Останній тиждень в новинах. Цей тиждень в анонсах


Війна

Економіка

Олександр Крамаренко, редактор журналу "Деньги" пише, що Нацбанк поводиться як безпомічний старий сторож: ускланює умови діяльності й підживлює монополію "Нафтогазу" на скуповування валюти з резерів
Поряд з тим, банкам відтягнули термін повернення кредиту рефінансування НБУ, тому що банки не мають грошей на діяльнітсь, а кредити не сильно беруть. Поряд з тим, Нацбанк міняє банкам умови праці щодо купівлі валюти, тому що населення вже не впливає на курс долара, так як грають банки. Почали говорити, що НБУ може у випадку воєнного стану переконвертувати валютні депозити громадян в гривню, а баки зможуть продовжити не повертати, за інформацією Hubs.
15,4% скорчення споживання нафтопродуктів в січня в Україні, порівняно з січнем 2014. Скорочення сталося через зменшення споживання, експерт "Української енергетики" Роман Ніцович сказав, що Україна як держава не стимулює газозаміщення для населення. Поряд з тим, є думка, що підвищення ціни на газ для населення єдине, що може заставити споживати його ефективно

А ще ЄС може повпливати на стосунки РФ і Угорщини в плані преференці на газ. "Українська енергетика" з посиланням на FT повідомляє, що ЄС може втрутитися в Угорсько-російська газові справи, якщо виявлять в них елементи нездорової монополії



Політика

АНОНСИ
25 лютого 2015 року заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Діденко візьме участь у засіданні круглого столу на тему «Прозорість та підзвітність Уряду, або Що означає Ініціатива прозорості у видобувних галузях для України».
Захід відбудеться у готелі «Редіссон Блу» за адресою: вул. Ярославів Вал, 22.
Початок круглого столу о 9:30.
Контактна особа Мізіна Світлана,  тел. (050) 310 10 50

25 лютого, 2015 10:30 "Політичні переслідування в Криму. Як захистити кримських активістів?" На прес-конференції будуть представлені факти політичних переслідувань активістів в Криму. Представники правозахисних організацій розкажуть про можливі способи захисту активістів. Також буде проведено аналіз імовірних подальших дій влади Криму щодо обмеження прав і свобод в Криму. Учасники: Ольга Скрипник, заст.голови Кримської польової місії, керівник Центру громадянської освіти «Альменда»; Михайло Тарахкало,  директор Фонду стратегічних справ Української Гельсінської  спілки з прав людини; Абмеджит Сулейманов, координатор Комітету по захисту прав кримськотатарського народу. Організатори заходу - Кримська польова місія з прав людини і Українська Гельсінська  спілка з прав людини. Прес-конференція проходить за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії, а також Швейцарського федерального департаменту закордонних справ.  (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Телефон: +38 (097) 2323922, e-mail: aleksedov78@gmail.com. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 
Детальніше читайте на УНІАН: http://press.unian.ua/event/6961-politicheskie-presledovaniya-v-kryimu-kak-zaschitit-kryimskih-aktivistov.html

25 лютого об 11.00 Укрінформ 

круглий стіл: "Чим загрожує об'єднаній енергетичній системі України відключення двох  ТЕС на Сході країни?". (Зала 2)
 
Учасники: Іван Плачков - голова "Всеукраїнської енергетичної асамблеї"; Дмитро Григорьєв - експерт Центру досліджень енергетики (EIRCenter);Валентина Марченко  - директор з фінансів, економіки та корпоративного управління Донбасенерго; Олексій Чернявський - експерт з питань паливно-енергетичного комплексу;  Дмитро Васильєв - модератор,  координатор програми, а також представники Міністерства енергетики України та енергетичних компаній.
 
Питання до обговорення:
- В результаті виключення із взаєморозрахунків Зуєвської та Старобешівської ТЕС Україна втрачатиме до 1,5 ГВт електроенергії.
- У Росії зараз Україна закупає близько 1 ГВт електроенергії.
- Вказані ТЕС використовують газове вугілля, що може скоротити видобуток і зменшити кількість  шахтарських робочих місць в Україні.
- Які технічні затрати можуть виникнути в Україні в результаті виключення із взаєморозрахунків вказаних ТЕС?
 
Захід проводиться на підтримку  Урядової ініціативи «Енергетична незалежність України».

25 лютого, 2015 11:30 "Європейські інвестиції в Україну у 2015 році: погляд інвесторів та можливості для українського бізнесу", в рамках якої буде підбито підсумки візиту UID-2015 до Європи у січні цього року та обговорено теми: Чи виявляють сьогодні інтерес до української економіки в Угорщині, Чехії та Франції?  Які сфери економіки приваблюють європейських інвесторів, не зважаючи на складну ситуацію у державі? У чому іноземні приватні інвестори та фонди вбачають основний бар'єр для входу в Україну у 2015 році? Які є актуальні програми в Іспанії для підтримки українського малого та середнього бізнесу? Де представникам бізнесу знайти інформацію про можливості залучення фінансування на проекти МСБ? Які сьогодні запроваджуються механізми колективної участі бізнесу у процесі реформ?. Учасники: Михайло Петруняк, президент Україно-Іспанської Торгової палати; Анастасія Баклан, голова оргкомітету UID-2015, генеральний директор "Business Gathering", спеціаліст з комунікацій Національної платформи МСБ; Мирослав Гочак, президент Світового Конгресу Українських Молодіжних Організацій, член Ради директорів Світового Конгресу Українців, співголова оргкомітету проекту UID-2015; Ганна Крисюк, власник журналу "БізнесWOMAN", директор з комунікацій UID-2015, громадський діяч;  Іван Огільчин, засновник та президент інвестиційної компанії "Оgilchyn Capital Investment Bank" (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Телефони: +38 093 757 34 35+38 044 337 77 30. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 
Детальніше читайте на УНІАН: http://press.unian.ua/event/6965-evropeyskie-investitsii-v-ukrainu-v-2015-godu-vzglyad-investorov-i-vozmojnosti-dlya-ukrainskogo-biznesa.html

25 февраля 2015 г., в 11:00 в Пресс-центре Информационного агентства ЛІГАБізнесІнформ (Киев, ул. Шамрыло, 23) состоится круглый стол "Точки роста украинской экономики в условиях войны и мирового кризиса".  Организатор: консалтинговое агентство "УкрАгроКонсалт".
Вопросы к обсуждению:  1.   Основные факторы, определяющие развитие экономики Украины. Позитивные и негативные аспекты.
2.   Особенности управления экономикой в период войны. Сценарии и прогнозы.
3.   Основные параметры будущей  экономики Украины.  Макро и микроэкономические уровни.
Участники круглого стола:
- Сергей Феофилов, директор "УкрАгроКонсалт", кандидат экономических наук;
- Василий Цушко, экс-министр экономики Украины;
- Алексей Плотников, профессор, доктор экономических наук;
- Елена Деревянко, Украинская PR-лига, вице-президент, к.э.н., докторант;
- Виктор Суслов, заслуженный экономист Украины.

11-30,   Український кризовий медіа-центр 
Тема: “Річна доповідь Amnesty International 2014/2015. Стан прав людини в Україні та світі”
Денис Кривошеєв, заступник директора програми Amnesty International по Європі та Центральній Азії
Тетяна Мазур, директор Amnesty International в Україні
Красимір Янков, дослідник Amnesty International по Україні
25 февраля 2015, среда, в пресс-центре информационно-аналитического агентства «Главком» (ул. Шелковичная, 8/20) в 12:30 состоится пресс-конференция на тему: «Год оккупации Крыма: Государственная Дума РФ. Один голос против». Приглашенный гость: Илья Пономарев, депутат Государственной Думы РФ, фракция «Справедливая Россия», который расскажет, как изменилось за год его решение по голосованию против аннексии Крыма, как складывается его жизнь в вынужденной политической эмиграции, как изменились взгляды россиян о «кримнаш», как повлияли санкции на экономику страны и остановят ли агрессию России новые возможные санкции, движение «Антимайдан» в России, точка бифуркации смены режима.
13-30  Український кризовий медіа-центр
Тема: “Держбюджет-2015: головні ризики”
Іван Крулько, народний депутат України (фракція «Батьківщина»), член комітету ВРУ з питань бюджету
Ярослав Маркевич,народний депутат України (фракція «Самопоміч»), член комітету ВРУ з питань бюджету
Павло Кухта, експерт РПР (фінансова реформа)
Ілля Несходовський, експерт РПР (реформа податкової сфери)

26 февраля 2015 г., в 15:00 в Пресс-центре Информационного агентства ЛІГАБізнесІнформ (Киев, ул. Шамрыло, 23) состоится круглый стол "Координационный центр комитета КБУ по энергоэффективности - методы быстрого внедрения".
Вопросы для обсуждения:
1. Координационный центр комитета. Цели, задачи, направления деятельности. 
2. Проект тепломодернизации зданий. Понятие Энергоэффективность и Термомодернизация. 
3. Государственные программы тепломодернизации жилищного фонда. Нормативная база Украины по вопросам энергосбережения в строительстве. 
4. Источники финансирования программ тепломодернизации жилого фонда. 
5. Роль Координационного центра в реализации проектов тепломодернизации зданий и сооружений. 

Приглашены к участию:
- Игорь Султанов, Член Совета директоров КБУ, Председатель Комитета КБУ по вопросам энергоэффективности в строительстве, директор ООО «Диск-М» 
- Геннадий Куно, Член Совета директоров КБУ, директор ООО «КАН», к.т.н. 
- Анатолий Нечепорчук, к.т.н., член-корреспондент Академии строительства Украины и член Аттестационной архитектурно-строительной комиссии Министерства регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Украины 
- Анатолий Даниленко, Член Совета директоров КБУ, генеральный директор «Корпорация «Укртеплоэнерго» 
- Александр Саюк, Член Совета директоров КБУ, директор ЧП «Компания РОС» 

Также участие в обсуждении примут Члены совета директоров КБУ, представители городских администраций и районных центров, государственных учреждений, сектора ЖКХ, домовых комитетов, ОСМД, ассоциаций совладельцев многоквартирных домов, ассоциации органов местного самоуправления и СМИ. 

Аккредитация участников и СМИ - до 12.00 25 февраля 2015 г. 

Контактное лицо: Александра Аксёнова, пресс-секретарь Конфедерации строителей Украины, e-mail: pr@kbu.org.ua, тел.: 200-04-51.

27 лютого, 2015 12:30 "Річниця російської агресії: перемоги та поразки України на інформаційному фронті" Організатор:  ГО «Центр військово-політичних досліджень» . Прес-конференція присвячена річниці створення групи «Інформаційний Спротив» - громадської ініціативи, яка функціонує в рамках діяльності Центру військово-політичних досліджень, в якості волонтерського інструменту інформаційної війни з РФ. Рік тому, з початком агресії Росії проти України та окупації Криму, на тлі бездіяльності державних структур у «постреволюційній» України, саме група «ІС» взяла на себе функцію інформування громадськості щодо подій у АРК, а згодом – у зоні конфлікту на Донбасі. За участю групи «ІС» створювалися протягом року (та створюються зараз) державні та державно-громадські інструменти ведення інформаційної війни. Про успіхи та помилки України у інформаційному протистоянні розповідатимуть експерти ЦВПД – учасники групи «ІС».   Учасники: Дмитро Тимчук, керівник Центру військово-політичних досліджень, координатор групи «Інформаційний Спротив»;  Юрій Карін, експерт Центру військово-політичних досліджень, координатор групи «Інформаційний Спротив», головний редактор інформаційно-аналітичного інтернет-ресурсу «Інформаційний Спротив»; В’ячеслав Гусаров, експерт Центру військово-політичних досліджень; Віталій Усенко, експерт  Центру військово-політичних досліджень (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Потрібна акредитація: info@cmps.org.ua.
Детальніше читайте на УНІАН: http://press.unian.ua/event/6964-godovschina-rossiyskoy-agressii-pobedyi-i-porajeniya-ukrainyi-na-informatsionnom-fronte.html

Коментарі