Головні новини 19-25 листопада + Анонси


Порошенко продав “Кузню на Рибальському” Тігіпкові. Льовочкіна і Бойка виключили з “Опозиційного блоку”, а фракцію очолив Новинський. ЦВК морально осуджують фільстарт виборчої кампанії. “Укртелеком” в Ахметова не забирають. Мирослав Продан обіцяє спонеділка відповісти на питання САП. ВРУ призначила міністів фінансів і окупованих територій.


Петро Порошенко продав оборонний завод «Кузня на Рибальському» банкіру Сергію Тігіпкові. Найвища ціна однієї акції, за якою підконтрольна Сергію Тігіпку компанія Еwins Liмiтеd купувала акції "Заводу "Кузня на Рибальському", становить 93 долари.
Про це повідомила компанія в системі розкриття Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку з посиланням на письмове повідомлення від Еwins Liмiтеd, передає "Інтерфакс-Україна".
Оцінка ґрунтується на цінах акції, що передують даті придбання контрольного пакета акцій товариства на 12 місяців, включаючи дату його придбання.
Згідно з повідомленням, кіпрська компанія 15 листопада цього року шляхом укладення прямих договорів набула у ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестфонд" Прайм Ессетс Капітал "понад 2,5 млн акцій, або 73,9% статутного капіталу, і у" ВІК "690,46 тис акцій, або 20,13% статутного капіталу.
"Відповідно після придбання акцій у ..." Прайм Ессетс Капітал "і ..." ВІК "Еwins Liмiтеd стала власником 3,226 млн простих іменних акцій товариства, що становить 94,03% від статутного капіталу товариства", - зазначено в повідомленні.
Множення найвищої ціни покупки однієї акції на загальну кількість придбаних акцій виводить на максимальну оцінку покупки зазначеного пакета акцій в 300 млн доларів.
Раніше повідомлялося, що фонд "Прайм Ессетс Капітал", який керує активами Петра Порошенка, досяг принципової угоди про продаж заводу "Кузня на Рибальському" вітчизняному покупцеві.
Найбільший акціонер заводу "Кузня на Рибальському" - фонд "Прайм Ессетс Капітал" Петра Порошенка з пакетом 82,5% акцій. Ще 11,5% акцій підприємства належить фонду "ВІК" Ігоря Кононенко.


З фракції «Опозиційного блоку» на початку тижня виключили Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна які недавно злилися з Медведчуковою партією "За життя".
Керівником фракції "Опозиційний Блок" у Верховній Раді обрали Вадима Новинського.
"Опозиційний блок" розкололася на тих, хто підтримує Юрія Бойка і тих, хто орієнтується на Петра Порошенка, каже нардеп Сергій Льовочкін, якого виключили з фракції.
"Сьогодні фактичний похорон "Опозиційного блоку". Ми ж розуміємо, що сьогодні виключені з партії не лише Льовочкін і Бойко, а насправді 20 депутатів з 43. Тобто 20 чоловік більше не беруть участь в засіданнях фракції і не голосують консолідовано з тією групою, яку представляють колишні донецькі. Сьогодні стався за фактом розкол на депутатів, які орієнтуються на кандидата в президенти Юрія Бойка і тих, хто підтримує кандидата в президенти Петра Порошенка - це друга група людей, яка залишається в "Опозиційному блоці", - сказав С.Льовочкін журналістам в парламенті у вівторок, повідомляє телеканал "112.Украіна ".
За його словами, виключення Ю.Бойка з "Оппоблоку" - це атака на нього, як на кандидата в президенти.
"Його рейтинг - найвищий на південному сході. Рабінович, який теж має високий рейтинг підтримки на південному сході, підтримав Бойка. Таким чином, Бойко стає автоматично одним із лідерів гонки. І зараз абсолютно всім зрозуміло, що Бойко і Тимошенко - це два кандидати в президенти, які реальніше за все будуть у другому турі. Тому сьогоднішня подія пов'язана з тим, що нинішній режим Президента Порошенка робить все, щоб не допустити, щоб кандидат від південного сходу - Юрій Бойко - потрапив до другого туру і мав шанси на перемогу ", - переконує ЛЬовочкін.


У Центральній виборчій комісії заявили, що задовго до початку виборчої кампанії в усіх регіонах України потенційні кандидати у президенти розпочали агітацію, що є незаконним. Але карати нема як. Тільки морально осуджувати.
Відповідно до закону, передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост президента наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.
"Проте вже зараз, задовго до початку виборчої кампанії, практично у всіх регіонах України можна спостерігати активізацію агітаційної діяльності ймовірних потенційних кандидатів", - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що непоодинокими є випадки розміщення зовнішньої реклами, розповсюдження відповідної агітаційної продукції, проведення соціальних і благодійних заходів,  поширення іміджевих матеріалів у ЗМІ, проведення зустрічей із виборцями тощо.
"Згадані акції здійснюються поза межами виборчого процесу, і як наслідок, поза межами можливого контролю стосовно дотримання формальних вимог щодо їх проведення та фінансування", - заявили ЦВК.
У комісії додали, що подібні факти не залишаються поза увагою громадянського суспільства та міжнародних партнерів України і тому можуть негативно вплинути на формування оцінки майбутнього виборчого процесу в цілому.
"ЦВК не має юридичних інструментів щодо заборони дочасної агітації. Але нагадує, що вона є частиною суспільних правовідносин, яка регламентується не юридичними, а моральними нормами", - сказали у комісії.
Там додали, що така практика як дочасна агітація може призвести до порушення принципу рівності.
У ЦВК наголосили, що  свобода виборців формувати свою думку повинна ґрунтуватися на рівності прав та умов участі у виборчому процесі, зокрема з боку кандидатів на пост президента України.
У Комісії закликали всіх майбутніх учасників президентських виборів утриматися від дочасної агітації та неухильно дотримуватися загальновизнаних міжнародних стандартів проведення виборів і створити умови для проведення дійсно змагального процесу.


Господарський суд Києва відхилив позов Фонду держмайна до ТОВ "ЕСУ" про розірвання приватизаційного договору купівлі-продажу контрольного пакета (92,79%) акцій "Укртелекому" і стягнення понад 2 мільярдів гривень.
Про це повідомляє «Дзеркало тижня» з посиланням на рішення суду від 7 листопада, яке з'явилося в Єдиному реєстрі судових рішень в середу, 21 листопада.
Суд також відмовився задовольняти зустрічний позов "ЕСУ" до ФДМУ про визнання припиненим зобов'язання за договором неможливістю його виконання.
У мотиваційній частині суд погодився з доводами про належне виконання умов договору.
"Судом встановлено належне виконання ТОВ "ЕСУ" умов пункту 6.2. Розділу 6 Концепції ТОВ "ЕСУ" про внесення інвестицій у розмірі не менше суми, яка є еквівалентом 450 млн доларів", - йдеться в документі.
При цьому суд визнав непереконливими і відхилив доводи ФДМ про невиконання "ЕСУ" зобов'язань по передачі телекомунікаційної мережі спеціального призначення державним органам.
"Оскільки судом встановлено, що зобов'язання за Договором про забезпечення передачі ТССН в державну власність фактично виконано, і саме з цих підстав відмовлено в попередньому позові, суд не вбачає підстав для задоволення зустрічного позову", - пояснили в суді.
Як повідомлялося, ще в 2015 році Укртелеком взяв на себе зобов'язання викупити у двох держбанків (Ощаду і Укрексімбанку) облігацій своєї материнської компанії ЕСУ (дочка СКМ) на суму 2 млрд гривень.
Але телеком-оператору так і не вдалося продати свій мобільний актив - Трімоб, тому у компанії не було грошей на покриття облігацій. Терміни виплати боргу закінчилися ще в середині березня.
Що стосується самої ЕСУ, то вона теж не розрахувалася за облігаціями, які були випущені компанією з метою фінансування зобов'язань, що виникли після приватизації Укртелекому в 2011 році. Укрексім подав на неї до суду, зажадавши повернення 2,8 млрд гривень боргу.
Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко повідомляв, що компанія "Укртелеком" була приватизована кіпрською компанією фактично безкоштовно.
Як повідомлялося, 19 жовтня 2017 року Господарський суд Києва за позовом Фонду державного майна розірвав укладений в березні 2011 року за підсумками приватизаційного конкурсу договір купівлі-продажу акцій найбільшого оператора фіксованого зв'язку "Укртелеком" з компанією "ЕСУ", яка належить бізнесмену Рінату Ахметову, тим самим повернувши пакет акцій "Укртелекому" у державну власність.
У Фонді держмайна повідомили, що компанія "ЕСУ" не виконала свої зобов'язання щодо інвестування 450 мільйонів доларів протягом 5 років у розвиток підприємства, через що фондом був ініційований позов про розірвання договору купівлі-продажу акцій "Укртелекому".
За рішенням суду з рахунків "ЕСУ" має бути стягнена пеня в розмірі 2,171 мільярда гривень, нарахована за неналежне виконання договору купівлі-продажу пакета акцій "Укртелекому".
12 грудня апеляційний суд відмовився задовольнити позов приватної компанії "ЕСУ" на рішення попередньої судової інстанції, згідно з яким у державну власність повернуто компанія-оператор фіксованого зв'язку "Укртелеком".
Нагадаємо, Фонд держмайна в травні 2011 року продав 92,79% акцій Укртелекому українській "дочці" австрійської компанії EPIC - фірмі ЕСУ - за 10,5 млрд гривень.
Потім ЕСУ перепродала цей актив групі СКМ Ріната Ахметова. Бізнесмен став власником компанії опосередковано.
Він придбав у EPIC 100% акцій компанії UА Тelecominvest Limited, якій належать корпоративні права українського ТОВ "ЕСУ".
Остання компанія була безпосереднім власником Укртелекому, контролюючи майже 93% акцій компанії.


Колишній в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан пообіцяв повернутися в Україну наступного тижня й відповісти на питання слідства
Про це Продан написав на своїй сторінці у Facebook ввечері в середу, 21 листопада.
"Наступного тижня повертаюся до Києва після завершення лікування. Лікарі вважають, що мій стан дозволить залишити медичний заклад. Сьогодні адвокати надали САП інформацію з цього приводу", - написав Продан.
Продан пообіцяв в день приїзду особисто з'явитися до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, котра зареєструвала щодо нього кримінальне провадження про незаконне збагачення.
Президент України Петро Порошенко призначив Євгена Марчука представником України у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході. Про таке повідомила віце-спікер ВР Ірина Геращенко у себе на Facebook. 
"Президент П. Порошенко призначив Євгена Кириловича Марчука представником України в ТКГ. Євгеній Кирилович всі ці важкі роки гідно представляв Україну в безпековій групі. Він добре орієнтується в проблематиці Мінських переговорів і жорстко відстоюватиме національні інтереси України", – йдеться у повідомленні. 


Верховна Рада проголосувала за кандидатуру народного депутата від партії "БПП" Ірини Фріз на посаду міністра у справах ветеранів. Її підтримали 270 депутатів.
Кандидатуру Фріз запропонував прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
Проти цього рішення повним складом проголосували фракції "Батьківщини" та "Опозиційного блоку".
Ірина Фріз у Верховній раді очолює підкомітет з питань безпеки державних інформаційних систем.
Міністерство у справах ветеранів буде створено на базі нині існуючої державної служби з питань ветеранів.
Раніше демобілізовані бійці та представники ветеранських організацій вимагали від уряду створити міністерство. За його створення в Верховній Раді проголосували ще на початку цього року.


Верховна Рада України підтримала пропозицію прем'єр-міністра Володимира Гройсмана затвердити виконувача обов'язків міністра фінансів Оксану Маркарову на цій посаді.
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за таке рішення проголосували 242 народних депутати на пленарному засіданні парламенту в четвер.
Як повідомлялося, Верховна Рада 7 червня 2018 року відправила у відставку главу Мінфіну Олександра Данилюка за поданням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, після чого Кабмін призначив О.Маркарову в.о. міністра фінансів.
О.Маркарова з березня 2015 року обіймала посаду заступника міністра - керівника апарату, а з 8 серпня 2016 року - першого заступника міністра. Вона також є членом наглядових рад державних Ощадбанку, Укрексімбанка, Укргазбанку і ПриватБанку.


Хто очолить об’єднану православну церкву в статті "Свято наближається. Коли в Україні з'явиться самостійна Церква"


Анонси
26.11 - 09:30

Міжнародна антикорупційна конференція

Інформація щодо акредитації: press_nuou@ukr.net
Міжнародна антикорупційна конференція у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського.

Участь у заході візьмуть народні депутати України, посли Європейських держав, представники Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, центральних органів виконавчої влади, Представництва НАТО в Україні, Центру зі зниження ризиків корупції в оборонному секторі (CIDS), Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони, слухачі Вищих академічних курсів з питань запобігання корупції, науковці, національні та міжнародні експерти. Захід спрямовано на обмін досвідом та думками щодо реалізації завдань та заходів Антикорупційної програми Міністерства оборони України на 2018-2020 роки.

Під час відкриття Конференції заплановано проведення прес-конференції за участю представників керівництва Міністерства оборони України, посольства Королівства Норвегія в Україні, Представництва НАТО в Україні, Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони, радників з оборонних питань при Міністерстві оборони України

Мiсце проведення заходу проспект Повітрофлотський, 28 [Збір журналістів о 8.50 26 листопада на КПП Національного університету оборони України ім. І.Черняховського]

26.11 - 11:00

Всенародне Віче представників Українського Народу

Всенародне Віче представників Українського Народу, яке проводиться з ініціативи ГО "Народні Збори України", Всеукраїнських громадських, професійних, військових організацій інтелектуальних центрів та громад з усіх областей України (деталі - https://www.facebook.com/malomuzh.pressa/).
Збір - о 10.00. Контакти: nzuviche@gmail.com, (097) 547-51-51, (063) 451-44-45
збори, суспільство

Мiсце проведення заходу Алея Героїв Небесної Сотні, 1 [Міжнародний Центр Культури і Мистецтв Федерації профспілок України]

26.11 - 11:00

Міністерство у справах ветеранів - міністерство можливостей та один із механізмів реалізаціі державних ветеранських політик
органiзатор Міністерство у справах ветеранів, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: anna@ukrinform.com або за тел.: (044) 299-05-00
Прес-конференція на тему: "Основні принципи та пріоритети роботи Міністерства у справах ветеранів".

Учасники: Ірина Фріз - міністр у справах ветеранів; представники проектного офісу зі створення Міністерства у справах ветеранів: Леся Василенко, Оксана Гаврилюк, Денис Поданчук, Віталій Кузьменко; представники ветеранських і волонтерських організацій.

Контактні телефони: (044) 299-03-32; 299-05-01

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ

Мiсце проведення заходу Укрінформ [Зала 1]

26.11 - 11:00

Конференція "Публічні закупівлі в системі Київської міської влади"

Інформація щодо акредитації: 202-74-61, 202-74-26, 202-74-48, uizdpi@gmail.com
Спікери: Микола Поворозник - перший заступник голови КМДА; Олександр Шкуропат - заступник голови Державної аудиторської служби України; Агія Загребельська - Державний уповноважений Антимонопольного комітету України; Оксана Колтик - директор Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА; представник Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Учасники: керівники структурних підрозділів КМДА, керівники і представники тендерних комітетів структурних підрозділів КМДА та найбільших комунальних підприємств столиці. Захід проводиться у рамках проекту "Забезпечення ефективного та доброчесного здійснення публічних закупівель в системі Київської міської влади" Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні.
Реєстрація - з 10.00

Мiсце проведення заходу Хрещатик, 36 [сесійна зала Київради]

26.11 - 11:30

Прес-конференція на тему: "Не прозора Прозорро. Успіхи та недоліки. Що зараз лякає потенційних учасників?"

Спікери: Володимир Доброскок - президент Асоціації підприємців та промисловців - постачальників товарів, робіт та послуг для державних потреб, голова Комісії "З прозорості закупівель"; Ірина Мельниченко - генеральний директор ТОВ "Про закупівлі"; Сергій Ільченко - засновник ТОВ "Торгівельний дім "Універсал Трейд"; Вікторія Кустова - віце-президент Асоціації підприємців та промисловців - постачальників товарів, робіт та послуг для державних потреб.
Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями
прес-

Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4 [конференц-зала]

26.11 - 12:00

Демократичний цивільний контроль над ЗСУ. Важливий етап реформування сектору оборони
органiзатор Міністерство інформаційної політики України, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: anna@ukrinform.com або за тел.: (044) 299-05-00
Презентація дослідження, присвячена демократичному цивільному контролю над Збройними силами України.

Учасники: Юрій Гусєв - заступник міністра оборони України в 2015-2016 рр., співзасновник Міжнародного центру стратегій безпеки та оборони; Андрій Тетерук - народний депутат України, член Комітету з питань національної безпеки та оборони Верховної Ради України; Віктор Мазярчук - керівник Офісу з фінансового та економічного аналізу Верховної Ради України.

Контактні телефони: (044) 299-03-32; 299-05-01

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
презентація, суспільство

Мiсце проведення заходу Укрінформ []

26.11 - 12:00

Круглий стіл: "Свободу святому Володимиру і княгині Анні!"

Інформація щодо акредитації: (044) 235-82-33, (068) 278-96-17
До участі запрошено: Єпископа Вишгородського і Подільського Володимира, настоятеля Свято-Покровської Подільської церкви УАПЦ, представників Української православної церкви Київського та Московського патріархатів, Людмилу Філіпович -завідувача відділу історії релігій та практичного релігієзнавства Відділення релігієзнавства Інституту філософії НАНУ, Володимира Моцюка - начальника управління з питань національностей та релігій КМДА, Олену Предко - професора КНУ ім. Т. Шевченка, Руслана Бортника - директора Українського інституту анализу і менеджменту політики, Євгена Бондаренка - медіа-експерта, голову ГО "Школа медіа-патріотів", представника Українського інституту соціальних досліджень ім. О. Яременка
круглий стіл, релігія

Мiсце проведення заходу Хрещатик, 27-А [Національний медіа-центр "Територія реформ"]

26.11 - 12:00

Презентація результатів Національного опитування з питань рівності між чоловіками та жінками в Україні

Інформація щодо акредитації: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScY8zoTsZQPxBkuiOQ6RnYBo2UBkEXLc-cOI3Kz5u6YLm7n3Q/viewform
Спікери: віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе; старша директорка Національного Демократичного Інституту в Україні Мері О'Хейген. Розробка та виконання опитування здійснені Національним Демократичним Інститутом в Україні на замовлення Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Польові роботи були проведені компанією GfK Ukraine з 2 по 23 липня 2018 року в чотирьох макрорегіонах України: Захід, Центр/Північ, Південь, Схід, окрім непідконтрольних українському уряду територій. Дослідження було проведено за фінансової підтримки Швеції та Фонду розвитку ефективного врядування Великої Британії.
Вхід за редакційними посвідченнями
обговорення, суспільство

Мiсце проведення заходу Український кризовий медіа-центр

26.11 - 12:30

Прес-конференція "Українська політика - традиційна турбулентність у листопаді"

Учасники: директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко
Мiсце проведення заходу вул. Рейтарська, 8/5-А

26.11 - 15:00

Економіко-правові засоби стимулюючого впливу на розвиток Донбасу. Результати проекту
Інформація щодо акредитації: anna@ukrinform.com або за тел.: (044) 299-05-00
Організатори: Інститут економіко-правових досліджень НАН України; Представництво Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні; ГО "Асоціація вчених-внутрішньо переміщених осіб".

Учасники: Марсель Рьотиг - директор Представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі; Елла Лібанова - академік-секретар відділення економіки НАН України, директор Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи НАН України, академік НАН України, д.е.н., професор, експерт ООН; Володимир Устименко - директор Інституту економіко-правових досліджень НАН України, член-кореспондент НАН та НАПрН України, д.юр.н., професор, залужений юрист України; Руслан Джабраілов - заступник директора з наукових питань Інституту економіко-правових досліджень НАН України, д.юр.н., доцент; Інна Заблодська - директор Луганської філії ІЕПД НАН України, д.е.н., професор, заслужений економіст України.

Контактні телефони: (044) 299-03-32; 299-05-01

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
прес-

Мiсце проведення заходу Укрінформ [Зала 2]

27.11 - 11:00

Всеукраїнський з'їзд легкої промисловості (оновлений)
органiзатор Асоціація "Укрлегпром", мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (050) 442-26-04
Окрім відвертої розмови бізнесу легкої промисловості України з владою, у програмі форуму показ колекції одягу від українських виробників, огляд експозиції різноманітної продукції підприємств легкої промисловості. Також відбудеться презентація найбільшої іграшки (12-ти метрова сороконіжка від ТМ "Тигрес") та найбільшого форменого кашкета (ТМ "Олтекс"), які в подальшому будуть заявлені до Книги рекордів України.

Учасники: галузеві підприємства з усіх регіонів України, представники освітніх установ, громадських і бізнес-об'єднань, інвестиційних фондів, банківських установ. Запрошений Прем'єр-міністр України В.Гройсман, представники державних органів виконавчої влади, ОДА, місцевого самоврядування, народні депутати, замовники продукції промислово-корпоративного та спеціального призначення.

Організатори: Асоціація "Укрлегпром" за підтримки КМУ і КМДА.
Реєстрація - з 10.00
збори, суспільство

Мiсце проведення заходу Хрещатик, 36 [Колонна зала КМДА]

27.11 - 11:00

Про затвердження плану заходів на 2019-2021 роки з реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року

УВАГА!! перенесено анонс з 20 на 27 листопада з 10.00 на 11.00

Круглий стіл з обговорення пропозицій до проекту розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження плану заходів на 2019-2021 роки з реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року".

Реєстрація до 19 листопада: tomashuk@mtu.gov.ua. Тел.: (044) 351-49-94
круглий стіл, суспільство

Мiсце проведення заходу просп. Перемоги, 14, Міністерство інфраструктури України [к. 303]

27.11 - 14:00

Прес-брифінг про організацію новорічних та різдвяних свят у столиці

Інформація щодо акредитації: 202-74-61, 202-74-26, uizdpi@gmail.com
Прес-брифінг директора Департаменту культури КМДА Діани Попової та засновника проекту "Folk Ukraine" Ігоря Добруцького про організацію новорічних та різдвяних свят у столиці.

Спікери розкажуть про цьогорічні особливості святкування, про дві головні святкові локації, про те, якою цього року буде головна ялинка України та загалом про проект "Країна північного сяйва" й інші заходи, організовані з нагоди святкування Нового 2019 року. Передбачено онлайн-трансляцію брифінгу на YouTube каналі міської держадміністрації
брифінг, суспільство

Мiсце проведення заходу Хрещатик, 36 [4-й поверх, прес-хол сесійної зали Київради]

27.11 - 15:00

Справа екс-майора Мельниченко: відверті відповіді, таємниці записів та зв'язок нинішніх високопосадовців з касетним скандалом

28 листопада 2018 року виповнюється 18 років з дня, коли в Україні вибухнув касетний скандал і повністю змінив історію сучасної країни.

У вересні цього року Рада Європи проголосила жорстку резолюцію по справі Гонгадзе, вимагаючи від України вказати остаточні терміни розслідування. Чому за стільки років ці гучні справи так і не були доведені до завершення? Микола Мельниченко, який має статус політичного біженця та вимушено перебуває за кордоном, вирішив порушити мовчання і, вперше за кілька років, відверто відповісти на всі запитання журналістів та громадськості (участь Skype-зв'язком).

Про перебіг розслідування кримінального провадження проти екс-майора Микола Мельниченка доповідатимуть: адвокат Тетяна Лежух-Вовк та адвокат Наталія Розинська.
Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями

Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4 [конференц-зала]

27.11 - 16:30

Дискусія "Хто підніме економіку України - малий бізнес або великий капітал"

"Дискусійний клуб" для інтелектуальних баттлов, організований виданням "Деловая столица". Тема п'ятого баттла: "Хто підніме економіку України - малий бізнес або великий капітал" (деталі - https://www.facebook.com/events/320778712094178/).
Реєстрація - з 16.00. Вхід безкоштовний
дискусія, суспільство

Мiсце проведення заходу готель "Прем'єр Палас" [Premier Hall, 1-й поверх]

28.11 - 10:00

Розгляд справи за конституційною скаргою Петрика Ігоря Йосиповича щодо відповідності Конституції України

Пленарні засідання Першого сенату Конституційного Суду України: Розгляд справи за конституційною скаргою Петрика Ігоря Йосиповича щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень статті 50, положень частини десятої статті 78 Закону України "Про прокуратуру" у формі письмового провадження.
Трансляція - http://ccu.gov.ua/stream
засідання, правопорядок

Мiсце проведення заходу Жилянська, 14 [Конституційний Суд України]

28.11 - 11:00

Інтервенція Росії в Чорному та Азовському морях: як запобігти російській морській агресії проти України
органiзатор Інститут зовнішньополітичних досліджень, мiсто Київ
Учасники: Леонід Осаволюк - директор департаменту, посол з особливих доручень МЗС України (2008-2017р.), Надзвичайний і Повноважний Посланник України; Володимир Огризко - міністр закордонних справ України з грудня 2007 до березня 2009, Надзвичайний і Повноважний Посол України, Інститут євроатлантичного співробітництва; Володимир Василенко - український правознавець-міжнародник, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, Надзвичайний і Повноважний Посол України; Андрій Клименко - голова спостережної ради Фонду "Майдан закордонних справ", експерт з питань Криму, головний редактор сайту Вlackseanews; Григорій Перепелиця - український політолог, конфліктолог-міжнародник, директор Інституту зовнішньополітичних досліджень. Київ, вул. Пирогова, 6-А,

Реєстрація до 26 листопада: maryna96@ukr.net, 287-52-58, (063) 830-18-00, (097_ 487-20-00
круглий стіл, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Пирогова, 6-А [прес-центр Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв]

29.11 - 10:00

Розгляд справи за конституційними скаргами Ковтун, Савченко та Костоглодова щодо відповідності Конституції України

Пленарні засідання Великої палати Конституційного Суду України: Розгляд справи за конституційними скаргами Ковтун Марини Анатоліївни, Савченко Надії Вікторівни та Костоглодова Ігоря Дмитровича щодо відповідності Конституції України (конституційності) положення частини п'ятої статті 176 Кримінального процесуального кодексу України у формі письмового провадження.
Трансляція - http://ccu.gov.ua/stream
засідання, правопорядок

Мiсце проведення заходу Жилянська, 14 [Конституційний Суд України]

30 ЛИСТОПАДА 2018, 11:00
Прес-служба Апарату Верховної Ради України

«Круглий стіл» на тему: «Питання реалізації Закону України щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад обласного значення»


Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України проведе засідання «круглого столу» на тему: «Питання реалізації Закону України щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад обласного значення» (м. Мукачево, вул. Автомобілістів, 13, комплекс «Eventum Hall».)

Під час «круглого столу», що відбудеться за участі народних депутатів України, представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, експертів, планується заслухати інформацію щодо впровадження Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» в частині добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення, реалізації перспективних планів формування територій громад областей, фінансової підтримки державою добровільного об’єднання територіальних громад тощо.

Захід проводиться згідно з Планом роботи Комітету на період дев’ятої сесії Верховної Ради України VIII скликання, за сприяння та підтримки Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)».

Контактні особи щодо організації засідання «круглого столу»:

головний консультант секретаріату Комітету Юрій Гарбуз (конт. тел.: 255-31-76, e-mail: harbuz-yu@v.rada.gov.ua).

координатор заходів проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)» Олексій Сясько (конт. тел.: 486-28-78, e-mail: as@auc.org.ua).
06.12 - 10:00

Продовження розгляду справи "Про Національну поліцію"

Пленарне засідання Великої палати Конституційного Суду України. Продовження розгляду справи за конституційним поданням Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо відповідності конституції України (конституційності) положень частини другої статті 26 Закону України "Про Національну поліцію" у формі усного провадження.
Трансляція - http://ccu.gov.ua/stream
засідання, правопорядок

Мiсце проведення заходу вул. Жилянська, 14, [ Конституційний Суд України]

07.12 - 12:30

Х Всеукраїнська конференція журналістів-розслідувачів, присвячена тематиці виборів, виборчого законодавства
органiзатор Інститут розвитку регіональної преси, мiсто Київ
Х Всеукраїнська конференція журналістів-розслідувачів, присвячена тематиці виборів, виборчого законодавства, можливостям і ризикам у роботі журналістів під час виборів.

До участі запрошено журналістів-розслідувачів, громадських активістів, студентів та викладачів, пов'язаних із розслідувальною журналістикою Мета конференції: розвиток та популяризація розслідувальної журналістики в Україні, сприяння нетворкінгу українських журналістів-розслідувачів та інтеграції їх у світову професійну спільноту.

У програмі Конференції: панельні дискусії, лекції, hands-on зони, додаткові активності.

Серед спікерів - відомі українські та іноземні журналісти-розслідувачі та експерти (програма - https://irrp.org.ua/programa-x-vseukrayinskoyi-konferentsiyi-zhurnalistiv-rozsliduvachiv-ijc18-onovlyuyetsya/).
Учасникам з інших міст компенсують проїзд та поселення в готелі.

Конт. тел.: (050) 245-89-53, tetkolisnyk.irrp@gmail.com, https://www.facebook.com/events/231968950885426/


Мiсце проведення заходу Бориспільське шосе, 18 км, готельний комплекс Onovo [колишній "Козацький стан"]

07.12 - 20:00

Прем'єра театральної вистави за мотивами п'єси Олега Сенцова "Номери"

Прем'єра театральної вистави за мотивами п'єси Олега Сенцова "Номери", режисер Тамара Трунова. "Номери" - це не просто антиутопія, а пророча п'єса, сюжет якої безпосередньо пов'язаний з долею її автора, незаконно ув'язненого в Росії українця Олега Сенцова.

Частину зібраних коштів буде направлено на допомогу родині Олега Сенцова. Постановку вистави здійснює кінокомпанія 435 FILMS, за підтримки Українського культурного фонду.
Квитки - 150-650 грн., купити -https://kontramarka.ua/uk/event/nomeri-50597-70749.html
показ, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Васильківська, 1 - Київ [ "Довженко центр", "Сцені 6"]



Новини центральної України 
19-20 листопада
У Києві на вулиці Сабурова сталася стрілянина в ніч на 19 листопада, в результаті якої постраждали троє місцевих жителів
Екс-голову студентського самоврядування підозрюють у привласненні майже 2 млн
Прокуратура Києва оголосила про підозру екс-голові студентського самоврядування, який привласнив майже 2 млн гривень
На Байковому кладовищі, де поховані видатні українці, почастішали крадіжки. Про пожвавлення серед злодіїв повідомляє керівництво цвинтаря. Вандали не гребують мідними, бронзовими та чавунними елементами, якими оздоблені могили. А потім – здають поцуплене до пункту прийому металобрухту, що поруч із кладовищем.
Упродовж двох попередніх років Полтавська обласна організація “Аграрної партії” витратила понад мільйон гривень. 2017 року НАЗК виявило, що фінансував цей осередок громадянин Великої Британії. Проти організації порушили судову справу, а банківський рахунок арештували. Партійці звинувачують у всьому колишнього керівника – депутата обласної ради Віктора Скочка.
Поліція Черскасской області рекомендує водіям об'їжджати Смілу у зв'язку з перекриттям автомобільної дороги "Київ-Знам'янка". У поліції пояснили, що в понеділок, 19 листопада, місцеві мешканці та громадські активісти перекрили ділянку траси в обох напрямках. На місце відправили співробітників патрульної поліції.
В 56 украинских городах 20 ноября проходит волна протестов «евроблях». Их владельцы проводят акцию «За доступное авто». Длительность акции будет зависеть от выполнения условий протестующих, передает «Униан». Отмечается, что водители авто на ерономерах выступают с требованием к властям «отменить нормы законопроектов №8487 и №8488, которые были приняты парламентом без учета их требований.
У “БПП” найбільше коштів спрямовували на зарплати, у “Нашому краї” – на рекламу, у “Батьківщині” – на утримання місцевих осередків партії.
20–23 листопада у Міжнародному виставковому центрі (Броварський проспект, 15, станція метро «Лівобережна») триватиме XVII Міжнародний промисловий форум, присвячений питанням розвитку науково-промислового потенціалу машинобудування. У рамках заходу відбудуться спеціалізовані виставки у галузі металообробки, машинобудування та суміжних областей.
21 листопада День Гідності та Свободи у місті відзначать низкою тематичних меморіальних, урочистих та культурно-мистецьких заходів. На виконання Указу Президента України «Про відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи» у КМДА затверджено план заходів із підготовки та відзначення цього пам’ятного дня.
В Киеве стартует строительство станций метро на Виноградарь (продолжение Сырецко-Печерской ветви - ред.). По итогам корректировки городского бюджета на 2018 год планируется вернуть 1,1 млрд грн на соответствующие работы.  Об этом во время пленарного заседания Киевсовета заявил мэр Киева Виталий Кличко.
Киевская власть потратит 9 миллионов гривен на свою безопасность. Об этом на своей странице в Фейсбук сообщил депутат Киевсовета Александр Пабат.
Сегодня Киев пережил достаточно сумбурные происшествия. На Березняках произошло трагическое ДТП, Борщаговка скрестила торговлю с трамваями, а Зоологическая улица требовала вернуть отопление.
Про це Depo.Кропивницький повідомили в аварійно-диспетчерській службі Кропивницького. Через порив тепломережі за адресою вул.Бєляєва, 25 к.1, 18 будинків залишилось без тепла. Їх адреси: вул.Волкова, 16 к.1-4;18 к.1,2;20 к.1,2;вул. Бєляєва, 25 к.1,к.2;27 к.1, к.2;29 к.1,к.2; вул.Є.Тельнова, 11/31;12;13;14/22.
Пpo це під чaс aпapaтнoї нapaди у понеділок, 19 листопада, пoвідoмив керівник упpaвління кoмунікaцій із гpoмaдськістю OДA Вітaлій Oстaнній, інфopмує Depo.Крим з посиланням на " Тoчку дoступу ". Зі 194 військoвих 17 зaгиблих, які пpизивaлись з інших oблaстей, aле їх poдини пpoживaють нa Кропивниччині. Всьoгo ж нa теpитopії oблaсті пpoживaє 237 poдин зaгиблих учaсників AТO/OOС.
Петро Порошенко представив в Черкасах нового голову Черкаської облдержадміністрації – Олександра Вельбівця.
Сьогодні поблизу Умані на трасі М-05 рух перекрито. Мітингувальників близько 70 осіб, повідомляє прес-служба патрульної поліції Черкаської області.
Було встановлено, що з 4 працівниками взагалі не були укладені трудові договори роботодавцем, та 15 працівників виконували роботи на підставі цивільно-правових договорів, які мали ознаки трудових. До роботодавців застосували фінансові санкції на загальну суму понад 2 мільйони гривень.
Депутату Вінницької облради Рубанському, який має найбільше гектарів землі, батько подарував дві “несвіжі” квартири. Навіщо він боргував гроші у дружини, політик не пояснює.
21-22 листопада
З учорашнього дня в медичних стаціонарах Сміли відновлено госпіталізацію хворих.
На навчаннях були присутні Президент України Петро Порошенко, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, Начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко.
Теплопостачання відновлено для понад 70 будинків
Поки що у форматі попереднього обговорення депутати розглянуть проект заборони продажу алкогольних напоїв у нічний час, окрім закладів громадського харчування
Акція за лібералізацію розмитнення автомобілів на «єврономерах» не обійшлася без конфліктів із водіями і навіть бійки


23-25 листопада
У Києві пікетували новий мережевий ресторан. Активістів обурило і те, що в Будинку профспілок відкрився заклад громадського харчування, і те, що назва закладу – "Смажені курчата".
Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили про завершення розслідування дев'ятьом підозрюваним у завданні 2,188 млн грн збитків ДП НАК "Надра України" "Чернігівнафтогазгеологія".
Борги приватної компанії за опалення в місті Сміла Черкаської області переклали на міський бюджет
Держприкордонслужба направила додаткові резерви на українсько-румунський кордон через загострення обстановки на цьому сегменті.
Полтавський міськвиконком розподілив обов’язки та відповідальність за публікацію частини своїх документів у форматі відкритих даних
Департамент екології та природних ресурсів Полтавської ОДА видає дозвільні документи для здійснення господарської діяльності. Вони дають право її власникам здійснювати викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.
У Полтаві планують з 2 квітня 2019 року відмовитись від співпраці із благодійними фондами у лікарнях
Держава з 1 квітня компенсуватиме лікарням витрати на лікування, тому необхідність у благодійних фондах відпаде
Близько ста фермерів здали товар до звичного хлібоприймального пункту, але київській директор приватної фірми, який керує державною структурою, грошей не віддав
Колишній заступник голови Вінницької облради відмовився від депутатства в ОТГ
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на сектор комунікації поліції області. У суботу, 24 листопада, заступник начальника обласного главку відомства Руслан Горяченко представив особовому складу Олександрівського відділення Знам'янського відділу поліції ГУНП в області тимчасово виконуючого обов'язки начальника. Ним став підполковник поліції Олександр Громко. Під час наради Руслан Горяче
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на " Фейсбук " очільника міської спецінспекції Кропивницького Андрія Максюти. Максюта поширив світлини, на яких видно, що в однім з мікрорайонів міста порушили графік вивезення сміття. Через це сміттєві баки стоять вщент переповненими. "Бачу, що графіків "дотримуються" ...Де ще є така проблема?" – поцікавився у кропивничан очільник спецінспекції.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу міської ради. Пориви на зношених мережах у Кропивницькому не дають можливості теплогенеруючим підприємствам обласного центру увійти в штатний режим роботи і забезпечити стовідсоткове підключення абонентів до тепла.

Коментарі

  1. Здравствуйте, у вас є якісь кредити і важко отримати капітальні кредити від місцевих банків та інших фінансових установ? ми пропонуємо кредити за низькою процентною ставкою 3,09%. такі як персональні кредити, позики по консолідації боргу, венчурний капітал, комерційні кредити, освітні кредити, іпотечні кредити або кредити з будь-якої причини. Зверніться до мене, щоб знайти рішення по електронній пошті на: bengtwillieloanfirm@gmail.com

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар