
Урочисте відкриття відділення Укрпошти в м. Миколаївка
Місце: Миколаївка, вул, Миру, 17
 
Закладання Алеї Дружби
Місце:  Миколаївка, вул. Миру, 17
18:00 – 18:45
Візит до бізнес-стартапів у м. Крімінна
- Арт-кафе “Крем”, вул. Тітова, 13
- Майстерня з ремонту і виготовленню подушок, Червона площа, 2
18:45 – 19:15
Візит до водонасосної станції “Кремінська”
Місце: Кремінна, вул. Дубова Роща
30 серпня
 
08:45 – 10:00
Візит до Луганської обласної адміністрації
Прес-конференція з губернатором Луганської області паном Юрієм Гарбузом
Місце: Сєвєродонецьк, вул. Центральна, 59
10:30 – 11:00
Візит до Лисичанської школи №8
Місце: Лисичанськ, вул. Чекістів, 5
12:00 – 12:30
 
Візит до Кремінської школи №2
Місце: Кремінна, вул. Тітова, 18
14:00 – 14:20
 
Візит до Миколаївського дитсадка  № 43 “Ромашка”
Місце: Миколаївка, Слов’янський р-н, вул. Миру, 18-а
30 серпня о 18:00 запрошуємо журналістів на неформальну зустріч щоб поговорити про безпеку.
На зустрічі:
презентуємо посібник для журналістів, що працюють в в небезпечних умовах “Журналісті і (НЕ) безпека”;
– обговоримо виклики, що стоять перед журналістами при висвітленні небезпечних подій.
Запрошено профеійного сапера, для роз’яснення та консультацій.
Зустріч відбудеться 30 серпня 2016 року о 18:00 за адресою Вклика Васильківська, 47, оф. 17
Акредитація за телефоном 050 953 91 20
30 серпня о 18:00 запрошуємо журналістів на неформальну зустріч щоб поговорити про безпеку.
На зустрічі:
презентуємо посібник для журналістів, що працюють в в небезпечних умовах “Журналісті і (НЕ) безпека”;
– обговоримо виклики, що стоять перед журналістами при висвітленні небезпечних подій.
Запрошено профеійного сапера, для роз’яснення та консультацій.
Зустріч відбудеться 30 серпня 2016 року о 18:00 за адресою Вклика Васильківська, 47, оф. 17
Акредитація за телефоном 050 953 91 20
30 серпня о 18:00 запрошуємо журналістів на неформальну зустріч щоб поговорити про безпеку.
На зустрічі:
презентуємо посібник для журналістів, що працюють в в небезпечних умовах “Журналісті і (НЕ) безпека”;
– обговоримо виклики, що стоять перед журналістами при висвітленні небезпечних подій.
Запрошено профеійного сапера, для роз’яснення та консультацій.
Зустріч відбудеться 30 серпня 2016 року о 18:00 за адресою Вклика Васильківська, 47, оф. 17
Акредитація за телефоном 050 953 91 20
Київ Середа, 31 серпня 2016, 15.30. Апеляційний суд м.Києва, вул. Солом'янська, 2А

Розгляд апеляційної скарги, поданої в інтересах Рябошапки О.М. (фігуранта кримінального провадження щодо схеми розкрадання газу, в результаті якої державі було завдано збитків на рівні 3 млрд. грн.)

2 вересня об 12-30 в УНІАН відбудеться прес-конференція на тему: «Консолідація патріотичних сил України у боротьбі із культурною агресією Росії». Сьогодні  проти України  Росією ведеться  війна не тільки на землі, але й у царині культури. Тут зброєю є різноманітна  кінематографічна, телевізійна та друкована продукція, що спрямована на отруювання свідомості та душ  українців імперськими «ідеями» та «ідеалами». ГО «Культурний Супротив» створена для консолідації всіх  національно свідомих сил в Україні, задля охорони та очищення її культурного, інтелектуального та духовного простору саме від  ворожих зазіхань. Одним з головних напрямків її діяльності є протистояння ввезенню в Україну «літератури», друк та розповсюдження якої в нашій державі є  однією з брудних кремлівських «технологій». ГО «Культурний Супротив»  подала позов до Окружного адміністративного суду  до ДФС України  та  СБУ  ро визнання як неправомірної бездіяльності посадовців цих органів щодо названих вище проблем. Учасники:  голова ГО «Культурний Супротив» Олег Матвієнко, Володимир Широченко, ведучий, журналіст-правозахисник «Неделя.UA». Запрошені: народні депутати України Єгор Соболєв та Ігор Луценко, відомі видавці та письменники (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Телефон: 067 597 24 21. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.
Київ, 11:15, Понеділок, 5 вересня 2016.

Розгляд апеляційних скарг, поданих в інтересах Клюєва А.П. та Клюєва П.В., поданих на ухвалу Печерського районного суду від 28 липня 2016 року щодо арешту майна

За інформацією Посольства Словацької Республіки в Україні, усі журналісти, зацікавлені в участі у заходах, пов’язаних із головуванням Словаччини в Раді ЄС (SK PRES) в Братиславі (зокрема, неформальна зустріч 27 глав держав та урядів країн-членів Євросоюзу в Братиславі, що відбудеться 16.09.2016 року), повинні отримати акредитацію та зареєструватися на окремі заходи.
Для отримання акредитації необхідно подати он-лайн заявку на акредитацію на сайті:https://media.eu2016.sk/secured/login
Заявка на акредитацію подається не пізніше, ніж за 21 день до дня проведення заходу, в якому журналіст бажає взяти участь. Зареєструватися на захід необхідно не пізніше, ніж за 10 днів до його початку.
Ознайомитися з умовами проведення акредитації та реєстрації можна на офіційному сайті SK PRES: http://www.eu2016.sk/sk/media/akreditacia (словацькою, англійською, французькою та німецькою мовами).
Детальніша інформація з інфографікою за посиланням:http://www.eu2016.sk/data/pdf/medialny_sprievodca_SK.pdf  (доступна для завантаження словацькою, англійською та французькою мовами).

Новини Центральної України

24-26 серпня


26-28 серпня


Коментарі