Головні новини 6-12 лютого + Анонси


8 лютого у Донецьку в результаті теракту був убитий керівник збройного формування «Сомалі» Михайло Толстих (позивний «Гіві»). Крайніх знов нема. В Росії думають на Україну і радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка, в Україні — на “руку Кремля”. А от ЗМІ роблять фотогалереї вбитих проросійських активістів і збільшують відвідування своїх сайтів.
В Росії також заперечили причетність до вбивства Ґіві. Тим не менше, декого із проросійськи нараштованих активістів вбивали і в РФ.
Українська поліція вже давно оголосила в розшук бойовика «ДНР» Михайла Толстих. Слідчі зібрали докази, на підставі яких «Гіві» звинуватили у тому, що в період із травня 2014 року по січень 2015 року, будучи ватажком НЗФ «Сомалі» терористичної організації "ДНР", брав участь у веденні агресивної війни проти України, організував у січні 2015 року поблизу Міжнародного аеропорту «Донецьк» терористичні акти проти військовослужбовців сил АТО, що спричинило загибель 9 людей та інші тяжкі наслідки, а також вчинив жорстоке поводження з полоненими українськими військовослужбовцями, в тому числі Ігорем Брановицьким, який нагороджений Президентом України орденом «Золота Зірка» Героя України посмертно. 13 вересня 2016 року обвинувальний акт передали до суду для проведення спеціального судового провадження.




"Українське радіо" і кримська радіостанція Meydan Radiosı почали мовлення на територію анексованого Криму, з недавно побудованої телерадіовежі в селі Карачун Херсонської області, повідомила парламентська газета "Голос України"




6 лютого детективи Національного антикорупційного бюро затримали п’ятьох осіб, ймовірно причетних до корупційної схеми заволодіння коштами однієї з атомних електростанцій ДП "НАЕК "Енергоатом", повідомила прес-служба НАБУ.
Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали 5 осіб, ймовірно причетних до схеми заволодіння коштами атомної електростанцій "Енергоатому" у розмірі 30 млн гривень за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").
"Під час розслідування встановлено, що затримані - службова особа АЕС ДП "Енергоатом" та чотири представники комерційних структур - при здійсненні держзакупівель, використовуючи підконтрольні підприємств, забезпечили укладення та виконання договорів поставки комплектуючих для АЕС за завищеними цінами (перевищували ринкові у 18-34 рази)... Упродовж доби затриманим планується повідомити про підозру та в подальшому обрати запобіжні заходи", - повідомили в НАБУ.
В листопаді 2015 року "Українська правда" провела розслідування в якому з'ясувалося, що соратник тоді прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, народний депутат від "Народного фронту" Микола Мартиненко за рік міг заробити на продажі уранового концентрату близько 770 млн гривень. Згодом після цього Мартиненко склав повноваження народного депутата України і почав ходити на допити до СБУ і НАБУ на допити.
Найрезонанснішою справою, в якій проодить екс-нардеп є відкрита в червні 2015 року Службою безпеки України щодо звинувачення посадовців ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" і НАЕК "Енергоатом" у завданні державі збитку на 10 млн доларів. За даними слідчих СБУ, посадовці ГЗК закупили в 2014 році урановий концентрат у спеціально створеної ними за кордоном комерційної структури за ціною 90 доларів/кг на загальну суму 18 млн доларів. Але, в офіційній документації комбінату вартість купленого концентрату вже становила 138 доларів/кг. Надалі концентрат був реалізований "Енергоатому" за угодою на закупівлю вітчизняної продукції.
"Енергоатом" тоді заявив, що в 2014 році закуповував у СхідГЗК лише концентрат, виробником якого вказано це саме підприємство. Ситуацію погіршує деталь, що теперішній Голова "Енергоатому" Юрій Недашковський вважається людиною Мартиненка, а йому підлеглий концерн “Енергоатом” не дуже публічна контора.



Генеральна прокуратура України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання кредиту, наданого Світовим банком. Про це йдеться в постанові Печерського суду міста Києва від 30 січня 2017 року, яка стала публічною 6 лютого.
В ході розслідування було встановлено, що в період з 2007 по 2013 роки Світовий банк надав кредит на реалізацію проекту "Розвиток міської інфраструктури" в кількох областях України, в тому числі Івано-Франківській, Чернігівській та Донецькій.
Кредитні кошти були надані під гарантії уряду України, а головним виконавцем проекту було Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
"Вказані грошові кошти спрямовувались безпосередньо виконавцю та повинні були використовуватись для здійснення реконструкції та модернізації об'єктів, які належать комунальним підприємствам що здійснюють діяльність у сфері водопостачання та водовідведення", - йдеться в повідомленні.
Однак, посадові особи комунальних підприємств перераховували кошти на рахунки афілійованих транзитних підприємств. При цьому в договорах вказувалася значно завищена вартість робіт, в деяких випадках роботи взагалі не виконувались.
"У подальшому безготівкові кошти переводились у готівку за допомогою підприємств з ознаками "фіктивності"… та розподілялись між учасниками злочинного групування. Разом з тим, кредитні зобов'язання за зазначеними інвестиційними проектами виконуються за рахунок Державного бюджету", - йдеться в постанові.


Банки з російським капіталом в Україні в даний час обмежені в операціях, працюють під наглядом куратора і шукають покупця.
Про це повідомила заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова на прес-конференції в Києві, пише Інтерфакс-Україна. Вона нагадала, що в даний час на ринку працюють п'ять банків з російським капіталом.
"Для них є два шляхи - або знайти нового власника або поступово скорочувати свою присутність на ринку", - сказала вона.
При цьому Рожкова додала, що хоча російські банки в даний час докапіталізовані за рахунок конвертації в капітал раніше залучених ресурсів материнських банків, подальше розширення їх бізнесу в зв'язку з санкціями є проблематичним.



Генпрокуратура розслідує своєчасність, достовірність і повноту сплати податків народним депутатом від "Опозиційного блоку" Нестором Шуфричем. Про це йдеться в ухвалі Печерського суду Києва від 2 лютого, оприлюднена 7 лютого.
Суд дозволив слідчому ГПУ вилучити у Національному агентстві з питань запобігання корупції завірену копію декларації Шуфрича.
Прокуратура повідомила, що розслідує кримінальне провадження за ч.3 ст. 212 ККУ – ухилення від сплати податків.
"Відповідно до інформації про доходи, отриманої від податкових агентів, за 1998-2015 роки виплачений дохід складає 48,9 млн грн, а утримано податків в свою чергу 1,6 млн грн", - йдеться в ухвалі.
В електронній декларації за 2015 рік Шуфрич повідомив, що має 25 млн грн, 4,2 млн доларів і 3,7 млн євро готівкою. Починаючи з 1999 року Шуфрич набув права власності на шість земельних ділянок, два житлових будинки та дев'ять квартир. Також нардеп задекларував колекцію живопису у кількості 287 одиниць, антикварні вироби, колекцію годинників та зброї. Ще Шуфричу належать автомобілі Land Rover Defender, 2008 року випуску, Mersedes-Benz G350, 2013 року випуску, Toyota 4 Runner, 2012 року випуску.




Колишня керівник Одеської митниці Юлія Марушевська надавала пояснення у НАЗК з приводу отримання премії у розмірі 500 гривень, яка була приурочена до 8 Березня, повідомила на своєму Facebook у середу ввечері Марушевська.





Зранку 7 лютого слідчі Генеральної прокуратури прийшли обшукувати оселі адвокатів звинуваченого у тероризмі активіста “Азову” Станіслава Краснова і підозрюваногов корупції “нардепа-радикала”Ігоря Мосійчука Андрія Мамалиги і Леоніда Сівакова. Про це повідомив у ФБ сам Мамалига: “Генеральна Прокуратура України проводить обшуки у мене та адвоката Сівакова!”, і запросив людей з соцмережі побути при цьому свідками, - “Підтягуйтесь на Княжий Затон 16 А 9 поверх кв.48 !!!!”.
Генпрокуратура обшуки пояснила так: “Управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України здійснюється розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України за фактом протиправного відчуження майна одного з підприємств та зловживання службовим становищем службовими особами реєстраційної служби міськрайонного управління юстиції Київської області.
У ході розслідування на підставі рішення суду та у суворій відповідності до Кримінального процесуального кодексу України проведено більше десяти обшуків, у тому числі за фактичним місцем проживання адвокатів”. У відомстві додатково наголосили, що “проведення обшуків не мають будь-якого відношення до народного депутата І. Мосійчука.” пізніше прес-секретарка Генпрокурора Лаиса Сарган підкреслила, що слідчі дії не стосуються саме “політичної” діяльності нардепа-радикала.







Анонси
У понеділок, 13 лютого Президент України Петро Порошено проведе переговори з Прем’єр-міністром Республіки Молдова Павлом Філіпом.
13 лютого 2017 року, з 9.30  до 18.00 год., відбудеться конференція "Прозорість видобувної галузі для підвищення якості життя громад" за адресою: м.Львів,  вул. Гнатюка, 12 а, готель "Ріус". Захід проводиться за підтримки Національного Секретаріату ІПВГ (Ініціатива прозорості видобувних галузей) в Україні.
Під час  конференції буде розглянуто  три основних блоки питань, а саме:
 - вплив видобувної галузі на довкілля та якість життя громад;
 - компанії, місцева влада, громади: співпраця задля добробуту;
 - посилення прозорості видобувної галузі на місцевому рівні.
Щодо логістичних питань та уточнень, звертайтесь за тел.: 0508986726  (Зоряна), 0973806000 (Ольга  Хомякова), або  електронною поштою: office@rac.org.ua.

09:00 Робочий візит Голови Верховної Ради України Андрія Парубія
У межах візиту Голова Верховної Ради України  разом з Головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним та представниками місцевого самоврядування завітають до військової частини А 1108 (15-й реактивний артилерійський полк), яка дислокується у Дрогобичі. 
Початок об 11:00 .
Акредитація триває до понеділка, 13 лютого, до 8-ї ранку за телефоном: 098-64-49-964  або 096-247-82-02 . 
Виїзд журналістів від будівлі Львівської обласної ради (вул. В. Винниченка, 18)

13 лютого 2017 року, о 12.00 в прес-центрі інформаційного агентства "Українські Новини" відбудеться прес-конференція на тему: "Мінськ-3 повинен початися з нейтральній території".
Під час події представники Інституту "Нова Україна" представлять своє бачення вирішення викликів, що стоять сьогодні перед мирним процесом.
Спікери:
- Андрій Єрмолаєв, директор інституту стратегічних досліджень "Нова Україна";
- Володимир Лупацій, головний радник Інституту стратегічних досліджень "Нова Україна";
- Святослав Денисенко, головний радник Інституту стратегічних досліджень "Нова Україна".
Акредитація журналістів: (+38050) 412 48 61 або press-centreun.un@ukr.net
Адреса прес-центру: ст. м. "Палац спорту", вул. Еспланадна, 20, 1 поверх.
Довідка:
Інститут стратегічних досліджень "Нова Україна" створений в лютому 2014 року. Програмні завдання інституту: розробка нових стратегій для забезпечення модернізації України та розвитку інтелектуального діалогу про майбутнє країни, організація відкритого обговорення нових стратегій за участю громадянського суспільства та залучення досвідчених світових експертів, створення нових комунікацій з провідними інтелектуальними центрами світу.
Головні напрямки діяльності інституту: глобалістика і пріоритети зовнішньої політики, модернізація економіки, геокліматичні зміни і сталий розвиток, реформування сектора безпеки, конституційний процес, нова культурна політика, інформаційне суспільство та сучасні медіа-технології, соціологія сучасності.

13 лютого, 11-00 -        Прес-конференція ГО «Детектор Медіа», на якій будуть презентовані результати соціологічного дослідження «Вплив російської пропаганди на суспільну думку в Україні». Учасники: Наталія Лигачова-Чернолуцька, голова ГО «Детектор Медіа», Володимир Паніотто, ген.директор Київського міжнародного інституту соціології, Діана Дуцик, виконавчий директор ГО «Детектор Медіа», Роман Шутов, програмний директор ГО «Детектор Медіа» («Укрінформ» , вул.Б.Хмельницького, 8/16, зала 1). Потрібна акредитація. Телефон:   (098) 446-61-95, zelin.tk@gmail.com

13-00 -        Брифінг Комітету виборців України на тему: «Аналіз фінансових звітів партій: на що пішли державні гроші». Питання: скільки виборці заплатили за піар політичних партій; чиї звіти має детально вивчити НАЗК; чому розмір держфінансування потрібно зменшити; як заборонити партіям витрачати кошти на рекламу;  чому партії вказують нулі у фінансових звітах. Спікери: Олексій Кошель, ген.директор ВГО КВУ; Денис Рибачок,  аналітик ВГО КВУ (Український Кризовий Медіа-Центр, Український дім, вул. Хрещатик, 2). Телефони:  0504692164,  (+38044) 4252166.

13-00 -        Прес-конференція на тему: «Розвал системи охорони здоров'я: чому Супрун досі залишається у своєму кріслі?». Учасники: Юрій Войтенко, політолог, Андрій Золотарьов, керівник центру "Третій сектор", Павло Рудяков, політолог, Олег Панасенко, голова Вільної профспілки медичних працівників України (ГолосUA, вул. Бастіонна 5/13 (вхід з вул. Курганівська). Потрібна акредитація . Телефон: (044) 284-57-62 до 18:00 10 лютого.

14-00 -        Прес-конференція на тему: «Тенденції тижня: прогнози політологів». Учасники: Олександра Решмеділова, політолог; Дмитро Корнійчук, політичний аналітик; Володимир Воля, експерт-міжнародник Українського інституту аналізу та менеджменту політики. Спікери зроблять прогноз щодо зустрічі глав МЗС країн G20, анонсованих у Бонні переговорах в нормандському форматі і про позицію України на Мюнхенській конференції з безпеки (ГолосUA, вул. Бастіонна 5/13 (вхід з вул. Курганівська). Потрібна акредитація. Телефон: (044 ) 284-57-62 до до 18:00 10 лютого.

Корумпована проросійська влада шукає варіанти придушення Блокади торгівлі на крові і передачі України "під ефективний контроль Російської Федерації". Ви хочете зібрати РНБО і вирішити як нас знищити? Штаб блокади торгівлі з окупантами приймає виклик. Ми також ініціюємо обговорення. Але не з купкою торговців на крові, а з Народом України.
Штаб ініціює громадське обговорення Блокади торгівлі на крові на Народному Віче на Майдані Незалежності яке ініційовано Рухом ОУН у неділю 19 лютого 2017 року о 14:00. Ми хочемо передати Україну під ефективний УКРАЇНСЬКИЙ КОНТРОЛЬ. Ні торгівлі на крові! Просимо допомогти в поширенні цієї інформації.





Новини Центральної України
6-7 лютого
 Верховна Рада України відхилила законопроект про видобуток і реалізацію бурштину №1351-1, який передбачав запровадження спрощеної процедури отримання спеціального дозволу на користування надрами для видобутку бурштину.
Кабмін знизив соцнормативи на тепло-, газо - і електропостачання з 1 травня
 Кабінет Міністрів України знизив соціальні нормативи на тепло-, газо - і електропостачання з 1 травня 2017 року. Згідно з постановою №51 від 6 лютого, уряд зменшив соціальні норми споживання газу з 5,5 до 5 куб. м на 1 кв. м опалювальної площі.
Производитель азотных удобрений ПАО "Азот" (г. Черкассы), который входит в группу компаний Group DF, возобновил работу основных цехов по производству удобрений, сообщили пресс-служба Group DF.

Полтавська поліція півтора року не може знайти того, хто обстріляв з гранатомету карлівську податкову
 За 1,5 року полтавська поліція не знайшла підозрюваних у гранатометному обстрілі карлівської податкової
Цього року кількість проектів міжнародної технічної допомоги на Полтавщині збільшиться до 17. Про це під час апаратної наради повідомила директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Інна Іщенко.
 На сайте Киевского городского совета появилась петиция против строительства продолжения Борщаговской линии скоростного трамвая. Об этом говорится в соответствующей инициативе .
 Станом на 7 лютого критичною за рівнем аварійності залишається ситуація в Житомирській області та ще 8 інших областях.
Конкурс «Мурал-арту» із створення ескізу стінопису оголосив обласний художній музей.Про це Новини Кіровоградщини повідомили організатори.Мета конкурсу - залучити професійних художників, аматорів, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, студентської молоді до активної творчої роботи. А також підвищувати архітектурну привабливість міста та сприяти його туристичній привабливості.
 Однак, хто буде зображений на банкноті - тримається в найсуворішому секреті. Купюра в 1000 гривень, про яку вже не раз говорилося, буде презентована в лютому. Найбільшу банкноту України, можливо, покажуть 20 числа - в День пам'яті Небесної сотні, повідомило видання "Вести". За його даними, перша купюра вже видрукувана. Однак хто на ній зображений - тримається в таємниці.
 Національний банк вважає, що в результаті підвищення мінімальної заробітної плати в 2017 до 3 200 офіційно будуть звільнені близько 630 тис осіб. За оцінками НБУ, зростання мінімальної зарплати призведе до більш суттєвого зниження зайнятості, ніж прогнозувалося раніше.
8-10 лютого
 Із 30 січня до 5 лютого в столиці зареєстровано 21 581 хворий на грип і ГРВІ, що на 8,1% вище попереднього тижня, але нижче епідеміологічного порогу на 36,2%.
Голова Подільської РДА Валентин Мондриївський затвердив план заходів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Документом передбачається покладання квітів до пам’ятних знаків учасникам бойових дій на території інших держав, проведення мітингів — реквіємів, зустрічей із учасниками подій.
Сьогодні Соснівський районний суд встановив незаконність рішення міськради про призупинення дії допорогів для закупівлі в системі “Прозорро”.
В Україні новий голова Національної поліції
 Ним став генерал поліції третього рангу Сергій Князєв, який до цього очолював Департамент карного розшуку.
Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою викрили на хабарництві начальника одного з постів Київської міської митниці.





Правоохоронці викрили злочинну групу, до якої входили службовці управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління Нацполіції у Києві, а також одного з полків особливого призначення.
 У неділю вдень на території Бессарабського ринку у центрі Києва сталася пожежа в підвальному приміщенні
«Лідери рекламного ринку згодні, що обличчя міста треба змінювати. Вони погодились на саморегуляцію, тому наразі ми відпрацьовуємо пілотний проект до «Євробачення-2017», у рамках якого будуть обрані декілька місць концентрації, де є перебір із рекламними конструкціями.
Комітет НМПУ заявляє про черговий цинічний напад на свободу слова на регіональному рівні. Зранку 12 лютого невідомими було здійснено підпал автомобіля члена НМПУ Сергія Гузя, відомого журналіста і редактора, який віднедавна очолив новостворений місцевий медіа-проект у місті Кам’янське.
Ще один конвертаційний центр припинив свою діяльність на Черкащині. Про це у Facebook повідомив перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан, — передає інформпортал “Вікка”. Встановлено групу осіб, які надавали компаніям Черкаської, Дніпропетровської та Київської областей послуги з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку,
Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Світлана Лобанова. Всього підприємства області заборгували працівникам майже 30 мільйонів гривень. З них – 23 з половиною мільйони боргу мають підприємства-банкрути та 6 з половиною – економічно активні.

  Пожар вспыхнул сегодня в торговых рядах известного “Радиорынка”, который находится в районе “Караваевых дач”, в Соломенском районе столицы. Об этом K V стало известно из сообщения киевлянки Виктории Гуральник в Facebook. Пока подробностей или сообщения официальных служб относительно возгорания нет.

Коментарі

  1. Здравствуйте,

    Подати заявку на швидку та зручну позику, щоб погасити рахунки та розпочати новий фінансовий проект за найнижчою процентною ставкою 2%. Зв'яжіться з нами сьогодні через Електронна пошта: stewartd887@gmail.com з необхідною сумою кредиту. Наша мінімальна кредитна пропозиція становить від 5000 до 50 000 000 євро. Ми є сертифікованим, зареєстрованим та законним кредитором. Ви можете зв'язатися з нами сьогодні, якщо ви зацікавлені в отриманні цієї позики, зв'яжіться з нами для отримання додаткової інформації про процес кредитування. Процес, як умови кредитування та спосіб передачі позики вам. Нам потрібна ваша термінова відповідь, якщо ви зацікавлені.

    БУДЬ-ЯКІ ЗАПОВІТЬ ТА ПІДПИСАТИСЬ ФОРМУ ЗАЯВКИ ЗА КОШТОЮ НИЖЧЕ:

    Твоє ім'я:______________________
    Вашу адресу:____________________
    Твоя країна:____________________
    Ваша професія:__________________
    Потрібна сума кредиту: ______________
    Тривалість кредитування: ____________________
    Місячний дохід:__________________
    Номер мобільного телефону:________________
    Ви подали заявку на отримання кредиту до: ________________
    Якщо ви подали заявку на позику раніше, де ви чесно поводилися? Де розташована компанія? ...

    Електронна пошта: stewartd887@gmail.com
    З найкращими побажаннями
    Пан Девід Уолтерс

    ВідповістиВидалити
  2. Ми пропонуємо кредити в глобальному масштабі компаніям та фізичним особам. Вам потрібна фінансова допомога, чи потрібен вам кредит для оплати рахунків чи розширення бізнесу? Подайте заявку на отримання кредиту та отримайте схвалення менше ніж через 48 годин після отримання форми запиту. Ми пропонуємо всі категорії позик, такі як інвестиційний кредит, особистий кредит, кредит на авто та нерухомість та фінансова допомога за низькою процентною ставкою 3%. Наша кредитна програма дуже пряма і гнучка, оскільки ваше задоволення та фінансовий успіх - це наші цілі. Ви зацікавлені в отриманні додаткової інформації, зв'яжіться з нами
    В даний час
    Електронна пошта: (finanerlibertycapitals@gmail.com)

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар