Янукович перестав рухатися. Завтра не скаже останнє слово на суді. Головні новини 12-18 листопада + Анонси


Янукович має проблему з хребтом, того не виступить на останньому засіданні суду в своїй справі. Антикорупційна прокуратура не може допроситися на допит в.о. попереднього керівника податкової Продана. ГПУ підготувала підозру чиновнику Генштабу РФ за керування анексією Криму. ЦВК розказали, що будуть готові організовувати вибори з новими правилами голосування ВПО. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення проведе позапланову перевірку телеканалу Newsone через демонстрацію в ефірі карти України без Криму.


19 листопада, Оболонський суд Києва планував заслухати останнє слово обвинуваченого в державній зраді Януковича і піти до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.
Але Янукович, за словами адвокатів, має травму хребта з коліном і не може рухатися. Того, на суді не виступить. Адвокати Януковича, нібито, збирають документи, щоб показати їх суддям.



Антикорупційна прокуратура викликає на допит попереднього в.о. голови фіскальної служби Мирослава Продана.
Його підозрюють у розкраданні понад 89 мільйонів гривень, за які, за версією прокуратури, для особистого користування було придбано ряд об'єктів нерухомого майна та транспортних засобів.
За даними прокуратури, серед придбаних ним об’єктів: 2 квартири у елітній столичній новобудові вартістю 6,7 млн. грн.;  два будинки в Турецькій Республіці вартістю 78 млн. грн.; три автомобілі представницького класу, загальною вартістю 3,4 млн. грн.
На думку САП, щоб приховати належність дійсного власника, Продан реєстрував права власності на близьку особу.
За словами адвоката Продана, Лариси Криворучко, він не отримував повідомлення про підозру. Також, як сказала вона у коментарі "УНН", її клієнта будь-який правоохоронний орган офіційно не викликав.
Це вже другий поспіль голова податкової, який перебуває під слідсвом в Україні, через проблеми зі здоров’ям не ходить на слідчі дії і затягує справу. Перший — Роман Насіров, якого звільнили 1,5 років тому. Тепер Насіров хоче йти в Президенти.


Головна військова прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно заступника командуючого військами Південного військового округу Збройних Сил Росії. Про це повідомляє сайт Генпрокуратури.
Відзначається, що спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно високопосадовця російської армії закінчили.
"13.11.2018 обвинувальний акт стосовно нього скеровано до суду для здійснення спеціального судового розгляду", - йдеться в повідомленні.
Його обвинувачують у вчиненні злочинів: посягання на територіальну цілісність, державна зрада, вчинення злочину групою осіб, ведення агресивної війни.
Досудове розслідування встановило, що вказаний високопосадовець ЗС РФ у лютому-березні 2014 року, перебуваючи у Криму, брав участь у вчиненні умисних дій для зміни меж території та державного кордону України, сприяв безперешкодному вторгненню російських військ на півострів для його окупації, підбурював військовослужбовців України до вчинення державної зради тощо.
"Обвинувачений оголошений у розшук, судом надано дозвіл на його затримання та доставку в суд для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - йдеться в повідомленні.
Російському чиновнику загрожує до 15 років ув’язнення.


Заступник голови ЦВК Євген Радченко на прес-конференції наголосив, що внутрішньо переміщені особи, які офіційно зареєстровані як переселенці й проживають на підконтрольній Україні території, зможуть проголосувати на майбутніх чергових виборах Президента так само, як і на виборах 2014 року, повідомив "Укрінформ".
"Щодо внутрішньо переміщених осіб, проблему треба ділити на декілька складових. Перша складова – це внутрішньо переміщені особи, які проживають і зареєстровані як переселенці на території України. З ними особливих проблем немає. Саме на президентських виборах вони зможуть проголосувати так, як вони це могли зробити і на минулих виборах", – сказав Євген Радченко.
Проте, як зазначає заступник голови ЦВК, реальною проблемою може стати участь у голосуванні осіб, які зареєстровані як ВПО, але мешкають на території, непідконтрольній Україні. "Не факт, що вони зможуть дістатися виборчих дільниць", де могли би проголосувати.
Радченко додав, що на розгляді депутатів є законопроект №6240, який регулює участь у виборах переселенців і запевнив, що в разі ухвалення документа ЦВК готова до застосування цього закону.


Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення проведе позапланову перевірку телеканалу Newsone через демонстрацію в ефірі карти України без Криму.
«7 листопада телеканал Newsone під час прямої трансляції передачі «Ранок з NewsOne» о 09:53 розмістив карту Європи «Крупнейший торговый партнер-покупатель», на якій по кольору позначення країн територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим було відокремлено від материкової частини України, і водночас приєднано до кордонів Росії», – йдеться в повідомленні Нацради.
У січні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України вже призначала перевірку телеканалу Newsone через заяви в його ефірі про Євромайдан як про «державний переворот» і через «позитивне зображення Збройних сил Росії» в одній із програм.
Каналом донедавна володів нардеп з Харківщини Євгеній Мураєв цієї осені передав його в управління екс-куратору судової політики за Януковича Віталію Портнову.



Анонси
19.11 - 08:30

"Український Енергетичний Тиждень'18"
органiзатор A7 CONFERENCES, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 227-27-77, victoria@a7-group.com
Тут зустрінуться найвпливовіші представники національних та іноземних компаній, що перетворить локацію на центральне місце для В2В та В2С комунікацій енергетичного сектору.

Захід об'єднає чотири важливих українських форуми, які вже протягом трьох років збирають головних гравців ринку енергетики: IIІ "Український нафтогазовий інвестиційний форум'18", 19 листопада; ІІІ "Український форум з відновлюваної енергетики'18", 20 листопада; ІІ "Український форум з енергоефективності'18", 21 листопада; І "Український форум ОСББ'18", 21 листопада.

Окрім основної програми протягом заходу працюватиме масштабна виставка та тематичні семінари.

Серед ключових спікерів Форуму: Марія Барабаш - президент, A7 CAPITAL; Сергій Савчук - голова, Держенергоефективності; Георгій Гелетуха - голова правління, Біоенергетична асоціація України; Андрій Конеченков - голова правління, Громадська спілка "Українська вітроенергетична асоціація", віце-президент, Всесвітня вітроенергетична асоціація; Максим Лебедєв - керуючий партнер, GOLAW; Юрій Подоляк - комерційний директор, IK NET; Антон Абрамов - генеральний директор, Photomate LLC; Віктор Гладун - генеральний директор, СП "Полтавська газонафтова компанія" (деталі - https://www.a7conf.com/uew/ua).
Реєстрація - з 7.30. Реєстрація: www.a7conf.com/uew/ua
зустріч, суспільство

Мiсце проведення заходу НСК "Олімпійський"

19.11 - 10:00

Публічна дискусія "Європейський вибір України: прогрес та перспективи"
Мiсто Київ
Організатори: Інститут економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) і проект "Громадська синергія".

Під час заходу обговорюватимуться реалізація Угоди про асоціацію на національному та регіональному рівнях, участь громадськості у цьому процесі, а також можливі формати співпраці України та ЄС у майбутньому. На публічній дискусії відбудеться презентація двох книг "Поглиблення відносин між ЄС та Україною: Що, чому і як?" (друге видання) та "Боротьба за належне врядування у Східній Європі". Публікації підготовлені українсько-бельгійською командою дослідників під керівництвом Майкла Емерсона (CEPS) та Вероніки Мовчан (ІЕД).
Реєстрація - з 9.30. Програма - https://drive.google.com/open?id=1T8uvZD_mxBmjVauyHvtLrHU7pj1mS8ZK. Контакти: (044) 278-63-42, 278-63-60, zhovtenko@ier.kiev.ua, riznyk@ier.kiev.ua, https://www.civic-synergy.org.ua/calendar/
дискусія, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Антоновича, 50 [конференц-хол ДЕПО]

19.11 - 12:00
Прес-конференція з приводу виявлення серед архівних документів унікальної знахідки - хліба часів Голодомору
Мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: 285-74-05, (067) 500-98-56, cdago@arch.gov.ua
Прес-конференція "Такой образчик хлеба я оставил моим детям для назидания..." з приводу виявлення серед архівних документів унікальної знахідки - хліба часів Голодомору 1932-1933 років. Шматочки хліба, виготовлені "з невідомої сировини", збереглися в архівній кримінальній справі людини, котра пережила Голодомор 1932-1933 років у місті Києві й заповіла їх "для назидания" майбутнім поколінням.

Також під час прес-конференції демонструватиметься добірка документів із фондів Центрального державного архіву громадських об'єднань України, що розкривають механізми реалізації злочинної політики радянської влади, спрямованої на винищення українського народу, відтворюють реалії життя в умовах Голодомору 1932-1933 років. Учасники: заступник міністра юстиції України Денис Чернишов, голова Державної архівної служби України Тетяна Баранова, директор Центрального державного архіву громадських об'єднань України Ольга Бажан


Мiсце проведення заходу вул. Генерала Алмазова, 8

19.11 - 13:00

Прес-конференція Інституту світової політики "Санкції Заходу проти РФ - практичні моменти. Підсумки 2018 року"
Мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: letters.officeiwp@gmail.com, (044) 253-54-74
Спікер: Микола Бєлєсков - заступник директора Інституту світової політики, який виступить із презентацією щодо особливостей санкційної політики країн Заходу щодо РФ у 2018 році


Мiсце проведення заходу вул. Шовковична, 8/20

19.11 - 15:00

Прес-конференція Незалежної профспілки гірників України про проблеми торф'яної галузі
Мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 235-82-33, (067) 450-90-11, (099) 140-02-79
Прес-конференція Незалежної профспілки гірників України на тему: "Альтернативне паливо, якого вдосталь в Україні, але його використання зводиться до мінімуму: про проблеми торф'яної галузі".

Учасники: Михайло Волинець - голова Незалежної профспілки гірників України; Аліна Базарнова - заступник голови Незалежної профспілки гірників України, голова первинного осередку НПГУ ДП "Волиньторф"; Андрій Страхов - голова первинного осередку НПГУ Смолинського торфобрикетного заводу ДП "Чернігівторф"; Володимир Грищенко - головний механік Смолинського торфобрикетного заводу ДП "Чернігівторф"


Мiсце проведення заходу Хрещатик, 27-А [2-й поверх, прес-центр НСЖУ]

19.11 - 15:00

Прес-конференція Незалежної профспілки гірників України про проблеми торф'яної галузі
Мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 235-82-33, (067) 450-90-11, (099) 140-02-79
Прес-конференція Незалежної профспілки гірників України на тему: "Альтернативне паливо, якого вдосталь в Україні, але його використання зводиться до мінімуму: про проблеми торф'яної галузі".

Учасники: Михайло Волинець - голова Незалежної профспілки гірників України; Аліна Базарнова - заступник голови Незалежної профспілки гірників України, голова первинного осередку НПГУ ДП "Волиньторф"; Андрій Страхов - голова первинного осередку НПГУ Смолинського торфобрикетного заводу ДП "Чернігівторф"; Володимир Грищенко - головний механік Смолинського торфобрикетного заводу ДП "Чернігівторф"


Мiсце проведення заходу Хрещатик, 27-А [2-й поверх, прес-центр НСЖУ]

20.11 - 10:00

Київський податковий форум-2018
органiзатор Головне управління ДФС у м. Києві, мiсто Київ
Київський податковий форум-2018 - відкритий майданчик для суспільного діалогу про податкову культуру та реформування системи Державної фіскальної служби. Організатор: Головне управління ДФС у м. Києві за підтримки Київської міської державної адміністрації.

Участь у форумі візьмуть депутати Верховної Ради України, Київської міської ради, представники Міністерства Фінансів України, ДФС України, науковці, аудитори, експерти-правники, представники міжнародних організацій, бізнесу та громадськості, платники податків.
Участь безкоштовна. Програма та реєстрація - http://kyiv-taxforum.org
форум, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Вадима Гетьмана, 8/26 [5-й поверх, Комплекс "Mercure Congress Centre"]

20.11 - 10:00

Міжнародна науково-практична конференція "Жінки на військовій службі: законодавство та існуючі практики"
Мiсто Київ
Проводять: Інститут законодавства Верховної Ради України спільно із Женевським центром демократичного контролю над збройними силами, Центром досліджень армії, конверсії і роззброєння.

До участі запрошуються народні депутати України, працівники центральних органів виконавчої влади, представники Збройних Сил України, правоохоронних органів, вищих навчальних закладів та наукових установ, міжнародних і громадських організацій, зарубіжних дипломатичних установ.

Конт. тел.: 272-57-35
конференція, суспільство

Мiсце проведення заходу пров. Несторівський, 4 [ к. 416, Інститут законодавства Верховної Ради України]

20.11 - 10:00

Обговорення пропозицій з реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року
Мiсто Київ
Круглий стіл з обговорення пропозицій до проекту розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження плану заходів на 2019-2021 роки з реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року".
Реєстрація до 15 листопада: tomashuk@mtu.gov.ua. Тел.: (044) 351-49-94


Мiсце проведення заходу просп. Перемоги, 14, Міністерство інфраструктури України [к. 303]

21.11 - 12:00

Форум "Екологічні стратегії енергонезалежності для громад"
Мiсто Київ
Форум дозволяє розгорнути питання енергетики на новому рівні практичного застосування внаслідок використання економічних інноваційних технологій у сфері екології.

Вступне слово: Дмитро Бубело, президент ГО "Міжнародної екологічної безпеки". Організатори: ГО "Міжнародна Екологічна Безпека"; приватне підприємство "АВІГЕЯ СТ"; Міністерство екології та природних ресурсів України. У рамках форуму - прес-брифінг з представниками влади: Вакараш Віктор, заступник міністра екології та природних ресурсів України; Волков Сергій, голова комітету з питань управління відходами та небезпечними речовинами при Мінприроди, голова правління ГО "Друге життя".
Реєстрація - з 10.00. Тел.: (095) 303-03-94, (067) 828-42-28, https://iesworld.com.ua/
форум, суспільство

Мiсце проведення заходу Український дім [зала "Кобзарська світлиця"]

20.11 - 18:00

Творчий вечір "Сто років української журналістики - сто років Укрінформу"
органiзатор Міністерством інформаційної політики та УНІА "Укрінформ", мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: conferen@ukrinform.com
На вас чекає театралізоване мультимедійне дійство. Ми екстраполюємо 100-річну історію агентства на загальну історію українських медіа, аби зрозуміти, які моменти в ній були кульмінаційними та поворотними. Покажемо, як народжувалося агентство за Дмитра Донцова, як обстоював українські інтереси в інформаційному просторі Володимир Нарбут, що робили в агентстві Ілля Ільф та Павло Тичина, чому трьох директорів агентства було репресовано. Це буде "Укрінформ", якого ви зовсім не знаєте, та інші медіа, які ви побачите по-новому. Це будуть відкриття нових імен - тих, хто кидав виклик системі і йшов проти течії.

На вечорі буде показано унікальну виставку малюнків "Мистецтво з-за грат": роботи нашого колеги Романа Сущенка, журналіста Укрінформу, незаконно затриманого та засудженого за надуманим обвинуваченням до 12 років в Росії. 20 малюнків Романа написані за допомогою кулькової ручки, чаю, лушпиння цибулі, соку буряка та кетчупу, оскільки пензлі не входять до належного ув`язненим майна.

На урочистий захід запрошені вище керівництво держави, урядовці, народні депутати України, представники дипломатичних місій в Україні, міжнародні та українські ЗМІ, представники міжнародних фондів, українських та зарубіжних компаній
святкування, суспільство

Мiсце проведення заходу Хрещатик, 36 [Колонна зала ]

22.11 - 09:30
24.11 - :
Міжнародний форум "Україна пам'ятає, світ визнає", присвячений 85-тим роковинам Голодомору 1932-33 років
Мiсто Київ
23 листопада, 19.00 - Мистецька акція (Національна опера України, вул. Володимирська, 50). У Національній опері України для учасників Міжнародного форуму Міністерство культури України представить тематичну мистецьку акцію-реквієм;

24 листопада: 13.00 - засідання Міжнародного форуму за участі Президента України та глав іноземних держав ("Мистецький Арсенал", вул. Лаврська, 12); участь учасників Форуму у державних заходах на вшанування пам'яті жертв Голодомору (Національний музей "Меморіал жертв Голодомору", вул. Лаврська, 12); 15.10-15.20 - Хода учасників Форуму до Меморіалу жертв Голодомору; 15.20-16.30 - Жалобні заходи із оголошенням о 16.00 загальнодержавної хвилини мовчання. Акція "Запали свічку" (програма - https://drive.google.com/file/d/1zPQ2sBYXU6W0Cwh9vS6-YVt5vZsDqR7a/view?usp=sharing).
Реєстрація - з 8.30. Реєстрація - https://docs.google.com/forms/d/11Z1rBDGeWdzr6vxYq9gRrQ0d1g_uI9hA2Av7H1WQ00M/viewform?edit_requested=true
форум, суспільство

Мiсце проведення заходу Український дім []

23.11 - 11:30
23.11 - :
Чому бунтують українські громади: реальні історії конфліктів
Мiсто Київ
На прес-конференції експерти представлять результати дослідження конфліктних ситуацій в об’єднаних територіальних громадах. Дослідження містить близько 50 матеріалів з відкритих джерел та результати 41 глибинного інтерв’ю із респондентами, які представляють різні сторони конфліктів, що виникли в об’єднаних громадах різних регіонів. Спікери: Олексій Колесников - аналітик ВГО "Асоціація сприяння самоорганізації населення"; Вікторія Баласанян - соціолог ВГО "Асоціація сприяння самоорганізації населення". Організатор: ВГО "Асоціація сприяння самоорганізації населення" за підтримки МФ "Відродження"
Тел.: (063) 130-73-35, katezlatina@gmail.com
Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями


Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4 [конференц-зала]

03.12 - 13:00

Проблематика правового статусу органів місцевого самоврядування на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей
Мiсто Київ
Круглий стіл на тему: "Проблематика правового статусу органів місцевого самоврядування, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей і в районах проведення операції Об'єднаних сил (антитерористичної операції)".

Організатор: Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, за сприяння та підтримки Програми Ради Європи "Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні".

До участі запрошуються народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, Адміністрації Президента України, Секретаріату РНБОУ, військово-цивільних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, міжнародних та громадських організацій, експертного і наукового середовища.

Вхід за картками акредитації через 9-й під'їзд

Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 18/2 [к. 12]



Новини Центральної України
12-13 листопада
"Нафтогаз" звинуватив підконтрольний Дмитру Фірташу облгаз у зриві опалювального сезону в Кривому Розі.
Железнодорожный экспресс, который будет курсировать между вокзалом Киев-Пассажирский и международным аэропортом «Борисполь», получил название Kyiv Boryspil Express.
Депутат-”батьківщинівець” Макарівської райради у стані алкогольного сп’яніння спричинив смертельну ДТП. У Березані рада не позбавляє мандата засудженого депутата-“свободівця”. Судові процеси щодо хабарництва депутатів тривають роками.
У Києві невідомі увірвалися у приміщення інформагентства "Інтерфакс-Україна"
У понеділок, 12 листопада, в Києві невідомі в масках увірвалися в приміщення інформагентства "Інтерфакс-Україна"
Мост на Борщаговке капитально отремонтировали впервые за 42 года
Об этом сообщили в пресс-службе коммунальной корпорации "Киевавтодор".
Протести переносяться з 15 на 20 листопада
Жителі міст, де досі немає опалення, вимагають подати газ
Загальний борг "Криворізької теплоцентралі", через що в Кривому Розі виникли проблеми з опаленням і активісти заблокували будівлю міськгазу , досяг понад 1 млрд грн. Про це повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз України" у себе в Twitter.
Єдиним шляхом уникнути захворювання на кір — є своєчасне щеплення як дитини, так і дорослого, які вчасно не зробили цього
Житний рынок закроют минимум на два года на время проведения реконструкции. Об этом сообщает The Village со ссылкой на генерального директора рынка Вадима Фиоктистова. Ожидается, что реконструкция рынка начнется в 2020 году и продлится до 2022-го.
В кассах киевского метрополитена установили банковские терминалы. Об этом сообщается на странице киевского метрополитена. Столичная подземка в партнерстве с «Укрсиббанком» запустила в работу банковские терминалы в кассах станций киевского метро. Теперь пассажиры смогут приобрести и пополнить карточку метро или проездной билет без использования наличных денег.
Заступник прокурора Вінницької області представив колективу Жмеринської місцевої прокуратури новопризначеного керівника
У міських автобусах в Черкасах вартість проїзду залишилася 4 гривні. Щойно виконком не підтримав пропозицію підняти вартість до 5 гривень.
Об этом сообщили в пресс-службе коммунальной корпорации "Киевавтодор".
Протести переносяться з 15 на 20 листопада
Жителі міст, де досі немає опалення, вимагають подати газ
Загальний борг "Криворізької теплоцентралі", через що в Кривому Розі виникли проблеми з опаленням і активісти заблокували будівлю міськгазу , досяг понад 1 млрд грн. Про це повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз України" у себе в Twitter.
Єдиним шляхом уникнути захворювання на кір — є своєчасне щеплення як дитини, так і дорослого, які вчасно не зробили цього
Житний рынок закроют минимум на два года на время проведения реконструкции. Об этом сообщает The Village со ссылкой на генерального директора рынка Вадима Фиоктистова. Ожидается, что реконструкция рынка начнется в 2020 году и продлится до 2022-го.
В кассах киевского метрополитена установили банковские терминалы. Об этом сообщается на странице киевского метрополитена. Столичная подземка в партнерстве с «Укрсиббанком» запустила в работу банковские терминалы в кассах станций киевского метро. Теперь пассажиры смогут приобрести и пополнить карточку метро или проездной билет без использования наличных денег.
Заступник прокурора Вінницької області представив колективу Жмеринської місцевої прокуратури новопризначеного керівника
У міських автобусах в Черкасах вартість проїзду залишилася 4 гривні. Щойно виконком не підтримав пропозицію підняти вартість до 5 гривень.
14-15 листопада
Фахівці продовжують ліквідовувати наслідки прориву тепломережі і провалу асфальтного покриття на перетині вулиць Шота Руставелі та Саксаганського у центрі Києва, столична влада обіцяє завершити ці роботи протягом доби.
Рух ЧЕСНО проаналізував видатки та майновий стан харківських осередків партії “Відродження” у 2016-2017 рр.
В правительстве предлагают поднять максимальный порог с 15 до 25 минимальных зарплат.
На всі котельні підприємства "Криворізька теплоцентраль" відновили постачання газу, всі об'єкти акціонерного товариства запущені в роботу.
Протягом дня у Києві очікується утворення до 6 сантиметрів снігового покриву
Рух ЧЕСНО публікує серію інтерв'ю з міськими головами та членами їхніх команд у межах національної кампанії #ЧЕСНОзвіт. Розмовляємо з Петром Пантелеєвим, заступником голови КМДА. Він відповідає за сферу ЖКГ, міський благоустрій та екологію.
Мер м. Сміли Черкаської області Олексій Цибко стверджує, що його не пропустили на засідання Кабінету Міністрів України в середу.
Чиновники міста на Черкащині, яке залишилось без опалення, преміювали себе на 10 мільйонів грн Новини від ТСН Мер Сміли заявляє, що його не пустили на засідання до Гройсмана Українська правда Міській владі Сміли загрожує кримінальна відповідальність через відсутність опалення Телевизионная служба новостей 1+1 Full coverage
У Києві Невідомі зранку четверга, 15 листопада, кинули "коктейлі Молотова" в двері Андріївської церкви. Про це інформують у прес-службі столичної поліції . За їхніми даними, святиню не пошкодили. Водночас, за даними секретаря Священного синоду УПЦ Київського Патріархату, в результаті інциденту постраждав священик – комендант приміщення.
Начисление услуг будет рассчитано по 2 тарифам.
Данные о наличии лицензий у перевозчиков открыли для публичного доступа.
Правительство приняло решение, которое обеспечат бесперебойные поставки газа теплоснабжающим во время отопительного сезона.
С начала снегопадов в Киеве по состоянию на 18:00 среды, 14 ноября, в полицию поступило 498 обращений об авариях на дорогах.



16-18 листопада
У ніч на 17 листопада у Смілі підключили всі котельні. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на своїй сторінці у Фейсбук. «Місто з теплогенерацією. 29 годин з моменту команди на запуск. Запустили все! Навіть найбільшу і найважчу котельню №25!"
Прокуратура Сумской области сегодня, 15 ноября, сообщила о подозрении в злоупотреблении служебным положением коммерческому директору и начальнику отдела снабжения ПАО "Сумыхимпром".
14 листопада 2018 року Урядом прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України «Деякі питання розподілу в 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України», що дозволить здійснити розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в обсязі 2 897 178 грн
Депутаты Киевсовета согласовали проект решения, который упорядочивает правила парковки транспортных средств на столичных улицах и парковках. Об этом сообщает пресс-служба Киевсовета. В частности предполагается, что на специальных площадках для парковки будут автоматические въездные и выездные терминалы.
У Смілі триває важлива нарада за участі смілянської громади та представників від Кабінету Міністрів та «Нафтогазу».
Нагадуємо, місцева ТЕЦ перебуває в управлінні Фонду державного майна
Сільськогосподарські підприємства Черкащини завершують комплекс осінньо-польових робіт. Маємо на сьогодні 4,4 млн тонн намолочених зернових та зернобобових культур із середньою урожайністю 70,8 ц/га, торік вона сягала 62,6 ц/га.
Усього ж по Україні середній відсоток користування ременями безпеки склав 23%. В рамках кампанії "За безпечні дороги" проводилось всеукраїнське дослідження користування водіями ременями безпеки.  Дослідження проводилось у жовтні 2018 року у 24 обласних центрах України. Охопило воно близько 32 тисяч водіїв.
Правительство поддержало 55 проектов регионального развития, которые будут финансироваться ГФРР в 2018 году на сумму более 186 млн грн, - Зубко Правительство утвердило 55 проектов регионального развития, которые будут финансироваться за счет средств Государственного фонда регионального развития в 2018 году, на общую сумму более 186 млн гривен.
Усі котельні в Україні працюють, окрім 20-ти, які обслуговують Смілу
У місті Сміла Черкаської області вже подали газ на перші вісім котелень з двадцяти.
Олексій Цибко закликає центральну владу та СБУ розібратися в причинах ситуації, що виникла
У п’ятницю у Смілі під час виступу лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко частину громади «заблокували в приміщенні мерії» і не давали вийти через головний вхід, доки політик не завершить свою промову. Охочим вийти з приміщення пропонували скористатися запасним виходом.
На сесії облради депутати у верхньому одязі. Працюють обігрівачі та “дуйки”. Станом на 15 листопада відсутнє опалення в будівлі Київської облради та ЦВК, що розташована на пл. Лесі Українки, 1 у Києві. Причина – несплата за тепло КП Київської облради “Управління споруд”.
В проекте бюджета на следующий год предусмотрен 1 млрд грн на строительство дороги Николаев—Кропивницкий. Кроме того, из Дорожного фонда должно быть выделено области еще почти миллиард на строительство дорог областного и районного значения.
КП «Київпастранс» 12 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Будівельна компанія «Адамант» реконструкцію трамвайної лінії за 205,96 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» . До кінця 2020 року реконструюють трамвайну лінію по вулиці Алматинській у Дніпровському районі. Влаштують колії, стрілочні переводи, систему електрообігріву стрілочного переводу, контактну мережу, дренаж…
На Броварській кільцевій дорзі сталась жахлива ДТП із за участі фури, зіткнулось дві вантажівки та декілька легкових автомобілів, повідомляє "Київ Оперативний" на сторінці у Facebook. Деталі встановлюються. 
Под Киевом псевдоволонтеры жестоко убивали животных - полиция
Злоумышленников в Барышевском районе задержали и передали полиции активисты
Антимонопольний комітет оштрафував аеропорт "Київ" на 681 тисячу гривень і компанію "Майстер-Авіа" на 1,8 мільйона гривень за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій
Новий пішохідно-велосипедний міст, який з'єднає парк "Володимирська гірка" з Аркою дружби народів, планують побудувати і відкрити до кінця весни 2019 року, повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації (КМДА) з посиланням на заступника голови КМДА Олександра Спасибка.
У Будинку профспілок на майдані Незалежності в центрі Києва з 21 листопада розпочне роботу виставка інформаційних та фотоматеріалів часів Революції гідності, повідомив генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - музею Революції гідності Ігор Пошивайло.
Как сообщили в службе безопасности банка, сегодня утром в ходе плановой инкассации банковского отделения на инкассаторский автомобиль ПриватБанка было совершено нападение группой неизвестных преступников. Сбив водителя-инкассатора угнанным автомобилем и заблокировав выезд инкассаторского авто, угрожая применением оружия и физической силы, грабители смогли завладеть кассетами с деньгами для банкомата
З метою ознайомлення з поточним станом роботи Хмельницької АЕС делегація Міненерговугілля на чолі із заступником Міністра Юлією Підкоморною сьогодні відвідала станцію.
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International Україна закликає Національну поліцію в м. Києві та Київську міську державну адміністрацію (КМДА) гарантувати безпеку учасників Маршу до дня пам'яті трансгендерних людей, загиблих від насильства, який відбудеться 18 листопада в Києві.
Поліцейські запобігли провокації під час маршу до Дня пам'яті трансгендерних людей у Києві. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Києва . "Саме біля входу у підземку збиралися учасники акції, які, відповідно до заявки, своїм заходом хотіли привернути увагу суспільства до проблем трансгендерних людей. Натомість представники інших організацій, які проводили захід у Парку імені Тараса Шевченка.
У Кривому Розі група чоловіків блокувала в’язницю
У Кривому Розі група чоловіків блокувала виїзд із Криворізької установи виконання покарань № 3 і намагалась прорватись усередину будівлі, підтвердили Радіо Свобода в патрульній поліції Кривого Рогу. За інформацією поліції, інцидент стався 15 листопада. Співробітникам в’язниці й поліції вдалось не допустити людей у будівлю й уникнути порушень громадського порядку.
Аваков - політичний труп. Йому залишився рік при владі, а далі він опиниться на смітнику історії, вважають активісти.
В Шевченковском районе Киева 14 ноября обокрали народного депутата (фракция "Народный Фронт") Ярослава Едакова. Об этом сообщает  OBOZREVATEL со ссылкой на свой источник. Это произошло в торговом центре "Украина" на площади Победы. Народный избранник вместе с дочерью провел в универмаге полтора часа. А когда около 17:00 сел в машину, то обнаружил, что из его сумки исчезло портмоне
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на обласний департамент соцзахисту. Згідно до Закону України "Про альтернативну (невійськову) службу" та на підставі наданих документів, комісія ухвалила рішення про направлення одного громадянина на невійськову службу. Нагадаємо, що на Кропивниччині призовників добиратимуть в прикордонники, Нацгвардію та на охорону арсеналів.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу прокуратури області. За наполегливої позиції Новоукраїнської місцевої прокуратури судом задоволено позовні вимоги прокурора та повернуто державі землі сільськогосподарського призначення загальною площею 390 га на суму понад десять млн гривень.
У мережі з’явився рейтинг відповідальності українських мерів, який склали за кількістю виконаних обіцянок з ремонту доріг. Про це повідомляє «Слово і Діло». Найбільше виконаних обіцянок у мера Хмельницького Олександра Симчишина, який відремонтував 10 вулиць міста. На другому місці з результатом у 6 виконаних обіцянок – голова Чернігова Владислав Атрошенко.



Коментарі