Менше дружби з РФ. Головні новини 3-9 грудня + Анонси


Росіяни тепер перевіряють кораблі, які заходять в Керченську протоку. ВРУ розірвала Договір про Дружбу з РФ. Луценко назвав нового підозрюваного в справі Гандзюк. Голова УПЦ МП в Україні втратить після Помісного собору митрополичий сан.





Того тижня з’явилася проблема, що росіяни не пускають через Керченську протоку комерційні кораблі. З двох сторін чекали близько 40 кораблів.
Росіяни поступилися 3 грудня.
"Частково розблоковано порти "Бердянськ" і "Маріуполь". Судна здійснюють рух на вхід і вихід через Керченську протоку в напрямку українських портів. Їх зупиняє російська сторона, оглядає, як і раніше, проте частково рух відновлено", - повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.
За його словами 3 числа, на вхід в Азовське море очікували 17 суден, на вихід - одне. Ще дев'ять суден були біля причалів портів.

Верховна Рада ухвалила закон «Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією» (№ номер 0206), внесений президентом України. За проголосували 277 народних депутатів.
Не голосувала у повному складі фракція "Опозиційний блок", із групи "Воля народу" "за" були 6 депутатів, із групи "Відродження" - 4.
Законом припиняється з 1 квітня 2019 року дія Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Росією, учиненого 31 травня 1997 року в Києві та ратифікованого Верховною Радою 14 січня 1998 року. У законі вказується, що припинення дії договору зумовлено збройною агресією Росії проти України, що становить істотне порушення цього договору.
Припинення дії договору звільняє Україну від будь-якого зобов'язання щодо його виконання і не впливає на права, зобов'язання чи правове становище України, що виникли в результаті виконання названого договору до припинення його дії, відповідно до статті 70 Віденської конвенції про право міжнародних договорів.

У справі щодо вбивства радниці голови Херсонської міської ради Катерини Гандзюк оголосили ще одну підозру. Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко, передає Громадське.
"Оголошено ще одну дуже важливу підозру громадянину Левіну, який відомий у кримінальному світі за прізвиськом "Москал молодший". Ця людина була засуджена разом з батьком. Батько – пожиттєво. А його син Левін – до 15 років за організацію вбивств та розбійних нападів на території Херсонської області відносно водіїв та автомайстерень", – повідомив Луценко.
За версією слідства, саме Левін був ключовою фігурою в організації нападу на Гандзюк.
Луценко заявив, що підозрюваний виїхав з України в день, коли поліція затримала перших підозрюваних у справі.
"Ми робимо все, щоб затримати його за міжнародними дорученнями. Але його відсутність не вплине на подальше слідство, яке близьке до юридичного доказу діяльності замовника. На сьогодні зійшлися всі розумні версії: ми бачимо мотив, який об’єднує і помічника народного депутата, і кримінального авторитета", — підкреслив генпрокурор.
Зазначимо, що імені підозрюваного Левіна генпрокурор не назвав. Однак, у херсонських ЗМІ згадується Олексій Левін. Депутат Херсонскої облради Микола Ставицький називає його своїм "другом, підприємцем та волонтером"

Після обрання предстоятеля Української помісної автокефальної церкви на об'єднавчому Соборі, що відбудеться у Києві 15 грудня, голова Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій втратить право називатися митрополитом Київським. Про це йдеться в листі Вселенського патріарха Варфоломія, адресованому Онуфрієві. Фотокопію документа Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) опублікував на своїй сторінці у Facebook ввечері в четвер, 6 грудня.
"Ми повідомляємо Вам, що після виборів предстоятеля української церкви органом, який складатииеться з кліриків і мирян, Ви не зможете еклізіологічно і канонічно носити титул митрополита Київського, який Ви носите зараз в порушення умов офіційних документів 1686 року", - сказано в листі.
Варфоломій висловив жаль, що Онуфрій та ієрархи УПЦ МП відмовилися спілкуватися з экзархами Вселенського престолу, брати участь в об'єднавчому Соборі і жорстко розкритикували кроки Константинополя, спрямовані на подолання церковного розколу в Україні. Тим не менш, Вселенський патріарх нагадав голові УПЦ МП, що він нарівні з іншими єпископами може брати участь у Соборі, а його кандидатура також може бути висунута посаду предстоятеля помісної церкви.
"Ми просимо Вас негайно і в дусі згоди й єдності взяти участь разом з ієрархією в майбутньому установчому Соборі об'єднаної Української православної церкви та виборчих процесах для визначення її предстоятеля. Вашому Високопреосвященству, звичайно, дозволяється бути кандидатом на цю позицію", - звернувся Варфоломій до Онуфрія.
Вселенський патріарх також закликав УПЦ МП відновити спілкування з єпископами Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви, включаючи патріарха Філарета та митрополита Макарія.
Варфоломій нагадав, що Московська патріархія наприкінці 17-го століття порушила церковні канони й анексувала Київську митрополію Вселенського патріархату. І сьогодні, скасувавши дію Синодального листа 1686 року, положення якого Москва порушувала протягом більш ніж 300 років, Вселенський престол відновлює статус-кво своєї Київської митрополії.


Анонси
10.12 - 09:00

Судове засідання у справі екс-нардепа Миколи Мартиненка
мiсто Київ


Мiсце проведення заходу Шевченківський районний суд м. Києва

10.12 - 10:00

Інформаційний марафон за участю суддів та суддів у відставці, які висунули свої кандидатури для обрання до складу Вищої ради правосуддя
органiзатор Рада суддів України, мiсто Київ
Інформаційний марафон за участю суддів та суддів у відставці, які висунули свої кандидатури для обрання до складу Вищої ради правосуддя XVI позачерговим з’їздом суддів України. Кандидати до складу Вищої ради правосуддя (https://bit.ly/2QTepxf) матимуть змогу публічно представити свою позицію щодо мотивів самовисунення до складу органів судової влади
зустріч, правопорядок

Мiсце проведення заходу Український кризовий медіа-центр []

10.12 - 10:00

Дискусія "Чим можуть бути корисними одне одному прес-служби судів та правозахисники?"
мiсто Київ
Дискусія "Чим можуть бути корисними одне одному прес-служби судів та правозахисники?" в рамках Національної правозахисної НеКонференції.
Спікери: Рибак Валерія, директорка ГО "Вектор прав людини", координаторка проекту "Суд людською мовою"; Ірина Фролова, суддя Шевченківського районного суду м. Києва; Ольга Півень, прес-секретар Шевченківського районного суду м. Києва. Модераторка - журналістка та блогерка Тетяна Микитенко, авторка проекту Рагу.лі.
Реєстрація - з 9.30. Тел.: (093) 684-59-79, trialinsimplewords@gmail.com
дискусія, суспільство

Мiсце проведення заходу готель «Русь»

10.12 - 10:00

Конференція "Реформа держпродажів: мала приватизація, оренда та інституціалізація"
мiсто Київ
Представники Мінекономрозвитку, Фонду державного майна, міжнародних організацій, а також міські голови на конкретних кейсах продемонструють прогрес у реформі продажів як на державному рівні, так і на рівні місцевих громад.

До участі у конференції запрошені: Максим Нефьодов - перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України; Ека Ткешелашвілі - директор Європейської антикорупційної ініціативи в Україні; Віталій Трубаров - в.о. голови Фонду державного майна України; Андрій Боровик - заступник виконавчого директора Transparency International Україна; Сергій Сухомлин - Житомирський міський голова; Інна Свистун - начальник управління ком. майном Львівської міської ради; Геннадій Дикий - Білоцерківський міський голова; Володимир Гаразд - Долинський міський голова; Михайло Івченко - заступник Маріупольського міського голови; Леонід Антоненко - депутат Київради, голова комісії з питань власності; Тарас Хавунка - керівник Львівського регуляторного хаба; Олексій Соболев - в.о. директора ДП "Прозорро.Продажі". Модератор: Олексій Соболев - в.о. директора ДП "Прозорро.Продажі".
Реєстрація ЗМІ (обов'язкова) - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdYzRzMAsz8Sp5_xJ9qrx5FYfiGILQ_KotJ-ZqBYSRyyYYqPQ/viewform

Мiсце проведення заходу вул. Болсуновська, 13-15 [ IQ Business Center]

10.12 - 11:00

Акція "Припиніть тотальне винищення лісів!"
мiсто Київ
Акція "Припиніть тотальне винищення лісів!" біля Державного агентства лісових ресурсів. Учасники акції принесуть до входу в Держлісагентство колоди і нарубають з них дрова для лісників. За останні 15 років дроворуби варварськи знищили більше 33 % лісів - легенів країни. Вимоги акції: ввести мораторій на вирубку лісів; зняти з посади главу Держлісагентства В. Бондаря.

Тел.: (044) 228-55-33, (068) 833-33-33

Мiсце проведення заходу вул. Шота Руставелі, 9-а

10.12 - 12:00

Святкування Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні Дня прав людини та 70-ої річниці Загальної Декларації прав людини
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (050) 386-80-69, iyakovlieva@ohchr.org
Захід відбудеться просто неба. Спеціалісти ООН з прав людини з Києва, Донецька, Краматорська, Луганська, Маріуполя, Одеси та Харкова зберуться на Михайлівській площі в Києві, щоб поспілкуватися з громадськістю про права людини та роботу Місії в Україні.

Будуть представлені чотири броньовані машини ООН, які працюють у зоні конфлікту, а також короткий фільм на великому екрані про роботу ООН щодо прав людини в Україні. Захід відкриватимуть заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, Координатор Системи ООН в Україні Оснат Лубрані та Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер.

Прес-підхід заплановано між 12.45 та 13.15. Далі проходитимуть інтерактивні дискусії, вікторини з прав людини та фото-сесія

Мiсце проведення заходу Михайлівська площа

10 ГРУДНЯ 2018, 12:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України

Засідання «круглого столу» на тему: «Готовність системи охорони здоров’я до роботи та міжвідомчої взаємодії в умовах воєнного стану»

Засідання «круглого столу» на тему: «Готовність системи охорони здоров’я до роботи та міжвідомчої взаємодії в умовах воєнного стану» (вул. М.Грушевського, 18/2, кім. № 12).

Захід проводитиметься за ініціативи Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольги Богомолець.

Метою «круглого столу» є заслуховування інформації представників військових та цивільних органів управління у сфері охорони здоров’я щодо заходів, вжитих ними у зв’язку з введенням воєнного стану, а також напрацювання алгоритмів взаємодії на випадок можливого загострення ситуації.

До участі запрошено народних депутатів України, представників Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, Національної академії медичних наук України, Української військово-медичної академії, обласних державних адміністрацій регіонів, на території яких введено воєнний стан.

Телефони для довідок: (044) 255-95-20, (044) 255-95-07 тел./факс: (044) 255-95-33, е-mail: kudria@v.rada.gov.ua, semerun@v.rada.gov.ua).

Вхід за картками акредитації через 9-й під’їзд

10.12 - 14:00

Круглий стіл на тему: "Перспектива створення автокефальної церкви в Україні"
мiсто Київ
Запрошено до участі наукових, науково-педагогічних працівників, аспірантів та докторантів Національної академії державного управління при Президентові України
Мiсце проведення заходу Антона Цедіка, 20 [ауд. 212]

10 ГРУДНЯ 2018, 14:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України

Круглий стіл "Економіка України і воєнний стан"
 Вул. Грушевського, 5, конференц-зала.
Вхід для представників ЗМІ за картками акредитації.
10.12 - 16:30

Судове зсідання за позовом Миколи Мартиненка до Центру протидії корупції
мiсто Київ
Судове зсідання (суддя - Бортницька В.В.) за позовом Миколи Мартиненка до Центру протидії корупції, у якому екс-народний депутат від Народного Фронту вимагає видалити всю інформацію та згадки про нього з сайту проекту ЦПК - pep.org.ua


Мiсце проведення заходу Печерський районний суд []

11.12 - 10:00
Конференція "Нова індустріалізація: спільні дії Уряду та бізнесу"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 584-28-36, press@ucci.org.ua
Проводять: Торгово-промислова палата України спільно з Комітетом по державно-приватному партнерству при ТПП України, Радою підприємців при КМУ, Мінекономрозвитку та інших органів державної та місцевої влади, за участю Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Під час конференції буде представлена Гала-сесія "Україна 2019: візія економічного зростання. Промисловість, інновації, фінанси, експорт" за участі керівництва уряду, представників бізнесу.

Також будуть проведені панельні дискусії "Як провести успішну індустріалізацію України в умовах фінансового дефіциту. Чинні та перспективні інструменти державної та недержавної підтримки промисловості", участь в яких візьмуть представники урядових та банківських структур, у тому числі МФО, бізнесу, наукових кіл, обласних та місцевих державних адміністрацій, потенційні інвестори (програма - https://ucci.org.ua/uploads/files/5beadc8068431557535451.pdf).
Реєстрація - з 9.00

Мiсце проведення заходу вул. В.Житомирська, 33 [ ТПП України, GRAND HALL CHAMBER PLAZA]

11.12 - 18:30
"Пригоди в оргазмотроні": Світлана Матвієнко прочитає лекцію про Вільгельма Райха у Києві
мiсто Київ
Професорка Школи комунікацій Університету Саймона Фрейзера (Канада) та авторка передмови до книжки Крістофера Тернера "Пригоди в оргазмотроні" Світлана Матвієнко прочитає лекцію "Машини сексуальної революції Вільгельма Райха". Перед слухачами відкриється історія австрійського та американського психоаналітика, який народився в Україні та став одним із найвпливовіших та найбільш горезвісних мислителів ХХ сторіччя.

Мiсце проведення заходу вул. Лисенка, 3 [ книгарня Є]

11.12 - 19:00
Панельна дискусія "Реформування державних підприємств та установ: коли громадянин стає клієнтом"
мiсто Київ
Панельна дискусія Відкритого університету реформ "Реформування державних підприємств та установ: коли громадянин стає клієнтом".

Захід організовується в рамках освітньої програми Відкритого університету реформ (ВУР), проекту Центру демократії та верховенства права CEDEM та Реанімаційного Пакету Реформ - РПР.

Спікери: Євген Кравцов - в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця"; Владислав Криклій - начальник Головного сервісного центру МВС України; Олексій Соболев - в.о. директора ДП "ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ"; Андрій Пишний - голова правління АТ "Ощадбанк". Модератор: Тарас Шевченко - директор Центру демократії та верховенства права. Реєстрація (обов'язкова) до 9 грудня - http://bit.ly/2zhUX6w 
дискусія, суспільство

Мiсце проведення заходу пров. Ярославський, 1/3 [Hub 4.0, зала Evolution]

12.12 - 09:00
Міська економіка та територіальний розвиток. Європейські моделі управління муніципальної інфраструктури. Польсько-українська конференція
мiсто Київ
Польсько-українська конференція у Києві: Міська економіка та територіальний розвиток. Європейські моделі управління муніципальної інфраструктури.
Презентація Європейського досвіду в організації та управлінні комунальними та житловими секторами. Організатори: Європейський Інститут Нерухомості, Польсько-Українська Господарча Палата (ПУГП).
Урочисте відкриття Конференції та привітання учасників: Яцек Колібський - Головаправління Європейського ІнститутуНерухомості, Варшава; Ян Пєкло - Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні; Михайло Хміль - народний депутат Верховної Ради України, секретар Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва, член Української частини Парламентської асамблеї України і Республіки Польща та групи з міжпарламентських зв'язків з Республікою Польща, голова Спостережної Ради АІПТРУ; Олександр Шлапак - президент ПУГП(Україна); Олег Дубіш - перший віце-президент ПУГП(Україна), Київ, член Правління Європейського Інституту Нерухомості; Пьотр Цярковський - голова правління Міжнародного Товариства Польських Підприємців в Україні, Київ.
Реєстрація - з 8.30

Мiсце проведення заходу вул. Інститутська, 4-Київ [готель "Україна", конференц зала "Асамблея"]

12.12 - 10:00
Презентація результатів Індексу соціальної згуртованості та примирення ООН для східної України за 2018 рік
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdn9CZwuwCXwZjPfNaCTPqgq4ebGwAtOwCMAiYuzbIFKicdaw/viewform
Презентація результатів Індексу соціальної згуртованості та примирення ООН для східної України (USE) за 2018 рік, які надають  детальні аналітичні результати щодо стану соціальної згуртованості у п'яти областях східної України.

Ця ініціатива в Україні виконується трьома агентствами ООН - Програмою розвитку ООН (ПРООН), Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і Міжнародною організацією з питань міграції (МОМ) під загальним керівництвом Офісу Координатора системи ООН та за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Спікер: Стен Вейтсман, радник з питань миру та розвитку ООН.
Акредитація - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdn9CZwuwCXwZjPfNaCTPqgq4ebGwAtOwCMAiYuzbIFKicdaw/viewform

Мiсце проведення заходу Український кризовий медіа-центр []

12.12 - 10:30
Прес-конференція "Партійна система України: новий вимір"
мiсто Київ
Організатор: ГО "ЕкспертиЗА Реформ". Спікери ознайомлять громадськість з результатами проекту "Очищення партійної системи України", спрямованого на подолання недоліків сучасної партійної системи України. Експерти ГО "ЕкспертиЗА Реформ" презентують ключові новели Закону України "Про політичні партії в Україні" і розкажуть, як можна запобігти політичним "перебіганням", існуванню "фіктивних партій" і посилити їхню політичну відповідальність перед виборцями. Спікери: Юрій Георгієвський - голова Координаційної ради ГО "0ЕкспертиЗА Реформ"; Тетяна Барановська - експерт ГО "ЕкспертиЗА Реформ"; Анна Гончар - експерт ГО "ЕкспертиЗА Реформ".

Реєстрація на ісці за редакційними посвідченнями
прес-конференція, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4 [конференц-зала]

13.12 - 11:00
Круглий стіл "Децентралізація влади: як зберегти успішність в умовах нових викликів?"
мiсто Київ
Для обговорення пропонуються питання: успіхи та виклики сучасного етапу децентралізації: що показав досвід чотирьох років; ризики форсованої децентралізації і шляхи їх подолання; політико-правова невизначеність подальших кроків та перспективи реформи адміністративно-територіального устрою; децентралізація і об'єднання громад як чинники сприяння економічному розвитку територій; об'єднання територіальних громад у вимірах секторальної децентралізації; особливості децентралізації для громад Донецької та Луганської областей.
Національний інститут стратегічних досліджень

Реєстрація (обов'язкова) до 18.00 11 грудня - https://goo.gl/forms/dtImu8CZMN36OMMi2
Довідки за тел.: (044) 286-15-04, (044) 286-08-50

Мiсце проведення заходу вул. Пирогова, 7-А

18.12 Прес-конференція "Аграрні інновації 2018"
мiсто Київ
Початок реєстрації о 9.30.

Коротко. В рамках заходу провідні компанії агропромислового комплексу України представлять свої кейси за наступними напрямками:
-Досвід застосування інновацій в системі управління аграрною компанією
-Інноваційні системи забезпечення безпеки в аграрних компаніях.
-Технологічні інновації, точне землеробство.
-Інноваційні технології вирощування с/г культур (історія успіху "Укрсорго").
-Інновації в зберіганні та переробці
-Транспортні інновації при перевезенні аграрної продукції.
-Інноваційні продукти для аграрних компаній.
-Нові продукти, шляхи збільшення ефективності аграрного бізнесу.
В кінці року, що минає, ми пропонуємо учасникам конференції дізнатися про унікальний досвід своїх колег і вибрати для себе оптимальний інноваційний шлях розвитку в майбутньому!

Довідково. Динамічність сучасного світу вимагає від бізнесу гнучкості, оперативності та технологічності. І агросектор не виняток - сучасні інноваційні технологічні та управлінські інструменти покликані максимально автоматизувати і оптимізувати діяльність агрокомпаній, підвищити їх конкурентоспроможність на ринку і, як наслідок, підвищити прибутковість бізнесу.
З питань участі в конференції, партнерських програм, організації доповіді та розміщення реклами звертайтеся :   Тел.: +38 067 243 38 03; +38 044 248 02 67

E-mail: proagro-inform@ukr.net www.proagro.com.ua
http://www.proagro.com.ua/events/innovation2018/

https://www.facebook.com/events/382761529132393/
Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 10 [iHUB]


Новини центральної України
3-4 грудня
Упродовж двох минулих років регіональний осередок “Опоблоку” витратив 655 тис. грн. Партійці активно розповсюджують свої газети та використовують для піару дітей. Для цього обирають медичні заклади або центри розвитку. А понад сотню рекламних матеріалів у місцевому виданні оплатили з державних коштів.
Міністерство екології та природних ресурсів України опублікувало рейтинг найбільших підприємств-забруднювачів.
Міська влада та перевізники не знайшли компромісу щодо розміру тарифу та часу його запровадження
В Деснянском районе Киева из старого здания библиотеки планируют сделать «Библио Smart Space». Масштабные ремонтные работы уже начались. Об этом сообщает пресс-служба Деснянской РГА. Речь идет о доме по адресу ул. Бальзака, 28. Пока проект существует на чертежах. 
В Киеве жители просят демонтировать колесо обозрения, которое находится на Контрактовой площади в Подольском районе. Соответствующая петиция появилась сегодня на сайте Киевсовета. "Предлагаю рассмотреть перенос колеса обозрения с Подола, потому что оно искажает историческую часть города. К тому же Контрактовая площадь находится в нижнем городе, что портит вид", - написал автор петиции Марк Будяк.
Житомирські новини - Працівниками управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ НП України спільно зі слідчими ГУНП за процесуального керівництва прокуратури області зібрано обґрунтовані докази причетності начальника відділення одного з банків Житомирської області до підроблення банківських документів з метою заволодіння грошовими коштами вкладників.
Легaлізувaли легкові aвтомобілі мaрки FORD 2002 тa 2007 року випуску, сплaтивши до держaвного бюджету близько 60 тис. грн. тa 50 тис. грн. відповідно
Як передає Depo.Кропивницький , у церемонії взяла участь мати Романа Мокряка Наталія, АТОвець Віталій Вязовцев та Ольга - донька Юрія Олефіренка, який у 2015 році героїчно загинув у зоні АТО, захищаючи своїх бійців. Серед полонених у Керченській протоці моряків - двоє з Кропивниччини. Це - командир броньованого артилерійського катеру "Бердянськ" Роман Мокряк з села Карлівка Кропивницького району.
Про призначення він повідомив на нараді з питань ЖКГ, передає Depo.Кропивницький з посиланням на CBN . Вергуна призначили з формулювання в.о. заступника міського голови. Він також займає посаду начальника міського управління транспорту та зв'язку. Нагадаємо, що попередній в.о. заступника міського голови Віктор Кухаренко звільнився.
Цьогоріч у Житомирі не будуть облаштовувати ковзанку. Про це 4 грудня у коментарі Житомир.info розповів радник мера Житомира Олександр Черняхович. «Питання з ковзанкою у Житомирі вирішено! Ковзанки не буде. Не домовилися з людиною, яка б могла її облаштувати. А планували – на майдані Корольова», - сказав Олександр Черняхович.
3 грудня 2018 року на сайті ЄДРД з’явилася декларація кандидата на посаду завідувач сектору житлово-комунального господарства, будівництва та цивільного захисту населення Черняхівської РДА Леоніда Мініча, який працює в Житомирській облдержадміністрації на посаді заступника директора департаменту фінансів та тимчасово виконує обов’язки керівника цього департаменту.
Три бренда, главные офисы которых находятся в Житомирской области, вошли в ТОП-100 самых дорогих национальных торговых марок, составленный редакцией журнала «Новое время» и MPP Consulting. На 70 месте находится бренд пивобезалкогольной отрасли «Бердичевское», стоимостью 11 млн долларов. в ТОП-100 прошлого года он занимал 58 место со стоимостью 15,2 млн долларов, за год он «подешевел» на 27,6%.
На початку листопада було пограбовано музей родини Симиренків у Млієві Городищенського району.
У Кіровоградській області рівень захворюваності на рак перевищує загальноукраїнський показник у 2 рази. Такі статистичні дані повідомив народний депутат Костянтин Яриніч під час засідання Ради регіонального розвитку сьогодні, 3 грудня, інформує Перша електронна газета
У Житомирській області правоохоронці проводять обшуки в будівлях єпархій УПЦ МП
Обшуки проходяться у справі про порушення рівноправності громадян
Киевский городской совет прекратил инвестиционный договор с застройщиком Почтовой площади в его действующей редакции и обязал инвестора предусмотреть в проекте строительства помещение для музея.
Компанія "Укрзалізниця" має намір побудувати на Видубичах нову платформу для залізничного експреса, що їде за маршрутом "Київ-Пасажирський — Дарниця — "Бориспіль-аеропорт", та інтегрувати лінію з метрополітеном
Про це повідомляється на офіційному сайті Нібулона. За словами директора підприємства Олексія Вадатурського, новий порт – велика перспектива для розвитку Херсонської області. Компанія планує перевозити майже 4 млн тонн 
ВГО “Громадська сила” витрачає чималі кошти на свою діяльність у Дніпрі, працюючи як на імідж однойменної партії, так і на її лідера Загіда Краснова. До речі, нещодавно він повідомив, що на президентських виборах має намір підтримати Юлію Тимошенко.

У четвер, 6 грудня, в столиці перейменували низку вулиць, площ та провулків. Відповідне рішення ухвалила Київська міська рада на черговому засіданні, передає " Укрінформ ". Як стало відомо, міська рада погодила перейменування: вул. Механізаторів – на вул. Генерала Шаповала у Солом'янському районі; вул. Толстого – на вул. Володимира Беца у Деснянському районі…
Окупанти на очах місцевих мешканців у Криму знищують історичний центр Гурзуфу. На місці архітектурних пам'яток будують новітні споруди, повідомляють "Крим.Реалії". "Це був старенький кримськотатарський будиночок. Дуже красивий. Подивіться, навколо одні забігайлівки понаставили. А цей будиночок один із небагатьох радував око своєю самобутністю. Тепер і його немає. Все знищується на наших очах"
Київрада підтримала в першому читанні рішення про розірвання договору оренди землі на Осокорках
У Києві за 48-й тиждень епідсезону зареєстровано 14 211 хворих на грип та ГРВІ (за 47-й тиждень захворіло 13 649) та спостерігається зростання у порівнянні з попереднім тижнем на 4,1%. Загалом інтенсивність епідемпроцесу перебуває на рівні, характерному для цього періоду року. Наразі показник захворюваності складає 479,6 (за 47-й тиждень – 460,6) та є нижчим за епідемпоріг на 44%.
Понад 11 тисяч дітей із інвалідністю віком до 18 років потребують постійних реабілітаційних процедур у Києві. Саме для того, щоб покращити якість послуг, які надають міські КП, Департамент соцполітики виступив з ініціативою вдосконалення цієї галузі та презентував концепцію створення «Єдиного реабілітаційного простору» для сімей, які виховують дітей та молодь із інвалідністю.
Сегодня утром, 5 декабря, в Киеве аноним сообщил о минировании Деснянского районного суда по проспекту Маяковского, 5в. В результате проверки правоохранители не нашли взрывоопасных предметов.  Об этом 44.ua сообщила пресс-офицер Деснянского управления полиции Наталья Федоровская.
Виявлено 750 правопорушень, зокрема 71 складених протоколів на водіїв, які перебували у стані сп’яніння
В День Збройних сил України 6 грудня президент Петро Порошенко вітає військовослужбовців на аеродромі під Житомиром. У своїй промові Порошенко зазначив, що сьогодні підрозділи ДШВ з аеродрому в Озерному будуть відправлені для оборони найбільш важливих районів.
7-9 грудня
Оперативники спецслужби встановили, що деякі Інтернет-сторінки використовувались спецслужбами РФ для розповсюдження провокативних матеріалів серед мешканців регіону. Для поширення дезінформації зловмисники також використовували мобільні месенджери.
На Закарпатті Служба безпеки України перехопила понад 200 кг бурштину, який у мішках перевозили на авто.
У 2018–2021 роках на житловому масиві Вигурівщина-Троєщина у Деснянському районі столиці побудують загальноосвітню школу на 36 класів (1080 учнівських місць). Підписано відповідне розпорядження КМДА у зв’язку із численними зверненнями місцевих мешканців, які проживають або планують проживати у 20-му мікрорайоні цього житлового масиву, щодо відсутності закладів загальної середньої освіти.
Ставленик «Укрторфу» Ілля Рокоче продовжує нагнітати соціальну напругу в регіоні. Цього разу Рокоче паралізував роботу непокірного Смолинського торфозаводу. Заводом вже майже місяць управляє трудовий колектив, вкотре відстоюючи власне підприємство від рейдерів.
На Кропивниччині жінка розшукує брата, якого не бачила п'ять десятиліть
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на " КП ". Олена Шевчук (на фото) із Гайворона розшукує рідного брата по батькові Сергія Козака, якого бачила майже п'ятдесят років тому ще маленькою дівчинкою. Розлучення батьків розділило й дітей. Нині жінка просить усіх небайдужих допомогти їй знайти рідну людину. "Моя мама – Віра Камлюк, 1938 року народження, раніше жила у Білорусії.
У Житомирській області 15 підприємств лишилися без газу, серед них – навчальні заклади: ДЮСШ, мистецька школа та інтернати. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомило ПАТ «Житомиргаз»
6 грудня у міській раді відбулося засідання конкурсної комісії щодо обрання нових членів координаційної ради з питань бюджету участі. Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради. «Конкурсна комісія внесла до порядку денного питання щодо допуску до участі в конкурсі кандидатів.
7 грудня над Житомирською міською радою підняли прапор Військово-Морських Сил України на підтримку 24 українських моряків, незаконно затриманих біля Керченської протоки. Про це інформує прес-служба Житомирської мерії. «25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь.
Сьогодні заступник керівника Черкаської ОДА - Ярослав Березань склав свої повноваження.
Незважаючи на сніг і негоду, «Національні Дружини» провели бойовий вишкіл в околицях Черкас.
     7 грудня Управління СБУ в Полтавській області викрило в Полтаві громадську організацію, яка займалася антиукраїнською діяльністю. Служба безпеки провела обшуки у групи представників проросійських громадсько-політичних структур, в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 КК України.
У Хмельницькому поліцейські розшукують зловмисників, які в ніч з 7 на 8 грудня на майдані Незалежності пошкодили меморіальну дошку з фотографіями героїв Небесної сотні та загиблих воїнів АТО. Повідомлення про акт вандалізму надійшло до поліції близько шостої години ранку від небайдужого перехожого. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група Хмельницького відділу поліції.

Коментарі