Головні новини 13-19 серпня + Анонси


Голосіївський райсуд Києва призначив розгляд справи Станіслава Єжова, екс-перекладача прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. У Росії почав діяти закон, який визнає недійсними українські ліцензії на користування надрами Чорного й Азовського морів на анексованому Кримському півострові. Починаючи від 14 серпня, російський "Генбанк" перестав обслуговувати картки систем Visa і MasterCard. Суддя Київського районного суду Полтави Андрій Антонов, який закрив справу Кернеса поскаржився на тиск. Суд в Україні засудив до умовного терміну затриману громадянку України, яка брала участь в організації виборів президента РФ на території окупованого Росією Криму в березні 2018. Адвокат Медведчука завинувачує Гройсмана в цензурі.


Голосіївський райсуд Києва призначив розгляд справи Станіслава Єжова, екс-перекладача прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, обвинуваченого в держзраді.
Про це "Українській правді" повідомив його адвокат Валентин Рибін.
"Постановили слухати обвинувальний акт, зачитали обвинувальний акт у скороченому обсязі, визначилися з порядком дослідження доказів", – уточнив Рибін.
Перше засідання по суті призначене на 11 годину 22 серпня. Підготовче засідання відбулось 6 серпня.
За словами захисника, прокурор почне надавати письмові докази.
Також Рибін розповів, що під час підготовчого засідання суд дозволив Єжову перебувати не в клітці, а поряд із захисником.
"Протягом процесу Стас (Станіслав Єжов – УП) буде знаходиться на лаві представників захисту, і будемо продуктивно працювати", – додав адвокат.
Суд вирішив слухати справу у відкритому режимі.
Рибін наполягає, що у справі відсутні документи, які становлять державну таємницю.
За його словами, прокурори не просили закрити засідання.
Обвинуваченому також продовжили запобіжний захід – він перебуватиме під вартою ще до 4 жовтня.
18 червня під час підготовчого судового засідання захист Єжова попросив перевести справу до Шевченківського суду. Саме до нього, на думку адвоката, відноситься територія, на якій екс-перекладач нібито здійснював передачу відомостей.
30 липня Апеляційний суд визначив, що справу розглядатиме Голосіївський суд Києва.
20 грудня 2017 року Служба безпеки України затримала на робочому місці чиновника секретаріату Кабміну, який передавав російським кураторам інформацію про діяльність українського уряду.
ЗМІ з’ясували, що йдеться про Станіслава Єжова – заступника керівника протоколу прем'єр-міністра.
СБУ кілька місяців "вела" його за згодою прем'єр-міністра Володимира Гройсмана для документування контактів Єжова з російськими спецслужбами.
За даними Служби безпеки, затриманий інформував спецслужби Росії про зарубіжні поїздки і переговори прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.



У Росії почав діяти закон, який визнає недійсними українські ліцензії на користування надрами Чорного й Азовського морів на анексованому Кримському півострові, повідомляє "Крим Реалії".
Цей закон, підписаний президентом Росії Володимиром Путіним, нібито анульовує ліцензії, видані до анексії Автономної Республіки. 3 серпня 2018 року Путін підписав цей закон.
Право на користування окупаційна влада буде надавати рішенням уряду Росії, ухваленому за результатами аукціону.
Російський уряд буде оголошувати аукціони по кожній ділянці надр на шельфі Азовського і Чорного морів, встановлювати порядок та умови їх проведення, склад та порядок роботи аукціонних комісій.
У російському законі прописано, що українські ліцензії анулюються з 1 жовтня 2015 року.
Уряд РФ схвалив законопроект у грудні 2017 року, 10 квітня 2018 – його ухвалила Держдума в першому читанні.



Починаючи від 14 серпня, російський "Генбанк" перестав обслуговувати картки систем Visa і MasterCard.
Уточнюється, що "Генбанк" переводить усіх своїх клієнтів на картки платіжної системи "Мир", перевипуск яких почався ще в січні. Так повідомляє "112 Україна" з посиланням на прес-службу банку.
Один з працівників банку на умовах анонімності повідомив, що попит на картки міжнародних платіжних систем в останні роки скорочувався. Про це пише "Російська служба BBC".
"Якщо в 2015-му і частково в 2016 році в нас були проекти, орієнтовані на випуск Visa Electron, то пізніше під зарплати стали випускати тільки картки "Мир". Картки західних платіжних систем стали видавати тільки приватним особам, яких було дуже мало. "Віза Електрон" коштувала 500 рублів, а найдешевший "МастерКард Стандарт" – 2800 рублів", – заявив представник банку.
"Генбанк" був єдиним банком у Криму, який випускав картки міжнародних платіжних систем. До 2017 року картки Visa і MasterCard можна було отримати в банку "Рубльов", проте він втратив свою ліцензію.
Санкції, що забороняють американським компаніям працювати в Криму, було запроваджено США у 2014 році, після анексії півострова. Після цього Visa і MasterCard перестали надавати свої послуги в Криму.



Верховний Суд визнав недійсними 60 договорів купівлі-продажу нафтопродуктів, укладених між "Укрнафтою" і компанією "Котлас" на загальну суму 2,94 мільярда гривень. Про це повідомляє “Економічна правда” з посиланям на прес-служба Національного антикорупційного бюро.
"Зокрема, суд залишив без змін постанову суду апеляційної інстанції за позовом НАБУ до ПАТ "Укрнафта" і ТОВ "Котлас" про визнання недійсними зазначених договорів", - повідомляє НАБУ.
НАБУ вказує, що "Укрнафта" отримала законні підстави для стягнення 2,94 млрд грн з метою відшкодування заподіяної шкоди.
В рамках кримінальної справи НАБУ розслідувала факти зловживань в "Укрнафті" з метою заволодіння сирою нафтою на загальну суму понад 7,7 млрд грн.
Як відомо, в 2015 році в. о. голови правління "Укрнафти" Олексій Кущ і директор департаменту реалізації Анатолій Таранець уклали 71 договір купівлі "Укрнафтою" нафтопродуктів у фірми "Котлас" на суму 3,49 млрд грн.
Кожен з цих договорів не перевищував розмір 50 млн грн, що дозволило обійти формальну вимогу погоджувати угоди понад 50 млн грн з наглядовою радою.
60 договорів на суму 2,94 млрд грн суд визнав ідентичними за змістом і такими, що свідомо укладені для обходу вимоги узгодження з наглядовою радою.
"Укрнафта" здійснила передоплату за цими договорами в липні 2015 року, але термін поставки нафтопродуктів за більшістю з них визначено до 31 грудня 2018 року. Відстрочка поставки товару була надана додатковими угодами, підписаними в листопаді 2015 року.
"Укрнафта" в 2015 році видала ще 20 компаніям аванси за поставку нафтопродуктів на суму близько 4 млрд грн, яка все ж не відбулася.
Всього з "Укрнафти" в 2015 році шляхом безоплатних відвантажень нафти і авансів за нафтопродукти було виведено на афілійовані з групою "Приват" Ігоря Коломойського компанії близько 15 млрд грн.
Як повідомлялося, "Укрнафта" подала в суд 6 позовних заяв з проханням зобов'язати ТОВ "Прикарпаттянафтотрейд", "Котлас", "Техтрейд груп", "Галнафта", "Гарант-УТН" погасити перед нафтовидобувною компанією заборгованість в загальній сумі 7,587 млрд гривень.
За даними ЗМІ, власниками ТОВ "Котлас" є офшори, які пов'язані з групою "Приват" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.
Зокрема, вони фігурували в справі про виведення 1,8 млрд доларів з "Приватбанку" за фіктивними контрактами в 2014 році.
"Укрнафта" є найбільшою нафтовидобувною компанією країни. "Нафтогазу України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з колишніми акціонерами "Приватбанку", - порядку 42% акцій.



Усі затримані у так званій справі "податківців Клименка" вийшли з-під варти під заставу або через закінчення строку можливого арешту. Про це йдеться у матеріалі УП "Мільярди збитків, мільйонні застави і Bentley в лікарню. Як просувається справа "податківців Клименка".
"Станом на 30 липня, підозрювані під вартою не перебувають, внаслідок закінчення передбаченого законом строку тримання під вартою – дванадцять місяців та сплаченого встановленого судом розміру застави", – відповіли в Генпрокуратурі на запит УП.
Загалом слідство встановило 50 колишніх та чинних податківців, які нібито були задіяні в корупційній схемі глави Міндоходів та зборів Олександра Клименка.
З них 27 осіб наразі ознайомлюються з матеріалами слідства, завершеного в березні 2018 року.
За понад рік після затримань загальна сума призначеної судом застави зменшилась у десятки разів.
Спершу вона становила більше 472 мільйонів гривень. У відповіді на запит УП у серпні 2018 року прокуратура повідомила, що було сплачено 77 мільйонів, а згодом – зменшено заставу до 22 мільйонів.
Так само повернули і частину арештованого майна, загальна вартість якого становила більше 888 мільйонів гривень.
Ще 2 особам уже винесено обвинувальні вироки – вони пішли на угоду зі слідством. Провадження стосовно одного підозрюваного закрите через його смерть.
Підозри у справі оголошені ще 20 податківцям, але їх прокуратура так і не знайшла, вони оголошені в розшук.
Крім того, під час судового розгляду можуть виникнути проблеми через кількість підозрюваних. Про це говорив і головний військовий прокурор Анатолій Матіос.
"Буде одна проблема. У нас немає в Україні жодної зали судових засідань, де може одночасно сісти 27 наявних на території України притягнутих податківців, інші – у розшуку, і їхніх адвокатів. Щоб знайти таке судове приміщення, треба внести зміни до відповідних законів", – зазначав Матіос.
У Генпрокуратурі не відповіли на питання УП про суд, у якому може відбутися розгляд.
Очільник військової прокуратури говорив також про обсяги матеріалів кримінальної справи, які наразі передані підозрюваним та їхнім захисникам.
"Там більше  тисячі томів матеріалів, з якими вони повинні ознайомитись… Не можна змусити підозрюваного і захисника ознайомитись більше ніж з одним томом у день. Тепер порахуйте. І це не моя примха", – наголошував прокурор.
24 травня 2017 року правоохоронці провели понад 400 обшуків у податківців у 15 областях України в рамках антикорупційної операції.
Поліція зібрала докази, що податкова служба за керівництва екс-глави Міндоходів та зборів Олександра Клименка завдала державі збитків через ненадходження до бюджету податків на суму 95,921 млрд гривень.
Затриманих доставляли до Києва гелікоптерами.
Пізніше ГПУ повідомляла, що у справі арештовано майно підозрюваних на суму 888,5 мільйонів гривень.



Суддя Київського районного суду Полтави Андрій Антонов, який виніс ухвалу про закриття кримінального провадження щодо міського голови Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців Віталія Блінникова і Євгена Сміцького, звернувся до Вищої ради правосуддя (ВРП) з заявою про тиск з боку Генеральної прокуратури України.
"Ще до розгляду питання законності даної ухвали вищими інстанціями, в порушення вимог ст.124 Конституції України, які обумовлюють, що правосуддя здійснюється виключно тільки судами, через ЗМІ, телебачення, брифінги представниками Генеральної прокуратури України заявлено про незаконність даної ухвали, тим самим цілеспрямовано чиниться тиск і дискредитація мене, як судді особисто і всієї судової гілки влади в очах суспільства", - йдеться в заяві А.Антонова, опублікованій на офіційному сайті ВРП, пише “Інтерфакс-Україна”.
Суддя вважає, що про тиск з боку Генпрокуратури свідчить заява про порушення відносно нього кримінального виробництва відразу ж після оголошення ухвали про закриття "справи Кернеса".
"Не дивлячись на те, що ніхто з прокурорів Генеральної прокурори України не був присутній на оголошенні судом даної ухвали, практично відразу, 10.08.2018 року представники Генеральної прокуратури України під час брифінгу повідомили, що відносно мене, як судді, відкрили кримінальне провадження за ст. 375 КК України, яка передбачає кримінальну відповідальність за винесення завідомо неправосудного вироку, рішення або постанови", - йдеться в заяві А.Антонова.
Суддя вважає розправою за рішення і заяву Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) стосовно повної перевірки декларацій.
"Крім того, цього ж дня - 10.08.2018 року - Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило про повну перевірку поданих мною декларацій про доходи за 2015-й, 2016 і 2017 роки. Такі дії я пов'язую з прийнятим мною рішенням у справі за обвинуваченням мера Харкова ... і розцінюю як розправу за прийняте рішення", - йдеться в заяві А.Антонова.
У висновку суддя просить ВРП вжити заходів щодо забезпечення незалежності суддів.
"На підставі вищевикладеного, відповідно до глави 10 закону України "Про Вищу раду правосуддя", прошу вжити заходів щодо забезпечення незалежності суддів і авторитету правосуддя", - йдеться в заяві А.Антонова.
Це вже третє звернення судді А.Антонова в ВРП у зв'язку з тиском у справі Кернеса. Раніше в липні він скаржився на тиск з боку прокурора, а також потерпілого, його захисника і громадських активістів.
Як повідомлялося, 10 серпня суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов виніс постанову, в якій розцінив систематичну неявку прокурорів на дебати у справі міського голови Харкова Г.Кернеса і його охоронців В.Блінникова і Є.Сміцького як відмову від обвинувачення та закрив кримінальне виробництво. "Суд постановив: кримінальне провадження за обвинуваченням Кернеса Геннадія Адольфовича ... Блінникова Віталія Дмитровича ... Сміцького Євгена Миколайовича закрити в зв'язку з відмовою сторони обвинувачення від підтримання обвинувачення у справі", - йдеться в рішенні, оголошеному А.Антоновим.
У мотивувальній частині документа зазначається, що неявка прокурорів, потерпілих та їхніх представників в судові дебати порушує принцип змагальності сторін та принцип рівності всіх перед законом і судом. Окрім того, сторона обвинувачення такою поведінкою порушує принцип поваги до людської гідності. "Оскільки судом вичерпані можливості забезпечення участі прокурорів і потерпілих у такій важливій стадії судового процесу, як судові дебати, суд позбавлений можливості прийняти остаточне рішення по суті обвинувачення, тому слід звернутися до можливості застосування аналогії права в кримінальному процесі", - йдеться в рішенні суду.
Проаналізувавши норми національного і міжнародного права, суд прийшов до висновку, що кримінальне провадження слід закрити.
Пізніше, того ж дня, заступник генпрокурора України Анжела Стрижевська повідомила, що прокуратура Полтавської області відкрила кримінальне провадження за фактом винесення суддею неправосудного рішення у справі щодо Г.Кернеса, В.Блінникова і Є.Сміцького. "Прокуратура Полтавської області внесла відомості з даного факту в ЄРДР в ч. 1 ст. 375 КК України (винесення суддею неправосудного рішення)", - сказала вона.
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що суддя А.Антонов прийняв завідомо неправосудне рішення і відповість перед законом. "Суддя, який в порушення всіх законодавчих норм виніс рішення щодо закриття справи Кернеса - відповідатиме за завідомо неправосудне рішення. І дембельський акорд не допоможе", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook, додавши, що "справу Кернеса, без сумніву, треба повернути на розгляд для винесення об'єктивного вироку".
У той же день НАЗК заявило про намір перевірити декларації про доходи судді А.Антонова.



Суд в Україні засудив до умовного терміну затриману громадянку України - активістку громадської організації "Волонтери перемоги" Олену Одновол, яка незаконно брала участь в організації виборів президента РФ на території окупованого Росією Криму в березні поточного року, вона покине СІЗО в п'ятницю, повідомила уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова.
"Щойно розмовляла телефоном з Людмилою Денісовою. Вона повідомила, що сьогодні (у четвер - ІФ) щодо Олени Одновол винесено судове рішення про засудження її на 3 роки умовно. Завтра вона буде звільнена з СІЗО", - повідомила Т.Москалькова, слова якої наводять в прес-службі російського уповноваженого.
Де О.Одновол відбуватиме умовний термін покарання, наразі невідомо, додала вона.
"Завтра ж до неї в Херсон, де вона поки утримується в СІЗО, приїде мама. За словами Денісової, Одновол визнала свою провину в скоєнні злочинів. Однак суть цих злочинів мені не була доведена до відома. Денісова обіцяла надіслати вирок, як тільки він буде отриманий нею з суду", - повідомила Т.Москалькова.
Як повідомлялося, 23 квітня 2018 року стало відомо про затримання на КПВВ "Чонгар" (Херсонська обл.) громадянки України, яка була довіреною особою кандидата в президенти Російської Федерації Володимира Путіна, незаконно організувала і проводила на тимчасово окупованій території АР Крим та Севастополя збір підписів на підтримку висування В.Путіна кандидатом на пост президента Російської Федерації на виборах 2018 року.
За інформацією СБУ, жінка брала участь в діяльності молодіжної неурядової всеросійської громадської організації "Волонтери перемоги" на окупованому півострові, а також здійснювала діяльність, спрямовану на зміцнення окупаційного режиму, зокрема організувала пункти збору підписів на підтримку виборів президента РФ, незаконно проведених на півострові 18 березня . Оперативники спецслужби отримали інформацію, що жінка планує в'їхати на материкову частину України у приватних справах, після чого затримали її.
24 квітня слідчі Служби безпеки України оголошували їй про підозру у вчиненні злочину за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.
Херсонський міський суд обрав О.Одновол запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і 19 червня продовжив його на 60 діб. Таким чином вона залишиться в СІЗО до 17 серпня.



Адвокат лідера проросійського руху "Український вибір" Віктора Медведчука пообіцяв, що у разі виходу в прокат художнього фільму "Стус" із "недостовірною інформацією" про його клієнта через суд домагатиметься заборони на демонстрацію кінострічки.
"Я залишаю за собою право на відповідні правові дії, в тому числі спрямовані на заборону через суд демонстрації подібного фільму", - йдеться в заяві адвоката Ігоря Кириленка, опублікованому на офіційному сайті "Українського вибору" в неділю, 12 серпня.
Адвокат Медчедчука стверджує, що обвинувальний вирок українському поетові Василю Стусу був визначений заздалегідь, і від позиції адвоката начебто нічого не залежало.
"Будь-яка людина, яку звинувачували за ст. 62 КК УРСР, вважався "ворогом радянської влади" і з моменту свого арешту, був запрограмований на відповідний вирок... Роль адвоката, якого сама держава примусово залучала для участі в подібних справах, була незавидною і не мала істотного значення в заздалегідь відомому вироку", - додав він.
Кириленко наполягає, що адвокат Медчедчук, який фактично підтримав сторону обвинувачення в суді на українським поетом Василем Стусом, діяв абсолютно законно.
"Жоден компетентний орган України не знайшла в діях адвоката Медведчука порушень норм законодавства України, що діяли станом на 1980 рік", - заявив адвокат.
Кириленко назвав "брехнею інформацію про відмову Стуса від адвокатських послуг Медведчука та вимоги надати йому міжнародного захисника, оскільки "це було заборонене чинним тоді законодавством".
Він також розкритикував прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, угледівши в його діях "цензуру" і "втручання у творчий процес".


"Якщо ми воюємо – нема чого туди їздити": Омелян пояснив, навіщо ініціює скасування потягів до РФ (Відео)

Російське судно заблоковано у порту Херсона на 3 роки

Украину признали страной с самыми худшими условиями для бизнеса
Петро Порошенко провів телефонну розмову з Ангелою Меркель
Інформація щодо стану підготовки підприємств житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років
У 2014 році Додон допомагав Росії пробивати "коридор" на Одесу, - аналітик
В Украине сертифицировали первый электрический автобус



Анонси
20.08 - 10:30
LHS Discussion Hub "Судова реформа: проміжні результати та нові виклики"
мiсто Київ
Спікери: Ігор Бенедисюк, голова Вища рада правосуддя; Татьяна Васильченко, суддя Господарського суду м. Києва; Елена Кибенко, суддя Великої палати Верховного Суду; Сергій Козьяков, голова Вища кваліфікаційна комісія суддів України; Михайло Смокович, голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду; Естер де РУІДЖ, член правління міжнародної фундації "Судді для суддів".
Реєстрація - https://lhs.net.ua/lhs_discussion_hub
Мiсце проведення заходу вул. Володимирська, 52/17 [Legal High School]


20.08 - 12:00

Звітує Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим
органiзатор Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: https://docs.google.com/forms/d/1GPsZISZwYRobicurUHhuhCCWZrQc-9sR2pZC4UwxJF8/viewform?edit_requested=true
Прес-конференція на тему: "Річний звіт діяльності керівництва Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим" Учасники: Борис Бабін – Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим; Ізет Гданов – перший заступник Постійного Представника Президента України в Автономній Республіці Крим. Під час заходу спікери підіб’ють річні підсумки роботи Представництва Президента України в АР Крим та окреслять подальші перспективи діяльності органу. Контактні телефони: (044) 299-03-32, 299-05-01 Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
Додати до календаря
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 1]


24.08 - 18:00
Всесвітня синхронна молитва "Боже, Великий Єдиний" з нагоди Дня Незалежності України
мiсто Ірпінь
Тисячі українців на площах своїх міст одночасно заспівають твір Миколи Лисенка "Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни"Детальна інформація про акцію для представників ЗМІ - https://www.facebook.com/exprester

Тел.: (viber, WhatsAPP) (067) 339-54-14, molytva2018@gmail.com, https://www.facebook.com/molytva.za.ukrainu/?modal=admin_todo_tour
Мiсце проведення заходу не вказано []


24.08 - 09:00
Забіг у вишиванках
органiзатор Торгово-промислова палата України, мiсто Київ
Забіг у вишиванках: тисячі любителів бігу святкуватимуть День незалежності на Русанівській набережній столиці.

Ідейний натхненник "Забігу у вишиванках" майстр спорту міжнародного класу з легкої атлетики Олександр Кузін. Захід спрямований на відновлення українського патріотичного духу (детальніше про забіг на офіційному сайті - http://vyshyvanka.club).
Реєстрація за тел.: (067) 322-44-06, (067) 440-43-60, press@ucci.org.ua.

Старт: перехрестя Русанівської Набережної та Русанівського бульвару
святкування, спорт
Мiсце проведення заходу Русанівська набережна []


25.08 - 09:30
Забіг у пам'ять загиблих воїнів АТО міста Києва "Шаную воїнів, біжу за героїв України"
органiзатор Republic ГО "СЛАВЕТНІ ЕПОХИ УКРАЇНИ", мiсто Київ
Організатори: Republic ГО "СЛАВЕТНІ ЕПОХИ УКРАЇНИ" Voiny Київська міська спілка ветеранів АТО U.S. Embassy Kyiv Ukraine.

Кожен учасник зможе подолати 5 км з ім'ям одного із загиблих героїв на стартовому номері - таким чином віддати шану своєму захиснику. За підтримки посольства США в Україні до заходу долучиться Джордж Луц - організатор щорічного американського забігу для вшанування загиблих військових "Run for the Fallen".

У програмі: 9.00 - видача стартових номерів; 9.30 - відкриття маршруту; 10.00 - старт забігу; 11.30 - прес-брифінг з Джорджем Лутцом та Олегом Дурмасенко (сайт - https://www.facebook.com/events/217865288855816/).

Конт. тел.: (063) 836-19-98, (063) 389-57-85.

Реєстрація - https://mtot.us14.list-manage.com/track/click?u=9bad81de85d2f1b1576f5615b&id=87f8b53c8a&e=4c60142de0
Мiсце проведення заходу просп. Глушкова, 1, ВДНГ []


27.08 -30.08
6-та Міжнародна конференція "Нанотехнології та наноматеріали"
мiсто Київ
6-та Міжнародна конференція "Нанотехнології та наноматеріали" (НАНО-2018).
Мета конференції полягає у сприянні налагоджені наукових контактів та дискусій між вченими різних наукових напрямків різних країн світу.

Співорганізатори: Київський національний університет імені Тараса Шевченка (Україна), Тартуський університет (Естонія), Туринський університет (Італія), Університет імені П'єра і Марії Кюрі (Франція), European Profiles A.E. (Греція), представництво "Польськa академія наук" у Києві, Університет Анже (Франція), Гайдельберзький університет Рупрехта-Карла (Німеччина).
27 серпня - Конкурс інноваційних стартапів Innovation–2018 під егідою Міністерства освіти і науки України, приурочено до міжнародної конференції НАНО-2018 (головний корпус КНУ) (програма НАНО-2018 - http://nano-conference.iop.kiev.ua/en/).Конт. тел.: (044) 525-98-41, conference.nano@gmail.com
Мiсце проведення заходу вул. Володимирська, 60 [КНУ ім. Т.Шевченка]


30.08 - 09:00
Перша конференція "Торгівля та Експорт цукру 2018"
мiсто Київ
Перша конференція "Торгівля та Експорт цукру 2018" - міжнародна платформа, сфокусована на обговоренні проблем розвитку торгівлі та експорту цукру українського виробництва.

Організатор: Національна асоціація цукровиків України "Укрцукор" спільно з Всеукраїнською аграрною радою.

Учасники: власники, директори та комерційні директори цукрових заводів; директори аграрних підприємств, що працюють за давальницькою схемою; трейдери, представники підприємств харчової промисловості та торговельних мереж; оператори контейнерних ліній, представники логістичних компаній, Міністерства Інфраструктури України, ПАТ "Укрзалізниця", Асоціації портів України "УКРПОРТ" (детальна програма та реєстрація -http://sugartrade.org/uk).
Початок роботи секцій - 10.30. Реєстрація - з 9.00. Контакти: (044) 279-72-12, conference@ukrsugar.com
Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 7/11 [ Admirall Hall]





Новини Центральної України
13-14 серпня
Мобильные операторы рассказали, будет ли в столичном метро 4G
Мобильные операторы хотят спуститься в метро, но сроков не называют.
На Кіровоградщині депутат влаштував сину "голодомор": у 4 роки хлопчик важив 7 кг
На Кіровоградщині із родини депутата райради примусово забрали для госпіталізації 4-річного хлопчика, виснаженого голодом
У Києві на День Незалежності метро працюватиме на 2 години довше
У Києві 24 серпня міський наземний транспорт та метрополітен працюватимуть на 2 години довше у зв’язку зі святкуванням Дня Незалежності України
У Києві вночі горіла лікарня
Вночі 14 серпня у Києві по вулиці Григорія Сковороди сталася пожежа
Екс-бійців "Торнадо" з Лук’янівського СІЗО оглянуть медики від КМДА – Денісова

Екс-бійців спецроти "Торнадо", яких утримують у Лук’янівському СІЗО, оглянуть лікарі, яких надасть Київська міська державна адміністрація.
Рада купить колючий дріт для охорони своїх комітетів

Управління справами Верховної Ради уклало договір на дротовий бар’єр та його встановлення для охорони будівлі комітетів.
Кличко прокоментував рейтинг Києва: Столиця значно поліпшує позиції

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував результати міста у щорічному рейтингу The Economist найкомфортніших для проживання міст світу Global Liveability Index 2018.
В Укрзалізниці запевняють, що 42% вагонів уже з кондиціонерами

Наразі 42% вагонів пасажирських потягів обладнані системою кондиціювання повітря, а система примусової вентиляції є в усіх вагонах.
Апеляційний суд прийняв постанову, яка дозволяє житомирським пільговикам їздити у маршрутках без часових обмежень
Житомирський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу виконавчого комітету Житомирської міської ради на рішення Корольовського суду м. Житомира від 29 березня 2018 року. Постанову Житомирського апеляційного адміністративного суду від 14 серпня 2018 року на своїй сторінці у Facebook опублікував депутат Богунської районної ради м. Житомира Микола Череднік.
На Полтавщині перекрили дорогу державного значення

На Полтавщині жителі Черкасівської сільради перекрили дорогу державного значення. Її майже 10 років ніхто не ремонтує. А сільський голова Микола Мосійчук не знає, як вирішити це питання.
14-17 серпня на Полтавщині запровадили надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Протягом спекотних днів для громадян діють певні обмеження — особливо у лісах та лісопосадках
Побиття журналіста Ярослава Журавля: двом чоловікам повідомили про підозру, один з них у розшуку

Правоохоронці повідомили про підозру двом чоловікам, які побили та силою виштовхали Ярослава з офісу СПУ — одного з них оголосили у розшук
Перевізники Полтави почали безкоштовно перевозити пільговиків — їх кількість та суму компенсацій порахують пізніше

До кінця 2018 року у Полтаві за 40 млн грн безкоштовно перевозитимуть 21 категорію пільговиків — перевізники відчувають «дуріловку»
В мерії відповіли на петицію, в якій вінничани просили продовжити тролейбусний маршрут до Агрономічного



15-16 серпня
ТОП-7 интересных петиций, которые могут сделать Киев лучше
Если на прошлой недели киевлян волновали транспортные вопросы, безопасность на дорогах, а также создание условий для пенсионеров, то сейчас в петициях на сайте КГГА поднимают уже другие проблемы. Это отсутствие горячей воды, чрезмерное количество рекламы в метро и строительство социальных объектов.
Девушки-близнецы выходят замуж за парней-близнецов: уникальная ситуация в Сумах
Как сообщает Спецкор, в Сумах две девушки-близнецы одновременно подали заявление о регистрации брака. Самое интересное, что их женихи - тоже близнецы. Как признались невесты, о таких оригинальных мужьях, как они сами, девушки мечтали с детства. Редакция газеты "Панорама" искренне желает парам семейного счастья и долгих лет совместной жизни.
На пляжах Черкас вже можна купатися
Вода на черкаських пляжах відповідає санітарним нормам. Про це повідомили у прес-службі Черкаської міської ради. За результатами лабораторних досліджень проведених Черкаською Регіональною Державною лабораторією Держпродспоживслужби України від 14 серпня, проби річкової води з комунальних пляжів КП "Дирекція парків" ЧМР "Соснівський-2", "Пушкінський", "Смілянський" та пляжу розважального комплексу.
Про Шулявський міст. Проект реконструкції Шулявського шляхопроводу із реверсивним розподільним кільцем, більш відомої як "розв’язка Петрука", було відхилено через невідповідність чинним державним будівельним нормам.
17-19 серпня
Сам прийшов із каяттям: у Житомирі заарештували водія-іноземця, обвинуваченого в смертельній ДТП
На два місяці ув'язнили водія-іноземця, якого обвинувачують в смертельній аварії на Житомирщині. Такий запобіжний захід обрав 51 річному громадянину Туреччини Корольовський районний суд Житомира. Він також має право внести заставу у розмірі 147 тисяч гривень. Про таке повідомляє "5 канал". Нагадаємо, аварія сталася на трасі "Київ-Чоп" 15 серпня.
У Вінниці горить в'язниця
В неділю, 19 серпня 2018 року, близько 16.00 зайнялося приміщення на території Вінницької установи виконання покарань №1

На Київщині затримали раніше депортованого з країни "злодія в законі"

У Київській області у суботу, 18 серпня, затримали раніше видвореного з України "злодія у законі" на прізвисько Дато Агджабединський
Ученые законсервируют древние стены в Киево-Печерской лавре
На Кременчуцькому водосховищі 17-річний браконьєр виловив 27 кг риби

У Сулинському заказнику на Кременчуцькому водосховищі 17-річний мешканець Черкащини за допомогою сітки виловив 27 кілограмів риби
Лубенська райрада виділила громадському формуванню «Спас» майже 900 тисяч — поліція підозрює розтрату

Поліція Лубенщини підозрює розтрату на суму в майже 900 тис. грн, виділених громадському формуванню «Перша Лубенська сотня самооборони «Спас» і просить суд дозволити провести виїмку документів
«Полтававодоканал» показав реальні тарифи на водопостачання та водовідведення: для багатоповерхівок — до 24 грн за кубометр

Опубліковані на сайті водканалу нові прогнозовані тарифи після отримання пропозицій ще 20 днів «висітимуть» на сайті НКРЕКП, яка через деякий час і затвердить свій остаточний варіант
В Киеве снова затопило раскопки на Почтовой площади
В Киеве снова затопило археологические раскопки на Почтовой площади. Об этом сообщила активистка движения «Музей на Почтовой площади» Аннабелла Морина в Facebook. Работники коммунального предприятия откачивают воду в подземелье Почтовой площади.
165 нових контейнерів для збору побутових відходів надійшли на КП «Черкаська служба чистоти»
Кожен з них об’ємом 1,1 кубічних метрів, виготовлені з оцинкованого металу, який значно надійніший в експлуатації, зважаючи на численні випадку підпалу чи псування пластикових контейнерів.

Коментарі