Головні теми новин 23-29 травня + Анонси



Це можна прочитати і в .pdf на Academia.edu

Надія Савченко повернулася з ув'язнення в Росії. Тепер вона повинна стала народним депутатом. А в цей час Адвокат ГРУшників Александрова і Єрофеєва сказав, що вони уже теж не в Україні. Проти людей, які причетні до викрадення Надії Савченко запроваджені санкції, питання, що буде з ними. А ще Н.Савченко авторка скандального закону.  
Питання Єрофеєва і Александрова фігурувало на рівні тем розмов між Президентами України і Росії в контексті Надії Савченко, яку засудили в Росії на 20 років за, ніби-то, перетин російського кордону і зброєю.
Нагадаю, 18 квітня Олександру Александрову і Євгену Єрофєєву дали по 14 років тюрми. Їх звинувачено в тому, що вони як російські військові брали участь у збройному конфлікті на сході України. Як я уже писав раніше, Александрова і Єрофеєва зловили 16 травня 2015 року біля Щастя. З того часу над ними триває суд. 
Поки Савченко сиділа в тюрмі, Президент вводив в дію рішення РНБОУ про персональні санкції до осіб причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка.
Поки Савченко сиділа в тюрмі, вона подала закон, за яким, час перебування людини в слідчому ізоляторі рахуться за два в тюрмі після винесення вироку. За цим законом із тюрми вийшов Колишній депутат Верховної Ради від БЮТ Віктор Лозінський, який вбив у 2009 році людину, яка попалася йому під час полювання. Крім того, за законом Савченко звільняли засуджених за умисні і тяжкі злочини.
Надія Савченко дала прес-коференцію і закріпила сприйняття себе як людини, яка "вб'є всіх за Україну".


Президенту Радянського Союзу Михайлові Горбачову заборонили в'їзд в Україну на 5 років. Інформацію підтвердила прес-секретар СБУ Олена Гітлянька. Горбачова в Україні перестали шанувати за висловлювання з підтримкою анексії Криму. Офіційного повідомлення про заборону в'їзду в Україну не було. Заборону в'їзду в Україну Горбачов не прокоментував.



Віталій Кличко відмовився від посади лідера "Солідарності" Порошенка. «Хочу повідомити, що, оскільки за законом не можна поєднувати посаду голови адміністрації і голови або члена політичної партії, я написав заяву про складення повноважень голови «Солідарності». Її має розглянути політрада. А далі, за процедурою,– за статутом, – це рішення повинен ухвалити з’їзд, який як обирає голову партії, так і погоджується зі складенням ним повноважень», - сказав В.Кличко.


Одеську облдержадміністрацію 26 травня обшукали.​ В Генпрокуратурі повідомили, що слідчі дії проводилися за запитами народних депутатів щодо перевірки діяльності ряду благодійних фондів, зокрема, і Фонду «На благо Одеси». "Фонд потрапив під увагу правоохоронців через те, що екс-Генконсул Грузії в Україні Теймураз Нішніанідзе отримав відшкодування ПДВ на суму близько 20 мільйонів гривень", - повідомили в Генпрокуратурі.
"Я підозрюю, що це несе якесь політичне підґрунтя. Вони, напевне, хотіли поставити шоу на того ж губернатора і якось прикріпити до цього благодійний фонд, але у них це не вийшло. По-перше, якщо вони хочуть ознайомитися з діяльністю фонду — є офіс фонду, є бухгалтерія, документація. Для чого шукати там, де цього апріорі нема", — вважає радник губернатора Одещини Теймураз Нішніанідзе.​
Під час обшуків Саакашвілі бушував і назвав їх політичної провокацією.


Інші новини, інтерв’ю, аналітика

Анонси
29 травня. 09:30. Прес-конференція на тему: «Хто керує Києвом?». Будівельна мафія Києва продовжує тероризувати киян, а хаотична забудова міста  без розвитку інфраструктури – знищує майбутнє столичних мешканців.  Будівництво в захисній смузі річок, знищення озер і парків, зміна цільового призначення земель і маніпуляція документами – все це відбувається  сьогодні. Чому Київ забудовується хаотично, а влада столиці на це не реагує? Чому існують забудови без будь-яких документів, чому  відкрито десятки кримінальних справ, а офіси аферистів  продовжують продавати квартири? Хто в КМДА і Київраді працює на будівельну мафію? Як призначаються керівники комунальних підприємств, шляхом фальсифікації документів та з порушенням процедури?  Протягом 2015 року у столиці прийнято в експлуатацію понад 1,3 мільйона квадратних метрів житла. Якщо порахувати середню вартість одного квадратного метра як 640 доларів (16 тис. грн.) при собівартості 300 доларів за квадратний метр , то отримуєш мінімум 390 мільйонів доларів чистого прибутку.  Але в забудовників існує велика проблема , якщо вони хочуть будувати в Києві повинні мати лобі в Київраді та КМДА, інакше землі на будівництво не отримують.  Це лобі дуже дороге, тому забудовники мають працювати за принципом піраміди – нові інвестори сплачують добудову вже проданих квартир, і саме ця ситуація змушує забудовників будувати будь де – в парку, на озері, на атомному реакторі. Інакше піраміда рухне. Про діяльність та бездіяльність влади та правоохоронних органів розкажуть активісти – місцеві жителі скандальних забудов Києва,  та народний депутат України Борислав Береза, заступник голови комітету  Верховної ради з питань запобігання і протидії корупції, член міжфракційного об’єднання народних депутатів України «За Київ» (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Телефон: 068 251 23 87. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.
У понеділок, 30 травня, о 10.30 у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" розпочнеться прес-конференція Асоціації професійних політичних консультантів (АРРС) за результатами поїздки делегації на 21-й Міжнародний конгрес політичних консультантів, який відбувався 20-21 травня в Копенгагені, на тему "Двовідсотковий виборчий бар'єр для партій як основа демократії та партійного будівництва в Україні. Приклад Данії". Учасники: політичний консультант, голова АРРС, член Європейської асоціації політичних консультантів Ганна Тенетко; політичний консультант, заступник голови АРРС Олена Каткова; політичний консультант, член правління АРРС, член Європейської асоціації політичних консультантів Ігор Тенетко; експерт-аналітик, директор компанії Ukrainian PolitconsultingGroup, член АРРС Дмитро Разумков (вул. Рейтарська, 8/5а). Акредитація обов'язкова за тел. (097) 627-58-77 (Олена Каткова), pressa@appc.org.ua.
30 мая (понедельник) 2016 г. в 11:00
в медиа-центре «ДНЕПР ПОСТ»
по адресу: ул. Воскресенская, 14
состоится пресс-конференция
 
«В Днепропетровске состоится Всеукраинский форум «Успешные примеры социализации и решения проблем переселенцев»»
 
- вопросы земли, жилья, получения квартир и домов, работы, открытия бизнеса;
- только реальные примеры решения вопросов с пошаговыми инструкциями;
- опыт разных регионов.
У понеділок, 30 травня 2016 року, відбудеться прес-брифінг Міністра фінансів України Олександра Данилюка щодо плану дій Мінфіну на 2016 рік.
Початок заходу: 11:00.
Місце проведення: БУДИНОК УРЯДУ, вул. Грушевського, 12/2, 1-й під'їзд, 6-й поверх. Вхід (тільки за паспортами)
Акредитація ЗМІ проводиться до 10:00 30 травня на e-mail: surmak@kmu.gov.ua
Трансляцію заходу он-лайн дивіться за посиланням: https://www.youtube.com/channel/UCdCV-F9cLvixQRHxj
30 ТРАВНЯ 2016, 11:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 

Засідання Погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів Верховної Ради України

Засідання Погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5, конференц-зал).
По завершенні Погоджувальної ради - брифінг Голови Верховної Ради України А.Парубія.
Акредитація проводиться 27 травня з 14-00 до 16-00 за тел. 255-35-87
Вхід через 9-й під’їзд
30 травня 2016 року об 11.30 відбудеться прес-конференція “Doing Business 2017: підсумки сезону реформ”.
На заході йтиметься про кроки, які були зроблені задля спрощення умов ведення бізнесу, покращення інвестиційної привабливості та підвищення позицій України у рейтингу Світового банку Doing Business.
Цей рейтинг є своєрідним маркером точки підвищеної інвестиційної привабливості країни на мапі світової економіки.
Країни, які знаходяться в першій десятці рейтингу Doing Business, отримують у 50 разів більше прямих іноземних інвестицій, ніж ті, що потрапляють до останньої десятки.
Сьогодні Україна на 83 місці зі 189, опинившись між Брунеєм та Саудівською Аравією. Про те, що було зроблено для покращення цієї позиції, і чи справдяться очікування щодо входження України в ТОП-50 рейтингу, розкажуть присутні на заході експерти.
У події візьмуть участь:
Олексій Гончарук – Голова Офісу ефективного регулювання (BRDO)
Дмитро Романович – проектний менеджер реформи дерегуляції Національної ради реформ
Початок заходу: 11:30.
Місце проведення: Український антикризовий медіа-центр, вул. Хрещатик, 2 (Український дім)
Акредитація ЗМІ здійснюється до 19.00 28 травня за тел.: 050-68-99-328, або на e-mail: brdo@brdo.com.ua
Довідково
Рейтинг Світового банку Doing Business — це результат щорічного дослідження, що оцінює простоту ведення підприємницької діяльності на базі 10 індикаторів в 189 країнах. Компоненти рейтингу оцінюють нормативні акти, що регулюють діяльність малих і середніх підприємств протягом усього життєвого циклу, та їх фактичне використання на практиці.
Задля покращення бізнес-клімату в Україні та підвищення позицій України у рейтингу Doing Business, Мінекономрозвитку спільно з Офісом ефективного регулювання (Better Regulation Delivery Office), розробило План дій Уряду (дорожню карту),щодо імплементації кращих практик якісного та ефективного регулювання, відображених Групою Світового банку у методології рейтингу “Ведення бізнесу”, що складається з 43 пунктів. Дорожня карта затверджена Розпорядженням КМУ 1406 від 16 грудня 2015 року.
30 травня 2016 року о 12:00 в межах інформаційного партнерства сайту LB.ua та Реанімаційного Пакету Реформ в прес-центрі Інституту Горшеніна (м. Київ, вул. Мала Житомирська, 18б) відбудеться круглий стіл на тему: “Судний четвер судової реформи: чи будуть проголосовані зміни до Конституції та створено незалежний Антикорупційний суд?”.
За понад два роки після Революції Гідності суттєвого прогресу в судовій реформі не відбулося. Відсутність справедливого суду не тільки не гарантує верховенства права, а й ставить під загрозу всі результати боротьби із корумпованими чиновниками у вищих ешелонах влади, зокрема – результативність розслідувань Антикорупційного Бюро України.
Рівень довіри до судів падає до критичних п’яти відсотків. Це нижче, ніж до уряду, парламенту та будь-яких інших державних інституцій.
2 червня зміни до Конституції (в частині правосуддя) можуть бути прийняті Верховною Радою в другому читанні. Однією з головних змін є утворення на принципово нових засадах незалежного та автономного Антикорупційного суду.
Під час круглого столу експерти та стейкхолдери судової реформи проаналізують можливість прийняття таких змін та представлять концепцію, роль та засади роботи Антикорупційних судів в загальній системі судочинства.
Заява експертів РПР щодо Законопроекту “Про судоустрій та статус суддів”.
Спікери:
  • Павло Петренко, Міністр юстиції України;
  • Олексій Філатов, заступник Глави Адміністрації Президента України (очікується підтвердження);
  • Леонід Ємець, народний депутат України, член Конституційної комісії;
  • Богдан Львов, голова Вищого господарського суду України;
  • Роман Куйбіда, головний експерт з судової реформи Реанімаційного Пакету Реформ; заступник голови правління Центру політико-правових реформ;
  • Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції, член Ради РПР;
  • Михайло Жернаков, головний експерт з судової реформи Реанімаційного Пакету Реформ, член Ради РПР.
Модератор:
  • Соня Кошкіна, журналістка, співвласник і шеф-редактор інтернет-видання “Лівий берег”.
Захід для представників ЗМІ. Також буде забезпечена онлайн-трансляція заходу.
Контакт для акредитації ЗМІ:
(044) 230 49 62
За додатковою інформацією звертайтесь:
Вікторія Ободовська, 097-94-111-09;
Ольга Голобородько, 096-466-92-10.


Круглий стіл: «Газові проблеми комунальної теплоенергетики України. Старі підходи до нових тарифів»

Дата: 30.05.2016
Час: 13:00-14.30
Місце: Український кризовий медіа-центр, за адресою: Український дім, вул. Хрещатик, 2 (2 поверх).

Теми для обговорення:
1. Тарифні баталії: держава проти теплоенерго. Чи буде тарифний мир?
2. З чого складаються нові тарифи на тепло?
3. Чи варто очікувати кризу неплатежів? Чому буксують розрахунки по пільгах та субсидіях?
4. Як и коли комунальні енергетики позбавляться боргів за газ? Як працювати без лімітів?

Запрошені спікери:
1. Альона Бабак, народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства;
2. Руслан Машляківський, член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг;
3. Едуард Кругляк, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України;
4. Представник НАК «Нафтогаз України»;
5. Арсентій Блащук, президент міжгалузевої асоціації «Укртеплокомуненерго»;
6. Ігор Коваль, директор департаменту розвитку житлово-комунальної інфраструктури Маріупольської міської ради;
7. Ярослава Єлфімова, заступник директора Львівського комунального підприємства“Залізничнетеплоенерго”;
8. Дмитро Рогожин, директор КП «Житомиртеплокомуненерго».

Модератор:
Дмитро Григор’єв, заступник генерального директора «Центру досліджень енергетики» (EIRCenter.com)

Акредитація обов'язкова.
Контакти для ЗМІ:
Т. (044) 280-64-57
М. (097) 456-67-68
E-mail: media@eircenter.com
Контактна особа: Ірина Ковальчук
30 травня о 13.00 відбудеться прес-конференція на тему: «Особливості вступної кампанії 2016. Нові можливості прийому на навчання осіб проживаючих в зоні проведення АТО та тимчасово окупованій території Крим».
У заході візьмуть участь: Лілія Гриневич - Міністр освіти і науки України; Ірина Жданова - генеральний директор ГО «Фонд «Відкрита політика».
На заході йтиметься про створення державою додаткових можливостей прийому на навчання до вищих навчальних закладів, проходження державної підсумкової атестації та отримання документа державного зразка про повну загальну середню освіту для осіб, місцем проживання яких є територія проведення АТО та тимчасово окупована територія Крим.
Початок заходу: 13:00.
Місце проведення: Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ», вул. Б. Хмельницького, 8/16 (Зала 1).
Акредитація ЗМІ здійснюється до 10-00 30 травня за тел.: 481-32-62 та e-mail:press@mon.gov.ua
30 травня у Львові відбудеться презентація книги «Національний Реєстр Рекордів України – 2016» (площа Ринок, 1, зала міськради).
30 травня 2016 року о 14.00 експерти Національного реєстру рекордів зареєструють такі досягнення львів’ян під час презентації свого друкованого видання: максимальна швидкість на лижах, найсильніший удар рукою в класичному стилі, максимальна кількість обертів може бути при виконанні сальто двома дівчатами.
До книги увійшло 24 національні рекорди львів’ян, зареєстрованих експертами Національного реєстру рекордів упродовж року. Саме такою активністю мотивоване рішення експертів провести презентацію книги «Національний Реєстр Рекордів України – 2016» саме у Львові.
31 ТРАВНЯ 2016, 10:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 

З 31 травня по 3 червня відбудуться пленарні засідання Верховної Ради України

З 31 травня по 3 червня відбудуться пленарні засідання Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5, сесійна зала).
Вхід за картками акредитації
31 травня об 11.00 відбудеться прес-конференція: «Політичні репресії та свобода мирних зібрань в Україні за результатами моніторингів правозахисників». (Зала 1)
Організатор: Центр соціальних і трудових досліджень.
У заході візьмуть участь: Володимир Іщенко - соціолог, заступник директора Центру соціальних і трудових досліджень; Володимир Чемерис - правозахисник, голова ВГО «Інститут Республіка»; Валерія Рибак - координатор Групи громадського спостереження «ОЗОН» Центру громадянських свобод.
Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)
Контактні телефони: (044)  279-20-60, 279-00-05
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.
03 ЧЕРВНЯ 2016, 14:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 

Зустріч Голови Верховної Ради України А.В.Парубія з послами держав-членів Європейського Союзу та Великої сімки, акредитованими в Україні

Зустріч Голови Верховної Ради України А.В.Парубія з послами держав-членів Європейського Союзу та Великої сімки, акредитованими в Україні (Конференц-зал, вул. Грушевського, 5).
Передбачена протокольна фото- та відеозйомка
Акредитація проводиться 2 червня з 14-00 до 16-00 за тел. 255-35-87
03 ЧЕРВНЯ 2016, 16:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 

Зустріч Голови Верховної Ради України А.В.Парубія з делегацією Палати представників Конгресу США на чолі з Головою Комісії “Партнерство за демократію” П.Роском

Зустріч Голови Верховної Ради України А.В.Парубія з делегацією Палати представників Конгресу США на чолі з Головою Комісії “Партнерство за демократію” П.Роском (Зала нарад, вул. Грушевського, 5).
Передбачена протокольна фото- та відеозйомка
Акредитація проводиться 2 червня з 14-00 до 16-00 за тел. 255-35-87
08 ЧЕРВНЯ 2016, 15:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 

Парламентські слухання на тему: «Транскордонне співробітництво як чинник євроінтеграційних процесів України»

Парламентські слухання на тему: «Транскордонне співробітництво як чинник євроінтеграційних процесів України» (вул. Грушевського, 5, сесійна зала).
Вхід за картками акредитації


Новини Центральної України
23-24 травня

25-26 травня

Крыша поехала. Киев становится эпицентром гигантской строительной аферы

27-28 травня



Коментарі