Інерція в медуінверситеті імені Богомольця

Олександр Хижняк, кандидат меднаук, співробітник університету, якому через участь в перевірці МОЗ університету не хочуть продовжити контракт.
Поточне навантаження викладача вузу - 900 годин на рік. До нього пиходила замдекана і сказала поставити бали певним дівчатам. Хижняк сказав, що не поставить. Дівчата сказали, що не ходили на пари бо він поганий викладач. Він настояв на тому щоб готувалися. Ті відпрацювали за 4 дні весь матеріал. Але питання в якості знань.
На думку Олександра Хижняка, вся проблема в наказах МОНу про навантаження і на-гора опрацювання і зарахування дисциплін для вузів.

Студенти університету імені Богомольця 24 лютого 2014 року домоглися відставки ректора Москаленка. Але лишається ситуація така сама: телефонне право, хабарі, домовленості при поселенні в гуртожитку. Відразу після зняття ректора всі викладачі за добу перейшли під нового господаря-ректора. І тепер критикують старого. Головним гаслом нового ректора перед виборами було: “Все залишиться так, як було.” Звільнили тільки декана Нетяженка, але Віктор Діденко, професор який про це говорив сказав, що він не мав стосунку до корупційних схем.

Основне джерело корупції, на думку Віктора Діденка, професора і діяча Майдану: мала зарплата викладачів, на яку не можна в Києві тримати сім’ю. Тому, викладача знімають врожай на здачі модулів по 2-3 рази на рік. Адміністрація зає все про такого викладача. І коли він починає проти чогось протестувати, то на нього піднімають досьє. І все всіх влаштовує: студенти не вчаться, а платять, викладачі мають за що їсти, а адміністрація має покірних викладачів.
Віктор Діденко каже, що питання, не суто університетським, а є системним. Його ініціатива підготувала до органів влади звернення про потребу підвищення зарплат.

Андрій Диняк, студент університету Богомольця, який вчився в Англії, сказав що там момент відпрацювання виключається тим, що якщо студент не відвідує одну четверту занять, то його виганяють.
Студентка Тернік Вероніка про корупцію в гуртожитках університету: вони перенаселені. Є 2 і 4-місні кімнати. Але в них живе більше ніж офіційно може людей. Від цього знання падають. І батьки домовляються з комендантом.
Болонський процес передбачає велику кількість самостійної праці. Але в 4-місній кімнаті, де живе 6 людей складно.
Ігор Діденко так стається через орієнтацію вузів на кількісні показники. Наприклад, що випустили 12 000 студентів, тоді як до того було 5 000. Але для цього не було гуртожитків. Багато студентів на викладача, через це у викладачів мало часу на
В контракті ректра з МОЗ прописано про 0,5% від контрактників ректору, як сказав Олександр Хижняк.
В університеті Богомольця нема науки: на наукові конференції зганяють студентів і викладачів. І тим і тим нудно. Студентів треба мотивувати. Не карати і заставляти.
Професор медичних наук Ігор Болтівець: клятва Гіпоката піднесла людей на боротьбу на Майдані(!?) Університет називають “альма-матер,” але де його материнська складова? Українська молодь вийшла з моральними вимогами. Мирна високопіднесена революція студентів вимагала чесності. Український народ ніколи не змириться з тим, що юнацькі ідеали молоді. Окрадена молодь - це велика небезпека для майбутнього України. Треба вносити в закони пункт про то, що студент має бути рівноправним з викладачем і міністром.
Юлія Кужель, студентка криикувала Болонський процес:
Студенти 4-5 курсів часто повинні за 1-2 пари у 3-4 тижні пройти весь курс. Викладачі розуміють це і підтягують оцінки і спрощують пограму. Для цього вихід - самостійність студентів.
Володимир Карпук, студент: корупція з кількості студентів. Погана якість працівників і велика кількість їх. Держава не забезпечуєє медиків достатім гарантіями. А в унті бракує аудиторій і викладачів. Якщо викладач не має аудиторії для проведення пари, то відпускає студентів, а модуль можна здати і так.
Можна ж запрошувати викладачів з-за кордону.
Василь Коваль з “Асоціації медиків Майдану”: Амосова, теперішній ректор університету Богомольця є як вибір порошенка - щоб система трималась. Колектив, виходить, затвердив ще на 7 років недемократичний режим.
На референдумі за Досенка проголосувала більшість студентів. Але на зборах трудового колективу з усіх понад 200 людей проголосували за Досенка тільки 2 людини.

Ось стріми про це: http://www.ustream.tv/recorded/49104465,
http://www.ustream.tv/recorded/49104465, http://www.ustream.tv/recorded/49105140

Коментарі