Анонси на завтра і головні новини для сьогодні



АНОНСИ:
28 января 2015, среда, в пресс-центре информационно-аналитического агентства «Главком» (ул. Шелковичная, 8/20) в 11:30 состоится пресс-конференция на тему: «Переселенцы: жизнь на улице?» Приглашенные гости: Зинченко Мария - юрисконсульт ВГБФ "Родительская забота" и Зубко Жанна - директор ЦСР "Ковчег" ВГБФ "Родительская забота, Бурлака Алла - начальник службы по делам детей Оболонской РГА Киева, представитель переселенцев, проживающих на территории Фонда - Мальцева Татьяна, переселенка с Луганщины, Анжелика Рудницкая, благодетельница. Участники пресс-конференции расскажут о судебной ситуации, которая сложилась вокруг помещений ВГБФ "Родительская забота "(Пуща-Водица), в которых живут дети на реабилитации и переселенцы с Востока Украины, почему они все вскоре окажутся на улице, почему у Фонда забирают помещения, как дальше сложится судьба переселенцев.

28 января 2015, среда, в пресс-центре информационно-аналитического агентства «Главком» (ул. Шелковичная, 8/20) в 13:30 состоится пресс-конференция на тему: «Признание России страной агрессором. Что дальше?»Приглашенные гости: Владимир Крыжановский, первый Чрезвычайный и Полномочный посол Украины в РФ, Андрей Новак, председатель Комитета экономистов Украины. Участники пресс-конференции проанализируют, что дает Украине проголосованный Радой документ о признании России страной агрессором, как это повлияет на международной арене, как должны теперь строиться дипломатические и экономические отношения между Украиной и Россией.
29 січня 10.30 «Моніторинг проявів екстремізму в Україні у 2014 році: основні тенденції та прогнози».Результати дослідження будуть представлені експертами Українського інституту дослідження екстремізму (УІДЕ) в розрізі регіонів та із врахуванням хронологічних особливостей. Географія дослідження охоплює всю територію України, в тому числі окуповані території (Автономна Республіка Крим) та території, що перебувають під контролем сепаратистів (частина Донецької і Луганської областей). Дослідження віддзеркалює найскладніші часи сучасної української історії – період Євромайдану, анексії Криму та протистояння на Донбасі. У своїх висновках експерти УІДЕ наголошують, що весь 2014 рік в країні спостерігалась чітка тенденція збільшення кількості екстремів та прогнозують збереження цієї тенденції і у 2015 році. Які основні причини зростання проявів крайньої поведінки в українському суспільстві, динаміка екстремів, прогнози та рекомендації щодо деескалації екстремізму – ці теми будуть порушені під час презентації дослідження експертами інституту. Учасники: Олег Зарубінський, директор УІДЕ; Богдан Петренко, експерт УІДЕ; Руслан Старовойтенко, експерт УІДЕ (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал).
​Війна
184 особи в полоні, в їх число входять і 30 останнього тижня
Надія Савченко від 26.01 має міжнародний імунітет від Парламенської асамблеї Ради Європи. Вона є делегаткою від України в ПАРЄ. Росія так само має делегатів там. Відповідно, недоторнканняість Савченко визнаєтся і в РФ. Риторика РФ: вона зробила зоіини, в яких ми її звинувачуємо до того як получила імунітет, тому ми її судимо. Адвокати Савченко кажуть, що вона нічого не робила і вже була в руках в росіян, на момент, коли сталося вбивство російськиих жуналістів. Надія Савченко зараз голодує вже більше 40 днів. Її Московський адвокат Юрій Фейгін сказав, що Савченко капають у вену глюкозу і це її трохи тримає. Наступне засідання суду в її справі -  в першій половині лютого. Якщо вона помре піж час сладства, яке в РФ може йти максимум 2 роки за законами, то слідство буде все одно вестися, але Савченко має більше шансів визнати Н. Савченко винною.
Позитив від надзвичайного стану. Він заперечується думками людей з УВКБ ООН і Червоного Хреста. З їх практики надвичайний стан учкладнює ух гуманітарної допомоги і людей
Новини від прес-центру АТО: https://www.facebook.com/ato.news/posts/938982216112585
Політика
Економіка
Росія перестала їсти українську саль з Артемівська. Сіль перстала задовольняти домішками йоду і органолептичним показникам
Суспільство
Сумському прокурору вручили підозру за кримінальну протидію Євромайдану
Світ
Інтерв'ю Наталії Яресько Welt.DE
Ось як Путін таврує Україну

Коментарі