У Криму продовжуються викрадення людей, треба допомога юристів

Посилання на пряму мову.

В Українському кризовому медіа-центрі відбулася прес-конференція щодо викрадення режисера Олега Сєнцова 11 травня в Криму. На кілька днів раніше були викрадені знайомі Сєнцова Геннадій Афанасьєв і Олександр Корченко. Вони двоє були активними в громадській сфері з часу вторгнення росіян в Крим. Афанасьєв, наприклад, організовував антифашистські мітинги.
Зараз Афанасьєва звинувачують в організації 2-х абстрактних терактів в Криму.
Афанасьєв, Сєнцов і Корченко ув’язені Севастополі. Мама Афанасьєва каже що трьох викрадених збираються депортувати в Лефортово.
Громадськість писала ласти в правозахисні організації зпроханням допомогти, але вони стосувалися переважно щодо Сєнцова, тому що про нього є більше інформації. Мінкультури і МЗС так само зверталися до росіян з проханнями пояснити ситуацію і відпустити людей.
Ув’язненим треба юридична допомога. За подальшою інформацією і з пропозиціями допомоги звертайтесь до Назарія Совсуна за номером телефону 063 148 12 04, або за е-мейлами n.sovsun@mincult.gov.ua i who.evar@gmail.com
Влада, вважають спікери прес-конференції, має відреагувати на факти викрадення і етапування в Росію людей і висловити однозначну позицію щодо цього.

Коментарі